JP GRAS SARAJEVO ALL ABOUT
- Mjesanac
#226 Re: "Dzaba" godisnja?!
Ja se nadam da ce uvesti da se studenti mogu besplatno voziti gradskim prevozom. Zao mi para sto dade na karte 
-
somethings
#227 Re: "Dzaba" godisnja?!
Eh, nadat se... Bar ovaj zadnji semestar što mi je ostao da uštedim šta.
- Amazonka27
#228 Re: "Dzaba" godisnja?!
Reki su da ce besplatne karte imati oni studenti koji su uplatili 5 KM studentskom parlamentu prilikom upisa u semestar.
evo i clanka o tome
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/091013029
evo i clanka o tome
-
slatka_mala
#229 Re: "Dzaba" godisnja?!
Kako ti uvijek siris neke dezinformacije? Gdje u clanku pise da ce studenti koji su platili studentskom parlamentu 5KM imat besplatne karte? Kroz citav clanak se proteze SVI studenti Sarajevskog univerziteta ce imat besplatne karte.Amazonka27 wrote:Reki su da ce besplatne karte imati oni studenti koji su uplatili 5 KM studentskom parlamentu prilikom upisa u semestar.
evo i clanka o tome
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#230 Re: "Dzaba" godisnja?!
I sam text je dezinformacija, jer svi nece imati vec samo redovni i samofinansirajuci.slatka_mala wrote: Kako ti uvijek siris neke dezinformacije? Gdje u clanku pise da ce studenti koji su platili studentskom parlamentu 5KM imat besplatne karte? Kroz citav clanak se proteze SVI studenti Sarajevskog univerziteta ce imat besplatne karte.
- Amazonka27
#231 Re: "Dzaba" godisnja?!
slatka_mala wrote:Kako ti uvijek siris neke dezinformacije? Gdje u clanku pise da ce studenti koji su platili studentskom parlamentu 5KM imat besplatne karte? Kroz citav clanak se proteze SVI studenti Sarajevskog univerziteta ce imat besplatne karte.Amazonka27 wrote:Reki su da ce besplatne karte imati oni studenti koji su uplatili 5 KM studentskom parlamentu prilikom upisa u semestar.
evo i clanka o tome
ok...koje sam ja to JOS dezinformacije sirila? clanak je o projektu a info da ce besplatnu kartu imati samo studenti koji su platili 5 KM studentskom parlamentu mi je rekao licno Adi Džamalija - Predsjednik SP-a, kada sam ga pitala zasto jedni MORAJU da plate, a drugima je na dobrovoljnoj osnovi.
ako budu imali SVI studenti pravo na kartu, onda cu LICNO ja traziti da se vrati novac SVIH studenata koji su bili uslovljeni upisom u semestar ako ne plate.
- ultima_palabra
#232 Re: JP GRAS SARAJEVO
GRAS je guzno crijevo 
Jutros tramvaji do željezničke i to u razmaku od 10 minuta. Od Marindvora nadalje stoje, nema struje.
Ne kontam kako više narodu ne dojadi, pa ne zapali tu firmu, bolje da nemamo gradskog saobraćaja nego da imamo ovakav
Jutros tramvaji do željezničke i to u razmaku od 10 minuta. Od Marindvora nadalje stoje, nema struje.
Ne kontam kako više narodu ne dojadi, pa ne zapali tu firmu, bolje da nemamo gradskog saobraćaja nego da imamo ovakav
-
iPlay
#233 Re: JP GRAS SARAJEVO
Na skenderij je hadžo pokido’ i svoje i tramvajske žice.ultima_palabra wrote:GRAS je guzno crijevo
Zato je jutros hejbet raje zakasnilo na poso’.
