Sramotna sutnja IZ o Torabiju
-
nen-a
#226 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Mi kakvi smo mi bi Pegamberu nasli mahanu i hiljadu nakije nejednakije tobe jarabi, kratko jasno ko vjeruje neka ide ko ne vjeruje neka ne ide, kakvo dizanje prasine kakva misljenja bilo koga, eto sad IZ vodi toliku brigu o svom narodu , pa i to da mu mocno preporucuje da ne ide kod Mekkija, a ne vodi brigu kad mu taj isti narod kopa po kontejnerima, ili recimo sihirbasica Beba godinam se smijesila sa ekrana lokalnih televizija i debelo gulila narod jadnu sirotinju i ona je bila uredu i ispravna i nikad nikog nisam cula da se javno oglasio i preporucio da joj se ne ide i da ne baca silni novac, ma joj ..ranje kroz gzsto granje....
- arte.fakt
#227 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
zbog svoje ne informisanosti nemoj druge napadati .nen-a wrote:Mi kakvi smo mi bi Pegamberu nasli mahanu i hiljadu nakije nejednakije tobe jarabi, kratko jasno ko vjeruje neka ide ko ne vjeruje neka ne ide, kakvo dizanje prasine kakva misljenja bilo koga, eto sad IZ vodi toliku brigu o svom narodu , pa i to da mu mocno preporucuje da ne ide kod Mekkija, a ne vodi brigu kad mu taj isti narod kopa po kontejnerima, ili recimo sihirbasica Beba godinam se smijesila sa ekrana lokalnih televizija i debelo gulila narod jadnu sirotinju i ona je bila uredu i ispravna i nikad nikog nisam cula da se javno oglasio i preporucio da joj se ne ide i da ne baca silni novac, ma joj ..ranje kroz gzsto granje....
- statix
#228 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Svi vjeruju u dzenet, a svi se "hvataju za slamku", ne bi li se odrzali u ovom materijaolnom svijetu. Ako su zivjeli posteno, sta ce im Torabi da ih lijeci, ili njemu navodno idu samo nevjernici, a siguran sam da je tamo najmanje ateista. Kad zavedes ljude da vjeruju u religiju koja podrazumijeva da vjerujes u lijecenje Kuranom, onda mozes ocekivati, obzirom na nepismenost naseg naroda, da povjeruju i u druge stvari, jer je princip gotovo identican, vjerujes u nevidljivi svijet demona i andjela, te stvari koje nisu nikad dokazane, kao lijecenje Kuranom. Ne racunam placebo efekta.
-
jOFLA
#229 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
.
Last edited by jOFLA on 28/10/2010 10:01, edited 1 time in total.
- idealnaM
#231 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
statix wrote:Svi vjeruju u dzenet, a svi se "hvataju za slamku", ne bi li se odrzali u ovom materijaolnom svijetu. Ako su zivjeli posteno, sta ce im Torabi da ih lijeci, ili njemu navodno idu samo nevjernici, a siguran sam da je tamo najmanje ateista. Kad zavedes ljude da vjeruju u religiju koja podrazumijeva da vjerujes u lijecenje Kuranom, onda mozes ocekivati, obzirom na nepismenost naseg naroda, da povjeruju i u druge stvari, jer je princip gotovo identican, vjerujes u nevidljivi svijet demona i andjela, te stvari koje nisu nikad dokazane, kao lijecenje Kuranom. Ne racunam placebo efekta.

- BHF_Manijak
#232 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Ma ovaj Turabi filozof ba, a ne iscjeljitelj, covjek ti svasta nesto isprica a nista ne kazebijela wrote:znači, BHT
- bijela
#233 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
šerif konjević odnio nečiju sliku u zetru 
- Irish
#234 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
i covjek umro poslije togabijela wrote:šerif konjević odnio nečiju sliku u zetru
ali moram reci da mi je tokom vecerasnje emisije ipak bilo malo zao Mekkija..
