SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#226 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by PipiDugaDevetka »

kurajber wrote:Vjerovatno ce ova tema kod vecine Vas prouzrokovati smjeh, kod nekih mozda i sarkastican komentar, a kod nekih vjerovatno ovo sto ja upravo mislim. Ne znam kako bih opisao ovo, ovo nije samo "sramota i grehota", ovo je PLJACKA Sarajevskih "poznatih" ugostitelja. Nisam od onih ljudi kojima je moto "neka komsiji crkne krava", zalazem se i sretan sam da svi imaju, ja licno Hvala Bogu dragom imam dovoljno da mogu sebi priustiti i ovo zadovoljstvo, a sta sa onima koji ne mogu, a koji bi voljeli otici i pojesti cevape kad ih "ahh" stane i onda sjetivsi se da moraju platiti za najobicniju desetku "7 KM", ljudi dragi "7 KM" za cevape, pa jeste li svejsni da tu nema ni 20 deka mesa...5 kM je i eto nekako bila k'o i prihvatljiva cijena, al stvarno su prevrsili mjeru, sram ih bilo, OVO JE POHLEPNA PLJACKA, SIROTINJA, A CIJENE KO U BECU! NEKA MENI BILO KOJI CEVABDZIJA OPRAVDA OVU CIJENU, MISLIM DA NEMA OPRAVDANJA.
Informatičko je doba, a narod kaže da se dobar glas daleko čuje, a loš glas još i dalje, još i brže. Kad - tad pašće cijena porcije na 2KM onog trenutnka kada turisti saznaju da meso u BiH NIJE ZA JELO.

Ćevapi od 7KM nisu bosanski, nego brazilski, estonski ili argentinski desetak godina duboko smrznuti i ustajali, plaćeni po 1,5KM/kg ''mrtve zamrznute vage'' i pitaj-boga da li su hormonizirani (Muški ovdje da stanu sa čitanjem da pogledaju svoje grudi junačke koje sve više liče na ženske).
Image
Trenutno državu trese moguća afera u vezi sa Lijanovićima, a isplivaće mnogo prljavog veša i kod drugih.

AGENCIJA ZA SIGURNOST HRANE SE NE OGLAŠAVA, ne zna se da li je meso hemijski ispravno? Opšta nesigurnost, a penzioneri umiru k'o nikada do sada, mart i početak aprila su najporazniji što se tiče brojnosti umrlih penzionera.

OD sada, pa ubuduće, kao turistički vodič za Sarajevo, upozoravam strance (Najbrojniji su Hrvati), da ne kušaju, ni ćevape, ni bureke na Baš-čaršiji jer se prave od mesa sumnjive hemijske ispravnosti!

Kada sve propada neka temeljito sve propadne, pa ćemo sve iznova izgraditi još stariju Baščaršiju u kojoj će se pošteno poslovati, kao nekada.
Last edited by PipiDugaDevetka on 07/04/2010 09:00, edited 1 time in total.
sumirprimus

#227 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by sumirprimus »

Ultima,Hari rules :thumbup:

A propos pita,najgore kad mi kaze burek,a ono polagana sa mljevenim mesom :-) To smatram uvredom za njegovo visocanstvo Burek... :mrgreen:
sumirprimus

#228 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by sumirprimus »

PipiDugaDevetka wrote:
kurajber wrote:Vjerovatno ce ova tema kod vecine Vas prouzrokovati smjeh, kod nekih mozda i sarkastican komentar, a kod nekih vjerovatno ovo sto ja upravo mislim. Ne znam kako bih opisao ovo, ovo nije samo "sramota i grehota", ovo je PLJACKA Sarajevskih "poznatih" ugostitelja. Nisam od onih ljudi kojima je moto "neka komsiji crkne krava", zalazem se i sretan sam da svi imaju, ja licno Hvala Bogu dragom imam dovoljno da mogu sebi priustiti i ovo zadovoljstvo, a sta sa onima koji ne mogu, a koji bi voljeli otici i pojesti cevape kad ih "ahh" stane i onda sjetivsi se da moraju platiti za najobicniju desetku "7 KM", ljudi dragi "7 KM" za cevape, pa jeste li svejsni da tu nema ni 20 deka mesa...5 kM je i eto nekako bila k'o i prihvatljiva cijena, al stvarno su prevrsili mjeru, sram ih bilo, OVO JE POHLEPNA PLJACKA, SIROTINJA, A CIJENE KO U BECU! NEKA MENI BILO KOJI CEVABDZIJA OPRAVDA OVU CIJENU, MISLIM DA NEMA OPRAVDANJA.
Informatičko je doba, a narod kaže da se dobar glas daleko čuje, a loš glas još i dalje, još i brže. Kad - tad pašće cijena porcije na 2KM onog trenutnka kada turisti saznaju da meso u BiH NIJE ZA JELO.

