I još jedno pitanje, jel serija napravljena prema knjizi ili prema stripu, sad mi ništa nije jasno
The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
zamzija
#226 Re: The Walking Dead - serija
đe ima taj comic
I još jedno pitanje, jel serija napravljena prema knjizi ili prema stripu, sad mi ništa nije jasno
- vee-jay
#227 Re: The Walking Dead - serija
ma nema knjige, samo strip. moze biti da sam jednom pisao o "romanu" pa je neko to razumio kao knjigu.zamzija wrote:đe ima taj comic![]()
inace ne znam kako se u BiH moze nabaviti. samo preko interneta:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=the ... m270.l1313
ili u elektro-izdanju preko p2p.
-
SundanceKid
#228 Re: The Walking Dead - serija
Puno bi se dalo isfantazirat povodom ovoga o tome zasto Hershell nije rekao ostalima za curicu...moguce da ce ovo scenaristi pretvoriti u humaniziranje Hershella. Npr. na nacin da ih je tjerao da idu cim nadju djevojcicu, a s druge strane je znao da je oni zapravo ne mogu pronaci. Tako je pricom da oni moraju otici odrzavao svoj autoritet, a opet ispao human jer se postarao da oni djevojcicu traze sto duze, ili da je ne nadju.darius_maximus wrote:PUNO SPOILERA!!!!neo7 wrote:jbemu seriju i radnji :S KAKO!? Citavih 5 jbenih epizoda traze onu curicu i na kraju se ona pojavi u onoj supi, nit je ko spomenuo da se pored njihovih poznanika nalazi neko nepoznat u supi, niti je onaj vlasnik farme rekao "Hej mi smo "ufatili" neku curicu, de pogledajte". Pa pu jbem ti debilnu radnju....
Nije da nesto nekog pravdam, ali mislim da su taj dio cak poprilicno dobro popunili...
Kada Rick i Hershell krenu po ona dva zombija na rijeci, Hershell mu govori da je hvatanje walkera bilo Otisovo zaduzenje, a kako je on poginuo poprilicno rano, ispast ce da je Shane kriv sto se nije ranije saznalo da je ona mala u supi, nego da su se bezveze rizikovali zivoti...
Vrlo je moguce da ju je Otis, recimo, doveo isti dan kada je otisao u lov i kada je ustrijelio malca, pa da je u soku kasnije to zaboravio spomenuti, ili nije smio jos reci i da zna da je curica koju traze walker, ako je znao prije nego sto je krenuo po lijekove za malog da oni traze curicu, jer je moguce i da to Rick nije spomenuo od soka (morao bih se vratiti na tu epizodu, jel' bjese druga ili treca?)...
Tako da su tu poprilicno lijepo zaobisli daljnje nelogicnosti. Shane ce ispasti masovni ubica i mislim da ce uskoro doci do teskog okrsaja s Rickom oko djeteta.
Meni su ove prve epizode druge sezone iskreno bilo bolje nego sto ljudi pricaju. Saznavalo se dosta o karakterima kroz razgovore i interakciju i lakse je suosjecati s njima nego da samo letaju okolo bjezeci od zombija... Jedini lik koji je zapostavljen je onaj crnac i on bi mogao biti prvi na listi za odstrijel, kroz neko herojsko djelo, neko zrtvovanje, ali bumo vidjeli...
U svakom slucaju, meni se sve uklopilo puno bolje nego sto sam se nadao, postavljen je temelj za haos u nastavku jer su uklonjene haman sve prepreke (trudnoce, walkeri u supi, sto je Ricka varala zena, Shanova dvolicnost) i sad su sve karte na stolu. Sad samo valja cekati februar...
