Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bermiin wrote:u Zadfnja 2 mjeseca,skoro da nema konkursa za pripravnike...sta je ovo
Pa sta vam je ljudi, svi bi da radite kao pripravnici na teret drzave.
Pokusajte naci negdje drugo zaposlenje a ne samo da ganjate drzavu.
Mislio sam opcenito
Ako si mislio opcenito onda ti je moj prijedlog da se javljas i predajes CV i onim kompanijama koje traze radnike sa iskustvom. Znam nekoliko ljudi kojima je ta taktika posla za rukom bez obzira sto nemaju iskustva, jer su obrazovani ljudi.
I najvaznije ti je da znas jezik/e, makar engleski a pozeljno i njemacki ili neki drugi svjetski jezik. Moj ti je savjet takodjer da u CV ne pises ocjene poznavanja nekog jezika jer je to neprofesionalno, nego opisno.
lord-executioner wrote:Pa ima li tog Tuzilastva, majku mu staru?
E ovako..evo izabranih kandidata za Tuzilastvo: Sanela Ćustović, Maida Pašić,Arnela Barnjević,Marijana Milidrag i Ikanović Zoran. Ko se ovdje pronašao čestitam!:) Mene sreća nije poslužila:(
E ovako..evo izabranih kandidata za Tuzilastvo: Sanela Ćustović, Maida Pašić,Arnela Barnjević,Marijana Milidrag i Ikanović Zoran. Ko se ovdje pronašao čestitam!:) Mene sreća nije poslužila:([/quote]
Jesu li obavještavali? Mene nije niko zvao, a ni poslao obavjest.
fauna wrote:E ovako..evo izabranih kandidata za Tuzilastvo: Sanela Ćustović, Maida Pašić,Arnela Barnjević,Marijana Milidrag i Ikanović Zoran. Ko se ovdje pronašao čestitam!:) Mene sreća nije poslužila:(
Jesu li obavještavali? Mene nije niko zvao, a ni poslao obavjest. [/quote]
Jesu,meni su poslali obavijest da nisam primljena,a ovo su imena izabranih kandidata. Ništa,valja se boriti dalje..pa svanut će jednom i nama:).
Pacificgirl prijavila sam se ja, ali koliko vidim na posao.ba oglas je jos uvijek otvoren, tako da ce nas zvati sigurno za tek za jedno 20 dana, ako ne i kasnije.
Jos jednom pitam da li su ikog zvali iz Unis group?
I ja sam se prijavio za Dukat. Btw jeli se ko prijavio za predsjednistvo jer sam ja dobio danas poziv za testiranje u petak 24.09. pa me zanima da li je bas velika stela tamo i sta bi moglo biti na tom testiranju?
Da li je iko dobio odgovor iz Dukata?
Mene su pozvali na nekakvo psiholosko testiranje koje ce trajati dva sata.
Ovo psiholosko testiranje me podsjeca kao da idem u kakavu ludaru da me ispituju i proucavaju, a mozda obuku i u ludjacku kosulju.
Inace sta se radi na tim psiho testovima u trajanju od dva sata? Da li su to klasicni testovi inteligencije ili nesto sasvim drugo?
ja2 wrote:Da li je iko dobio odgovor iz Dukata?
Ovo psiholosko testiranje me podsjeca kao da idem u kakavu ludaru da me ispituju i proucavaju, a mozda obuku i u ludjacku kosulju.
Inace sta se radi na tim psiho testovima u trajanju od dva sata? Da li su to klasicni testovi inteligencije ili nesto sasvim drugo?
Taj sam mail i ja dobila, pa se pitam gdje dođe taj hotel Delminium...A čitala sam na jednom hrvatskom forumu-posto je i kod njih Dukat aktuelan, valjda radimo psihotestove da vide profil ličnosti, gluposti neke, kao npr. za prodaju treba agresivniji tip ličnosti pa uposle one koji u testu ispadnu takvi.(kakav li tip licnosti treba za pravo?) A moze uz to doci i test inteligencije.
Taj sam mail i ja dobila, pa se pitam gdje dođe taj hotel Delminium...A čitala sam na jednom hrvatskom forumu-posto je i kod njih Dukat aktuelan, valjda radimo psihotestove da vide profil ličnosti, gluposti neke, kao npr. za prodaju treba agresivniji tip ličnosti pa uposle one koji u testu ispadnu takvi.(kakav li tip licnosti treba za pravo?) A moze uz to doci i test inteligencije.
Ja sam bio na testiranju na proslom konkursu.
Dobit ce te 4-5 testova,ima zanimljivih stvarcica,na kraju se dobija test iz Engleskog(mene je zajebao Engleski pa nisam usao u uzi krug).
Delminium se nalazi u naselju Doglodi.Mozes doici itz pravca Ilidze,preko Otesa,a mozes i iz pravca Stupa.
Sretno vam
Ja sam bio na testiranju na proslom konkursu.
