Ljetovanje u Turskoj

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
@mba

#226 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by @mba »

SaRaMaNtNa wrote:Pozdrav svima :)
Evo da se i ja javim na ovu temu. Narucili smo ja i moj muz odmor za Tursku, mjesto Izmir/Kusadasi.
Hotel Aqua Fantasy. Jedva cekamo! :-) Bili smo u Turskoj 3 puta do sada, i nekako uvjek zelimo nazad.
Nismo nikad bili u Septembru mjesecu, ali smo na nettu citali da je i u tom periodu vruce.
Nama je najvaznije da dobijemo boje, da se kupamo i odmaramo. :)
Da li je neko od vas bio mozda u istom mjestu ili u Septembru mjesecu?
Pozdrav od mene. :)

bio sam ja sa familijom krajem septembra 2010, da budem iskren najbolje vrijeme za kupanje, voda 28° temperature zraka do 38°, turista mali milion, ja licno preporucujem septembar za tursku, od 24.09.12 smo opet u turskoj, antalya najvjerovatnije hotel titanic!
SaRaMaNtNa

#227 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by SaRaMaNtNa »

ma hej @mba super :) I mi idemo oko 14 septembra aBd :) najvaznije mi je da je sunce i da se mogu suncati, da nas ne zadesi hladnoca ili kise :( super hvala ti na odg. i sretan put i lijep odmor :)
sabanss

#228 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by sabanss »

SaRaMaNtNa wrote:ma hej @mba super :) I mi idemo oko 14 septembra aBd :) najvaznije mi je da je sunce i da se mogu suncati, da nas ne zadesi hladnoca ili kise :( super hvala ti na odg. i sretan put i lijep odmor :)
Pa nije Drvenik :lol:
zemomak

#229 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by zemomak »

Ja sam bio u antaliyi, hotel concorde 5*, 7 dana, svima ko ima materijalne mogucnosti preporuka da ide tamo na ljetovanje...sve na top nivou...

Tapatalk via iPhone 4s
@mba

#230 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by @mba »

SaRaMaNtNa wrote:ma hej @mba super :) I mi idemo oko 14 septembra aBd :) najvaznije mi je da je sunce i da se mogu suncati, da nas ne zadesi hladnoca ili kise :( super hvala ti na odg. i sretan put i lijep odmor :)

mi planiramo od 22 sep. aBd, vrijeme sigurno dobro cak se moze i u oktobru ici, jos uvjek je toplo dovoljno za kupanje i suncanje, dobar provod vama!
Lightness

#231 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by Lightness »

vidjet cemo,mozda i odemo xD
Curly.LOVE

#232 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by Curly.LOVE »

Moram Vam reci da ste me obradovali tim za oktobaar :P :P :P
Zna li neko ima li kakva agencija koja daje onako finu ponudu za mladence, za oktobar.. sve ono sto sam ja pronasla je do 9. septembra.. :cry: :cry: :cry: :cry:
sabanss

#233 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by sabanss »

Curly.LOVE wrote:Moram Vam reci da ste me obradovali tim za oktobaar :P :P :P
Zna li neko ima li kakva agencija koja daje onako finu ponudu za mladence, za oktobar.. sve ono sto sam ja pronasla je do 9. septembra.. :cry: :cry: :cry: :cry:
Iz BiH ti niko ne leti u oktobru, zadnji aranzmani su sredina septembra.

Probaj Kontiki iz Beograda, oni su imali dobrih aranzmana za Tursku.
SaRaMaNtNa

#234 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by SaRaMaNtNa »

Odlicno @mba hvala ti :)
Hotel u koji cemo ima 4* i sasvim je dovoljno, hotel nije toliko vazan koliko je plaza i mjesto, eto potrefilo se bas da je jeftin a 4*. Svaki put kad idemo narucimo All inclusive, to mi je isto vazno. Hajd vidjet cemo, jedva cekam, jer je ovdje ljeto grzono bilo.
@mba

#235 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by @mba »

SaRaMaNtNa wrote:Odlicno @mba hvala ti :)
Hotel u koji cemo ima 4* i sasvim je dovoljno, hotel nije toliko vazan koliko je plaza i mjesto, eto potrefilo se bas da je jeftin a 4*. Svaki put kad idemo narucimo All inclusive, to mi je isto vazno. Hajd vidjet cemo, jedva cekam, jer je ovdje ljeto grzono bilo.

pa uglavnom je gotiva zesca, barem ovdje gdje smo mi bili hotel voyage sorgun, bilo je rusa onako ali njih ima svugdje trenutno...
libertas300

#236 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by libertas300 »

Mi smo bili 2010 u hotelu s 4 zvjezdice - Aska Baran, recenzije na tripadvisoru odlične, preporuke isto tako.Ali stvarnost je ipak malo drugačija, od toga da su nas smjestili u neke kućice koje nisu ni 2 zvjezdice (nakon 2 dana smo insistiranjem uspjeli dobiti premještaj u glavnu zgradu), do hrane gdje sam treći dan dobio takvo trovanje hranom da sam 24 sata mislio da ću umrijet od bolova u stomaku.Hrana jednolična, ono što se ne pojede danas, kuhari vrte danima u raznim drugim jelima, hladnim ili toplim, čak stavljaju i u neke salate.

