PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nino90

#226 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by nino90 »

eluna wrote:
trebao si zapisati ime i prezime i broj značke - da ga ostaviš bez posla :)

ako ne pokaže nalog imaš pravo da se okreneš i odeš - jer svaki drot koji duži uniformu može i da je zloupotrijebi, tj. i kad nije na dužnosti da obuče uniformu i zaustavlja svijet ........ uostalom, imaš nalog, po tome ga prijavi da se nije prestavio u skladu sa pravilima službe
pa imam ja na kazni sto mi je napisao
ime i prezime datum i vrijeme kazne sve pise ali koja mi fajda
oplaticu ja kaznu nego ako mogu napisati zalbu ili nesto zbog tog naloga a da nije neka peglancija gdje to mogu uraditi?
sarajevonekad

#227 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by sarajevonekad »

To je svakom iole civilizovanom biću jasno, ali ostaje pitanje KAKO?
Boom71 wrote:Problemi sa kojima se susrecemo svakodnevno u raznim ustanovama,pa tako i finansiskim,su itekako rijesivi.
Odstraniti nekulturne i nevaspitane neradnike i parazite!
ocammog

#228 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ocammog »

Pa u tom' i jest' problem -ima izgleda vise takvih koji tako vide ovo drustvo (vide sve fine i usluzne ljude, tj, ne vide zasto se mi "pesimisticni" zalimo) nego onih civilizovanih...

znam dosta likova koji misle da sam "pesimista" jer se zalim sto parlamentarci imaju najmanje 4.ooo.ooo KM za svoj "rad", sto nema cestite hale u gradu, sto ne mo's proc trotoarom, sto saneri, jalijasi i sirovine sad rade ko policajci i odredjuju sta je pravedno a sta nepravedno, sto sluzbenici ne znaju progovorit dvije a da se u trecoj ne posvadjaju sa svijetom (il medjusobno), i da ne nabrajam jer bih mog'o do sutra ovako...

E za te likove koje poznajem ja nisam "u dure"...previse sam "pesimista"....pa normalno da ja nisam u dure kad je jedna od njih svog nepismenog sina "uposlila" u jednu od institucija, kad je preko te institucije napravila kucu, a u zgradi u kojoj ima stan ne placa ni za grijanje, ni za smece ...ni za sta....normalno da je takvoj i takvima super u ovakvom drustvu gdje je zasluga za vlastiti znoj u sjenci stele i prevare...ni u jednoj normalnoj zemlji ona i mnogi poput nje ne bi imali ovakav status kakv uzivaju ovdje...morali bi se dobro oznojit da ih prime i u cistace ulica, obzirom da su evidentno nepismeni...

znaci, moje objasnjenje sto je sve ovako kako jeste je jednostavno sto ima vise ovakvih poput ove moje kone nego onih normalnih, civilizovanih, a onda matematika objasni sve ostalo....

occa
astrid wrote:Boooože,gdje vi živite pa se susrećete s tom pogani :-) Ja sve fine ,uslužne ljude susrećem :-) Prevaranti....ko su ti :-)

:skoljka:
fedor

#229 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by fedor »

ocammog wrote: znaci, moje objasnjenje sto je sve ovako kako jeste je jednostavno sto ima vise ovakvih poput ove moje kone nego onih normalnih, civilizovanih, a onda matematika objasni sve ostalo....

occa
Normalno i u redu je ono što je većina/većinsko, tako da se slažem s tvojom konstatacijom... :thumbup:
sarajevsko_pivo

#230 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by sarajevsko_pivo »

Autobuska stanica Sarajevo!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#231 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by plain vanilla »

fedor wrote: Mene su sinoć zaustavili, i dogovorio sam se s njima, 20KM na kafu i hajd razguli. Doduše, zoll tablice su istekle, tako da sam mogao da fasujem 100KM kazne,bar su mi tako rekli.... Bolje 20 nego 100 KM! :D
ako sam dobro upratila, cesto ti pocastis policiju :D
fedor

