PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sekiracija

#226 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by sekiracija »

IZMANIPISANI BORCI,nidje veze,pa oni su izmanipulisani 1992e.
Ovo je sukob laznog patriotizma,HAMINIH PODRUMASA i policije debelih vratova .
Alfa_Ze

#227 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Alfa_Ze »

vruce pivo wrote: oni imaju voz a nas se po troje u taksiju gura...
Sve njihove probleme ce rijesiti novi Premijer Fahro Berluskoni, i Valter zvani Radzo !! 8-)
kamen spoticanja

#228 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by kamen spoticanja »

Neelix wrote:odgovorit cu ti na pp, jer moji licni stavovi, a ni stranacko opredjeljenje, nisu tema :)
ama nema potrebe...nema to veze s tobom...nego s mainstreamom koji ovde vlada...ne shvatam kako oni mogu biti rulja...to zaista ne shvatam...sta funkcionise u drzavi pa da im odnesemo cvijece...nista...zar nismo svi ovde horski srali da treba ustat i protestvovat...zasto sad rulja...ne opravdavam nasilje,za hljeba mu trebalo ko ovo iskoristi za politicke sicare...ali ono su nasi heroji...mi smo stoka zasto nismo bili s njima danas...mi smo rulja...mi internet supci
therrarrius

#229 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

Neelix wrote:
therrarrius wrote:
Neelix wrote: jesil ti dobro bolan? ZNAS LI TI ZASTO SU ORGANIZOVANI PROTESTI ?? hajde budi ljubazan prije nego druge pozivas da osjecaju sram, ZASTO su danas borci protestvovali.
Ne znam, pio sam kafu u centralu i pljuvao po forumu. Protestvovali su zato sto im je dobro.
protestvovalo je njih 3-4 hiljade zbog toga sto ce se dodatna primanja ukinuti za oko 1000 njih kojima primanja prelaze 2.000 KM.

jel ista jasnije sad?
Editovao sam svoj prijasnji odgovor, vidi opet.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#230 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by ladyblue18 »

kamen spoticanja wrote:zar nismo svi ovde horski srali da treba ustat i protestvovat...zasto sad rulja
Ja fino gore napisah da internet minderpuzama ne mozes udovoljiti nikada. :)
ultima_palabra

#231 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by ultima_palabra »

Samo cu da ponovim napisano:
Danas hoce da marisu one za koje ce opet u Oktobru da glasaju. E jebem li ga ako to moze i jedna normalana glava da shvati. Vodja revolucije Dzevad Radjo, desna ruka Fahrudina Radoncica u SBBiH. Najvisa ratna priznanja djeljena i sakom i kapom i samo bi jos trebalo da se kao nosilac zlatnog ljiljana medju ovim ljudima pojavi i Brankovic. Naravno kao i 92 godine tako i danas ovce nije tesko natjerati da bleje samo im prospi socijalu. Zasto nisu ovoj vlasti postavili ultimatum na pocetku da moraju za 4 godine da naprave 50 fabrika i da u njima zaposle iskljucivo borce???? Ma jok, lakse je dobijati pare na ovaj nacin i u takvom broju da bi se 92 godine svaki neprijatelj smrznuo od straha da smo imali toliko boraca. Nije politicka klika dovela ovu zemlju u ovako rasulo nego narod jer je narod taj koji ih je izbarao pa kako si pripremio tako i kusaj. Da je iko rekao da se umjesto neke dzamije ili crkve napravi fabrika svi ovi bi skocili i klicali o ugrozavanju vjerskih sloboda. 100 kilometara neobradjene zemlje puca po nasoj zemlji ali ce svako od nas reci "nisam se borio da orem zemlju". Zakone donose ljudi a ne marsovci pa ako zakoni ne valjaju valjda treba mijenjati ljude sto ih donose. Ovo danas nije trebalo da se desi Mujezinovicu nego Brankovicu koji je napravio da Mujezinovic nema nikakvog izbora ali misa nema nigdje osim u misijoj rupi. Jedino u nasoj zemlji su jos uvijek na vlasti oni koji su bili i 92 godine i onda se nemamo sta da bunimo.
i da jos malo dodam....
Dzevad Radjo protestvuje sto vise nece primati 2-3000 KM-ova a citav rat je hodao ko puran i cugao po gradu dok mu je rahmetli babo bio pravi borac. Sinoc je Mujezinovic potpisao da se samo diraju najveca primanja. I te kako ovdje ima umjesanih prstiju kepeca iz Avazovog tornja, i te kako.
hrasno38, svaka čast :thumbup:
statix

