Uhapšen V. V. Batko!

Post Reply
mirnisan

#226 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by mirnisan »

uvijek sam se pitala šta bi ovakvim ljudima mogla da bude kazna za učinjena nedjela koje su počinili?nemam odgovora.sve što mi padne na padne na pamet,malo je. :bih:
nellington

#227 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by nellington »

CAUS-VISOKO wrote: I to gumeni cekic. Nego, je li djubre istovareno na Butmir? Za tu vijest, dobar mustuluk slijedi.
Imaš vijest na portalu, a i snimke na TV1.
mO k3

#228 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by mO k3 »

u samicu ga staviti i da sunce ne vidi ni jedan dan vise....
zemomak

#229 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by zemomak »

valjda ce u zenicu na tretman
kamen spoticanja

#230 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by kamen spoticanja »

najbolje bi bilo sudjenje odrzati na platou ispred BBI centra...onako dovesti genocidnog izvrsitelja radovanovih ideja u centar sarajeva,i dozvoliti da prisustvuju siroke narodne mase...da ga gledaju kao zvijer u cirkusu...pa da mu onda vidim one genocidne oci kako sad gledaju u prazno :x
mr.gugl

#231 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by mr.gugl »

musko sam ali stvarno mi je umalo suza krenula slusajuci zenu na TV1 kako prica o tome sta je uradio nekoj djevojci. "kida se sisa, i pupak na s****". jeza ljudi, jeza. ako je vlahovic (ime mu ne izgovaram jer mu ne pristaje nista radosno, nadimak jos manje, a prezime pisem malim slovima, jer ne zasluzuje ni to) psihopata i ne znam sta jos, onda nije jedini, psihopate i sociopate su i ovi kreteni koji se ponose pokoljima bilo gdje u BiH i zanima me samo kako neko moze vidjeti normalnu drzavu ovdje u narednih 300 godina kad zive u njoj ljudi koji su klali i ubijali, koji uce svoju djecu tome, ljudi kojima je u venama mrznja, a ne krv. ako se mene pita, njega samo treba zatvoriti u samicu i ostaviti svezanog tako da se ne moze pomjeriti i samo cekati da krepa.

jao ljudi, muka mi je.. bebu pekli u rerni i td. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

nikad ovdje zivota nece biti, nikad.
mr.gugl

#232 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by mr.gugl »

i jos jedna stvar, citam ove postove i hajde makar iz postovanja zrtvama izbacite ove smajlije i neke sale o tome. mene je stid sto pripadam istoj vrsti bica na ovoj planeti kao i on, ali ako ima ikakva jaca sila, ovaj ce biti predvodnik u paklu, a ja vjerujem da ima.
pustopoljina

#233 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by pustopoljina »

zemomak wrote:valjda ce u zenicu na tretman
valjda...
samo da ne bude negdje u genocidnoj.
a rijeci nemam za komentara. malo je.
jeza u ledja

#234 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by jeza u ledja »

Tacno ko zvijer iza resetaka.
Dragovic

#235 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Dragovic »

Mene brine jedna stvar.Batko ce naravno biti osudjen na dugogodisnju kaznu.Tu kaznu treba odlezati u nekom od zatvora u BIH.Logicno je u Zenici,ali zakljucujuci iz nekih slicnih slucajeva iz proslosti tamo mu nece biti garantovana sigurnost.Tada zlikovac ide u neki od zatvora u rs-u!!!I sta onda dolazi "heroj" medju svoje.Poslije par godina lagodnog izlezavanja isetace iz zatvora kao sto je vec uradio u Niksicu!!
mr.gugl

#236 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by mr.gugl »

nek ga osude na 3 godine i nek ga vrate u spaniju na sudjenje, ako nema drugog rijesenja.
dezurni_ucenik

#237 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 16:44, edited 1 time in total.
Suti i trpi

#238 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Suti i trpi »

Kristijana wrote:
high_volume wrote:
karanana wrote:... a ako se izjasni da je kriv sto je i rekao u spaniji, onda nema sudjenja, svjedoka i tako toga nego se odmah ide na presudu, jeli?
I dodatno pitanje za "krivičare" : ukoliko se Batko izjasni krivim, postoji li mogućnost da mu odbrana postigne neuračunljivost, obzirom na apsolutnu spremnost na priznanje djela koja graniče s normalnim, na svu surovost i monstruoznost u hladnokrvom ubijanju bez milosti...?
Po onome što sam ja pročitala o Batku on spada u sociopate, likove bez savjesti, koji nemaju nimalo obzira ili suosjećanja za druge ljude. Kad ubija lik bez savjesti, logično, ne može se ni pokajati ( čujem da se i izjasnio da se ne osjeća krivim, tj. da se ne kaje što ukazuje da je on baš takav psihopat ) jer to je skroz drugi sklop ličnosti, a takvih ljudi ima u cijeloj populaciji malo, ne postanu svi ubice, ali rat je za mnoge bio okidač i poligon da se razmašu. Koliko ja znam, ovakvi u Americi dobiju smrtnu kaznu, ti ljudi su nepopravljivi, nema tu ni govora o pokajanju ili ''povratku među normalne''.

