Suzuki SX4
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Optimist
#226 Re: Suzuki SX4
U kuci benzinac 2010to god, jos uvijek originalni akumulator. Ali mislim da ce izdati cim krenu hladniji dani. Deseta zima ce mu doci glave. 
-
NediM17
#227 Re: Suzuki SX4
Dobro si izgugLjo te brisace. Ja stavio neke Bosch obicne. Dobro brisu, ali kad je hladnije i kad se brzo vozi na autoputu bucni pravo. Valjda se guma stvrdne, sta li?tabija wrote:Nedimaga![]()
Koji brisaci idu suzukija, kojih dimenzija? Sta preporucujes kao zamjenu?
Ja kako sam izguglo 65 i 34 je duzina dva prednja brisaca i 25 zadnji (u centimetrima naravno). Nisam nikad mjenjo a ni guglo iskreno o ovim stvarima pa reko da se ne zajebem.
![]()
I koji akumulator moze da zadovolji potrebe svih dzidza koje ima? Nisam ni vidio sta je trenutno u autu, znam samo da ce mu ovo biti treca zima i da ce dogodine ici na zamjenu.
Jel 66 dovoljno? Neki feeling mi govori da bi trebalo da moze i manje ali od viska glava ne boli
Aku originalni je bio neka crna Varta od 60 Ah, jedva prebacila tri godine. Lani kupio crvenu Toplu, cini mi se 75 Ah, tako imali u radnji. Taj od 66 Ah mu je sasvim OK. Alternator je 75 A.
Ne treba ga mijenjati dok ne pocne pokazivati slabosti, recimo konkretno na ovom Suzukiju, a i na prethodnom Ceed dizelu mogli su zaverglati i upaliti auto ali osjetis da je to tanko i recimo na par sekundi bi se upalila lampica ABS i to je bio neki pokazatelj slabosti.
Nisam cekao da skroz izdaju nego sam ih zamijenio.
Na ceedu je neki korejski potrajao 8 godina, a rekorder mi je Motorcraft iz Fieste, fabricki od 1999-2010, zakazao u sred ljeta, upalio auto pred kucom, otisao u carsiju da nesto kupim, vracam se, vidim ne radi daljinsko, otkljucam manuelno, kljuc u bravu, ma nista, nijedne lampice, mrtav skroz.
-
tabija
#228 Re: Suzuki SX4
Aha...hvala na odgovoru.NediM17 wrote:Dobro si izgugLjo te brisace. Ja stavio neke Bosch obicne. Dobro brisu, ali kad je hladnije i kad se brzo vozi na autoputu bucni pravo. Valjda se guma stvrdne, sta li?tabija wrote:Nedimaga![]()
Koji brisaci idu suzukija, kojih dimenzija? Sta preporucujes kao zamjenu?
Ja kako sam izguglo 65 i 34 je duzina dva prednja brisaca i 25 zadnji (u centimetrima naravno). Nisam nikad mjenjo a ni guglo iskreno o ovim stvarima pa reko da se ne zajebem.
![]()
I koji akumulator moze da zadovolji potrebe svih dzidza koje ima? Nisam ni vidio sta je trenutno u autu, znam samo da ce mu ovo biti treca zima i da ce dogodine ici na zamjenu.
Jel 66 dovoljno? Neki feeling mi govori da bi trebalo da moze i manje ali od viska glava ne boli
Aku originalni je bio neka crna Varta od 60 Ah, jedva prebacila tri godine. Lani kupio crvenu Toplu, cini mi se 75 Ah, tako imali u radnji. Taj od 66 Ah mu je sasvim OK. Alternator je 75 A.
Ne treba ga mijenjati dok ne pocne pokazivati slabosti, recimo konkretno na ovom Suzukiju, a i na prethodnom Ceed dizelu mogli su zaverglati i upaliti auto ali osjetis da je to tanko i recimo na par sekundi bi se upalila lampica ABS i to je bio neki pokazatelj slabosti.
Nisam cekao da skroz izdaju nego sam ih zamijenio.
Na ceedu je neki korejski potrajao 8 godina, a rekorder mi je Motorcraft iz Fieste, fabricki od 1999-2010, zakazao u sred ljeta, upalio auto pred kucom, otisao u carsiju da nesto kupim, vracam se, vidim ne radi daljinsko, otkljucam manuelno, kljuc u bravu, ma nista, nijedne lampice, mrtav skroz.
Sutra cemo za Neum, da ga vidimo uz bradinu sa 4 osobe, full natrpan i sa klimom.