#232 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by fedor »

plain vanilla wrote:
fedor wrote: Mene su sinoć zaustavili, i dogovorio sam se s njima, 20KM na kafu i hajd razguli. Doduše, zoll tablice su istekle, tako da sam mogao da fasujem 100KM kazne,bar su mi tako rekli.... Bolje 20 nego 100 KM! :D
ako sam dobro upratila, cesto ti pocastis policiju :D
Jest bgm, 2 puta za 2 sedmice. Sve ukupno 30KM! :lol: :lol: za nepunih 15 dana.... ;-)
nino90

#233 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by nino90 »

To da ti mora policajac pokazati nalog po duznosti nije tacno
danas sam zvao u mupKS i provijerio
kurty

#234 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by kurty »

reni-90 wrote:To da ti mora policajac pokazati nalog po duznosti nije tacno
sta si ih pitao???

jel moraju imati dokaz o atestu radara....
ili nalog za radar????
teAMICA

#235 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by teAMICA »

sarajevsko_pivo wrote:Autobuska stanica Sarajevo!
+1
meris

#236 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by meris »

sarajevonekad wrote:Dragi moji,

znam da postoje slične teme ali sam pomislio da bi stvarno svima bilo korisno da otvorimo vou temu u kojoj bismo ako ništa upozorili one koji se nisu opekli o prevarante, najgore usluge i najneuslužnije osobe u gradu.

Ako moderatori smatraju da je tema već pokrivena, onda "Izvini teljevizija!" :(

ali mislim da bi bila korisna. Ne moramo naravno prozivat te likove imenima ( mada iskreno ne znam da postoji zakon koji zabranjuje imenovanje dokazanih prevaranata na internetu)!

Eto toliko od mene pa se čujemo na ovu temu nadam se

s.

CHIPAS KOD KATEDRALE...DOLAZIO SAM REDOVNO I JEO, IMAJU UKUSNU HRANU...

JEDAN DAN SAM DOŠAO I TRAŽIO ČAŠU VODE, KAD KAŽE DJEVOJKA "DIREKTOR JE REKAO DA GOSTIMA KAŽEMO DA SE VODA VIŠE SLUŽI U ČAŠAMA, MOŽETE KUPITI FLAŠIRANU VODU"...SRAMOTA, PA NISMO U EGIPTU, DA JE VODA KAO ZLATO...

OD TAD VIŠE NISAM OTIŠAO U CHIPAS
teAMICA

#237 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by teAMICA »

@meris
ne kontam šta je tu problem?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#238 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by PipiDugaDevetka »

meris wrote:
sarajevonekad wrote:Dragi moji,

znam da postoje slične teme ali sam pomislio da bi stvarno svima bilo korisno da otvorimo vou temu u kojoj bismo ako ništa upozorili one koji se nisu opekli o prevarante, najgore usluge i najneuslužnije osobe u gradu.

Ako moderatori smatraju da je tema već pokrivena, onda "Izvini teljevizija!" :(

ali mislim da bi bila korisna. Ne moramo naravno prozivat te likove imenima ( mada iskreno ne znam da postoji zakon koji zabranjuje imenovanje dokazanih prevaranata na internetu)!

Eto toliko od mene pa se čujemo na ovu temu nadam se

s.

CHIPAS KOD KATEDRALE...DOLAZIO SAM REDOVNO I JEO, IMAJU UKUSNU HRANU...

JEDAN DAN SAM DOŠAO I TRAŽIO ČAŠU VODE, KAD KAŽE DJEVOJKA "DIREKTOR JE REKAO DA GOSTIMA KAŽEMO DA SE VODA VIŠE SLUŽI U ČAŠAMA, MOŽETE KUPITI FLAŠIRANU VODU"...SRAMOTA, PA NISMO U EGIPTU, DA JE VODA KAO ZLATO...

OD TAD VIŠE NISAM OTIŠAO U CHIPAS
teAMICA wrote:@meris
ne kontam šta je tu problem?
Ok je gazda što prodaje flaširanu vodu, ali je ok i ova tema, te diskusija @meris-a.