-
TheMule
#235 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Necu pisati da li je haram ili ne, ali samo da naglasim:
1. Ocito da se ljudi bolje osjecaju, mozda neke i privremeno ili za stalno izlijeci. Da nije tako, nebi mu toliko ljudi dolazilo.
2 .Bas me ne interesuje nesto previse sta profesori/efendije iz IZ kazu, mislim da nisu bas neki velik ucenjaci i ne cjenim njihovo misljenje uopste iz vise razloga, jedan od njih bijase mali kapacitet intelekta.
Ma posti tu suplju logiku, odkud ti znas tacan mehanizam kako ta energija funkcionise?
1. Ocito da se ljudi bolje osjecaju, mozda neke i privremeno ili za stalno izlijeci. Da nije tako, nebi mu toliko ljudi dolazilo.
2 .Bas me ne interesuje nesto previse sta profesori/efendije iz IZ kazu, mislim da nisu bas neki velik ucenjaci i ne cjenim njihovo misljenje uopste iz vise razloga, jedan od njih bijase mali kapacitet intelekta.
Bitte_Halt_ja_ja wrote:ignorises sasvim logicno pitanje manijaka i skreces u stranu. Postavio je logicno pitanje: ako moze preko slikesindzerveza wrote:bas u onom intervijuu tvrdi da prije moze dodirom uspostaviti dijagnozu nego ijedan pomocni apart medicinski i kaze donesete pa cu dokazati.Meni je jako cudno sto niko nece da se pobrine da se to dokaza a bune se.
A i kad kod doktoro odes nemoze ivrsit ni jedan doktor pregled bez dodira.Al to ocito nikome ne smeta.Cak je i islamom dozvoljeno ako ne postoji druga metoda.Pa i musko zensko da dodirne ako ne postoji druga solucija.
Eto bas u knjizi cini mi se dzenetski napitak pise kako je jedan doktor englez u saudijskoj arabiji vrsio ispitivanja materice kod zena i ispitivanja je subila na 30 000 njih.I dokazao da s zene tog podneblja jako zdrave matnice.
Budimo malo realno
zasto mora pipati ispod bluze. Pustimo na stranu jel ok pipati zene ispod bluze(just lol) nego nema logike ako moze preko slike, vode a jos energija fura do 150m oko njega onda koji dzavo pipa bilo koga a pogotovo zene ispod bluze. Zar nebi svima ustedio i vrijeme i muke da ljudi prosetaju krug oko njega i izadju. Prvo nebi se cekalo 5 sati nego bi ljudi za 15-20min dosli na red, jos bi se broj smanjio ako svi ponesu slike sa sobom pa ih nebi po 5-6 islo nego samo jedno.
Ili sto nam ne ucini uslugu, kad je vec takva dusa od covjeka pa nam odmah "energizira" vodu koju pijemo iz cesme? Ak oje voda previse necista ond aima i za to rijesenje, nek upita kornjace da mu malo pojacaju energiju slijedeci put kad bude komunicirao. Sta je njima problem srediti vodu cijeloj bosni kad su tehnoloski milionima godina ispred nas.
Pogledaj sta smo mi sve dostigli a nismo ni milion godina stari dje su tek oni sa par miliona godina razvoja hebote.
Ma posti tu suplju logiku, odkud ti znas tacan mehanizam kako ta energija funkcionise?
