GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#226 Re: GRAS - karte

Post by JThomas »

ima milion prevoznika na međugradskim i međunarodnim linijama. maslate, po običaju.
neo7

#227 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

koji pazi sad kasne sa tramvajem kojeg imaju svake 4-5 minuta, revizori da ih ne bi zadržavali prirede scenu izbacivanja nekog bez karte direktno u vožnji?
Izvini o kojem ti gradu pricas? Gdje je ovo 4-5 minuta?
MAN-lion's coach

#228 Re: GRAS - karte

Post by MAN-lion's coach »

.......
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:30, edited 1 time in total.
MAN-lion's coach

#229 Re: GRAS - karte

...
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:30, edited 1 time in total.
JThomas

#230 Re: GRAS - karte

Post by JThomas »

MAN-lion's coach wrote:
JThomas wrote:ima milion prevoznika na međugradskim i međunarodnim linijama. maslate, po običaju.
Ko masla i po čemu?
Neka CTS uzme linije 23 i 23a šta fali?Ne odgovara mu jer neće napraviti promet.
Što se poziva na "neregularnosti" pri saobraćanju GRAS-a a pazi sada uvodi liniju Vijećnica-Hrasnica koja opet u GRAS-u NE POSTOJI! :lol: :lol: :lol:
Što taj isti CTS hoće u Sarajevo?Pa jaran izgubio linije širom BH.
Ko je ustvari ovdje monopolista?Pa privatnik koji hoće po svom da vozi kako on hoće,da diktira i izmišlja linije,režim vožnje i ostalo.Ako ne bude po mom idem se pečiti po sudu. :lol:
evo šta si napisala:
Zašto isti taj CTS drži monopol na međugradskim/međunarodnim/prigradskim linijama godinama koji mu niko ne može oteti?
ajd' malo se saberi.
MAN-lion's coach

#231 Re: GRAS - karte

......
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:28, edited 1 time in total.
JThomas

#232 Re: GRAS - karte

Post by JThomas »

kakav monopol, draga ženo, nebrojeni prevoznici voze na međugradskim i međunarodnim linijama?
MAN-lion's coach

#233 Re: GRAS - karte

.....
JThomas

#234 Re: GRAS - karte

Post by JThomas »

evo, reci mi ti šta to ne znam.

centrotrans jedini prevoznik na međugradskim i međunarodnim linijama? bogam' nije, ima ih koliko hoćeš. kako se onda ogleda to što "drže" (citiram, u sadašnjem vremenu) monopol?
MAN-lion's coach

#235 Re: GRAS - karte

.....
Xhamy

#236 Re: GRAS - karte

Post by Xhamy »

MAN-lion's coach wrote:Što se poziva na "neregularnosti" pri saobraćanju GRAS-a a pazi sada uvodi liniju Vijećnica-Hrasnica koja opet u GRAS-u NE POSTOJI! :lol: :lol: :lol:
Što taj isti CTS hoće u Sarajevo?Pa jaran izgubio linije širom BH.
Ko je ustvari ovdje monopolista?Pa privatnik koji hoće po svom da vozi kako on hoće,da diktira i izmišlja linije,režim vožnje i ostalo.Ako ne bude po mom idem se pečiti po sudu. :lol:
Hajde suti bolje ti je. Naravno da ne postoji kad GRAS-u ne odgovara da korisnik stigne direktno vec mora bar 2 prijevoza promijeniti. Ako se ne sjecas, GRAS je uveo 107 liniju tek nakon sto je Centrotrans krenuo sa relacijom Istocno Sarajevo - Jezero prije nekoliko godina. Do tada se moralo ici do Otoke, pa tek onda na Jezero.
Sta to sprecava GRAS da uvede liniju Hrasnica - Bascarsija? Zasto ne bi uveo i recimo Dobrinja - Ilidza?
neo7

#237 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

MAN-lion's coach wrote:
neo123 wrote:
koji pazi sad kasne sa tramvajem kojeg imaju svake 4-5 minuta, revizori da ih ne bi zadržavali prirede scenu izbacivanja nekog bez karte direktno u vožnji?
Izvini pričam o Sarajevu,šta treba na prknu sarajevske pruge svake 2 minute ići tramvaj?ako zakasni imaćeš ga svake 4...ne do Bog da čekaš.
HAHAHA sto se fino nasmija :D mozda svakih 14 minuta :-)
JThomas

#238 Re: GRAS - karte

Post by JThomas »

MAN-lion's coach wrote:Ti si saopštio da je jedini prevoznik,ja sam saopštila da drži monopol na mnogim linijama godinama.
Ako ne shvataš poentu priče i smo se bezveze hvataš za riječi da nešta dokažeš radije nemoj.Jer ti nema svrhe.
CTS jeste najveća prevoz. komp. u BiH i držala je monopol godinama i drži i sada na mnogim linijama.To što biznis polako propada nije me briga,što je neko došao sa boljim busevima i nižom cijenom ni to me ne zanima.
Pošto je on privatnik i neće sebi ići na štetu donekle i razumijem njegovo "poštenje" što nije se oglasio da uđe u bus saobraćaj korektno već samo kako mu digitron pokaže za neke linije. :lol:
Tako isto me ne zanima politika njihova prizemna i krajnje neprofesionalna i njihov digitron.Znaš uprava dođe i prođe.Isto kao i u GRAS-u-
sjo demagogije.