Ćevapi od 7KM nisu bosanski, nego brazilski, estonski ili argentinski desetak godina duboko smrznuti i ustajali, plaćeni po 1,5KM/kg ''mrtve zamrznute vage'' i pitaj-boga da li su hormonizirani (Muški ovdje da stanu sa čitanjem da pogledaju svoje grudi junačke koje sve više liče na ženske).
Image
Trenutno državu trese moguća afera u vezi sa Lijanovićima, a isplivaće i mnogo prljavog veša i kod drugih.
AGENCIJA ZA SIGURNOST HRANE SE NE OGLAŠAVA, ne zna se da li je meso hemijski ispravno. Opšta nesigurnost, a penzioneri umiru k'o nikada do sada, mart i početak aprila su najporazniji što se tiče brojnosti umrlih penzionera.

OD sada, pa ubuduće, kao turistički vodič upozoravam strance (Najbrojniji su Hrvati), da ne kušaju, ni ćevape, ni bureke na Baš-čaršiji jer se prave od mesa sumnjive hemijske ispravnosti!
Nevezano samo za slucaj lijanovica,al svo to meso sto uvoze i ostale skalamerije,da li iko ispituje sta sve jedemo,i da li se moze ikako povezati sa povecanjem karinogenih oboljenja ?
sabanss

#229 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by sabanss »

sumirprimus wrote: Nevezano samo za slucaj lijanovica,al svo to meso sto uvoze i ostale skalamerije,da li iko ispituje sta sve jedemo,i da li se moze ikako povezati sa povecanjem karinogenih oboljenja ?
Ne vjerujem da jedemo nesto puno losije od onih u EU ili da imamo znatno veci procenat oboljelih od karcinoma. De mi reci gdje danas na dunjaluku mozes naci normalnu hranu?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#230 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

sumirprimus wrote:
Nevezano samo za slucaj lijanovica,al svo to meso sto uvoze i ostale skalamerije,da li iko ispituje sta sve jedemo,i da li se moze ikako povezati sa povecanjem karinogenih oboljenja ?
Nadležna je Agencija za sigurnost hrane iz Mostara. Sejad Mačkić direktor. Hormonizirano meso koje se daje govedima je hormonizirano GM hormonom BGH ili rBGH (BOVINE GROWTH HORMONE iLi rapid Bovine Growth Hormone), daje se kravama u obliku injekcija radi povećanja mliječnosti, a usput se povećava i težina goveda. Guglati! Opasno do zla boga. Uzrokuje kod ljudi rak na dojkama, na debelom crijevu, na prostati-zabranjeno u cijelom svijetu osim u USA, Brazilu i u Bosni.
NIKO NE KONTROLIŠE ŠTA JEDEMO! INSPEKCIJA KANTONA NEMA PREDVIDJENIH PARA IZ BUDŽETA ZA TESTIRANJA NA HORMONE, GMO, ANTIBIOTIKE....!
PipiDugaDevetka

#231 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

sabanss wrote:Ne vjerujem da jedemo nesto puno losije od onih u EU ili da imamo znatno veci procenat oboljelih od karcinoma. De mi reci gdje danas na dunjaluku mozes naci normalnu hranu?
ŠUPLJA UBLEHAŠKA PRIČA SEJADA MAČKIĆA DA JEDEMO SKORO ISTU HRANUKAO U EU, ŠUPLJA, NEGO ŠTA ON JE GOVORIO O HIGIJENSKOJ ISPRAVNOSTI HRANE U BIH KADA JE OVO ISKAZIVAO, ŠTO JE OGROMNA RAZLIKA U ODNOSU NA HEMIJSKU ISPRAVNOST.
PIČKA MU MATERINA KORUMPIRANA POBI NAŠU DJECU OTROVANOM HRANOM!
Last edited by PipiDugaDevetka on 07/04/2010 09:15, edited 1 time in total.
sumirprimus