- hakazvaka
-
RosaSpinosa
#235 Re: JP GRAS SARAJEVO
hakazvaka wrote:ako nekoga jos interesuje- zvao sam, strajk je sljedece nedjelje ako ga bude...hakazvaka wrote:da li neko zna ista o tom nekom navodnom strajku GRAS-a sutra (nedjelja) ??
zanima me konkretno linija Muzej - Maršal (Bjelasnica) ?
Ako ga bude...
-
iPlay
#236 Re: JP GRAS SARAJEVO
Ne želiš da znaš koliko je koštala izrada ovog "sajta!
- ultima_palabra
#237 Re: JP GRAS SARAJEVO
Pa kako je to uspio?iPlay wrote:Na skenderij je hadžo pokido’ i svoje i tramvajske žice.ultima_palabra wrote:GRAS je guzno crijevo
Zato je jutros hejbet raje zakasnilo na poso’.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#238 Re: JP GRAS SARAJEVO
jutros rasulo 
-
Alma Ata
#239 Re: JP GRAS SARAJEVO
Neki dan ulazim na zadnja vrata, a vozač naglo zatvori vrata.Zamalo mi ruku ne slomi. Jutros na stajalištima ne možeš hodati od raskvašenog snijega i blata. Čitam u Avazu da je obaveza Grasa čistiti stajališta. Ali šta sve doživljavamo od Grasa, ovo je ništa.
-
iPlay
#240 Re: JP GRAS SARAJEVO
Pa bitnije je poslati one avlijanere da malteretiraju ujutro ljude za kartu, nego očistiti snijeg. Neka ljudi paze kako će ući u trolu i prijeko snijega.Alma Ata wrote:Neki dan ulazim na zadnja vrata, a vozač naglo zatvori vrata.Zamalo mi ruku ne slomi. Jutros na stajalištima ne možeš hodati od raskvašenog snijega i blata. Čitam u Avazu da je obaveza Grasa čistiti stajališta. Ali šta sve doživljavamo od Grasa, ovo je ništa.
@ultima_palabra
Nemam pojma, ali eno vidim jutros šarafaju po žicama (ili bolje reći igraju se sa životom)
"Prvo je u 6.55 sati, kako nam je saopćeno iz GRAS-a, došlo do poprečnog kontakta na mreži Skenderija, tako da trolejbusi 102 i 107 koji voze prema Jezeru nisu nikako saobraćali već su svi trolejbusi bili usmjereni prema Trgu Austrije.
S obzirom da je na Marijin Dvoru reklama pala na tramvajsku mrežu ni tramvaji nisu saobraćali od 6.55 do 7.20 sati. Od 7.20 tramvaji su počeli saobraćati od Ilidže do Skenderije, međutim, opet je došlo do kvara, te su tramvaji vozili od Ilidže do Željezničke stanice."
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/091222006
-
Αθήνα
#241 Re: JP GRAS SARAJEVO
Ja ću samo reći da sam smrtno ozbiljan kada kažem da bih prije pojeo govno nego kupio kartu za javni prenos
O razlozima su dovoljno već svi rekli na ovoj temi...
- clav
#242 Re: JP GRAS SARAJEVO
E a zna li se ista o onom najavljivanom besplatnom prevozu za studente od januara? Ima li ista od toga ili se premijer kantona zajebavo'?
- sheilak
#243 Re: JP GRAS SARAJEVO
Ja stvarno ne znam sta bih uradila GRAS-u. Pa, .ebote, oni nisu normalni nikako!
Trolejbus 103 je stao oko 8:20 kod Ul. A. Šaćirbegović, tu negdje. Objašnjenje je bilo " pala reklama, ne može dalje"; vozač je još i dodao da nije to do njega. Na Malti nigdje prijevoza- taksija ni za lijeka, u tramvaj ne mozes uci- ljudi su ispadali kroz vrata, toliko ih je bilo! Jedva sam nasla nekakav taksi za ciju sam uslugu platila oko 5 KM od Malte do PMF-a- jer je auto doslovce " milio", dakle jako sporo vozio. U 9 sam imala vazan termin, krenula sam od kuce u 15 do 8 da bih na kraju zakasnila. Nevjerovatno! I Sarajevo se onda zove glavnim gradom.
