Citroen C4 HITNO

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Avalanche

#226 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

supercali wrote: Jesi iz sarajeva?
Odes i pogledas
Mozemo zajedno pogledati pa usput na C8H10N4O2

Ps. Mozda je jeftin jer je to neka realna cijena jer nek ti ne bude kramar mjerilo i jer je benzinac
Tu i jeste problem, nisam iz Sarajeva, pa ne mogu tek tako da skoknem i gledam auta koja mi se svidjaju. Moram prvo da odlucim, pa onda odem.
ElRe wrote:Peugeot 208 ti je OK, ako veličina auta odgovara. To je klasa ispod C4.

Pogledaj i

https://www.olx.ba/artikal/26480374/opel-astra/
https://www.olx.ba/artikal/28406646/ren ... 110ps-led/
Citroen C4 mi je na prvom mjestu, a svi ostali su par praznih mjesta, pa oni iza Citroena. Ako ne bih nasla Citroena, onda bih neku drugu marku. Ali nije zgoreg pogledati usput i druge. :)
kakav nered wrote:

Fali mu to što ona hoće da ima dobru opremu a ovaj je najjednostavniji model bez ikakve dodatne opreme... plus motor 1.4 na ovakvom autu... ne znam... ja ne bih... a i kad bih ne bih dala više od 11.000 KM za njega jer ne vrijedi više...

i svako auto se treba pogledati... ja kad sam tražila C4 prošle godine vidjela sam svakakve aute koji ni ne liče na ono na slikama... za jednog tu u Sa mi se plakalo kad sam ga vidjela... nije mi bilo jasno kako netko može tako uništiti auto za 5 godina... sav izgreban, plastika uništena, udaran, far tako loše zalijepljen da sam ga rukama mislim mogla izvući ako malo jače povučem, ma užas živi... a na slikama predivan, full oprema, sve wow... u Mostaru jedan fantastičan na prvi pogled, sav cakum pakum, ali nakon detaljnog pregleda vidiš da je branik farban, da su vrata s donje strane čak malo zahrđala,... bla bla... ugalavnom ništa od njega, samo fino zamaskiran.... nije sve kako izgleda na piku...
Ja se u te motore i slicno uopste ne razumijem, i ono sto mi je bitno jeste da me auto sluzi dobro bez da visim stalno kod automehanicara i elektricara, a pored toga da dobro izgleda i spolja i iznutra. I da, bitna mi je ta navigacija i ti senzori za parking ( je li sa svakom navigacijom dolaze i senzori za parking ili je to dvoje odvojeno?). A sta je tacno ta automatska klima?
kakav nered wrote:Evo ih par koji bi ti mogli odgovarati... ali svakako bi trebala otići pogledati ih... nije isto kad ga uživo vidiš i ovako na slikama... uzmi jedan vikend i obiđi sve aute koji ti se svide... nemoj žuriti... kupuješ sad za sljedeći duži period...

https://www.olx.ba/artikal/27939658/cit ... -business/

https://www.olx.ba/artikal/28509798/cit ... automatik/

https://www.olx.ba/artikal/28509900/cit ... -business/

https://www.olx.ba/artikal/28599885/cit ... -business/

https://www.olx.ba/artikal/28168005/cit ... -business/
Hvala. Evo gledam. Bijela auta ne bih kupovala, tako da oni odmah otpadaju. :D
supercali wrote:Ma naravno da ima nego govorim ono sto nas narod najvise gleda koliko trosi i sl

Nego lavino tebi bi odgovarala kafa da to ovo lijepo saberes
:eh: Kad budem kupila auto, onda se mozda i dovezem do kafe. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#227 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Tomahawk11 »

Uzmi ti šta si naumila, ovdje je svakako praksa čim neko dođe sa idejom da kupuje neko određeno auto, jedni nude BMW, drugi VW, treći nemoj VW, uzmi Peugeot, Opel, Toyotu....samo još fale oni što će predložiti Fergusona ili Tomu Vinkovića :mrgreen:
Dakle, uzmi Peugeota, gledaj da ima što manje km na brojčaniku, najbolje bi bilo da povedeš nekog ko se koliko-toliko razumije u auta.
I benzin ti je lakši za održavanje :) ali eto izgleda da je lakše naći dobar primjerak dizelsku varijantu.
Avalanche

#228 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

Ispravite me ako grijesim... Gledajuci slike po internetu i citajuci vas, jesu li automobili sa ovakvom unutrasnoscu za nase trziste (ovakva sjedista i sive boje ovaj panel (ili kako se ve zove?))
Image

a ovakvi za strano trziste?
https://www.olx.ba/artikal/27518103/cit ... -nav-2014/
Avalanche