-
NediM17
#229 Re: Suzuki SX4
To ti je uz Ivan. Moze stoju trecom hladno. 
Kad si sam, moze i cetvrtom onda oko stoje.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#230 Re: Suzuki SX4
Ako ga uz Ivan ne provuce kroz krivine u 5oj na 4 tisuce okretaja nek ne dolazi na forum 
-
tabija
#232 Re: Suzuki SX4
Mislim jedno pisem drugoNediM17 wrote:To ti je uz Ivan. Moze stoju trecom hladno.
Jel ovo ravna cesta ispred tebe ili blaga nizbrdica? 4000 rpm i cca 150 na sat ako dobro vidim sa slike?
P.S. jos malo goriva imas
-
NediM17
#233 Re: Suzuki SX4
Stara je ova slika oko godinu dana, jeste mali downhill, negdje od Lucana prema Kaknju.
Znas da ja ne vozim na benzin.
Naspem nekad petobu, nekad punog, do benzinske rezerve, pa opet.
Ovdje sam bio pred rezervu.
Znas da ja ne vozim na benzin.
Naspem nekad petobu, nekad punog, do benzinske rezerve, pa opet.
-
tabija
#234 Re: Suzuki SX4
Haha posteno.NediM17 wrote:Stara je ova slika oko godinu dana, jeste mali downhill, negdje od Lucana prema Kaknju.
Znas da ja ne vozim na benzin.![]()
Naspem nekad petobu, nekad punog, do benzinske rezerve, pa opet.![]()
Ja kad se blizim rezervi panika me fata
Drug u meganu 1.6 16v 79kw, po cistom pravcu i ravnici ide 140 khm pri 4050 rpm.
Istestirat cemo suzukija sutra
- Ned071
#235 Re: Suzuki SX4
nit je uz ivan nit je uz bradinu neg je uz Orahovce...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#236 Re: Suzuki SX4
Sto mu je dug omjer u mjenjacuNediM17 wrote:
Bice mu puno.
- nepass1
#237 Re: Suzuki SX4
ma trecom 140 i blokada, da ga propuses 
- beco
#238 Re: Suzuki SX4
Ja u Toyoti Auris na 145 km/h u 6 brzini na 3850 rpm. Više ne idem jer sam napravio da preko 4000 rpm dodaje benzintabija wrote:Haha posteno.NediM17 wrote:Stara je ova slika oko godinu dana, jeste mali downhill, negdje od Lucana prema Kaknju.
Drug u meganu 1.6 16v 79kw, po cistom pravcu i ravnici ide 140 khm pri 4050 rpm.
Istestirat cemo suzukija sutra
-
NediM17
#239 Re: Suzuki SX4
@sime_cipol
Da, ima izuzetno duge prenosne omjere.
Zato ovaj motor nikako nije pogodan za neki zajebaniji teren ili ozbiljniji off road, za to je dizelcina.
Pricao sam to u vise navrata.
U jebenom brdu moras biti bas majstor za krenuti, u "podrumu" nema o. momenta + dugi prenosi i jos kad u pricu ukljucis AWD, moras biti zaista vjest da krenes.
1. moze dokuciti 50km/h, 2. 100km/h, 3. 150km/h, u 4. je top speed i ne moze dokuciti limitator.
Zato ovaj motor nikako nije pogodan za neki zajebaniji teren ili ozbiljniji off road, za to je dizelcina.
U jebenom brdu moras biti bas majstor za krenuti, u "podrumu" nema o. momenta + dugi prenosi i jos kad u pricu ukljucis AWD, moras biti zaista vjest da krenes.
1. moze dokuciti 50km/h, 2. 100km/h, 3. 150km/h, u 4. je top speed i ne moze dokuciti limitator.
-
UmaX
#240 Re: Suzuki SX4
Auuuu jesu mu kratke brzine. Kod mene je (doduse dizel i nije Auris) sesta oko 2200rpm na 145km/h, tako otprilike.beco wrote:Ja u Toyoti Auris na 145 km/h u 6 brzini na 3850 rpm. Više ne idem jer sam napravio da preko 4000 rpm dodaje benzintabija wrote:Haha posteno.NediM17 wrote:Stara je ova slika oko godinu dana, jeste mali downhill, negdje od Lucana prema Kaknju.
