Lagumdžija zgazio Radončića

Post Reply
snaga_znanja

#226 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by snaga_znanja »

O svemu mozemo raspravljati ali o strucnosti Zlatka Lagmudzije kao strucnjaka NE! Nije taj doktorat zaradio na ekonomskom fakultetu Aperion u Travniku!

S druge strane, iako sam blizi SDP-u nego bilo kojoj drugoj stranci, moram priznati da sam bio zabrinut za "lizanje" Lagumdzije i Radoncica u prvoj izbornoj emisiji 60 minuta.

Veceras je to nekako amortizovao i na jedan hrabar nacin Radoncicu rekao da je hostapler.

Problem SDP-a i Zlatka Lagumdzije jeste ta zalosna Alijansa za promjene. Ono sto SDA trenutno reklamira kao mi smo obecali ali nije sve do nas! Pa znate 7% smo ispunili. Znate vi kakav je dodik. U vrijeme Alijanse za promjene isti je problem bio i jednako nagomilane frustracije. Velika ocekivanja su dovela do velikog pada u ocima ovdasnje javnosti i onda je jednostavno dovelo do nekog zasicenja kod ljudi. Puno sam ljudi pitao sta im je SDP skrivio u proteklih 15 godina pa ga krive za sve? Slegnu ramenima. Ocigledno kod ljudi radi to negativno sjecanje na Alijansu.

A sve u svemu drago mi je da se desava "Fenomen Radoncic". SDA-ov mali monstrumcic se otrgnuo sa lanca i logicno je da jede prvo oko sebe. Dok su u posljednjih 15 godina unistavali u ovoj drzavi sve sto valja on im je cuvao ledja. Nadam se da ce sad jednom za sva vremena jedni druge odvesti u politicku propast.
mirash

#227 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by mirash »

Murisno1 wrote:
mirash wrote:
radoncic se slozio. mada vjerovano ni on, kao ni ti, nije skonto o cemu prica gospodin lagumdzija.
Ma ne možemo mi to skontat :) 8-)

nisi nista pametnije rekao od kako si clan sa-x.
Corto Maltese

#228 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by Corto Maltese »

no_pasaran wrote: Ako ste se kada pitali zašto je Zlatko predsjednik SDP-a i zašto mu vrh stranke prašta egoizam, upravo ste dobili odgovor ;)
A jasm mislio da je to zbog izvrsnih izbornih rezultata.
suncica24

#229 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by suncica24 »

Corto Maltese wrote:
suncica24 wrote:
Vjeruj mi da sam triput gori od Komšića, i da u Sarajevu ima podrumaša koji dan- danas prelaze na drugu stranu ulice kad me vide, samo ja ne vodim državu. Ne predstavljam 130.000 glasača koji su me izabrali na prethodnim izborima. Ali ne moramo tako daleko ići. Postoji mjesto i vrijeme za ratovanje, vrijeme za psovanje, vrijeme za pjevanje, vrijeme za plakanje. Može Komšo biti onakav u kafani, ili na partijskom derneku, čak i dok je predsjednik UN-a, a da to ne smeta. Ne može biti onakav u TV studiju, u emisiji koju gleda pola miliona ljudi. Tačnije, može, ali to košta. Košta kredibiliteta, čini se da će ga koštati i glasova. Ne može se očekivati da vlada državom neko ko nije u stanju da vlada sobom.
Ne valja kad se ne vlada sobom, ne valjda kad se vlada sobom... a kaj bi ti zapravo? Sebe? :D
Ti si sunčica, a ne crvenkapica, ne pravi se naivna. Sve ti gore piše.
Ah, da, hvala sto si mi pomogao da shvatim. Ti, zapravo, ne mozes da podneses sebe, pa onda ni sve okolo, a pride zato i veze nemas sta bi i koga bi.
PA si nasao nas ovdje... ah, da! :D

PS: Ako se pogleda samo kako se tvoj nick udesetrucava u posljednih par minuta na svim temama koje se doticu SDP-a, sve je jasno. Jos kad covjek zbroji 2+2 pa skonta da se i prije ovoga gostovanja "tvoja uspavana gradjanska svijest naprasno probudila" i to bas i iskljucivo samo na temama posvecenim istoj prici, ne da je jasno, vec i vise nego jasno! Pametnom dosta! :run:

PS: O&O
Last edited by suncica24 on 30/09/2010 23:59, edited 3 times in total.
Murisno1