#229 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

Tomahawk11 wrote:Uzmi ti šta si naumila, ovdje je svakako praksa čim neko dođe sa idejom da kupuje neko određeno auto, jedni nude BMW, drugi VW, treći nemoj VW, uzmi Peugeot, Opel, Toyotu....samo još fale oni što će predložiti Fergusona ili Tomu Vinkovića :mrgreen:
Dakle, uzmi Peugeota, gledaj da ima što manje km na brojčaniku, najbolje bi bilo da povedeš nekog ko se koliko-toliko razumije u auta.
I benzin ti je lakši za održavanje :) ali eto izgleda da je lakše naći dobar primjerak dizelsku varijantu.
Hvala, svakako sam naucila nesto iz vasih poruka, s tim sto mi je sada stres jos veci, cini mi se, jer sad kao vise znam. :lol:
condy

#230 Re: Citroen C4 HITNO

Post by condy »

530i wrote:
condy wrote:
supercali wrote: Bas sto je benzinac je prednost
A mislis da je onaj od 17 hiljada kod kramara bolji sa 148736 km nego ovaj?
Da napomenem isto godiste sto znaci da je taj dizel 70% vracen ako je benzinac presao ovoliko
To da li bih dao toliko za ovo auto iskreno ne znam jer prvo auto nije koje trazim a sada ni ne trazim auto pa da nesto sad razmisljam o tome da li vrijedi ili ne
Ovaj kod Kramara je manje prešao 142 hiljade km. Nije uredu da tvrdiš napamet da mu je kilometraža samanjena, i da tako unosiš pometnju kod potencijalnog kupca. Paket opreme je neupitno bolji i veći kod Kramarovog, bolja motorizacija, pa je i cijena bolja. Cijena i jednog i drugog, su prema stanju i opisu vozila. Kod Pantere je realna cijena. Ovaj Kramarov je zacijenjen malo ali to se da spustiti.

Koliko plaća Kramar za reklamiranje po forumu? :roll: :-)
Ne plaća ništa, moj povod je samo da budem konstruktivan i dam neke prijedloge vozila djevojci, ništa više! Usput, ne znam da li si upratio, ni Funny auto iz Sarajeva ne plaća mi reklamu, a i njega sam " reklamirao " par stranica ranije, a koliko vidim nikad ga niko nije spomenuo na forumu.
condy

#231 Re: Citroen C4 HITNO

Post by condy »

Tomahawk11 wrote:Čuj ne valja 1.4 benzinski motor....u ovakvom autu....pa nije A8 :mrgreen:
Pa zašto bi valjao :D

Trom, troši puno, zastario, prevaziđen, ne pruža bilo kakav ugođaj u vozilu a to je najvažnije, ružan za voziti,... u bilo kojem segmentu poređenja je donji u odnosu na hdi.
condy

#232 Re: Citroen C4 HITNO

Post by condy »

Throttle wrote:Nije slab dizel od 90 konja a slab benzinac sa 95 konja :lol: :lol:
turbo dizel mala opaska :-D
condy

#233 Re: Citroen C4 HITNO

Post by condy »

Avalanche wrote:Ispravite me ako grijesim... Gledajuci slike po internetu i citajuci vas, jesu li automobili sa ovakvom unutrasnoscu za nase trziste (ovakva sjedista i sive boje ovaj panel (ili kako se ve zove?))
Image

To na slijci je fl verzije. To ti je redizajnirana verzija od kraja 2014. godine.

Ova na linku iz Sarajeva nije fl verizija odnosno nije redizajnirana verzija već obična.

Razlika je u tome što kod fl, dobiješ displej osjetljiv na dodir i prednja led dnevna svjetla, i malo drukčiu vizuelno unutrašnjost sive boje.