Istestirat cemo suzukija sutra(šatro zaštita ventila)
-
tabija
#241 Re: Suzuki SX4
Iskreno, to mi se neki dan desilo.NediM17 wrote:@sime_cipol
Krenuo kuci jednom kraticom, zurio bas. Tu je brdo stvarno povelko, izlazi se samo uz zalet ili neki jaci dizel, jednosmjerna je ulica.
U najgorem dijelu mi izleti auto iz suprotne, proso kroz zabranu kreten..Kad sam pokusao pod rucnom da krenem - nista!
Tockovi ne slajdraju sto sam ocekivao (kaldrma + prva kisa) ali jednostavno se ne pomjeram.Malo malo i ugasi se.Drugi put malo jaci gas i jedva izadjoh.
Sa fabijom mi se takodjer desavalo ali ako nista imam neki feedbeck sa puta, prednji slajdraju, volan desno ljevo, pokusavas nesto. Ovdje apsolutno nista.
Kupio sam ga sa 4x4 samo zbog snijega. Zivim u brdu ali kad koristim obicni put kojim ide javni prevoz nema nikakvih problema. Osrednje je brdo, uz malo srece i znanja cak i kad grtalica ne prodje i obicno auto moze izaci (ako ti neko ne stane ispred i oduzme sav zalet).
Kupio sam ga samo da me ne zanima hoce li mi neko stati ispred i sjebat me
-
Throttle
#242 Re: Suzuki SX4
Šteta što mu nije prva skroz kratka da glumi reduktor
-
NediM17
#243 Re: Suzuki SX4
Kod Dustera je takav slucaj. Prvu i ne koristis u normalnoj voznji.
- amar1994
#244 Re: Suzuki SX4
Prvi put kad su me vozili vidim krecu iz druge,reko jel to mjenjac otisao,ma jok prekratka brzina
mazga moRe 3com 120
,ne kontam zasto benzinci imaju duge brzine,valjda potrosnja,g120 3 drugom ide 115 
mazga moRe 3com 120
- nepass1
#245 Re: Suzuki SX4
meni se to nije desilo, jbt za 1 maj sam sa vitarom po blatnjavom putu vozio, klizi ona lijevo desno ali ide. parkirao na mokroj travi uzbrdo, krenuo iz mjesta u rikverc. sutradan po kisi se peo na drugo brdo put katastrofa kilometri blata. sve to sa ljetnim gumama. nije 4x4.tabija wrote:Iskreno, to mi se neki dan desilo.NediM17 wrote:@sime_cipol
Krenuo kuci jednom kraticom, zurio bas. Tu je brdo stvarno povelko, izlazi se samo uz zalet ili neki jaci dizel, jednosmjerna je ulica.
U najgorem dijelu mi izleti auto iz suprotne, proso kroz zabranu kreten..Kad sam pokusao pod rucnom da krenem - nista!
Tockovi ne slajdraju sto sam ocekivao (kaldrma + prva kisa) ali jednostavno se ne pomjeram.Malo malo i ugasi se.Drugi put malo jaci gas i jedva izadjoh.
Sa fabijom mi se takodjer desavalo ali ako nista imam neki feedbeck sa puta, prednji slajdraju, volan desno ljevo, pokusavas nesto. Ovdje apsolutno nista.
Kupio sam ga sa 4x4 samo zbog snijega. Zivim u brdu ali kad koristim obicni put kojim ide javni prevoz nema nikakvih problema. Osrednje je brdo, uz malo srece i znanja cak i kad grtalica ne prodje i obicno auto moze izaci (ako ti neko ne stane ispred i oduzme sav zalet).
Kupio sam ga samo da me ne zanima hoce li mi neko stati ispred i sjebat me
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#246 Re: Suzuki SX4
Ili znas ili ne znas, kakve kratke duge qurtzi palci.... 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#247 Re: Suzuki SX4
De mi malo objasni kako ovo funkcionise.Throttle wrote:Šteta što mu nije prva skroz kratka da glumi reduktor
-
NediM17
#248 Re: Suzuki SX4
Znas li ti?konektovan wrote:Ili znas ili ne znas, kakve kratke duge qurtzi palci....
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#249 Re: Suzuki SX4
Kako necu znati, ucio na ladi rivi, mediteranu, fapu 13, turbo zeti....NediM17 wrote:Znas li ti?konektovan wrote:Ili znas ili ne znas, kakve kratke duge qurtzi palci....
- amar1994
#250 Re: Suzuki SX4
Jest aha,ja cupao kombi tom prvomkonektovan wrote:Ili znas ili ne znas, kakve kratke duge qurtzi palci....