Holandija - Španija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#226 Re: Holandija - Španija
Normalno da je dala, pa i pisao sam o tim nepravdama da ih ne volim. Pa i protiv Paragvaja su ih malo sudije pogurale
Sve u svemu da je neke pravde Urugvaj bi bio svjetski prvak, al ajd. Od dva zla izaberi ono manje, tako nekako mi je draze sto je spanija uzela
Sve u svemu da je neke pravde Urugvaj bi bio svjetski prvak, al ajd. Od dva zla izaberi ono manje, tako nekako mi je draze sto je spanija uzela
- erni3
#227 Re: Holandija - Španija
amar007 wrote:Barca uzela zasluzeno![]()
Ovdje je pobjedio kolektiv, a ne Barca, Real, Liverpool, Valencia ili Zaragoza.
Ne mozes ni jednu reprezentaciju porediti sa klubom jer na El Clasicu se Casillas i Puyol mrze, a ovdje se grle proslavljajuci titulu i daju jedan drugom krtike/pohvale vezane za igru.
Ovako nesto moze izjaviti samo Barca-drkadzija sa IQ-om jednakim broju cipela po engleskim mjetnim duzinama.
Veceras slave Barca, Madrid, Valencia, Majorka i svi ostali gradovi.
Ne moze se osporiti broj igraca Barce i njezin doprinos, ali da nije Casillas Robben bi iskoristio svoje sanse, da nije Ramosa bilo bi dosta rupa u odbrani i naprijed, da nije Navasa nikad Spanija ne bi stvorila onu 100% priliku za gol koju Villa nije iskoristio.
Da ne bude zabune, nisam neki obozavatelj Barcelona, ali je i ne mrzim. Bio sam navijac Real Madrida, ali vise nisam zbog novih sranja u klubu, sad taj klub samo simpatiziram. Dakle, zelim reci da su svi zasluzni i da su svi dali svoje najbolje i da za to nije zasluzan samo jedan ili dva covjeka, za to je zasluzna cijela ekipa kao kolektiv i to se ne moze osporiti....
laku noc
- k3ngur
#228 Re: Holandija - Španija
Ako se ne varam Bosna je jedina zabila dva gola Spancima od pocetka kvalifikacija do finala SP, znaci klasa smo...

- Distortion
#229 Re: Holandija - Španija
Bog nije dao da se Holandija danas raduje...
Barcelona prvak svijeta
Barcelona prvak svijeta
- Dammme
#230 Re: Holandija - Španija
Pazi, koliko si puta vidio da sudija pusti prednost i onda poslije kraja akcije da zasluženi karton igraču koji je napravio prekršaj?todd_smith wrote:Da nije bilo razloga prednosti ne bi bilo, tako da....Dammme wrote:Hm, kao što i rekoh prije tekme Španci za bobu bolji (i sretniji). Drago mi je zbog cijele generacije Španaca koja je zaslužila da se jednom popne na svjetski tron, ali mi je krivo što je baš ovaj padavičar Iniesta zabio. Gledao sam dosad dosta utakmica Barselone i Španije, ali nisam ranije primjetio da je ovakav padavičar. Čim mu je Heitinga dotakao rame levat se složio kao da ima Talijanske korijene, da ne govorim o drugima situacijama u toku tekme.
Holanđani su zaslužili bar 3 crvena, ali ne i Heitinga(De Jong, Van Persi i Roben). Van Bomel čitavu karijeru igra mesarski fudbal, tako da me čude pojedinci koji se ibrete na takve njegove startove.
Kod Španaca su crvene zaslužili Puyol (za zaustavljanje Robena, bez obzira na puštanje prednosti) i Iniesta (za padavičarenje).
Sve u svemu ipak malo bolja igra Španije i zaslužena titula Svjetskog prvaka.
U ovom slučaju Puyol je bio zadnji igrač i očito je zaustavio Robena, bez obzira što mu se ovaj otrgnuo. Da ga nije dirao, Roben bi bio u puno boljoj situaciji za postizanje gola. Ne kažem da bi ga i dao, jer mu je jednu takvu šansu Casillas već skinuo.
-
upaljac83
#231 Re: Holandija - Španija
Pun teren nekih super sega mega napadaca, a sve zicere fulaju. Dzeko bi iz onih sansi dao barem 2 gola 
- and
#232 Re: Holandija - Španija
španija zasluženo.kad su se pored nas uspjeli plasirati,morali su biti prvi
nadam se da budući evropski i svjetski prvak neće biti francuska.
nadam se da budući evropski i svjetski prvak neće biti francuska.
- elixiaboy
#233 Re: Holandija - Španija
Admir_1984 wrote:Gol Spanac je mislim pao nakon ofsajda koji se trebao svirati nakons to je Tores uputio loptu prema 16metara, lopta pogadja Holandeza koji bash i nema neku kontrolu lopte (odbija se od njega)

toliko o tome
-
todd_smith
#234 Re: Holandija - Španija
da li ti ozbiljno mislis da neki faul rame uz rame je na istom nivou kao faul za crveni karton??Dammme wrote:Pazi, koliko si puta vidio da sudija pusti prednost i onda poslije kraja akcije da zasluženi karton igraču koji je napravio prekršaj?todd_smith wrote: Da nije bilo razloga prednosti ne bi bilo, tako da....