#232 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by sumirprimus »

PipiDugaDevetka wrote:
sumirprimus wrote:
Nadležna je Agencija za sigurnost hrane iz Mostara. Sejad Mačkić direktor. Hormonizirano meso koje se daje govedima je hormonizirano GM hormonom BGH ili rBGH (BOVINE GROWTH HORMONE iLi rapid Bovine Growth Hormone), daje se kravama u obliku injekcija radi povećanja mliječnosti, a usput se povećava i težina goveda. Guglati! Opasno do zla boga. Uzrokuje kod ljudi rak na dojkama, na debelom crijevu, na prostati-zabranjeno u cijelom svijetu osim u USA, Brazilu i u Bosni.
NIKO NE KONTROLIŠE ŠTA JEDEMO! INSPEKCIJA KANTONA NEMA PREDVIDJENIH PARA IZ BUDŽETA ZA TESTIRANJA NA HORMONE, GMO, ANTIBIOTIKE....!
Pa na to sam i mislio,skoro gledao neku emisiju na diskaveriju ja mislim, i u americi pokazuju kako govedima daju inekcije,pa narastu nenormalno,kontam nema sanse da je zdravo,a jos kako puce prica da i ovi nasi dovlace meso iz juzne amerike :-)
PipiDugaDevetka

#233 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

sumirprimus wrote: Pa na to sam i mislio,skoro gledao neku emisiju na diskaveriju ja mislim, i u americi pokazuju kako govedima daju inekcije,pa narastu nenormalno,kontam nema sanse da je zdravo,a jos kako puce prica da i ovi nasi dovlace meso iz juzne amerike :-)
GOVEDA KOJA PRIMAJU OVE HORMONE PUTEMINJEKCIJA PATE OD MASTITISA, JESU LI PRIKAZALI VIMENA KRAVA - OGROMNA , OTEČENA,...?
sumirprimus

#234 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by sumirprimus »

jes da je ovo muzjak,al ovakvi su tita mi :D

Image
jes daj i kod ovog otečeno hahahaah
Last edited by sumirprimus on 07/04/2010 09:29, edited 1 time in total.
sabanss

#235 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by sabanss »

PipiDugaDevetka wrote:
sabanss wrote:Ne vjerujem da jedemo nesto puno losije od onih u EU ili da imamo znatno veci procenat oboljelih od karcinoma. De mi reci gdje danas na dunjaluku mozes naci normalnu hranu?
ŠUPLJA UBLEHAŠKA PRIČA SEJADA MAČKIĆA DA JEDEMO SKORO ISTU HRANUKAO U EU, ŠUPLJA, NEGO ŠTA ON JE GOVORIO O HIGIJENSKOJ ISPRAVNOSTI HRANE U BIH KADA JE OVO ISKAZIVAO, ŠTO JE OGROMNA RAZLIKA U ODNOSU NA HEMIJSKU ISPRAVNOST.
PIČKA MU MATERINA KORUMPIRANA POBI NAŠU DJECU OTROVANOM HRANOM!
Vidi - veze nemam sa prozvanim, cak i ne znam ko je taj. Ja samo pokusavam reci da vise ne vjerujem u ispravnost nigdje i nikakve hrane na svijetu. Da li mislis da je u EU situacija bajna? Kod njih nema GMO hrane, krave pasu po pasnjacima, brojlere ne tove antibioticima? Nasa hrana ne kupi teske metale iz Kaknja, Zenice, zrna osiromasenog urana koja se raspadaju po Igmanu i odakle nam dolazi voda?

Ma ja sam ti se pomirio sa tim i prestao vjerovati u zdravu hranu, pa dolazila ona iz EU, BiH, SAD-a, Kine, Cile ili vec ko zna odakle...
PipiDugaDevetka

#236 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Last edited by PipiDugaDevetka on 07/04/2010 09:34, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#237 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:
E morao bih se sloziti i ja ,barem jednom :D ,sa drugom Neelixom.