Međutim, oni nisu neuračunljivi, ne pada njima nikakav mrak na oči pa ubiju nego su pri punoj svijesti dok to rade i uživaju u tome, prosto su odstupanje od normalnih ljudi ali nisu ludi da bi ih to oslobodilo. Funkcionišu normalno kao i svi u mnogim stvarima, ali ih izdvaja krvožedna želja za ubijanjem i mučenjem ( sociopate npr. muče i životinje ) Ja nisam stručnjak, ali ovo kod njega nije klasično ludilo ( lik sve ove godine na slobodi nije proveo u ludnici a vjerovatno i nema dosje kod psihijatra ), za koje bi mogao igrati na neuračunljivost, a po obimu i monstruoznosti zločina te brojnosti žrtava jasno je i da se radi o sadizmu tipičnom za sociopate.

Svojim zločinima je zaslužio smrtnu kaznu, ali mi je nemamo i u tom slučaju - doživotni zatvor. 6 godina, što neko napisa da bi mogao dobiti, je kazna za pljačkaše i sitne dilere marihuane pa ne bi valjda iko normalan Batku dao 6 godina. :shock:
Svaka cast na komentaru!!
cunga lunga

#239 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by cunga lunga »

Dragovic wrote:Mene brine jedna stvar.Batko ce naravno biti osudjen na dugogodisnju kaznu.Tu kaznu treba odlezati u nekom od zatvora u BIH.Logicno je u Zenici,ali zakljucujuci iz nekih slicnih slucajeva iz proslosti tamo mu nece biti garantovana sigurnost.Tada zlikovac ide u neki od zatvora u rs-u!!!I sta onda dolazi "heroj" medju svoje.Poslije par godina lagodnog izlezavanja isetace iz zatvora kao sto je vec uradio u Niksicu!!

Ma osuditi na maximalnu kaznu, koliko je to vec, 40 godina.
Dati mu, ako treba napraviti, poseban dio zatvora u Zenici, Sudu BiH, Centralnom zatvoru u Sarajevu, bilo gdje i drzati ga samog 24 sata.
Tako da se nece moci traziti premjestaj negdje u RS jer nece biti ugrozen njegov zivot.
Mada bih ja relano volio da ga ubace medju masu u Zenicu ali tad ce ga neko ubiti sigurno.
U tom posebnom odjelu bih mu stavio lance na noge i ruke i skidao mu ih po sat dnevno, najvise. I tako nekih 30-40 godina, a ne dati mu da se ubije.
Svako malo neka ga neko istuce i maltretira, ne mora valjda sve Amnesty International znati...
Eto, i opet je to ispod 1% boli koju je prouzrokovao neduznim ljudima..
armin071

#240 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by armin071 »

Meni samo na ovoj temi fale Felipe i njegova "raja" iz "slobodarskog Doboja" da prokomentarisu ove "podvige nekrunisanog srpskog heroja". Iako stoji ona da nisu svi ljudi isti ipak svaki ce covjek(ako je to zaista) priznati da su na "temelju Batkovih metoda" upravo i nastali "slobodarski Doboj", "cisto(od muslimana) Trebinje", Novi Grad, Srbinje,.... i mnogi drugi "slobodarski gradovi jos slobodnije PC". Eto svi govore nije se smjelo onda protiv "zlotvora" glava je bila u pitanju?! Sta je sad??? Evo 2010 je mir je a ovaj "zlotvor" bi u "boljem i najciscem" entitetu i danas okupio bar 10000 dusa koje bi mu klicale kao Titi u dobu Bratsva i Jedinstva. Ova BiH a pogtovo "cistiji dio" je puna "BATK(OVA)", ali eto ovako je kao bolje jer se onda svodi na ono da su pojedinci pravili zlodjela(ne dao Bog kolektivne osude). I onda se ovdje neki pitaju sto li ljudi boze mrze PC. Pa pitajte Batka i njegovu raju sto i danas slobodno zive po PC-u mozda vam oni pomognu u odgovorima......

p.s. "BATAK" zelim ti dug i ugodan boravak tebi i tvojoj "rupici" i da nam se ako bog da naprimas dosta "infuzija" u istu od "blagih i nevinih" dusa KPD Zenica. Ovim zeljama ce nadam se pridruziti i mnogi drugi ljudi "dobre volje".
Mrs.Zurbrigen

