Tadić u Potočarima???
- kamen spoticanja
#226 Re: Tadić u Potočarima???
ne bih da vam kvarim igranku ali samo da vas podsjetim da sutra u 20h na tvsa ide novi dokumentarni film o genocidu u Srebrenici "Daleko je Tuzla"...ne propustite
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#227 Re: Tadić u Potočarima???
Sasvim solidan i dosta objektivan dokumentarac na RTSrbije.
Malo se na pocetku pokusalo ispotencirati i staviti u prvi plan samo krivnja holandskog kontigenta mirovnih snaga,ali kasnije tokom filma se iznesenim cinjenicama ,zapravo,reklo da je vrh vojske RS-a i MUP RS-a odgovoran za masovne egzekucije i ratni zlocin,kao i genocid (nisam bas isguran da su upotrijebili pojam genocid,al' mislim da ipak jesu).
Na kraju filma se malo pokusalo umanjiti krvolocnost tog genocida ,cinjenicom da je u Kravicama ubijeno oko 120 srba..i tako ta prica,uobicajena,kao i na svim stranama.."...ok ubijali smo ali su i drugi.."
,da,odlicno opravdanje za 8000-9000 ubijenih za par dana.
Imam dosta poznanika,prijatelja i familije u Beogradu i jako sam svjestan da je tamo jos uvijek,na zalost,u najvecem dijelu drustva mejnstrim taj nacionalizam i sovinizam. Ali isto tako,sve vise i vise ljudi,barem ovih iz urbanijih sredina,emancipovanih,shvata sta se zapravo desavalo i u Vukovaru,Sarajevu,Prijedoru,Srebrenici...i da vise Maldic,Seselj,Milosevic (odavno vec)Arkan i slicni nemaju podrsku u tolikoj mjeri u kojoj je bila za vrijeme rata,a i poslije...ni blizu nije to vise taj intezitet.
Po meni,najvise krivnje ima zvanicna srbijanska politika,koja zbog nekih internih,predizbornih i slicnih razloga,ne zeli svoj narod odvesti u totalno otreznjenje,otreznjenje cistim cinjenicama i cistim informacijama o svim tim desavanjima. Nego se jos uvijek,na kasikicu,prica javno o svemu tome,i po potrebi (najcesce licno-stranackoj) se modifikuje i frizira sve to.
Bice jako dugotrajno,ali ipak mora doci.....
Malo se na pocetku pokusalo ispotencirati i staviti u prvi plan samo krivnja holandskog kontigenta mirovnih snaga,ali kasnije tokom filma se iznesenim cinjenicama ,zapravo,reklo da je vrh vojske RS-a i MUP RS-a odgovoran za masovne egzekucije i ratni zlocin,kao i genocid (nisam bas isguran da su upotrijebili pojam genocid,al' mislim da ipak jesu).
Na kraju filma se malo pokusalo umanjiti krvolocnost tog genocida ,cinjenicom da je u Kravicama ubijeno oko 120 srba..i tako ta prica,uobicajena,kao i na svim stranama.."...ok ubijali smo ali su i drugi.."
Imam dosta poznanika,prijatelja i familije u Beogradu i jako sam svjestan da je tamo jos uvijek,na zalost,u najvecem dijelu drustva mejnstrim taj nacionalizam i sovinizam. Ali isto tako,sve vise i vise ljudi,barem ovih iz urbanijih sredina,emancipovanih,shvata sta se zapravo desavalo i u Vukovaru,Sarajevu,Prijedoru,Srebrenici...i da vise Maldic,Seselj,Milosevic (odavno vec)Arkan i slicni nemaju podrsku u tolikoj mjeri u kojoj je bila za vrijeme rata,a i poslije...ni blizu nije to vise taj intezitet.
Po meni,najvise krivnje ima zvanicna srbijanska politika,koja zbog nekih internih,predizbornih i slicnih razloga,ne zeli svoj narod odvesti u totalno otreznjenje,otreznjenje cistim cinjenicama i cistim informacijama o svim tim desavanjima. Nego se jos uvijek,na kasikicu,prica javno o svemu tome,i po potrebi (najcesce licno-stranackoj) se modifikuje i frizira sve to.
- zambaklija
#228 Re: Tadić u Potočarima???
kako reče onaj neki njihov ČIMBENIK:laž nas održava i spašava ili tako nekako 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#229 Re: Tadić u Potočarima???
