kako da je osvojim opet
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#226 Re: kako da je osvojim opet
prvo je andrićevo a za drugo nisam siguran
probajte guglati
probajte guglati
-
basicman
#227 Re: kako da je osvojim opet
tu sam. nema nikoga. vidjeli se, bila je dosta i turbulencija. imamo kontakt, vidimo se,
samo je tesko sada vratiti sve, uglavnom napredujem korak po korak.
a sada imam dosta ponuda i iz sarajeva a i ovdje, a tesko je cekat nekoga, pokusacu opet, jer nije tesko ako se voli,
ili ako si dovoljno lud.
a sada imam dosta ponuda i iz sarajeva a i ovdje, a tesko je cekat nekoga, pokusacu opet, jer nije tesko ako se voli,
ili ako si dovoljno lud.
- Bluemore
#228 Re: kako da je osvojim opet
ha ja ba, kupujmo domacebasicman wrote:tu sam. nema nikoga. vidjeli se, bila je dosta i turbulencija. imamo kontakt, vidimo se,
ili ako si dovoljno lud.
- new_jazzWa
#229 Re: kako da je osvojim opet
aaa, pa ne moze to tako,ba! nisam dzaba iscitala sve da bi ti na kraju rekao da imas ponuda i tu a i iz Sarajeva! kakvih ponuda!? zar ne treba vjerovati u ljubav, boriti se?
Ili makar mi objasni zasto odustajes kad ste opet u kontaktu, kad se vidjate, komunicirate...auuuuu, ode sve u pm...

Ili makar mi objasni zasto odustajes kad ste opet u kontaktu, kad se vidjate, komunicirate...auuuuu, ode sve u pm...
- ShakiraHanuma
#230 Re: kako da je osvojim opet
Drago mi je da i sam uviđaš ono što su ti mnogi rekli ovde. Dakle treba se otvoriti novim mogućnostima.basicman wrote:tu sam. nema nikoga. vidjeli se, bila je dosta i turbulencija. imamo kontakt, vidimo se,
ili ako si dovoljno lud.
Ovo ti je malo kriptično kada kažeš imaš dosta ponuda iz DE i Sarajeva.
Znači li to da si se obratio nekoj matching agency ili sl. ?
-
basicman
#231 Re: kako da je osvojim opet
nisam nikada rekao da je domace loseBluemore wrote:ha ja ba, kupujmo domacebasicman wrote:tu sam. nema nikoga. vidjeli se, bila je dosta i turbulencija. imamo kontakt, vidimo se,
ili ako si dovoljno lud.
-
basicman
#232 Re: kako da je osvojim opet
vjeruj da treba se boriti, evo cekam je 3 godinu, i slao sam joj poklone godinama na adresu i za 8. mart i za rodendan i za bozic i za dan zaljubljenih... nisam nijedan propustio,new_jazzWa wrote:aaa, pa ne moze to tako,ba! nisam dzaba iscitala sve da bi ti na kraju rekao da imas ponuda i tu a i iz Sarajeva! kakvih ponuda!? zar ne treba vjerovati u ljubav, boriti se?
a dobijem ponekad neki mail, s vremena na vrijeme da ce me zauvijek voliti i sto kaze
dugme ...poneku mrvicu sa njenog stola...
da evo kazem i detalje, sta je sad bilo i sta su turbulencije... kad sam je vidio sad poslje 2 godine, i dalje je sama...
zatrcala se pocela da me ljubi....bili s kesama u samoposluzi...i kaze da joj pomognem...
usli u stan...pala preko mene... i osjetilo se da oboje gorimo od zelje....i onda naglo stala...kaze ne znam jeli ovo ispravno....i onda sam i ja zastao...zamislio se......rekla da odemo da prosetamo , odpratio je....
poslje par dana smo izasli na veceru....pocela i tu da me hrani, bila ljupka.....
onda poslje par dana se vidjeli, bila hladna kao led.... ap rije toga je bila citav dan s majkom....
imam osjecaj da je majka opet nesto nasavjetovala....od tada nemamo vise kontakt...
tako da osjecam da gubim vise snagu....da se borim sa familijom...
iako ovo zvuci pretesko....znam da je volim, i da me voli....ali mislim da nije zena za zenidbu.....prvi put ovako mislim....sada ne znam da li da joj napisem mail i kazem, da hocu ove godine da se zenim, i da je necu vise cekati...
sve ima kraj, pa i ovo ludo strpljenje.... ili samo da sutim i ja.... ne znam vise ni sam...sto je najgore...