Tek toliko da znamo, pa da se ne ''opečemo'' kada svratimo u taj Chipas.
:sax:
nino90

#239 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by nino90 »

kurty wrote:
sta si ih pitao???

ili nalog za radar????
pito sam je je li imam pravo da trazim od njih nalog po sluzbenoj duznosti
to sam pitao
eluna

#240 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by eluna »

reni-90 wrote:
kurty wrote:
sta si ih pitao???

ili nalog za radar????
pito sam je je li imam pravo da trazim od njih nalog po sluzbenoj duznosti
to sam pitao
niti jednom službenom licu koje mi ne dokaže da zaista vrši dužnost tj. odbije pokazati predmetni nalog, nepokazujem dokumente i u stvari jednostavno ih ignorišem, kao da ih i nema.

bit će da ti službenik ili nije znao, ili nije htio reći ..... da ne postoji nalog, svaki policajac bi kad završi smjenu i pođe kući mogao da zaustavi bilo koga i uzme cenera na kafu, ili čak i kad završi smjenu i pođe nazad u stanicu, jer njihovi nalozi su vremenski ograničeni, npr. od 10 uveče kad im recimo počinje smjena, do 6 ujutro - ne znam kako su im smjene raspoređene, samo navodim za primjer. Tako policajac koji u 6 sati i 15 minuta zaustavi nekoga, a nalog mu je istekao, u stvari čini prekršaj jer djeluje "Neovlašteno". obzirom da ima policajaca koji ganjaju cenera za kafice itd. sa njima razgovaram samo ako imaju nalog.

Ukoliko mi policajac odbije pokazati nalog, ljubazno ih pozdravim, okrenem se i idem svojim poslom, naravno nakon što im objasnim da smatram da razgovaram sa civilnim, a ne sa službenim licima, i nakon što ih upozorim da kao građanin imam obavezu takvo neovlašteno djelovanje prijaviti nadležnim institucijama :)
eluna

#241 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by eluna »

@reni - 90
@kurty

što se radara tiče - stacionirani rdari su druga priča, oni su fiksni na jednom mjestu i to je to - markice i certifikat o baždarenju važe za ručne radare, radare u autima, itd.

nažalost, morat ćete da mi vjerujete na slova, jer pravila moje službe i moja lična savjest i osjećaj odgovornosti ne dozvoljavaju mi da iznesem argumente
nino90

#242 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by nino90 »

[quote="eluna"

niti jednom službenom licu koje mi ne dokaže da zaista vrši dužnost tj. odbije pokazati predmetni nalog, nepokazujem dokumente i u stvari jednostavno ih ignorišem, kao da ih i nema.

bit će da ti službenik ili nije znao, ili nije htio reći ..... da ne postoji nalog, svaki policajac bi kad završi smjenu i pođe kući mogao da zaustavi bilo koga i uzme cenera na kafu, ili čak i kad završi smjenu i pođe nazad u stanicu, jer njihovi nalozi su vremenski ograničeni, npr. od 10 uveče kad im recimo počinje smjena, do 6 ujutro - ne znam kako su im smjene raspoređene, samo navodim za primjer. Tako policajac koji u 6 sati i 15 minuta zaustavi nekoga, a nalog mu je istekao, u stvari čini prekršaj jer djeluje "Neovlašteno". obzirom da ima policajaca koji ganjaju cenera za kafice itd. sa njima razgovaram samo ako imaju nalog.

Ukoliko mi policajac odbije pokazati nalog, ljubazno ih pozdravim, okrenem se i idem svojim poslom, naravno nakon što im objasnim da smatram da razgovaram sa civilnim, a ne sa službenim licima, i nakon što ih upozorim da kao građanin imam obavezu takvo neovlašteno djelovanje prijaviti nadležnim institucijama :)[/quote]
volio bi i ja da si ti upravu da tako moze ali kao sto sam rekao iz mupa su mi rekli da samo inspektori imaju pravo traziti taj nalog, dakle ti ne mozes vidjeti, ali eto neka tako tvrdis onda na osnovu cega?
evo ti zakona u saobracaju i zadnje izmjene zakona ovdje
http://bihamk.ba/dokumentacija/zakoni.html
pa gdje to pise za nalog pretrazio sam nema nista