#232 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by statix »

ladyblue18 wrote:
astrid wrote:
Tačno si rekla!Neke promjene se moraju desiti,od nečega se mora početi.Svi tipuju na izbore(za promjene)a na listama su isti likovi 15 godina... :-)
Pa danas se cijeli dan povlaci teza kako su borci doveli ove na vlast, kao da niko drugi osim boraca ne glasa. :lol: :-)
Rekoh ja fino, svi ste vi krivi za ovo, ne samo borci, nisu samo oni kreirali vlast, i svi se usutise. :zoka:
Istina boli jbg. :wink: Ali jok hajmo mi po borcima pljuvati ova 2,3 dana dok ne dodje neka nova tema na tapetu, a neko ce drugi valjda pomesti u nasoj avliji. :oops:
Nas narod zna samo pljuvat po drugom, a ne zna se zapitati koliko je sam kriv zbog ovog stanja kompletnog, i ono tako stalno pljuje godinama, a nikada se ne zapita sta je sa njim. A to je problem, onaj najveci.
Ali neka pusti to, hajmo mi jos malo pljuvati na one koji su nam omogucili kakav takav mir danas. Nisu bolje ni zasluzili. :oops:
Ti to u svoje ime?

Ja znam za koga sam glasao.
vruce pivo

#233 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by vruce pivo »

Ovog Radzu sto je glavni kolovodja na ovim protestima treba uhapsiti,prvo zbog djeteta koje je zgazio i ubio sa autom i nikad za to nije odgovarao a onda zbog toga sto je organizovao proteste sa materijalnom stetom koju cemo mi poreski obveznici nadoknadjivati...

Vladu treba rusiti,ali ne u reziji Radoncica i laznih patriota koji zive na racun drzave!!!
Neelix

#234 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Neelix »

therrarrius wrote:
Neelix wrote: Pitanje je. Mislis li da RVI i demobilisani borci nemaju razloga za proteste?
ne, ne mislim.

ides na drugu temu.

ono sto ti ja pokusavam reci je da u zahtjevima protestanata NEMA nista sto se ne tice cenzusa od 2.000 KM. (ustvari, sad su dodali i smjenu mujezinovica). znaci kad postave zahtjeve za poboljsanjem statusa, gradjenjem fabrika umjesto dzamija, zaposljavanjem, i slicno, onda cu i ja biti uz njih!

ali sve dok ruze zgradu vlade zbog 1000 profitera, nema sanse da ih iko sa zdravim razumom podrzi.
ladyblue18

#235 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by ladyblue18 »

statix wrote: Ti to u svoje ime?

Ja znam za koga sam glasao.
Jok vala, znam i ja, nego ono opcenito. ;-)
sierra1712

#236 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by sierra1712 »

