ej,jado jedan...Maslesa wrote:Nisam protiv dijaspore, ali bi trebalo uvesti zakon da se u buduće izvrše psiho testovi prilikom ulasak u BiH. Pobiše ovaj jadni narod kada dođu u BiH.Ovo je VIŠE OD GROZNOG!!!!!
tema: rahmet me dusi...
ej,jado jedan...Maslesa wrote:Nisam protiv dijaspore, ali bi trebalo uvesti zakon da se u buduće izvrše psiho testovi prilikom ulasak u BiH. Pobiše ovaj jadni narod kada dođu u BiH.Ovo je VIŠE OD GROZNOG!!!!!
Clan 336.snaga_znanja wrote:http://zenicablog.com/index.php/crna-hr ... eo-nesree-
http://www.youtube.com/watch?v=HOW4ddUyHhg
I sta sad...
Ako ima neki pravnik da pojasni kolika je maksimalna kazna za ovo zlodjelo?
ladyblue18 wrote:
Bez pozivanja na nasilje, svako ko to uradi, ban.
Bez objavljivanja fb profila i slika. Ban i za to.
Ocekujem koliko-toliko normalnu komunikaciju na temi. I molim vas da se toga pridrzavate.
Pocivaj u miru!!Mikado wrote:FTV je objavila da je tragicno nastradali biciklista 69-ogodišnji Vladimir Andrijevic.
nece sudija odokativnom metodom odlucivati da li je neko neuracunljiv ili ne. to bi trebalo da rade strucnjaci za te stvari. a njima ne mozes glumiti da si lud.Toto_Salvatore wrote:Ovako: Ova djevojka nece dobiti zapamtite sta vam kazem NECE DOBITI ZATVORSKU KAZU jer ce sudu dokazati da je neuracunljiva, vjerujte mi ljudi ona nije neuracunljiva, ona zna.............ona nije luda! zar vi mislite da je luda, najlakse se pred sudom praviti lud ako si pametan, i prodjes bez zatvora tj. smjeste te na lijecenje, ona nije to, ona nije luda, cim je u stanju bila krenuti bjezati sa lica nesrece, znaci ima mozak, jedno je biti lud i biti bolestan, dva razlicita pojma, ona je bolesna, pogledajte joj slike na FB, takve slike obicno postavljaju ovisnici o teskim drogama, sve sto je bolesno njih bi fasciniralo, misle da su drugaciji od ostalih............zao mi je covjeka, gledam klip i nevjerujem svojim ocima, bice malo morbidno, ali cu reci: prijedlog, zatvoriti je u samnicu do kraja zivota i pustati joj ovaj video 24h dnevno! Imal ko da me podrzava?To je gore ja mislim od smrtne kazne !
RIP za ovog nesretnog covjeka!
p.s malo je mozda post i pregrub, ali cura je sama sebe unistila, cak sam citao negdje da je imala nekoliko mozdanih udara radi konzumiranja opojnih sredstava.......sad bi mislim bilo glupo sazaliti se nesto na nju, mislim imam ja srce i sve, ali ovo stvarno nije za sazaljenja, da je ne znam ti kakvih porodicnih i licnih problema imala ovo je za svaku najstroziju osudu.Bolestan ne znaci biti i lud, bolestan covjek umom moze biti bas inteligentan! Roditelji su morali povesti vise racuna o ovoj djevojci, ovako divljati autom, svaka cast njenom ocu pa je djevojci koja je bila ovisnica o kokainu dao auto da vozi!
p.s gledam grupe na FB o djevojci koja je bacala psice u vodu, one imaju oko 30 000 clanova, a o ovom nesretnom covjeku mislim cak da nema ni grupe, znaci zalosno da nemoze biti zalosnije ! moguce je da ce kraj 2012
Član 332.
Ugrožavanje javnog prometa
(1) Učesnik u prometu na putevima koji se ne pridržava prometnih propisa i time tako
ugrozi javni promet da dovede u opasnost život ljudi ili imovinu većih razmjera, pa zbog
toga kod drugoga nastupi imovinska šteta preko 5.000 KM,
kaznit će se kaznom zatvora do pet godina.
(2) Ko ugrožavanjem željezničkog, brodskog, tramvajskog, trolejbusnog ili prometa
žičarom dovede u opasnost život ili tijelo ljudi ili imovinu većih razmjera,
kaznit će se kaznom zatvora do pet godina.
(3) Ko krivično djelo iz st. 1. i 2. ovog člana učini iz nehata,
kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
---------------------
Član 336.
Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa
(1) Ako je krivičnim djelom iz člana 332. (Ugrožavanje javnog prometa) st. 1. i 2.; člana
333. (Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti) stav 1.; člana 334. (Ugrožavanje
javnog prometa opasnom radnjom) stav 1. i člana 335. (Nesavjestan nadzor nad javnim
prometom) st. 1. i 2. ovog zakona prouzrokovana teška tjelesna ozljeda neke osobe ili
imovinska šteta velikih razmjera,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(2) Ako je krivičnim djelom iz člana 332. st. 1. i 2.; člana 333. stav 1.; člana 334. stav 1. i
člana 335. st. 1. i 2. ovog zakona prouzrokovana smrt jedne ili više osoba,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje godinu dana.
(3) Ako je krivičnim djelom iz člana 332. stav 3.; člana 333. stav 2.; člana 334. stav 2. i
člana 335. stav 3. ovog zakona prouzrokovana teška tjelesna ozljeda neke osobe ili
imovinska šteta velikih razmjera,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(4) Ako je krivičnim djelom iz člana 332. stav 3.; člana 333. stav 2.; člana 334. stav 2. i
člana 335. stav 3. ovog zakona prouzrokovana smrt jedne ili više osoba, učinitelj će se
kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.
Znam lično jednog prolaznika, pješaka. Rekao je da je to bilo toliko strašno, da nije ni imao snage da priđe.2407 wrote:chengaba wrote:Nije Sarajevo, ali je precrna hronika. Video snimak smrti bicikliste iz Zenice...
NSFW!
http://zenicablog.com/index.php/crna-hr ... eo-nesree-
Jebo majku koja je rodila i oca koji je napravi!
Pa sta ovoj zivotinji uraditi za ovo, kakvu kaznu odrediti? Uzas!
Uzasno je i to sto od prolaznika niko da pridje onom covjek. Fuj...