Mladi u dijaspori i njihove muke
- Jack Be Nimble
#226 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
I ja sam isto primjetio da je iz Slovenije
...Slovenija teska dijaspora
i naravno da voli BiH i svaka mu cast 
- 5okraka
#227 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Postavi se kako hoces jarane, al' kad cuje naglasak odmah pita odakle si ! Sve je to lijepo upakovano zemlja imigranata, zemlja slobode, zemlja raznih mogucnosti, zemlja snova bratejefferson wrote:Ja se u americi nikad nisam osjecao kao stranac. Jbg, ovo je zemlja imigranata i stvar je kako se ti postavis.
Kao i svaka druga na kraju krajeva
- neprilagodjena
#228 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Pa mislis da je izbjeglicama ista drukcije kod nas??
- fanatic11
#229 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Vjeruj nije to baš tako da mogu stalno hodati u bih, volio bih da mogu ali nije tako, samo put u bih me košta 100 € a sa našim slovenskim platama nije si tako lahko priuštiti da svaki vikend ideš u bih. ja lično idem jednom ili dvaput godišnje i ponijekad odem na kakvu utakmicu reprezntacije u zenicu ali samo pogledam utakmicu i vračam se nazad.ljubav_aha wrote:pa naravno kad moze otici na kafu svaki vikend u BiHvox-populi wrote:Ma znam, al nema veze, opet je posteno sto je rekaoljubav_aha wrote: tip zivi u slovenijilako je tako voliti BiH
- Jack Be Nimble
#230 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Da naravno da pitaju odakle si ali onda kazu dobro je sto ste dosli ovamo. Amerika je bolja sada jer si ti ovdje kao svi drugi imigranti. Mi smo na kraju zajedno u jednom te istom brodu.5okraka wrote:Postavi se kako hoces jarane, al' kad cuje naglasak odmah pita odakle si ! Sve je to lijepo upakovano zemlja imigranata, zemlja slobode, zemlja raznih mogucnosti, zemlja snova bratejefferson wrote:Ja se u americi nikad nisam osjecao kao stranac. Jbg, ovo je zemlja imigranata i stvar je kako se ti postavis.. Ma daj, zemlja modernog robovlasnistva i nista vise!
Mozes se ti praviti da si sta god hoces, ali u njihovim ocima si isti Amerikanac kao oni. Sto moji rodjaci iz Svedske i Norveske kazu "jest da zivis u dalekoj Americi, ali te barem Amerika prihvatila kao svoje". A rodjaci ne mogu to ocekivati od Svedzana i Norvezana. Oni mi cesto dodju u posjetu i oni su ti koji su primjetili kako si u Americi prihvacen bez pitanja ko si i sta si.
I ako jeste zemlja modernog robovlasnistva kao i svaka druga, onda sam izabrao najbolju zemlju u kojoj cu biti rob.
- 5okraka
#231 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Da, da a iza ledja ti pricaju kako (pravi) amerikanci nemaju posla zbog ovih sto su se tek s' broda iskrcali.Jack Be Nimble wrote:Da naravno da pitaju odakle si ali onda kazu dobro je sto ste dosli ovamo. Amerika je bolja sada jer si ti ovdje kao svi drugi imigranti. Mi smo na kraju zajedno u jednom te istom brodu.5okraka wrote:Postavi se kako hoces jarane, al' kad cuje naglasak odmah pita odakle si ! Sve je to lijepo upakovano zemlja imigranata, zemlja slobode, zemlja raznih mogucnosti, zemlja snova bratejefferson wrote:Ja se u americi nikad nisam osjecao kao stranac. Jbg, ovo je zemlja imigranata i stvar je kako se ti postavis.. Ma daj, zemlja modernog robovlasnistva i nista vise!
Mozes se ti praviti da si sta god hoces, ali u njihovim ocima si isti Amerikanac kao oni. Sto moji rodjaci iz Svedske i Norveske kazu "jest da zivis u dalekoj Americi, ali te barem Amerika prihvatila kao svoje". A rodjaci ne mogu to ocekivati od Svedzana i Norvezana. Oni mi cesto dodju u posjetu i oni su ti koji su primjetili kako si u Americi prihvacen bez pitanja ko si i sta si.