Dobit ce te 4-5 testova,ima zanimljivih stvarcica,na kraju se dobija test iz Engleskog(mene je zajebao Engleski pa nisam usao u uzi krug).
Delminium se nalazi u naselju Doglodi.Mozes doici itz pravca Ilidze,preko Otesa,a mozes i iz pravca Stupa.
Sretno vam
Hmmm, trebat ce mi malo detaljnije objasnjenje, ako nije problem, ako idem npr od Merkura i Tusa na Stupu, gdje onda?
Bez uvrede i nadam se da nećeš shvatiti zlonamjerno. Pogledam par tvojih komentara na drugim temama, te vidim da ti Sarajevo nije nepoznato i da se znaš koristiti naprednim tehonologijama i čudim se kako nisi probala da nađeš stranicu pomenutog hotela na kojoj se može naći odgovor i na ovo pitanje, pa tek onda pitaš druge? Ovako ostaje prilično loš dojam u očima nekoga ko bi ti sutra mogao biti potencijalno poslodavac.
Bez uvrede i nadam se da nećeš shvatiti zlonamjerno. Pogledam par tvojih komentara na drugim temama, te vidim da ti Sarajevo nije nepoznato i da se znaš koristiti naprednim tehonologijama i čudim se kako nisi probala da nađeš stranicu pomenutog hotela na kojoj se može naći odgovor i na ovo pitanje, pa tek onda pitaš druge? Ovako ostaje prilično loš dojam u očima nekoga ko bi ti sutra mogao biti potencijalno poslodavac.
Nasla sam ja i stranicu hotela i mapu prije nego sam pitala druge, ne znam kako si zakljucio/la da nisam, ali je lose prikazano na njoj gdje je hotel, tj. nisam mogla da skontam kako doci do tamo. A ja sam zavrsila Pravo, i time se i mislim baviti, ne mislim voziti kamione pa da mi je citanje mapa od presudnog znacaja za karijeru.
Pacificgirl wrote:
Nasla sam ja i stranicu hotela i mapu prije nego sam pitala druge, ne znam kako si zakljucio/la da nisam, ali je lose prikazano na njoj gdje je hotel, tj. nisam mogla da skontam kako doci do tamo. A ja sam zavrsila Pravo, i time se i mislim baviti, ne mislim voziti kamione pa da mi je citanje mapa od presudnog znacaja za karijeru.
Svaka vještina pomoću koje ćeš pokazati i sebi i drugima da si snalažljiva, samostalna i sposobna da završiš nešto će ti jako dobro doći. Pogotovo u današnje vrijeme. Još jedna od lekcija je da u privatnim firmama ne postoji striktna, ili bar ne u većini podjela poslova. Budi fleksibilna i spremna na različita iskušenja u poslu. Sretno.
u danasnjem avazu (petak 08.10.2010.) ima oglas za pripravnike dipl.ekonomista i dipl.pravnik trazi Evropska komisija. Traze pripravnike bez dana radnog iskustva za obucavanje na poslovima trgovine vanjske trgovine i medjunarodne razmjene.
Rad je na odredjeno do max 25 mjeseci , ako je kome interesantno nek vidi u danasnjem avazu siguran sam da tu nema stela
ja2 wrote:Je li iko ikada dobio odgovor iz Unisa doo?
I zanima me jos kako ste prosli u Dukatu na psiholoskom testiranju?
Hvala na odgovorima
Dobro je testiranje bilo, ali ne znam jesu li zvali na razgovor ikoga, mene nisu. Radili smo test inteligencije iz 4 dijela, test engleskog jezika, i dva testa licnosti.
akcija007 wrote:u danasnjem avazu (petak 08.10.2010.) ima oglas za pripravnike dipl.ekonomista i dipl.pravnik trazi Evropska komisija. Traze pripravnike bez dana radnog iskustva za obucavanje na poslovima trgovine vanjske trgovine i medjunarodne razmjene.
Rad je na odredjeno do max 25 mjeseci , ako je kome interesantno nek vidi u danasnjem avazu siguran sam da tu nema stela
Druze,jesi li se ti ikad zaposlio u neku drzavnu instituciju?Znam da si isao po mnogim konkursima,pa me bas zanima dali si se ubacio?
Pitanje je malo offtopic ali ne znam gdje bih ga drugo postavila:
Buni me godisnji odmor za pripravnike: u Zakonu kaze da je minimalno 18 radnih dana, a neko kaze da za svaki mjesec dobijes 1,5 dan tako da nakon 6 mjeseci rada imas pravo samo na taj zbir koliko si skupio za 6 mjeseci
Zna li neko da razjasni ovo?
Za svaki mjesec do 6 mjeseci staža imaš pravo na jedan neradni dan u toku mjeseca.
Nakon 6 mjeseci rada imaš pravo na godišnji odmor u trajanju od 18 dana.
Kod privatnika nemaš pravo ni na jedno ni na drugo. Štaviše, pitaš li ih za godišnji neće te ni zaposliti.