Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
-
michio
#226 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
Moram primijetiti da oni sto su se zabili u WTC tornjeve nisu bili polupismeni.
- argyle
#227 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
FUTURE USG-EU FLASHPOINTS: BOSNIA AND AFGHANISTAN
¶1. (C/NF) SUMMARY: During separate discussions with OSD
Assistant Secretary for International Security Affairs
Alexander Vershbow and EUR Deputy Assistant Secretary Spencer
Boyer in early February, Roland Galharague, MFA
A/S-equivalent for Continental Europe, adopted a defensive
posture about the potential sale of Mistral class ships to
Russia; expressed skepticism about the depth and durability
of Russia's support for sanctions against Iran; acknowledged
Putin's dominance in Russia while proposing, as a means to
strengthen Medvedev, that we respond positively to his
proposals for reforming European security and holding an OSCE
summit; asserted that Serbia cannot win back Kosovo and also
win entry into the EU; expressed pessimism about the future
of Nagorno-Karabakh negotiations and about the impact of
instability in Iran on Azerbaijan, Turkmenistan, and Armenia;
and claimed that BOSNIA and Afghanistan could become
difficult issues for trans-Atlantic relations this year
because of the USG's alleged disengagement from BOSNIA and
its alleged failure to consult adequately with European NATO
allies on strategy in Afghanistan. END SUMMARY.
¶13. (C/NF) When assessing potential issue areas where the
USG and EU may differ during 2010, Galharague focused first
on BOSNIA. He said the French are disappointed that the USG
appears to have put all plans and actions on hold pending the
elections in October. Indeed, he implied that U.S. and EU
officials have differing assessments of the need for
continual engagement with the conflicting parties in BOSNIA.
BOSNIAn parties will not make progress without unity between
the U.S. and the EU. When the Americans disengage, even
temporarily, Galharague claimed the BOSNIAns perceive it
immediately and react accordingly: "The Americans are giving
up, so why should we do this (make compromises)?" The USG,
the Spanish EU presidency, and High Representative Ashton
should lead the charge in engaging this year -- "we need U.S.
backing now," he urged. As a lever to press the BOSNIAns
forward on constitutional issues, the EU may be able to use
the ruling by the European Court of Human Rights, which
declared that the BOSNIAn Constitution does not conform with
European human rights standards.
¶1. (C/NF) SUMMARY: During separate discussions with OSD
Assistant Secretary for International Security Affairs
Alexander Vershbow and EUR Deputy Assistant Secretary Spencer
Boyer in early February, Roland Galharague, MFA
A/S-equivalent for Continental Europe, adopted a defensive
posture about the potential sale of Mistral class ships to
Russia; expressed skepticism about the depth and durability
of Russia's support for sanctions against Iran; acknowledged
Putin's dominance in Russia while proposing, as a means to
strengthen Medvedev, that we respond positively to his
proposals for reforming European security and holding an OSCE
summit; asserted that Serbia cannot win back Kosovo and also
win entry into the EU; expressed pessimism about the future
of Nagorno-Karabakh negotiations and about the impact of
instability in Iran on Azerbaijan, Turkmenistan, and Armenia;
and claimed that BOSNIA and Afghanistan could become
difficult issues for trans-Atlantic relations this year
because of the USG's alleged disengagement from BOSNIA and
its alleged failure to consult adequately with European NATO
allies on strategy in Afghanistan. END SUMMARY.
¶13. (C/NF) When assessing potential issue areas where the
USG and EU may differ during 2010, Galharague focused first
on BOSNIA. He said the French are disappointed that the USG
appears to have put all plans and actions on hold pending the
elections in October. Indeed, he implied that U.S. and EU
officials have differing assessments of the need for
continual engagement with the conflicting parties in BOSNIA.
BOSNIAn parties will not make progress without unity between
the U.S. and the EU. When the Americans disengage, even
temporarily, Galharague claimed the BOSNIAns perceive it
immediately and react accordingly: "The Americans are giving
up, so why should we do this (make compromises)?" The USG,
the Spanish EU presidency, and High Representative Ashton
should lead the charge in engaging this year -- "we need U.S.
backing now," he urged. As a lever to press the BOSNIAns
forward on constitutional issues, the EU may be able to use
the ruling by the European Court of Human Rights, which
declared that the BOSNIAn Constitution does not conform with
European human rights standards.