-
basicman
#233 Re: kako da je osvojim opet
pa imam ponuda, jer izlazio sam i upoznao djevojaka i u sa. agencija mi hvala Bogu nije trebalaShakiraHanuma wrote:Drago mi je da i sam uviđaš ono što su ti mnogi rekli ovde. Dakle treba se otvoriti novim mogućnostima.basicman wrote:tu sam. nema nikoga. vidjeli se, bila je dosta i turbulencija. imamo kontakt, vidimo se,
ili ako si dovoljno lud.![]()
Ovo ti je malo kriptično kada kažeš imaš dosta ponuda iz DE i Sarajeva.
Znači li to da si se obratio nekoj matching agency ili sl. ?
a iskreno svako bi se cudio da me vidi sto sam tako lud za tom curom,
jer realno mogu imati skoro svaku koju pozelim i opet sam toga svjestan.
bilo je djevojaka i slatkih i interesantnih i vidim i dan danas da ih se dosta javlja i da zele.
tako da mi se i ponos javio....
da cekam tamo neku, koju zaista volim je ok, ali koliko da cekam... citav zivot ???
a jebo ljubav u jednom smjeru....
fino je kad ti neko i uzvrati taj osjecaj, i kad vidis da je nekome stalo...
- fatamorgana
#234 Re: kako da je osvojim opet
Evo pročitah tvoju priču, stvarno je dirljiva tvoja ljubav i vjernost ...
evo jedna lijepa pjesma za tebe:
evo jedna lijepa pjesma za tebe:
- fatamorgana
#235 Re: kako da je osvojim opet
She moved through the fair – trad. irska balada
My young love said to me, my mother won´t mind
And my father won´t slight you for your lack of kind,
And she stepped away from me and this she did say,
It will not be long love ´til our wedding day.
Now the people were saying no two were e´er wed,
But one has a sorrow that never was said,
And I smiled as she passed by but then shed a tear,
And that was the last that I saw of my dear.
Last night she came to me, my dead love came in,
And so softly she came that her feet made no din,
And she laid her hands on me and this she did say,
She stepped away from me and she went through the fair,
And fondly I watched her move here and move there,
Then she made her way homeward with one star awake,
As the swan in the evening moves over the lake.
(prevod i adaptacija - fatamorgana,
)
(prevod i adaptacija - fatamorgana,
-
basicman
#236 Re: kako da je osvojim opet
divna pjesma, i iako to nije cilj bio, uspjela si me rastuziti...fatamorgana wrote:She moved through the fair – trad. irska balada
(prevod i adaptacija - fatamorgana,)
neki mi prijatelj, koji predaje na fakultetu ovdje rece, da ima statistika koja kaze da 70% ljudi
ne ozeni svoju najvecu ljubav...a po tome mogu samo zakljuciti da su ljudi u vecini prokleti...
- ShakiraHanuma
#237 Re: kako da je osvojim opet
Čuj šta fali agency? Pa bez ove ili one agency ništa ti ne laufa na ovom dunjaluku.basicman wrote: pa imam ponuda, jer izlazio sam i upoznao djevojaka i u sa. agencija mi hvala Bogu nije trebala
bilo je djevojaka i slatkih i interesantnih i vidim i dan danas da ih se dosta javlja i da zele.
da cekam tamo neku, koju zaista volim je ok, ali koliko da cekam... citav zivot ???
fino je kad ti neko i uzvrati taj osjecaj, i kad vidis da je nekome stalo...
Šala mala
Nema ništa bez uzajamnosti, davanja i uzvraćanja, to donosi toplinu i govori ti da si na pravom putu.
- fatamorgana
#238 Re: kako da je osvojim opet
Ne bih da te razočaram i ja ali:
-
basicman
#239 Re: kako da je osvojim opet
zasto bi me ovo razocaralo... dobra stvar...fatamorgana wrote:Ne bih da te razočaram i ja ali:
-
basicman
#240 Re: kako da je osvojim opet
topline jos nema, i nema jos tog osjecaja, da mi je do nekog stalo, sve su mi svejedne, a kao sto pjeva aki....ShakiraHanuma wrote:Čuj šta fali agency? Pa bez ove ili one agency ništa ti ne laufa na ovom dunjaluku.basicman wrote: pa imam ponuda, jer izlazio sam i upoznao djevojaka i u sa. agencija mi hvala Bogu nije trebala
fino je kad ti neko i uzvrati taj osjecaj, i kad vidis da je nekome stalo...![]()
Šala malaNeka si ti otkačio Španjolku i neka se tebi vratilo samopouzdanje pa će sve sad doći na svoje.
