kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post Reply
Noddle

#226 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Noddle »

liliac wrote:
Edo_77 wrote:Hare je ipak najbolji.....Ostali se premalo bore za BIH....

Banac: Ako je Ganić nepravedno optužen, što Silajdžić ima tražiti u Beogradu?
Nije mi jasno zašto Sarajevo tako mlako odgovara na slučaj "Ganić"
Autor: Faruk VELE25.05.2010. 08:16

Banac: Povijesni revizionizam dolazi iz Beograda
Ivo Banac, ugledni historičar i profesor na američkom Univerzitetu Jejl, smatra da je loš dogovor hrvatske premijerke Jadranke Kosor i opozicionog lidera Zorana Milanovića da 230.000 bh. Hrvata na izborima za Hrvatski sabor glasa na četiri umjesto dosadašnja 124 glasačka mjesta, i to za tri zastupnika.

Tuđmanova politika

Kako u svjetlu najnovijih odnosa u Hrvatskoj gledate na nedavno izvinjenje predsjednika Hrvatske Ive Josipovića za politiku svoje zemlje tokom devedesetih godina u BiH?

- Josipović je sam rekao da nije riječ o isprici nego o izrazu željenja. Bojim se da je upravo o tomu riječ. Osobno držim da prava hrvatska isprika tek predstoji, možda ne za Josipovićeva mandata. Problem je u tomu što se hrvatske političke elite, pa prema tomu i građani, ne žele suočiti sa sadržajem Tuđmanove politike prema BiH. Zato bjesomučne izjave raznih HDZ-ovih čelnika, ali i drugih, koji još brane učinke jedne pogubne politike, koja je BiH donijela katastrofu, a Hrvatskoj nesreću.

Veoma dobro poznajete prilike na Balkanu. Kakav, prema Vama, utjecaj na zbivanja u regionu ima progon ratnog člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića u Velikoj Britaniji, po potjernici iz Srbije?

- Za razliku od smušenih elita u Sarajevu i Zagrebu, koje nemaju značajnog državničkog iskustva, srpska elita vrlo dobro zna da je borba za vlastito tumačenje povijesti izuzetno važan popratni aspekt diplomatskih inicijativa. Zato je povijesni revizionizam, vezan uz velikosrpske ratove protiv Hrvatske i BiH, dio sadašnje politike Beograda. Slučaj Ejupa Ganića jedan je od važnijih pokušaja ove vrste. Meni samo nije jasno zašto Sarajevo tako mlako odgovara na ovaj izazov. Ako je Ganić nepravedno optužen, što Silajdžić ima tražiti u Beogradu
?

Kako gledate na pojačanu aktivnost Turske na području BiH i Balkana i šta ona može značiti?

- Ne sviđa mi se cijeli kompleks utjecaja što se generira Davutoluovom doktrinom. Budućnost BiH ne može biti vezana uz koncepte neootomanizma, što god mu to značilo, jer naš svijet, uostalom kao i onaj Republike Turske, nema nikakve veze s jednim bivšim stanjem, koje se u značajnim dijelovima balkanskih društava još danas doživljava s krajnjim podozrenjem. Niti je dobro da se Turska igra posrednika između Sarajeva i Beograda.

E moj Siladzicu, cak je i avion protiv tvog odlaska u Beograd, a ti i dalje ko mazga navalio da ides.

Nije problem njegovog odlaska samo Ganic i Jurisc, problem je njegov odlazak poslije cetiri godine ukradene od ovog naroda, sad ocekuje da se pravi da se nista nije desilo.
nosara

#227 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by nosara »

:lol:
VRATIO SE VALTER!

#228 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by VRATIO SE VALTER! »

nijedan od njih ne zna se ko je veci lopov! :x
predsjednik svih naroda treba da bude komsic, jedan jedini!!! :bih:
VRATIO SE VALTER!

#229 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

nosara wrote:
po cemu je to reha najbolji, sto najbolje zna zanat DESNA RUKA LIJEVI DZEP :?
sto svaka tri mjeseca zavrne po 50 milja, sto mu je na popisu imovine stan vrijedan 270.000 sigurno ga je posteno zaradio :) a kakav je tvoj popis imovine, imal' se za vopi pred kraj mjeseca, preskoci li se nekad racun za internet ili ti haris obezbjedio lagodan zivot? sta ti je dao???
ibizza

#230 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by ibizza »