Haos na prilično pročetničkom Forumu portala Krstarica, a nakon prikazivanja dokumentarca na RTS. Bilježim jednu izjavu čovjeka pod nickom @Heidfeld fan, citiram:-LIBERO- wrote:Sasvim solidan i dosta objektivan dokumentarac na RTSrbije.
Na kraju filma se malo pokusalo umanjiti krvolocnost tog genocida ,cinjenicom da je u Kravicama ubijeno oko 120 srba..i tako ta prica,uobicajena,kao i na svim stranama.."...ok ubijali smo ali su i drugi..",da,odlicno opravdanje za 8000-9000 ubijenih za par dana.
Ja mislim da je sa ovim dokumentarcem o Srebrenici krenulo sa otrežnjenjem, ali da će dugo trajati, hoće.Strašno! Glava me boli od svega ovoga i kad ovo vidim sramota me je što sam Srbin.
Last edited by PipiDugaDevetka on 10/07/2010 04:44, edited 1 time in total.
- fakat
#230 Re: Tadić u Potočarima???
Vjerovatno mislis na Dobricu Cosica.zambaklija wrote:kako reče onaj neki njihov ČIMBENIK:laž nas održava i spašava ili tako nekako
"Mi lazemo da bih varali sami sebe,da tjesimo druge,mi lazemo za oprost.Mi lazemo da bih se borili protiv straha,lazemo da ohrabrujemo druge,lazemo da bih skrivali svoj i neciji drugi jad.Laganje je oblik naseg patriotizmai potvrda nase urodjene inteligencije.Mi lazemo na kreativan,mastovit i inventivan nacin……" izgleda Roman "Deobe" (1961), mada u medijima vec toliko cesto citirano da je postalo opce poznato.
-
libero95
#231 Re: Tadić u Potočarima???
Kako se covjek prosu i ostade ziv...parazit47 wrote:malo mješaš vjeroispovjest i nacionalnost!!!! može samo biti-hrvat,bosanac(hercegovac) i srbin!!! ili ti - katolik, bošnjak(musliman) i pravoslavac!!!parkaš wrote:Procitaj Ustav i vidjeces da ovdje zive Hrvati Bosnjaci i Srbi a ne Bosanci katolici pravoslavci i muslimani...parazit47 wrote: niđe veze!!!! pa ne treba da dolazi hrvatski predsjednik da isprati Bosanca katoličke vjeroispovjesti!!!
Ispade da hrvati nisu hrvati, nego bosnaci katolicke vjeroispovjesti...
btw, po ovome ispada da su ateisti, jbg, marsovci.
-
parazit47
#232 Re: Tadić u Potočarima???
[/quote]libero95 wrote:Kako se covjek prosu i ostade ziv...parazit47 wrote: niđe veze!!!! pa ne treba da dolazi hrvatski predsjednik da isprati Bosanca katoličke vjeroispovjesti!!!
hrvati su u hrvatskoj! na 100 načina možeš dobiti domovnicu, pa si kao hrvat! možeš biti i kinez, al si ono gdje si rođen!
- muha_sa
#233 Re: Tadić u Potočarima???
još da se domaci dozovu pameti i prihvate BiH kao svoju domovinu gdje bi nam kraj bio.Suti i trpi wrote:Evo na RTSu dokumentarac o Srebrenici... Mislim da je ovo jako pozitivno i da se treba jos cesce prikazivat da narod u Srbiji shvati kakva su zvjerstva cinili monstrumi iz njihovog naroda. Stvarno odlican dokemntarac i ko ne osjeti tugu za mene nije covjek.
Sribija ide naprijed, malim koracima, ALI IDE NAPRIJED.
-
libero95
#234 Re: Tadić u Potočarima???
Ako si kinez i uzmes hrvatsku putovnicu, ti si kinez sa hrvatskim drzavljanstvom.parazit47 wrote:hrvati su u hrvatskoj! na 100 načina možeš dobiti domovnicu, pa si kao hrvat! možeš biti i kinez, al si ono gdje si rođen!libero95 wrote:Kako se covjek prosu i ostade ziv...parazit47 wrote: niđe veze!!!! pa ne treba da dolazi hrvatski predsjednik da isprati Bosanca katoličke vjeroispovjesti!!!
Sad si se jos vise zbunio...
- MrMaliJoe
#235 Re: Tadić u Potočarima???
Nekao dodje i neka povede Madića sa sobom !!!!!
- exliberal
#236 Re: Tadić u Potočarima???
