Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kajdara wrote:Obrazovanje, ministri: Kešo; Suljagić. Gdje li ih samo pronalaze - kao da su braća kada je u pitanju naknadna pamet o stradanju i njihovih najbližih. Naravno, vrlo malo su učinili da im pokušaju i pomoći, vlastita glava je bila - najpreča!
Kako te bolan, nije sramota
čovjek pomisli da se ne može niže pasti, kad ono, ne lezi vraže...
14. Jan. 2011. 13:50 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» kajdara
kurty wrote:
jel vama drugovi bitnije sta misle ovi navonarcici ili sta mislim ja????
vec sam opisao iskustvo sa Emirom
đe?
Evo ga...na cetvrtoj strani... dole pri kraju.. evo da ga i citiram da se ne trosis djaba dok ga nadjes...
kurty wrote:Ako imam pravo ja nesto napisati, jer sam ja iz ZDK
Emira Suljagica, poznajem... I to zahvaljujuci ovom forumu... ... Iako sam zamoljen da ne otkrivam neke stvari, prilikom jedne humanitarne akcije vodjene na ovom forumu, njegova supruga (koja je ili forumasica ili osoba koja cita ovaj forum) ga je upoznala sa akcijom... Dan poslije me pozvao u kabinet Alije Behmena i pogurali su nas tada jako mnogo...
U par razgovora sto sam mogao zakljuciti... Pametan, obrazovan, zna progovoriti... I urban, za razliku od odredjenog broja foteljasa...
Toliko o njemu...
p.s. ako njegova supruga ovo procita, veliki pozdrav za nju
Emira Suljagica, poznajem... I to zahvaljujuci ovom forumu... ... Iako sam zamoljen da ne otkrivam neke stvari, prilikom jedne humanitarne akcije vodjene na ovom forumu, njegova supruga (koja je ili forumasica ili osoba koja cita ovaj forum) ga je upoznala sa akcijom... Dan poslije me pozvao u kabinet Alije Behmena i pogurali su nas tada jako mnogo...
U par razgovora sto sam mogao zakljuciti... Pametan, obrazovan, zna progovoriti... I urban, za razliku od odredjenog broja foteljasa...
Toliko o njemu...
ne iznenađuje me i što je specifično za njega, ne boluje od kompleksa klišeiziranog elitnog socijaldemokratskog omladinca... naprotiv, jako je pristupačan...
Chmoljo wrote:
ne iznenađuje me i što je specifično za njega, ne boluje od kompleksa klišeiziranog elitnog socijaldemokratskog omladinca... naprotiv, jako je pristupačan...
ali, ja sam subjektivan
Jest da je bio prema meni malo "nekulturan"... Svaki put kad sam ga persirao, prekidao me i ispravljao... Nije dozvolio ni jednom da mu se obratim sa "VI"...
bingulesku wrote:Bože sačuvaj. Jel vi primjećujete kako je ova Vlada sastavljena od ljudi koji ne mogu odgovoriti izazovu savremenom, a niti nagomilanim problemima. Meni oni liče svi na jedan prijaeratni kolektiv, zapravo upravu socijalističkog poljoprivrednog kombinata pa kad se kolektiv sastane pa tu dođu svi samoupravljaći od čistaćice a to bi mogla bit ona papanka Memićka do direktora a najšarmantiniji među njima bi bio Kozadra koji ima šarm vlasnika mesare u krajnjim granicama.
Što nas bije prokletstvo tog užasnog zaostatka iza svih tokova europskih i onih drugih? Mi vazda moramo bit iznimka, mi vazda moramo vjerovati da se sve nama mora prilagoditi a ne mi nećemu pa tako i nismo ništa u stanju iznjedriti što bi ličilo na nešto.
Šta je ova družina od štapa i kanapa u stanju nas da unaprjedi? Naravno - ništa. Stoga mi možemo očekivati još dublje tonjenje na svim poljima i samo još veču biroktratizaciju, još veče zaostajanje, još veče otuđivanje a kao posljedica ne snalaženja ljudi koji nisu dorasli tim pozicijama.
Sve što oni znaju jeste već zastarjelo, ako išta i znaju osim da će zapošljavati svoje rođake i kumove a narodu pričat priču kako je MMF zabranio primanje uposlenika u državne službe. Ma jel bogati?
Obilaznica? Mašu obilaznicom, kao to je največi problem, aha kako da nije a imaju pad buđeta za 30% i oni će nešti unaprjedit.
Meni niko ne valja, valjam samo ja!