-
popajic
#228 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
Glupanjefferson wrote:Mislim da je ovaj glupan malo se prejebao kad je kontao kakve ce reakcije ovaj zadnji set dokumenata izazvati!popajic wrote:Sa malom ispravkom- Sam se "prijavio" !SiSaJuMe wrote:Julian Assange uhićen je danas u Londonu u 9.30 sati po lokalnom vremenu temeljem švedske potjernice.
Tek sad pocinje!
Ne znam...ne bih da te vrijedjam ( zbog pravila foruma )
Last edited by popajic on 08/12/2010 00:23, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#229 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
de ba, eto velika je tajna da su fiberopticki kablovi u atlantiku i pacifiku strateski ciljevi... ko bi rekao da uopste postoje, osim sto se citamo preko njih... naftovodi, rafinerije i naftni terminali? i to su bezbeli velike tajne, bas je cudno sto ekonomija najrazvijenije zemlje na svijetu pociva na njima... hemijska i biohemijska postrojenja u njemackoj, najveca na svijetu? basf, siemens i sl? pa njih su jos prije 65 godina bombardovale B-17tke... meni se nekako cini da se za njih vec zna...jefferson wrote:Moje patriotske osjecaje? Mislim halo, frajer objavi listu objekata koje amerika smatra od svog nacionalnog interesa. Sutra polupismeni idiot raznese nesto tu, jer je procitao da je taj objekat americi u interesu, ubije 20 ljudi, i kazes mi da on cini uslugu svijetu?
ako mislis da je teroristima problem naci takve "mete" grdno se varas... dovoljan je google i par minuta truda...
uostalom, s moralne strane, radije bi da neki debil digne u zrak naftovod ili jebeni internet kabl nego zeljeznicku stanicu punu ljudi...
-
jefferson
#230 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
Manaravno da nije tesko naci metu koja je od strateskog interesa! Zato ti ne treba google niti pm.Alfons Kauders wrote:de ba, eto velika je tajna da su fiberopticki kablovi u atlantiku i pacifiku strateski ciljevi... ko bi rekao da uopste postoje, osim sto se citamo preko njih... naftovodi, rafinerije i naftni terminali? i to su bezbeli velike tajne, bas je cudno sto ekonomija najrazvijenije zemlje na svijetu pociva na njima... hemijska i biohemijska postrojenja u njemackoj, najveca na svijetu? basf, siemens i sl? pa njih su jos prije 65 godina bombardovale B-17tke... meni se nekako cini da se za njih vec zna...jefferson wrote:Moje patriotske osjecaje? Mislim halo, frajer objavi listu objekata koje amerika smatra od svog nacionalnog interesa. Sutra polupismeni idiot raznese nesto tu, jer je procitao da je taj objekat americi u interesu, ubije 20 ljudi, i kazes mi da on cini uslugu svijetu?
ako mislis da je teroristima problem naci takve "mete" grdno se varas... dovoljan je google i par minuta truda...
uostalom, s moralne strane, radije bi da neki debil digne u zrak naftovod ili jebeni internet kabl nego zeljeznicku stanicu punu ljudi...
Medjutim, objaviti ovakve stvari granici sa najobicnijim kretenizmom. To je ko oni kada protestuju protiv WTO i sl, a nikad manje nepismenih ljudi nije bilo upravo zbog globalizacije i sl (doduse BiH je izuzetak u tim trendovima).
E sad, mozemo mi na daleko raspravljati o politici, ali svaka zemlja se vodi real-politikom, stoga pricati kako amerikaci sebe gledaju? vaooo, otkrio toplu vodu. Svaka zemlja sebe gleda i radi da sebi pomogne, samo nekim ovdje to nije jasno izgleda.
I sad tu se nasao debil da objavi prepiske itd, koji mogu destabilizirati X kriznih zarsita, jer eto on cini uslugu svijetu! Jest je i ucinio, posebno kad su odnosi S. i J. Koreje u pitanju!
- Alfons Kauders
#231 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
dakle realno gledajuci objava tih strateskih postrojenja ne cini neku veliku stetu, jer je svako koga zanimaju te stvari vec znao sta da trazi...jefferson wrote: Manaravno da nije tesko naci metu koja je od strateskog interesa! Zato ti ne treba google niti pm.
