Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
-
moee
- antropolog
#227 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Što time želimš reći da je studij francuskog lagan, ha ?Trebam te wrote:Najteze je studirati francuski jezik, ako pitate zehru
- Optimist
#228 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Ma.Le.Na wrote:tskfidoremilienko wrote:Pa normalno da ima, ja sam uzeo jedan primjer i poveza te struke, Sad što ti ne vidiš ili izvrćeš, tvoj problem!Ma.Le.Na wrote:druŽe...ima svijeta u gradjevini i poslije cesta mostova i tunela (prašinaru
![]()
![]()
)
i pliz ..priti pliz..ne ne izjednacavati gradjevinu sa arhitekturom
![]()
![]()
![]()
![]()
Normalno, arhitektura nije ni blizu građevini, ali ne želim ulaziti u to!
prašinaru!????![]()
ja kontala ti znas interne sale na gradjevini
saobrcajci - prasinari,,
konstrukteri ..skele...
itd itd
Zaboravila si dodati pored ovih saobracajaca i konstruktera i hidrase - zabari.
-
dinno123
#229 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
za sve fakultete vrijedi: prezivi prvih 5-6 godina,
-
-
-
onda upises drugu i sve je lakse
-
-
-
onda upises drugu i sve je lakse
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#230 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Ako bi ih rangirali po dužini...moj je ubjedljivo najduži.
Fakultet, mislim.
Fakultet, mislim.
-
P!nk
#231 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Do sada, na birou nema niti jednog nezaposlenog šumaraBambi_na_kofeinu wrote: I slažem se za šumarstvo, jako lijep studij, sa dosta kvalitetnog kadra, ne znam kakva je situacija poslije sa zapošljavanjima?
-
Bokaccc
#232 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Šta je ukusnije, lubenice il' krompir?
- minjonja
#233 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
krompirBokaccc wrote:Šta je ukusnije, lubenice il' krompir?
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#234 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
tikvaBokaccc wrote:Šta je ukusnije, lubenice il' krompir?
-
ado_pitar
- Lipstick Jungle
- atko
#237 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Sve u svemu na kraju balade obrazovanje nam je sve mrsavije i mrsavije 
- fidoremilienko
#238 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Spalo na jako niske graneatko wrote:Sve u svemu na kraju balade obrazovanje nam je sve mrsavije i mrsavije
-
P!nk
#239 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Sve je to politika.atko wrote:Sve u svemu na kraju balade obrazovanje nam je sve mrsavije i mrsavije
- rinna0304
#240 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Ja bar za sebe znam da cu prije ovu svoju poljoprivredu zavrsit nego da sam upisala FPN tu bi definitivno obnovila godinu jedno 15x .. jer me sociologija i sve sto ima veze s tim cudima ni sekunde ne zanima ( dakle meni bi ti društveni fakulteti bili 10000x tezi nego neki prirodni ) xD Al cu zato vjecito vristati sto kod nas nema da se studira fotografija

- Ductus Holedocus
#241 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Izlazila sam je na medicini 3 puta ,ostale ispite uglavom od prve..rinna0304 wrote:Ja bar za sebe znam da cu prije ovu svoju poljoprivredu zavrsit nego da sam upisala FPN tu bi definitivno obnovila godinu jedno 15x .. jer me sociologija i sve sto ima veze s tim cudima ni sekunde ne zanima ( dakle meni bi ti društveni fakulteti bili 10000x tezi nego neki prirodni ) xD Al cu zato vjecito vristati sto kod nas nema da se studira fotografija![]()
dao mi je 6 i to kao jedva i to,ali nije posten bio..
- vesela_sveska
#242 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
1.medicina
2.elektrotehnika
3.ostali teh.fak.
4.ostali
2.elektrotehnika
3.ostali teh.fak.
4.ostali
- nermin9200
#243 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
cuj elektrotehnika teza od masinstva, to mozda u sarajevu samovesela_sveska wrote:1.medicina
2.elektrotehnika
3.ostali teh.fak.
- harač
#244 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
nije mi jasna logika kriterija. ukoliko prihvatimo da neko može imati [talenat/dar/predispoziciju etc.] za određeni fakultet ili naučnu oblast, onda bi se trebalo pretpostaviti da mu gradivo te oblasti neće biti teško kao nešto drugo
meni je likovna akademija najteži fakultet na svijetu jer nemam apsolutno nikakvog talenta za slikanje. onome ko ima isto to nije najteži fakultet [naravno, uvijek postoji nerad, moguće je bilo koji fakultet obnavljati milion puta]
čini mi se da se ista logika može primijeniti na sve
meni je likovna akademija najteži fakultet na svijetu jer nemam apsolutno nikakvog talenta za slikanje. onome ko ima isto to nije najteži fakultet [naravno, uvijek postoji nerad, moguće je bilo koji fakultet obnavljati milion puta]
čini mi se da se ista logika može primijeniti na sve
-
El_comadante
#245 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
interesantna tema i diskusija...
- _Reds_
#246 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Pogresno postavljate teze.
Ne moze se teza postaviti ni tako da se gleda broj upisanih i broj diplomiranih.
Treba pogledati koje fakultete upisuju najbiolji ucenici iz srednjih skola.
Definitivno da ETF upisu prosjecno najbolji studenti (po ocjenama iz srednje skole), mada su i tamo oborili kriterije zadnjih 2-3 godine. Prve dvije bolonjske i stare su bili visoki, ali nakon toga su malo oborili, zasto ne znam.
Mozda bi se na svom faksu pri upisu trebao provesti test inteligencije, i siguran sam da bi ETF prosjecno pobjedio, sa kvotom 1.05.