E sad, da bismo izbjeghli takva iskustva odlučili smo da podignemo budžet za ljetovanje tako da smo prošle godine bili u hotelu Delphin Botanik a ove u Limak Atlantis.E to su hoteli, sa vrhunskom uslugom, hranom, animacijom, ostalim sadržajima.... Koliko para toliko muzike.
Ima od ovih hotela u Turskoj i skupljih i luksuznijih ali mislim da je ovo optimum onoga što je čovjeku potrebno na jednom godišnjem odmoru, best value for money.
@mba

#237 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by @mba »

libertas300 wrote:
Mi smo bili 2010 u hotelu s 4 zvjezdice - Aska Baran, recenzije na tripadvisoru odlične, preporuke isto tako.Ali stvarnost je ipak malo drugačija, od toga da su nas smjestili u neke kućice koje nisu ni 2 zvjezdice (nakon 2 dana smo insistiranjem uspjeli dobiti premještaj u glavnu zgradu), do hrane gdje sam treći dan dobio takvo trovanje hranom da sam 24 sata mislio da ću umrijet od bolova u stomaku.Hrana jednolična, ono što se ne pojede danas, kuhari vrte danima u raznim drugim jelima, hladnim ili toplim, čak stavljaju i u neke salate.

E sad, da bismo izbjeghli takva iskustva odlučili smo da podignemo budžet za ljetovanje tako da smo prošle godine bili u hotelu Delphin Botanik a ove u Limak Atlantis.E to su hoteli, sa vrhunskom uslugom, hranom, animacijom, ostalim sadržajima.... Koliko para toliko muzike.
Ima od ovih hotela u Turskoj i skupljih i luksuznijih ali mislim da je ovo optimum onoga što je čovjeku potrebno na jednom godišnjem odmoru, best value for money.

pa znas svugdje ti je tako, ja isto nebih isao ni u tursku u hotel koji nema 5* isto tako ti je i u spaniji ili u italiji.
samo moram reci prvi put kad smo bili u turskoj bio je hotel 3* i za te pare koje smo platili sasvim ok, tada smo bez djece bili, ali sada ne idemo u hotele ispod 5*, ili idemo kako treba ili nikako!

hotel za 4* je dobar u austriji njemackoj svicarskoj itd. sve ostale zemlje normala da ne maju taj standard, jedan poznanik je bio u monacu hotel 3* "ziva katastrofa" hotel, ko bi rekao za jedan monaco?
hzsa22

#238 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by hzsa22 »

Topla preporuka za Siam Elegance u Beleku, Crystal Delux Resort i Viking Nona Beach u Kemeru!
Ambrozija

#239 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by Ambrozija »

hzsa22 wrote:Topla preporuka za Siam Elegance u Beleku, Crystal Delux Resort i Viking Nona Beach u Kemeru!
Aposlutno se pridruzujem preporukama za Crystal Delux Resort i Viking Nona Beach.
magi87

#240 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by magi87 »

Da li je neko od vas bio u Porto Bello Resort & Spa, Antalya? Ovo je ponuda Centrotours-a. Kakva su vasa iskustva s ovom agencijom?
SaRaMaNtNa

#241 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by SaRaMaNtNa »

Eh sad, sto ljudi sto cudi.. Ja sam bila dosta puta u Turskoj, i sa 3* i sa 5*, nikad ama bas nikada se nisam pokajala, nikakvi problemi sa hotelima, hrana izvrsna. Tako da mislim da je vise ko je kakav tip i sta ocekuje od svog odmora.
Natalie_28

#242 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by Natalie_28 »

Jucer narucih odmor ove godine, napokon...! :D
Idem u Marmaris, po prvi put, neznam sta me ocekuje ali idem da se odmorim, to je najvaznije. :dance:
Hotel se zove Ideal Prime Beach 5*. Prvi put idem u hotel sa 5*, ali nije bilo nekog izbora a i cijena je bila povoljna.
Ehh sad :-D Ima li neko da je bio u Marmarisu? Mozda cak i u ovom hotelu? Napravljen je 2011god. tako da cisto sumnjam ali ipak pitam :)
@mba

#243 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by @mba »