Nema veze to za koje tržište ide.
Last edited by condy on 20/02/2018 14:16, edited 2 times in total.
ElRe

#234 Re: Citroen C4 HITNO

Post by ElRe »

kakav nered

#235 Re: Citroen C4 HITNO

Post by kakav nered »

Avalanche wrote:
Ja se u te motore i slicno uopste ne razumijem, i ono sto mi je bitno jeste da me auto sluzi dobro bez da visim stalno kod automehanicara i elektricara, a pored toga da dobro izgleda i spolja i iznutra. I da, bitna mi je ta navigacija i ti senzori za parking ( je li sa svakom navigacijom dolaze i senzori za parking ili je to dvoje odvojeno?). A sta je tacno ta automatska klima?
Gledaj, kad kupuješ polovno auto nitko ti ne može obećati da nećeš ići mehaničaru... realno sve je to mačak u vreći... može izgledati predobro a da se kvari... iznos novca koji daš ti nije garancija da se neće kvariti... to nitko ne zna... ali možeš odvesti auto na pregled kod ovlaštenog servisa ili nekog svog mehaničara da ti kažu svoje mišljenje o stanju auta... nemoj slučajno da ga kupiš a da ga mehaničar nije pregledao i da ga nisi skopčala na kompjuter da vidiš ima li greški... meni se prošli auto počeo kvariti nakon 4 godine... do tad ni jednog kvara... u godini sam imala gotovo 2.000 KM popravki... ali to je sve normalno, to su dijelovi koji se troše, samo je pitanje kad će neki trebati zamjenu ili reparaciju... kupila sam ga s 140.000 km i došla do 200.000km... nije ni za očekivati da neću trebati ulagati u njega.... u 10 god koliko si rekla sigurno je da ćeš ga morati servisirati... i novo bi morala, kamoli polovno...

Senzori za parking nemaju veze s navigacijom...sve je to posebna oprema...a automatska klima znači da staviš na 22 stepena i da ti ona održava tu temp... a ne da imaš toplo/hladno samo... u ovim autima imaš dvoozonsku klimu pa možeš podesiti različito za vozača i suvozača... mada je to meni glupost... al hajde možeš...
Avalanche

#236 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

condy wrote:
Avalanche wrote:Ispravite me ako grijesim... Gledajuci slike po internetu i citajuci vas, jesu li automobili sa ovakvom unutrasnoscu za nase trziste (ovakva sjedista i sive boje ovaj panel (ili kako se ve zove?))
Image

To na slijci je fl verzije. To ti je redizajnirana verzija od kraja 2014. godine.

Ova na linku iz Sarajeva nije fl verizija odnosno nije redizajnirana verzija već obična.

Razlika je u tome što kod fl, dobiješ displej osjetljiv na dodir i prednja led dnevna svjetla, i malo drukčiu vizuelno unutrašnjost sive boje.

Nema veze to za koje tržište ide.
Znaci, ako hocu touch screen, onda je unutrasnjost sive boje? A ako je crne, onda nije touch screen?
A jesu li mi skupa ova 2 u poredjenju sa drugima, s obzirom da je jedan od ovih 2012. godiste? Ali ima manje kilometara. Odnosno, sta mi je pametnije: uzeti recimo 2012. godiste i 120 000 predjenih kilometara recimo ILI 2014. godiste i 150 000 predjenih kilometara? Ovo prvo zvuci bolje zbog kilometara, a drugo zbog godina. Ali sta vi kazete? Sta je prece: godine ili kilometri?
condy

#237 Re: Citroen C4 HITNO

Post by condy »

Taj crni C4 sa linka, iz Mostara, meni nije nešto jer se presijava prednja hauba i pozadi kod gepeka. Poliran je vidi se na suncu kako na laku ima velike odsjaje.

Ovaj drugi, izgleda dosta urednije i očuvanije.
supercali

#238 Re: Citroen C4 HITNO

Post by supercali »

Avalanche wrote:
supercali wrote: Jesi iz sarajeva?
Odes i pogledas
Mozemo zajedno pogledati pa usput na C8H10N4O2

Ps. Mozda je jeftin jer je to neka realna cijena jer nek ti ne bude kramar mjerilo i jer je benzinac
Tu i jeste problem, nisam iz Sarajeva, pa ne mogu tek tako da skoknem i gledam auta koja mi se svidjaju. Moram prvo da odlucim, pa onda odem.
ElRe wrote:Peugeot 208 ti je OK, ako veličina auta odgovara. To je klasa ispod C4.