VRATIO SE VALTER! wrote:
nosara wrote:
po cemu je to reha najbolji, sto najbolje zna zanat DESNA RUKA LIJEVI DZEP :?
sto svaka tri mjeseca zavrne po 50 milja, sto mu je na popisu imovine stan vrijedan 270.000 sigurno ga je posteno zaradio :) a kakav je tvoj popis imovine, imal' se za vopi pred kraj mjeseca, preskoci li se nekad racun za internet ili ti haris obezbjedio lagodan zivot? sta ti je dao???
sta je tebi Zeljko dao?
Budimo realni,Hare jedini dovodi ovo malo investitora u BiH,ugovara poslove za nase firme po svijetu.
Komsicu svaka cast,drag mi je,al realno,Hare je prejak za njega.
Edo_77

#231 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Edo_77 »

Hajmo SDPovci razgulitis, niko vas nista nije pitao, vi imate svoj izbor i kandidate, pustite nas ovdje, sta serete vazda koji virac.
Adriatic

#232 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Adriatic »

Ne mogu da vjerujem da još ima ljudi koji bi glasali za ovog ublehaša?????
Je li moguće da on i Sefer imaju najviše glasova????????????
Znači, još 10 najtežih godina zajedno.
Nekome iz guzice nikako u glavu.
Pa braćo, koliko vam još godina treba da skontate?
nosara

#233 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by nosara »

Ja cu glasat za Harisa ako obeca da ce SIPI sve priznat... :D
VRATIO SE VALTER!

#234 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Zeljko je konacno ujedinio sve prave i normalne ljude koji vide sta nam lopovi rade, kojima nije bitno kako se neko zove vec kako se zivi na danasnjem vaktu!koji neda na bosnu i hercegovinu koju je i branio, koji je rekao da bi se moglo dobiti po prstima ako se bih bude dirala, koji ne ne prodaje muda za bubrege!
ma ne budi naivan vidis li kave su manipulacije u pitanju, haris je tu 20 godina i sta si dobio-CIR NA ZELCU!
Sve je to samo interes sve veliki muslimani, tu su za narod a prekrstili bi se za petaka!!!
pa sta mislis gdje su otisle silne donacije koe su dosle u bih i koje dolaze i dan danas???
felipe kajetano

#235 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by felipe kajetano »

Adriatic wrote:Ne mogu da vjerujem da još ima ljudi koji bi glasali za ovog ublehaša?????
Pa jbg kad nema nikoga iz SDP-a, ostaju samo ublehasi :roll: ...treba shvatiti, nemaju ljudi bash neki izbor :wink:
VRATIO SE VALTER!

#236 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

nosara wrote:Ja cu glasat za Harisa ako obeca da ce SIPI sve priznat... :D
jedino tad :lol:
Catala Cule

#237 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Catala Cule »

Pandaa wrote:
Catala Cule wrote:Ma svi su oni lideri nacionalnih stranki, zato necu dat' glas ni jednom. Bošnjak sam, da se razumijemo. Glasaću za Komšića :)
Hrvatskog clana predsjednistva treba da izaberu hrvati. Ako si bosnjak i glasas za Komsica, ti oduzimas hrvatima pravo da izaberu svog covijeka. A to ne pomaze tvojoj domovini da znas!

Hrvati imaju pravo kad kazu da su neravnopravni sve dok im bosnjaci biraju covijeka kojeg po ustavu oni sami treba da izaberu!
Ionako će Hrvati glasati za kandidata HDZ-a ili 90-ke, vrlo mali procenat njih će glasati za SDP i Željka Komšića. Bošnjaci opet najviše glasaju za Komšića, tako da kad Bošnjaci ne bi mogli glasati za hrvatskog člana predsjedništva, onda Komšića ne bi bilo nigdje, a tek bi tad zavladala nacionalistička katastrofa ;)
nosara

#238 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by nosara »

Catala Cule wrote:
Pandaa wrote:
Catala Cule wrote:Ma svi su oni lideri nacionalnih stranki, zato necu dat' glas ni jednom. Bošnjak sam, da se razumijemo. Glasaću za Komšića :)
Hrvatskog clana predsjednistva treba da izaberu hrvati. Ako si bosnjak i glasas za Komsica, ti oduzimas hrvatima pravo da izaberu svog covijeka. A to ne pomaze tvojoj domovini da znas!

Hrvati imaju pravo kad kazu da su neravnopravni sve dok im bosnjaci biraju covijeka kojeg po ustavu oni sami treba da izaberu!
Ionako će Hrvati glasati za kandidata HDZ-a ili 90-ke, vrlo mali procenat njih će glasati za SDP i Željka Komšića. Bošnjaci opet najviše glasaju za Komšića, tako da kad Bošnjaci ne bi mogli glasati za hrvatskog člana predsjedništva, onda Komšića ne bi bilo nigdje, a tek bi tad zavladala nacionalistička katastrofa ;)
Po stoti put, zbog ovih koji slabije shvataju, Komsica su izabrali i opet ce ga izabrati glasaci SDP-a, a ne nikakve vjerske ili nacionalne skupine...