Natalie_28 wrote:Jucer narucih odmor ove godine, napokon...! :D
Idem u Marmaris, po prvi put, neznam sta me ocekuje ali idem da se odmorim, to je najvaznije. :dance:
Hotel se zove Ideal Prime Beach 5*. Prvi put idem u hotel sa 5*, ali nije bilo nekog izbora a i cijena je bila povoljna.
Ehh sad :-D Ima li neko da je bio u Marmarisu? Mozda cak i u ovom hotelu? Napravljen je 2011god. tako da cisto sumnjam ali ipak pitam :)

izvoli, koliko sam mogao procitati ljudi se zale na higijenu u sobama, hrana jednostavna, publika rusi i englezi, ali to ne znaci da se vama nece svidjeti, jer nemaju svi ljudi isti ukus, nigdje neces naci hotel da ce svima sve odgovarati!

http://www.holidaycheck.ch/hotel-Hotelb ... detailView
Natalie_28

#244 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by Natalie_28 »

Prvi put ovo citam, citala sam sve komentare na tripadvisoru, i uglavnom su pozitivni bili. No, ko ce im ga vise vjerovati, ipak hotel je sa 5* i mislim da se necu pokajati. A ima i ljudi koji traze dlaku u jajetu. Kad sam prosle godine isla na odmor za Tursku, hotel je bio sa 4*. U avionu sam srela jednu koja je tvrdila, da je hotel bljak i da kad su oni bili jednom u bazenu da je plutalo (izvinjavam se) g*vno. Mislim, halo?? Ja ode i vratih se kuci sa najboljim osjecajem, bilo je divno.
PurpurHazel

#245 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by PurpurHazel »

Natalie_28 wrote: A ima i ljudi koji traze dlaku u jajetu. Kad sam prosle godine isla na odmor za Tursku, hotel je bio sa 4*. U avionu sam srela jednu koja je tvrdila, da je hotel bljak i da kad su oni bili jednom u bazenu da je plutalo (izvinjavam se) g*vno. Mislim, halo?? Ja ode i vratih se kuci sa najboljim osjecajem, bilo je divno.

Upravo tako. Imaš picajzlića koji će svemu naći manu, a poznavajući takve neke u svom životu komentirali smo kad smo dole bili da bi oni i tom hotelu gdje smo odsjeli našli manu. A bili smo u Royal Wingsu, Lara Beach, 5* ultra all incl., i sve što mogu reći je gotiva, oduševljenje i potpuni odmor. Ekstremno čisto to mi je bila najveća fascinacija, stalno vidiš kako čiste i paze na svaki milimetar, ljubazni su maksimalno, a hrana je čudo jedno.

Također moram pohvaliti i Golden preko kojeg smo putovali, moje prvo agencijsko putovanje, što inače uvijek mrzim pa organiziram sve sama, ali ovaj put se odlučih za agenciju i nisam pogriješila, ljudi su bili odlični. Od ekipe ovdje s kojom smo sve dogovarali, do vodiča dole. Svaki respekt, sve je teklo bez ijednog problema, svi se vratili sretni i zadovoljni. :thumbup:
Natalie_28

#246 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by Natalie_28 »

Vjerujem ti na rijec :) Tako cu vjerovatno i ja govoriti, hehe...
A reci mi, sta znaci " Ultra All Inclusive" ? Prvi put za to cujem, ovaj hotel ima to.
PurpurHazel

#247 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by PurpurHazel »

Natalie_28 wrote:Vjerujem ti na rijec :) Tako cu vjerovatno i ja govoriti, hehe...
A reci mi, sta znaci " Ultra All Inclusive" ? Prvi put za to cujem, ovaj hotel ima to.
Nama je ovaj ultra all inclusive u hotelu uključivao baš to - doslovno sve, hrane i pića u izobilju u svako doba dana i noći, sve od ludorija u aqua parku do svih popratnih sadržaja . Znači, novčanik nismo uopće vadili iz sefa, osim za suvenire i stvarčice koje smo šopingirali po gradu. Ma uživat ćeš stoposto, blago tebi. :thumbup:
staradis

#248 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by staradis »

Jedno pitanje, znam dosta ljudi koji su otislu u Tursku na neko ljetovanje 7-10 dana u extra hotele ali nisu nigdje bili van hotela.Molim vas da mi kazete sta ste radili 10 dana u zatvorenom kompleksu ja bi se rokno :sax:
Natalie_28

#249 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by Natalie_28 »

staradis, haha...sta ti mislis? :D :mrgreen:
sabanss

#250 Re: Ljetovanje u Turskoj

Post by sabanss »

Natalie_28 wrote:staradis, haha...sta ti mislis? :D :mrgreen:
Vala bas. Neiskusno pitanje :D
Post Reply