To što ljudi kasne na fakultet, posao, itd., a primorani su koristiti GRAS-ove (ne)usluge, njih zaboli neka stvar. Na glavu su mi se popeli i oni i pohlepni taksisti. Zar je stvarno nemoguce da GRAS dobije konkurenciju? Da neko normalan preuzme uslugu prijevoza u gradu da gradjani barem malo odahnu?
GrAS ne samo da bi trebao izgubiti dozvolu za obavljanje gradskog prijevoza nego bi trebao biti i kaznjen za sav bezobrazluk i javasluk!
Trolejbus 103 je stao oko 8:20 kod Ul. A. Šaćirbegović, tu negdje. Objašnjenje je bilo " pala reklama, ne može dalje"; vozač je još i dodao da nije to do njega. Na Malti nigdje prijevoza- taksija ni za lijeka, u tramvaj ne mozes uci- ljudi su ispadali kroz vrata, toliko ih je bilo! Jedva sam nasla nekakav taksi za ciju sam uslugu platila oko 5 KM od Malte do PMF-a- jer je auto doslovce " milio", dakle jako sporo vozio. U 9 sam imala vazan termin, krenula sam od kuce u 15 do 8 da bih na kraju zakasnila. Nevjerovatno! I Sarajevo se onda zove glavnim gradom.
To što ljudi kasne na fakultet, posao, itd., a primorani su koristiti GRAS-ove (ne)usluge, njih zaboli neka stvar. Na glavu su mi se popeli i oni i pohlepni taksisti. Zar je stvarno nemoguce da GRAS dobije konkurenciju? Da neko normalan preuzme uslugu prijevoza u gradu da gradjani barem malo odahnu?
GrAS ne samo da bi trebao izgubiti dozvolu za obavljanje gradskog prijevoza nego bi trebao biti i kaznjen za sav bezobrazluk i javasluk!
-
samo malo
#244 Re: JP GRAS SARAJEVO
Prije par godina na Skenderiji svjedocio sam kako je vozac GRAS-a na taj nacin djetetu slomio ruku, maloj curici je ruka bukvalno visila, uzasno za vidjeti. Vratima joj slomio ruku, dok su putnici jos ulazili on zatvori vrata.Alma Ata wrote:Neki dan ulazim na zadnja vrata, a vozač naglo zatvori vrata.Zamalo mi ruku ne slomi.
Inace, na zadnja vrata se ne ulazi, ali hajde
Danas mi prica prijatelj, jucer ih vozac GRAS-a na liniji za Vogoscu regularno nogirao iz vozila u Barama ispod groblja na onoj stanici, kao ne moze on dalje prema Vogosci, neprohodno je, ide on u garazu. A drugi autobusi i vozila normalno idu prema Vogosci
-
Alma Ata
#245 Re: JP GRAS SARAJEVO
Možda se iz sigurnosnih razloga ne ulazi na zadnja vrata, ali u svakom tramvaju piše da se ulazi na prednja i zadnja vrata, a na srednja se izlazi. Ipak to je nebitno za ovu temu, jer često u sred vožnje prije stajališta vozači otvore vrata, a djeca iskaču dok tramvaj nije ni stao. Nije nih briga za sigurnost putnika, a znaju naplatiti kartu za jednu stanicu kao i za deset. O bezobrazluku revizora da ne govorim i o njihovoj nekulturi, posebno prema strancima u ovom gradu. Bila sam prisutna kad su zaskočili čovjeka čim je kročio u tramvaj, pa iako je imao kartu nije je uspio ni poništiti, naplatili su mu kaznu usprkos protestima putnika koji su sve vidjeli. Nadam se kako će se napokon dopustiti i konkurenciji da vozi, ali poznajući naš mentalitet daj Bože da i tu bude nekih pomaka nabolje. Prije rata sam dobila odštetu od Grasa jer sam bila teško povrijeđena zbog nemara njihovog vozača, a sad ne bi dobili ni izvinjenje. Ima i putnika svakakvih, zahtjevan je to posao, odgovoran i težak, ali mi kao putnici trebali bismo dobiti odgovarajuću uslugu za tu kartu koja nije ni malo jeftina s obzirom na naš standard.