PS:
evo ti broj pa mozes i ti provjeriti
+38733286744
eluna

#243 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by eluna »

reni-90 wrote:[quote="eluna"

Ukoliko mi policajac odbije pokazati nalog, ljubazno ih pozdravim, okrenem se i idem svojim poslom, naravno nakon što im objasnim da smatram da razgovaram sa civilnim, a ne sa službenim licima, i nakon što ih upozorim da kao građanin imam obavezu takvo neovlašteno djelovanje prijaviti nadležnim institucijama :)
volio bi i ja da si ti upravu da tako moze ali kao sto sam rekao iz mupa su mi rekli da samo inspektori imaju pravo traziti taj nalog, dakle ti ne mozes vidjeti, ali eto neka tako tvrdis onda na osnovu cega?
evo ti zakona u saobracaju i zadnje izmjene zakona ovdje
http://bihamk.ba/dokumentacija/zakoni.html
pa gdje to pise za nalog pretrazio sam nema nista

PS:
evo ti broj pa mozes i ti provjeriti
+38733286744[/quote]

zakon o sabraćaju nema ama baš niakakve veze sa pravilima i propisima službe :) ne brkaj kruške i jabuke

policija, ili ti MUP-ovi svih kantona ne djeluju, tj. na obavljaju svoju službu na način "pripisan zakonom o saobraćaju", nego na naćin propisan ZAKONIMA: o radu i zaštiti na radu, o sigurnosti, itd., oni su tu da štite i SPROVODE zakon o saobraćaju, a osim toga, svi zakoni koji se na bilo koji način dotiču policije - kao službenih lica - pripisuju i određene forme njihovog aktivnog i pasivnog djelovanja, i svi ti zakoni imaju negdje uglavljen član da policija djeluje i "u skladu sa drugim podzakonskim aktima i pravilnicima". Propis koji reguliše nalog po službenoj dužnosti nalazi se upravo u ovim posljednjim :) .... ne znam tačno u kojim, i na kojem nivou vlasti je sada smješten, ali svaka policijska stanica, kao i svako drugo preduzeće, mora da ima i akt o osnivanju i sve druge materijalne propise, koji se svi naravno moraju uskladiti sa višim zakonskim aktima - sve do ustava, pa tako i propis o nalogu po službenoj dužnosti

nažalost, polica nam je takva da masa balavaca koji nose uniformu nemaju pojma zašto imaju "toliko papirologije za odradit' " pa im samim tim i pojam "nalog po službenoj dužnosti" uopšte nije jasan, a ako priči dodamo i to da se škole završavaju preko štele, i kad im neko spomene taj nalog nisu u stanju da riječi koje sadrži taj naziv vežu za svoj posao ..... upravo zato i jesu u stanju da traže "cenera na kafu" :razz:
nino90

#244 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by nino90 »

ok razumijem, a mozes li mi onda naci gdje se nalazi to, ja hocu isto da kao i ti koristim to pravo da trazim nalog po sluzbenoj duznosti
medjutim ne znam gdje je to odredjeno
kad bih znao u tom zako nu taj i taj stav ili clan
onda bi to vec bilo drugo kontas?
e to mi treba
i zasto mi onda ovaj sluzbenik mupa rekao da mi nije duzan pokazati
eluna

#245 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by eluna »

reni-90 wrote:ok razumijem, a mozes li mi onda naci gdje se nalazi to, ja hocu isto da kao i ti koristim to pravo da trazim nalog po sluzbenoj duznosti
e to mi treba

huh, jedino što mi u ovom momentu pada na pamet jeste da se obratiš besplatnoj pravnoj službi - ima kancelarija u svakoj opštini - da ti nađu propis, ili ombudsmenima - jer svaki građanin kojeg zaustavi službeno lice ima pravo da zna da li to lice obvlja svoju dužnost ili ne .... obzirom da je propis niže pravne snage, treba se dobro začeprkati za njim :sad:

a zašto su ti tako rekli, pa rekoh ti, ili ne znaju za to, ili neće da kažu.... možda si dobio administrativca koji nema pojma kako rade policajci na ulici, pa je čovjek, štiteći interese kolega, rekao tako, a u stvari nema pojma
kurty

