HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
HAVANA

#226 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by HAVANA »

Tu sam ;-) PP ako šta treba...
fixer

#227 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by fixer »

Dobro vecer. Danas sam sa Havanom po drugi put posjetio nanu. Uspjeli smo skupiti 145,5 KM sto smo joj odmah predali. Zelim se zahvaliti svim ljudima koji su pomogli. Zaista, veliko Vam hvala od mene, a nana Vam se posebno zahvaljuje. Jadnica je primila novac dostojanstveno, ali nije mogla da izdrzi, tako da je glas zatreperio i suza je krenula. :(
Zahvaljujem se Havani sto je isao sa mnom. Zaista, drug, veliko HVALA.
Ukoliko jos neko zeli da preda novac, moze to uciniti preko racuna, ili da mi posalje PP, pa da dogovorimo detalje primopredaje.
Ljudi, super ste. :thumbup:
Svaka Vam cast. :thumbup:
fixer

#228 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by fixer »

hadzinica wrote:
fixer wrote:Dobro vecer. Danas sam sa Havanom po drugi put posjetio nanu. Uspjeli smo skupiti 145,5 KM sto smo joj odmah predali. Zelim se zahvaliti svim ljudima koji su pomogli. Zaista, veliko Vam hvala od mene, a nana Vam se posebno zahvaljuje. Jadnica je primila novac dostojanstveno, ali nije mogla da izdrzi, tako da je glas zatreperio i suza je krenula. :(
Zahvaljujem se Havani sto je isao sa mnom. Zaista, drug, veliko HVALA.
Ukoliko jos neko zeli da preda novac, moze to uciniti preko racuna, ili da mi posalje PP, pa da dogovorimo detalje primopredaje.
Ljudi, super ste. :thumbup:
Svaka Vam cast. :thumbup:
:thumbup:

svaka cast Ljudine!

sutra cu bilesi morat provjerit racun na banci pa javim ako je sta "leglo" :)
Posaljem ti na PP broj moba da mi kazes stanje.
Hvala :)
duboka_misao

#229 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by duboka_misao »

meni je lakse otici od hadzinice nego do banke jel moze tako?
fixer

#230 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by fixer »

Nana je presretna. Zvao me prijatelj preko kojeg sam saznao za ovaj slucaj. Kaze da ga je nana zvala jutros u 7 da pita na koji nacin da se oduzi ljudima. :-)
Ukoliko neko zeli da uplati, onda neka uplati na racun Hadzinice. Hvala Vam puno. :)
fixer

#232 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by fixer »

hadzinica wrote:samo da vas obavjestim da do dana danasnjeg nije bila ni jedna uplata i da je stanje 1,76 KM :-)

p.s.
dobih onaj izvjestaj iz banke
Ma svakako je akcija okoncana. Nani smo dali onaj iznos od 145,5 KM, a poslije smo je jos jednom posjetili sa jednom forumasicom koja joj je kupila ogromo mnogo potrepstina. I za ovu akciju mozemo reci da je okoncana usjesno. :thumbup:
Hvala svim ljudima koji su ucestvovali. :)
trippy

#233 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by trippy »

u danasnjem oslobodjenju ima clanak o porodici koja je u pravo losem stanju, ako ko ima da skenira i postavi a trebalo bi se mozda i nesto organizovati, neke stvari za prvu pomoc su vec obezbjedjene a nakon toga... :roll:
kolobok

#234 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by kolobok »

Ako znaš ime te obitelji onda malo proguglaj, možda ima članak i na online izdanju :wink:
Sunrise00

#236 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by Sunrise00 »

:(
da kontaktiramo udruzenje DOBRO da ih stave na listu za "Jedno DOBRO, stotinu ruku, hiljade sitih"?
sto se tice skupljanja para sad, ja ne sumnjam u dobrotu forumasa :thumbup:
trippy

#237 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by trippy »

neka prva pomoc je dostavljena, ono sto je najveci prioritet za ovu porodicu sada je odjeca za djecake, 12 i 9 godina, obojica sitnije gradje, tako ako bilo ko moze pomoci u ovom pogledu neka se tuspasi ovdje :wink:
japo-

#238 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by japo- »

?
hakazvaka

#239 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by hakazvaka »

Potreban novac za izgradnju platforme

Salko Aljović, 27-godišnji Sarajlija, zaljubljenik u fudbal, planine i biciklizam, prošle je godine doživio nesreću na biciklu, kada ga je u mjestu Straišta u trnovskoj općini, udarilo vozilo. Nesretni mladić tada je zadobio prelom kičme, rebara i teške povrede grudnog koša. Odmah po dolasku u Klinički centar je operisan, a nakon osam mjeseci liječenja nedavno je izašao iz bolnice.