- NEOPLAN
#246 Re: JP GRAS SARAJEVO
Ama ne moze se stoka voziti u zlatnim vozilima nikako.... Ljudi, kad dodjemo pameti pa pocnemo koristiti minimum bontona i kulture u javnom prijevozu, tad ce i Gras biti bolji....a sad...na papanluk odgovaraju papanlukom...jer zasto bi ti se smjeskao i cistio vozila ako mu ti ta vozila saras, rezes sjedista, razbijas stakla, razvaljujes vrata i jos na sve to ne placas kartu... a onda na forumima se*es po tim istim vozilima koja si ti unistio...
Nije GRAS jedini u Evropi koji ima stara vozila, i u drugim gradovima se voze stara vozila, ali za razliku od Sarajeva, tamo su vozila od drzavnog znacaja i interesa, DRZAVA se brine o JAVNOM prijevozu, i povrh svega ljudi su svjesni da su ta vozila namijenjena NJIMA i ne unistavaju ih, vec cuvaju k'o svoje.
A kod nas nema ni jedno, ni drugo, ni trece.......Al samo GRAS ne valja, a mi smo svi zlatni, i niko ne unistava vozila, grafiti sami od sebe nastaju, sjedista se sama deru, vrata sama ispadaju...sve se samo desava.....
Dajte ljudi ohanite malo....Treba biti realan pa reci da je grad pun papaka koji ne znaju sta je "trajvan", a kamoli kako se vozi u njemu...Cast izuzetcima, ali 80% je takvo....
Nije rjesenje dovesti privatnika (Centrotrans i sl). Sve to lijepo izgleda, al pokusaj uci u Centrotrans bez karte, pokusaj sarnuti autobus koji nije drzavni vec privatni, pokusaj zasjeci sjediste... pa ces vidjeti kako se nogira iz autobusa i kako se prosipaju zubi, a onda ces opet trcati starom dobrom GRAS-u....
A ovo za zatvaranje vrata na trolama, mislio sam da ste vec skontali, koliko je puta receno, VOZAC NE ZATVARA SREDNJA I ZADNJA VRATA, VEC SENZOR i ta vrata su ZA IZLAZ, a ne za ulaz, pa ako ti senzor slomi ruku na vratima na kojima pise "IZLAZ", to je tvoj problem a ne GRAS-ov....
P.S. Ne zelim da se neko nadje uvrijedjen od ljudi koji su postali prije mene, ovo kad kazem "ti" mislim generalno na populaciju grada Sarajeva koja sebe naziva "gradjanima"...
Nije GRAS jedini u Evropi koji ima stara vozila, i u drugim gradovima se voze stara vozila, ali za razliku od Sarajeva, tamo su vozila od drzavnog znacaja i interesa, DRZAVA se brine o JAVNOM prijevozu, i povrh svega ljudi su svjesni da su ta vozila namijenjena NJIMA i ne unistavaju ih, vec cuvaju k'o svoje.
A kod nas nema ni jedno, ni drugo, ni trece.......Al samo GRAS ne valja, a mi smo svi zlatni, i niko ne unistava vozila, grafiti sami od sebe nastaju, sjedista se sama deru, vrata sama ispadaju...sve se samo desava.....
Dajte ljudi ohanite malo....Treba biti realan pa reci da je grad pun papaka koji ne znaju sta je "trajvan", a kamoli kako se vozi u njemu...Cast izuzetcima, ali 80% je takvo....