Znam da je tesko progutat da jos uvijek ima nesto normalnih ljudi u ovoj zemlji, ali tako vam stoje stvari... :D

Vratimo se haretu-magaretu i ostalim kandidatima jedne od klero-nacionalistickih politickih grupacija u BiH + Sefer... :D

Iako ne glasam u ovom slucaju, da glasam birao bih Komandanta... Ostali mu nisu ni za otic po cigare... :D
vrhbosna

#239 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by vrhbosna »

VRATIO SE VALTER! wrote:nijedan od njih ne zna se ko je veci lopov! :x
predsjednik svih naroda treba da bude komsic, jedan jedini!!! :bih:
isto

#240 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by isto »

Samo 5 glasova razlike Sefera i Hatera :D
Ima da se obojica narade i oznoje ako zele pobjediti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#241 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Chmoljo »

felipe kajetano wrote:
Adriatic wrote:Ne mogu da vjerujem da još ima ljudi koji bi glasali za ovog ublehaša?????
Pa jbg kad nema nikoga iz SDP-a, ostaju samo ublehasi :roll: ...treba shvatiti, nemaju ljudi bash neki izbor :wink:
sjo, vidi felipea što je zabrinut. :mrgreen: kad će SNSD izbaciti nekog Bošnjaka? il' Hrvata, ipak je njih najlakše preglasati? :oops: :mrgreen:

sjo opet ja :roll: :-) e 'bem ti taj izborni zakon, kad se svaki put izofiram :roll:
spreca

#242 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by spreca »

Predsjednistvo BiH u sledecem mandatu ce izgledati tocno ovako ako neko hoce da se opkladi moze.

1.Silajdzic
2.Komsic
3.???to cemo saznati posle izbora jer utrka ce biti tesaka i do kraja neizvjesna

P.S. SAmo mi je zao onih koji ce morati Hareta gledati jos jedan mandat :lol: :lol: :lol: a meni pravo draaaago :D
VRATIO SE VALTER!

#243 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

je** ove izbore kad se nema za koga glasati, kad svako hoce u politiku da zgrne lovu! malo im silni tornjevi, poslovni prostori, avioni, kamioni, skinuli bi nam gace s guzice da mogu!!!
felipe kajetano

#244 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by felipe kajetano »

Chmoljo wrote: sjo, vidi felipea što je zabrinut. :mrgreen: kad će SNSD izbaciti nekog Bošnjaka? il' Hrvata, ipak je njih najlakše preglasati? :oops: :mrgreen:

sjo opet ja :roll: :-) e 'bem ti taj izborni zakon, kad se svaki put izofiram :roll:
Ma druze vidim da ljudi nisu zadovoljni ovom listom,jedan lopov, drugi izdajnik, treci budala, a zajednicki sadrzilac im je da su kako se reČe ublehasi :-?...pa reko ne bi bilo zgoreg da SDP kao partija koja zna sta radi nesto preduzme spram toga, tuga je gledati kako ljudi muku muČe sa ovim likovima :roll:
Chmoljo

#245 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Chmoljo »

felipe kajetano wrote:
Ma druze vidim da ljudi nisu zadovoljni ovom listom,jedan lopov, drugi izdajnik, treci budala, a zajednicki sadrzilac im je da su kako se reČe ublehasi :-?...pa reko ne bi bilo zgoreg da SDP kao partija koja zna sta radi nesto preduzme spram toga, tuga je gledati kako ljudi muku muČe sa ovim likovima :roll:
eih, pa ovi socijaldemokrati ne obećavaju termoelektrane i aerodrome. treba biti realan, a ne egoista. :oops: real-politika druže, real-politika.
vee-jay

#246 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by vee-jay »

Svetozar Pudaric :D

...al' uistinu, nema nijednoga iz "moje" stranke :roll: :(
exliberal

#247 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by exliberal »

Chmoljo wrote:
felipe kajetano wrote:
eih, pa ovi socijaldemokrati ne obećavaju termoelektrane i aerodrome. treba biti realan, a ne egoista. :oops: real-politika druže, real-politika.

jebiga cmoljo a sta obecavaju......znam da nesmijem da ti kritikujem sefa ali sta je to sdp uradio dosad osim sto se samo gura da dodje do stolice....isto sranje drugo pakovanj
Chmoljo

#248 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Chmoljo »

exliberal wrote: jebiga cmoljo a sta obecavaju......znam da nesmijem da ti kritikujem sefa ali sta je to sdp uradio dosad osim sto se samo gura da dodje do stolice....isto sranje drugo pakovanj
ako ti tako kažeš. ne pada mi na pamet reklamirati ovdje stranku, ko želi vidjeće. Zlatka možeš kritikovati. ne bi bio ni prvi ni jedini.

