Posao u reviziji(audit job)?
Moderator: anex
-
dadaa1707
#226 Re: Posao u reviziji(audit job)?
Ima li neko da je dobio poziv za testiranje u pwc (engleski i računovodstvo) i je li neko prije išao na testiranje, da li su testovi slični onima sa online testiranja?? 
-
kenzo
#227 Re: Posao u reviziji(audit job)?
ovo E&Y je za racunovodju
- perfect_guy
#228 Re: Posao u reviziji(audit job)?
ravno 6 mjeseci prošlo otkad sam odradio one online testove pa do maila za ovo testiranje. I mene isto interesuju iskustvadadaa1707 wrote:Ima li neko da je dobio poziv za testiranje u pwc (engleski i računovodstvo) i je li neko prije išao na testiranje, da li su testovi slični onima sa online testiranja??
- insaneinthebrain
#229 Re: Posao u reviziji(audit job)?
i ja slucajno vidjeh danas da je sutra testiranje. proslo sto godina od prijave.
ja sam ljetos isao na testiranje u E&Y. a bio sam kod njih jos jednom prije. uglavnom engleski se radi oko 1sat. bude svega. nije lagan test al se moze uraditi. a test iz racunovodstva na engleskom je bio. radi se isto jedan sat. 4,5 pitanja teoretska i bilo je da se urade i neke poslovne promjene. nesto u vezi bilansa stanja i uspjeha. koliko se sjecam.
uglavnom ja sam bookirao ovaj termin od 12-14. rano mi ustajati u 9
ja sam ljetos isao na testiranje u E&Y. a bio sam kod njih jos jednom prije. uglavnom engleski se radi oko 1sat. bude svega. nije lagan test al se moze uraditi. a test iz racunovodstva na engleskom je bio. radi se isto jedan sat. 4,5 pitanja teoretska i bilo je da se urade i neke poslovne promjene. nesto u vezi bilansa stanja i uspjeha. koliko se sjecam.
- perfect_guy
#230 Re: Posao u reviziji(audit job)?
možda smo se i sreli u E&Yinsaneinthebrain wrote:i ja slucajno vidjeh danas da je sutra testiranje. proslo sto godina od prijave.![]()
- insaneinthebrain
#231 Re: Posao u reviziji(audit job)?
ne znam kakvi su testovi kod pwc. pogledaj malo po forumu. susretao sam ja neke postove o njima od prije
- Melanholik
#232 Re: Posao u reviziji(audit job)?
kad su bile prijave za PWC?
tj. je li bio oglas ili zovu na osnovu tih online prijava?

ako se još neko sjeća nečega, podijelite s rajom.
insaneinthebrain wrote:uglavnom engleski se radi oko 1sat. bude svega. nije lagan test al se moze uraditi. a test iz racunovodstva na engleskom je bio. radi se isto jedan sat. 4,5 pitanja teoretska i bilo je da se urade i neke poslovne promjene. nesto u vezi bilansa stanja i uspjeha. koliko se sjecam.

ako se još neko sjeća nečega, podijelite s rajom.
- insaneinthebrain
#233 Re: Posao u reviziji(audit job)?
oglas je bio na portalu posao.ba od 17. do 26. maja
a onda se radio ta neka dva online testa. logicki i psiho test na njihovoj stranici
a onda se radio ta neka dva online testa. logicki i psiho test na njihovoj stranici
- perfect_guy
#234 Re: Posao u reviziji(audit job)?
pa eto nije ni loše bilo, engleski onako, u E&Y bio teži, a računovodstvo samo zaokruživanje
-
zetaJones
#235 Re: Posao u reviziji(audit job)?
Jesu javili kome sta? Rekli su javiti odmah jucer ili danas...
- insaneinthebrain
#236 Re: Posao u reviziji(audit job)?
nista jos
-
zetaJones
#237 Re: Posao u reviziji(audit job)?
evo ja sam upravo ove minute dobila mail za naredni krug.