JBL wrote:Sve si rekao. I previse....exliberal wrote:Za mene nema razlike izmedju Tadica, Harisa ili Cerica.....svi su isti.
objasni sta sam rekao previse.....jel sto sam napisao da za mene nema razlike izmedju gore nabrojanih.....koja je razlika izmedju ove tri individue......nabroj mi pozitivne stvari sta su gore navedeni uradili za Srebrenicu ( od 92-do danas)....nabroj mi po cemu su zasluzili da se pojave u Srebrenici sva trojca.....
-
7cokanja
#237 Re: Tadić u Potočarima???
..ovo je vise nego dovoljno da svih onih 50 hiljada ljudi, koji ce pretpostavlja se, biti u Potocarima, umjesto suza i tihe fatihe, podignu glas i zvizducima i galamom izraze svoje negodovanje protiv faschistickog salonca, koji dolazi i u Potocare, na dzenazu, da bi jos jednom zapisao svoju teritoriju..on nedolazi mrtvim Srebrenicanima, on dolazi zivim cetnicima..Gospodin Schilling je također u više navrata napomenuo da predsjednik Srbije Boris Tadić već uveliko koristi hapšenje Ganića za postizanje političkih poena i da se Tadić dodvorava radikalnim elementima u Srbiji te na taj način traži širu podršku javnosti a sa ciljem da se kreira slika o obostranoj odgovornosti za početak rata u Bosni i Hercegovini
- Jack Be Nimble
#238 Re: Tadić u Potočarima???
Srebrenica je postala jedna najobicnija photo op sansa za razno razne politicare.Zana. wrote:E hajmo ljudi da čujem mišljenja o navedenom...
Ima li imalo obraza?Ide da se pokloni žrtvama kao!!! Nevjerovatno! Da ima srama ne bi smio spomenuti Srebrenicu a ne otići tamo! Kako će to podnijeti majke Srebrenice?
- glade
#239 Re: Tadić u Potočarima???
ne valja kad dodje, ne valja kad ne dodje... pa sta vi hocete zapravo?
zablude naseg naroda:
1. predsjednik bilo koje "demokratske" drzave zapravo ima neku funkciju tu - stvarno mislite da ne postoji neko iza zavjese ko vuce konce?
2. srbiji je vazniji jedan covjek od drzave - politika je kurva, prodali bi oni mladica u sekundi da im je dozvoljeno... stvarno mislite da im je on vazniji od eu? (ne mislim na onaj glupavi narod sto ga kuje u zvijezde jer se oni ionako ne pitaju nista... uostalom kao ni oni sto su protiv njega)
3. evropa i amerika nisu mogli zaustaviti rat i ne mogu uci u srbiju (ili bih, gdje je vec) i uhapsiti mladica - to je kao da vi ne mozete zaustaviti tucu izmedju dva osmogodisnjaka i na kraju uzeti igracku onome koji je ukrao i vratiti onome kome pripada...
zablude naseg naroda:
1. predsjednik bilo koje "demokratske" drzave zapravo ima neku funkciju tu - stvarno mislite da ne postoji neko iza zavjese ko vuce konce?
2. srbiji je vazniji jedan covjek od drzave - politika je kurva, prodali bi oni mladica u sekundi da im je dozvoljeno... stvarno mislite da im je on vazniji od eu? (ne mislim na onaj glupavi narod sto ga kuje u zvijezde jer se oni ionako ne pitaju nista... uostalom kao ni oni sto su protiv njega)
3. evropa i amerika nisu mogli zaustaviti rat i ne mogu uci u srbiju (ili bih, gdje je vec) i uhapsiti mladica - to je kao da vi ne mozete zaustaviti tucu izmedju dva osmogodisnjaka i na kraju uzeti igracku onome koji je ukrao i vratiti onome kome pripada...
Last edited by glade on 11/07/2010 10:48, edited 1 time in total.
- Sezam
#240 Re: Tadić u Potočarima???
Cujem da ce Tadic imati priliku danas da drzi govor i ne mogu vjerovati da ce se tako nesto dopustiti "covjeku" koji skriva Ratka Mladica. Samo se nadam da ce tu cetnicku hulju, koja je usput i predsjednik nama otvoreno neprijateljske Srbije, neko pljunuti u oba oka pogana.
Don't forgive, don't forget.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#241 Re: Tadić u Potočarima???