I ako jeste zemlja modernog robovlasnistva kao i svaka druga, onda sam izabrao najbolju zemlju u kojoj cu biti rob.
Nemoj da se salimo, koliko generacija crnaca zivi tu pa i dan danas nemaju ista prava kao bijelci. Jedan primjer nek se nazove hitna, ili policija iz bjelacke erije oni su tu u rekordnom vremenu. Sto za mjesta gdje su crnci,latinosi i ostali vecina ne znaci. Moze se i umrijeti dok se pojave !
Neko bijelo dijete iz Ajove ili Ajdaha nestane, to se vrti po nacionalnim medijima svakodnevno, a koliko crne/latino djece nestane i niko za to ne cuje.
Nebi se slozio da si je ti birao, nisi imao previse opcija. Evo recimo ja da mogu birati, izabrao bi Svicu, ili bas Svedsku i Norvesku gdje cu imati zdravstveno osiguranje, i gdje me nece zarobiti sa $ 250.000 duga ako provedem dvije sedmice u bolnici.
- Jack Be Nimble
#232 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Ja nisam rekao da je zemlja perfektna, ali gledajuci na odnos imigranata, najbolja! I mojne mi te price iza ledja pricaju ovo ono. Kako ti to znas? Je li tebi rekao nekao da zbog mene nema posla?
I ja sam birao zajedno sa svojim bratom Norveska, Svedska, Amerika. Mi smo htjeli u Ameriku zbog engleskog, naravno starci u Skandinaviju zbog rodbine. Rodbina iz Svedske rekla starom, vi ovamo dodjite, djecu saljite u Ameriku.
Ne branim ja Ameriku, ali ti izvaljujes dosta glupih stvari i pokusavas sve da svedes na istu liniju. Tipa svi muslimani teroristi.
I ja sam birao zajedno sa svojim bratom Norveska, Svedska, Amerika. Mi smo htjeli u Ameriku zbog engleskog, naravno starci u Skandinaviju zbog rodbine. Rodbina iz Svedske rekla starom, vi ovamo dodjite, djecu saljite u Ameriku.
Ne branim ja Ameriku, ali ti izvaljujes dosta glupih stvari i pokusavas sve da svedes na istu liniju. Tipa svi muslimani teroristi.
- 5okraka
#233 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Ajde nadji dokaze i pobij moje tvrdnje. Ako zelis ja cu potraziti, i dokazati sve ovo sto sam napisao. A za price iza ledja, kad pricam s' njima recimo cesto spominju kako im je puna ona stvar latinosa koji dolaze ovdje i uzimaju njihove poslove. A mislis kad pricaju izmedju sebe da tako ne misle o meni i tebi ? Naravno da misle !Jack Be Nimble wrote:Ja nisam rekao da je zemlja perfektna, ali gledajuci na odnos imigranata, najbolja! I mojne mi te price iza ledja pricaju ovo ono. Kako ti to znas? Je li tebi rekao nekao da zbog mene nema posla?
Pogledaj RASISTICKE zakone koje su izglasale neke drzave, jos samo treba da kazu da svi latinosi, ili muslimani moraju nositi neke trake oko ruku, pa da situacija u potpunosti bude kao u nacistickoj Njemackoj.
- ljubav_aha
#234 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
5okraka wrote:Ajde nadji dokaze i pobij moje tvrdnje. Ako zelis ja cu potraziti, i dokazati sve ovo sto sam napisao. A za price iza ledja, kad pricam s' njima recimo cesto spominju kako im je puna ona stvar latinosa koji dolaze ovdje i uzimaju njihove poslove. A mislis kad pricaju izmedju sebe da tako ne misle o meni i tebi ? Naravno da misle !Jack Be Nimble wrote:Ja nisam rekao da je zemlja perfektna, ali gledajuci na odnos imigranata, najbolja! I mojne mi te price iza ledja pricaju ovo ono. Kako ti to znas? Je li tebi rekao nekao da zbog mene nema posla?