U ovom slučaju Puyol je bio zadnji igrač i očito je zaustavio Robena, bez obzira što mu se ovaj otrgnuo. Da ga nije dirao, Roben bi bio u puno boljoj situaciji za postizanje gola. Ne kažem da bi ga i dao, jer mu je jednu takvu šansu Casillas već skinuo.
- Obuca9
#235 Re: Holandija - Španija
Kakve to veze ima?Admir_1984 wrote:Gol Spanac je mislim pao nakon ofsajda koji se trebao svirati nakons to je Tores uputio loptu prema 16metara, lopta pogadja Holandeza koji bash i nema neku kontrolu lopte (odbija se od njega)
Ofsajd se svira tek kad lopta dođe do igrača. Je li lopta došla do Inieste, nije. Dakle ofsajda nema.
To što je u nastavku akcije, lopta se odbila Torresu, a ovaj je ponovo uputio Iniesti, apsolutno nema nikakve veze. Gol čist kao suza.
Boga mi si me fazla žestoko razočarao ovo SP nepoznavanjem pravila, previše ti pratiš ove razne sportove, pa si zaboravio pravila onog najvažnijeg
-
LSD
#236 Re: Holandija - Španija
Ova slika iznad jasno pokazuje da Iniesta NIJE bio u ofsajd poziciji, cak i kad mu je Torres pokušao centrirati.
A bio iza ofsajd linije jedno metar kad mu je Fabregas uputio pas ,nakon cega je postignut gol.
Gol je cist ko suza.
A bio iza ofsajd linije jedno metar kad mu je Fabregas uputio pas ,nakon cega je postignut gol.
Gol je cist ko suza.
- Admir_1984
#237 Re: Holandija - Španija
Ma ebo ovaj fudbal danasnji, svako vece natjecanje sranje sa sudjenjemhz__semir wrote:Kakve to veze ima?Admir_1984 wrote:Gol Spanac je mislim pao nakon ofsajda koji se trebao svirati nakons to je Tores uputio loptu prema 16metara, lopta pogadja Holandeza koji bash i nema neku kontrolu lopte (odbija se od njega)
Ofsajd se svira tek kad lopta dođe do igrača. Je li lopta došla do Inieste, nije. Dakle ofsajda nema.
To što je u nastavku akcije, lopta se odbila Torresu, a ovaj je ponovo uputio Iniesti, apsolutno nema nikakve veze. Gol čist kao suza.
Boga mi si me fazla žestoko razočarao ovo SP nepoznavanjem pravila, previše ti pratiš ove razne sportove, pa si zaboravio pravila onog najvažnijeg
- elixiaboy
#238 Re: Holandija - Španija
Ovo nije tacno.hz__semir wrote:Ofsajd se svira tek kad lopta dođe do igrača.
Ni ovo nije tacno. U nastavku akcije je Fabregas uputio loptu Iniesti a ne Torres.hz__semir wrote:To što je u nastavku akcije, lopta se odbila Torresu, a ovaj je ponovo uputio Iniesti, apsolutno nema nikakve veze. Gol čist kao suza.
- Dammme
#239 Re: Holandija - Španija
Ma kakvo rame uz rame. Fino se vidjelo da je Puyol Robena vukao za dres otprilike u predjelu stomaka i pustio ga tek kad je pao. A svaki faul koji napravi posljednji igrač odbrane na igraču koji je u šansi za gol, se kažnjava crvenim kartonom.todd_smith wrote:da li ti ozbiljno mislis da neki faul rame uz rame je na istom nivou kao faul za crveni karton??Dammme wrote:Pazi, koliko si puta vidio da sudija pusti prednost i onda poslije kraja akcije da zasluženi karton igraču koji je napravio prekršaj?todd_smith wrote: Da nije bilo razloga prednosti ne bi bilo, tako da....
- Obuca9
#240 Re: Holandija - Španija
Ovo prvo je tačno okano, a tehnika se zove "Sačekaj i vidi", da si ti meni živ i zdrav. Ofsajd se svira tek u trenutku kada se igrač koji je bio u ofsajd poziciji aktivira i počne učestvovati u igri. Ukoliko lopta nije ni došla do njega, ofsajd se ne maše, kako se igra ne bi bespotrebno prekidala.elixiaboy wrote:Ovo nije tacno.hz__semir wrote:Ofsajd se svira tek kad lopta dođe do igrača.
Ni ovo nije tacno. U nastavku akcije je Fabregas uputio loptu Iniesti a ne Torres.hz__semir wrote:To što je u nastavku akcije, lopta se odbila Torresu, a ovaj je ponovo uputio Iniesti, apsolutno nema nikakve veze. Gol čist kao suza.