- arte.fakt
#236 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Jel ovo dno il ima jos ... Do duse doktori nauka koji rade za IZ nisu isto vrijedni kao oni sto rade negdje drugo , ipak oni su samo IZ ...TheMule wrote:Necu pisati da li je haram ili ne, ali samo da naglasim:
-
TheMule
#237 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Ma kakav doktor nauka? Koliko rada treba da postanes doktor nauka u polju fizike na jednom od vrhunskih fakulteta u svijetu, a koliko u polju religije (koja nije nauka) u Bosni ili Arabiji? Zasto Islam ima "doktore" i druge titule uopste?? Kako su rigorozni procesi pri kojim se daju te titule? Koliko su istrazivanja odradili ti doktori? Jesu li ti ljudi izucavali i druga polja kao sto su politika, filozofija, administracija, ili historija tako da mogu vjesto savjetovati Muslimane u Bosni? I zasto je IZ organizovana kao Crkva? Umjesto da postoji jedan izucen obdaren covjek sa desetak savjetnika, mi imamo citavu birokratiju "svecenika" kao Kriscani ili oni silni Sejci u Arapskom svijetu.arte.fakt wrote:Jel ovo dno il ima jos ... Do duse doktori nauka koji rade za IZ nisu isto vrijedni kao oni sto rade negdje drugo , ipak oni su samo IZ ...TheMule wrote:Necu pisati da li je haram ili ne, ali samo da naglasim:
![]()
Nemoj da me pogresno shvatis. Ne kazem da su nasi glupi, ali kad jedan fizicar objasni neku teoriju i potkrijepi je tonom cinjenica, formula, i objasnjenja, i kad jedan nas teolog jedva sastavi 10tak recenica o necemu sto je ljudima vazno kao sto je ovaj dogadjaj, i sluzi se losom logikom i bez ikakvog detaljnog obrazlozenja iz Kur'ana i Hadisa, onda se jasno vidi razlika.
Ja sam bio naso jedan sajt Arapa koji je bio Doktor necega ne sjecam se (mozda medicine?). Odgovaro je na razna pitanja o Islamu i apsolunto je potpuno barato svim i svacim sto se tice Islama. Imao je potpuno osvjezavajuce pristupe i poglede na neke stvari (potkrepljene cinjenicama iz tafsira i sunneta) koje gotovo nikad ne mozes cuti od ovih novopecenih sejha-bukvalaca koji su samo naucili da bubaju a ne da razmisljaju! Posjecao me je ovom nasem Buhariju.
Meni hvala Bogu IZ ne treba sve dok nebudemo imali sposoble ljude koji su dostojni da nas savjetuju i unaprijede stanje vjernika u svakom smislu.
-
bubica123
#238 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Ja lično nemam ništa protiv ovih dešavanja u Zetri. Ako neko vjeruje u to i ide, sam taj optimizam mu je od pomoći. Obično su to ljudi koji su sve drugo probali da bi ozdravili pa ne košta ih i ovo da probaju. Činjenica je da je to itekako dobra zarada pa i to cijenim, ideja je super. Nikoga pojedinačno puno ne oštećuje, ali zato pravilo velikih cifara odigra ulogu. Bilo je i nekih priča da prima i privatne posjete pa valjda im nešto i pomogne. Bioenergija može pomoći liječenju, ali je skoro nevjerovatno da bude lijek. Ako može i to je divno. Ali ono što je pogubno u ovom slučaju je činjenica da svi ti ljudi sa narušenim zdravljem i žestoko oslabljenim imunitetom stoje sa gomilama drugih ljudi i na taj način, obzirom da su podložni virusnim i dr infekcijama, rizikuju da još ozbiljnije naruše zdravlje. To je po meni jedini problem. A kao što je neko naprijed rekao, ko želi da ide neka ide. Ne treba od toga praviti bum. Na kraju krajeva nikome ne smeta, ne okupljaju se pred vašim vratima. Ono jeste nezgodno onima koji žive u blizini zbog saobraćajnih gužvi, ali one postoje kad god je neko drugo, npr sportsko okupljanje u pozadini pa se ne pravi bum od toga.
- statix
#239 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Tebi ne treba, ali narodu kao masi, poimanje religije je u vecini slucajeva iskljucivo emotivno, i vrlo malo intelektualno. Tako da obrazovanost, pa makar ona bila i ogranicena u domenu svoje religije, nije prisutna, sto pruza priliku ovakvim sarlatanima da pljackaju ljude.Meni hvala Bogu IZ ne treba sve dok nebudemo imali sposoble ljude koji su dostojni da nas savjetuju i unaprijede stanje vjernika u svakom smislu.
- SenQ
#240 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Ne znam nista za ovoga coeka jest sve to sumnjivo al evo i ovo mu ne/ide u prilog al se bar na...