Bas mi je dosadila prica o "puno" boljim travnickim ili banjaluckim cevapima,sto jednostavno nije istina.

Vecinom raja iz travnika i mjesta koje gravitiraju travniku,pricaju tu pricu,mada ima i sarajlija koji znaju reci da su bolji travnicki cevapi,ali je to vjerovatno ,usljed puno cesce konzumacije ovih sarajevskih,pa je svaka promjena kao wau :D ,il' usljed loseg odabira sarajevskih cevabdzinica.

Nije lokal patriotski,Tita mi :mrgreen: ,ali zaista su sarajevski cevapi daleko najbolji od svih ovih izvedbenica po bosni,a da ne spominjem tek region :lol: ,zamo treba znati gdje jesti cevape.

Narocito sve to je srozao "Zeljo" koji,koji nije ni C od tradicionalnog sarajevskog cevapa,ali bez obzira svaki put kada mi dolaze neki gosti izvan Sarajeva redovno traze da ih vodim u "Zelju" sto naravno nikada ne uradim :mrgreen:

Nego kada ste vec dotakli se price o pitama...koliko je kilo "bureka od sira" ili "bureka od jabuka" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Iz gore prilozenih iskustava, da se zakljuciti da u cijelom gradu cevapi MOZDA valjaju na svega dva-tri mjesta.
Kolike sanse ima neobavjesteni posjetilac Sarajeva da potrefi dobre cevape???
PipiDugaDevetka

#238 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

sabanss wrote: Vidi - veze nemam sa prozvanim, cak i ne znam ko je taj. Ja samo pokusavam reci da vise ne vjerujem u ispravnost nigdje i nikakve hrane na svijetu. Da li mislis da je u EU situacija bajna? Kod njih nema GMO hrane, krave pasu po pasnjacima, brojlere ne tove antibioticima? Nasa hrana ne kupi teske metale iz Kaknja, Zenice, zrna osiromasenog urana koja se raspadaju po Igmanu i odakle nam dolazi voda?

Ma ja sam ti se pomirio sa tim i prestao vjerovati u zdravu hranu, pa dolazila ona iz EU, BiH, SAD-a, Kine, Cile ili vec ko zna odakle...
SAMO SE OPUSTI, NE PRIJETI NAM NIKAKVA BUDUĆNOST! KADA TEBE, KAO I MENE SPUCA MOŽDANI UDAR, SJETIĆEŠ SE OVOG KOMENTARA. SINTAGMA ''ZDRAVA HRANA'' JE NONSENS JER NEKA SINTAGMA JE DEFINISANA TEK KADA IMA SVOJU SUPROTNOST, ŠTA BI ONDA, BILA SUPROTNOST ''ZDRAVOJ HRANI''? BOLESNA? OTROVNA HRANA? ZDRAVSTVENO NEISPRAVNA?
naztee

#239 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by naztee »

Nažalost, ćevapi su nekad bili ono "za raju", a ovo sad elitistički pravo postalo. Ako gledaš da možeš da dobiješ jako pristojan i zdrav obrok za 12 KM u restoranu (što, da se razumijemo, ćevabdžinica - nije).
7 KM za "meso, luk i hljeb", dobro natopljeno lojem, od čega narednih 24h ne dođeš sebi od aditiva koje natrpaju unutra nije moj par rukavica.
sabanss

#240 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by sabanss »

PipiDugaDevetka wrote: SAMO SE OPUSTI, NE PRIJETI NAM NIKAKVA BUDUĆNOST! KADA TEBE, KAO I MENE SPUCA MOŽDANI UDAR, SJETIĆEŠ SE OVOG KOMENTARA. SINTAGMA ''ZDRAVA HRANA'' JE NONSENS JER NEKA SINTAGMA JE DEFINISANA TEK KADA IMA SVOJU SUPROTNOST, ŠTA BI ONDA, BILA SUPROTNOST ''ZDRAVOJ HRANI''? BOLESNA? OTROVNA HRANA? ZDRAVSTVENO NEISPRAVNA?
Opusten sam i makar sa te strane nastojim ne maltretirati organizam.

