Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
hercegovac_pravi

#226 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

dallton wrote:dzaba sve rasprave...silajdzic, tihic ovaj onaj, dodik su u krajnjoj liniji nebitni...evropa prema bih vodi dvostruku politiku, u prvom redu defakto podrzavajuci karadzica i njegov projekat oliceni u danasnjem dodi i njegovim trabantima...amerika vodi takodje duplu politiku, s jedne strane nece da se zamjeri svojim fola evropskim saveznicima, a s druge strane zeli da se u muslimanskom svijetu prikaze kao "ah boze veliki saveznik muslimana:" u sta ovi naravno ne vjeruju jer nisu blesavi, problem amerima je to sto je bosna dobila previse veliku vaznost kao "poznato javno pitanje" medju muslimanima pa sad oni hoce ali ne mogu da odstupe, jer im se s jedne (muslimanske) strane govori "to sto predstavljate da ste kao ucinili za bih je vasa laz, ali ako prestanete to da cinite snacice vas jos veci belaj"...tu evropa niti ima sta da kaze niti moze sta da kaze, evropa je u bih potpuno nebitna, ko drugacije misli je naivan ili glup - evropa podilazi srbima radi same srbije, da se situacija ne bi radikalizovala, ali to ce im se na kraju odbiti od glavu....
ko god kaze da je aprilski ili jos gore ovaj butmirski paket valjao je i pravno i politicki nepismen - i tu je silajdzic sta god ko kazao za njega potpuno u pravu ...neprimanje bih u nato je naredni znak da amerika ne zeli da se mijesa u sukobe u bih, a evropa svakako ne moze jer nema snage za to...e tu je silajdzic potpuno u pravu, i to on zna bolje nego mnogi...tihic se pravi kooperativan jer ga to nista ne kosta, bez podrske silajdzica i lagumdzija njegova kooperativnost je prica za malu djecu...u kratkim crtama, dejton kakav je danas treba da ostane za dugo dugo vremena jer ide na ruku bosnjacima i sve ispod toga se ne moze prihvatiti
Ni šta dodat ni šta oduzet.
Na jednoj strani imaš EU koja vrši viznu liberizaciju i aktivira SSP sa Srbijom a na drugoj strani imaš Tomu Nikolića i Radikale "nove"... koji odnosi ubjedljivu pobijedu na Voždovcu. I onda ide priča o pragmatizmu....budućnosti...bla bla bla.... Pametnome dosta.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#227 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Hame_ »

exliberal wrote:Zatezanje situacije vodi prema frustriranju bosnjackog naroda a sve da bi se postigla jedna kriticna masa koja ce reci pa jebiga niko nas fakat nejebe pet posto daj da se podjelimo i nek ide u materinu....e onda nastupaju begovi i klanovi...
Dobro, i koliko misliš da je % trenutno ovih koji misle "daj da se podjelimo i nek ide u materinu", ili koliko trebamao čekati da taj % prevlada i to zatraže?

Da se razmijemo, ja sam za to da imamo državu BiH koja zadovoljava sve NATO i EU principe. Ni manje ni više. Molim lijepo, ko od političara neće taku BiH u 21 vijeku neka ga se fino na izborima ne izglasa. Sve je do naših naroda i kaće tobe doći.

Meni samo valja čekati jer većina odlučuje demokratski na izborima, ali svoje mišljenje od '91 nisam promijenio - BiH može biti normalna država samo kao država svih njenih građana ma kako se zvali, bez obzira na njeno unutarnje uređenje. Da smo svi slobodni na čitavoj njenoj teritoriji i imamo ista prava i obaveze.

Ako je ovo utopija onda dugo traje njeno uništenje, predugo...

Po meni, mi smo svi na čekanju da pameti dođemo.
Bosnolog

#228 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Nista novo Tomini radikali u novom imenu tzv Naprednjaka su vec dugo vremena najaca srbijanska stranak,Botine demokrate su zahvaljujuci koaliciji manjina uspjeli formirati vlast na drzavnom nivou.Ja sam licno prizeljkivao da na vlast dodu Toma i njegovi fasisti i da konacno preuzmu vlast i da Evropa konacno upozna pravo lice Sebije.Tadic je ista ideologija smo bolje umotana i bolje nasminkana to jest licimjernija.

Dolaskom Tome grobara na vlast u Srbiji rijesili bi se zauvijek velikosrbizma u BiH i pretenzija Srbije /secesionistickih nakana prema BiH, ista bi bila sankcionisana mogucim srljanjem i pohodima prema izgubljenom Kosovu.

Ovako cekanje do novih izbora i naduravanje sa velikosrpskim stabom koji je Tadic prebacio iz Beograda u BL koju Tadic kontrolise daljinskim velikosrpskim upravljacem u obiiku Do-dick-a......
osa

#229 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by osa »

Bosnolog wrote:
Silajdzic je nakon rusenja aprilske izdajnicke ujdurme velikosrpskog izdajnickog agenta Tihica,a cija izdaja nije prosla zahvaljujuci prije svega glasu delegatu iz njegove SDA stranke gosp.ZIlicu kojeg je gargamel osvetnicki izbaco iz te izdajnicke mider sektasko ublehaske stranke a koji je bio stvarni heroj i spasitelj BiH, jer je njegov glas presudio da Tihicev tadasnaj izdaja ne prode u parlamentu BiH.

Prudsko nasukivanje kao i butmirska izdaja Tihomira je samo nastavak udbaske uloge ovog izdajnika i dousnika.

