BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
MaXXaX

#226 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by MaXXaX »

Pohvalio bi Bihnet jer su ljudi stvarno dali sve od sebe da nam ukazu sta je smece od usluge i podrske,sta je pljacka,sta je monopol i kako svaki moron moze da se zaposli u IT sektoru na drzavnom nivou - to bez Bihneta nikad ne bi bilo tako jasno.
Zahvalio bi se takodje na dvije zice koje nam daju i sto su do kraja izdrzali da to sve ne svedu na jednu zicu i uzmu nam drugu,iako je to vise stvar tehnologije nego njih-ali eto,hvala Bihnete.
Posebno bih naglasio odusevljenost kod placanja racuna i kilometarskih redova za bilo koju uslugu-pored pola praznih saltera,na taj nacin mi kao gradjani uistinu uzivamo u vasim renoviranim prostorijama na Malti,samo stavite ormaric sa prvom pomoci za one starije,bar da su zivi dok ne stignu da vam daju pare(na vratima im naravno uzmite sve sto su iskoristili)
Super je sto imate automatska vrata,obzirom na silno uzbudjenje koje covjek dozivi kod vas on uistinu nije u stanju da ih ponekad i otvori,prije da prodje kroz njih,sa stolicom ispred sebe recimo...
Idite prvi,dajite vise....samo naprijed :)
succa

#227 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by succa »

MaXXaX wrote:Pohvalio bi Bihnet jer su ljudi stvarno dali sve od sebe da nam ukazu sta je smece od usluge i podrske,sta je pljacka,sta je monopol i kako svaki moron moze da se zaposli u IT sektoru na drzavnom nivou - to bez Bihneta nikad ne bi bilo tako jasno.
Zahvalio bi se takodje na dvije zice koje nam daju i sto su do kraja izdrzali da to sve ne svedu na jednu zicu i uzmu nam drugu,iako je to vise stvar tehnologije nego njih-ali eto,hvala Bihnete.
Posebno bih naglasio odusevljenost kod placanja racuna i kilometarskih redova za bilo koju uslugu-pored pola praznih saltera,na taj nacin mi kao gradjani uistinu uzivamo u vasim renoviranim prostorijama na Malti,samo stavite ormaric sa prvom pomoci za one starije,bar da su zivi dok ne stignu da vam daju pare(na vratima im naravno uzmite sve sto su iskoristili)
Super je sto imate automatska vrata,obzirom na silno uzbudjenje koje covjek dozivi kod vas on uistinu nije u stanju da ih ponekad i otvori,prije da prodje kroz njih,sa stolicom ispred sebe recimo...
Idite prvi,dajite vise....samo naprijed :)
Pomiješ'o si prijatelju ovo http://www.bhp.ba/ i ovo http://www.bhtelecom.ba/.

Tek toliko da se zna ko je za šta kriv.
Rauber

#228 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Rauber »

Jest mi bihnet utjerao strah u kosti, imam HS flat par dana i jos uvijek se uhvatim kako me strah otvarati youtube :-) sve nesto fol gledam koliko je dug video pa racunam u glavi koliko li je to mb :-)
MaXXaX

#229 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by MaXXaX »

succa wrote:

Ne vidim potrebu-udjem u zgradu u kojoj zavrsavam sve evo zadnjih 20 godina bar,kad je u pitanju internet i telefon,te placanje racuna,rodjen sam nazalost u ovom gradu i nemam exkluzivitet da mijesam stvari jer mi se nekako od rodjenja nesto podrazumijeva,kao i tebi i svima gdje god da si rodjen ili odrastao....I pravo da ti kazem nije mi nimalo prijatno reci za sav (pazi sad) "uhljupljuk" koji se desava u toj zgradi,dok sefic mirno za stolom sjedi i ,primjera radi,na trazenje jos radnica-ne reaguje....
To je "prijatelju" zalost za mene,ne pisem iz namjere da uvrijedim-naprotiv,ne mogu da vjerujem da se ljudi tako ponasaju u "mojoj mahali" jer se nikad tako ponasali nisu,nikad veceg probisvjeta i rodbinsko-stranackih uhljupa nije sjedilo tu nego sada,i to je tuzno.....
succa

#230 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by succa »

MaXXaX wrote:
succa wrote:

Ne vidim potrebu-udjem u zgradu u kojoj zavrsavam sve evo zadnjih 20 godina bar,kad je u pitanju internet i telefon,te placanje racuna,rodjen sam nazalost u ovom gradu i nemam exkluzivitet da mijesam stvari jer mi se nekako od rodjenja nesto podrazumijeva,kao i tebi i svima gdje god da si rodjen ili odrastao....I pravo da ti kazem nije mi nimalo prijatno reci za sav (pazi sad) "uhljupljuk" koji se desava u toj zgradi,dok sefic mirno za stolom sjedi i ,primjera radi,na trazenje jos radnica-ne reaguje....
To je "prijatelju" zalost za mene,ne pisem iz namjere da uvrijedim-naprotiv,ne mogu da vjerujem da se ljudi tako ponasaju u "mojoj mahali" jer se nikad tako ponasali nisu,nikad veceg probisvjeta i rodbinsko-stranackih uhljupa nije sjedilo tu nego sada,i to je tuzno.....
:run:
Last edited by succa on 22/05/2010 12:16, edited 1 time in total.
nino90

