kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#226 Re: kad sam bio mali

Post by F&N »

Kad sam bio mali tada sam sve smetljare zvao Merlin, to zbog onih kapa po kojoj je Merlin prije rata bio poznat :D

Kad sam bio mali imao sam svoju iskaznicu teritorijalne odbrane stari mi naku donio ja je okacio napravio s bratom "barikadu" na ulici i legitimisao komsije,
imao sam tu u parku rov koji smo mi djeca iskopali,
repove od granata smo skupljali i jedva cekali da se stari vrati s linije da se igramo s automatom bez sharzhera :D

Imao sam svoju bakernu cijev za fisheka dobra bila, jedna od boljih u ulici :D

u toku sedmice smo trenirali 2 puta na dan trcali umisljali da smo fudbalski klub, a vikendom smo redovno igrali lopte protiv susjedne ulice, na kraju bi svaka ta utakmica zavrsila tucom :D

neda mi se jos pisati ovo su neke stvari kojih se sjetih sad...

stari jedne priliek ofarbo sto, a prije toga je ono osmiglo sastrugo staru boju, i cim je zavrsio farbanje, otiso da odmori u kucu, a ja za onu pilotu koja je ostala prethodno od stola, nicim izazvan bacih u zrak, a ona se sva ulijepila za ono, sto je najgore sstari zaspo ono se osusilo, poslije ja dobio degenek :mrgreen:
Last edited by F&N on 14/12/2010 11:55, edited 2 times in total.
F&N

#227 Re: kad sam bio mali

Post by F&N »

dupli
Ma.Le.Na

#228 Re: kad sam bio mali

Post by Ma.Le.Na »

kad sam bila mala imala sam najbolje klikere u ulici :D

kad sam bila mala imala sam pracku i "metke"

kad sam bila mala imala sam i cijev za fiseke al mi je uvijek problem bio praviti fiseke :D

kad sam bila mala imala sam punu kesu autica

kad sam bila mala nisam imala celu bebu :lol: i posto je to bila "moda" imati..zamijenila sam gotovo pun album zivotinjskog carstva za celu bebu (roditelji me se umalo odrekli :D ) ...kasnije sam bebu "izgustirala" i skontala da to ipak nije za mene :D (valjda je to bio i razlog sto je nisam imala in the first place :lol: ) ..pa sam se vratila skupljanju slicica ZC :D
F&N

#229 Re: kad sam bio mali

Post by F&N »

curice skupljale salvete i omote od cokolada :D
inspektorica javert

#230 Re: kad sam bio mali

Post by inspektorica javert »

F&N wrote:curice skupljale salvete i omote od cokolada :D
i bombona..od toga se pravili ukrasi za ng jelku :)

progutala kovanicu od 2 dinara :-?

našla krepanog vrapca i nosala ga cijeli dan okolo,hvaleći se kako mi je neko kupio prepariranu pticu :lol:
Šef

#231 Re: kad sam bio mali

Post by Šef »

Kad sam bio mali igrali smo fudbala s kamenom pa me je jedan takav pogodio posred čela. I danas nosim uspomenu na te dane. Kad sam bio mali trenirao sam fudbal u Želji. Jedne prilike je naišao Ivica Osim i ja sam mu rekao "Dobar dan", on mi je uzvratio pozdrav i pomilovao me po kosi, onako u prolazu. Bilo je to pred deset ljudi, mojih vršnjaka, malo je reći da su mi lale iz ušiju rasle.