Medjutim, objaviti ovakve stvari granici sa najobicnijim kretenizmom. To je ko oni kada protestuju protiv WTO i sl, a nikad manje nepismenih ljudi nije bilo upravo zbog globalizacije i sl (doduse BiH je izuzetak u tim trendovima).
E sad, mozemo mi na daleko raspravljati o politici, ali svaka zemlja se vodi real-politikom, stoga pricati kako amerikaci sebe gledaju? vaooo, otkrio toplu vodu. Svaka zemlja sebe gleda i radi da sebi pomogne, samo nekim ovdje to nije jasno izgleda.
I sad tu se nasao debil da objavi prepiske itd, koji mogu destabilizirati X kriznih zarsita, jer eto on cini uslugu svijetu! Jest je i ucinio, posebno kad su odnosi S. i J. Koreje u pitanju!
sto se tice globalizacije i sl. sranja, moram te razocarati... ne spadam u one "revolucionare u pokusaju", s che majicama i kopijama zeitgeista i slicnih gluposti na racunaru... globalizacija je bolan, ali dugorocno itekako pozitivan proces koji bi jos za naseg zivota mogao omoguciti dosta stabilniji i uredjeniji svijet... ako dozivim jos 30 godina, vjerovatno ce se tada na radikalne oponente globalizacije gledati s podsmjehom...
ja ne podrzavam objavu dokumenata koji bi ljude izlozili nekoj prijetnji, ali u ovom slucaju mislim da o tome bas i nema govora... sto se tice prepiske izmedju ambasada... mislim da objava tih sranja ima i pozitivne i negativne strane... pozitivno je sto cemo ubuduce vjerovatno imati vise transparentnosti i odogovrnosti u diplomatskim prepiskama, ali ujedno je negativno sto ce se dosta vise paznje posvetiti sigurnosti i curenju informacija kod istinski bitnih stvari...
a za s.koreju sam vec dao recept...
- felipe kajetano
#232 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
Sidje MacArthureAlfons Kauders wrote: a za s.koreju sam vec dao recept...ograniceni counterforce udar taktickim nuklearkama po sjevernokorejskim strateskim raketnim snagama i zracnim bazama, pracen kopnenom invazijom... par sedmica i cao dragi vodja, vecina vojske bi se predala vec u prvih 24 sata...
najjeftinija i najhumanija varijanta...
- Alfons Kauders
#233 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
uvijek sam tvrdio da je doticni neshvaceni genij, koji bio daleko ispred svog vremena...felipe kajetano wrote:Sidje MacArthureAlfons Kauders wrote: a za s.koreju sam vec dao recept...ograniceni counterforce udar taktickim nuklearkama po sjevernokorejskim strateskim raketnim snagama i zracnim bazama, pracen kopnenom invazijom... par sedmica i cao dragi vodja, vecina vojske bi se predala vec u prvih 24 sata...
-
MufljuzMali
#234 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
hajde mi molim te reci koji je od ovih objekata tebi iznenadjenje. Iole "pismen" terorista ce ti napraviti istu ovakvu listu za bilo koju drzavu a ne za CIJELI svijet. udari po infrastrukturi, branama, telekomunikacijama, obori elektricno napajanje - jao kakva nauka, pazi ovu stranicu kao top rezultat google search-a - top terorist target usajefferson wrote:Moje patriotske osjecaje? Mislim halo, frajer objavi listu objekata koje amerika smatra od svog nacionalnog interesa. Sutra polupismeni idiot raznese nesto tu, jer je procitao da je taj objekat americi u interesu, ubije 20 ljudi, i kazes mi da on cini uslugu svijetu?
SRAM ih bilo. objavljuju potenicjalne mete. JAO. UZAS. HAJMO IH LINCOVAT.
pri tome su na WL objavljena samo imena institucija bez tacnih adresa:
http://213.251.145.96/cable/2009/02/09STATE15113.html
random sample:
France: Olympus (impacts blood typing ability) Genzyme Polyclonals SAS (bulk), Lyon, France: Thymoglobulin Sanofi Pasteur SA, Lyon, France: Rabies virus vaccine
Brazil: Americas-II undersea cable landing Fortaleza, Brazil GlobeNet undersea cable landing Fortaleza, Brazil GlobeNet undersea cable landing Rio de Janeiro, Brazil Iron Ore from Rio Tinto Mine Manganese - Battery grade, natural; battery grade, synthetic; chemical grade; ferro; metallurgical grade Niobium (Columbium), Araxa, Minas Gerais State (mine) Ouvidor and Catalao I, Goias State: Niobium
ponovo te molim, procitaj cabel, pa onda reci da je neozbiljno tako nesto objavit. lista je presmijesna.