Gledao sam direktni tv. program iz Srebrenice i nije govorio.Sezam wrote:Cujem da ce Tadic imati priliku danas da drzi govor i ne mogu vjerovati da ce se tako nesto dopustiti "covjeku" koji skriva Ratka Mladica. Samo se nadam da ce tu cetnicku hulju, koja je usput i predsjednik nama otvoreno neprijateljske Srbije, neko pljunuti u oba oka pogana.
Govorilo je samo njegovo prisustvo više nego što bi on mogao reći za govornicom.
Ni njemu nije lako, valja se održati na vlasti, spasiti se od atentatora i velikosrpskog nezadovoljstva,
a valja mu voditi zemlju u EU kao puta koji nema alternativu.
- spreca
#242 Re: Tadić u Potočarima???
exliberal wrote:JBL wrote:Sve si rekao. I previse....exliberal wrote:Za mene nema razlike izmedju Tadica, Harisa ili Cerica.....svi su isti.
objasni sta sam rekao previse.....jel sto sam napisao da za mene nema razlike izmedju gore nabrojanih.....koja je razlika izmedju ove tri individue......nabroj mi pozitivne stvari sta su gore navedeni uradili za Srebrenicu ( od 92-do danas)....nabroj mi po cemu su zasluzili da se pojave u Srebrenici sva trojca.....
ti si sve rekao,a naj bolje bi bilo da si danas u Srebrenici i da ljubis ruke Tadicu koji isto kao i mnogi nema obraza ni casti a ni ljudkosti i morala da o bilo cemu govori.Znas Tadicevo slovo zamene odjekuje isto ko i moja Brezulja kad se obalega.
- escobar__
#243 Re: Tadić u Potočarima???
Ako su za tebe Tadić, Cerić i Silajdžić isti onda se ti dobro zapitaj o nekim stvarima. Jer ti očito neke stvari nisu jasne (ili si pak jednostavno bezobrazan pa izvaljuješ ovakve nebuloze?).exliberal wrote:JBL wrote:Sve si rekao. I previse....exliberal wrote:Za mene nema razlike izmedju Tadica, Harisa ili Cerica.....svi su isti.
- exliberal
#244 Re: Tadić u Potočarima???
Spreca i eskobar, ja sam postavio pitanje po cemu oni nisu isti i ni jedan mi nije odgovorio na to nego samo ponavljate floskule.....hajde cekam vas, po cemu se razlikuju prozvana trojca......jel sva trojca koriste srebrenicu kao oruzje za dobijanje glasova, podizanja rejtinga, jeftine parole ?......sta su ta trojca konkretno uradila da pomognu prezivjelim srebrenicanima, jel haris doveo strane investitore u srebrenicu koji ce da naprave industrijske pogone i zaposle povratnike, jel ceric odlucio da napravi svoju rezidenciju u srebrenici umjesto na kovacima, jel tadic stvarno dosao da oda pocast ili da se pokaze ko josipovoc europejac?.....koga bolan vise zajebavate...kao sto je neko vec napisao srebrenica postoji i 364 dana u godini ne samo na ovaj tragicni juli....
- spreca
#245 Re: Tadić u Potočarima???
exliberal wrote:Spreca i eskobar, ja sam postavio pitanje po cemu oni nisu isti i ni jedan mi nije odgovorio na to nego samo ponavljate floskule.....hajde cekam vas, po cemu se razlikuju prozvana trojca......jel sva trojca koriste srebrenicu kao oruzje za dobijanje glasova, podizanja rejtinga, jeftine parole ?......sta su ta trojca konkretno uradila da pomognu prezivjelim srebrenicanima, jel haris doveo strane investitore u srebrenicu koji ce da naprave industrijske pogone i zaposle povratnike, jel ceric odlucio da napravi svoju rezidenciju u srebrenici umjesto na kovacima, jel tadic stvarno dosao da oda pocast ili da se pokaze ko josipovoc europejac?.....koga bolan vise zajebavate...kao sto je neko vec napisao srebrenica postoji i 364 dana u godini ne samo na ovaj tragicni juli....
nije fer izjednacavanje ove trojice,jer medju njima postoji OGROMNA razlika samo je treba vidjeti sto uopste nije tesko.Da si napravio poredjenje :silajdzic,ceric,tihic to bi se moglo progutati ali ovo sto si ti napiso je isuvise KRASTAVO da bi proslo.Niti slajdzic niti SERIC ne brane GENOCIDOM steceno kao sto to radi tadic i zato i slucajna usporedba je u naj manju ruku cinicna
.....a to da Srebrenica postoji jos ostalih 364dana sam ja napisao.recimo ...silajdzic i seric nerade nista ali zato tadic radi mnogo ali uzalud mu trud nemozenam nista
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#246 Re: Tadić u Potočarima???
joeaziz wrote:Bosnu i Hercegovinu nisu napali ni Srbi ni Srbija. Bosnu i hercegovinu je napao zlocinacki rezim u sluzbi zlocinacke ideologije
Tadic i svi oni koji nisu u tome ucestvovali su dobrodosli.