Kad sam bio mali išao sam s rajom u rezdelije, trešnje, jabuke, kruške... Nismo znali u šta da stavimo ono što bi nabrali pa bi stavljali u majicu i ponosni bi se vracali kuci sa bogatim plijenom. Nekad se ne bi zavrsilo hepiendom jer bi nas vlasnik zaganjao pa bi u masovnoj bjezaniji obicno neko pao s tresnje, slomio ruku ili bi se u trku razbio i raskrvario koljena. Kad sam bio mali isli smo biciklima na Vrelo Bosne, imali smo obicne Pony-je, kad se pojavio BMX to je bila revolucija. Kad sam bio mali pili smo "kolu" iz staklene flaše i utrkivali se ko će jače podrignut. Igrali smo žmire, žandara i lopova, "ganje", između dvije vatre, janjine (trule kobile), limuna i narandže, klisa, pravili fišeke i krali cijevi s gradilišta pa se nemilice gađali što fišecima što onim bijelim bobama, krali smo špere sa gradilišta koje su služile kao sto za stoni tenis, organizovali turnire u fudbalu, tenisu, košarci, igrali klikera imao sam omiljenog "porculanera" kojim sam mnoge "opeljugao" ispred škole i kojeg sam ljubomorno čuvao godinama. Igrali smo pola-cijelo, slike-bijelo, skupljali autiće i popunjavali albume .... Pravili smo logore, bunkere, razna skrovišta, gdje bi čuvali pse lutalice i pokoju mačku, donosili bi od kuće mlijeka i hljeba, kada bi neki od njih odlutao tražili bi ga danima. Špijunirali susjednu raju misleći da su ga oni ukrali. Znalo se i to desiti pa bi dolazilo do rasprava i tuča. Svoju čast smo branili na svakom koraku. :D

Na raspustu bi dolazili uvijek neki likovi iz inostranstva, uglavnom iz Amerike, Njemačke, Beograda, pa bi ih uvodili u raju, razmjenjivali bi informacije o romanima, smišljali nove igre i jedva čekali da svane novo jutro da opet budemo zajedno povazdan na ulici. Kad bi doslo vrijeme da nas novi prijatelji a bogami i simpatije (bilo je tu i djevojaka u koje smo se svi redom zaljubljivali) napuste bili bi tuzni ali ponosni. :D

Postavljali smo kontejnere ispred koša koji su nam služili kao odskočna daska pa se zatrkivali s loptom i skakali na njih da bi zakucali. Bilo je tu lomova ruku, nogu.... :roll: Dogodovštine na snijegu su posebna priča. :roll:

Starija braća i sestre su nas vodili u kino, to su bili vanserijski dozivljaji puni ushicenja, bojali smo se cigana koji su nakon predstave ispred kina izigravali Brus Li-ja. 8-) S prvim mrakom virili smo ljudima koji zive u prizemlju kroz prozor, u nadi da cemo nekoga zateci "na djelu". Medjutim, obicno bi ugledali samo soc-realisticki prizor, ženu u šlafruku, sa viklerima na glavi, kako pere sudje i muža za stolom masnog od bataka. Jednom nas je neki brko opazio i rekao "Sta viris jebem li ti majku" na sta sam mu ja odgovorio "Jebem i ja tebi", istrcao je iz prizemlja i zaganjao nas. Uspio sam pobjeci ali taj strah nikad necu zaboraviti, kad sam legao u krevet osluškivao sam kretanje lifta i čekao kada će zajebani brko pozvoniti na moja vrata.

Igrali smo partizana i Njemaca, djevojcice su bile medicinske sestre. Nisam nikad htio da budem Švabo a obožavao sam da budem ranjen kako bi me partizanke njegovale. :D Volio sam djevojčicama da zadižem suknjice, da ih štipnem za guzu ili grudi pa sam zbog toga jednom čak zaglavio kod direktora, skupa sa još par kolega. :-) :D Na sreću izvukli smo se bez ozbiljnijih sankcija ali mi je ta navika ostala i dan danas. :)

Kad sam bio baš mali bojao sam se cigana i mraka. Plašio sam se da će me ciganka ukrasti, staviti u torbu i odvesti sa sobom u šumu. Kad bi cigani pozvonili na vrata sakrivao bih se iza kauča ili u ormar i ne bih izlazio dok me tata ili mama ne obavjeste da je prošla opasnost. :D

Najsretniji sam bio kad sam se jedno probudio i na jastuku ugledao plastični šmajser koji svjetli kad pritisneš obarač i proizvodi zvuke kao i automati koje sam do tada vidjao na filmu. Donio mi tata iz Štokholma. Tada sam znao da mi više cigani ništa ne mogu. :D
Drugi put me obuzelo slično ushićenje kada mi je tata, a ko drugi, donio fudbalsku loptu iz Mađarske. Pravu pravcatu "buba-maru". :-) 8-)
Image

