samo se ti vozaj...
VW Golf all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#226 Re: VW Golf all about
vozim i ja, malo Alfu, malo Lanciu...pa kad mi dosade ova obična auta, sjednem u svoj Ferarri, pa onda nakon toga obiđem krug sa Maseratijem Cabrio...
samo se ti vozaj...
samo se ti vozaj...
- Gile Šampion
#227 Re: VW Golf all about
I kad se probudiš,a ti se ono otkrio i upiš'o...
Fino je igrati Need for Speed
- respo
#228 Re: VW Golf all about
ajd ponovo u skolu pa ces vidjeti kako se pise ono sto si podebljaoGile Šampion wrote:respo wrote:ti stvarno nepismen
evo iz ovoga se vidi da se s pola vas ne moze fino pricati jer vi mislite da ste najbolji i ne uvazavate tudja iskustva
opet kazem eto vozajte se uzivajte
Evo ovo boldirano je tvoja rečenica...Toliko o tvojoj pismenosti.Ovu drugu tvoju rečenicu neću ni citirati,jer joj se ne zna ni gdje počinje niti gdje završava,sve mala slova,zareza nema...tačka pobjegla![]()
![]()
Otpušten si
ako ostale sve moje postove vidis sve ce ti biti jasno
nepismen ne znaci da ne znas pisati nego i citati
- respo
#229 Re: VW Golf all about
kad ce ti komsija posuditi audija ili golfa da te vidimo u graduGile Šampion wrote:@johntra
Vozim što? Naručen A5 hvala Bogu,ali ima se-može se....ponosim se što takodje vozim i Golfa 5...Hoš još da ti nabrajam šta vozim?![]()
![]()
![]()
Hvala Bogu isto tako što ne vozim Alfu niti Fiata
-
herbert mekfjuger
#230 Re: VW Golf all about
ma nabijem ja sva vozila koja troše manje od 14 litara benzina, pa vi govorte TDI 
-
Blobi
#231 Re: VW Golf all about
http://dnevnik.hr/vijesti/automotiv/vid ... -mane.html
Evo jos jedan od razloga zasto su Golf i opcenito VW auta skuplja od ostalih
.
SuckerZ

Evo jos jedan od razloga zasto su Golf i opcenito VW auta skuplja od ostalih
SuckerZ
- johntra
#232 Re: VW Golf all about
ma jok, šta ti je...sad sam naručio novo auto, čekam da mi stigne, a do tad vrijeme kratim u ovim talijanskim kantama...naručio sam Audi, oca mi, nema dalje...nego, preko koga si ti naručio A5, preko Matchboxa ili Buraga?Gile Šampion wrote:I kad se probudiš,a ti se ono otkrio i upiš'o...![]()
-
Gost1515
#233 Re: VW Golf all about
ma šta oni znaju ... to je plaćeno ... zavjera masona i vanzemaljaca ...Blobi wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/automotiv/vid ... -mane.html
Evo jos jedan od razloga zasto su Golf i opcenito VW auta skuplja od ostalih.
SuckerZ![]()
-
Gost1515
#234 Re: VW Golf all about
respo wrote: jeli itko rekao nesto protiv fabrike?
ma jok niko ... čak se i hitler u očaju potezao
-
Blobi
#235 Re: VW Golf all about
Ma jedno je kad ti se ne svidja nesto. To postujem uvijek. Ali tvrditi da je ono sto ti se ne svidja precijenjeno, smece, losije od drugih samo zato sto se nekome licno ne svidja je neozbiljno. Ni meni se ne svidja nijedan Pezo iz ponude, ali nigdje ne rekoh da je smece i da je precijenjen. Drugi par opanaka je sto je prepun plastike na svakom cosku.Gost1515 wrote:ma šta oni znaju ... to je plaćeno ... zavjera masona i vanzemaljaca ...Blobi wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/automotiv/vid ... -mane.html
Evo jos jedan od razloga zasto su Golf i opcenito VW auta skuplja od ostalih.