Pogledaj i

https://www.olx.ba/artikal/26480374/opel-astra/
https://www.olx.ba/artikal/28406646/ren ... 110ps-led/
Citroen C4 mi je na prvom mjestu, a svi ostali su par praznih mjesta, pa oni iza Citroena. Ako ne bih nasla Citroena, onda bih neku drugu marku. Ali nije zgoreg pogledati usput i druge. :)
kakav nered wrote:

Fali mu to što ona hoće da ima dobru opremu a ovaj je najjednostavniji model bez ikakve dodatne opreme... plus motor 1.4 na ovakvom autu... ne znam... ja ne bih... a i kad bih ne bih dala više od 11.000 KM za njega jer ne vrijedi više...

i svako auto se treba pogledati... ja kad sam tražila C4 prošle godine vidjela sam svakakve aute koji ni ne liče na ono na slikama... za jednog tu u Sa mi se plakalo kad sam ga vidjela... nije mi bilo jasno kako netko može tako uništiti auto za 5 godina... sav izgreban, plastika uništena, udaran, far tako loše zalijepljen da sam ga rukama mislim mogla izvući ako malo jače povučem, ma užas živi... a na slikama predivan, full oprema, sve wow... u Mostaru jedan fantastičan na prvi pogled, sav cakum pakum, ali nakon detaljnog pregleda vidiš da je branik farban, da su vrata s donje strane čak malo zahrđala,... bla bla... ugalavnom ništa od njega, samo fino zamaskiran.... nije sve kako izgleda na piku...
kakav nered wrote:Evo ih par koji bi ti mogli odgovarati... ali svakako bi trebala otići pogledati ih... nije isto kad ga uživo vidiš i ovako na slikama... uzmi jedan vikend i obiđi sve aute koji ti se svide... nemoj žuriti... kupuješ sad za sljedeći duži period...

https://www.olx.ba/artikal/27939658/cit ... -business/

https://www.olx.ba/artikal/28509798/cit ... automatik/

https://www.olx.ba/artikal/28509900/cit ... -business/

https://www.olx.ba/artikal/28599885/cit ... -business/

https://www.olx.ba/artikal/28168005/cit ... -business/
Hvala. Evo gledam. Bijela auta ne bih kupovala, tako da oni odmah otpadaju. :D
supercali wrote:Ma naravno da ima nego govorim ono sto nas narod najvise gleda koliko trosi i sl

Nego lavino tebi bi odgovarala kafa da to ovo lijepo saberes
:eh: Kad budem kupila auto, onda se mozda i dovezem do kafe. :mrgreen:
Pa odakle si lavino?
Bjelasnica jahorina?
supercali

#239 Re: Citroen C4 HITNO

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:Uzmi ti šta si naumila, ovdje je svakako praksa čim neko dođe sa idejom da kupuje neko određeno auto, jedni nude BMW, drugi VW, treći nemoj VW, uzmi Peugeot, Opel, Toyotu....samo još fale oni što će predložiti Fergusona ili Tomu Vinkovića :mrgreen:
Uzmi sta si naumila (citroena) i onda uzmi pezoa :mrgreen:
condy

#240 Re: Citroen C4 HITNO

Post by condy »

Avalanche wrote:
Znaci, ako hocu touch screen, onda je unutrasnjost sive boje? A ako je crne, onda nije touch screen?
Okej možeš se i tako voditi nećeš pogriješiti...ali u principu vezano je za godinu proizvodnje. Prije redizajna nije postojao touch screen bez obzira na boju unutrašnjosti. Redizajnom smanjuju broj tipkica i kolutića. Tebi očigledno se više sviđa verzija prije redizajna. Ona ide do polovine 2014. godine.
ElRe

#241 Re: Citroen C4 HITNO

Post by ElRe »

Avalanche wrote: A jesu li mi skupa ova 2 u poredjenju sa drugima, s obzirom da je jedan od ovih 2012. godiste? Ali ima manje kilometara. Odnosno, sta mi je pametnije: uzeti recimo 2012. godiste i 120 000 predjenih kilometara recimo ILI 2014. godiste i 150 000 predjenih kilometara? Ovo prvo zvuci bolje zbog kilometara, a drugo zbog godina. Ali sta vi kazete? Sta je prece: godine ili kilometri?
To ti sve zavisi od stanja u kom se nalazi vozilo. 120000 < 150000 km i potencijalno si mirna bar 30000 km od nekih vecih ulaganja, tj servisiranja. A obzirom da se radi o istom modelu, tj modelskoj liniji nista ne gubis/dobijas u 2 god razlike.
Tomahawk11
Globalni moderator

#242 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Tomahawk11 »

condy wrote:
Tomahawk11 wrote:Čuj ne valja 1.4 benzinski motor....u ovakvom autu....pa nije A8 :mrgreen:
Pa zašto bi valjao :D

Trom, troši puno, zastario, prevaziđen, ne pruža bilo kakav ugođaj u vozilu a to je najvažnije, ružan za voziti,... u bilo kojem segmentu poređenja je donji u odnosu na hdi.
Doduše, ja sam otišao na Astrin 1.4, za C4 stvarno nisam upućen :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#244 Re: Citroen C4 HITNO