ja samo jedva čekam da vidim te armije glasača kad neko drugi bude predsjednik SDP-a.
exliberal

#249 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by exliberal »

Chmoljo wrote:
exliberal wrote: jebiga cmoljo a sta obecavaju......znam da nesmijem da ti kritikujem sefa ali sta je to sdp uradio dosad osim sto se samo gura da dodje do stolice....isto sranje drugo pakovanj
ako ti tako kažeš. ne pada mi na pamet reklamirati ovdje stranku, ko želi vidjeće. Zlatka možeš kritikovati. ne bi bio ni prvi ni jedini.

ja samo jedva čekam da vidim te armije glasača kad neko drugi bude predsjednik SDP-a.
KAD NEKO DRUGI BUDE PREDSJEDNIK SDP-a.... to je veoma vazno u ovom slucaju
Nesumnjivo je da bi sklanjanjem Lagumdjije i korigovanjem politike SDP-a (vise nalijevo, odmicanje od nacionalnih stranaka) naginjanjem i drugim narodima ne samo podobnim srbima i hrvatima iz Sarajeva i Tuzle ( da znam da ces reci da je SDP multi, multi ali realno su manje vise jednonacionalna parija) doslo do promjene u broju glasaca koji bi se okrenuli SDP-u ali dok se to neuradi .....
Chmoljo

#250 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Chmoljo »

exliberal wrote:
KAD NEKO DRUGI BUDE PREDSJEDNIK SDP-a.... to je veoma vazno u ovom slucaju
Nesumnjivo je da bi sklanjanjem Lagumdjije i korigovanjem politike SDP-a (vise nalijevo, odmicanje od nacionalnih stranaka) naginjanjem i drugim narodima ne samo podobnim srbima i hrvatima iz Sarajeva i Tuzle ( da znam da ces reci da je SDP multi, multi ali realno su manje vise jednonacionalna parija) doslo do promjene u broju glasaca koji bi se okrenuli SDP-u ali dok se to neuradi .....
pravo si naivan. koje bolan ulijevo? znaš li ti gdje mi živimo? ako misliš da je moguće biti istinska lijeva opcija i pri tome biti važan činilac u politici onda drug moj ne znam koliko si uopće svjestan situacije u zemlji.

i nemoj mi premazanih priča o "Alijinim Hrvatima i Srbima". poštenije je reći da su u SDP-u ljudi koju BiH doživljavaju svojom i u ratu nisu imali nikakvih dvojbi. pa čak i kada su neki htjeli da im uskrate to pravo. zar stvarno misliš da jedan Sveto Pudarić onako izblamirao onu kravu sa RTS-a da bi bio podoban bošnjačićima?

to što za SDP glasa većinom bošnjački korpus nije toliko problem same stranke koliko političke situacije u zemlji. šta bi trebalo sad, prosipati neki lažni liberalizam i ljevičarstvo, mir, mir, niko nije kriv i otići pred Kapiju i položiti cvijeće? je li problem SDP-a što su ostali torovi ubjeđeni da ovo nije njihova zemlja, pa samim tim diskredituju svakog čovjeka koji želi dobro ovoj ZEMLJI, a ne pojedinom NARODU, bez obzira kako se zvao i iz koje stranke dolazio. je li problem SDP-a što postoji mali milion presuda u Haagu o proteklom ratu i koje jasno pokazuju šta se dešavalo? šta sad treba? ići niz dlaku idiotima koji misle da će više grobova "onih anamo" donijeti njemu bolji život?

nije problem bićemo ljevičari, pa ćemo se kao i evropske kolege zalagati za istospolne brakove, a kad to uspijemo onda i za to da mogu usvajati djecu. ah da, tada će javiti mrsimudolozi koji će ustanoviti kako je Lagumdžija glup, i mora birati riječi i shvatiti gdje živi...

da može bolje, može. uvijek može bolje. da je sada najbolja opcije. za mene jeste. lako je biti socijaldemokrata na Zapadu. ili, recimo, u Hrvatskoj. tamo samo još Mamić lupa o velikosrpskim zavjerama.

kako zadovoljiti očekivanja tri naroda, koji imaju tri istine o onome što ih razdvaja?

dok ne shvatite da su suštinski, većina naših stranaka ni lijevo ni desno, već u centru, a da je narod uglavnom socijaldemokratski orijentisan (pozivam se na istraživanje Srđana Puhala) onda ćete ostajati zbunjeni zbivanjima na našoj političkoj sceni. a i ja sam zbunjen ovim gore paradoksima, ali onda se sjetim gdje živim.
Post Reply