Jesmo li to malo pre-naivni danas. BiH su napali zlocinci koji su se nazivali Srbima i zarad te nacionalne pripadnosti su ubijali sve one koji nisu bili Srbi. Njihove vodje su bili demokratski izabrani od strane ostatka stanovnistva i predstavljali su drzavu Srbiju i RS.
Kad su Nijemci morali da se sa ostavstinom odgovornosti i krivice nose preko 40 godina mogu vala i Srbi da se preispitaju sta je ucinjeno u njihovo ime i koga su to birali da te zlocine u njihovo ime i pocini. Ako ih se tako lako amnestira onda zasluzujemo da nam se sve ovo ponovi
Tadic ima pravo da se pojavi ali njegovo pojavljivanje u Srebrenici je suplje koliko i njegova politika prema BiH a koja se nije znacajnije promjenila od Miloseviceva vremena.
- ružmarin-a
#247 Re: Tadić u Potočarima???
nisam pratila prijenos kad je Tadić pričao
zanima me je li ikako prevalio preko usta riječ : genocid
u jučerašnjem dnevniku, na RTS-u pomenuli su samo onako usput, da se sutradan (danas) obavlja spomen žrtvama u Srebrenici, vrlo kratko, nehajno i nemarno...sramotno
a riječ genocid su izgleda zabranili
zanima me je li ikako prevalio preko usta riječ : genocid
u jučerašnjem dnevniku, na RTS-u pomenuli su samo onako usput, da se sutradan (danas) obavlja spomen žrtvama u Srebrenici, vrlo kratko, nehajno i nemarno...sramotno
a riječ genocid su izgleda zabranili
- Bosanac sa dna kace
#248 Re: Tadić u Potočarima???
kazu ne pada jabuka daleko od stabla
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%89%D1%83 ... 0%B8%D1%9B
Један је од људи којима је Добрица Ћосић посветио поглавље у свом роману Пријатељи.
Љубомир Тадић је члан Сената Републике Српске од 1996. године.
Nekadašnji praksisovac i komunistički disident, današnji protivnik američke politike, Haškog tribunala i "beogradskog mondijalizma", zagovornik teze da Srpska Krajina nije definitivno izgubljena i predsednik Pokreta za zajedničku evropsku državu Srbiju i Crnu Goru, tvrdi da na njegovo opredeljenje nisu uticali patriotski razlozi, već flagrantna nepravda tzv. međunarodne zajednice koja je nasilnu secesiju priznala kao legitiman čin
"Svugde gde stignem, ja podvlačim da vojni gubitak Srpske Krajine i slavonskih zemalja, gde su Srbi bili većina, mi ne smemo nikada prihvatiti kao definitivan gubitak... Te krajeve nikad ne treba smatrati izgubljenima, jer ni Nemci nisu Istočnu Nemačku smatrali definitivno izgubljenom. Čak ni u svom ustavu", isticao je akademik Tadić 1996. godine. Apelovao je i na potrebu da se Republika Srpska "spasi": "A što se Karadžića i Mladića tiče, ja se nadam da oni imaju vojno obezbeđenje oko sebe, tako da bi natovci morali da rizikuju da među njima bude i mrtvih ukoliko se odluče da budu dosledni u svom okupatorskom nasilju."
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=408072
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%89%D1%83 ... 0%B8%D1%9B
Један је од људи којима је Добрица Ћосић посветио поглавље у свом роману Пријатељи.
Љубомир Тадић је члан Сената Републике Српске од 1996. године.