Nadam se da nece biti mozdani, vec brz i smrtonosan infarkt. U kakvom vremenu zivimo covjek se samo moze nadati da se ne pati.

Ovdje smo OT.

Pozdrav
PipiDugaDevetka

#241 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

naztee wrote: Nažalost, ćevapi su nekad bili ono "za raju", a ovo sad elitistički pravo postalo. Ako gledaš da možeš da dobiješ jako pristojan i zdrav obrok za 12 KM u restoranu (što, da se razumijemo, ćevabdžinica - nije).
7 KM za "meso, luk i hljeb", dobro natopljeno lojem, od čega narednih 24h ne dođeš sebi od aditiva koje natrpaju unutra nije moj par rukavica.
Uskoro neće to biti rukavice ni za dvjestotinjak hiljada turista koji godišnje posjete Sarajevo, obavezno, Baščaršiju jer, kao što sam rekao, od sada, pa nadalje i ubuduće, upozoravam svoje grupe turista ne nesigurnost hrane, ujedno vidi temu o sarajevskoj vodi na ovom podforumu:
http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... &p=3696954
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#242 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Toto »

vakat je vise da sarajlije priznaju da je travnicki cevap bolji
*mima*

#243 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by *mima* »

Nikad.
immuno

#244 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by immuno »

jos jedno NIKAD isto kao sto travnicki sir je SAMO travnicki nikako sarajevski,zenicki,visocki..........
VjecitiStudent

#245 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by VjecitiStudent »

immuno wrote:jos jedno NIKAD isto kao sto travnicki sir je SAMO travnicki nikako sarajevski,zenicki,visocki..........
Glupost, travnicki sir se oduvijek pravio iskljucivo u tim krajevima, i s pravom moze nositi to ime.
Za razliku od cevapa, koji se pravio sirom bivse Otomanske carevine.
PipiDugaDevetka

#246 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

immuno wrote:jos jedno NIKAD isto kao sto travnicki sir je SAMO travnicki nikako sarajevski,zenicki,visocki..........
16 000km daleko od Bosne sam pričao sa Englezima koji su špartali po Bosni i Hercegovini u bornim vozilima i čelendžerima (Najbolji tenkovi na svijetu)'92-'95, pa su mi se pohvalili da su negdje kod Livna kušali bosansku pršutu sa stisnutim kažiprstom i palcem u obliku slova ''o''.

I Livno, i Travnik i Banja Luka sa banjalučkim ćevapima, sve je to Bosna, i za strance, i za nas.
Bosna je kao najljepša pjesma sevdalinka, teško ti, boli, patiš, a fino ti***

***citirao sam ZLAJU DIZDAREVIĆA, ambasadora BiH, sada negdje u svijetu, a ranije je bio ambasador u RH
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#247 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Toto »

gdje ces poredit travnicki sir sa sarajevskim cevapom
travnicki sir je brend dok sarajevski cevap nije

niko nije dosao u sarajevo zabog cevapa vec dodje drugim poslom a posto se mora nesto prezalogajiti onda se svrati na cevape
dok se u travnik maksuzile ode na cevape..... to je vec pocast i zasluga a ne puka slucajnost

stavi pred sarajliju pet razlicitih cevapa (Kisaljak, Visoko, Mostar, Biksac) pas vidjeti hoce li sarajlija moc poznat kojo je od njih sarajevski..nebi ni Mrkva pozno svoje cevap medju ostalima.

dok bi svaki sarajlija prepozno kojo je travnicki sir... taman da pored njega stavis jos 10 vrsta sireva

sarajevski cevap je poznat jedino po soda bikarboni :D
*mima*

#248 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by *mima* »

Wooow......bit ce krvi ovdje.
sumirprimus

#249 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by sumirprimus »

*mima* wrote:Nikad.
Ne reci nikad. :D
Joey Tribbiani

#250 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Joey Tribbiani »

ma rostilj ispred kuce zakon. Kod brajlovica nisu losi, isto sam do nedavno mislio i za Zmaj. Medjutim, moje misljenje se promijenilo, jer sam od njih prdio dva dana :mrgreen: . Fino kupis kilo cevapa i po kile sudzukica, 10 piva, kolu, kiselu i zovnes raju
Locked