Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
arnes_king wrote:Je li moguce da ovdje nema niko ko koristi CFW ??? :O
Ah sad sam prelistao malo temu i vidjeo da ima ))
Ukoliko neko treba pomoci ili mu nesto nije jasno neka mi se javi spreman sam pomoci oko svega sto se tice PS3 ali prije toga neka pogleda ovu stranicu jer je daleko najbolja sto se tice svih novosti oko Playstation3, custom firmware-a i svega ostalog, a informacije su sve ispravne i nema laznih dojava za npr CFW 3.56+
Imate a toj stranici takodje i dobar forum gdje ce vam ljudi oko svega pomoci ;D
Nevezano ali...
Pravo da ti kažem žalim za online šutanjem. Imam sad na HD-u oko 20 igara ali, nekako nije to to..Onako sam imao 2 igre, puna podrška, šutanje sa rajom online...Velika je razlika u Tekkenu, Socceru, Tenisu kad je online..
Dumam se da sve izbrišem i kupim sebi preko Ebay-a 2 do 3 originala
Ukoliko neko treba pomoci ili mu nesto nije jasno neka mi se javi spreman sam pomoci oko svega sto se tice PS3 ali prije toga neka pogleda ovu stranicu jer je daleko najbolja sto se tice svih novosti oko Playstation3, custom firmware-a i svega ostalog, a informacije su sve ispravne i nema laznih dojava za npr CFW 3.56+
Imate a toj stranici takodje i dobar forum gdje ce vam ljudi oko svega pomoci ;D
Nevezano ali...
Pravo da ti kažem žalim za online šutanjem. Imam sad na HD-u oko 20 igara ali, nekako nije to to..Onako sam imao 2 igre, puna podrška, šutanje sa rajom online...Velika je razlika u Tekkenu, Socceru, Tenisu kad je online..
Nema sta svako ima svoje al je meni uvjek cista glupost bila igrati online sa nekim koga ne znam, nikada vidjeo nisam itd, vise volim druga ili drugova zvati kuci i sanjima igrati
A nemoj to raditi, strpi se i vidjet ces ubrzo da ce se napraviti i cfw 3.56+ odnosno 3.60+ i moci ce se online igrati ;D
EDIT:
I plus znas i sam da sony svakim updateom nesto sjebe ili blu-ray ode ili izbace neku funkciju kao sto je other os i dosta toga, a hakeri su doprinjeli ps3 vise nego oni, sve i da mi se igra online ne bih namjerno da ih podrzavam, a stvarno mi ne ide u glavu zbog cega to treba svaki mjesec po 3 firmware updatea ? Jos pogotov ako zivite na selu kao npr ja pa se zna desiti ponekad da struja nestane odjednom i zamisli ja radim taj update koji moram da bi ponovo pristupio psn-u i nestane struje ..... gotovo odmah mozes baciti konzolu, ima tu dosta stvatri koje bih mogao jos ispisati ali mi mrsko xD
Uglavnom ako hoces da se vratis na ofw nemoj da se zeznes i direkt updateujes na firmware povis 3.55 jer bi brickovao konzolu, moras je prvo vratiti na 3.55 OFW sa 3.55 CFW ako ti je taj trenutno i tek onda smijes dalje
Nevezano ali...
Nema sta svako ima svoje al je meni uvjek cista glupost bila igrati online sa nekim koga ne znam, nikada vidjeo nisam itd, vise volim druga ili drugova zvati kuci i sanjima igrati
A nemoj to raditi, strpi se i vidjet ces ubrzo da ce se napraviti i cfw 3.56+ odnosno 3.60+ i moci ce se online igrati ;D
EDIT:
I plus znas i sam da sony svakim updateom nesto sjebe ili blu-ray ode ili izbace neku funkciju kao sto je other os i dosta toga, a hakeri su doprinjeli ps3 vise nego oni, sve i da mi se igra online ne bih namjerno da ih podrzavam, a stvarno mi ne ide u glavu zbog cega to treba svaki mjesec po 3 firmware updatea ? Jos pogotov ako zivite na selu kao npr ja pa se zna desiti ponekad da struja nestane odjednom i zamisli ja radim taj update koji moram da bi ponovo pristupio psn-u i nestane struje ..... gotovo odmah mozes baciti konzolu, ima tu dosta stvatri koje bih mogao jos ispisati ali mi mrsko xD
Uglavnom ako hoces da se vratis na ofw nemoj da se zeznes i direkt updateujes na firmware povis 3.55 jer bi brickovao konzolu, moras je prvo vratiti na 3.55 OFW sa 3.55 CFW ako ti je taj trenutno i tek onda smijes dalje
Respect za misljenje, svako ima svoje.