#230 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by Murisno1 »

mirash wrote:
Murisno1 wrote:
mirash wrote:
radoncic se slozio. mada vjerovano ni on, kao ni ti, nije skonto o cemu prica gospodin lagumdzija.

hvala drug :thumbup: 8-)
mirash

#231 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by mirash »

]
Murisno1 wrote: Bože sačuvaj. Ne čekam ja ni FahrA niti Zlatka :)
Ja svoja pitanja rješavam sam :)
Žao mi samo ljudi koji misle da izborni pobjednik rješava situaciju i da je on uzrok. Izborni pobjednik je samo posljedica nečeg drugog, a to drugo nema veze si sa Fahrom ni sa Zlatkom. Ali teško da ti to moReš svarit' 8-)
cccc, sram te bilo judo.
hadžialagić

#232 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by hadžialagić »

A sad himna koju imamo, a nemamo...

MrMaliJoe

#233 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by MrMaliJoe »

Corto Maltese wrote:
no_pasaran wrote: Ako ste se kada pitali zašto je Zlatko predsjednik SDP-a i zašto mu vrh stranke prašta egoizam, upravo ste dobili odgovor ;)
Je li misliš na izborni rezultat koji su rezultat masovnog zaluđivanja ovčica strahom, i masovnim toriziranjem svako u svoj tor, pod motom, nek je moj pa makar bio od gov**a.
Image
thepatriot

#234 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by thepatriot »

no_pasaran wrote:Upravo smo svjedočili jedom strašnom očitavanju lekcije mnoštvu stranaka (SDA, SBiH, itd) i podstranaka (NS, itd) kao i njihovim glasnogovornicima (Hadžifejzoviću, Pećaninu, itd) od strane starog lisca i odličnog političara Zlatka Lagumdžije.

Još prije dvije godine osigurao je odličnim manevrom sigurnost od Avaza i onda to još učvrstio prije mjesec dana. Ovo je otvorilo mogućnost mnoštvu nesposobnjakovića da svoju izbornu kampanju grade na kritici i "ljepljenju" opozicionog SDP-a (?!) umjesto kritike poziciji i konkretnih prijedloga za rješenja državnih problema.

Večeras, odlično tempirano, u posljednjoj predizbornoj emisiji Zlatko argumentirano pobija sve te zlonamjerne glasove (čime im defacto 90% predizborne kampanje pada u vodu), utvrđuje povjerenje vlastitih i pridobiva nove glasače. A da ne pričamo o tome koliko je SDP razvodnio snagu desnih partija štedeći SBB kritike (SDA i SBiH glasovi su sad podijeljeni na 3) i tako utvrđujući poziciju najjače stranke u Federaciji pred predstojeće izbore.

Kada sve navedeno uzmemo u obzir, kao i činjenicu da je SDP i dalje držao kočnicu ostavljajući mogućnosti otvorene za koaliranje čime svojim biračima garantuje ulazak u vlast i ostvarenje predstavljenog programa, možemo slobodno reći da je ovo bio najblji potez cjelokupne predizborne kampanje u BiH.

U milionima i u mjesecima rada se trenutno broje gubici svih onih čiji su predizborni planovi, bazirani na kritici SDP-a, srušeni večeras.

Ako ste se kada pitali zašto je Zlatko predsjednik SDP-a i zašto mu vrh stranke prašta egoizam, upravo ste dobili odgovor ;)

:bih: SDP :bih:

Hajd valjda će ti zlaja dati dnevnicu za ovaj post
mirash

#235 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by mirash »

Murisno1 wrote:
mirash wrote:
Murisno1 wrote:

hvala drug :thumbup: 8-)

sad malo začepi, da ne pokvaris utisak.
clav

#236 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by clav »

