Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
kone
#226 Re: eBay - Vaša iskustva
Your item cleared customs in BOSNIA-HERZEGOVINA at 11:47 am on April 13, 2011. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later.
Detailed Results:
-Out of Foreign Customs, April 13, 2011, 11:47 am, BOSNIA-HERZEGOVINA
-Into Foreign Customs, April 13, 2011, 7:40 am, BOSNIA-HERZEGOVINA
-Into Foreign Customs, April 12, 2011, 12:16 pm, BOSNIA-HERZEGOVINA
-Arrived Abroad, April 12, 2011, 9:06 am, BOSNIA-HERZEGOVINA
-Electronic Shipping Info Received, April 01, 2011
Posiljka stigla.I sta sad je na tapeti???Da li sad ide u nasu postu na carinjenje ili ide direktno isporuka na adresu???Da napomenem da me niko nije zvao u vezi posiljke,a trebali bi imati broj...Provjerio sam i na stranici BHP i nema nista u vezi posiljke.
Detailed Results:
Posiljka stigla.I sta sad je na tapeti???Da li sad ide u nasu postu na carinjenje ili ide direktno isporuka na adresu???Da napomenem da me niko nije zvao u vezi posiljke,a trebali bi imati broj...Provjerio sam i na stranici BHP i nema nista u vezi posiljke.
-
vanjki
#227 Re: eBay - Vaša iskustva
jel unicredit banka i dalje uzima duplo prilikom kupovine na ebay..mislim uzmu ti uz rezervu pa ti kasnije vrate?
-
dowydyenya
#228 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa ako je za carinjenje zvat ce te da preuzmes robu i platis carinu.Meni se se desilo da jedan te isti artikal kupim tri puta u roku od 30 dana i postar mi ga je donio 2 puta na vrata a treci me put poslao u postu da sam podignem paket i tada sam platio postarine 3.5 km.Da napomenem prva 2 puta kada mi je donosio paket uopste mi nije nista naplatio,vjerovatno mu je dojadilo da tegli pa ko veli aj ti na postu pa sam nosi slab ti je baksiskone wrote:Your item cleared customs in BOSNIA-HERZEGOVINA at 11:47 am on April 13, 2011. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later.
Detailed Results:
-
kone
#229 Re: eBay - Vaša iskustva
Vidio sam da je otislo sa carine i tamo je carinjeno ili ne.To bih mislim trebao saznati kad dodje postar,tacnije kad nadjem u sanducicu onaj zuti papiric(postaru mrsko uci u lift i donijeti na vrata i papiric samo ostavi u sanducicu) i odem u postu da podignem.Znaci to je to.
A sto na trackingu u BHP nema nikakvih obavijesti?Evo maloprije sam bio i nema nista,a morali su jucer preuzeti paket sa carine!
A sto na trackingu u BHP nema nikakvih obavijesti?Evo maloprije sam bio i nema nista,a morali su jucer preuzeti paket sa carine!
Last edited by kone on 14/04/2011 14:19, edited 1 time in total.
- marketleader
#230 Re: eBay - Vaša iskustva
O kriza ti je taj postar, uhvati ga jednom i reci da mu je to posao. Meni moj uvijek donese na vrata i ono sto treba potpisati i sto ne treba, sad smo raja pravo hehe.kone wrote:Vidio sam da je otislo sa carine i tamo je carinjeno ili ne.To bih mislim trebao saznati kad dodje postar,tacnije kad nadjem u sanducicu onaj zuti papiric(postaru mrsko uci u lift i donijeti na vrata i papiric samo ostavi u sanducicu) i odem u postu da podignem.Znaci to je to.
A sto na trackingu u BHP nema nikakvih obavijesti?Evo maloprije sam bio i nema nista,a morali su jucer preuzeti paket sa carine?!
-
kone
#231 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma covjek je katastrofa ziva..Jednom sam zbog njega morao platiti kaznu jer mi nije uopste ni onaj zuti papiric donio.Dobio sam neku kaznu za neplacanje i zalio sam se na nju.Posalju mi obavijest kad je suocavanje na sudu,ali ja tu obavijest nikad ne dobijem.Samo nakon nekih pola godine dolazi papir da sad treba platiti i sudske troskove,jer se nisam pojavio na sudu
.KOntam kakvom sudu,kad nisma dobio ni obavijest da trebam uopste doci na sud u vezi toga.I na kraju shvatim da mi lik uopste nije donio ni obavijest ni onaj zuti papiric o prispjecu posiljke,pa da mogu podici u posti.
Tako sma jednom cekao paket i ostao kod kuce i cekao covjeka da mi donese.Vidim ne dolazi i ja krenem van.Kad dole u sanducicu nesto ima.Ja otvorim,kad obavijest o prispjecu posiljke i to tek mogu sutra podici
.Znaci ostanes kod kuce i cekas da ti donese,a njemu mrsko nositi to,nego to ostavi negdje,dal u svom autu ili stanu i tebi donese onako hinjaka u sanducic obavijest i onda to sto ti je trebao donijeti licno na vrata,vrati nazad u firmu i ti moras dolaziti u postu po to.Nece covjek da radi svoj posao pa hajde
..Meni odavno nista ne dolazi na vrata.Samo zuti papiric i to je sve.To mu je zakletva....