Bilo je tu i stvari koje nisu baš lijepe po mene. :) Jedne prilike smo otišli da se igramo u podrum, nas desetak, bilo je tu i starije raje.. Jedan je uhvatio mene i stalno me gurao na neku Nerminu, bio je toliko uporan da me skroz prislonio uz nju. Ona se, jadnica, branila ali je bila prolonjena uza zid a ja nisam mogao da se otrgnem pošto je ovaj bio dosta jači od mene. Ni to mu nije bilo dovoljno nego mi je na foru skinuo šorts i gaće i ostavio me tako da gologuz stojim pred Nerminom. :x :) Nikad više u životu nisam osjetio takav stid. :roll: Ustvari jesam još jednom, sačekivali smo žene na ulici, iz zasjede bi iskakali, trčali za njima i udarali ih po guzici. Pljesneš je po dupetu i protrčiš... I to je kao plus u raji. :) Opet na nagovor starijih. :roll: Međutim, jedna je bila spretna i uhvatila me za ruku, dok sam se otimao takvu mi je šamarčinu spucala da mi je obraz bridio još par sati nakon toga. Rekla mi je "Znam ja tebe, reći ću tvojoj majci šta radiš". Sjećam se da sam joj rekao "Nemojte teta molim vas, neću više nikad". :lol: Imao je taj šamar vaspitno-popravni karakter ali samo privremeno. :D
ja2

#232 Re: kad sam bio mali

Post by ja2 »

1946 wrote:
ja2 wrote:Kad vec spominjete UNprofor i Sfor, da li je iko od vas isao pred kasarnu na Bistriku, mislim da su bili Italijani. Bilo je odredjeno doba dana kada su nam Unproforci dijelili poneki slatkis, jaje ili nesto drugo od hrane. Bil a je hrpa djece i jedini uslov je bio da se stvori red. Mi smo znali stajati pred ambasadom i po cijele dane igrajuci se i cekajuci tu sadaku. Eh kako sam bila sretna kada sam dobila dva jajeta...a sada kada pogledam e jesmo bijeda bili!
Pred današnje ministarstvo odbrane predratna 2. vojna oblast? Bili smješteni Egipćani, par puta sam naišao tuda kad su dijelili, jer sam išao kod familije na Bistrik. Jednom dobio narandžu, drugi put kivi :)

Da sada je tamo neko ministarstvo cini mi se, a ja bila ubjedjena da su bili talijani :))
Uglavno bio mi je to jedan od ljepsih ratnih perioda.
malaja

#233 Re: kad sam bio mali

Post by malaja »

Kad sam bila mala sa drugaricom sam se šišala,jedna drugu ,zatim smo trcale u kupatilo i kvasile kosu jer smo mislile da tako raste kosa :)

Kad sam bila mala tata bi dolazio po mene u vrtic i uvijek mi govorio da mu je ptica dosla i rekla sta smo danas jeli ,a ja sam vjerovala u to :lol:

kad sam bila mala trcala sam sa drugom kroz dugu ,da ja budem on a on ja :) i nije nam uspjelo :) koliko god smo trcali ona je dalja bila i nije nam bilo jasno hahahahaha

kad sam bila mala nisam znala da je nena od mog oca mama,vec da je to od moje mame sestra hahahahaha i nisu me nikako mogli uvjeriti u to hahahaha

kad sam bila mala brat i ja smo krali svaki dan po jednu cigaru od tate i tako smo ih skupili cijelu kutiju ,otisli u sobu zatvorili se i pored bracnog kreveta stavili pepeljaru i po casu vode :) zamisljali da smo u kinu :lol: i zapalio brat cigaru i povukao dim meni dao ja pocela da kasljem ,te mi dao malo vode :) tad je stari uletio u sobu i vidio nas na podu i osjetio dim mi smo samo onu cigaru bacili ispod bracnog kreveta kao da ne skonta hahahahah uhh koliko je brat dobio batina tad a ja sam se izvukla sakrivala se iza jedne rodice :o

kad sam bila mala tata me je natjerao da spavam s njim u sobi a meni se nije spavalo i ja sam cekala da on zahrce i onda uzela celu lutku stavila je na moje smjeto i prekrila je preko glave jer ako se u slucaju tata probudi da misli da sam to ja hahahahhahaha

kad sam bila mala u video sam stavila cesalj lafo gledala film :lol:

kad sam bila mala bojala sam se jedne zene sto je zivjela u nasem ulazu ,bila je sijeda mala stara,ona je za mene
bila vjestica i uvijek sam pored njenih vrata trcala kao luda.I navece kad krenem da spavam ugasi mama svjetlo ja gledam na vrata i vidim tu zenu uhh kako sam se nje plasila.