pa jel držala monopol, drži li i sad (kao što si napisala), ili drži samo na nekim linijama...? odluči se...
neo7

#239 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Ti se saberi.Zna se na kojim linijama drže monopol i to godinama.Hoćeš reći da na jednoj liniji Sa-Kakanj ima 10 prevoznika?Drži ga i držaće dok ga drugi ne otisnu.I šta ti tu nije jasno?
:-)

Nemas ti pojma :) Sorry ali tako je...umjesto sto pises neke budalastine,izadj i prohodaj, otidji do autobuske i vidi koliko eto npr. linija ide kroz kakanj ostalih prevoznika :)

Isto tako kada budes isla na autobusku idi tramvajom pa vidi hoce li biti kako ti rece 4-5 minuta tramvaj...
a.dis

#240 Re: GRAS - karte

Post by a.dis »

Evo jutros scene...čekam trolu na početnoj na dobrinji..na stanici se već okupilo bruku ljudi, vidim nervozni svi, dugo čekaju trolu...nema ni "vjerne" komercijale da nas spasi...jedna trola konačno dolazi(ali i odlazi bez putnika) i svi opet čekamo..konačno nakon 15 min dolazi trola(tj vozač ulazi u trolu za koju je rečeno da nije u funkciji) i krećemo... na dobrinji 5 kad su neki putnici htjeli izači saznajemo da srednja vrata ne rade..pravi se užasna gužva jer ljudi sada izlaze na prva vrata, i naravno vrli vozač odlučuje da na stanici poslije fahd džamije zaustavi trolejbus i kaže nam da čekamo naredni...dočekamo i naredni nakon 10ak minuta, revizor me ispegla što mi je poništena karta ali mu objasnim razlog, što je on prihvatio ali ne i vozač :x naravno novu kartu nisam kupio ali sam na posao zakasnio...
a.dis

#241 Re: GRAS - karte

Post by a.dis »

MAN-lion's coach wrote:
neo123 wrote:
Izvini pričam o Sarajevu,šta treba na prknu sarajevske pruge svake 2 minute ići tramvaj?ako zakasni imaćeš ga svake 4...ne do Bog da čekaš.
prkno sarajevske pruge??? u zagrebu sa izgradnjom svakog novog naselja dolaze nove tramvajske linije, prugu postavljaju gdje stignu...prije rata čak je i gras imao planove za širenje pruge što je dokaz da je i u ovoj firmi nekad bilo normalnih i poslovnih ljudi..sada ste samo mašina za gutanje novca, nikad nemate para a nema vozila koje nema reklamu neke osiguravajuce kuće, shoping centra, nekog proizvoda(da ih možda ne reklamirate gratis?)..90% vozila donacija..ali opet nema para ni za lijeka..ima zato para za gomilu novih revizora koji stoje na stanicama kao posljednji zgubidani..al doći će i vama kraj..
Obuca9

#242 Re: GRAS - karte

Post by Obuca9 »

a.dis wrote:Evo jutros scene...čekam trolu na početnoj na dobrinji..na stanici se već okupilo bruku ljudi, vidim nervozni svi, dugo čekaju trolu...nema ni "vjerne" komercijale da nas spasi...jedna trola konačno dolazi(ali i odlazi bez putnika) i svi opet čekamo..konačno nakon 15 min dolazi trola(tj vozač ulazi u trolu za koju je rečeno da nije u funkciji) i krećemo... na dobrinji 5 kad su neki putnici htjeli izači saznajemo da srednja vrata ne rade..pravi se užasna gužva jer ljudi sada izlaze na prva vrata, i naravno vrli vozač odlučuje da na stanici poslije fahd džamije zaustavi trolejbus i kaže nam da čekamo naredni...dočekamo i naredni nakon 10ak minuta, revizor me ispegla što mi je poništena karta ali mu objasnim razlog, što je on prihvatio ali ne i vozač :x naravno novu kartu nisam kupio ali sam na posao zakasnio...
Ma sad ce tebi objasniti gospođica "MAN ..." da si ti ustvari radnik Centrotransa koji je to sve izmislio ili da je neko od vaših ljudi blokirao saobraćaj kako bi trola i famozna komercijala zakasnile.
van Basten