Nije rjesenje dovesti privatnika (Centrotrans i sl). Sve to lijepo izgleda, al pokusaj uci u Centrotrans bez karte, pokusaj sarnuti autobus koji nije drzavni vec privatni, pokusaj zasjeci sjediste... pa ces vidjeti kako se nogira iz autobusa i kako se prosipaju zubi, a onda ces opet trcati starom dobrom GRAS-u....
A ovo za zatvaranje vrata na trolama, mislio sam da ste vec skontali, koliko je puta receno, VOZAC NE ZATVARA SREDNJA I ZADNJA VRATA, VEC SENZOR i ta vrata su ZA IZLAZ, a ne za ulaz, pa ako ti senzor slomi ruku na vratima na kojima pise "IZLAZ", to je tvoj problem a ne GRAS-ov....
P.S. Ne zelim da se neko nadje uvrijedjen od ljudi koji su postali prije mene, ovo kad kazem "ti" mislim generalno na populaciju grada Sarajeva koja sebe naziva "gradjanima"...
- ultima_palabra
#247 Re: JP GRAS SARAJEVO
Jao ja ti razmišljanjaNEOPLAN wrote:Ama ne moze se stoka voziti u zlatnim vozilima nikako.... Ljudi, kad dodjemo pameti pa pocnemo koristiti minimum bontona i kulture u javnom prijevozu, tad ce i Gras biti bolji....a sad...na papanluk odgovaraju papanlukom...jer zasto bi ti se smjeskao i cistio vozila ako mu ti ta vozila saras, rezes sjedista, razbijas stakla, razvaljujes vrata i jos na sve to ne placas kartu... a onda na forumima se*es po tim istim vozilima koja si ti unistio...
Ne zanima mene ko dere, šara, uništava, to nije moj problem nego GRAS-ov, neka zaposle ljude koji to mogu spriječiti, a ne one koji maltretiraju žene, starce i strance.
Ja uredno plaćam kartu i ponašam se u skladu sa civilizacijskim standardima u vozilu, zauzvrat hoću da se vozim u čistom vozilu koje nije natrpano kao kutija šibica, i da se mogu pouzdati da ću na odredište stići na vrijeme. Ako to GRAS ne može da obezbjedi, onda država treba da dozvoli drugom prijevozniku da to pokuša da mi obezbjedi.
-
ins
#248 Re: JP GRAS SARAJEVO
Obojica ste donekle u pravu, Neoplan koji kaze da gradjani moraju promijeniti svoj odnos prema GRAS-u ali i Ultima_palbra koji kaze da za svoje pare mora dobiti kvalitetnu uslugu.ultima_palabra wrote:Jao ja ti razmišljanjaNEOPLAN wrote:Ama ne moze se stoka voziti u zlatnim vozilima nikako.... Ljudi, kad dodjemo pameti pa pocnemo koristiti minimum bontona i kulture u javnom prijevozu, tad ce i Gras biti bolji....a sad...na papanluk odgovaraju papanlukom...jer zasto bi ti se smjeskao i cistio vozila ako mu ti ta vozila saras, rezes sjedista, razbijas stakla, razvaljujes vrata i jos na sve to ne placas kartu... a onda na forumima se*es po tim istim vozilima koja si ti unistio...
P.S. Ne zelim da se neko nadje uvrijedjen od ljudi koji su postali prije mene, ovo kad kazem "ti" mislim generalno na populaciju grada Sarajeva koja sebe naziva "gradjanima"...![]()
Ne zanima mene ko dere, šara, uništava, to nije moj problem nego GRAS-ov, neka zaposle ljude koji to mogu spriječiti, a ne one koji maltretiraju žene, starce i strance.