kad sam bila mala voljela sam lizati onaj led sa garaza uhh fuujjjjj

kad sam bila mala mislila sam da jedan sova(ciko) nema guzicu hahahahhaha
Last edited by malaja on 14/12/2010 14:42, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

#234 Re: kad sam bio mali

Post by uvjek dobar gost »

Haustorske igre bez granica bile su nam omiljeni sport... mijenjanje pragova, vezivanje vrata kanafom, smicalice sa kofama vode, sa masti na kuki od vrata lifta, omiljeno nam je bilo gubiti vrijeme u podrumu ili se igrati sa parafinskim šibicama praveći "raketice", igrali smo cijevi ili kad smo malo stasali limuna i narandže po naselju... obožavali smo gradilišta i mazijanje špera za stolni tenis, pored toga klizanje u nikad završenoj zgradi pored elektro privrede bilo nam je omiljeni zimski sport uz spuštanje sankama niz Trebević... mada omiljene su nam bile one plave gajbe od mlijeka u kojim smo se spuštali niz Mojmilo... trokolice su bile interesantne i zabavne... kao i čuvena igra TA TA poslije nedeljnog partizanskog filma... pentranje na rezdelije i sitni lopovluci kad kao mi idemo biciklima prema Osijeku da krademo jabuke il ostalo voće... ne znam nekako u zraku se osjetila bezbrižnost a mi smo samo tražili belaj i uživali smo u tome, pročitah gore negdje o igrama gađanja prolaznika svim i svačim... i mi smo igrali te igre.. i pred sami rat (agresiju) mi na zgradi odrađujemo kućice od liftova, mazijamo trafo ulje i slično... virimo sa zgrade i na našu žalost snimi nas postrojba rezervista... e to je bio događaj... komšija jedan morao nas je sakriti kako ne bi bili privedeni vjerovatno kao zelene beretke... a mi bježali kroz tri ulaza... djeca ko djeca...

Krivo mi je što danas djeca ne provode vrijeme vani koje smo mi provodili...
Vragolan

#235 Re: kad sam bio mali

Post by Vragolan »

inspektorica javert wrote:
F&N wrote:curice skupljale salvete i omote od cokolada :D
i bombona..od toga se pravili ukrasi za ng jelku :)

progutala kovanicu od 2 dinara :-?

našla krepanog vrapca i nosala ga cijeli dan okolo,hvaleći se kako mi je neko kupio prepariranu pticu :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
naumpade mi scena iz glup i gluplji kada zaljepe papagaju vrati i utuse ga sljepom malcu
ljubav_aha

#236 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

Ma.Le.Na wrote:kad sam bila mala imala sam najbolje klikere u ulici :D

kad sam bila mala imala sam pracku i "metke"

kad sam bila mala imala sam i cijev za fiseke al mi je uvijek problem bio praviti fiseke :D

kad sam bila mala imala sam punu kesu autica :D
:lol: :thumbup:

sve isto,plus,meni su djecaci uvijek pravili luk i strijelu,bila sam pnosna indijanka
Ridjobrki

#237 Re: kad sam bio mali

Post by Ridjobrki »

Kad sam bio mali...

...rodica me povela na koncert Bajage i Instruktora a majka rahmetli na Miroslava llića. Kasnije se te slike uvijek sjećao uz jednu stvar Ramba Amadeusa, SMC. :mrgreen:

...komšija koji je svirao u bendu me jednom poveo na probu. Koja je to buka bíla ali sam bio isuviše fascíniran instrumentima, kablovima i pojačalima da je ne bih podnio. Dali mi čak i da pjevam na mikrofon, jeboteled!

...upoznao sam Marjana Beneša i on me pomilovao po kosi i prinio moju ručicu uz obraz. (hvala na podsjećanju @Šef)

...razvaljivao sam na Titovim stazama revolucije a bio najbolji u mektebu. Kompletna ličnost.

...majka rahmetli me navukla na jutarmju kahvu. Starci radili pa ona nije imala s kim piti a ja bio dobar slušatelj i radoznao sagovornik. Tako sam naučio najpametnije stvari u životu i svu istoriju koje nije bilo u udžbeniku.