ladyblue18 wrote:
astrid wrote: Iiiiiii?Kao prvo demonstracijama su se mogli priključiti i građani ...
Ne mogu gradjani, oni su zauzeti pljuvanjem po internet forumima. :D Ne znaju gdje ce prije.
A onda ce opet za 10 dana da pricaju kako svi sute i niko nista ne poduzima.
Forumskim znalcima ne valjas kad se boris, ne valjas kad sutis, nikad im ugodit. :( :oops:
Svi su generali poslije bitke..tako i ovdje svi pametuju po forumima i svi sve znaju a nije ih bilo u mudima kad su ljudi koji protestvuju sad branili ovaj grad..gladni bosi zedni u tenama nisu pitali kakav ce cenzus biti ..koliko ce im se platiti ..ko ce koliku platu imat poslije..vec su srcem stali u odbranu grada i drzave da bi isti ovi mudroseri IMALi internet i FORUM da mogu prosipat pamet...i da oni supci u Vladi mogu sebi povecavat plate i penzije(koje nisu ni zaradili) ko da zivimo u Svicarskoj kupovat aute po sopstvenim zahtjevima o kakvim su citali samo u automagazinima i to od NASIH para...nisu se ti ljudi koji gore protestvuju pitali tada kad ce Mujezinovic biti izvucen iz naftalina da bude PREMIJER..kako to gordo zvuci sad..PREMIJER....nisu ih interesovali tada ljudi bez muda i casti sto se mlate ko hijene oko komada vlasti...pljuju ih po ulici ismijavaju ih istjeruju njihove porodice iz DRZAVNIH stanova...koje su oni SACUVALI...svojim zivotima... laksi su im/nam bili bunkeri nego limuzine i salteri...i zato jedno veliko FUJ na sve one koji ih nazivaju ruljom i glupanima i raznoraznim imenima...da nije njih/nas bilo tada ne bi ni VI MUDROSERI srali po forumima sada.....malo postovanja pokazite...pussies

SAVJET zalinkao sam stvar koju ce svi razumjeti i koja je jedna VELIKA ISTINA..Zabranjeno Pusenje POCASNA SALVA>..

http://www.youtube.com/watch?v=4B9AKh8BqEo

P>S da sam u gradu iste sekunde bih se pridruzio tim casnim ljudima....treba bagru kravatiranu "pognjavit"
focanka

#237 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by focanka »

Pogaziše i ono lijepo cvijece oko vlade...i travu koja se tako lijepo zazelenila :D
sekiracija

#238 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by sekiracija »

vruce pivo wrote:Ovog Radzu sto je glavni kolovodja na ovim protestima treba uhapsiti,prvo zbog djeteta koje je zgazio i ubio sa autom i nikad za to nije odgovarao a onda zbog toga sto je organizovao proteste sa materijalnom stetom koju cemo mi poreski obveznici nadoknadjivati...

Vladu treba rusiti,ali ne u reziji Radoncica i laznih patriota koji zive na racun drzave!!!

POTPISUJEM!
therrarrius

#239 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

Neelix wrote:
therrarrius wrote:
Neelix wrote: Pitanje je. Mislis li da RVI i demobilisani borci nemaju razloga za proteste?
ne, ne mislim.

ides na drugu temu.

ono sto ti ja pokusavam reci je da u zahtjevima protestanata NEMA nista sto se ne tice cenzusa od 2.000 KM. (ustvari, sad su dodali i smjenu mujezinovica). znaci kad postave zahtjeve za poboljsanjem statusa, gradjenjem fabrika umjesto dzamija, zaposljavanjem, i slicno, onda cu i ja biti uz njih!

ali sve dok ruze zgradu vlade zbog 1000 profitera, nema sanse da ih iko sa zdravim razumom podrzi.
Shvatio sam od ranije za tih 1000 profitera, ali mi se stislo kada su na kantonalnoj prikazali covjeka koji cvili kako ni zdravstveno nema, kako su mu uzeli sve. Ima onoga sto ti kazes, ali mene se zivo *ebe za onih 1000 profitera, mene zanima onih drugih par hiljada. Pricas o fabrikama umjesto dzamija, ama Neelixe njima ne daju zdravstveno kamoli fabriku. Mozda oni profiteri hoce jos para, ali ostala sirotinja zeli samo da umre u dostojanstvu, da ima reci unuku da je branio NESTO, a ne ovo sto smo danas vidjeli. Meni nema nista gore neko kada mi stari kaze da se sere na ono sto je branio, stisne mi se u grudima, ne zato sto moj stari razocaran lezi i bulji u ekran cekajuci da izdahne, nego zato sto je U PRAVU, BORCI NISU BRANILI NISTA, ili jos gore BRANILI SU ONO STO CE IH KASNIJE PONIZITI.
ladyblue18