- perfect_guy
#238 Re: Posao u reviziji(audit job)?
i meni je stiglozetaJones wrote:evo ja sam upravo ove minute dobila mail za naredni krug.
-
zetaJones
#239 Re: Posao u reviziji(audit job)?
Raja, jeste bili na grupnoj diskusiji? Kako ste zadovoljni? Jesu javili kome šta za dalje? 
- perfect_guy
#240 Re: Posao u reviziji(audit job)?
ja iskreno ne znam šta da očekujem, komentarisalo se, nismo se gasili, ali ko sad zna šta su njih tri pisale. A pošto danas nisu ništa slali, onda je vjerovatno za očekivati u ponedeljak kakve novostizetaJones wrote:Raja, jeste bili na grupnoj diskusiji? Kako ste zadovoljni? Jesu javili kome šta za dalje?
-
poisongirl
#241 Re: Posao u reviziji(audit job)?
Je li ovo za poziciju računovođe? Nisma upratila neki drugi konkurs osim ovoga.perfect_guy wrote:ja iskreno ne znam šta da očekujem, komentarisalo se, nismo se gasili, ali ko sad zna šta su njih tri pisale. A pošto danas nisu ništa slali, onda je vjerovatno za očekivati u ponedeljak kakve novostizetaJones wrote:Raja, jeste bili na grupnoj diskusiji? Kako ste zadovoljni? Jesu javili kome šta za dalje?
- perfect_guy
#242 Re: Posao u reviziji(audit job)?
praksa u revizijipoisongirl wrote:Je li ovo za poziciju računovođe? Nisma upratila neki drugi konkurs osim ovoga.perfect_guy wrote:ja iskreno ne znam šta da očekujem, komentarisalo se, nismo se gasili, ali ko sad zna šta su njih tri pisale. A pošto danas nisu ništa slali, onda je vjerovatno za očekivati u ponedeljak kakve novostizetaJones wrote:Raja, jeste bili na grupnoj diskusiji? Kako ste zadovoljni? Jesu javili kome šta za dalje?
-
poisongirl
#243 Re: Posao u reviziji(audit job)?
malo sam čitala po forumu, ali se uglavnom svodi na testiranje za asistente. Zna li neko kako izgleda testiranje za računovođe?? Konkretno me interesuje EY
- perfect_guy
#244 Re: Posao u reviziji(audit job)?
kad sam bio proljetos, radili su se logički, numerički i psihotest, engleski i računovodstvo. Engleski bude veći dio zaokruživanje, i jedan dio da ti dopišeš riječ koju treba. Računovodstvo je bilo nešto teorije, i jedan dio da proknjižiš par promjena, i to se radilo na engleskompoisongirl wrote:malo sam čitala po forumu, ali se uglavnom svodi na testiranje za asistente. Zna li neko kako izgleda testiranje za računovođe?? Konkretno me interesuje EY
-
poisongirl
#245 Re: Posao u reviziji(audit job)?
znači i to je pozicija koju godišnje objavljuju? Hvala puno na brzom odgovoru
- perfect_guy
#246 Re: Posao u reviziji(audit job)?
iskreno ne sjećam se ni kad sam se kod njih prijavio, ali proljetos je bilo testiranje. Nedavno je bilo par njihovih oglasa u sklopu onog virtuelnog sajma, ali nisam baš previše obraćao pažnju je li bila ista pozicijapoisongirl wrote:znači i to je pozicija koju godišnje objavljuju? Hvala puno na brzom odgovoru
-
zetaJones
#247 Re: Posao u reviziji(audit job)?
U sklopu virtuelnog sajma trazili su praktikanta u odjeljenju revizije, i u porezima.....Ja sam se prijavila, ali nisam dobila nikakvu povratnu info 
- perfect_guy
#248 Re: Posao u reviziji(audit job)?
koliko nas je dobilo poziv za intervju?
-
Adi-g
#250 Re: Posao u reviziji(audit job)?
Je li iko isao na testiranje iz ey