Eeee nigdje nas nema s ovim našim mentalitetom vječnog kontriranja samo zbog kontriranja. Dajmo im šansu, ne moramo sve strovaljivati na prvu. Meni je drago da su konačno na pozicijama mladi i nadam se "nekontaminirani ljudi", bar bi takvi trebali biti. Kamo sreće da je isti slučaj i na drugim nivoima vlasti. Sačekajmo da vidimo šta će uraditi, pa onda kritikujmo...
Nema više vremena ni uslova za pružanje šansi nekompetentnim ljudima. To radimo već 20 godina i sad smo došli do bezizlaza.
bingulesku wrote:Bože sačuvaj. Jel vi primjećujete kako je ova Vlada sastavljena od ljudi koji ne mogu odgovoriti izazovu savremenom, a niti nagomilanim problemima. Meni oni liče svi na jedan prijaeratni kolektiv, zapravo upravu socijalističkog poljoprivrednog kombinata pa kad se kolektiv sastane pa tu dođu svi samoupravljaći od čistaćice a to bi mogla bit ona papanka Memićka do direktora a najšarmantiniji među njima bi bio Kozadra koji ima šarm vlasnika mesare u krajnjim granicama.
Što nas bije prokletstvo tog užasnog zaostatka iza svih tokova europskih i onih drugih? Mi vazda moramo bit iznimka, mi vazda moramo vjerovati da se sve nama mora prilagoditi a ne mi nećemu pa tako i nismo ništa u stanju iznjedriti što bi ličilo na nešto.
Šta je ova družina od štapa i kanapa u stanju nas da unaprjedi? Naravno - ništa. Stoga mi možemo očekivati još dublje tonjenje na svim poljima i samo još veču biroktratizaciju, još veče zaostajanje, još veče otuđivanje a kao posljedica ne snalaženja ljudi koji nisu dorasli tim pozicijama.
Sve što oni znaju jeste već zastarjelo, ako išta i znaju osim da će zapošljavati svoje rođake i kumove a narodu pričat priču kako je MMF zabranio primanje uposlenika u državne službe. Ma jel bogati?
Obilaznica? Mašu obilaznicom, kao to je največi problem, aha kako da nije a imaju pad buđeta za 30% i oni će nešti unaprjedit.
Meni niko ne valja, valjam samo ja!
Eeee nigdje nas nema s ovim našim mentalitetom vječnog kontriranja samo zbog kontriranja. Dajmo im šansu, ne moramo sve strovaljivati na prvu. Meni je drago da su konačno na pozicijama mladi i nadam se "nekontaminirani ljudi", bar bi takvi trebali biti. Kamo sreće da je isti slučaj i na drugim nivoima vlasti. Sačekajmo da vidimo šta će uraditi, pa onda kritikujmo...
Nema više vremena ni uslova za pružanje šansi nekompetentnim ljudima. To radimo već 20 godina i sad smo došli do bezizlaza.
taman SDP dosao na vlast i on je za sve kriv. hajde strucnjak ili bolje premijeru
sastavi vladu. eto poredaj 12 najstrucnijih ljudi u sarajevu da vidimo kako bi ti to uradio.
taman SDP dosao na vlast i on je za sve kriv. hajde strucnjak ili bolje premijeru
sastavi vladu. eto poredaj 12 najstrucnijih ljudi u sarajevu da vidimo kako bi ti to uradio.[/quote]
Komunisti nisu nikada ni sišli s vlasti a što se tiče konkretno ove Vlade ja sam dao razloge zašto ova Vlada neće uspjet na predhodnoj stranici
Control panel wrote:
sastavi vladu. eto poredaj 12 najstrucnijih ljudi u sarajevu da vidimo kako bi ti to uradio.
Teško se to uopće može uraditi. Dvanaest najstručnijih ljudi u Sarajevu (ako bi se i mogli složiti oko toga ko su uopće ti ljudi) sigurno nisu ni u SDP-u ni u SDA niti žele u Vladu KS.
Pa tako su sami sdp-ovci rekli kada su ih počeli prozivati za komunizam. Rekli su: više vas ima sa partijskim knjižicama u nacionalnim strankama nego nas. Helem, zašto u našoj zemlji nema lustracije? U drugim bivšim komunističkim državama to postoji. Ako bi u ovoj državi važila lustracija onda naravno da onda Suljo Tihić ne bi mogao biti ni na kakvoj funkciji jer je bio tužilac u totalitarnom sistemu, i tako redom i tako dalje
Control panel wrote:
Teško se to uopće može uraditi. Dvanaest najstručnijih ljudi u Sarajevu (ako bi se i mogli složiti oko toga ko su uopće ti ljudi) sigurno nisu ni u SDP-u ni u SDA niti žele u Vladu KS.
nema veze. imena, daj imena. da vidimo strucnjake, kad ovi ne valjaju.