#240 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by ladyblue18 »

therrarrius wrote:ali mene se zivo *ebe za onih 1000 profitera, mene zanima onih drugih par hiljada.
:) :thumbup:
Haettenschweiler

#241 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Haettenschweiler »

therrarrius wrote:
geeK` wrote:Ovako će neko slučajno poginut. Većini ovi "protesti" smješni, a ovo je tako primitivno. Samo znaju tražit i ništa više, možda je 20% njih tamo koji su pravi borci. Ovo ostalo, djeca i moroni studenti koji samo znaju srat kako ne valja država. Ipak, da su pravi borci imali bi dostojanstva.
Dostojanstva? OD 1995 DRZAVA IH HANDRI KO PASCAD, KAKVO DOSTOJANSTVO COVJECE BOZIJI?
Ti ili si slijep ili i sam primaš više od 2000 KM.

Zar ne vidiš da se borci ovdje koriste kao živi štit da bi se zaštitili oni koji su rat proveli u podrumima ili u najboljem slučaju u logistici.
Kome to nije u interesu da se odvoji žito od kukolja?
Ja sam recimo na http://www.fmbi.gov.ba/ uspio pronaći 3 rođaka kako primaju invalidnine a ni dlaka im sa glave nije falila, još su sebi prišili i nakav ortopedski dodatak. A isto tako imam adžu koji je uspio pobjeći iz logora da bi se priključio ARBIH a odmah zatim je bio i ranjen. Taj adže nema nikakvih primanja na osnovu toga što je bio borac ili na osnovu toga što je bio ranjen, naprotiv uzima mu se 90% bruto plaće da bi se podmirili razni uhljebi i gradski banditi.
sved

#242 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by sved »

zalosno je citati pojedine izjave forumasa.Ako pojedinci nisu u stanju da razlikuju izmedzu pravde i nepravde onda trebaju ta znaju da se neradi ni o kakvim varalicama vec o stvarateljima drzave u kojima zive . Ako iko ima pravo glasa to su oni kojima premijer i vlada moraju moraju izaci u susret. Naprotiv , premijer se sakrije u misiju rupa ,a zalozi policiju i kompletan personal u objektu Cisti bezobrazluk.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#243 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Truba »

bio sam tu na protestima 5 minuta poslije posla...

ne znam šta da kažem... jadni ljudi na facama im se vidi da ih život nije mazio
smoreni s tugom u očima... ne znam jesu li izmanipulirani...ali tegoba...
:cry: ne znam šta dalje...
therrarrius

#244 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by therrarrius »

Haettenschweiler wrote:
therrarrius wrote:
geeK` wrote:Ovako će neko slučajno poginut. Većini ovi "protesti" smješni, a ovo je tako primitivno. Samo znaju tražit i ništa više, možda je 20% njih tamo koji su pravi borci. Ovo ostalo, djeca i moroni studenti koji samo znaju srat kako ne valja država. Ipak, da su pravi borci imali bi dostojanstva.
Dostojanstva? OD 1995 DRZAVA IH HANDRI KO PASCAD, KAKVO DOSTOJANSTVO COVJECE BOZIJI?
Ti ili si slijep ili i sam primaš više od 2000 KM.