Pogledaj RASISTICKE zakone koje su izglasale neke drzave, jos samo treba da kazu da svi latinosi, ili muslimani moraju nositi neke trake oko ruku, pa da situacija u potpunosti bude kao u nacistickoj Njemackoj.
jah,sad se trebam zabrinuti sto misle o meni
- Jack Be Nimble
#235 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Pa neka izglasaju i sta je onda bilo? Pola Ameriko se diglo na noge i reklo da to nije normalno sto rade. Ti izvuci svaki takav zakon, ja cu ti izvuci isti primjer gdje su ljudi stali protiv tog zakona. Ili gdje je jedan gradonacelnik u drzavi Alabami zapoceo rat sa drzavom prije par mjeseci jer je i AL htjela sprovesti zakon tipa "krivi imigranti za sve". Ti koji govore iza ledja ljudima, koji mrze latinos, koji sviju trpaju u jedan kos, eh ti sa njima bi se trebao druziti, jer ste istog razmisljanja i fini bi drugari bili. Sve sto citate, citate diagonalno. 
-
zonbirile
#236 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
jebeno vam je tamo pravo,naša omladina većinom se zlopati u neimaštini,bez posla,a bogami mnogi završe sa špricom u veni.da je bolje skupili bi štogod i poslali vam,ali buraz ne zamjeri ,očajno je stanje.Nama ne trebaju psiholozi,prije hljeb.
- ahuseino
#237 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Je li te sta ko pito sta treba vama?... ili je ova tema hem o mladima, hem u dijaspori.zonbirile wrote:jebeno vam je tamo pravo,naša omladina većinom se zlopati u neimaštini,bez posla,a bogami mnogi završe sa špricom u veni.da je bolje skupili bi štogod i poslali vam,ali buraz ne zamjeri ,očajno je stanje.Nama ne trebaju psiholozi,prije hljeb.
Drzi se ti ozbiljnijih tema, tih tezih - kome sta treba i to... Ko da ti nije dovoljno problema sa bankarima, izraelom, NWO, Zlocinom. Stipu se ovih ubleha.
P.S. Ne ide SPACE prije zareza, nego POSLIJE zonbi-aga. Nikako da naucis tu tipkalicu
- ahuseino
#238 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Cuj "hajde nadji dokaze"... pa taj burden je na tebi koji tvrdis, naravno.5okraka wrote:Ajde nadji dokaze i pobij moje tvrdnje. Ako zelis ja cu potraziti, i dokazati sve ovo sto sam napisao. A za price iza ledja, kad pricam s' njima recimo cesto spominju kako im je puna ona stvar latinosa koji dolaze ovdje i uzimaju njihove poslove. A mislis kad pricaju izmedju sebe da tako ne misle o meni i tebi ? Naravno da misle !Jack Be Nimble wrote:Ja nisam rekao da je zemlja perfektna, ali gledajuci na odnos imigranata, najbolja! I mojne mi te price iza ledja pricaju ovo ono. Kako ti to znas? Je li tebi rekao nekao da zbog mene nema posla?
Ako je tako jebena situacija ne znam sta radis tu. Ako ti toliko smeta, a ne znam kome ne bi smetalo, seli se gdje nema diskriminacije, a to ne mora biti tako daleko. A i da jeste, pa sta... u drugu drzavu ili se fataj domovine.
Ne slazem se s tobom ni u najmanju ruku (ima takih ovdje, primjetices), i smatram da ti ne mozes tako generalizovati kako jesi, osim ako nisi zivio u, recimo najmanje 4 lokacije dijametralno suprotne (geografski) pa da te uzmem za ozbiljno. Samo i tada bi to bilo dosta neobjektivno i statisticki neodrzivo. Vjerujem da ima okoline gdje se cojek more osjecat' kako velis. Moje iskustvo je sasma suprotno. Ako procitas sve tri-cetiri teme na istu temu
-
zonbirile
#239 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
---------------------------------------ahuseino wrote:Je li te sta ko pito sta treba vama?... ili je ova tema hem o mladima, hem u dijaspori.zonbirile wrote:jebeno vam je tamo pravo,naša omladina većinom se zlopati u neimaštini,bez posla,a bogami mnogi završe sa špricom u veni.da je bolje skupili bi štogod i poslali vam,ali buraz ne zamjeri ,očajno je stanje.Nama ne trebaju psiholozi,prije hljeb.
Drzi se ti ozbiljnijih tema, tih tezih - kome sta treba i to... Ko da ti nije dovoljno problema sa bankarima, izraelom, NWO, Zlocinom. Stipu se ovih ubleha.