- BHF_Manijak
#241 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Otidji pa sam provjeri a nemoj se ovdje na forumu pravit pametan...Reci da su glupi za ljude poput Karica, Hafizovica, i njima slicnim, koji su hodajuce enciklopedije je krajnje bezobrazno, ljudi koji bi tebe i tebi slicne na proste faktore rastavili sto se znanje tice...TheMule wrote: Ma kakav doktor nauka? Koliko rada treba da postanes doktor nauka u polju fizike na jednom od vrhunskih fakulteta u svijetu, a koliko u polju religije (koja nije nauka) u Bosni ili Arabiji? Zasto Islam ima "doktore" i druge titule uopste?? Kako su rigorozni procesi pri kojim se daju te titule? Koliko su istrazivanja odradili ti doktori? Jesu li ti ljudi izucavali i druga polja kao sto su politika, filozofija, administracija, ili historija tako da mogu vjesto savjetovati Muslimane u Bosni? I zasto je IZ organizovana kao Crkva? Umjesto da postoji jedan izucen obdaren covjek sa desetak savjetnika, mi imamo citavu birokratiju "svecenika" kao Kriscani ili oni silni Sejci u Arapskom svijetu.
@SenQ, o tome sam ja govorio!
- Haris.ba
#242 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Kriv je IZ, a ne narod. Nikad narod nije kriv.
http://vidovita-melita.com/
http://www.vidovitidali.com/index.php
http://www.magazinaura.net/content/view/725/73/
Ako IZ kaže da ovo ne valja, ko misli da će narod prestati ići ovim ljudima nek kaže: aj?
http://vidovita-melita.com/
http://www.vidovitidali.com/index.php
http://www.magazinaura.net/content/view/725/73/
Ako IZ kaže da ovo ne valja, ko misli da će narod prestati ići ovim ljudima nek kaže: aj?
-
TheMule
#243 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Enciklopedije jesu, bubati na pamet bez razmisljanja znaju, u to ne sumnjam. Kao sto sam napiso to je i problem. Svojim izjavama i potezima se nisu bas nesto pokazali.BHF_Manijak wrote:Otidji pa sam provjeri a nemoj se ovdje na forumu pravit pametan...Reci da su glupi za ljude poput Karica, Hafizovica, i njima slicnim, koji su hodajuce enciklopedije je krajnje bezobrazno, ljudi koji bi tebe i tebi slicne na proste faktore rastavili sto se znanje tice...TheMule wrote: Ma kakav doktor nauka? Koliko rada treba da postanes doktor nauka u polju fizike na jednom od vrhunskih fakulteta u svijetu, a koliko u polju religije (koja nije nauka) u Bosni ili Arabiji? Zasto Islam ima "doktore" i druge titule uopste?? Kako su rigorozni procesi pri kojim se daju te titule? Koliko su istrazivanja odradili ti doktori? Jesu li ti ljudi izucavali i druga polja kao sto su politika, filozofija, administracija, ili historija tako da mogu vjesto savjetovati Muslimane u Bosni? I zasto je IZ organizovana kao Crkva? Umjesto da postoji jedan izucen obdaren covjek sa desetak savjetnika, mi imamo citavu birokratiju "svecenika" kao Kriscani ili oni silni Sejci u Arapskom svijetu.![]()
-
MUNAFIK
#244 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