Zar ne vidiš da se borci ovdje koriste kao živi štit da bi se zaštitili oni koji su rat proveli u podrumima ili u najboljem slučaju u logistici.
Kome to nije u interesu da se odvoji žito od kukolja?
Ja sam recimo na http://www.fmbi.gov.ba/ uspio pronaći 3 rođaka kako primaju invalidnine a ni dlaka im sa glave nije falila, još su sebi prišili i nakav ortopedski dodatak. A isto tako imam adžu koji je uspio pobjeći iz logora da bi se priključio ARBIH a odmah zatim je bio i ranjen. Taj adže nema nikakvih primanja na osnovu toga što je bio borac ili na osnovu toga što je bio ranjen, naprotiv uzima mu se 90% bruto plaće da bi se podmirili razni uhljebi i gradski banditi.
Nemam nerava da pisem, citaj odranije.
chuchumbamayumbe

#245 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by chuchumbamayumbe »

Da je kao sto nije, pa da borci traze da cinovnici smanje sebi plate za minimalno 50%, sa nekoliko hiljada KM, na neku normalnu cifru.
Znaci, oni su zadnjih nekoliko godina sami sebi povecavali plate, beneficije, dodatke...
Dajte ljudi zahtjeve da se njima smanjuju plate, bice onda para ze sve!
sierra1712

#246 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by sierra1712 »

MLATIS GLOGINJE MOJIM CUKOM?!
Mislis da sam ja IDIOT?[/quote]

Bojim se da te nigdje nisam pomenuo u postu a to sto si se ti prepoznao..tvoj problem... :-D
ladyblue18

#247 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by ladyblue18 »

chuchumbamayumbe wrote:Da je kao sto nije, pa da borci traze da cinovnici smanje sebi plate za minimalno 50%, sa nekoliko hiljada KM, na neku normalnu cifru.
Znaci, oni su zadnjih nekoliko godina sami sebi povecavali plate, beneficije, dodatke...
Dajte ljudi zahtjeve da se njima smanjuju plate, bice onda para ze sve!
E moj chu. :( :roll:
Da je to bar tako lako, kao sto zvuci.
Gamad sebi svakih nekoliko mjeseci dize plate i jos dignu frku kad parlament ne podrzi prijedlog.
Ja uopste ne znam na koji nacin bi mi mogli da se bunimo i da trazimo smanjivanje njihovih plata.
Jel ima neko neku pouzdanu informaciju uvezi toga?
Neelix

#248 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Neelix »

therrarrius wrote: Shvatio sam od ranije za tih 1000 profitera, ali mi se stislo kada su na kantonalnoj prikazali covjeka koji cvili kako ni zdravstveno nema, kako su mu uzeli sve. Ima onoga sto ti kazes, ali mene se zivo *ebe za onih 1000 profitera, mene zanima onih drugih par hiljada. Pricas o fabrikama umjesto dzamija, ama Neelixe njima ne daju zdravstveno kamoli fabriku. Mozda oni profiteri hoce jos para, ali ostala sirotinja zeli samo da umre u dostojanstvu, da ima reci unuku da je branio NESTO, a ne ovo sto smo danas vidjeli. Meni nema nista gore neko kada mi stari kaze da se sere na ono sto je branio, stisne mi se u grudima, ne zato sto moj stari razocaran lezi i bulji u ekran cekajuci da izdahne, nego zato sto je U PRAVU, BORCI NISU BRANILI NISTA, ili jos gore BRANILI SU ONO STO CE IH KASNIJE PONIZITI.
Razumijem sta pricas, i slazem se s tobom u potpunosti. Nisam ja protiv sustine ovih protesta, ali jesam protiv forme. Zasto se prdonje od profitera nisu pokrenule ranije? Zasto ovi protesti nisu organizovani zbog svega ovoga o cemu ti pises? ZASTO SU SE DESILI BAS ONDA KADA JE PRDONJAMA SA PRIMANJIMA OD PREKO 2.0000 KM POCELO GORITI POD NOGAMA???
e to meni smeta.
ne zna onaj borac sto je bacao kamen za sta ga baca. njemu je prdonja reko hajmo na vladu i on jedva docekao.
al' u limburgu

#249 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by al' u limburgu »

na FTV potvrda o mojoj prici cijeli dan...protesti ispalnirani,borci se unaprijed ogradili..hvala,dalje je nepotrebna prica!!!
ladyblue18

#250 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by ladyblue18 »

Tema nisu huligani i navijacke skupine!
Locked