Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mariella

#226 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Evo isprobala sam fazon sa aluminijskom, i zavrsila sa afro frizurom :D :D
Lady Saray

#227 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

Mariella wrote:Evo isprobala sam fazon sa aluminijskom, i zavrsila sa afro frizurom :D :D
jel to dobro ili lose? :D koji je cilj bio :D
Mariella

#228 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Pa i na videu je tako ispalo, tako da sam to i ocekivala :D Svidja mi se, ali vidjet cemo jos kako ce ujutru izgledati :D
Envy

#229 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 20:32, edited 1 time in total.
bez_ideje

#230 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Nastojim ne koristiti nikakve hemijske preparate.....regenerator vrlo rijetko,upravo zbog toga,i njega nastojim potpuno eliminisati,ali da se rijesim nekako i hloptanja .....
Nikakve cetke ne prilaze mojoj kosi takodjer :mrgreen:
Envy

#231 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 20:33, edited 1 time in total.
Lady Saray

#232 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

Mariella wrote:Pa i na videu je tako ispalo, tako da sam to i ocekivala :D Svidja mi se, ali vidjet cemo jos kako ce ujutru izgledati :D
i koliko ti je trebalo vremena za taj eksperiment :D
bez_ideje

#233 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Hocu hocu....kosa i nokti su pokazatelj onoga sto fali organizmu,sad da li treba jesti vise grisinija ili gumenih bombona,to mi ostaje da otkrijem :)
Mustang1

#234 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mustang1 »

Jel neko koristio ovo "Schwarzkopf - BC Hair+Scalp Hair Growth Serum" Izgleda da je skupo al ako djeluje jebaji ga nije skupo :D
Cholina_Lokica

#235 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Cholina_Lokica »

hajde ba bez idejna sta kukas zbog jedne-dvije loptice, ja nekad ustanem citava kosa mi u jednom komadu, sva jedna velika lopta :lol: :lol: :lol:
No_oNe__

#236 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by No_oNe__ »

za curu koja mi je odg na pitanje o kani

koliko mi onda treba plocica za farbanje kose kao sto je recimo kod ove katie?? tako duzine
jel moze jedna plocica ili mi ih treba vise
zar kana nije u prahu??
dharma

#237 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by dharma »

Bubalo1 wrote:Jel neko koristio ovo "Schwarzkopf - BC Hair+Scalp Hair Growth Serum" Izgleda da je skupo al ako djeluje jebaji ga nije skupo :D

Ovo je marka one maske koju sam ja koristila :D Maska je super, tako da vjerujem da ni taj serum nije los, ali potrazi po netu. Neko je sigurno ostavio neki komentar :D
baby24

#238 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by baby24 »

Da li je neko koristio Alpecin protiv ispadanja kose i za jacanje korjena?? Ima i protiv peruti.... Cula sam da je dobar, pa ako neko ima iskustvo s ovim proizvodom, dobro bi bilo da da savjet... :) Hvala...
Mustang1

#239 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mustang1 »

dharma wrote:
Bubalo1 wrote:Jel neko koristio ovo "Schwarzkopf - BC Hair+Scalp Hair Growth Serum" Izgleda da je skupo al ako djeluje jebaji ga nije skupo :D

Ovo je marka one maske koju sam ja koristila :D Maska je super, tako da vjerujem da ni taj serum nije los, ali potrazi po netu. Neko je sigurno ostavio neki komentar :D
Ma trazio sam al nista na nasem jeziku mrsko mi sad citat engleski to cu veceras pregledat :D A ima i sampon ovaj i serum ...
Mariella

#240 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Lady Saray wrote:
Mariella wrote:Pa i na videu je tako ispalo, tako da sam to i ocekivala :D Svidja mi se, ali vidjet cemo jos kako ce ujutru izgledati :D
i koliko ti je trebalo vremena za taj eksperiment :D
Pa ne znam sad tacno, zavisi koliko kose imas :D Najvise vremena oduzme naravno dok svaki pramen uvijes, ali nisam se puno namucila, a inace ne mogu dugo oko kose se umarat :D I poslije toga sam 10tak minuta fenom "zagrijavala" i to je to :) Mozda ukupno sat, cak i manje :)