a pogledaj ovaj cabel http://www.wikileaks.ch/cable/2006/11/0 ... 23571.html
rezolucija google maps na 0,6 m je mnogo opasnija za slucaj "polupismeni idiot raznese nesto", a za sve krive evropske firma koje prodaju te snimke. Ovo su vec defact takticki podaci o meti. Mnogo bitniji od imena meta.
ali cijeli "razgovor" ode u pogresnu stranu. WL je samo objavio dokumenta koja US gov nije zastitio kako treba. zasto je drugo pitanje
trenutno stanje: 960 / 251,287, a vec dovoljno cudnih informacija.
tebi vjerovatno interesantna: "They also reveal why an alleged major Serbian war criminal has never been caught"
lmgtfy.com
-
jefferson
#235 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
Sto se tice globalizacije, nisam na tebe mislio, nego generalno!Alfons Kauders wrote:dakle realno gledajuci objava tih strateskih postrojenja ne cini neku veliku stetu, jer je svako koga zanimaju te stvari vec znao sta da trazi...jefferson wrote: Manaravno da nije tesko naci metu koja je od strateskog interesa! Zato ti ne treba google niti pm.
sto se tice globalizacije i sl. sranja, moram te razocarati... ne spadam u one "revolucionare u pokusaju", s che majicama i kopijama zeitgeista i slicnih gluposti na racunaru... globalizacija je bolan, ali dugorocno itekako pozitivan proces koji bi jos za naseg zivota mogao omoguciti dosta stabilniji i uredjeniji svijet... ako dozivim jos 30 godina, vjerovatno ce se tada na radikalne oponente globalizacije gledati s podsmjehom...
ja ne podrzavam objavu dokumenata koji bi ljude izlozili nekoj prijetnji, ali u ovom slucaju mislim da o tome bas i nema govora... sto se tice prepiske izmedju ambasada... mislim da objava tih sranja ima i pozitivne i negativne strane... pozitivno je sto cemo ubuduce vjerovatno imati vise transparentnosti i odogovrnosti u diplomatskim prepiskama, ali ujedno je negativno sto ce se dosta vise paznje posvetiti sigurnosti i curenju informacija kod istinski bitnih stvari...
a za s.koreju sam vec dao recept...ograniceni counterforce udar taktickim nuklearkama po sjevernokorejskim strateskim raketnim snagama i zracnim bazama, pracen kopnenom invazijom... par sedmica i cao dragi vodja, vecina vojske bi se predala vec u prvih 24 sata...
Sto se tice nuklearki, ne bi bas toliko daleko isao. Dovoljno je 100 komada F15E i jedno 300 F16 i sve ce biti rjeseno!
-
simpozijum delirijum
#236 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
Wikileaks uzvraca udarac na vijest o hapsenju ili predaji Juliana Britanskim vlastimajefferson wrote:Sto se tice globalizacije, nisam na tebe mislio, nego generalno!Alfons Kauders wrote:dakle realno gledajuci objava tih strateskih postrojenja ne cini neku veliku stetu, jer je svako koga zanimaju te stvari vec znao sta da trazi...jefferson wrote: Manaravno da nije tesko naci metu koja je od strateskog interesa! Zato ti ne treba google niti pm.
a za s.koreju sam vec dao recept...ograniceni counterforce udar taktickim nuklearkama po sjevernokorejskim strateskim raketnim snagama i zracnim bazama, pracen kopnenom invazijom... par sedmica i cao dragi vodja, vecina vojske bi se predala vec u prvih 24 sata...