Imao sam prije kozolu sa OFW-soccer i ostalo, lige, takmičenja, tabele, playstation home..hmmm.. Sad sam na 3.41+usb dongle. Držim oroz na update
Koliko sam guglao nista se ne može sjebati updateom na trenutni OFW jer je praktični ovaj USB modifikator originalnog 3.41. Vadim i update.
arnes_king wrote:Zasto se ne prebacis na CFW 3.55 ?? Veca kompatibilnost sa igricama i dosta prednosti od obicnog usb jailbreaka ...
A do prije par mjeseci se moglo i online igrati pa je sony bio blokirao pa su ovi opet nasli nacin ;D zato i kazem da ce sigurno opet moci heheh
Ne bih se složio. Čak naprotiv, dosta je kompatibilniji JB od CFW-a. Proguglaj.
Sto se ti online igranja, ti Spoof-eri su lutrija, svaki drugi banovan
Ne mislim na spoofere znam za njih ali usput mozes i snjima slobodno ima sad caka i protiv bana a i protiv svega ;D a nisi ti upravu tu za kompatibilnost i ostale funkcije jeste prije bio jb kompaktibilniji ali je sada kmeaw ili kmaew kako se pise najjaci ;D
Ja sam prije dok je moglo bez spoofera samo sa dns trikom a kasnije sa onim nekim programom igrao online bez problema
arnes_king wrote:Zasto se ne prebacis na CFW 3.55 ?? Veca kompatibilnost sa igricama i dosta prednosti od obicnog usb jailbreaka ...
A do prije par mjeseci se moglo i online igrati pa je sony bio blokirao pa su ovi opet nasli nacin ;D zato i kazem da ce sigurno opet moci heheh
Ne bih se složio. Čak naprotiv, dosta je kompatibilniji JB od CFW-a. Proguglaj.
Sto se ti online igranja, ti Spoof-eri su lutrija, svaki drugi banovan
Ne mislim na spoofere znam za njih ali usput mozes i snjima slobodno ima sad caka i protiv bana a i protiv svega ;D a nisi ti upravu tu za kompatibilnost i ostale funkcije jeste prije bio jb kompaktibilniji ali je sada kmeaw ili kmaew kako se pise najjaci ;D
Ja sam prije dok je moglo bez spoofera samo sa dns trikom a kasnije sa onim nekim programom igrao online bez problema
Ma po meni je to umiruća kategorija jer novije igre zahtjevaju jači CFW tipa 3.60 a niko ne izbacuje isti.
Ne jos ali se izbacuju patchevi i fixovi a doci ce i taj 3.6+ CFW ne brini, kao i sto sigurno znas neke igre koje zahtjevaju povis 3.56+ OFW se vec mogu igrati na 3.55 CFW a to ti na jailbreaku mozes igrati 3.60 igre ? treba ti cak i za ove nize stalno neki dodatak da bi radile.
A to sam napisao trenutno ne radi online ali ce proraditi, ne brini, samo sto je meni svejedno, radio ne radio vise volim igrati sa RL frendovima nego tamo nekim ....
da nemas mozda neku dobro stranicu za igre koje idu sa kmeaw 3.55
Ne znam smiju li se linkovi stavljati pa necu (jer su torrenti) hehe uglavnom ja sve trazim i skidam ili sa thepiratebay(dot)org ili sa demonoid(dot)me
ako treba pomoci ili imas jos pitanja javi se u inbox
arnes_king wrote:Ne jos ali se izbacuju patchevi i fixovi a doci ce i taj 3.6+ CFW ne brini, kao i sto sigurno znas neke igre koje zahtjevaju povis 3.56+ OFW se vec mogu igrati na 3.55 CFW a 1to ti na jailbreaku mozes igrati 3.60 igre ? 2treba ti cak i za ove nize stalno neki dodatak da bi radile.
A to sam napisao trenutno ne radi online ali ce proraditi, ne brini, samo sto je meni svejedno, radio ne radio vise volim igrati sa RL frendovima nego tamo nekim ....
1)Definitivno ne.
2)Sam si dao odgovor Takođe doći vrijeme i za kmeaw kad neće fercerati.
Ti patchevi, bootovi razmjena fajlova, ponovan upload, transfer na eksterni, mijenjanje fajlova na eksternom ili preko FTP da te glava zaboli pogotovo kad barataš igrom od 22 GB. Nije mi se jednom desilo da skinem igru pa imam "black screen" tipa T.Raider trilogy, Splinter Cell: Double Agent javi mi radil tebi to.A iste igre probleme prave korisinicima kmeaw-a Razumijemo se
Ne gotivim Sony ali znaju zaštiti svoj proizvod do jaja. Novi slim 2 generacije koji izlazi je takođe zaštićen od prethodnog slimaša 2 puta. Mislim, nigdje još nisam vidio 3.60 CFW a kad i kad je izašao
Lucazode wrote:
1)Definitivno ne.