Nekadašnji praksisovac i komunistički disident, današnji protivnik američke politike, Haškog tribunala i "beogradskog mondijalizma", zagovornik teze da Srpska Krajina nije definitivno izgubljena i predsednik Pokreta za zajedničku evropsku državu Srbiju i Crnu Goru, tvrdi da na njegovo opredeljenje nisu uticali patriotski razlozi, već flagrantna nepravda tzv. međunarodne zajednice koja je nasilnu secesiju priznala kao legitiman čin
"Svugde gde stignem, ja podvlačim da vojni gubitak Srpske Krajine i slavonskih zemalja, gde su Srbi bili većina, mi ne smemo nikada prihvatiti kao definitivan gubitak... Te krajeve nikad ne treba smatrati izgubljenima, jer ni Nemci nisu Istočnu Nemačku smatrali definitivno izgubljenom. Čak ni u svom ustavu", isticao je akademik Tadić 1996. godine. Apelovao je i na potrebu da se Republika Srpska "spasi": "A što se Karadžića i Mladića tiče, ja se nadam da oni imaju vojno obezbeđenje oko sebe, tako da bi natovci morali da rizikuju da među njima bude i mrtvih ukoliko se odluče da budu dosledni u svom okupatorskom nasilju."
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=408072
- Bosnolog
#249 Re: Tadić u Potočarima???
Kakav podal i licimjeran pokusaj saloniranja, poredenjem Silajdzica i Cerica sa covjekom ljigavcem,dvolicanjakom Tadicem koji sve godine cuva izvrsioca tog istog genocida po kasaranam Srbije a sada uz pomoc DB i SPC i sve nas laze u oci kao i cijelu MZ jos iz vreman kada je bio minisrtar odbrane u Kostinicinoj vladi,.Porediti Tadiju sa Silajdzicem i Cericem kada je u pitanju Srebrenica je dno tvoga cinizma,...nekoga ciji je otac clan velikosrpke SANU ideologije zla i nekog ko je odrastao u krilu Dobrice Cosica kao kucni prijatelj,....exliberal wrote:Spreca i eskobar, ja sam postavio pitanje po cemu oni nisu isti i ni jedan mi nije odgovorio na to nego samo ponavljate floskule.....hajde cekam vas, po cemu se razlikuju prozvana trojca......jel sva trojca koriste srebrenicu kao oruzje za dobijanje glasova, podizanja rejtinga, jeftine parole ?......sta su ta trojca konkretno uradila da pomognu prezivjelim srebrenicanima, jel haris doveo strane investitore u srebrenicu koji ce da naprave industrijske pogone i zaposle povratnike, jel ceric odlucio da napravi svoju rezidenciju u srebrenici umjesto na kovacima, jel tadic stvarno dosao da oda pocast ili da se pokaze ko josipovoc europejac?.....koga bolan vise zajebavate...kao sto je neko vec napisao srebrenica postoji i 364 dana u godini ne samo na ovaj tragicni juli....
Taj isti Tadija je dosao u Srebrenicu da predstavi Srbiju u drugacijem laznom izdanju dok mu jaran Dodik kojeg podrzava ta jisti Tadic dodijeljuje odlicja Karadzicu i drugim zlikovcima te otkriva spomen biste koljacima i izvrsiocima velikosrpskog zla,ja vidis vise cijenim one koji su iskeniji pa makar se radilo i o Tomi grobaru ili Voji vojvodi bolesnom,jer oni pricaju zaista sto misle dok je Tadic cuvar tog istog genocidnoeg brloga zla nastalog na zlocinacko bolesnoj ideologiji njegovog oca a ovo je najbolji dokaz kako je Ljubina ideologija realizovana u Srebrenici i BiH,....
-
7cokanja
#250 Re: Tadić u Potočarima???
..dos'o Tadija da se izgrli i izljubi sa svojim najodanijim agentom iliti po naski jatakom Ceric Mustafom, poznatim kao i rejs-efendija..nije Tadija nista mor'o govoriti, njegov agent je rekao sve sto je bilo potrebno da se i dalje pljune u lice svim zrtvama i njihovim porodicama..taj besramni stvor (za covjeka bismo rekli insan, no on to ne zasluzuje) je jos jednom pljunuo zrtvama u lice, nabrajajuci nekakvih "13 ZAPOVEDI", koje eto, neko mora ispuniti da bi zrtve bile zadovoljene..cak TRINAEST zapovijedi a da bi se omalovazila i unistila samo jedna istina i jedina moguca zadovoljstina za zrtve a to je UKIDANJE TAKOZVANE REPUBLIKE CRPCKE, zbog cijeg nastajanja su nevini i postali zrtve..ali, cetnicki jataci i danas na dan najvece zalosti u Bosanskoj historiji, VREDNO odradjuju zadatke za svoje cetnicke poslodavce..