Sto se tice nuklearki, ne bi bas toliko daleko isao. Dovoljno je 100 komada F15E i jedno 300 F16 i sve ce biti rjeseno!
objavili su dokument NATO u kojima su planovi za odbranu Litvanije , Estonije ,Latvije od eventualne Ruske agresije
Rusi hladno komentarisu ;"ma znamo ba' "!
uglavnom raspravljamo o slobodama u S.Koreji , Iranu , Kubi i tako dalje a sada tek vidimo histeriju "demokratskih" rezima multinacionalnih kompanija kako gase internet domene , traze cenzuru interneta , digli pola policije u Evropi zbog jednoga hakera
Ebay, Pay Pal, visa card te ostale kompanije koje odbijaju da "ugoste " Wikileaks ili mu zatvaraju racune i adrese su trenutno pod DoD napadima mnogobrojnih hakera dobrovoljaca
dobro si zakuhao Juliane
link;
http://news.yahoo.com/s/ap/wikileaks
-
upaljac
#237 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
Jah napeto je ko Snjeguljica imali gdje Masona 
-
simpozijum delirijum
#238 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
evo do sada lista Mirror stranica za Wikileaks , broj raste iz sata u sat , koliko ih Cyber komanda Pentagona zatvori sa svojim vazalima u Evropi ? toliko ih se duplo otvori novih !
na ovome linku , pravi cyber rat
, bas je zabavno !
evo trenutna lista na ovome linku;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e27007.htm
na ovome linku , pravi cyber rat
evo trenutna lista na ovome linku;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e27007.htm
-
5 0 5
#239 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
Wikileaks cables: US fights flow of arms from eastern Europe to its enemies

http://www.guardian.co.uk/world/2010/de ... CMP=twt_gu

http://www.guardian.co.uk/world/2010/de ... CMP=twt_gu
-
5 0 5
#240 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
No comment!Alfons Kauders wrote: a za s.koreju sam vec dao recept...ograniceni counterforce udar taktickim nuklearkama po sjevernokorejskim strateskim raketnim snagama i zracnim bazama, pracen kopnenom invazijom... par sedmica i cao dragi vodja, vecina vojske bi se predala vec u prvih 24 sata...
- ladyada
#241 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
Stop the Fatwah against Aggase.

-
5 0 5
#242 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
WikiLeaks cables, day 4: summary of today's key points

• Russia is a "virtual mafia state" with rampant corruption and scant separation between the activities of the government and organised crime. Vladimir Putin is accused of amassing "illicit proceeds" from his time in office, which various sources allege are hidden overseas. And he was likely to have known about the operation in London to murder the Russian dissident Alexander Litvinenko, Washington's top diplomat in Europe alleged.
• British and US officials colluded to manoeuvre around a proposed ban on cluster bombs, allowing the US to keep the munitions on British territory, regardless of whether a treaty forbidding their use was implemented. Parliament was kept in the dark about the secret agreement, approved by then-foreign secretary David Miliband.
• US diplomats believed that the Sri Lankan president, Mahinda Rajapaksa, bore responsibility for a massacre last year that is the subject of a UN war crimes inquiry.
• Russia armed Georgian separatists in South Ossetia and Abkhazia and carried out a wave of "covert actions" to undermine Georgia in the runup to the 2008 Russian-Georgian war, according to US diplomats.
• President Dmitry Medvedev was described by US diplomats as a junior figure, who "plays Robin to Putin's Batman".
• Gas supplies to Ukranian and EU states are linked to the Russian mafia, according to the US ambassador in Kiev.
• Moscow's veteran mayor Yuri Luzhkov was accused by the US ambassador of sitting on top of a "pyramid of corruption" involving the Kremlin, Russia's police force, its security service, political parties and crime groups by the US ambassador.
• Miliband's campaign to champion aid and human rights during the Sri Lankan humanitarian crisis last year was largely motivated by a desire to win favour with Tamil voters in the UK, according to a Foreign Office official.
Der Spiegel
• The US is sceptical that Russian President Medvedev has much of a future, believing Putin to be "in the driver's seat".
• Having helped to build up Georgia's military capabilities, the US made last-ditch diplomatic attempts to try to prevent it going to war with Russia in 2008. Washington's envoy to the Caucasus warned Georgia that war would "cost it valuable support in Washington and European capitals", while publicly George W Bush and his secretary of state, Condoleezza Rice, continued to give their unqualified support to Georgia.
• The US has long been trying to loosen Russia's grip on Ukraine, according to diplomatic cables. On the inauguration of the new Ukrainian president, Viktor Yanukovych, they sought to make him a US partner thereby striking a diplomatic blow against the Kremlin.
Le Monde
• The US embassy in Moscow criticised the IMF, the World Bank and the European Bank for Reconstruction and Development for offering huge loans to Russia it felt were not justified.