Mislim, scenarija moze biti dosta, moguce i suprotno, da ih Hersh sad protjera i konacno pomakne sa ove farme na kojoj su zapeli, pa da to bude izlaz iz ovog sivila u koje je serija upala nakon izvrsne prve sezone, sa urbanim okruzenjem, odlicnom dinamikom, i fenomenalnim secenama. Ja sam licno poceo gledati ovu seriju radi zombija i akcije, odlicnih scena zombi apokalipse, a nikako mi ne leze ove gluposti vezane za trudnoce, drame oko dva covjeka zaljubljena u istu zenu...tako da mi je ova druga sezona vise bila ko sapunica. Upali oni na farmu, i ajmo, zivot...samo im fali Hana Hadziavdagic...
-
DON_eARL
#229 Re: The Walking Dead - serija
Iduća epizoda se zove Nebraska, može li se šta iz naziva izvući, ne znam, a vi? 
-
shin
#230 Re: The Walking Dead - serija
Zadnja epizoda je dobra, mada opet nam preostaje strahovanje od ''prvih'' epizoda u februaru.
Shaneovo ludilo zasluzuje posebnu temu,

Daryl i Shane definitivno vade seriju.
Mada sam se najezio kada je ona stara priletila Darylu da se popepaju
reko, nemoj samo i ovo da gledam 
Shaneovo ludilo zasluzuje posebnu temu,

Daryl i Shane definitivno vade seriju.
Mada sam se najezio kada je ona stara priletila Darylu da se popepaju
- alibaba_i_30_godina
#231 Re: The Walking Dead - serija
Posljednja epizoda i nije toliko losa, konacno nesto interesantno da se desi. Iskreno, drago mi je za onu djevojcicu, vise je realnije onako nego da je prezivjela i da se krila negdje.
Shane definitivno najbolji lik u seriji, pricajte sta hocete, ali on najrealnije razmislja o tome kako ce prezivjeti, a ne da li mora nekog poslusati i otici iz njegove kuce. U pitanju je propast svijeta, ko bi jos poslusao nekog starog, ludog starca?! Tacno je da su u njegovoj kuci, ali postavlja se pitanje dal' je to zaista njegovo u svom onom haosu?!
Malac me nervirao, pogotovo sa onim svojim glupostima sa pistoljem, onaj policajac iz epizode u epizodu gori a onaj starac pretjeruje sa svojom 'brigom' za onom plavom.
Ali eto sad su ako nista ponovo postali interesantni, vidjet cemo sta ce biti kada se nastavi prikazivanje.
Shane definitivno najbolji lik u seriji, pricajte sta hocete, ali on najrealnije razmislja o tome kako ce prezivjeti, a ne da li mora nekog poslusati i otici iz njegove kuce. U pitanju je propast svijeta, ko bi jos poslusao nekog starog, ludog starca?! Tacno je da su u njegovoj kuci, ali postavlja se pitanje dal' je to zaista njegovo u svom onom haosu?!
Malac me nervirao, pogotovo sa onim svojim glupostima sa pistoljem, onaj policajac iz epizode u epizodu gori a onaj starac pretjeruje sa svojom 'brigom' za onom plavom.
Ali eto sad su ako nista ponovo postali interesantni, vidjet cemo sta ce biti kada se nastavi prikazivanje.
- dječak sa šibicama
#232 Re: The Walking Dead - serija
Sa ovim bi se mogao cak i sloziti, karakterizacija likova je odlicna, ali po meni su ipak pretjerali sa besciljnim lutanjem u zadnjih par epizoda. Kad gledas seriju u cugu, kao sto sam ja odgledao (sve epizode u kratkom razdoblju) primjecuje se itekako pad dinamike serije u drugoj sezoni, imas osjecaj kao da je automobil upao u blato pa slajdra pogonskim tockovima i sve vise tone... jedino ono sa ambarom na kraju, moze biti podmetnuta daska ispod tockovadarius_maximus wrote: Meni su ove prve epizode druge sezone iskreno bilo bolje nego sto ljudi pricaju. Saznavalo se dosta o karakterima kroz razgovore i interakciju i lakse je suosjecati s njima nego da samo letaju okolo bjezeci od zombija... Jedini lik koji je zapostavljen je onaj crnac i on bi mogao biti prvi na listi za odstrijel, kroz neko herojsko djelo, neko zrtvovanje, ali bumo vidjeli...