Salko stanuje u Pofalićima. u Ulici Hamdije Čemerlića 13 i njegov stan se nalazi na šestom spratu. S obzirom na to da lift staje između spratova, od lifta do stana njegovih roditelja nalazi se osam, za njega nepremostivih stepenica, jer je Salko vezan za kolica. Ovom vrijednom mladiću, koji je uvijek pritrčavao u pomoć svima kojima je to trebalo, sada je potrebna pomoć. Kako bi se mogao nesmetano kretati, potrebno je napraviti platformu za invalide kojim će se moći popeti do stana, a da mu za to ne treba četvorica jakih ljudi.

Salkini roditelji ne rade, doskora je on bio jedini koji je u porodici privređivao. Penzija roditelja je nedovoljna i za osnovne stvari. Trenutno je neophodno iznaći novac za platformu, a njenu izgradnju mogla bi obaviti jednja bh. firma, koja će uskoro Salki dostaviti predračun radova. Ljudi dobre volje, preduzeća ili ustanove humanitarnu pmpć u akciji skupljanja noca za platformu, za nastradalog mladića mogu uplatiti na račun banke 16100000000000 11 RAIFFEISEN BANK DD BIH SARAJEVO, na ime Salko Aljović.

(Preuzeto iz dnevnog lista Oslobođenje).

Za one koji ne znaju o čemu je riječ -> http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic=335.0
http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic=771
HAVANA

#240 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by HAVANA »

Znate li nekoga kome treba frižider?
HAVANA

#241 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by HAVANA »

Nisam,ja uvijek prvo sa-x. :D
HAVANA

#242 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by HAVANA »

Još ništa...u šteku je i čeka ;-)
Sunrise00

#244 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by Sunrise00 »

Treba li priloziti licnu kartu kad se uplacuje? :D
Sunrise00

#245 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by Sunrise00 »

hadzinica wrote:
Sunrise00 wrote:Treba li priloziti licnu kartu kad se uplacuje? :D
:-D

ne znam,probaj ,a ako te odbiju,a ti pravo kod mene :D pa cemo zajedno u banku :-D
ih, eto mene namah kod tebe, ne moram ni u banku :lol:

salim se, probat cu :)

eh da, imam i dosta odjece koju ne nosim, i koja je u odlicnom stanju. Zna li neko neku porodicu kojoj bih to mogla dati, ili da odnesem u Crveni Krst?
Karmen86

#246 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by Karmen86 »

Trenutno finansijski ne mogu puno pomoci (jos mjesec dva pa cu nadam se moci i tako), ali imam i ja punooo stvari koje mi ne trebaju, a koje su fine i kvalitetne i očuvane, pa eto, ako nekom treba odjeća broj 36 neka javi gdje da donesem. :sax:
Sunrise00

#247 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by Sunrise00 »

hadzinica wrote: ja licno ne poznajem porodicu u kojoj su djevojcice tvog uzrasta :-D :oops: ...mozda se neko javi da zna? :roll: :)

ako neko ko zna porodicu ovakvu naleti, odjeca je poprilicno mala, znaci velicina S :D ima i odjece koja nije moja nego mojih sestara, ali je velicina tu negdje :) :D

a cim budem imala para uplatit cu na racun :D
Karmen86

#248 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by Karmen86 »

Sunrise00 wrote:
hadzinica wrote: ja licno ne poznajem porodicu u kojoj su djevojcice tvog uzrasta :-D :oops: ...mozda se neko javi da zna? :roll: :)

ako neko ko zna porodicu ovakvu naleti, odjeca je poprilicno mala, znaci velicina S :D ima i odjece koja nije moja nego mojih sestara, ali je velicina tu negdje :) :D

a cim budem imala para uplatit cu na racun :D
I ja sam S i XS :D :)
Sunrise00

#249 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by Sunrise00 »

*
amsa66

#250 Re: HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Post by amsa66 »

sad ce pocetak skolske godine...

javilo mi se dvoje redovnih forumasa.pitaju da li je jos uvijek "tema" aktuelna...
za koji dan sa ovo love sto imamo na racunu,otici cu/cemo u kupovinu par osnovnih sitnica i nesto od skolskog pribora..pa eto ako ima neko ko zeli da bude i ovaj put dio ove akcije,zna gdje sam,racun isti,cilj isti...

odoh do banke odmah,tebi Hadzinice puno pozdrava i moje iskreno postovanje :)
Post Reply