ima kupit i orginalnih maketaljubav_aha wrote:palsticne makete su doslvno za djecu,plus su ruzne
ima kupiti diecast modele,plus iste za modeliranje
koju su radili proizvodjaci
ima kupit i orginalnih maketaljubav_aha wrote:palsticne makete su doslvno za djecu,plus su ruzne
ma nek smao nije plasticnoToto wrote:ima kupit i orginalnih maketaljubav_aha wrote:palsticne makete su doslvno za djecu,plus su ruzne
koju su radili proizvodjaci
kevlarljubav_aha wrote:ma nek smao nije plasticnoToto wrote:ima kupit i orginalnih maketaljubav_aha wrote:palsticne makete su doslvno za djecu,plus su ruzne
koju su radili proizvodjaci![]()
on se vec zvao cumurljubav_aha wrote:kevlarsteta ga ulagati u ove djecije modele
![]()
![]()
inace,se trebao zvati kevlar-ica
Toto wrote:on se vec zvao cumurljubav_aha wrote:kevlarsteta ga ulagati u ove djecije modele
![]()
![]()
pa nije mogao medju plavuse
sve je znanstveno utemeljenoljubav_aha wrote:Toto wrote:on se vec zvao cumurljubav_aha wrote:kevlarsteta ga ulagati u ove djecije modele
![]()
![]()
pa nije mogao medju plavuse
jao kako si ovo otkaceno dobro napisao,bas si me odlicno nasmijaoznaci, dzaba iako taj kevlar zensko izmisli
![]()
![]()
milenko wrote:veceras ono spasavanje na zelegori, najbolji je uvid u letjelice u bih...osbih proslijedile euforu akciju spasavanja...SRAMOTA
ma ovi sto su stradali...zvali upomoc mobilnim...i ovi iz centar za spasavanje il' vec kako se zovu, saopstavaju kasnije nesto u stilu "na zalost osbih nisu imali osposobljen helikopter za akciju spasavanja, pa je to euforu proslijedjeno..."Toto wrote:milenko wrote:veceras ono spasavanje na zelegori, najbolji je uvid u letjelice u bih...osbih proslijedile euforu akciju spasavanja...SRAMOTA![]()
![]()
otkud ja znam, mozda i imaju, al' garant u BL, a zelengora je ipak malo daleko...zar je problem imati bar 3 spasilacka helikoptera fino rasporedjena, koja su 24h na raspolaganju...koliko sluzbenih auta i sofera imamo???Toto wrote:zar u RS nema nijedna SA-342 sa kukom i korpom za spustanje gorske sluzbe??
Pa ovo je svakako amaterska drzava. Sta se sad svi cudite, glasali ste za amatere i sad ko fol svi se pitaju kako!milenko wrote:otkud ja znam, mozda i imaju, al' garant u BL, a zelengora je ipak malo daleko...zar je problem imati bar 3 spasilacka helikoptera fino rasporedjena, koja su 24h na raspolaganju...koliko sluzbenih auta i sofera imamo???Toto wrote:zar u RS nema nijedna SA-342 sa kukom i korpom za spustanje gorske sluzbe??
jok, eto ti si glas'ojefferson wrote:Pa ovo je svakako amaterska drzava. Sta se sad svi cudite, glasali ste za amatere i sad ko fol svi se pitaju kako!milenko wrote:otkud ja znam, mozda i imaju, al' garant u BL, a zelengora je ipak malo daleko...zar je problem imati bar 3 spasilacka helikoptera fino rasporedjena, koja su 24h na raspolaganju...koliko sluzbenih auta i sofera imamo???Toto wrote:zar u RS nema nijedna SA-342 sa kukom i korpom za spustanje gorske sluzbe??
Rekose da imaju helikopter,..problem je sto nije osposobljen(nema opremu) za nocno letenjemilenko wrote:ma ovi sto su stradali...zvali upomoc mobilnim...i ovi iz centar za spasavanje il' vec kako se zovu, saopstavaju kasnije nesto u stilu "na zalost osbih nisu imali osposobljen helikopter za akciju spasavanja, pa je to euforu proslijedjeno..."Toto wrote:milenko wrote:veceras ono spasavanje na zelegori, najbolji je uvid u letjelice u bih...osbih proslijedile euforu akciju spasavanja...SRAMOTA![]()
![]()
Ja koliko znam nekoliko Mi-8 je bilo na remontu u Ukrajini i doveeni su na NATO standard, i mislim da mogu letjeti po noci!ljubav_aha wrote:"Helikopteri Oružanih snaga BiH nisu opremljeni za noćno letenje"
nije do helikopteraljubav_aha wrote:"Helikopteri Oružanih snaga BiH nisu opremljeni za noćno letenje"
jefferson wrote:Ja koliko znam nekoliko Mi-8 je bilo na remontu u Ukrajini i doveeni su na NATO standard, i mislim da mogu letjeti po noci!ljubav_aha wrote:"Helikopteri Oružanih snaga BiH nisu opremljeni za noćno letenje"
Ako ne mogu, onda je to samo dokaz da mi stvarno nismo ni za sta sposobni osim da druge okrivimo za stanje u kojem se nalazimo!
Toto wrote:nije do helikopteraljubav_aha wrote:"Helikopteri Oružanih snaga BiH nisu opremljeni za noćno letenje"
boje se piloti mraka![]()

Ali je zato EUFOR-ov helikopter sve to mogao uraditi?Toto wrote:pa sad
posteno govoreci radi se o misiji spasavanja u nocnim uslovima koja i nije bas tako jednostavna.
Sta ako su oni remontovali helikopter koji nema reflektor i kuku za spustanje.![]()
Koliko sam skontao ti "beduini" su zaglavili negdje na Zelengori pa je stvarno nemoguce da helikopter leti po mrako po zelengorskim vukojbinama a Zelengora nije pokrivena radarima da bi neko mogao navegavat pilote u nocnim uslovima. Cak i da helikopteri imaju reflektore sa njima se ne moze letjeti po noci i osvjetljavati tako ogroman prostor.
Pa ni gorska sluba spasavanje se ne bi sa baterijana lomatala po Zelengori u sred noci.
Mislim da se neobjektivo kritizira ljude.
Pa sto nije odradio eufor.jefferson wrote:
Ali je zato EUFOR-ov helikopter sve to mogao uraditi?
Toto nigdje veze!
!