El País
• One of the biggest objectives at the US embassy in Madrid over the past seven years has been trying to get the criminal case dropped against three US soldiers accused of the killing of a Spanish television cameraman in Baghdad. Telecinco cameraman José Couso was killed on 8 April 2003 during a tank shelling of the Hotel Palestine where he and other journalists were staying while they were covering the Iraq war. US diplomats held a host of meetings about the case with high-ranking members of the Spanish government.
New York Times
• The Russian prime minister, Putin, often did not show up at his office, according to rumours cited in a document titled Questioning Putin's Work Ethic.
• US diplomats warned of increasing distrust of the United States in Canada. They described "negative popular stereotyping" of Americans on Canadian TV. They also said Canadians "always carry a chip on their shoulder" in part because of a feeling that their country "is condemned to always play 'Robin' to the US 'Batman'".
Guardian

• Russia is a "virtual mafia state" with rampant corruption and scant separation between the activities of the government and organised crime. Vladimir Putin is accused of amassing "illicit proceeds" from his time in office, which various sources allege are hidden overseas. And he was likely to have known about the operation in London to murder the Russian dissident Alexander Litvinenko, Washington's top diplomat in Europe alleged.
• British and US officials colluded to manoeuvre around a proposed ban on cluster bombs, allowing the US to keep the munitions on British territory, regardless of whether a treaty forbidding their use was implemented. Parliament was kept in the dark about the secret agreement, approved by then-foreign secretary David Miliband.
• US diplomats believed that the Sri Lankan president, Mahinda Rajapaksa, bore responsibility for a massacre last year that is the subject of a UN war crimes inquiry.
• Russia armed Georgian separatists in South Ossetia and Abkhazia and carried out a wave of "covert actions" to undermine Georgia in the runup to the 2008 Russian-Georgian war, according to US diplomats.
• President Dmitry Medvedev was described by US diplomats as a junior figure, who "plays Robin to Putin's Batman".
• Gas supplies to Ukranian and EU states are linked to the Russian mafia, according to the US ambassador in Kiev.
• Moscow's veteran mayor Yuri Luzhkov was accused by the US ambassador of sitting on top of a "pyramid of corruption" involving the Kremlin, Russia's police force, its security service, political parties and crime groups by the US ambassador.
• Miliband's campaign to champion aid and human rights during the Sri Lankan humanitarian crisis last year was largely motivated by a desire to win favour with Tamil voters in the UK, according to a Foreign Office official.
Der Spiegel
• The US is sceptical that Russian President Medvedev has much of a future, believing Putin to be "in the driver's seat".
• Having helped to build up Georgia's military capabilities, the US made last-ditch diplomatic attempts to try to prevent it going to war with Russia in 2008. Washington's envoy to the Caucasus warned Georgia that war would "cost it valuable support in Washington and European capitals", while publicly George W Bush and his secretary of state, Condoleezza Rice, continued to give their unqualified support to Georgia.
• The US has long been trying to loosen Russia's grip on Ukraine, according to diplomatic cables. On the inauguration of the new Ukrainian president, Viktor Yanukovych, they sought to make him a US partner thereby striking a diplomatic blow against the Kremlin.
Le Monde
• The US embassy in Moscow criticised the IMF, the World Bank and the European Bank for Reconstruction and Development for offering huge loans to Russia it felt were not justified.
El País
• One of the biggest objectives at the US embassy in Madrid over the past seven years has been trying to get the criminal case dropped against three US soldiers accused of the killing of a Spanish television cameraman in Baghdad. Telecinco cameraman José Couso was killed on 8 April 2003 during a tank shelling of the Hotel Palestine where he and other journalists were staying while they were covering the Iraq war. US diplomats held a host of meetings about the case with high-ranking members of the Spanish government.
New York Times
• The Russian prime minister, Putin, often did not show up at his office, according to rumours cited in a document titled Questioning Putin's Work Ethic.
• US diplomats warned of increasing distrust of the United States in Canada. They described "negative popular stereotyping" of Americans on Canadian TV. They also said Canadians "always carry a chip on their shoulder" in part because of a feeling that their country "is condemned to always play 'Robin' to the US 'Batman'".