I pored ovog svega, smatram da je Medicina tezi fakultet za zavrsiti. Pa bi moj poredak isao ovako..
1.Medicina
2.1. ETF (AE), 2.2. ETF(TK) 2.3 ETF (RI)
3. Farmacija/Stomatologija/Arhitektura
4. Građevina/Masinstvo/ETF(EE)
.
.
. (par praznih mjesta)
7.PMF/ Saobracajni / Veterina
8. Ekonomija / Pravo
9. Filozofski/ Sumarski /FIN
11. Pedagoski
10. Kriminalistika/ FPN/ Javna Uprava
Sport i akdaemije ne bih ubacao, tamo nije potrebna znanost presudna, nego neke druge stvari.
Ne moze se teza postaviti ni tako da se gleda broj upisanih i broj diplomiranih.
Treba pogledati koje fakultete upisuju najbiolji ucenici iz srednjih skola.
Definitivno da ETF upisu prosjecno najbolji studenti (po ocjenama iz srednje skole), mada su i tamo oborili kriterije zadnjih 2-3 godine. Prve dvije bolonjske i stare su bili visoki, ali nakon toga su malo oborili, zasto ne znam.
Mozda bi se na svom faksu pri upisu trebao provesti test inteligencije, i siguran sam da bi ETF prosjecno pobjedio, sa kvotom 1.05.
I pored ovog svega, smatram da je Medicina tezi fakultet za zavrsiti. Pa bi moj poredak isao ovako..
1.Medicina
2.1. ETF (AE), 2.2. ETF(TK) 2.3 ETF (RI)
3. Farmacija/Stomatologija/Arhitektura
4. Građevina/Masinstvo/ETF(EE)
.
.
. (par praznih mjesta)
7.PMF/ Saobracajni / Veterina
8. Ekonomija / Pravo
9. Filozofski/ Sumarski /FIN
11. Pedagoski
10. Kriminalistika/ FPN/ Javna Uprava
Sport i akdaemije ne bih ubacao, tamo nije potrebna znanost presudna, nego neke druge stvari.
- sinuhe
#247 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Meni je fascinantno kako su ljudi u nerazvijenim zemljama opsjednuti tehnikom, a za profesore matematike zna i sira javnost.
Citam nedavno kako su u EU zemljama najzainteresovaniji za tehnologiju mladi Latvijci.
Citam nedavno kako su u EU zemljama najzainteresovaniji za tehnologiju mladi Latvijci.
- _Reds_
#248 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
To sam razdvojio, jer studij EE n ETF-u realno je laksi od nekih drugih tehnickih fakulteta (bar ovaj bolonjski). Na ETF-u je prva godina ista za sve, ostalo svako svoje fura. I godisnje zavrsi pod 30tak prosjecno na 4 smjera. Ovo gore je moje misljenje, taj poredak, a cinjenica je da ETF upisu realno najbolji sredonjoskolci (prosjecno).alternativni wrote:E nek si ti dobro postavio teze_Reds_ wrote:Pogresno postavljate teze.![]()
Odsjeke ETF-a rangiras k'o posebne fakultete, iako su medjusobno srodniji nego odsjeci na PMF-u.
Ali PMF si upisao kao jednu cjelinu. Jel to smatras da su geografija i fizika podjednako teski?
Cuj "par praznih mjesta"mogao si reda-radi upisati poljoprivredu na to mjesto.
Da nisi slucajno student AE-a na ETF-u?
Poljoprivredni je jedno 4. 5. sa kraja, od gore pobrojanih.
Student AE nisam, niti sam bio.
I par praznih, jer su ovi gore klasa A, a PMF je realno u klasi B. Doduše moža bi se i trebalo radvojiti odsjeci, pa bi mozda matematika sa PMF usla u A-, a geografija bi otisla u B- ili C.
- _Reds_
#249 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
Pa namjerno sam izostavio, jer to nisu znanosti, nego umjetnosti, tamo je potreban dar, i njih je tesko mjeriti. Slicno je i sa fakultetom sporta, i tamo je da si ne znam ni ja kako pametan, ako si fizicki trutav neces, ne ide.alternativni wrote:Cuj, mozda bi se trebali razdvojiti. U praksi su toliko razdvojeni da ja nakon 5 godina studiranja nemam pojma sta se desava na ostalim odsjecima, ko tamo predaje, ko tamo studira, sta se tamo radi,... Slicno misle i profesori, komotno bi mogli formirati dva fakulteta._Reds_ wrote: I par praznih, jer su ovi gore klasa A, a PMF je realno u klasi B. Doduše moža bi se i trebalo radvojiti odsjeci, pa bi mozda matematika sa PMF usla u A-, a geografija bi otisla u B- ili C.
Ovo s klasama je cista glupost. Meni su najteze akademije koje si izostavio sa liste. Nema sanse da bi me ikad primili na prijemni, a kamoli da zavrsim bilo sta. Koliko su oni anti-talenti za matematiku, toliko sam ja za umjetnost.
Ma u svakom slucaju, matematika sa PMF-a vise nije u klasi A. Ovog mjeseca studenti upisali ocjene iz Analize 1 bez polaganja teorije
Ne znam da li sad na PMF-u predaje profesor Arslanagić, meni je čovjek držao neke casove matematike dok sam bio jos srednjoskolac, i bio je strasan profesor.
- atko
#250 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)
@_Reds_
znaci placemmmm
sta ti studiras majke ti ??? ... 1000% je nesto iz 2.1

i iz koje elitne gimnazije dolazis ?
znaci placemmmm
sta ti studiras majke ti ??? ... 1000% je nesto iz 2.1
i iz koje elitne gimnazije dolazis ?
Last edited by atko on 30/03/2012 00:20, edited 1 time in total.