SA 071 wrote:
felipe kajetano wrote:Ha...pa Zlaja mu je ako sam shvatio rekao sto mu svako i treba reci, big deal :-) ....nekad je za odusevljenje sirokih narodnih masa trebalo puno vise umijeca od upiranja prstom u lopova, svi znaju ko je Fahro...gdje je tu topla voda?
Ma nije to u pitanju, nego su se svi SDP-ovci bojali ove koalicije i bili zbunjeni i razocarani, i sada kad je Sef rekao sta je rekao kod njih doslo do velikog olaksanja, pao im tezak kamen sa srca i presli u euforiju... :-)
ovo i jeste tacno. ne bi uopste bila neka vijest da je radoncic napadnut od prve minute 60 minuta, da je u avazu bilo napisa o reketu sdp-a i ekstradiciji one grupe. istinski je izgledalo kao da postoji dogovor, a po ovom izdanju 60 minuta i fahrinom izrazu lica kada ga je lagumdzija napao, dogovor neki i jeste postojao, ali je ocito to lagumdzija iskoristio na najbolji moguci nacin. sigurno nije bilo spontano. radoncic nije znao sta ga je snaslo kada je ovaj poceo o miskovicu i kriminalu, bez ikakve provokacije. bio je stvarno iznenadjen.
a ljudi koji simpatiziraju sdp jesu bili zabrinuti i imali su svakog razloga da budu zabrinuti jer je realno fahro najgora varijanta od svih, ali kako su im stranacke boje svete jadnici poceli cak i nalaziti opravdanja zasto bi on bio dobra opcija, kao nije bio u vlasti, treba mu pruziti priliku i sta sve. zabrinut sam bio i ja iako ne simpatisem sdp, a razloga za zabrinutost je imao svako ko je i malo upoznat s likom i djelom fahrudina radoncica. prve dvije emisije 60 minuta su zaista isle u njegovu korist i opet kazem ni u jednom broju avaza nije bilo nista protiv sdp-a. tek je veceras prvi put na javnom skupu fahrudin radoncic progovorio protiv sdp-a, vjerovatno nakon sto se vratio s snimanja ove emisije.
GandalfSivi

#237 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by GandalfSivi »

snaga_znanja wrote: Problem SDP-a i Zlatka Lagumdzije jeste ta zalosna Alijansa za promjene. Ono sto SDA trenutno reklamira kao mi smo obecali ali nije sve do nas! Pa znate 7% smo ispunili. Znate vi kakav je dodik. U vrijeme Alijanse za promjene isti je problem bio i jednako nagomilane frustracije. Velika ocekivanja su dovela do velikog pada u ocima ovdasnje javnosti i onda je jednostavno dovelo do nekog zasicenja kod ljudi. Puno sam ljudi pitao sta im je SDP skrivio u proteklih 15 godina pa ga krive za sve? Slegnu ramenima. Ocigledno kod ljudi radi to negativno sjecanje na Alijansu.
Mali podsjetnik, onako na prvu. U vrijeme alijanse:
BiH primljena u Vijece Evrope
Ukinuta Herceg Bosna
Penzije po prvi put u dugo dugo vremena pocele redovno dolaziti, te zaostalo takodjer isplacene...

Ovo ti je bilo na prvu. Sada, ako nekome Alzirska grupa predstavlja problem, ja bih ga rado uvjerio da nema stranke u BiH koja bi nesta drugacije napravila. Dalje, tu nastaje problem sa Avazom, gdje je Fahro mislio malo gazdovati, pa isti satire Zlaju za firmu njegove zene (sto btw, nema veze sa pamecu). Treci problem su bili borci, gdje se Zlaja jeste jako nesretno izjavio, ali samo zlonamjerni nisu shvatili sta je tacno mislio.

Anyhow, jos od onda ga je cekao na piku, i onda veceras laganini, klizeci, za sve sto mu je Fahro pakovao zadnjih 10 godina...
Murisno1

#238 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by Murisno1 »

mirash wrote: sad malo začepi, da ne pokvaris utisak.
nemoj ti na mene pažnju obraćat :)
ja moram biti online i komentarisat .. plaćen sam za to od utemeljitelja, doduše nemam račun jerbo dotični vara državu 8)
MrMaliJoe

#239 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by MrMaliJoe »

mirash wrote: Ma ne možemo mi to skontat :) 8-)

nisi nista pametnije rekao od kako si clan sa-x.[/quote]

hvala drug :thumbup: 8-)[/quote]

sad malo začepi, da ne pokvaris utisak.[/quote]
:lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
MrMaliJoe

#240 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by MrMaliJoe »

Murisno1 wrote:
ja moram biti online i komentarisat .. plaćen sam za to od utemeljitelja, doduše nemam račun jerbo dotični vara državu 8)
Image
mirash

#241 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by mirash »

thepatriot wrote:
no_pasaran wrote:Upravo smo svjedočili jedom strašnom očitavanju lekcije mnoštvu stranaka (SDA, SBiH, itd) i podstranaka (NS, itd) kao i njihovim glasnogovornicima (Hadžifejzoviću, Pećaninu, itd) od strane starog lisca i odličnog političara Zlatka Lagumdžije.