![]()
Nema ništa bez uzajamnosti, davanja i uzvraćanja, to donosi toplinu i govori ti da si na pravom putu.
" a tebe ljubim, da ne poludim, samo da zaboravim" je trenutno istina, neka potreba da covjek prezivi. ....
a najgore sto kroz to i shvatis i uporedujes i onda vidis da ti je jos vise stalo...
ali ipak cekati na nekoga citav zivot je najveca glupost, jer moras povuci granicu, i ne pogaziti i sebe
na kraju i potonuti u neku jebenu patetiku. dakle samo pomaze glavu gore, istrenirati i tijelo i um, obnoviti
gardarobu i ici dalje, a ako bude sudbine i vratice se, a ako ne bude,
koga nema bez njega se mora i koliko tesko to palo.
- male_okice
#241 Re: kako da je osvojim opet
ako sam vidis da tu nema vise fajde, da ona nece vise s tobom-ne bitno jel to maslo njene mame, strine tetke ili nekoga 16-tog, onda ti tu nemas vise sta traziti i napravi pravi rez. Ako si vec odlucio to onda nema povratka, prekini svaki kontakt sa njom preko mail-a sms bilo cega blokiraj je i zivi zivot dalje. Ti neces moci naci drugu curu neku i da joj das realnu sansu ako je ona stalno negdje prisutna i ako postoji kontakt. Ovako je lijepo izbrises malo otpuses ali zivot ide dalje bez kontakta i vidjanja sve to izblijedi na kraju i onda mozes se potruditi da stvarno nadjes nekoga ko ce ti odgovoriti na odgovarajuci nacin na tvoja osjecanja. Ljubav nije jednosmjerna ulica to znas i sam ali da bi se stvarno "otvorio" za neku novu zenu trebas se rjesiti duhova proslosti. A ona ako jos nije skontala sta bi s tobom i pored svih tih pauza ponovnih susreta, tj da li da raskine sa tobom ili da slusa mater nema tu buducnosti, pa taman vi i zivjeli u drugoj drzavi ako ona se cuje sa mamom i odmah bude hladna a ima vec blizu 30 godina...mislim se. Ne trebas da sebi komplikujes zivot vise nego stoje potrebno.basicman wrote:topline jos nema, i nema jos tog osjecaja, da mi je do nekog stalo, sve su mi svejedne, a kao sto pjeva aki....ShakiraHanuma wrote:Čuj šta fali agency? Pa bez ove ili one agency ništa ti ne laufa na ovom dunjaluku.basicman wrote: pa imam ponuda, jer izlazio sam i upoznao djevojaka i u sa. agencija mi hvala Bogu nije trebala
fino je kad ti neko i uzvrati taj osjecaj, i kad vidis da je nekome stalo...![]()
Šala malaNeka si ti otkačio Španjolku i neka se tebi vratilo samopouzdanje pa će sve sad doći na svoje.
![]()
" a tebe ljubim, da ne poludim, samo da zaboravim" je trenutno istina, neka potreba da covjek prezivi. ....
a najgore sto kroz to i shvatis i uporedujes i onda vidis da ti je jos vise stalo...