e bas me interesuje ko su ti VELIKANI koji su ovdje kod nas i koji zasluzuju tvoje 'skromno' postovanje?TheMule wrote:Enciklopedije jesu, bubati na pamet bez razmisljanja znaju, u to ne sumnjam. Kao sto sam napiso to je i problem. Svojim izjavama i potezima se nisu bas nesto pokazali.BHF_Manijak wrote:Otidji pa sam provjeri a nemoj se ovdje na forumu pravit pametan...Reci da su glupi za ljude poput Karica, Hafizovica, i njima slicnim, koji su hodajuce enciklopedije je krajnje bezobrazno, ljudi koji bi tebe i tebi slicne na proste faktore rastavili sto se znanje tice...TheMule wrote: Ma kakav doktor nauka? Koliko rada treba da postanes doktor nauka u polju fizike na jednom od vrhunskih fakulteta u svijetu, a koliko u polju religije (koja nije nauka) u Bosni ili Arabiji? Zasto Islam ima "doktore" i druge titule uopste?? Kako su rigorozni procesi pri kojim se daju te titule? Koliko su istrazivanja odradili ti doktori? Jesu li ti ljudi izucavali i druga polja kao sto su politika, filozofija, administracija, ili historija tako da mogu vjesto savjetovati Muslimane u Bosni? I zasto je IZ organizovana kao Crkva? Umjesto da postoji jedan izucen obdaren covjek sa desetak savjetnika, mi imamo citavu birokratiju "svecenika" kao Kriscani ili oni silni Sejci u Arapskom svijetu.![]()
nakon sto mi fino odgovoris na postavljeno pitanje jos mi razjasni i jednu stvar, da li si ti za uredjen sistem ili ne? Cini mi se da ti podrzavas da bilo ko (ucen ili ne ucen) okupi u nekom selu, mjestu, naselju, gradu, nekoliko ljudi ima pravo da vodi i organizuje... dakle jedna cista anarhija koja bi dovela vjerovatno i do fizickih sukoba, posebno imajuci u vidu mentalitet naseg naroda i trendove koji se medju nas narod ubacuju... sto je vec i vidjeno... I nikako mi nije jasno kako je to IZ uradjenakao crkva? niko iz IZ nije posrednik izmedju Boga i ljudi, nego su to ljudi koji OSIGURAVAJU funkcionalan sistem bez zastoja, a sistem u sebe okuplja veliki broj ljudi, koji bi bili vjerovatno prepusteni sami sebi da nema tog sistema...
-
rika
#245 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Izvinjavam se ako vam na neki nachin remetim diskusiju,ali mi je strpljenje zaista pri kraju sa pojedincima koji Turabijeve rezultate opravdavaju "placebo" efektom...
Par ulica od moje zhivi djecak koji je od rodjenja paralisan,cesto vidim kombi koji ga pomocu rampe vodi u skolu za djecu sa specijalnim potrebama...
I mozhete zamisliti moje iznenadjenje kada sam ga neki dan vidio kako hoda sam bez ikakve pomoci,stid me je bilo da njega pitam sta je bilo,ali sam saznao od njegove majke da je bio 5-6 puta kod Turabija i da je prohodao...
E sada...
-oni kojima prisustvo Turabija apsolutno RUSHI njihovu sliku svijeta ce ovo opravdavati:
-famoznim "placebo" efektom (a porediti nekoga ko je poslije ne znam ni ja koliko godina zhivota u kolicima prohodao sa efektima nekog novog lijeka za glavobolju je u najmanju ruku smijesno)...
Ako je sve to do placebo efekta,pa sto se ostali tako ne izlijece...
Ili ako je sve ovo rezultat "histerije",hajdemo sve invalide staviti u jednu vecu prostoriju,na sred prostorije postaviti
ruchnu granatu izvuci osigurac i reci:
"E ako sada ne prohodate svi za 30 sekundi letite u nebo"...
Da li bi neko od njih prohodao,ostaje da nagadjamo....
Postoji isto tako varijanta "para para pokrece svijet, politiku i nogomet"...
Znaci roditelji djeteta koje nikad nije prohodalo su sve to odglumili,malog vucarali okolo u kolicima,ali za svaki dan su primali recimo 100KM?????
Mozhda postoji jos neka "charlama" koju sam zaboravio...
Vjernici nemaju problema sa prihvatnjem postojanja nevidljivog svijeta ili svijetova,meni je isto tako bio nevjerovatan opis ovih nevidljivih bica sa kojima on komunicira ,ali onda mi pade na pamet prijevod Fatihe
"Hvala Allahu Gospodaru Svijetova"...
plural ovdje (kao ni bilo sta u Kur'anu) nije ni slucajno ni dzaba...