Još prije dvije godine osigurao je odličnim manevrom sigurnost od Avaza i onda to još učvrstio prije mjesec dana. Ovo je otvorilo mogućnost mnoštvu nesposobnjakovića da svoju izbornu kampanju grade na kritici i "ljepljenju" opozicionog SDP-a (?!) umjesto kritike poziciji i konkretnih prijedloga za rješenja državnih problema.

Večeras, odlično tempirano, u posljednjoj predizbornoj emisiji Zlatko argumentirano pobija sve te zlonamjerne glasove (čime im defacto 90% predizborne kampanje pada u vodu), utvrđuje povjerenje vlastitih i pridobiva nove glasače. A da ne pričamo o tome koliko je SDP razvodnio snagu desnih partija štedeći SBB kritike (SDA i SBiH glasovi su sad podijeljeni na 3) i tako utvrđujući poziciju najjače stranke u Federaciji pred predstojeće izbore.

Kada sve navedeno uzmemo u obzir, kao i činjenicu da je SDP i dalje držao kočnicu ostavljajući mogućnosti otvorene za koaliranje čime svojim biračima garantuje ulazak u vlast i ostvarenje predstavljenog programa, možemo slobodno reći da je ovo bio najblji potez cjelokupne predizborne kampanje u BiH.

U milionima i u mjesecima rada se trenutno broje gubici svih onih čiji su predizborni planovi, bazirani na kritici SDP-a, srušeni večeras.

Ako ste se kada pitali zašto je Zlatko predsjednik SDP-a i zašto mu vrh stranke prašta egoizam, upravo ste dobili odgovor ;)

no pasaran je ocigledno patriota i razmilja o patriotskim kategorijama. ti si ocegledno placenik i razmisljas o placenickim kategorijama.
Corto Maltese

#242 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by Corto Maltese »

MrMaliJoe wrote:
Corto Maltese wrote:
Je li misliš na izborni rezultat koji su rezultat masovnog zaluđivanja ovčica strahom, i masovnim toriziranjem svako u svoj tor, pod motom, nek je moj pa makar bio od gov**a.
Da mislim na izborne rezultate SDP-a od 2002 na ovamo.
mirash

#243 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by mirash »

Murisno1 wrote:
pa dobro, to je ocigledno. ali ipak smanji malo avaz.
thepatriot

#244 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by thepatriot »

hrasno38 wrote:Hahaha pa ova TV1 je gora od samog Avaza. Poslije emisije idu hvalospjevi o Harisovim uspjesima u Libiji.Morao sam im poslati mail i malo skrenuti paznju na totalnu neobavjestenost o koalicijama i predlozio im da iza TV1 stave TV1-SBiH. Nemam stvarno nista protiv jer je privatna TV ali nek onda ne palamude da su objektivna i neovisna TV.

Hahaha zapjenio Osmović, Kazaz i Vildana branit svog pivarskog šefa, otimača više od 100 kompanija,dok danas mu radnici štrajkuju glađu ispred Klasa, al jedva ujutru čekam reakciju kuma, biće vatre 8-)
no_pasaran

#245 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by no_pasaran »

Corto Maltese wrote:
Slažem se da su rezultati više nego izvrsni u jednom tradicionalnom + podjelama pocjepanom + pretežno ruralnom društvu.

Ako bismo recimo uporedili sa Belgijom koja ipak nema teret rata i ima odlično ekonomsko stanje uviđamo koliki su zapravo izborni uspjesi SDP-a kao građanske i socijaldemokratske opcije.

To jeste jedan od pokazatelja zašto je predsjednik ali nije razlog.