ali ipak cekati na nekoga citav zivot je najveca glupost, jer moras povuci granicu, i ne pogaziti i sebe
na kraju i potonuti u neku jebenu patetiku. dakle samo pomaze glavu gore, istrenirati i tijelo i um, obnoviti
-
basicman
#242 Re: kako da je osvojim opet
ti si potpuno u pravu, i shvatio sam sve to. ali kad smo bili na veceri, i malo se otvorili kaze....male_okice wrote:ako sam vidis da tu nema vise fajde, da ona nece vise s tobom-ne bitno jel to maslo njene mame, strine tetke ili nekoga 16-tog, onda ti tu nemas vise sta traziti i napravi pravi rez. Ako si vec odlucio to onda nema povratka, prekini svaki kontakt sa njom preko mail-a sms bilo cega blokiraj je i zivi zivot dalje. Ti neces moci naci drugu curu neku i da joj das realnu sansu ako je ona stalno negdje prisutna i ako postoji kontakt. Ovako je lijepo izbrises malo otpuses ali zivot ide dalje bez kontakta i vidjanja sve to izblijedi na kraju i onda mozes se potruditi da stvarno nadjes nekoga ko ce ti odgovoriti na odgovarajuci nacin na tvoja osjecanja. Ljubav nije jednosmjerna ulica to znas i sam ali da bi se stvarno "otvorio" za neku novu zenu trebas se rjesiti duhova proslosti. A ona ako jos nije skontala sta bi s tobom i pored svih tih pauza ponovnih susreta, tj da li da raskine sa tobom ili da slusa mater nema tu buducnosti, pa taman vi i zivjeli u drugoj drzavi ako ona se cuje sa mamom i odmah bude hladna a ima vec blizu 30 godina...mislim se. Ne trebas da sebi komplikujes zivot vise nego stoje potrebno.ShakiraHanuma wrote:topline jos nema, i nema jos tog osjecaja, da mi je do nekog stalo, sve su mi svejedne, a kao sto pjeva aki....basicman wrote:
Čuj šta fali agency? Pa bez ove ili one agency ništa ti ne laufa na ovom dunjaluku.![]()
![]()
osjecam se u ove dvije zadnje godine (dakle otkad se ne vidamo) vise mrtva nego ziva i gleda me i suti..
onda pomislim da je mozda s moje strane i sebicno da sad dignem sidro i da je ostavim takvu, jer znam da cu se lakse snaci ali strah me za nju. sta ce biti za 10 godina, sta ako ne upozna nikoga i ostane bez djece, mozda i usamljena, zao mi je pri toj pomisli da idem dalje, i da dignem ruke, jer mislim da ce zivot opet pokazati svoje i kad nekoga volis, nije ti svejedno. samo mislim da cu joj jos to reci otvoreno, prije nego sto odem, a vec sam cvrsto odlucio da ako ovo ljeto ne bude htjela, ja idem dalje...
- lady marmalade
#243 Re: kako da je osvojim opet
Pa sto onda nije s tobom, ako je više mrtva nego živa bez tebe?
-
Amy*
#244 Re: kako da je osvojim opet
Prava ljubav je dovoljno jaka da ne padne pod utjecaj...nikoga ni nicega.Ako je prava ljubav sa njene strane..rekla bi stop svojim roditeljima..ili majci...nebitno..Uglavnom ko zna...mozda i u njenoj glavi ili srcu postoje stvari za i protiv vase veze. Da je sve to prejako..kako je sa tvoje strane....ni ona nebi odustala....bila bi kraj tebe.....
I ne muci se.....zivi svoj zivot....zaboravit ces...ako cvrsto odlucis....
Pricam iz iskustva..osobe koje nemaju dovoljno snage boriti se za nesto sto vole..i cini ih sretnima...nisu ni vrijedne pomena.....a kamoli tolike patnje.....
Sa srecom
Pricam iz iskustva..osobe koje nemaju dovoljno snage boriti se za nesto sto vole..i cini ih sretnima...nisu ni vrijedne pomena.....a kamoli tolike patnje.....
Sa srecom
- male_okice
#245 Re: kako da je osvojim opet
bas tako...ako nekoga toliko volis i ne mozes bez njega i ako realno receno nemas nekih velikih prepreka zivotnih da budete skupa (tipa neimastina neka velika, jedno od dvas dvoje je udato/ozenjeno) ja ne vidim apsolutno nikakvog razloga zasto ne bi bili skupa. A posto si ti eto trudio se dao joj vremena koje je ona trazila ne vidim onda apsolutno ni razloga zasto da osjecas grizu savjest. Dao si sve od sebe, jedino ako bas zelis onda mozes joj napisati opsiran mail o tome kako se osjecas i mozes joj slobodno reci da ti je dosta vise cekanja s njene strane neka odraste vise i donese nekakvu odluku. Ako ona i dalje ne bude znala sta bi sa sobom onda nema tu fajde, a slobodno umiri savjest da si uradio sta si mogao. Na kraju krajeva ona je meni prava neka drama queen ne mogu bez tebe ne mogu sa tobom eto neda mi mama blabla bla bla... ja to brate ne bi trpila za svu ljubav ovog svijeta, jer na kraju (a ovo ti kazem iz bracnog iskustvalady marmalade wrote:Pa sto onda nije s tobom, ako je više mrtva nego živa bez tebe?
