Informatičko je doba, a narod kaže da se dobar glas daleko čuje, a loš glas još i dalje, još i brže. Kad - tad pašće cijena porcije na 2KM onog trenutnka kada turisti saznaju da meso u BiH NIJE ZA JELO.kurajber wrote:Vjerovatno ce ova tema kod vecine Vas prouzrokovati smjeh, kod nekih mozda i sarkastican komentar, a kod nekih vjerovatno ovo sto ja upravo mislim. Ne znam kako bih opisao ovo, ovo nije samo "sramota i grehota", ovo je PLJACKA Sarajevskih "poznatih" ugostitelja. Nisam od onih ljudi kojima je moto "neka komsiji crkne krava", zalazem se i sretan sam da svi imaju, ja licno Hvala Bogu dragom imam dovoljno da mogu sebi priustiti i ovo zadovoljstvo, a sta sa onima koji ne mogu, a koji bi voljeli otici i pojesti cevape kad ih "ahh" stane i onda sjetivsi se da moraju platiti za najobicniju desetku "7 KM", ljudi dragi "7 KM" za cevape, pa jeste li svejsni da tu nema ni 20 deka mesa...5 kM je i eto nekako bila k'o i prihvatljiva cijena, al stvarno su prevrsili mjeru, sram ih bilo, OVO JE POHLEPNA PLJACKA, SIROTINJA, A CIJENE KO U BECU! NEKA MENI BILO KOJI CEVABDZIJA OPRAVDA OVU CIJENU, MISLIM DA NEMA OPRAVDANJA.
Ćevapi od 7KM nisu bosanski, nego brazilski, estonski ili argentinski desetak godina duboko smrznuti i ustajali, plaćeni po 1,5KM/kg ''mrtve zamrznute vage'' i pitaj-boga da li su hormonizirani (Muški ovdje da stanu sa čitanjem da pogledaju svoje grudi junačke koje sve više liče na ženske).

Trenutno državu trese moguća afera u vezi sa Lijanovićima, a isplivaće mnogo prljavog veša i kod drugih.
AGENCIJA ZA SIGURNOST HRANE SE NE OGLAŠAVA, ne zna se da li je meso hemijski ispravno? Opšta nesigurnost, a penzioneri umiru k'o nikada do sada, mart i početak aprila su najporazniji što se tiče brojnosti umrlih penzionera.
OD sada, pa ubuduće, kao turistički vodič za Sarajevo, upozoravam strance (Najbrojniji su Hrvati), da ne kušaju, ni ćevape, ni bureke na Baš-čaršiji jer se prave od mesa sumnjive hemijske ispravnosti!
Kada sve propada neka temeljito sve propadne, pa ćemo sve iznova izgraditi još stariju Baščaršiju u kojoj će se pošteno poslovati, kao nekada.