Guardian
- Fair Life
-
5 0 5
- jutarnji
#245 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
WikiLeaks zdra`o.Robert Gates gets the last word on WikiLeaks
Posted By Daniel W. Drezner Wednesday, December 1, 2010 - 9:11 AM Share
I've expressed skepticism about whether WikiLeaks will actually lead to greater foreign-policy transparency. That said, l'affaire WikiLeaks has generated just a smidgen of greater candor from at least one U.S. policy principal. Here's Defense Secretary Robert Gates on the fallout from the cable dump:
Let me just offer some perspective as somebody who’s been at this a long time. Every other government in the world knows the United States government leaks like a sieve, and it has for a long time. And I dragged this up the other day when I was looking at some of these prospective releases. And this is a quote from John Adams: “How can a government go on, publishing all of their negotiations with foreign nations, I know not. To me, it appears as dangerous and pernicious as it is novel." …
Now, I’ve heard the impact of these releases on our foreign policy described as a meltdown, as a game-changer, and so on. I think -- I think those descriptions are fairly significantly overwrought. The fact is, governments deal with the United States because it’s in their interest, not because they like us, not because they trust us, and not because they believe we can keep secrets.
[size=150]Many governments -- some governments deal with us because they fear us, some because they respect us, most because they need us[/size]. We are still essentially, as has been said before, the indispensable nation. So other nations will continue to deal with us. They will continue to work with us. We will continue to share sensitive information with one another. Is this embarrassing? Yes. Is it awkward? Yes. Consequences for U.S. foreign policy? I think fairly modest.
-
5 0 5
#246 Petition
Governments and large companies have targeted Wikileaks, trying to stamp out its work to expose official wrongdoing. Let's oppose this repression of free speech. Sign the petition to stop the crackdown! Take action now!!!
- psydelija
#247 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
ja sam ubedjen da je ovaj wiki ciino cedo i da se sve u dogovoru objavljuje.
-
5 0 5
#248 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
@psydelija:
Okej. Moje razmišljanje je drugačije, ali ko sam ja da znam. Ja mogu samo predostaviti iz zadatog a šta se stvarno iza dešava, to ne znam. Kad vidim koliku je štetu ovo sve nanijelo SAD-u i koliko se trude da to sve zataškaju sa blijedim optužbama za silovanje (jer legalno nisu u poziciji da optuže čovjeka za krađu i sl.). Pa još pored jučerašnjih napada na banke, Amazon i Paypal, onda mi samo logika govori da možda i nije teorija zavjere. No, opet, ko sam ja da znam.
Okej. Moje razmišljanje je drugačije, ali ko sam ja da znam. Ja mogu samo predostaviti iz zadatog a šta se stvarno iza dešava, to ne znam. Kad vidim koliku je štetu ovo sve nanijelo SAD-u i koliko se trude da to sve zataškaju sa blijedim optužbama za silovanje (jer legalno nisu u poziciji da optuže čovjeka za krađu i sl.). Pa još pored jučerašnjih napada na banke, Amazon i Paypal, onda mi samo logika govori da možda i nije teorija zavjere. No, opet, ko sam ja da znam.
- Liberalism
#249 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
za jefersona i ostale sto im smeta wikileaks bilo bi mozda najbolje da posalju svoj komentar Reutersu i obavezno napomenuti da ste iz bosne i bla bla sta god drugo jos napisite - simpatije u njihovim srcima su vam zagarantovane.
Cudo niko nista ne govori u fajlu koji moze biti razoran kao ''termonuklearan uredjaj'' koji assangu sluzi kao garancija za slucaj da ga neko ubije dok je u pritvoru.
Ovo sto se desava oko wikileaksa je nevjerovatnije od bilo kojeg conspiracy theory filma koji je do sad snimljen.
Cudo niko nista ne govori u fajlu koji moze biti razoran kao ''termonuklearan uredjaj'' koji assangu sluzi kao garancija za slucaj da ga neko ubije dok je u pritvoru.
Ovo sto se desava oko wikileaksa je nevjerovatnije od bilo kojeg conspiracy theory filma koji je do sad snimljen.
- psydelija
#250 Re: Tajne americkih diplomata procurile na WikiLeaks-u
ma da nije ovo silovanje (sex bez kondoma) samo skretanje s`teme? zar je moguce da je spijunska afera a da ga amer. sudovi ne traze? namece se hiljadu pitanja, a odgovor ocigledno se ceka od one dve svedjanke.505sCrtom wrote:@psydelija:
ps: zanimljivo kako o britancima i zidovima malo pisu, ili su pak oni za kraj ostavljeni, kao slag na torti?!