...čitao sam majki titlove serija i filmova. Njoj je vazda bježao onaj drugi red. :melanholičnoraznježenismajo:

...išli smo gruntile na predizborni skup Saveza reformskih snaga iako smo k'o i svak' glasali za SDA.
Envy

#238 Re: kad sam bio mali

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 20:53, edited 1 time in total.
ladyada

#239 Re: kad sam bio mali

Post by ladyada »

Ridjobrki wrote: ...čitao sam majki titlove serija i filmova. Njoj je vazda bježao onaj drugi red. :melanholičnoraznježenismajo:

.
i ja sam majki(neni) i prvi i drugi red citala , tako da sam sa 5 godina naucila citati ....volila je one bilvaktile(istorijske) serije .......
poslije sam skontala da majka zna citati kuran ali nezna nasa slova pa sam je naucila sa 60 i nesta godina da zna i cirilicu i latinicu citati i pisati .............. :cry:
strongwoman

#240 Re: kad sam bio mali

Post by strongwoman »

pastirck wrote:Ova tema me podsjeti na genijalnu knjigu Mama Leona.

Televizijski dnevnik počinjao je u osam; u petnaest do osam crtani film, onda reklame, pa kazaljka sata koja se pune tri minute okreće ekranom, globus- pleše u ritmu simfonije i kozmičke grmljavine, plove kontinenti, svijet počinje velikom Afrikom i malom Europom, nastavlja se dvjema Amerikama, velikim
Tihim oceanom i Azijom, na kraju simfonije opet Afrika i Europa, pa lice Mufida Memije podvezano debelim čvorom kravate, u rukama drži papir, najnovije vijesti iz Santiago de Chilea, predsjednička palača još nije pala, snage vojne hunte nadiru, štrajk vozača kamiona traje, Salvador Allende uputio je dramatičan poziv svim Čileancima i svjetskoj javnosti... Jesmo li i mi svjetska
javnost? pitam baku. U neku ruku jesmo... A u koju ruku nismo?... U tu kojom mi mašeš ispred ekrana, pa ništa ne vidim.
:lol: :lol: :thumbup:
medvjed23

#241 Re: kad sam bio mali

Post by medvjed23 »

Šef wrote:Kad sam bio mali igrali smo fudbala s kamenom pa me je jedan takav pogodio posred čela. I danas nosim uspomenu na te dane.
mi smo igrali sa spljoštenim aluminijskim limenkama
Šef wrote: Kad sam bio mali išao sam s rajom u rezdelije, trešnje, jabuke, kruške... Nismo znali u šta da stavimo ono što bi nabrali pa bi stavljali u majicu i ponosni bi se vracali kuci sa bogatim plijenom. Nekad se ne bi zavrsilo hepiendom jer bi nas vlasnik zaganjao pa bi u masovnoj bjezaniji obicno neko pao s tresnje, slomio ruku ili bi se u trku razbio i raskrvario koljena.
kod nas je uvijek bio hepiend. Bili smo vješti lopovi :D
Šef wrote: Igrali smo žmire, žandara i lopova, "ganje", između dvije vatre, janjine (trule kobile), limuna i narandže, klisa, pravili fišeke i krali cijevi s gradilišta pa se nemilice gađali što fišecima što onim bijelim bobama, krali smo špere sa gradilišta koje su služile kao sto za stoni tenis, organizovali turnire u fudbalu, tenisu, košarci, igrali klikera imao sam omiljenog "porculanera" kojim sam mnoge "opeljugao" ispred škole i kojeg sam ljubomorno čuvao godinama. Igrali smo pola-cijelo, slike-bijelo, skupljali autiće i popunjavali albume .... Pravili smo logore, bunkere, razna skrovišta, gdje bi čuvali pse lutalice i pokoju mačku, donosili bi od kuće mlijeka i hljeba, kada bi neki od njih odlutao tražili bi ga danima. Špijunirali susjednu raju misleći da su ga oni ukrali. Znalo se i to desiti pa bi dolazilo do rasprava i tuča. Svoju čast smo branili na svakom koraku. :D
Mi smo čuvali dva psa. Jednog smo nazvali Rex. On je to ime prihvatio i reagovao je svaki put kad smo ga dozivali tim imenom. Drugi je bio bucmast i debeljuškast. Ja sam ga nazvao Rundo. Nije prihvatio to ime. Kad su došli šintori po njega zvali smo ga: "Rundo, Rundo....", nadajući se da će pobjeći od njih i dotrčati nama. Nije reagovao i pao im je u nemilost. :cry: :cry:
Šef wrote: S prvim mrakom virili smo ljudima koji zive u prizemlju kroz prozor, u nadi da cemo nekoga zateci "na djelu". Medjutim, obicno bi ugledali samo soc-realisticki prizor, ženu u šlafruku, sa viklerima na glavi, kako pere sudje i muža za stolom masnog od bataka. Jednom nas je neki brko opazio i rekao "Sta viris jebem li ti majku" na sta sam mu ja odgovorio "Jebem i ja tebi", istrcao je iz prizemlja i zaganjao nas. Uspio sam pobjeci ali taj strah nikad necu zaboraviti, kad sam legao u krevet osluškivao sam kretanje lifta i čekao kada će zajebani brko pozvoniti na moja vrata.
sad bih se smijo al sam tužan zbog Runde...