#231 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by nino90 »

vidi svi postavljaju ev i ja da stavim svoj speed test
Image
cijena ista ko adsl 15g limit 150GB
alibaba_i_30_godina

#232 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by alibaba_i_30_godina »

reni-90 wrote:vidi svi postavljaju ev i ja da stavim svoj speed test
Image
cijena ista ko adsl 15g limit 150GB
Svi bi mi rado koristili logosoft da su oni ozbiljni i da se ne sire samo po 50 m godisnje. :roll: :roll:
holowey

#233 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by holowey »

wtf???? :shock: :run:

Image
Rauber

#234 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Rauber »

I kod mene, sinoc je i na pik-u bilo isto.
alica.k

#235 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by alica.k »

ev i kod mene...
dazden42

#236 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by dazden42 »

java ima virus, nije samo na bhtelecomu, i ostale stranice koje imaju javu imaju isti problem
torik

#237 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by torik »

Image

c c c
motachjointa

#238 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by motachjointa »

Zanima me kakva je situacija sa ugovorom koji se potpisuje sa bh telecomom kad se prikljucuje adsl, ugovor se potpisuje na godinu dana i da li to znaci da se za to vrijeme ne moze iskljuciti internet? Da li se potpisuje ugovor ukoliko koristim svoj modem?
alibaba_i_30_godina

#239 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by alibaba_i_30_godina »

motachjointa wrote: Da li se potpisuje ugovor ukoliko koristim svoj modem?
Naravno da se potpisuje ugovor. Odgovor na prvo pitanje ne znam sa sigurnoscu, mislim da su sad to promijenili.
Jolpaz

#240 BHTelecom All About

Post by Jolpaz »

Pokusavajuci kao rentabilan domacin da smanjim troskove svog domacinstva prepoznah MOJU TV koju je BH Telekom promovisao kao optimalno rijesenje.Uzimajuci FULL paket planirao sam trosak osnovnog paketa TV kanala, koristenje interneta na fer osnovi, i besplatne telefonske razgovore u fiksnoj liniji za 60 KM+PDV.Usluga je velika 0 jer se osim slabog kvalitete TV kanala, cesto slika "zaledi", internet funkcionise uz krace prekide, a kvalitet telefonske linije na kojoj sam morao i da promjenim broj je takodje upitan ( kasnije saznah da se radi o VOIP-u).
Prvi racun od 160 KM sam sa cudjenjem primio i otisao u jedan od njihovih centara gdje mi sluzbenik BH Telekoma nije znao bas objasniti sta ta ja placam 160 KM.Naravno odmah sam podnio zahtjev za raskid usluge gdje mi je receno da ne diram opremu i da ce ovlasteni sluzbenici BH telekoma doci da razmontiraju i preuzmu opremu.
Nako toga sam dobio drugi racun od 190 KM iako nisam nista koristio, ponovo odem u centar BH Telekoma gdje me posavjetovase da nista ne placam i da ce se ubrzati procedura prijema opreme.
Nadam se da ostali forumasi nece upasti u zamku koja se zove MOJA TV uz nepotrebno trosenje vremena i zivaca.
Last edited by Jolpaz on 04/06/2011 10:11, edited 2 times in total.
Hendrix

#241 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Hendrix »

Ne kontam otkud ti računi od 160 i 190KM, valjda piše na računu šta je uračunato. Znam da je ispočetka bila neka taksa od 70KM ako nije broj na tvom imenu prijavljen fiksni ali su ukinuli i to. Mislim ne čudi me da je nešto otišlo u pm s računima jer Telecom je to ali ja imam tu uslugu i nemam nikakvih problema, račun mi je došao uredno kolika je i cijena paketa, internet je stabilan bez ikakvih prekida i tv radi normala. Neke sitne probleme su mi riješili vrlo brzo i na tu stranu nemam nekih primjedbi.
Da nije kod tebe neko zvao na telefon mobitele i druge mreže, flat je samo za fiksnu mrežu BH Telecoma?
Jolpaz

#242 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Jolpaz »

Prijatelju,
pojma nemam sta se desava jer nema poziva prema mobilnim telefonima a jos cudnije je sto mi ni sluzbenik Telekoma nije znao objasniti.Na racunu je jedino jasan porez.Zaista nemam namjeru da se peglam sa njima pogotovo na ovaj nacin.Znam da su godisnji odmori u toku ali da cekam demontazu opreme vise od 30 dana pa to je vise nego bezobrazluk.U svakom slucaju drago mi je da bar kod tebe fescera bez problema.
Hendrix

#243 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Hendrix »

Ma kod njih ti je ako se ne žališ pushiona uvijek, ja sam 3 mjeseca čekao da mi vrate pare što su me zeznuli za mobitel, račun došao puno veći, tamo vamo, na kraju došlo rješenje od komisije njihove neke, vratili mi pare ali se i načekah.
Ganjaj svoje i nema druge, ne popuštaj!
kurty

#244 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

Najbolja varijanta...