P.S. Ne ide SPACE prije zareza, nego POSLIJE zonbi-aga. Nikako da naucis tu tipkalicu.
ni ne trudim se,sve dozvoljeno i razumljivo na čatu i SMS-u.Nego sagradite si zid plača,pa u ridanje.malo je ofirno,plakati nama.Ima jedan na jednoj temi žali se na svoju Akuru-jadan baš ne znam šta će.Nego drug da je bilo države,kao i svaka koja objavi ratno stanje,svaki punoljetni građanin je pod mobilizacijskom obavezom i dezerter.Ovo pričam za one koji su sa linija dušili van,a ostali niko se ne vrati da osveti svoje i pomogne rat.Sada hiljde bijednih,ranjenih,osakačenih što ruju po kontejnerima su kolateralna šteta tih dezertera,jer čisto statistički,možda bi baš taj dan bili u pripremi.I stvarno je mučno slušati proseravanja tipa mobinga,sexualne frustracije,asocijalne neprilagodljivosti i problema sa Akurom,za koju mnogi ovde nisu ni čuli.
- vox-populi
#240 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Ako ti je mucno, sto citas?zonbirile wrote:I stvarno je mučno slušati proseravanja tipa mobinga,sexualne frustracije,asocijalne neprilagodljivosti i problema sa Akurom,za koju mnogi ovde nisu ni čuli.
-
zonbirile
#241 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
---------------------------------vox-populi wrote:Ako ti je mucno, sto citas?zonbirile wrote:I stvarno je mučno slušati proseravanja tipa mobinga,sexualne frustracije,asocijalne neprilagodljivosti i problema sa Akurom,za koju mnogi ovde nisu ni čuli.
nije meni mučno,nego je to vipše hiperbola,meni se gadi
- ahuseino
#242 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Ma sve je ovo virtualno bolan. Vidis li ti zid Dje ovdje? Davno sam ja tebe procito... da si ti otpis'o svijet kao kompleksan skup svega i svacega, izbrisao sivu i sveo sve na crno-bijelo. Nije tebi lako s tobom.zonbirile wrote:---------------------------------------ahuseino wrote:Je li te sta ko pito sta treba vama?... ili je ova tema hem o mladima, hem u dijaspori.zonbirile wrote:jebeno vam je tamo pravo,naša omladina većinom se zlopati u neimaštini,bez posla,a bogami mnogi završe sa špricom u veni.da je bolje skupili bi štogod i poslali vam,ali buraz ne zamjeri ,očajno je stanje.Nama ne trebaju psiholozi,prije hljeb.
P.S. Ne ide SPACE prije zareza, nego POSLIJE zonbi-aga. Nikako da naucis tu tipkalicu.
ni ne trudim se,sve dozvoljeno i razumljivo na čatu i SMS-u.Nego sagradite si zid plača,pa u ridanje.malo je ofirno,plakati nama.Ima jedan na jednoj temi žali se na svoju Akuru-jadan baš ne znam šta će.Nego drug da je bilo države,kao i svaka koja objavi ratno stanje,svaki punoljetni građanin je pod mobilizacijskom obavezom i dezerter.Ovo pričam za one koji su sa linija dušili van,a ostali niko se ne vrati da osveti svoje i pomogne rat.Sada hiljde bijednih,ranjenih,osakačenih što ruju po kontejnerima su kolateralna šteta tih dezertera,jer čisto statistički,možda bi baš taj dan bili u pripremi.I stvarno je mučno slušati proseravanja tipa mobinga,sexualne frustracije,asocijalne neprilagodljivosti i problema sa Akurom,za koju mnogi ovde nisu ni čuli.
Moras shvatiti, u stvari prihvatiti, da taj sto place nad Akurom zivi u svom svijetu, ne u tvom. Njemu njegova boljka, tebi tvoja.
Niko nije tebi zid zidao, ofirao se, nit' dosao plakat'. Nego na portal progovorit' s nekim inteligentno, gdje se govori istim jezikom... ko zna jezik, pravopis i gramatiku, ofskroz.