Mene najvise zanima sta je sa jednorukim bratom, i onim crncem (glumac iz Jericho) i njegovim sinom, svi oni se valjda kad tad moraju pojaviti.
- gogios
#233 Re: The Walking Dead - serija
možete ih pronaći natorrentima ili na avaxuvee-jay wrote:ma nema knjige, samo strip. moze biti da sam jednom pisao o "romanu" pa je neko to razumio kao knjigu.zamzija wrote:đe ima taj comic![]()
inace ne znam kako se u BiH moze nabaviti. samo preko interneta:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=the ... m270.l1313
ili u elektro-izdanju preko p2p.
- darius_maximus
#234 Re: The Walking Dead - serija
Pa dobro, vjerujem da je, kada se gleda u cugu, druga sezona puno sporija nego prva, ali uzrok tome je i promjena okruzenja... Izasli smo iz urbanog, u kojem je opasnost vrebala sa svih strana, u ruralno okruzenje u kojem postoji sigurno utociste... Iako je time dinamika opala, bilo bi malo glupavo da su scenaristi tjerali protagoniste da u prevelikoj mjeri napustaju utociste koje su toliko dugo trazili...Mislim da su curicu i drzali toliko dugo u igri, jer inace ne bi imali nijedan razlog da promole nos. Kada su prelomili Shanea i stvorili od njega pravog unutrasnjeg neprijatelja, curica je ubijena i sada ce se po svoj prilici stvoriti dva tabora...dječak sa šibicama wrote:Sa ovim bi se mogao cak i sloziti, karakterizacija likova je odlicna, ali po meni su ipak pretjerali sa besciljnim lutanjem u zadnjih par epizoda. Kad gledas seriju u cugu, kao sto sam ja odgledao (sve epizode u kratkom razdoblju) primjecuje se itekako pad dinamike serije u drugoj sezoni, imas osjecaj kao da je automobil upao u blato pa slajdra pogonskim tockovima i sve vise tone... jedino ono sa ambarom na kraju, moze biti podmetnuta daska ispod tockovadarius_maximus wrote: Meni su ove prve epizode druge sezone iskreno bilo bolje nego sto ljudi pricaju. Saznavalo se dosta o karakterima kroz razgovore i interakciju i lakse je suosjecati s njima nego da samo letaju okolo bjezeci od zombija... Jedini lik koji je zapostavljen je onaj crnac i on bi mogao biti prvi na listi za odstrijel, kroz neko herojsko djelo, neko zrtvovanje, ali bumo vidjeli...vidjet cemo.
Mene najvise zanima sta je sa jednorukim bratom, i onim crncem (glumac iz Jericho) i njegovim sinom, svi oni se valjda kad tad moraju pojaviti.
Nisam citao stripove (skinut cu i procitati kada stignem) i ne znam koliko su vjerni originalnoj prici, ali oni koji jesu citali, vjerovatno mogu okvirno znati sta ce se desiti nakon pauze...
Sto se crnca i malog tice, ja licno ne bih rekao da ce se vracati, mislim da su iskoristeni za onu scenu u kojoj crnac ubija svoju zenu i kao prolazna stanica za Ricka koja mu je pomogla da sabere snagu i dodje do svojih... Eh, brat sa jednom rukom bi mogao biti iskoristen, bilo bi dosta jazebaTo kada bi se spojio sa Shaneom, ukoliko ga grupa "izbaci" vani...
Uglavnom, potencijala ima, da li ce ga znati iskoristiti, ostaje da se vidi...