SuckerZ![]()
A evo, ja cu kao ponosni vlasnik Reno Lagune (doduse, nije Pezo, ali je plastikaner u velikoj mjeri), da istaknem gluposti na tom autu:
- Plasticne pedale (kocnica, kvacilo, gas) - sve je od plastike
- Pojedini paneli od plastike (prednji blatobrani)
i na kraju, kao slag na tortu, plasticna sipka za mjerenje nivoa ulja koja mi se slomila jutros
Auto koje je proizvedeno iste godine kao i moj Passat je bolje samo u jednom - ovjes prilagodjen nasim cestama
-
Gost1515
#236 Re: VW Golf all about
Ma neko je već davno napisao - nema precjenjosti, ima samo zakon ponude i potražnje i tu završava sva priča.
-
Blobi
#237 Re: VW Golf all about
Ma i ja bi auto za malo para (ako ikako more za dzabeGost1515 wrote:Ma neko je već davno napisao - nema precjenjosti, ima samo zakon ponude i potražnje i tu završava sva priča.
-
Blobi
#238 Re: VW Golf all about
E ne znam vala prijatelju, ja se nikad ne pomaknem s mjesta da promijenim brzinu, a mjenjac je kratak, skroz onojohntra wrote:meni je lično viša ručica mjenjača i lakša za vožnju, takva je stvar i kod FIAT-a...nikad nisam volio kratke ručice kod VW-a, uvijek se moraš nageti prema naprijed da promijeniš brzinu...na kraju krajeva, kod većine čistokrvnih sportskih automobila ručica mjenjača je visoka...Blobi wrote:Pogledaj samo mjenjac u bilo kojem od francuza (iskljucujuci citroen, to je visa liga nego Reno i Pezo), isti takav je i u Tamicu...
-
Gost1515
#239 Re: VW Golf all about
uuu ovo nisam vidio ... znači ja se naginjemBlobi wrote:E ne znam vala prijatelju, ja se nikad ne pomaknem s mjesta da promijenim brzinu, a mjenjac je kratak, skroz onojohntra wrote:meni je lično viša ručica mjenjača i lakša za vožnju, takva je stvar i kod FIAT-a...nikad nisam volio kratke ručice kod VW-a, uvijek se moraš nageti prema naprijed da promijeniš brzinu...na kraju krajeva, kod većine čistokrvnih sportskih automobila ručica mjenjača je visoka...Blobi wrote:Pogledaj samo mjenjac u bilo kojem od francuza (iskljucujuci citroen, to je visa liga nego Reno i Pezo), isti takav je i u Tamicu...
![]()
. A kad vidim auto sa mjenjacem k'o u tamicu, ono, ospem se sav od muke
- Better Man
#240 Re: VW Golf all about
Blobi wrote:Ma i ja bi auto za malo para (ako ikako more za dzabeGost1515 wrote:Ma neko je već davno napisao - nema precjenjosti, ima samo zakon ponude i potražnje i tu završava sva priča.), a da je kvalitetno (kao samoubrzavajuce Toyote), pouzdano (kao recimo Toyote koje ne mogu zakocit kad to ja hocu, nego kad se autu cejfne
), da je prostrano (poput Better Man-ovog Clia
![]()
), da ima kvalitetan interijer (kao Pezoi
![]()
![]()
), i da nema plasticnu sipku za mjerenje ulja (kao Renoli
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
).
Zato isti taj VW Radi pravi fuseraj od Passta za americko trziste, modela kojeg i ti vozis. Dovoljno je spomenuti kako se plasti ka u autu guli, problemi s mjenjacem itd., a sve su to na ovom forumu govorili vlasnici istog. E sad zasto je za Evropu jedan kvalitet, a za USA drugi to ne znam.