Savjet koji je FIFA uputila svim sudijama još na posljednjem Evropskom prvenstvu.
Ovo drugo, sam pobrko Torresa i Fabregasa, poptuno nebitno, bitna je poenta
- amar007
#241 Re: Holandija - Španija
Ma kakav kolektiv, Villa 5 golova, Iniesta 2, Puyol 1. Real madrid 0 goleserni3 wrote: Ovdje je pobjedio kolektiv, a ne Barca, Real, Liverpool, Valencia ili Zaragoza.
Ne mozes ni jednu reprezentaciju porediti sa klubom jer na El Clasicu se Casillas i Puyol mrze, a ovdje se grle proslavljajuci titulu i daju jedan drugom krtike/pohvale vezane za igru.
Ovako nesto moze izjaviti samo Barca-drkadzija sa IQ-om jednakim broju cipela po engleskim mjetnim duzinama.
Veceras slave Barca, Madrid, Valencia, Majorka i svi ostali gradovi.
Ne moze se osporiti broj igraca Barce i njezin doprinos, ali da nije Casillas Robben bi iskoristio svoje sanse, da nije Ramosa bilo bi dosta rupa u odbrani i naprijed, da nije Navasa nikad Spanija ne bi stvorila onu 100% priliku za gol koju Villa nije iskoristio.
Da ne bude zabune, nisam neki obozavatelj Barcelona, ali je i ne mrzim. Bio sam navijac Real Madrida, ali vise nisam zbog novih sranja u klubu, sad taj klub samo simpatiziram. Dakle, zelim reci da su svi zasluzni i da su svi dali svoje najbolje i da za to nije zasluzan samo jedan ili dva covjeka, za to je zasluzna cijela ekipa kao kolektiv i to se ne moze osporiti....
laku noc
¡Viva Cataluña!
- Baltazar_khan
- Obuca9
#243 Re: Holandija - Španija
A njoj šatro ofirno 
- cyprus
#244 Re: Holandija - Španija
Mrzim Andresa Iniestu!
- burek_in_space
#245 Re: Holandija - Španija
Real ne gotivim nikako, niti je to tema ove emisije, ali ovaj chovjek me je odushevio po ko zna koji putBaltazar_khan wrote:
Inache, drago mi je zbog onih krkana, a pogotovo najveceg medju njima Van Bommela, shto Holandija nije osvojila.
- zecko_kupuz
#246 Re: Holandija - Španija
Dobro si rekao - krkani. Ne mogu da vjerujem da se onaj tim od prije dvije godine ovoliko "prokrkančio"
i zatupio po pitanju atraktivne igre. Španija zasluženo prvak, nema šta. 
- elixiaboy
#247 Re: Holandija - Španija
da pozicija se aktivira kada pocne ucestvovati u igri, ali igrac moze itekako utjecati na igru i da nema dodir s loptom kao sto si ti tvrdio. eno vidi gol holandije protiv urugvaja. van persie nije dotaknu loptu a trebao biti ofsajd jer je ometao golmana. usput to nije moja analiza vec analiza olivera kahna na zdf poslije same utakmice. eto sad ako ti mislis da bolje znas od kahna nek ti bude. ja samo tvrdim da igrac ne mora nuzno dotaknuti loptu da bi bio u aktivnom ofsajdu.hz__semir wrote:Ovo prvo je tačno okano, a tehnika se zove "Sačekaj i vidi", da si ti meni živ i zdrav. Ofsajd se svira tek u trenutku kada se igrač koji je bio u ofsajd poziciji aktivira i počne učestvovati u igri. Ukoliko lopta nije ni došla do njega, ofsajd se ne maše, kako se igra ne bi bespotrebno prekidala.elixiaboy wrote:Ovo nije tacno.hz__semir wrote:Ofsajd se svira tek kad lopta dođe do igrača.
Savjet koji je FIFA uputila svim sudijama još na posljednjem Evropskom prvenstvu.
Ovo drugo, sam pobrko Torresa i Fabregasa, poptuno nebitno, bitna je poenta
- cyprus
#248 Re: Holandija - Španija
A onaj crveni za Heitingu je smješan
. Robbenova druga šansa i Puyolovo čupanje su puno više faul i crveni karton 
- Admir_1984
#249 Re: Holandija - Španija
Holandija je bolje prosla sto je dobila priliku za 100% sansu, nego da je iskljucio Puyola i dosudio slobodni udarac sa 20 metara. Nakon duela sa Puyolom izasao je sam pred Ikera, trci normalno, nije ometan, samo sto levat nije dao golcyprus wrote:A onaj crveni za Heitingu je smješan![]()
. Robbenova druga šansa i Puyolovo čupanje su puno više faul i crveni karton
- zecko_kupuz
#250 Re: Holandija - Španija
Hm..pa nije baš smiješan. Povlačenje sa leđa je žuti, za njega drugi. I gotova priča.