Control panel wrote:
nema veze. imena, daj imena. da vidimo strucnjake, kad ovi ne valjaju.
Jesam li ja rekao da ne valjaju? I džaba je davati imena, nećemo se nikad složiti oko njih. Sigurno je da ovih 12 ljudi nisu najstručniji ljudi u Sarajevu. I oni to niti mogu niti moraju biti. Rekao sam već... SDP i SDA su dali najbolje ljude koje imaju. Neka sada počnu raditi i zarađivati plate koje će dobijati. Stranke me uopće ne zanimaju. Hoćeš funkciju, primat ćeš platu? Izvoli, tobogan je tvoj.
bingulesku wrote:
Komunisti nisu nikada ni sišli s vlasti a što se tiče konkretno ove Vlade ja sam dao razloge zašto ova Vlada neće uspjet na predhodnoj stranici
svašta i ovaj forum trpi...
Komunizam i demokratski socijalizam su dva razlicita, da ne kazem suprotstavljena pojma
Chmoljo wrote:
ali, ja sam subjektivan
Jest da je bio prema meni malo "nekulturan"... Svaki put kad sam ga persirao, prekidao me i ispravljao... Nije dozvolio ni jednom da mu se obratim sa "VI"...
Trenutno za ovo ministarstvo pravi čovjek na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Treba potjerati hrpu glavonja iz ovih struktura...
Ima čovjek mana kao i svi, ali mislim da će valjati svim normalnim ljudima.
kada smo kod vlade KS .... da li neko zna kada ce i hoce li izaci konkurs za boracke kredite (pozajmnice) ?? Posto je offtopic, moze i na pm... Sta, kada, kako ... sva iskustva i savjeti dobrodosli ... HVALA
-LIBERO- wrote:Fikrete,hoce li se sta raditi po pitanju sve ucestalije "crne hronike" na ulicama ovoga grada i kantona.
Vlast grada i kantona je tu,koji su planovi? Domovi,zatvori...novi kapaciteti ...KADA I GDJE???
Sastanak u Kantonu Sarajevo
Prisutan problem kaznene politike i provođenja presuda
Pooštravanje kaznene politike i obezbjeđenje dovoljnih smještajnih kapaciteta za osuđene osobe jesu vid zajedničke strategije u borbi protiv kriminala i maloljetničke delinkvencije, zajednička je ocjena sa današnjeg sastanka premijera Kantona Sarajevo Fikreta Musića s ministrima unutrašnjih poslova i pravde i uprave u Kantonu Sarajevo Muhamedom Budimlićem i Dijanom Tabori, te glavnom kantonalnom tužiteljicom Nives Kanevčev i policijskim komesarom Kantona Sarajevo Vahidom Ćosićem.
"Borba s kriminalom je stalna, ali kada se dešavaju učestali obračuni među kriminalnim grupama, onda ona mora biti pojačana, s punim kapacitetom. Zahtijevam od policije da tako bude na terenu. Činjenica je da je najveći broj počinilaca priveden, informisani smo da su i danas privedeni počinioci sinoćnjih krivičnih djela na Dobrinji, ali je isto tako evidentno da se preventiva mora pojačati, da se moraju u akcije više uključiti i Tužilaštvo, inspekcije, sudovi”, rekao je premijer Musić.
Očigledno, dodao je, problem predstavlja i kaznena politika i realizacija izrečenih kaznenih mjera.
Na današnjem sastanku zatraženo je od Kantonalnog tužilaštva da i dalje u procesuiranju prioritet imaju djela općeg kriminala, a to što su počinioci novih krivičnih djela najčešće povratnici u kriminal, potvrđuje nedostatke izrečenih kaznenih mjera i njihovo provođenje.
U narednom periodu, nakon detaljne analize svakog segmenta vezanog za kriminal i kaznenu politiku, Vlada KS će izići sa prijedlogom dodatnih mjera kako u oblasti zakonske regulative tako i u kadrovskim i materijalnim mjerama, a sve sa ciljem da oni koji su dužni da građanima Kantona Sarajevo obezbijede svaki oblik sigurnosti to mogu i uraditi, saopćeno je iz Press službe KS-a.
Toliko o njemu...
ali, ja sam subjektivan
Chmoljo ja mislim da ti je sad srce ko dzamija ovaj petokraka.