-
Cafe Camargue
#241 Re: VW Golf all about
vjerovatno zato što im niko ne bi dao 45.000 $ za novog, evropskog, passataBetter Man wrote:Blobi wrote:Ma i ja bi auto za malo para (ako ikako more za dzabeGost1515 wrote:Ma neko je već davno napisao - nema precjenjosti, ima samo zakon ponude i potražnje i tu završava sva priča.), a da je kvalitetno (kao samoubrzavajuce Toyote), pouzdano (kao recimo Toyote koje ne mogu zakocit kad to ja hocu, nego kad se autu cejfne
), da je prostrano (poput Better Man-ovog Clia
![]()
), da ima kvalitetan interijer (kao Pezoi
![]()
![]()
), i da nema plasticnu sipku za mjerenje ulja (kao Renoli
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
).
Zato isti taj VW Radi pravi fuseraj od Passta za americko trziste, modela kojeg i ti vozis. Dovoljno je spomenuti kako se plasti ka u autu guli, problemi s mjenjacem itd., a sve su to na ovom forumu govorili vlasnici istog. E sad zasto je za Evropu jedan kvalitet, a za USA drugi to ne znam.
pa ga i kvalitetom i cijenom prilagode američkom tržištu
- AmADin_gospo
#242 Re: VW Golf all about
svim ljubiteljima, i mrziteljima istog (uključujuči mene
) preporučujem da pogledaju sljedeči kratki film o golfu u sarajevu:
Sarajevo grad golfa
posebno me je taxista dojmio

Sarajevo grad golfa
posebno me je taxista dojmio
Last edited by AmADin_gospo on 21/11/2010 22:30, edited 1 time in total.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#243 Re: VW Golf all about
zar je i Golf auto 
- Bullet Tooth Tony
#244 Re: VW Golf all about
ovako ti je uvijek sa njimAmADin_gospo wrote:svim ljubiteljima, i mrziteljima istog (uključujuči mene) preporučujem da pogledaju sljedeči kratki film o golfu u sarajevu:
Sarajevo grad golfa
posebno me je taxista dojmio![]()
-
radostan dan
- respo
#246 Re: VW Golf all about
najjaci su mi taksista i ovaj tjuner 
- vukojebina
#247 Re: VW Golf all about
respo wrote: svi ovdje govorimo iz svog iskustva bar ja mogu za sebe licno reci
i ovo je jedan od teskih bisera...nadju se likovi koji su nekad u rijetkim situacijama sjedali u golfa, a i tad su sjeli u njeg sa predrasudama, i onda on meni i ostalim vlasnicima prica o tom autu "iz iskustva"..ma daaaaaj molim te, uozbiljite se malo...
- respo
#248 Re: VW Golf all about
jah eto u rijetkim
to sto su nam sluzbena golfovi u kojeg sjedam svaki dan ne znaci nista
ajd ti fino uzivaj u golfu niko ti ne brani biseru
to sto su nam sluzbena golfovi u kojeg sjedam svaki dan ne znaci nista
ajd ti fino uzivaj u golfu niko ti ne brani biseru
- vukojebina
#249 Re: VW Golf all about
cek svega ti, jel to ti hoces da uporedjujes sluzbeno auto sa autom koje vozi jedna odoba, koje odrzava jedna osoba i koja ga vozi onako ko sto bi svaki normalan covjek vozio svoje auto???
e sad si stvarno previse neozbiljan...
e sad si stvarno previse neozbiljan...
- Mahalac
#250 Re: VW Golf all about
Ja znam da je VW izuzetno kvalitetan brand (nema sumnje) ali kad pojedinci kazu da su vozili mnoga druga auta pa da je Golf najbolji za voziti onda zakljucim da je rijec o totalnim neznalicama.
Sta hocu da kazem, svako ama bas svako drugo auto koje sam vozio je bilo ljepse i udobnije za voziti od VW-a ali ne mogu reci da su zbog toga bolji jer znam pouzdano VW je najkvalitetniji i to je to, sve ostalo mu je po meni mana.
A pod ostalo ima mnogo toga.
Sta hocu da kazem, svako ama bas svako drugo auto koje sam vozio je bilo ljepse i udobnije za voziti od VW-a ali ne mogu reci da su zbog toga bolji jer znam pouzdano VW je najkvalitetniji i to je to, sve ostalo mu je po meni mana.
A pod ostalo ima mnogo toga.