Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
daxon wrote:
Da, ali ako nije servisiran kod ovlaštenog?
Dakle, ako nije servisiran u ovlaštenom servisu ne znači da nije servisiran nikako, npr. moj auto je redovno servisiran, ali u ovlašteni servis nikada nisam ušao niti ću.
U zapadnim Evropskim zemljama, 90% vozila do pet godina starosti servisiraju se kod ovlaštenih servisera.
Tabijat wrote:Malo je offtopic, ali jel zna neko na koji bi se način mogla provjeriti kilometraža u Fordu, u Hercegovini? Kako meni rekoše, najbliži Fordov servis u Tuzli :-\
A ja u Mostaru, a Ford u Posušju :-(
Ja sam sad stvarno u dilemi.
Znači u Kramaru do 10k KM ima clia tovar, godišta 2009;10;11, sva prešla 110k-150k.
Kažete da su sigurne stvari porijeklo, kilometraža i servisna knjiga. Haj nek ti neko to na piku garantuje?!?
Ja bih voljela vidjeti na piku ili gdje god, clia dizela 1,5 dci sa 88ks, da je prešao 120k i da košta, kako ono neko reče, 30% manje, znači nekih 7000 KM.
Šta je na kraju prevara ovdje? Ne kontam. Pa valjda niko ne bi kupio auto da ga ne odvede na servis (Matijević - isto u Ljubuškom), da mu izlistaju sve živo i vide jel udarano ili nije?!?
daxon wrote:
Da, ali ako nije servisiran kod ovlaštenog?
Dakle, ako nije servisiran u ovlaštenom servisu ne znači da nije servisiran nikako, npr. moj auto je redovno servisiran, ali u ovlašteni servis nikada nisam ušao niti ću.
U zapadnim Evropskim zemljama, 90% vozila do pet godina starosti servisiraju se kod ovlaštenih servisera.
Kod nas je druga priča jer smo siromašna zemlja.
Cifra nije ni blizu 90 %. Posebno u posljednjih 5 godina.
Tabijat wrote:Ja sam sad stvarno u dilemi.
Znači u Kramaru do 10k KM ima clia tovar, godišta 2009;10;11, sva prešla 110k-150k.
Kažete da su sigurne stvari porijeklo, kilometraža i servisna knjiga. Haj nek ti neko to na piku garantuje?!?
Ja bih voljela vidjeti na piku ili gdje god, clia dizela 1,5 dci sa 88ks, da je prešao 120k i da košta, kako ono neko reče, 30% manje, znači nekih 7000 KM.
Šta je na kraju prevara ovdje? Ne kontam. Pa valjda niko ne bi kupio auto da ga ne odvede na servis (Matijević - isto u Ljubuškom), da mu izlistaju sve živo i vide jel udarano ili nije?!?
Super si ti meni ako ti je Kramar garancija tacne kolometraze i ako ti je servisna knjiga garancija da je auto servisirano. U Mostaru se moze kupiti kakva hoces servisna knjiga i po zelji kupca ispunjena i ispecatirana.
Kao sto si rekla na kraju, postoje servisi kod kojih odvedes auto na pregled i detaljnu dijagnostiku. Budala je svako onaj koji vjeruje prodavcu, pa bio on sa pika ili bio on Kramar.
Pa naravno, nego neko reče prije da je kao kod kramara to sigurno. Ne znam iz prve ruke tako da...
S druge strane, imaš u tom istom Ljubuškom servis pa ti oni fino kažu da je u npr. Januaru auto bilo na servisu i predjena kilometraža bila npr 200k, i jasno ti je onda da je šuplja. Zato ne kontam sta je prevara. Da li je neko kupio pa otkrio prevaru? Sto taj isti neko nije odveo u servis prije? Može li servis tu slagati (to je po meni ključno ovdje).
Ono sto ja vidim po onoj stranici, je da su uglavnom sva vozila službena, da su to vjerovatno operativni lizing varijante, da ih se oni kutarisu sa 3 godine ili 150k - sta prije dodje, tako da mi ne zvuci nevjerovatno da su ti podaci fakat tacni.
A možda sam ja samo optimista!
evo rec cu vam sto svi u ljubuskom znaju,a to je da kramar uvozi vozila sa puno vecom kilometrazom nego sto je prikazana,vozila vecinom budu u losem stanju,pa majstori po ljubuskom to sredjuju,i vozila se dosta kvare...
naravno,nisu sva vozila takva,ali vecina je
bullet8472 wrote:evo rec cu vam sto svi u ljubuskom znaju,a to je da kramar uvozi vozila sa puno vecom kilometrazom nego sto je prikazana,vozila vecinom budu u losem stanju,pa majstori po ljubuskom to sredjuju,i vozila se dosta kvare...
bullet8472 wrote:evo rec cu vam sto svi u ljubuskom znaju,a to je da kramar uvozi vozila sa puno vecom kilometrazom nego sto je prikazana,vozila vecinom budu u losem stanju,pa majstori po ljubuskom to sredjuju,i vozila se dosta kvare...
Jak argument 'u Ljubuskom svi znaju'. Ljubomorni likovi iz Ljubuskog 'znaju', znaju oni da ne kazem sta
Jak argument 'u Ljubuskom svi znaju'. Ljubomorni likovi iz Ljubuskog 'znaju', znaju oni da ne kazem sta
Ja prijatelju nemam na koga bit ljubomoran,imam i vise nego dovoljno..Pa zato najmanje Kramarovih auta ima u Ljubuskom,dolaze ljudi iz Mostara,Sarajeva i ne znam ni ja odakle vec i kuuju ih,od ljubusaka rijetko ko da kupi u njega..