1444 nazovi i reci problem, ako pocnu sta mudrovati, kulturno zavrsi razgovor, nazovi opet i pitaj ime i prezime osobe koja ti se javila ili trazi njoj nadredjenog...
BarbaDue

#245 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BarbaDue »

Hendrix wrote:Ne kontam otkud ti računi od 160 i 190KM, valjda piše na računu šta je uračunato. Znam da je ispočetka bila neka taksa od 70KM ako nije broj na tvom imenu prijavljen fiksni ali su ukinuli i to. Mislim ne čudi me da je nešto otišlo u pm s računima jer Telecom je to ali ja imam tu uslugu i nemam nikakvih problema, račun mi je došao uredno kolika je i cijena paketa, internet je stabilan bez ikakvih prekida i tv radi normala. Neke sitne probleme su mi riješili vrlo brzo i na tu stranu nemam nekih primjedbi.
Da nije kod tebe neko zvao na telefon mobitele i druge mreže, flat je samo za fiksnu mrežu BH Telecoma?
Prijavljen sam na Moju Tv tek mjesec i po, kod mene je takođa kao i kod Hendrixa sve ok, tv radi ko doxa ja sam zadovoljan jos samo da recimo uvedu hrvatski RTL to bi bio plafon. Sto se tice telefona takođe je sve u redu, za internet sam malo osakacen jer sam navikao na vece brzine ali sta cu, ipak i to je bolje od ocekivanog jer mi je brzina cak i veca od propisane, haman uvjek 110.00-120.00 KB/s.
Istina imam racun na kojem mi je doslo 23 KM na ime ADSL usluga za protekli mjesec, otisao sam u Telecom i oni su mi stopirali taj racun i rekose da ce mi stici novi racun.
Jolpaz

#246 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Jolpaz »

Zaista mi nije cilj da ih blatim, valjda sam ja takav peh pa se kod mene naopako zalomilo...
Vjerovatno da mi je opcija Logosoft, sa nadam se vise srece.
nivla

#247 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by nivla »

uz racun ti obicno dodje i listing pozivanih brojeva, mada u sistemu automatske naplate moze doci do greske, pozivi prema fiksnim brojevima u mrezi bhtelecoma su ti besplatni i to je fino naglaseno, ako zoves ljude koji koriste mtel, ht mostar normalno je da ce ti to biti obracunato u dodatne troskove( provjeri je li to slucaj sa tobom)
sto se tice ledjenja zoves i zalis se, prijavis smetnju, relativno brzo to uspijevaju rijesiti, prvo ti salju ekipu na teren da ti ponovo konfigurisu modem, nakon toga zovu i pitaju ima li problema ako kazes da ima onda oni na svojoj strani konfigurisu uredjaje
meni nakon zalbi da mi puca konekcija i ledi slika, evo vec mjesec dana radi uredno sve(24h traje pppoe konekcija)
karanana

#248 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by karanana »

ne kontam ni ja da su stvarno poslali racun samo sa cifrom i pdv-om, bez ikakvog tekstualnog objasnjenja racuna i na sta se cifra odnosi.
DoctorSa

#249 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by DoctorSa »

Image

Evo kako je meni na bežicnom internetu preko usb sticka na mtelu:) Samo ne znam sto pise Sanski Most, kad sam u Sarajevu :D Mada zaboli me :D

A bh telekom protok na paketu 8G je dosta manji od ovog. KOntam da dojavim adsl, jer ovdje imam 10 giga za 58 maraka, a mogu da se konektujem i iz misije rupe:)
succa

#250 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by succa »

DoctorSa wrote:Image

Evo kako je meni na bežicnom internetu preko usb sticka na mtelu:) Samo ne znam sto pise Sanski Most, kad sam u Sarajevu :D Mada zaboli me :D

A bh telekom protok na paketu 8G je dosta manji od ovog. KOntam da dojavim adsl, jer ovdje imam 10 giga za 58 maraka, a mogu da se konektujem i iz misije rupe:)
A ovako je meni na bežičnom internetu preko usb sticka na bhtelecomu:)

Image

A evo i Sanskog Mosta da ne bude zabune:)

Image

52.60 KM 9GB, iz mišje rupe se još nisam prob'o konektovati al' valjda može i to:))) :bih: :bih: :bih:
Locked