GAU 8 wrote:Problem je sto se matematski izrazi ne mogu tek tako preslikati na fizicki svijet.
Stvar treba da ide u obrnutom smjeru.
Ovo si odlično formulisao i na tome insistiram : Prvo objektivna stvarnost, pa tek onda "matematički model" za prikazivanje te stvarnosti ( a ne obrnuto, prvo matematički model, pa tek onda traganje za fizičkom stvarnošću koja će to potvrditi).
"Problem" u čitanju mojih tekstova leži u tome što unaprijed mislite da negdje griješim! Oslobodite se tih podsvjesnih sugestija i provjeravajte to što piše i ni šta više.
Za "eksperimentalne dokaze" STR bar pročitajte stranicu koju je priredio
Paul Marmet!
Moja logika je "matematička logika". Matematika ne ferma Ajnštajnovu slatkorječivost, već nam odmah kaže jasno i prezizno šta je šta. Ako sam ovu Ajnštajnovu jednakost produžio i svi kojima nije mrsko pomnožiti dva broja mogu te produžetke i provjeriti i uvjeriti se u to što piše, onda nema te govorne akrobatike koja će opovrgnuti matematički iskaz:

. Upravo konačna jednakost postoji i u udžbenicima fizike! Ta jednakost je tačna, istinita, uvijek se može i eksperimentalno potvrditi (ali njeno tumačenje od strane A. Ajnštajna je pogrešno, nema tu nikakve "dilatacije vremena").
Također, i ovu matematičku i fizičku istinu može svako provjeriti (ali kako nije do sada viđena treba je ignorisati jer ju nije naveo A. Ajnštajn):

Također, ni Lorencove ("boost") formule za transformaciju koordinata nisu suprotne klasičnoj fizici, Euklidovoj geometriji, Galilej-Njitnovoj fizici, našem "klasičnom shvatanju" prostora i vremena. Kada to tvrdim onda treba sagledati na osnovu čega to tvrdim ( sigurno to ne tvrdim iz "zajebancije", već na osnovu onog što matematika mi kazuje, a ne govorni iskazi onih koji se nisu udubili u konkretno značenje tih formula).
Onaj ko nikad nije razmišljao o ovoj jednakosti i njenom značenju

- ne poznaje Lorencove ("boost") transformacije, pa makar imao i doktorat iz STR.
Ili, ko i na osnovu čega može osporiti ovu matematičku, geometrijsku i fizičku istinu: vt : c = t_v ?! Index (v) uz navedeni vremenski interval uveo sam posmatrajući jednakopromjenljiva kretanja!!!