Šef wrote:Drugi put me obuzelo slično ushićenje kada mi je tata, a ko drugi, donio fudbalsku loptu iz Mađarske. Pravu pravcatu "buba-maru". :-) 8-)
Image
slična situacija i kod mene
felipe kajetano

#242 Re: kad sam bio mali

Post by felipe kajetano »

jel neko jos pamti kako boli kad te napucaju gumenom loptom marke "Tigar" :cry: :D ..ona polufudbalka..mi smo je zvali tigrovka :D ..josh mi dupe bridi kad se sjetim igre zvane "shupcare" :twisted: :D ......srece kad su se pojavile tangovke :)
zrla_frla

#243 Re: kad sam bio mali

Post by zrla_frla »

Kad sam bila mala vodila sam dnevnik s rajom iz haustora u kojem sam pisala stvari tipa: danas stigla humanitarna, našla 3 gelera i sl. :-D

Kad sam bila mala nisam dala da mi čitaju priče nego sam tjerala sve da slušaju dok ja čitam...

...smetale su mi šiške pa sam ih sama ošišala skroooz do tjemena...svi su me zajebavali dok kosa nije opet izrasla :sad:

...pokušala sam ispeglati svoju sintetičku suknjicu na najjačoj temperaturi...sva se istopila a mama je jedva očistila peglu...

...bila sam ponosna kad su mi dječaci iz komšiluka rekli da igram fudbala k'o muško, mada mom bratu nije bilo pravo što ih stalno pratim pa mi je zabranio :D i po cijeli dan smo se igrali između dvije vatre

...u ratu sam najviše voljela da jedem leću 8-) itd......
medvjed23

#244 Re: kad sam bio mali

Post by medvjed23 »

felipe kajetano wrote:jel neko jos pamti kako boli kad te napucaju gumenom loptom marke "Tigar" :cry: :D ..ona polufudbalka..mi smo je zvali tigrovka :D ..josh mi dupe bridi kad se sjetim igre zvane "shupcare" :twisted: :D ......srece kad su se pojavile tangovke :)
jbg. donji dio leđa je kolko-tolko zaštićen. Al kad obučeš šorc onda su noge nezaštićene a uvijek se nađe neko ko će te slučajno pogoditi u noge. :x :x
Šef

#245 Re: kad sam bio mali

Post by Šef »

felipe kajetano wrote:jel neko jos pamti kako boli kad te napucaju gumenom loptom marke "Tigar" :cry: :D ..ona polufudbalka..mi smo je zvali tigrovka :D ..josh mi dupe bridi kad se sjetim igre zvane "shupcare" :twisted: :D ......srece kad su se pojavile tangovke :)
Auu, jesu gadne bile... Nazalost, preovladavale su u to vrijeme. Mi smo igrali "picigena" pa ko izgubi mora da se naguzi. Ako je u šortsu bogin je. :D Pogotovo ako naidje neko od starije raje pa ga iskusno napuca u noge. :roll:
astrid

#246 Re: kad sam bio mali

Post by astrid »

..nastavak sa 3.strane :-)