-
naivac
#235 Re: The Walking Dead - serija
jedini razlog tome je sto su dobili znatno manje novca za produkciju nego u prvoj sezoni. zato su morali otici na poljanu i komplet sezonu trckarati po livadidarius_maximus wrote:Pa dobro, vjerujem da je, kada se gleda u cugu, druga sezona puno sporija nego prva, ali uzrok tome je i promjena okruzenja... Izasli smo iz urbanog, u kojem je opasnost vrebala sa svih strana, u ruralno okruzenje u kojem postoji sigurno utociste... Iako je time dinamika opala, bilo bi malo glupavo da su scenaristi tjerali protagoniste da u prevelikoj mjeri napustaju utociste koje su toliko dugo trazili...Mislim da su curicu i drzali toliko dugo u igri, jer inace ne bi imali nijedan razlog da promole nos. Kada su prelomili Shanea i stvorili od njega pravog unutrasnjeg neprijatelja, curica je ubijena i sada ce se po svoj prilici stvoriti dva tabora...dječak sa šibicama wrote:Sa ovim bi se mogao cak i sloziti, karakterizacija likova je odlicna, ali po meni su ipak pretjerali sa besciljnim lutanjem u zadnjih par epizoda. Kad gledas seriju u cugu, kao sto sam ja odgledao (sve epizode u kratkom razdoblju) primjecuje se itekako pad dinamike serije u drugoj sezoni, imas osjecaj kao da je automobil upao u blato pa slajdra pogonskim tockovima i sve vise tone... jedino ono sa ambarom na kraju, moze biti podmetnuta daska ispod tockovadarius_maximus wrote: Meni su ove prve epizode druge sezone iskreno bilo bolje nego sto ljudi pricaju. Saznavalo se dosta o karakterima kroz razgovore i interakciju i lakse je suosjecati s njima nego da samo letaju okolo bjezeci od zombija... Jedini lik koji je zapostavljen je onaj crnac i on bi mogao biti prvi na listi za odstrijel, kroz neko herojsko djelo, neko zrtvovanje, ali bumo vidjeli...vidjet cemo.
Nisam citao stripove (skinut cu i procitati kada stignem) i ne znam koliko su vjerni originalnoj prici, ali oni koji jesu citali, vjerovatno mogu okvirno znati sta ce se desiti nakon pauze...
Sto se crnca i malog tice, ja licno ne bih rekao da ce se vracati, mislim da su iskoristeni za onu scenu u kojoj crnac ubija svoju zenu i kao prolazna stanica za Ricka koja mu je pomogla da sabere snagu i dodje do svojih... Eh, brat sa jednom rukom bi mogao biti iskoristen, bilo bi dosta jazebaTo kada bi se spojio sa Shaneom, ukoliko ga grupa "izbaci" vani...
- darius_maximus
#236 Re: The Walking Dead - serija
Koliko znam te epizode kada su im smanjili budzet i kada je Darabont otisao s kormila tek dolaze, dosta toga je on vec snimio za drugu sezonu, pa se nije vise mogao izboriti za budzet i otisao...
-
naivac
#237 Re: The Walking Dead - serija
znaci iduca sezona cijela u kupatilu...darius_maximus wrote:Koliko znam te epizode kada su im smanjili budzet i kada je Darabont otisao s kormila tek dolaze, dosta toga je on vec snimio za drugu sezonu, pa se nije vise mogao izboriti za budzet i otisao...
-
Bitte_Halt_ja_ja
#238 Re: The Walking Dead - serija
Meni su shane-a malo prebrzo demonizirali, ostali likovi osim onog seljaka (ne znam mu ime) i kineza su poprilicno dosadni. Zenske 3 uloge izgledaju ovako: stara celava baba za koju bi najbolje bilo da sebi prosvira tintaru, navodna "ljepotica" plavka je prava klasicna tuka i naravno tu je uzrok cijele dosade: anoreksicna zena serifa.
Ne znam, po meni iscekujes seriju cijelu sedmicu da bi od 40-50 minuta 30 proveli nekim preseravanjem kao da je meksicko-turska sapunica. Svih 7 epizoda se moglo strpati u 2-3 epizode i da opet bude onako sporija serija.