Do ujutru naravno nije sve prezivjelo ali mi je i dalje ostala uvijena, evo jos uvijek je. I sutra cu za novu opet :D
Sunrise00

#241 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Sunrise00 »

Bubalo1 wrote:
dharma wrote:

Ma trazio sam al nista na nasem jeziku mrsko mi sad citat engleski to cu veceras pregledat :D A ima i sampon ovaj i serum ...
ajdine, jes' ovo opet ti :shock: koliko to nickova imas majke ti :D
ladyada

#242 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

BC je super marka koristim masku i sampone od njih vec godinama .......... BC Hair+Scalp Hair Growth Serum sam probala .............dok sam ga trosila nije lose bilo, kosa ojacala lakse se dala urediti i manje mi je opadala ............poslije ista prica ko i prije , tako da nisam drugi put kupila .......... imam problema kad sam pod stresom da mi kosa nenormalno opada i koza glave svrbi ......... to imam od djetinjstva primala sam vitaminske inekcije i probala svasta od neki kucni preparata do ovako ovi specijalnih losiona itd .......... ali nista nije bas 100% pomoglo najgore mi svrab nekad samo sto je operem mogla bi poceti sa cesanjem ......... ali kako mi rece jedna frizerka i raste nova kosa nije strasno a perut nosi svijetle stvari i gotovo .........
Mustang1

#243 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mustang1 »

Pise tamo da se koristi najmanje 24 sedmice cini mi se ..Pa ako pomaze uzet cu i onda stalno koristit jbg bolje da koristim to ako djeluje kolko djeluje nego da bacam pare na nesto sto bi "trebalo da djeluje"
ladyada

#244 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

Bubalo1 wrote:Pise tamo da se koristi najmanje 24 sedmice cini mi se ..Pa ako pomaze uzet cu i onda stalno koristit jbg bolje da koristim to ako djeluje kolko djeluje nego da bacam pare na nesto sto bi "trebalo da djeluje"
je si ti musko ili zensko .............pitam jer ima specijalna linija za muskarce ...........neke ampule nanose se direktno nakon pranja , koristili neki prijatelji kazu da je jako dobro .............
mimsy

#246 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by mimsy »

No_oNe__ wrote:za curu koja mi je odg na pitanje o kani

koliko mi onda treba plocica za farbanje kose kao sto je recimo kod ove katie?? tako duzine
jel moze jedna plocica ili mi ih treba vise
zar kana nije u prahu??
Pa kazu da je dovolja jedna plocica,ona ima meni se cini 6 kockica.Pa jeste,al ova je kao bolja,prirodnija.Kasnije se renda i mjesa sa vrucom vodom,a moze i sa cajem od zare(poznato je da je taj caj dobar za korjen kose) i drzi se sto duze.Ja sam licno uzimala smedju,fina je,daje sjaj kosi..
old_drummer

#247 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by old_drummer »

Samo da javim da sam probala ono uvijanje aluminijskom folijom... Kad tek skinem bude super, ali se brzo ispravi - stavljala sam i pjenu za kosu, ali ni to ne pomaze, najvise 2 sata izdrzi :sad:

Mozda je do mene... :?
bez_ideje

#248 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Sto se kane tice,znam da je jedina "prava" kana crvena kana,ove plocice iz Lusha u sebi imaju kakao maslac koji bi trebao da sprijeci kanu da stajanjem na kosi otvrdne,pa boja izgleda intenzivnije -teoretski..kao i da nije bas,zbog tog maslaca,za masnu kosu......
Elem,ima ih smedja,crvena,plava....dakle,dodavanjem drugih sastojaka u kanu

Moja je kosa crna,i rado bi stavila nesto ,apsolutno prirodnog porijekla,sto ce da ti onaj jet black sjaj ,no gdje naci ?
Nadjoh ovo na netu......i ne bi se zezala ,a da tim iz Lusha i vjerujem-ne vjerujem !