Kad sam bila mala šišali me na onu famoznu "tuta"frizuru :skoljka: ,a kad sam malčice porasla ,šišala se na "lokice" :D
Redovno gledala crtani u 19:15,a nedjeljom naveče "Sport Bili","Pčelica Maja".....
Sjećam se da sam nedjeljom redovno gledala film "Tarzan gospodar džungle",pa poslije filma park je uglavnom zbog urilka podsjećao na džunglu :-)
Tata mi u robnoj kući "Sarajka"kupio vake Image :-) role,a kasnije one Disco :)..Što su ove Disco bile hit :)
respo

#247 Re: kad sam bio mali

Post by respo »

kad sam bio mali ja sam prvi put te sreo s mamom sam u slasticarnoj kolacice jeo .....
Loulou

#248 Re: kad sam bio mali

Post by Loulou »

astrid wrote:Tata mi u robnoj kući "Sarajka"kupio vake Image :-)
Aaaaaaajjjj... I ja sam ih imala. Smeđe su bile :lol: :lol: :lol: Ne mogu vjerovat...
kurty

#249 Re: kad sam bio mali

Post by kurty »

elem da i ja nastavim...
-Omiljena fora kad smo jos bili djeca a u skoli nas ucili nastavnici je bila da odemo negdje i izvalimo stok sa vratima... Vrata sikoristimo za pecenjke koje takodje ukrademo, a stok stavimo na trotuar... ja belaja kad ljudi naidju i vide to... Nit muka proc pored, nit muka kroz njega...
-Iskopao se kanal za toplovod od rudnika do vrha Breze i tamo gdje su kanali presjecali trotuare su bile stavljene po dvije daske petice da se moze preci... Zakon nam bio da te daske stavim na sami kraj jedne ivice kanala i cekamo raju koja ej krenula u kafice da predju preko (upadnu unutra)... Jedne prilike su momak i cura upali, a cura bila u uskoj bijeloj dugoj haljini... Elem, suknja joj je pokla od grudnjaka do clanaka a mi 5 dana nismo smjeli izadji da se igramo
- Bila jedna zena koja je po prici starije raje bila ravaku... I prica je bila "tare se ona za 5 maraka"... Mi mladji skupimo po pateka i stanemo na troutuar sa petakom u ruci...Ona prodje pored nas i onda se mi naljutimo na ove starije sto su nas slagali...i sad me stid toga
- Sva djeca iz komsiluka za vrijeme rata otisla u Libiju. Kad su se vratili, jedan od njih se samo mene sjecao i odmah mi je postao "brat".. Pricao mi kako mu je jedna vaspitacica (inace nasa prva komsinica) ukrala dvije torbe poklona i mi joj se osvetili... Osveta je bila ta, da smo joj jednu stranu fasade "obljepili" glinom... Ono na vrh pruta se napravi loptica od gline i tako smo gadjali njenu kucu... Elem, poslije te diverzije malo dalje sazvali svu raju i pokusavali da prebacimo jednu jabuku... Kad je ta kona vidjela fasadu prosla je dalje i vidjela da nas dvadesetak gadja prema njenoj kuci... Elem, posto smo mi prve komsije, racuna se da mi nismo bili krivi i svi su ostali batine dobili , a mi rega prosli :lol: :lol:

Pored bajne mektebske proslosti, moram se pohvaliti da sam vjerovatno najmladji koji je nosio Titovu stafetu mladosti i to onu posljednju koja je prosla Jugoslavijom :kravata: :kravata: :kravata: :kravata:
ljubav_aha

#250 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

astrid wrote:..nastavak sa 3.strane :-)

Kad sam bila mala šišali me na onu famoznu "tuta"frizuru :skoljka: ,a kad sam malčice porasla ,šišala se na "lokice" :D
Redovno gledala crtani u 19:15,a nedjeljom naveče "Sport Bili","Pčelica Maja".....
Sjećam se da sam nedjeljom redovno gledala film "Tarzan gospodar džungle",pa poslije filma park je uglavnom zbog urilka podsjećao na džunglu :-)
Tata mi u robnoj kući "Sarajka"kupio vake Image :-) role,a kasnije one Disco :)..Što su ove Disco bile hit :)
izgleda da smo ista generacija 70i neke :thumbup:

zar nisi imala "kocnice" na rolama,kod mojih su bile ogromne crvene gume,naravno,prednji dio rola :-D
Post Reply