Edit:evo sta mi sad pise na trackingu USPS-a:
Attempted Delivery Abroad, April 14, 2011, 10:11 am, BOSNIA-HERZEGOVINA
Niti je ko zvao,niti je ko dolazio danas na vrata
Tako sma jednom cekao paket i ostao kod kuce i cekao covjeka da mi donese.Vidim ne dolazi i ja krenem van.Kad dole u sanducicu nesto ima.Ja otvorim,kad obavijest o prispjecu posiljke i to tek mogu sutra podici
Edit:evo sta mi sad pise na trackingu USPS-a:
Niti je ko zvao,niti je ko dolazio danas na vrata
Last edited by kone on 14/04/2011 19:11, edited 1 time in total.
- shibonja
#232 Re: eBay - Vaša iskustva
Znaci pokusat ce isporuku danas.sjedi cekaj chami ,doce ba
Znaci pokusat ce isporuku danas.sjedi cekaj chami ,doce ba
-
kone
#233 Re: eBay - Vaša iskustva
Zar nije da su pokusali jutros u 10 i 11h???
I ko ce mi isporuciti,jer vidim da su masili nasu BHP???Na trackingu BH Poste nema nikakvih podataka u vezi posiljke...
Znas li to slucajno?
I ko ce mi isporuciti,jer vidim da su masili nasu BHP???Na trackingu BH Poste nema nikakvih podataka u vezi posiljke...
Znas li to slucajno?
- marketleader
#234 Re: eBay - Vaša iskustva
Doce ne sikiraj se, sutra, prekosutra 100%kone wrote:Zar nije da su pokusali jutros u 10 i 11h???
Znas li to slucajno?
-
bullmastiff
#235 Re: eBay - Vaša iskustva
prodao nesto preko ebay-a i poslao u ponedjeljak
na bhp.ba na trackingu jos uvijek stoji "ubacivanje posiljke u vrecu"
- marketleader
#236 Re: eBay - Vaša iskustva
Kako si sa postarinom? Gdje si slao, koliko te je izasla postarina? Ima neki carinski pregled, koliko se on placa? Eto javi kako je prodati nesto na ebayubullmastiff wrote:prodao nesto preko ebay-a i poslao u ponedjeljak
-
kone
#237 Re: eBay - Vaša iskustva
Samo da prijavim da sam podigao paket u posti
.Platio sam ugodnih 9,5KM
(8,5 posta carinjenja i 1KM postarina)...Dobro je sve proslo 
- shibonja
#238 Re: eBay - Vaša iskustva
Et vidis ,dzaba se sikiro 
- JAL
#239 Re: eBay - Vaša iskustva
platio sam nesto preko ebaya pisalo je free shipping za BiH, poslije mi se javlja lik kako ne salje za BiH te da ce mi vratiti novac...i sada kako da odg na poruku ovu od ebaya:
*I accept the seller's request to cancel this transaction.
You should only accept the cancellation request if you haven't paid yet or you've already received your refund from the seller. If you haven't received your refund, contact the seller - opens in a new window or tab
*I decline the seller's request to cancel this transaction.
(ili da sacekam da mi legne novac)
*I accept the seller's request to cancel this transaction.
You should only accept the cancellation request if you haven't paid yet or you've already received your refund from the seller. If you haven't received your refund, contact the seller - opens in a new window or tab
*I decline the seller's request to cancel this transaction.
(ili da sacekam da mi legne novac)
- sarafciger
#240 Re: eBay - Vaša iskustva
prvo sacekaj da ti legnu pare pa onda odgovaraj
-
bullmastiff
#241 Re: eBay - Vaša iskustva
danas mi od tri flasice stigla sam ojedna..je li moguce da je neko ostale dvije urkao u nasoj posti ?
-
kone
#242 Re: eBay - Vaša iskustva
Ili to ili ti taj nije stavio tri,nego jednu...Prijavi fino da nisi dobio paket i trazi pare nazad,pa neka oni ganjaju i utvrdjuju gdje su te dvije........bullmastiff wrote:danas mi od tri flasice stigla sam ojedna..je li moguce da je neko ostale dvije urkao u nasoj posti ?
-
bullmastiff
#243 Re: eBay - Vaša iskustva
a jbg mozda je odvojio u drugu kovertu...a mozda je ipak ukradeno u nasoj posti bice najprije da je ovo drugo...kone wrote:Ili to ili ti taj nije stavio tri,nego jednu...Prijavi fino da nisi dobio paket i trazi pare nazad,pa neka oni ganjaju i utvrdjuju gdje su te dvije........bullmastiff wrote:danas mi od tri flasice stigla sam ojedna..je li moguce da je neko ostale dvije urkao u nasoj posti ?
-
kone
#244 Re: eBay - Vaša iskustva
Sacekas jos dvije sedmice i ako ne bude nista,znas sta ti je ciniti 
- Zanaaa
#245 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja koliko znam do sada niko nije imao losih iskustava sa e -bay ...svi zadovoljni
-
bullmastiff
#246 Re: eBay - Vaša iskustva
ma i meni prvi put kad je u pitanju engleski ebay...Zanaaa wrote:Ja koliko znam do sada niko nije imao losih iskustava sa e -bay ...svi zadovoljni
nego mozda ako je u dvije kovete poslaot..mozda druga stigne u toku sedmice
-
bullmastiff
#247 Re: eBay - Vaša iskustva
primio prvi pozitivan feedback kao seller 
- marketleader
#248 Re: eBay - Vaša iskustva
hehehe,bullmastiff wrote:primio prvi pozitivan feedback kao seller
-
kone
#249 Re: eBay - Vaša iskustva
De sve te informacije razmijenite preko pp,a ne ovako javno