-
basicman
#246 Re: kako da je osvojim opet
dobro pitanje. znas stvar od balasevica jaroslava. odlicno opisuje takve karaktere.lady marmalade wrote:Pa sto onda nije s tobom, ako je više mrtva nego živa bez tebe?
imaju ljudi koji nikad ne bi priznali sebi greske, jer bi to onda znacilo da su oni pogrjesili...
-
basicman
#247 Re: kako da je osvojim opet
"prava perfektna ljubav" postoji u pjesmama i knjigama. ali cak i ta prava ljubav, rijetko kad da je sretna...Amy* wrote:Prava ljubav je dovoljno jaka da ne padne pod utjecaj...nikoga ni nicega.Ako je prava ljubav sa njene strane..rekla bi stop svojim roditeljima..ili majci...nebitno..Uglavnom ko zna...mozda i u njenoj glavi ili srcu postoje stvari za i protiv vase veze. Da je sve to prejako..kako je sa tvoje strane....ni ona nebi odustala....bila bi kraj tebe.....
Sa srecom![]()
ovo u cemu se nalazimo je zivot, nepredvidin i milion
puta turbulentniji i nepredvidiviji nego ikakve teorije..
a ovo da ima osoba koje nemaju hrabrosti da se bore, to stoji... nazalost je tako...
- fatamorgana
#248 Re: kako da je osvojim opet
Evo i ova pjesma govori o tome kad je to "nešto" jače:basicman wrote:dobro pitanje. znas stvar od balasevica jaroslava. odlicno opisuje takve karaktere.lady marmalade wrote:Pa sto onda nije s tobom, ako je više mrtva nego živa bez tebe?
imaju ljudi koji nikad ne bi priznali sebi greske, jer bi to onda znacilo da su oni pogrjesili...
-
basicman
#249 Re: kako da je osvojim opet
ovo sa drama queen stojimale_okice wrote:bas tako...ako nekoga toliko volis i ne mozes bez njega i ako realno receno nemas nekih velikih prepreka zivotnih da budete skupa (tipa neimastina neka velika, jedno od dvas dvoje je udato/ozenjeno) ja ne vidim apsolutno nikakvog razloga zasto ne bi bili skupa. A posto si ti eto trudio se dao joj vremena koje je ona trazila ne vidim onda apsolutno ni razloga zasto da osjecas grizu savjest. Dao si sve od sebe, jedino ako bas zelis onda mozes joj napisati opsiran mail o tome kako se osjecas i mozes joj slobodno reci da ti je dosta vise cekanja s njene strane neka odraste vise i donese nekakvu odluku. Ako ona i dalje ne bude znala sta bi sa sobom onda nema tu fajde, a slobodno umiri savjest da si uradio sta si mogao. Na kraju krajeva ona je meni prava neka drama queen ne mogu bez tebe ne mogu sa tobom eto neda mi mama blabla bla bla... ja to brate ne bi trpila za svu ljubav ovog svijeta, jer na kraju (a ovo ti kazem iz bracnog iskustvalady marmalade wrote:Pa sto onda nije s tobom, ako je više mrtva nego živa bez tebe?) poslije nekog vremena strast splasne zaljubljenost mutira u neku ljubav sa postovanjem i prijateljstvom rahat i mir koji ti tad trebaju vrijede vise od tri milijarde spanjolki i njihovih controling mama, a kako to kod nje izgleda ti ces se morati trpiti toplo-hladne tuseve barem 2-3 puta sedmicno, a vjeruj mi na rijec pored sve ljubavi jednog dana ce to dosaditi i onda cete se rastati uz svu mogucu buku i krisku i jos ako bude djece bice gadno.
zivio sam u dva navrata po par godina sa partnericama i znam na sta se svodi. ali cudan je osjecaj kad ti svaka pjesma sapuce njeno ime, i kad svejedno sta se desilo , ili lijepo ili lose bi zelio da podjelis s tom osobom i da vidis reakciju te osobe o tome...
- fatamorgana
#250 Re: kako da je osvojim opet
Basicman, jesi li vidio film "Ljubav u vrijeme kolere - Love in the time of cholera, ako nisi pogledaj,
mene dirnuo, ima veze i sa tvojom pričom.
mene dirnuo, ima veze i sa tvojom pričom.