A za dezertere, da ti pravo kazem, mrskiji su mi oni sto su se ispalili, pozavrsavali sto-sta po svijetu pa se VRATILI u babino krilo da im se lakes spustit’ u fotelju - ti su najmrzi. Vice sampioni su mi ovi 'privatnici' sto nisu dezerteri, a ostali tu da zajebaju ostale, sto politicki, sto nacinalno, sto kriminalno. Zbog ovih dvoje mi je drago sto sam izabrao ono sto sam izabrao. U isto vrijeme mi je krivo sto mi rasturate ono za sto sam izgubio najbolje godine mladosti. Malo je glupo, u stvari ne malo, smatrati da su svi u dijaspori dezerteri. Pa mi malo frka slusat' 'vaku pricu zajedljivu, iskompleksiranu i samosazaljivu, a sve pod velom kvazi patriotizma iliti domoljublja, sto u biti ispunjava sve stereotipe. Znas one, k'o 'hamo vid' mu glave', 'ili si s nama ili si protiv', ' jesu oni seljaci' itd.
-
zonbirile
#243 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
nije sve tako kao što pišeš,ali ovaj rat je bio u svim aspektima sličan svim prethodnim sa krvavijim rolama od drugih,ali stvarno čudi da se dezeterstvo i to masovno na sve 3 strane tolerisalo.Stvarno fenomen za rat sa solidnim vremenom trajanja. 
-
PalaSa Marsa
#244 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Bezveze vam ovo prepucavanje sto jes'-jes'. 
- ljubav_aha
#245 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
mnogizonbirile wrote:jebeno vam je tamo pravo,naša omladina većinom se zlopati u neimaštini,bez posla,a bogami mnogi završe sa špricom u veni.da je bolje skupili bi štogod i poslali vam,ali buraz ne zamjeri ,očajno je stanje.Nama ne trebaju psiholozi,prije hljeb.
- ljubav_aha
#246 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
tacno,narocito kad neko pocne pisati prema pricama raje iz dijaspore,tj.bez licnog iskustvaPalaSa Marsa wrote:Bezveze vam ovo prepucavanje sto jes'-jes'.
- 5okraka
#247 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
@ Jack Be Nimble
Ne zelim ulaziti u dalju diskusiju, jer iznjeo sam neko svoje vidjenje i naravno ne moramo se slagati u svemu. Za tvoju informaciju nisam zivio na cetiri mjesta, ali jesam na tri...Des Moines,Denver i sad sam na Floridi.
A prosao sam dosta gradova, i drzava ovdje pa mogu reci da je skoro svugdje isto. Amerika je Amerika, ili u Majamiju, ili u Sakarmentu.
Samo jos da kazem da radim na tome da se vratim u BiH, da obezbjedim sebi krov na glavom, da ne moram placati kiriju a jebem li ga, snacicu se nekako da svaki dan mogu nesto pojesti. Ako nista drugo barem necu pare trositi na jabuke,paradajiz,luk, i ostalo voce i povrce. A ne ovdje da mu ja placam, a on da me truje raznim kemikalijama i glupostima.
Povuci cu se na selo, gdje cu uzivati u cistom zraku i prirodnoj hrani, jer pun mi je racku GMO. Isto mi je tako muka od auta,i velikih zgradurina, asfalta i betona. Muka mi od Wallmarta, i zurbe svako jutro u pet sati da bi samo na kraju mjeseca vecinu tih para sto zaradim dao nazad.
Ko zeli da zivi americki san, nek izvoli ja necu. To nije moj san ! Znam kad sam cigare placao po 3 dolara, sad ih placam sedam, gorivo po dolar i nesto sad je 4 ili 5...cijene su za sve otisle do neba, a satnice ostale iste. A situacija ce biti samo gora i gora, a ja necu da zivim kao robot. Zurba tamo vamo svaki dan, za sto ? Dole cu barem popiti kahvu na miru, bez razmisljanja hocu li zakasniti negdje.
Poserem se ja na moderni, i savremeni svijet. Pare i sve ostalo, priroda i zivot na selu je ZAKON. Svaki dan citam sta se desava u BiH. Vidim kako se mnogi zale sto BiH nije mogla dobiti pare od MMF, sto je privatizacija spora. Sto ovo sto ono, a samo zelim da vam kazem kapitalizam je najgori moguci sistem za narod. Zazalit cete kad tad, jer u kapitalizmu zele da ti uzmu i zadnji komad hljeba iz usta. Jer to je jednostavno tako, gledace vas da umrete ako nemate zdravstveno osiguranje. A ako ga i imate ne pokriva sve, nego opet vas oderu. Pa to je zaista nevjerovatno, mi ljudi smo ovce, kakvu smo drzavu razjebali.