WD je daleko najgledanija kablovska serija i ne vidim razloga zasto bi se budzet drzao nizim od nekog bosanskog reality show-a. Pa mreza kao cw je pravo mala a opet su im serije dinamicne
Ne znam, po meni iscekujes seriju cijelu sedmicu da bi od 40-50 minuta 30 proveli nekim preseravanjem kao da je meksicko-turska sapunica. Svih 7 epizoda se moglo strpati u 2-3 epizode i da opet bude onako sporija serija.
WD je daleko najgledanija kablovska serija i ne vidim razloga zasto bi se budzet drzao nizim od nekog bosanskog reality show-a. Pa mreza kao cw je pravo mala a opet su im serije dinamicne
- Jack Be Nimble
#239 Re: The Walking Dead - serija
Jel iko zna sta je doktor rekao onom glavnom policajcu?
- dječak sa šibicama
#240 Re: The Walking Dead - serija
Da ali cajkan je crncu slao poruke na radio vezi, ne vjerujem da je to u scenariju uradjeno eto tek onako, bezveze... a i crnac je rekao da ce mozda doci u Atlantu, ako "rijesi problem"... mozda je prelomio i skinuo snajperom zenu, i sad je na putu ka Atlanti. Uz to, glumac je malo previse "ime" u svijetu serija i serijala, da bi bio samo epizodna uloga, mislim barem.darius_maximus wrote: Pa dobro, vjerujem da je, kada se gleda u cugu, druga sezona puno sporija nego prva, ali uzrok tome je i promjena okruzenja... Izasli smo iz urbanog, u kojem je opasnost vrebala sa svih strana, u ruralno okruzenje u kojem postoji sigurno utociste... Iako je time dinamika opala, bilo bi malo glupavo da su scenaristi tjerali protagoniste da u prevelikoj mjeri napustaju utociste koje su toliko dugo trazili...Mislim da su curicu i drzali toliko dugo u igri, jer inace ne bi imali nijedan razlog da promole nos. Kada su prelomili Shanea i stvorili od njega pravog unutrasnjeg neprijatelja, curica je ubijena i sada ce se po svoj prilici stvoriti dva tabora...
Izvinjavam se na spojlerima, ako neko nije gledao.
Nebi volio da Jednoruki burazera opet preobrati u rednecku sirovinu, i manijaka. Ovaj je pokazao malo ljudskosti, meni licno uz kineza najdrazi lik
Shane i Jednoruki, to je Cak Norris kombinacija
- zeko071
#241 Re: The Walking Dead - serija
nesto ne kontam.. sa 7 epizodom zavrsili su jesensko emitovanje, a nastavljaju sa 8. epizodom u februaru?
- darius_maximus
#242 Re: The Walking Dead - serija
Moze biti da je sluzilo samo tome da predstavi Ricka kao covjeka koji nikoga ne ostavlja za sobom, a mozda se crnac i sin mu fakat vrate, meni bi bilo zanimljivo jer je crnac, cini se, covjek o sebi pri sebi...dječak sa šibicama wrote:Da ali cajkan je crncu slao poruke na radio vezi, ne vjerujem da je to u scenariju uradjeno eto tek onako, bezveze... a i crnac je rekao da ce mozda doci u Atlantu, ako "rijesi problem"... mozda je prelomio i skinuo snajperom zenu, i sad je na putu ka Atlanti. Uz to, glumac je malo previse "ime" u svijetu serija i serijala, da bi bio samo epizodna uloga, mislim barem.darius_maximus wrote: Pa dobro, vjerujem da je, kada se gleda u cugu, druga sezona puno sporija nego prva, ali uzrok tome je i promjena okruzenja... Izasli smo iz urbanog, u kojem je opasnost vrebala sa svih strana, u ruralno okruzenje u kojem postoji sigurno utociste... Iako je time dinamika opala, bilo bi malo glupavo da su scenaristi tjerali protagoniste da u prevelikoj mjeri napustaju utociste koje su toliko dugo trazili...Mislim da su curicu i drzali toliko dugo u igri, jer inace ne bi imali nijedan razlog da promole nos. Kada su prelomili Shanea i stvorili od njega pravog unutrasnjeg neprijatelja, curica je ubijena i sada ce se po svoj prilici stvoriti dva tabora...