Cesto se spominju i "7 nebesa i 7 zemalja"... gdje su sta su,mnogima od nas ce ostati pokriveno
Ali da se vratim "nevjernim Tomama"...
Prica mi jedan prijatelj koji je kao prevodilac pratio turu francusko-njemackih reportera koji su snimali dokumentarac po Kosovu i Albaniji...
Izmedju ostalog obilazili su i bektashijske tekije (dervishki red jako zastupljen u tom regionu),chuli su da u jednom selu postoji Sejh koji mozhe izvoditi neke "chudne stvari" i otisli da ga posjete...
Bili su uljudno docekani i kada su ga pitali da li im mozhe nesto pokazati on je rekao da mozhe ali bez kamera i fotoaparata....
(meni se prevrnuo stomak kada sam cuo sljedece)
"Covjek je izvukao nozh,sebi ODSJEKAO jezik,izvukao ga sebi iz usta ,stavio na dlan,pokazao svima i vrtio ga sebi u usta kao da se nista nije desilo"...
Naravno mozhete zamisliti odusevljenje ovih bjelosvjetskih reportera,pa postace poznati ako bi ovo zabiljezhili i na kameri... Po tom zamole sejha bi li mogao ponoviti istu stvar ali sa ukljucenom kamerom...
Sejh na to rece da nije problem ali ako zhele da snime to sto je on uradio,treba svi pred njim da javno predju na Islam i da svoj prelazak uchine djelom dokumentarca,tako da to mogu vidjeti svi njihovi prijatelji i rodbina"
Mislite li da je iko upalio kameru?
Sin Merjemin je dizao iz mrtvih,nas Pejgamber je raspolovio mjesec na ocigled i Ebu-Dzehela i Ebu-Leheba i opet su se borili protiv njega do smrti...
Isti slucaj je i sa Turabijem,oni koji vjeruju dobili su UVJERENJE za svoje vjerovanje (jer vjerovanje bez uvjerenja slabi)...
Oni koji ne...
"ABU-BA tralala"...

Par ulica od moje zhivi djecak koji je od rodjenja paralisan,cesto vidim kombi koji ga pomocu rampe vodi u skolu za djecu sa specijalnim potrebama...
I mozhete zamisliti moje iznenadjenje kada sam ga neki dan vidio kako hoda sam bez ikakve pomoci,stid me je bilo da njega pitam sta je bilo,ali sam saznao od njegove majke da je bio 5-6 puta kod Turabija i da je prohodao...
E sada...
-oni kojima prisustvo Turabija apsolutno RUSHI njihovu sliku svijeta ce ovo opravdavati:
-famoznim "placebo" efektom (a porediti nekoga ko je poslije ne znam ni ja koliko godina zhivota u kolicima prohodao sa efektima nekog novog lijeka za glavobolju je u najmanju ruku smijesno)...
Ako je sve to do placebo efekta,pa sto se ostali tako ne izlijece...
Ili ako je sve ovo rezultat "histerije",hajdemo sve invalide staviti u jednu vecu prostoriju,na sred prostorije postaviti
ruchnu granatu izvuci osigurac i reci:
"E ako sada ne prohodate svi za 30 sekundi letite u nebo"...
Da li bi neko od njih prohodao,ostaje da nagadjamo....
Postoji isto tako varijanta "para para pokrece svijet, politiku i nogomet"...
Znaci roditelji djeteta koje nikad nije prohodalo su sve to odglumili,malog vucarali okolo u kolicima,ali za svaki dan su primali recimo 100KM?????
Mozhda postoji jos neka "charlama" koju sam zaboravio...
Vjernici nemaju problema sa prihvatnjem postojanja nevidljivog svijeta ili svijetova,meni je isto tako bio nevjerovatan opis ovih nevidljivih bica sa kojima on komunicira ,ali onda mi pade na pamet prijevod Fatihe
"Hvala Allahu Gospodaru Svijetova"...
plural ovdje (kao ni bilo sta u Kur'anu) nije ni slucajno ni dzaba...