Post by konektovan »

Sva ovolika trka frka oko citroena, a na kraju, garantujem vam, kupice nekog vw pola, golfa...... :mrgreen:
supercali

#245 Re: Citroen C4 HITNO

Post by supercali »

konektovan wrote:Sva ovolika trka frka oko citroena, a na kraju, garantujem vam, kupice nekog vw pola, golfa...... :mrgreen:
Svejedno sve dok se kafa ispija :mrgreen:
maxell_sarajevo

#246 Re: Citroen C4 HITNO

Post by maxell_sarajevo »

Image
Image

C4 fl srednji nivo opreme.
Avalanche

#247 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

kakav nered wrote:
Avalanche wrote:
Gledaj, kad kupuješ polovno auto nitko ti ne može obećati da nećeš ići mehaničaru... realno sve je to mačak u vreći... može izgledati predobro a da se kvari... iznos novca koji daš ti nije garancija da se neće kvariti... to nitko ne zna... ali možeš odvesti auto na pregled kod ovlaštenog servisa ili nekog svog mehaničara da ti kažu svoje mišljenje o stanju auta... nemoj slučajno da ga kupiš a da ga mehaničar nije pregledao i da ga nisi skopčala na kompjuter da vidiš ima li greški... meni se prošli auto počeo kvariti nakon 4 godine... do tad ni jednog kvara... u godini sam imala gotovo 2.000 KM popravki... ali to je sve normalno, to su dijelovi koji se troše, samo je pitanje kad će neki trebati zamjenu ili reparaciju... kupila sam ga s 140.000 km i došla do 200.000km... nije ni za očekivati da neću trebati ulagati u njega.... u 10 god koliko si rekla sigurno je da ćeš ga morati servisirati... i novo bi morala, kamoli polovno...

Senzori za parking nemaju veze s navigacijom...sve je to posebna oprema...a automatska klima znači da staviš na 22 stepena i da ti ona održava tu temp... a ne da imaš toplo/hladno samo... u ovim autima imaš dvoozonsku klimu pa možeš podesiti različito za vozača i suvozača... mada je to meni glupost... al hajde možeš...
Kontam, hvala. Nego, sve se nekako bojim da ne kupim auto i tipa za par mjeseci ode nesto i moram dati, lupam, 2000 KM za popravku.

Hvala, condy, na pojasnjenju i tebi, ElRe, na linkovima. Definitivno mi se vise svidja crna unutrasnjost, mada siva unutrasnjost, tj. to sto dolazi s njom, sad zvuci primamljivije, pa ne znan...

konektovan wrote:Sva ovolika trka frka oko citroena, a na kraju, garantujem vam, kupice nekog vw pola, golfa...... :mrgreen:
:lol: I meni se cini da cu uzeti nesto drugo kako je pocelo, ali to definitivno nece biti polo, a ni golf (jer su mi ruzni, a skupi). :-D

P.S. Sta tacno znaci to "fl" sto spominjete? :stidljiva:
ElRe

#248 Re: Citroen C4 HITNO

Post by ElRe »

facelift, redizajn, modernizacija, upgrade, update :)
Avalanche

#249 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

Hvala. :)
milojicabrzi

#250 Re: Citroen C4 HITNO

Post by milojicabrzi »

A jesu li mi skupa ova 2 u poredjenju sa drugima, s obzirom da je jedan od ovih 2012. godiste? Ali ima manje kilometara. Odnosno, sta mi je pametnije: uzeti recimo 2012. godiste i 120 000 predjenih kilometara recimo ILI 2014. godiste i 150 000 predjenih kilometara? Ovo prvo zvuci bolje zbog kilometara, a drugo zbog godina. Ali sta vi kazete? Sta je prece: godine ili kilometri?[/quote]

Uglavnom, tu je to negdje :)

Ovo ako je stvarna kilometraža kod ovih citroena u Mostaru, je super stvar. Uvijek je bolje uzeti auto koji je manje prešao, ako ga misliš zadržati par godina kod sebe...

Jedina prednost ovih mlađih je što dobiješ neku novotariju koja je ugrađena u mlađe verzije modela, ali ništa bitno. Igrat će ulogu godište kad ti budeš prodavala auto, ali ove sa 150 000 km ako uzmeš, pa ti još pređeš sa njim 50-100 hiljada i počneš se približavati 300 000 km, možeš otići u općinu i vjenčati se za taj auto, jer ga se nećeš lako riješiti :run:
Post Reply