Ja prijatelju nemam na koga bit ljubomoran,imam i vise nego dovoljno..Pa zato najmanje Kramarovih auta ima u Ljubuskom,dolaze ljudi iz Mostara,Sarajeva i ne znam ni ja odakle vec i kuuju ih,od ljubusaka rijetko ko da kupi u njega..
Ne kazem da si ti ljubomoran, naravno sumnjiv si i ti zato sto iz nekog razloga imas potrebu da pises lazi protiv Kramara ovdje bez ikakvog dokaza. Glavni argument ti je 'prica se po Ljubuskom', a ja ti kazem da je razlog ljubomora. Upravo to je razlog i zasto nema auta od Kramara po Ljubuskom, ljubomorne duse, balkanska posla
Ja sam svojim ocima vidio dokaze da su ljudi regularni i da ne lazu, dok god mi neko ne da dokaz da su prevaranti nemam razloga da vjerujem tebi i takvim s argumentima 'prica se po Ljubuskom'
A eto ti nisi sumnjiv kad ti dodjes i pricas kako su dobri.
Vrati temu par postova iza, pisao sam o iskustvu s Kramarom. Rade kosto rade i svi ostali. Varalica ukljucena 200 na sat. Samo sto je sve bolje upakovano pa raja kazu dobar Kramar.
Ne seri matere ti.
Bas mene zanima jesam li tebi sumnjiv ili nisam ja sam se do sad uvjerio vise puta da je sve onako kako su rekli, ti mozes pricati sta hoces sve dok ne pokazes neke dokaze.
Ne govorim nikome da kupuje kod Kramara samo govorim da nismo levati da na sjedamo na price tipa 'prica se po Ljubuskom'
Narodu niko nije ugodio a pogotovo forumašima.
Prateći forum saznao sam da su ama baš svi trgovci i serviseri što novim što polovnim automobilima lopovi i prevaranti.
Kramar, Asa auto, Bunjo, Guma M(X,A,T), pa Citroen ABC,F-AC, AFA racing pa ima li iko stvarno da valja?
AdnanSA wrote:Narodu niko nije ugodio a pogotovo forumašima.
Prateći forum saznao sam da su ama baš svi trgovci i serviseri što novim što polovnim automobilima lopovi i prevaranti.
Kramar, Asa auto, Bunjo, Guma M(X,A,T), pa Citroen ABC,F-AC, AFA racing pa ima li iko stvarno da valja?
pa eto, neki gore pisu da ima a ja sve cekam da napisu koji su to
Meni je samo drago što je Kramar, kao najveci igrac u BiH, napokon došao u Sarajevo! Vjerujem da će ubrzo na lageru u Sarajevu imati više automobila nego u Ljubuškom...
AdnanSA wrote:Narodu niko nije ugodio a pogotovo forumašima.
pa eto, neki gore pisu da ima a ja sve cekam da napisu koji su to
kolegica ima dobra iskustva sa onim ristom na kuli. nakon skoro godinu dana od klupovine, nesto joj se pokvarilo na 308. ona zvala da ga pita nesto u vezi sa kvarom, on joj dao zamjensko auto dzaba pet dana. zijanila se zena iako nije tgrazila nista, nego samo informaciju. mozda nije praksa, al je lijepo cuti da ima i to
Risto je gospodin covjek. I poslovno i privatno.
Auta su mu vecinom iz Italije (gore sa nekom kucom je u dogovoru).
Ljudi mu salju auta svakakva i da ne bi izgubio posao sa njima uzima ih sve.
Vecinom su to solidna i vrlodobra auta. Tu i tamo dodje i grobina,ali ih uzima iz gore navedenog razloga.
Otvoriti oci kad se kupuje,kao sto bi trebalo kao i kod svakog trgovca,ali Risto to kaze i takva su auta ispod cijene,hajmo reci samo da nisu dzaba.
Risto,sto se mene tice
TheHound wrote:Bas mene zanima jesam li tebi sumnjiv ili nisam ja sam se do sad uvjerio vise puta da je sve onako kako su rekli, ti mozes pricati sta hoces sve dok ne pokazes neke dokaze.
Ne govorim nikome da kupuje kod Kramara samo govorim da nismo levati da na sjedamo na price tipa 'prica se po Ljubuskom'
I sta sad ako si se ti uvjerio vise puta? Ti ili ja smo relevantni? Ja nisam napisao onaj post s tri primjera jer sam relevantan, i jer sam uzorak za zakljucak, nego sam iznio "svoje" iskustvo.
A ocigledno da ljudi imaju razlicita iskustva. Nisam napisao da su losi, napisao sam da su isti ko i svi drugi samo da je malo sve generalno bolje upakovano. Drugaciji covjek osjecaj i dojam stvori kad dodje u ASU da kupi auto, naprimjer, a drugaciji kad dodje u AC Buba u Vitezu. Isto je i kod Kramara, drugacije kad odes kod njega na plac i vidis 150 auta, a drugacije je kad odes kod nekog u Kiseljak i vidis 6 auta na travi. A fazon je sto su isti i jedan i drugi, samo je Kramar ime pa je on eto kao nesto bolji a zapravo je isti kurac.