#241 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Mrs.Zurbrigen »

cunga lunga wrote: Eto, i opet je to ispod 1% boli koju je prouzrokovao neduznim ljudima..
kad bi barem postojalo nesto u cemu se moze skupiti sva bol koju je on nanijeo drugima - i onda to nekako projecirati na njega, da ostatak svog zivota prozivi u strahu i sa svim ozlijedama i svim bolom...
znam, to sad zvuci ko da je iz starog testamenta, ali stvarno razmisljajuci o takvim monstrumima klasicni pakao mi se cini kao najadekvatnija kazna.
cunga lunga

#242 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by cunga lunga »

Mrs.Zurbrigen wrote:
cunga lunga wrote: Eto, i opet je to ispod 1% boli koju je prouzrokovao neduznim ljudima..
kad bi barem postojalo nesto u cemu se moze skupiti sva bol koju je on nanijeo drugima - i onda to nekako projecirati na njega, da ostatak svog zivota prozivi u strahu i sa svim ozlijedama i svim bolom...
znam, to sad zvuci ko da je iz starog testamenta, ali stvarno razmisljajuci o takvim monstrumima klasicni pakao mi se cini kao najadekvatnija kazna.
Ma kad bi ga meni dali na nekih 15 godina da ga svaki dan posjetim u nekom podrumu osjetio bi on 200% boli koju je nanio drugima. Lako je pustiti masti na volju i adekvatno kazniti ovu zvijer.
johnny_blazze

#243 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by johnny_blazze »

kako nekako jadno izgleda, neez sta reci osim sto mu zelim sve najgore
Been

#244 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Been »

Neviđena svirepost i monstruoznost koju dotični ima u sebi i nakon 18 godina od svog divljanja, dovoljan je dokaz da za ovakvog nema popravnog, poboljšanja ili resocijalizacije... On je bio zvijer, to je još uvijek i to će ostati do, nadati se bolnog, kraja svog života ! ...
udrch

#245 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by udrch »

Hošgeldiniz Batko, mamicu ti tvoju slatko..
Toffee karamela

#246 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Toffee karamela »

Kad sam bila dijete sjećam se da je moja nana rahmetli navečer kad bi se počela moliti spominjala svašta nešto za šta moli božju zaštitu, i jedne rečenice: " sačuvaj me (i moje) dragi Allahu od padanja dušmanima u ruke". Kada gledam facu ovog bijednog četničkog katila postaje mi jasno na šta je mislila...i šta znači "lijepa smrt" koju je također spominjala kao veliku milost koju čovjek može doživjeti.

Pitam se je li katilu tada '92 i na trenutak prolazila misao glavom da će mu muslimani suditi u Sarajevu jednoga dana...da će vidjeti Sarajevo u mjesecu ramazanu, okupanog svjetlima kandilja, kako li će se osjećati kad noćas čuje ezan s Ali-pašine džamije...Ima boga, skriven je od svijeta koji je kažu stvorio po svojoj namisli, i od ljudi koje je stvorio po svojem liku...ali nekada se i pokaže, da ga ljudi ne bi potpuno zaboravili, kao noćas nama. Ima, ga, ima.
Last edited by Toffee karamela on 27/08/2010 01:30, edited 1 time in total.
Dragovic

#247 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Dragovic »

Nedavno se na ovom forumu raspravljalo o tome kako nema nikakvog spomen obiljezlja na Grbavici a koji bi podsjecao na zlocine batka i njegovih zlocinaca.Gledajuci veceras prvi dio dokumentarca "monstrum sa grbavice" mogli smo vidjeti da je poslovni prostor zvani "digitron" u kojem su se desavali mnogi zlocini jos uvijek prazan.
Navodno niko ne zeli useliti u taj prostor evo vec 15 godina.Znam da je ovaj forum pokrenuo mnoge inicijative pa evo prilike za jos jednu.Bojim se zaborava a ovo se ne smije zaboraviti!!
Kenan-sa

#248 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by Kenan-sa »

johnny_blazze wrote:kako nekako jadno izgleda, neez sta reci osim sto mu zelim sve najgore
ovako ti izgledaju svi cetnicki junaci,od Mladica do Karadzica.. uskoro ce i Mico Dodik izgledati ovako jadan iza resetaka,ako bude pravde i zakona,a pravda kad tad dodje na svoje!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#249 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by PipiDugaDevetka »

Neko je na komentarima vijesti fino primjetio da Batko nije ''MONSTRUM SA GRBAVICE'', nego ''MONSTRUM IZ NIKŠIĆA''!
fakat

#250 Re: Uhapšen V. V. Batko!

Post by fakat »

Nadam se da nikome ne pada na pamet da ga isporuci u zatvor u rs ili cg gdje ce ga idioti tretirati kao njihovog heroja. Nismo ga mi nasli, drugi su nam ga isporucili, pa valjda smo toliko sposobni da mu barem sudimo.
Post Reply