#243 Re: GRAS - karte

Post by van Basten »

imam jedno pitanje za uposlenicu GRAS-a - iz njihovog ugla, šta bi se moglo popraviti u gradskom saobraćaju, a da je do njih, tj misli da postoji išta što bi moglo biti bolje kada bi se sam GRAS potrudio (bez kuknjave po kantonu za pumpanje miliona i davanje subvencija i sl, iu svakako izuzimajući sistem naplate davajući posao ljudima koji možda ni nemaju bh državljanstvo).
Dakle, ima li ikakve samokritike u GRAS-u?
perfect_guy

#244 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

MAN, interesuje me jedna stvar, kako izgleda stvar ako ti je karta ukradena zajedno sa svim dokumentima, da li se može izvaditi nova ili...?
minjonja

#245 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

perfect_guy wrote:MAN, interesuje me jedna stvar, kako izgleda stvar ako ti je karta ukradena zajedno sa svim dokumentima, da li se može izvaditi nova ili...?
jednoj mojoj poznanici ukradena godisnja karta i nisu joj dali da izvadi novu. kazu joj da je prodala nekome :? sad djevojka nekad kupi kartu, nekad sverca. ceka dok se ne bude vadila nova godisnja.
a.dis

#246 Re: GRAS - karte

Post by a.dis »

Nema MAN-a više..maca pojela jezik..ili uči definiciju monopola.
mahalas505

#247 Re: GRAS - karte

Post by mahalas505 »

a.dis wrote: prkno sarajevske pruge??? u zagrebu sa izgradnjom svakog novog naselja dolaze nove tramvajske linije, prugu postavljaju gdje stignu...prije rata čak je i gras imao planove za širenje pruge što je dokaz da je i u ovoj firmi nekad bilo normalnih i poslovnih ljudi..sada ste samo mašina za gutanje novca, nikad nemate para a nema vozila koje nema reklamu neke osiguravajuce kuće, shoping centra, nekog proizvoda(da ih možda ne reklamirate gratis?)..90% vozila donacija..ali opet nema para ni za lijeka..ima zato para za gomilu novih revizora koji stoje na stanicama kao posljednji zgubidani..al doći će i vama kraj..
Ako moze jedno pitanje, znas li ti mozda koje vlasnik GRAS-a?
Ovo sto ti navodis, tj. samu strategiju razvoja planira i nadgleda implementaciju iste menadzment kompanije.
Pa drugo pitanje ko postavlja taj menadzment?
Ne moze biti nikako napretka dok se ne zaposle ljudi koji su sposobni da nesto naprave i to prije svega na menadzerskim mjestima.
Comrad

#248 Re: GRAS - karte

Post by Comrad »

Najjaci su im sada ovi punktovi na Ilidzi.

Pored svakog stoji revizor :? Pa koja je onda svrha one rampe? MIslim svaka im cast na potezu, uradili su dobru stvar, nema vise guzvi na samom ulazu u tramvaj i to je ok. Ali nidje veze, revizor ondje opet stoji cijeli dan i provjerava karte i pusta ljude na prekidač.

Al to su ti silni inzinjeri u gras-u. Prave kucu od krova. Valjda su prvo su trebali napraviti mjesecne karte, digitalizovati ih, napraviti kartice i sl. koje ce se puniti svaki mjesec (nesto kao kredit) kao sto ima u svim normalnim drzavama, pa onda postavljati ove rampe. Al ako to urade kako ce onda klepati pare na kuponima, komadicima papira i onim potvrdama...ccc koja je to birokratija, ko da zivim u 50-tim, a ne u 21. vijeku.
perfect_guy

#249 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

minjonja wrote:
perfect_guy wrote:MAN, interesuje me jedna stvar, kako izgleda stvar ako ti je karta ukradena zajedno sa svim dokumentima, da li se može izvaditi nova ili...?
jednoj mojoj poznanici ukradena godisnja karta i nisu joj dali da izvadi novu. kazu joj da je prodala nekome :? sad djevojka nekad kupi kartu, nekad sverca. ceka dok se ne bude vadila nova godisnja.
debili, nek dokažu da je "prodala"
drndalo

#250 Re: GRAS - karte

Post by drndalo »

Da, ona je prodala, bice da je stajala na Drveniji i kod Estrade i vikala:"Kupona, kupona"... Nemoj me samo ubijediti da je svih 18 kupona koje vidim kod jednog od 7 svercera od raje iz firmi koji su ih prodali, a ne "iz firme", koja se ocito bavi duplom stampom originala, koji se prodaju bez zvanicnog traga...?

"...pola pije, pola sarcu daje..." nije ni cudo da je GRAS gubitas, kad samo 1/2 prihoda od mjesecnih i godisnjih ide zvanicno, a ostalo u dzepove sviju pozicioniranih... Ko to jos tamo zivi samo od plate ?

Jos me ubijedi i da GRAS ne zna da se 3 metra od njihovog punkta za prodaju kupona kod Estrade nalazi 5-6-7 svercera koji to isto prodaju jeftinije ? Ili su radnici/rukovodstvo coravi, ili ne rade svoj posao, ili "rade" svoj posao ali za drugoga, a ne za GRAS !!!
Post Reply