Izvinjavam se na spojlerima, ako neko nije gledao.
Nebi volio da Jednoruki burazera opet preobrati u rednecku sirovinu, i manijaka. Ovaj je pokazao malo ljudskosti, meni licno uz kineza najdrazi liknamjerno kazem kineza... ko shvatio, i sjeti se, shvatio je
Shane i Jednoruki, to je Cak Norris kombinacijabilo bi mrtvih ko u prici.
Ne bih rekao da ce Jednoruki preobratiti burazera jer ja burazer dosta pametniji od njega i meni je jedan od najjacih likova, ima Shaneovu snagu sa Rickovom pozrtvovanoscu i prejak je dio tima da bi ga ovaj preobratio...
A Shane i Jednoruki bi se mogli sastati prije ili kasnije, jer se ne zna ko vise mrzi Ricka u toj kombinaciji...
- darius_maximus
#243 Re: The Walking Dead - serija
Upravo tako, mnoge serije su sada otisle u nesto sto Amerikanci zovu "hiatus", zimsku pauzu...zeko071 wrote:nesto ne kontam.. sa 7 epizodom zavrsili su jesensko emitovanje, a nastavljaju sa 8. epizodom u februaru?
Koliko znam to ima veze s nekakvim mjerenjima gledanosti na proljece ili s cim vec, ali da nije ugodno, nije...
- dale cooper
#244 Re: The Walking Dead - serija
Negdje sam čitao da je Morgan Jones (crnac iz prve epizode za one koji ne prate imena
)
samo minorni lik u stripu. Koliku će ulogu imati u seriji teško je reći, ali po svemu sudeći
dešavanja u seriji su se već počela odvajati od stripa tako da je moguće da ovaj lik bude
mnogo više razvijen i zastupljen u samoj seriji.
Vezano za misteriju onoga što je doktor iz CDC-a rekao Ricku, postoje mnoge špekulacije
i teorije još od kraja prošle sezone. Prvobitno se mislilo da se odnosi na trudnoću Rickove
žene, međutim kao što vidjesmo Rick ostade sa tom vješću šokiran. Tako da je mnogo
vjerovatnije da je u pitanju nešto vezano za samu ovu epidemiju i virus i pretpostavljam
da nisu mnogo lijepe vijesti.
Ja bih lično volio da malo više ubace nekih flashbackova o tome kako je epidemija startala i
zbog čega. Ne nešto mnogo, tek čisto da vidim kakvo će (ne)logično objašnjenje
scenaristi dati zbog čega gomile truhlućeg mesa hodaju po paklenoj žegi Georgie i pri tome
piče za živima maltene ko' Usain Bolt.
Ne očekujem čuda naravno, ali neka bace
neku kost geekovima koje takve stvari zanimaju.
I na kraju pitam se da li će do kraja ove sezone stići do mnogo spominjanog Fort Benninga.
samo minorni lik u stripu. Koliku će ulogu imati u seriji teško je reći, ali po svemu sudeći
dešavanja u seriji su se već počela odvajati od stripa tako da je moguće da ovaj lik bude
mnogo više razvijen i zastupljen u samoj seriji.
Vezano za misteriju onoga što je doktor iz CDC-a rekao Ricku, postoje mnoge špekulacije
i teorije još od kraja prošle sezone. Prvobitno se mislilo da se odnosi na trudnoću Rickove
žene, međutim kao što vidjesmo Rick ostade sa tom vješću šokiran. Tako da je mnogo
vjerovatnije da je u pitanju nešto vezano za samu ovu epidemiju i virus i pretpostavljam
da nisu mnogo lijepe vijesti.