Cesto se spominju i "7 nebesa i 7 zemalja"... gdje su sta su,mnogima od nas ce ostati pokriveno
Ali da se vratim "nevjernim Tomama"...
Prica mi jedan prijatelj koji je kao prevodilac pratio turu francusko-njemackih reportera koji su snimali dokumentarac po Kosovu i Albaniji...
Izmedju ostalog obilazili su i bektashijske tekije (dervishki red jako zastupljen u tom regionu),chuli su da u jednom selu postoji Sejh koji mozhe izvoditi neke "chudne stvari" i otisli da ga posjete...
Bili su uljudno docekani i kada su ga pitali da li im mozhe nesto pokazati on je rekao da mozhe ali bez kamera i fotoaparata....
(meni se prevrnuo stomak kada sam cuo sljedece)
"Covjek je izvukao nozh,sebi ODSJEKAO jezik,izvukao ga sebi iz usta ,stavio na dlan,pokazao svima i vrtio ga sebi u usta kao da se nista nije desilo"...
Naravno mozhete zamisliti odusevljenje ovih bjelosvjetskih reportera,pa postace poznati ako bi ovo zabiljezhili i na kameri... Po tom zamole sejha bi li mogao ponoviti istu stvar ali sa ukljucenom kamerom...
Sejh na to rece da nije problem ali ako zhele da snime to sto je on uradio,treba svi pred njim da javno predju na Islam i da svoj prelazak uchine djelom dokumentarca,tako da to mogu vidjeti svi njihovi prijatelji i rodbina"
Mislite li da je iko upalio kameru?
Sin Merjemin je dizao iz mrtvih,nas Pejgamber je raspolovio mjesec na ocigled i Ebu-Dzehela i Ebu-Leheba i opet su se borili protiv njega do smrti...
Isti slucaj je i sa Turabijem,oni koji vjeruju dobili su UVJERENJE za svoje vjerovanje (jer vjerovanje bez uvjerenja slabi)...
Oni koji ne...
"ABU-BA tralala"...
-
Great Cornholio
#246 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
@rika, da ti možda ne radiš za Torabija 
-
rika
#247 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Radim,a ove postove pisem izmedju dovaGreat Cornholio wrote:@rika, da ti možda ne radiš za Torabija
- SenQ
#248 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
@rika: Haj sve je to uredu.
Nisam pratio temu toliko pa me zanima da li Meki Torabi prakticira Islam tj. da li obavlja 5 dnevnih namaza, post mje. ramazana, i ostale vjerske duznosti, ako obavlja sve navedeno ja nemam nikakve sumnje da je sve ovo opravdano sto radi a u protivnom ako ne obavlja on je za mene jedan obicni sihribaz i prevarant.To je moje misljenje.
Nisam pratio temu toliko pa me zanima da li Meki Torabi prakticira Islam tj. da li obavlja 5 dnevnih namaza, post mje. ramazana, i ostale vjerske duznosti, ako obavlja sve navedeno ja nemam nikakve sumnje da je sve ovo opravdano sto radi a u protivnom ako ne obavlja on je za mene jedan obicni sihribaz i prevarant.To je moje misljenje.
-
Great Cornholio
#249 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Znao samrika wrote:Radim,a ove postove pisem izmedju dovaGreat Cornholio wrote:@rika, da ti možda ne radiš za Torabija![]()
-
Great Cornholio
#250 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Ja mislim da IZ ne bi trebali opterećavati problemom nadriljekarstva, Država bi trebala sankcionisati sve prevarante koji se bogate na tuđuj nesreći ! Treba se zakonski propisati ko se može baviti liječenjem ljudi, a sve ostale koji to odobrenje nemaju treba oštro kažnjavati. Pa ljudi moji, ovoj 21. a ne Srednji vijek ,u kome su ljude liječili čarobnjaci, vračevi i "božiji" ljudi.