(Uviđam tvoj sarkazam i pokazujem ti kako nema mjeste za isti)
Murisno1

#246 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by Murisno1 »

vidiš muda u SDPovaca :)
za izborni poraz krive pobjedu drugog 8-)
proaktivno nema govora :)
MrMaliJoe

#247 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by MrMaliJoe »

Corto Maltese wrote:
MrMaliJoe wrote: Je li misliš na izborni rezultat koji su rezultat masovnog zaluđivanja ovčica strahom, i masovnim toriziranjem svako u svoj tor, pod motom, nek je moj pa makar bio od gov**a.
Da mislim na izborne rezultate SDP-a od 2002 na ovamo.
Jasno, svako u svoj tor, pa makar prazan stomak bio.
Image
Corto Maltese

#248 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by Corto Maltese »

suncica24 wrote:
Corto Maltese wrote: Ti si sunčica, a ne crvenkapica, ne pravi se naivna. Sve ti gore piše.
Ah, da, hvala sto si mi pomogao da shvatim. Ti, zapravo, ne mozes da podneses sebe, pa onda ni sve okolo, a pride zato i veze nemas sta bi i koga bi.
PA si nasao nas ovdje... ah, da! :D

PS: Ako se pogleda samo kako se tvoj nick udesetrucava u posljednih par minuta na svim temama koje se doticu SDP-a, sve je jasno. Jos kad covjek zbroji 2+2 pa skonta da se i prije ovoga gostovanja "tvoja uspavana gradjanska svijest naprasno probudila" i to bas i iskljucivo samo na temama posvecenim istoj prici, ne da je jasno, vec i vise nego jasno! Pametnom dosta! :run:

PS: O&O
Izvini, ipak si crvenkapica.
thepatriot

#249 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by thepatriot »

mirash wrote:
thepatriot wrote:

no pasaran je ocigledno patriota i razmilja o patriotskim kategorijama. ti si ocegledno placenik i razmisljas o placenickim kategorijama.

Jest,jest kako si skonto, de me prijavi zlaji 8-)
snaga_znanja

#250 Re: Lagumdžija zgazio Radončića

Post by snaga_znanja »

GandalfSivi wrote:
snaga_znanja wrote: Problem SDP-a i Zlatka Lagumdzije jeste ta zalosna Alijansa za promjene. Ono sto SDA trenutno reklamira kao mi smo obecali ali nije sve do nas! Pa znate 7% smo ispunili. Znate vi kakav je dodik. U vrijeme Alijanse za promjene isti je problem bio i jednako nagomilane frustracije. Velika ocekivanja su dovela do velikog pada u ocima ovdasnje javnosti i onda je jednostavno dovelo do nekog zasicenja kod ljudi. Puno sam ljudi pitao sta im je SDP skrivio u proteklih 15 godina pa ga krive za sve? Slegnu ramenima. Ocigledno kod ljudi radi to negativno sjecanje na Alijansu.
Mali podsjetnik, onako na prvu. U vrijeme alijanse:
BiH primljena u Vijece Evrope
Ukinuta Herceg Bosna
Penzije po prvi put u dugo dugo vremena pocele redovno dolaziti, te zaostalo takodjer isplacene...

Ovo ti je bilo na prvu. Sada, ako nekome Alzirska grupa predstavlja problem, ja bih ga rado uvjerio da nema stranke u BiH koja bi nesta drugacije napravila. Dalje, tu nastaje problem sa Avazom, gdje je Fahro mislio malo gazdovati, pa isti satire Zlaju za firmu njegove zene (sto btw, nema veze sa pamecu). Treci problem su bili borci, gdje se Zlaja jeste jako nesretno izjavio, ali samo zlonamjerni nisu shvatili sta je tacno mislio.

Anyhow, jos od onda ga je cekao na piku, i onda veceras laganini, klizeci, za sve sto mu je Fahro pakovao zadnjih 10 godina...
Ma gledaj te godine Alijanse za promjene nisu bile nista losije nego ostale. Problem je u tome bio sto je narod ocekivao da ce se sad sve smiriti i krenuti naprijed. A onda ih iz nacionalistickih jazbina napali da oni nisu legitimni predstavnici svojih naroda. Tada je i doslo do obnavljanja Herceg Bosne pa su odreagovali OHR i drustvo. To je bio signal Dodiku kako da se ponasa kad dodje na vlast. Maksimalno desno na prvom zavoju :). Sreca SDP sebi nije dopustio takvu budalestinu!
Ovo manevrisanje i vozanje Radoncica sto ce u konacnici dovesti do toga da imaju status najjace politicke stranke u Federaciji je samo plod politicke mudrosti i pameti!
A o penzijama. U to vrijeme je Edhem Bicakcic djelio po logici jedna meni, jedna vama, jedna meni, jedna vama.. tako da nikako nije bilo dovoljno :)
Post Reply