Ja bih lično volio da malo više ubace nekih flashbackova o tome kako je epidemija startala i
zbog čega. Ne nešto mnogo, tek čisto da vidim kakvo će (ne)logično objašnjenje
scenaristi dati zbog čega gomile truhlućeg mesa hodaju po paklenoj žegi Georgie i pri tome
piče za živima maltene ko' Usain Bolt.
neku kost geekovima koje takve stvari zanimaju.
I na kraju pitam se da li će do kraja ove sezone stići do mnogo spominjanog Fort Benninga.
- dječak sa šibicama
#245 Re: The Walking Dead - serija
Ako je Fort Benning u Nebraski, hoce
Procitao sam sta ce se desavati u narednoj epizodi, zanimljivo... kao da se zakuhava.
Procitao sam sta ce se desavati u narednoj epizodi, zanimljivo... kao da se zakuhava.
- Jack Be Nimble
#246 Re: The Walking Dead - serija
Izgleda da sam ja geek jer bi volio da kazu kako je doslo do tog virusa i nadam se da nece sve svesti tako sto je majmun ujeo covjeka u nekom zoloskom.
- vee-jay
#247 Re: The Walking Dead - serija
Prica nije ista, samo su glavne licnosti iste.darius_maximus wrote: Nisam citao stripove (skinut cu i procitati kada stignem) i ne znam koliko su vjerni originalnoj prici, ali oni koji jesu citali, vjerovatno mogu okvirno znati sta ce se desiti nakon pauze...
- alibaba_i_30_godina
#248 Re: The Walking Dead - serija
Vi ste dobri, ja se skoro niceg ne sjecam iz prve sezone. 
- dale cooper
#249 Re: The Walking Dead - serija
Čitaju se spoileri, je li?dječak sa šibicama wrote:Ako je Fort Benning u Nebraski, hoce![]()
Ja ih izbjegavam još od Lost-a kada nisam mogao dočekati sljedeću epizodu
bez da malo provirim. Poslije sam sebe hoću da pojedem zbog toga.
- darius_maximus
#250 Re: The Walking Dead - serija
Ja moram priznati da sam malo bacio oko na ono sta se desavalo u stripovima do sada i pretjerano je komplikovano kada se sazme sve... Puno je vise likova u stripu, puno vise lokacija, do sada...
Pogledao sam i ja trailer za slijedecu epizodu i bas se vidi da su Rick i Shane sjajni jarani...
Da je Darabont ostao, vjerujem da bi bilo flashbackova i da bi se malo objasnila ta zaraza, ali po svemu sudeci zaraza se prosirila izuzetno brzo, cim su ljudi autoputeve zakrcili, sto se obicno desava kod hitnih evakuacija... Moglo bi biti da mu je onaj iz CDC-a rekao i da su ga oni razvili i da lijeka nema...
Ja iskreno jedva cekam februar. Eto, neki dan sam opet pogledao "The Mist" i bas mi je nesto opet legao, a u nedostatku takvih normalnijih horora sa ljudskom pozadinom mi je TWD spas...
Pogledao sam i ja trailer za slijedecu epizodu i bas se vidi da su Rick i Shane sjajni jarani...
Da je Darabont ostao, vjerujem da bi bilo flashbackova i da bi se malo objasnila ta zaraza, ali po svemu sudeci zaraza se prosirila izuzetno brzo, cim su ljudi autoputeve zakrcili, sto se obicno desava kod hitnih evakuacija... Moglo bi biti da mu je onaj iz CDC-a rekao i da su ga oni razvili i da lijeka nema...
Ja iskreno jedva cekam februar. Eto, neki dan sam opet pogledao "The Mist" i bas mi je nesto opet legao, a u nedostatku takvih normalnijih horora sa ljudskom pozadinom mi je TWD spas...