CRNA KANA NE POSTOJI!

"Svojevremo, tamo negde u osamnaestom veku, indigo je korišten kao boja za kosu. Bezbojna (neutral) kana je u stavari biljka Cassia Obovata koja sadrži veoma mali procenat lawson-a, sastojka biljke odgovornog za boju i koja ne menja osnovnu boju kose.
U zavisnosti od sadržaja lawson-a, oko 1%, kao i osnovne boje kose Lawsonia Inermis (crvena kana) daće nijanse od narandžaste do tamno crvene. Kada se na crvenu kanu stavi Indigofera Tinctoria (indigo - crna kana) rezultat će biti crna boja kose.
OPREZ!!!!
Ono što se danas naziva crnom kanom i koristi se uglavnom za privremene tetovaže je
Para-phenylenediamine, PPD, nimalo naivan.

Kako razlikovati PPD od kane pomešane sa indigom? Indigo je zelena biljka biljka, miriše na smrznuti grašak. Ukoliko se prašak pomeša sa vodom u gustu smesu, posle 20-ak minuta površina smese će poplaveti. PPD je prašak tamno braon ili crne boje, gotovo bez mirisa i pomešan sa vodom već posle 10-ak min postaje crn."

Zna li neko,gdje ima uzeti tog indigo praha,i ciste crvene kane dobre kvalitete...jer mi se mama farba tom ,a u Sarajevo su prestali nabavljati onu Perzijanu,pa zena sizi :mrgreen:
Lady Saray

#249 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

old_drummer wrote:Samo da javim da sam probala ono uvijanje aluminijskom folijom... Kad tek skinem bude super, ali se brzo ispravi - stavljala sam i pjenu za kosu, ali ni to ne pomaze, najvise 2 sata izdrzi :sad:

meni je uspjelo. bila sam haman ko ona zenska. ja sam radila isto ko onaj lik. prskala sa sprejom za zastitu pri grijanju kose i uvijala. nikakva pjena ili lak samo sprej cak mi je prezivilo i spavanje mada se malo izvio donji dio ali to haman i ne pikam s obzirom da moja kosa kad se uvije na viklere/figaro/krpice/nesto trece se izvije u roku 3 sata a nakon spavanja bude kao da nista nisam ni radila. kanim se opet.. od cijelog procesa najteze mi napravit one tube vazda moram dodavati :-)
old_drummer

#250 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by old_drummer »

Lady Saray wrote:
old_drummer wrote:Samo da javim da sam probala ono uvijanje aluminijskom folijom... Kad tek skinem bude super, ali se brzo ispravi - stavljala sam i pjenu za kosu, ali ni to ne pomaze, najvise 2 sata izdrzi :sad:

meni je uspjelo. bila sam haman ko ona zenska. ja sam radila isto ko onaj lik. prskala sa sprejom za zastitu pri grijanju kose i uvijala. nikakva pjena ili lak samo sprej cak mi je prezivilo i spavanje mada se malo izvio donji dio ali to haman i ne pikam s obzirom da moja kosa kad se uvije na viklere/figaro/krpice/nesto trece se izvije u roku 3 sata a nakon spavanja bude kao da nista nisam ni radila. kanim se opet.. od cijelog procesa najteze mi napravit one tube vazda moram dodavati :-)
Gdje da nabavim taj sprej za zastitu? Posto nisam nikad peglala i kosa mi nije ostecena, nisam mislila da ce mi trebati za 10ak minuta susenja fenom. Ne znam cak ni da postoje takvi sprejevi. Gdje, kako i koliko?
Post Reply