Ti patchevi, bootovi razmjena fajlova, ponovan upload, transfer na eksterni, mijenjanje fajlova na eksternom ili preko FTP da te glava zaboli pogotovo kad barataš igrom od 22 GB. Nije mi se jednom desilo da skinem igru pa imam "black screen" tipa T.Raider trilogy, Splinter Cell: Double Agent javi mi radil tebi to.A iste igre probleme prave korisinicima kmeaw-a Razumijemo se
Ne gotivim Sony ali znaju zaštiti svoj proizvod do jaja. Novi slim 2 generacije koji izlazi je takođe zaštićen od prethodnog slimaša 2 puta. Mislim, nigdje još nisam vidio 3.60 CFW a kad i kad je izašao
ja imam cfw 3.55 ... kmeaw ... i nabrojane igrice mi sve rade ... evo skoro cijeli tr:t sam presao
igrice ne skidam sa torrenta nego sa ps3iso ... tu ti svi fino objasne kako sta ... koji patchevi ... uopste nije toliki posao prebacivanja niti je toliko komplikovano ... cak sta vise sto se tice fajlova koji su veci od 4gb ... postoje programi koji razdvoje te fajlove na vise manjih i ti sve to normala prebacis na eksterni i multiman sve sam poslozi kada krenes da igras
i sve igrice skoro rade na cwf 3.55 osim naravno zadnjih nekoliko koje traze 3.60 (mada se za vec neke naslo rijesenje) ...
Lucazode wrote:
1)Definitivno ne.
ja imam cfw 3.55 ... kmeaw ... i nabrojane igrice mi sve rade ... evo skoro cijeli tr:t sam presao
igrice ne skidam sa torrenta nego sa ps3iso ... tu ti svi fino objasne kako sta ... koji patchevi ... uopste nije toliki posao prebacivanja niti je toliko komplikovano ... cak sta vise sto se tice fajlova koji su veci od 4gb ... postoje programi koji razdvoje te fajlove na vise manjih i ti sve to normala prebacis na eksterni i multiman sve sam poslozi kada krenes da igras
i sve igrice skoro rade na cwf 3.55 osim naravno zadnjih nekoliko koje traze 3.60 (mada se za vec neke naslo rijesenje) ...
Juče sam skinuo GTA IV s'torrenta, kažu raja samo preko eksternog radi.
Valjda će upalit za razliku Cell-a i Raidera
Generalno za ove dvije sa torrenta raja se žale sa kmeaw i sa jailbreakom. Svima naka jebada.
Moram probat sa ISO-a.
Lucazode wrote:
1)Definitivno ne.
Juče sam skinuo GTA IV s'torrenta, kažu raja samo preko eksternog radi.
Valjda će upalit za razliku Cell-a i Raidera
Generalno za ove dvije sa torrenta raja se žale sa kmeaw i sa jailbreakom. Svima naka jebada.
Moram probat sa ISO-a.
ja sve sto sa mskidao skidao sam sa iso-a ... i sve je radilo ... svaka igrica ... od kako imam ps3 i cfw nisam imao nikakvih problema ... svaku igricu sam mogao pokrenuti ...
ako ikada sta zasteka odem na ps3iso i nadjem rijesenje ... vecinom da li trebam na eksterni ili na interni disk da stavim igricu ...
a sa torrenta nikada ne skidam ... sve sa ps3iso ... jer forumasi koji tu postavljaju su sigurni i admini odmah brisu ako postoji problem kod igrice tako da ti se nikada nece desiti da skines igricu a da ne radi
mislim jest malo peglanje jer moras link po link ali barem budes siguran da je sa igricom sve ok
Skinem GTA IV i ajde pokrenem sa eksternog, čekam da završi instalaciju i pokrećem igru...
ŠOK ! Ispucala grafika, ništa nije ispolirano (auta su izrezbarena), objekti (draw distance ) su mutni da ne mogu mutniji biti, poneki znak iznad mosta ili tik pored tebe se odjednom stvori...Kao da igram na pentium 3-ci sa low postavkama....WTF
I ajde prekopiram na interni i pokrenem sa internog kad opet isto Šta se deŠaje ?
Kao da to nije dovoljno, nakon svakog pokretanja igra se nanovo i nanovo instalira
Grand Turismo 5 Prologue
Rainbow Six Vegas3
Assassins Creed
Ghost Recon2
infamouus
fear
fight night round 3
stranglehold
yakuza 3
silent hill -home coming
ufc 2009 undisputed
smackdown vs raw 2009
fifa 08
pes 2010
Ozil wrote:Konfiguracija? Za to smece treba jak procesor.
Ovo mi se drug na PS3-ci dešava
To je do kopije koju si skinuo, ja sam skinuo GTA IV the complete edition, to je ono sa onim dlc-ovim i rade svi bez frke ali samo sa eksternog
I kod mene je complete edition, balada o gay tonyu, Niko belić i jos neka...Fakat ono je očajno...
Nebi trebalo biti fuš fuš ako se pokreće sa internog i eksternog bez problema.
Odakle si skidao, posalji link na pp.
I mogu li se radit screenshtoovi za taj GTA ?