Ja uredno plaćam kartu i ponašam se u skladu sa civilizacijskim standardima u vozilu, zauzvrat hoću da se vozim u čistom vozilu koje nije natrpano kao kutija šibica, i da se mogu pouzdati da ću na odredište stići na vrijeme. Ako to GRAS ne može da obezbjedi, onda država treba da dozvoli drugom prijevozniku da to pokuša da mi obezbjedi.
Cinjenica je da sve ove godine, od 1996. GRAS i njegovi (vecinom) polupismeni uposlenici nisu niti jednog trenutka pokazali interes da na bilo koji nacin unaprijede svoju uslugu, vec je dominantni nacin razmisljanja bio da je grad tu zbog KJKP Gras.
Da se razumijemo, po meni nije problem sto neko dijete od 13 godina markerom na stolici napise FCS, vec sto kada to vozilo navecer dodje u bazu niko ne uzme malo alkohola na vatu i skine taj natpis...
-
samo malo
#249 Re: JP GRAS SARAJEVO
Ovaj gore je ili advokat GRAS-a ili on/neko njegov radi u GRAS-u
Ja sam i u Zagrebu i u Ljubljani vidio isarane autobuse, potpise nezrelih tinejdzera, izrezane stolice od strane istih tih klinaca, ali opet je usluga javnog gradskog saobracaja vrhunska, autobusi ne kasne, ako je guzva u spici ubacuju se nova vozila da rasterete guzve, nema nasilnih ninja revizora, ne maltretiraju se turisti, natpisi o kojima je rijec se brisu u garazi ili izrezbarene stolice mijenjaju, iako su vozaci i osoblje javnog gradskog saobracaja uglavnom sa nasih prostora (mislim na Ljubljanu uglavnom)... ali tamo menadzment javnog gradskog (citaj mafija) nema svoju drzavu pa da se ponasaju kako im se kita digne. Vec su nekome i odgovorni.
Fakat mi je smijesna ta prica kako su eto gradjani nekulturni seljaci pa nema smisla ocekivati nesto bolje od javnog gradskog saobracaja. Ima svugdje idiota koji se u busu ponasaju kao zadnji primitivci, pa je opet usluga na vrhunskom nivou. A mi realno ne mozemo bolje ni ocekivati s obzirom na to ko vodi GRAS i o kakvom se mentalnom sklopu radi.
Ja sam i u Zagrebu i u Ljubljani vidio isarane autobuse, potpise nezrelih tinejdzera, izrezane stolice od strane istih tih klinaca, ali opet je usluga javnog gradskog saobracaja vrhunska, autobusi ne kasne, ako je guzva u spici ubacuju se nova vozila da rasterete guzve, nema nasilnih ninja revizora, ne maltretiraju se turisti, natpisi o kojima je rijec se brisu u garazi ili izrezbarene stolice mijenjaju, iako su vozaci i osoblje javnog gradskog saobracaja uglavnom sa nasih prostora (mislim na Ljubljanu uglavnom)... ali tamo menadzment javnog gradskog (citaj mafija) nema svoju drzavu pa da se ponasaju kako im se kita digne. Vec su nekome i odgovorni.
Fakat mi je smijesna ta prica kako su eto gradjani nekulturni seljaci pa nema smisla ocekivati nesto bolje od javnog gradskog saobracaja. Ima svugdje idiota koji se u busu ponasaju kao zadnji primitivci, pa je opet usluga na vrhunskom nivou. A mi realno ne mozemo bolje ni ocekivati s obzirom na to ko vodi GRAS i o kakvom se mentalnom sklopu radi.
- NEOPLAN
#250 Re: JP GRAS SARAJEVO
Nisam ja niciji advokat... a to za LJubljanu, samo se upitaj koliko grad LJubljana daje novca za razvoj gradskog prijevoza kao vitalnog gradskog interesa, pa koliko daju za subvencije karata za djake,studente,penzionere, pa pogledaj navike gradjana Ljubljane da pri ulasku u vozilo kupe kartu... itd. A onda to uporedi sa Sarajevom...