#246 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by kurty »

eluna wrote:@reni - 90
@kurty

što se radara tiče - stacionirani rdari su druga priča, oni su fiksni na jednom mjestu i to je to - markice i certifikat o baždarenju važe za ručne radare, radare u autima, itd.

nažalost, morat ćete da mi vjerujete na slova, jer pravila moje službe i moja lična savjest i osjećaj odgovornosti ne dozvoljavaju mi da iznesem argumente
ma nisam ni mislio na stacionirane radare, nego na "rucne"
eluna

#247 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by eluna »

kurty wrote:
eluna wrote:@reni - 90
@kurty

ma nisam ni mislio na stacionirane radare, nego na "rucne"
DA, svaki radar koji nije stacioniran na zemlji, a to su svi ručni radari, bilo kojeg proizvođača, bilo koje vrste (doplerski, digitalni, itd.), montirani na tronošcima, u autima, ili bilo kako, MORAJU na samom radaru imati markicu, a negdje uz radar mora biti potvrda - certifikat o baždarenju, koja se izdaje i važi 1 godinu dana. Markica je žuta (kao žuta boja na saobraćajnim znakovima), veličine cca 1x1,5 cm sa crnim otiskom

BILO KOJE OD OVA DVA DA FALI, prijavljuj internoj kontroli :idea:
fedor

#248 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by fedor »

Dodao bih, ćevabdžinica "Zmaj", na autobuskoj stanici u Sarajevu. Ima onaj jedan lik, fkt je neljubazan do bola, ne zna se ni zahvaliti. Nisi ni otvorio vrata on te pita šta ćeš da poručiš, a kad mu platiš, ni hvala ni doviđenja! 8-)
nino90

#249 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by nino90 »

eluna wrote:
reni-90 wrote:ok razumijem, a mozes li mi onda naci gdje se nalazi to, ja hocu isto da kao i ti koristim to pravo da trazim nalog po sluzbenoj duznosti
e to mi treba

huh, jedino što mi u ovom momentu pada na pamet jeste da se obratiš besplatnoj pravnoj službi - ima kancelarija u svakoj opštini - da ti nađu propis, ili ombudsmenima - jer svaki građanin kojeg zaustavi službeno lice ima pravo da zna da li to lice obvlja svoju dužnost ili ne .... obzirom da je propis niže pravne snage, treba se dobro začeprkati za njim :sad:

a zašto su ti tako rekli, pa rekoh ti, ili ne znaju za to, ili neće da kažu.... možda si dobio administrativca koji nema pojma kako rade policajci na ulici, pa je čovjek, štiteći interese kolega, rekao tako, a u stvari nema pojma
a kako si ti doznao za taj propis jesi se na isti taj nacin raspitao ili?
poznanik

#250 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by poznanik »

eluna wrote:
reni-90 wrote:ok razumijem, a mozes li mi onda naci gdje se nalazi to, ja hocu isto da kao i ti koristim to pravo da trazim nalog po sluzbenoj duznosti, medjutim ne znam gdje je to odredjeno
kad bih znao u tom zako nu taj i taj stav ili clan onda bi to vec bilo drugo kontas?
e to mi treba, i zasto mi onda ovaj sluzbenik mupa rekao da mi nije duzan pokazati
huh, jedino što mi u ovom momentu pada na pamet jeste da se obratiš besplatnoj pravnoj službi - ima kancelarija u svakoj opštini - da ti nađu propis, ili ombudsmenima - jer svaki građanin kojeg zaustavi službeno lice ima pravo da zna da li to lice obvlja svoju dužnost ili ne .... obzirom da je propis niže pravne snage, treba se dobro začeprkati za njim
Pokušajte ovdje: http://www.fmup.gov.ba/files/file/zakon ... ima-bs.pdf (Član 25.)

http://www.fmup.gov.ba/bs/text.php?id=41
Post Reply