Necu vise na ovu temu da pisem, muka mi je!
Ne zelim ulaziti u dalju diskusiju, jer iznjeo sam neko svoje vidjenje i naravno ne moramo se slagati u svemu. Za tvoju informaciju nisam zivio na cetiri mjesta, ali jesam na tri...Des Moines,Denver i sad sam na Floridi.
A prosao sam dosta gradova, i drzava ovdje pa mogu reci da je skoro svugdje isto. Amerika je Amerika, ili u Majamiju, ili u Sakarmentu.
Samo jos da kazem da radim na tome da se vratim u BiH, da obezbjedim sebi krov na glavom, da ne moram placati kiriju a jebem li ga, snacicu se nekako da svaki dan mogu nesto pojesti. Ako nista drugo barem necu pare trositi na jabuke,paradajiz,luk, i ostalo voce i povrce. A ne ovdje da mu ja placam, a on da me truje raznim kemikalijama i glupostima.
Povuci cu se na selo, gdje cu uzivati u cistom zraku i prirodnoj hrani, jer pun mi je racku GMO. Isto mi je tako muka od auta,i velikih zgradurina, asfalta i betona. Muka mi od Wallmarta, i zurbe svako jutro u pet sati da bi samo na kraju mjeseca vecinu tih para sto zaradim dao nazad.
Ko zeli da zivi americki san, nek izvoli ja necu. To nije moj san ! Znam kad sam cigare placao po 3 dolara, sad ih placam sedam, gorivo po dolar i nesto sad je 4 ili 5...cijene su za sve otisle do neba, a satnice ostale iste. A situacija ce biti samo gora i gora, a ja necu da zivim kao robot. Zurba tamo vamo svaki dan, za sto ? Dole cu barem popiti kahvu na miru, bez razmisljanja hocu li zakasniti negdje.
Poserem se ja na moderni, i savremeni svijet. Pare i sve ostalo, priroda i zivot na selu je ZAKON. Svaki dan citam sta se desava u BiH. Vidim kako se mnogi zale sto BiH nije mogla dobiti pare od MMF, sto je privatizacija spora. Sto ovo sto ono, a samo zelim da vam kazem kapitalizam je najgori moguci sistem za narod. Zazalit cete kad tad, jer u kapitalizmu zele da ti uzmu i zadnji komad hljeba iz usta. Jer to je jednostavno tako, gledace vas da umrete ako nemate zdravstveno osiguranje. A ako ga i imate ne pokriva sve, nego opet vas oderu. Pa to je zaista nevjerovatno, mi ljudi smo ovce, kakvu smo drzavu razjebali.
Necu vise na ovu temu da pisem, muka mi je!
- Jack Be Nimble
#248 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Sto se tice ekonomske krize, ako tije ovdje tesko, svugdje drugdje ce biti mnogo teze. Cjena goriva u Americi raste a u Evropi pada?? Evo odma se selim tamo
. Sto se tice povrca, razumijem te 100%. Zato ja licno nista ne uzimam u supermarketu nego idem na selo i kupujem od poljoprivrednika.
I u pravu si za one koje zive od plate do plate nije Amerika, niti bilo koja druga drzava, al pogotovo Amerika.
I u pravu si za one koje zive od plate do plate nije Amerika, niti bilo koja druga drzava, al pogotovo Amerika.
-
doboj71
#249 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
Ovog partizana puk'o sevdah .Jarane ,nadji muzike na internetu ,smotaj meksicku i opusti se .Imas u Americi vecih sela i divljine ,nego u Africi.
Otidji van vecih gradova ,kupi neku staru farmu , i eto ti.
Ja sam u NY state ,mozes kupiti farmu (20 -30 acres) za 150 hiljada .Pa sadi i radi sta hoces.
Ja sam u NY state ,mozes kupiti farmu (20 -30 acres) za 150 hiljada .Pa sadi i radi sta hoces.
- ljubav_aha
#250 Re: Mladi u dijaspori i njihove muke
doboj71 wrote:Ovog partizana puk'o sevdah .Jarane ,nadji muzike na internetu ,smotaj meksicku i opusti se .Imas u Americi vecih sela i divljine ,nego u Africi.