Silajdizic je sada jasno poruco evroppskim prostitutkama olicenim u Karl Biltu da BiH nece pristati na velikosrpske ucjene i evropsko licimjerno rasturanje BiH.

Silajdzic je sam svijesten da ovom butmirskom cirkusijadom BiH moze samo izgubiti a velikosrpski ideolozi koji su unajmili Bilta dobiti bolje osnove za legalizaciju nastavaka blokirade BiH i time imati jace legalne poluge rasturanja BiH ,sto bi se desilo nakon odlaska OHR-iz BiH.

Silajdzic treba traziti odlazak OHR-ai MZ iz BiH i spremati se za obracun sa velikosrpskim fasitima,a koji nas na kraju svakako ceka.Ovdje treba samo odrzavati prisne i prijateljske veze sa Ameikom i Tursko arapskim svijetom kao i zemljma istinskim prijateljia BiH.Sa Hrvatskom probati naci zajdnicki interes odbrane BiH jer ni Hrvatskoj nije u interesu da genocidna Srbija prede Drinu, jer bi time i strategijski bio ugrozen buduci opstanak Hrvatske kroz buduce generacije,imajuci na umu da velikosrpski projekat ne datira iz 90 tih godina vec da je to generacijask bolest jos iz vremena Nacertanija.

Butmir je definitivno mrtav,proglasiti Deyton kao nerealizovanim projektom,proglasiti ga nistavnim a po istom imamo pravo na povrat na ustav iz 1991 i to je to.

Ukoliko bude secesionistickih namjera genocidne tvorevine , onda se ide u oruzani sukob,Upadi u genocidnu,presjecanje komunikacija, i obracun sa fasisoidno genocidnom ideologijom zla koja je Deytonom bila samo karantinirana, i dolozen konacni obracun sa tom ideologijom zla......
srbija je davno prešla drinu, onaj tren kad je srpskom stanovništvu u bih i hrvatskoj postalo bitno šta "misli beograd", srbija je u njima, a oni su tu, ali ako misliš da hrvatskoj nije u interesu da srbija prijeđe drinu, još manje joj je u interesu bih koja će i malo ličiti na federaciju.
Agic Nurija

#230 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Agic Nurija »

rahmanjin wrote:Posto je HS tema hajmo malo konkretno, jedno pitanje sta je HS uradio dobro za BiH, ali konkretno molim vas?
BiH ili behacija je apstraktna pojava u evropskoj geopolitici, ne znači ama baš ništa i po nazivu ne sadrži ništa osim geografskih pojmova, pa prema tome, ljudi koje ovdje pominjemo, dakle stanovnike ove geografije, ostatak Evrope ne poznaje kao ljudsku, kulturnu i historijsku narodnu zajednicu, več kao nekakav zbir od nekoliko miliona zalutalih spodoba, kako u vremenu, tako i u prostoru, a o kojima će se tek neki budući "nobelovci" kroz literaturu, filmove, pozorišne drame i ostale vidove umjetnosti pozabaviti u svojim najslikovitijim opisima ljudskog vjerskopolitičkog cirkusa u eri mobitela i interneta. Zamislite nas sviju skupa, behacijske milione ljudi u srcu najsavremenijeg svijeta, koji i danas, kao i ranije vijekovima čekaju da ih "neko prozove" i upiše na listu postojećih, važećih, legitimnih, zvaničnih....Neko, odnekud, nekada, u nekoj prilici ili neprilici, čekaj malo, vidićemo sutra, možda idučeg ljeta, ako ga neko od nas doživi ili preživi ovo vrijeme....možda poslije slijedećeg pokolja....
Ovdje se mlati prazna slama, dok gladna čeljad čekaju komadič pogače!
Kad bismo analizirali "političku raspravu" nekih, kao "zonbrile", "igorstak", "osa", "k. kosača"..... vidjelo bi se na kraju da ovdje ljudi sasvim normalno govore o realpolitici u najnerealnijim, najnestvarnijim uvjetima koji se mogu zamisliti u evropskom svijetu parlamentarne demokratije. Ćuj, "socijaldemokrate BiH" sa Dodikom ili Zlajom" - pitajte ih u ime koga ili čega su oni uopće "na djelu". (Dodik u ime onih koje još nije potpuno posrbio, a Zlajo u ime onih koje još nije potpuno internacionalizirao..)
Ako uspijemo da povratimo Republiku Bosnu i legitimišemo bosanski narod kao državotvornu ljudsku zajednicu, tada ćemo moći početi da se bavimo "politikom". Dotle, to je, vjerujte mi tolika retorička i mediokritetska lakrdija, da joj ni kusturica u svojim izjavama nema šta dodati! Kako dalje? Pa jednostavno, boljkotovati izbore sve dotle dok je zemlja skupa s narodom podijeljena na kleronacionalističke torove i njihove vlasnike! Toliko za početak, a dalje će se več ukazati neko od onih "novih vođa" kojima je danas pristup na javnu političku scenu onemogućen!
P. S.
Haris (nije usamljen) da ima i trunku obraza i mrvicu karaktera, poslije Dajtona se više nikada ne bi javio po bilo kakvom političkom pitanju. Potpiše podjelu zemlje, a onda pravi stranku za njeno ujedinjenje, po kojoj se ujedinjuje geografija, a ne narod (Stranka za Bosnu i Hercegovinu) Naravno, Haris se ne obraća državnom narodu, pa mu i ne treba država, on se obraća vjerskoj skupioni-džematu, kojem treba, šta...ne znam, zna li neko od vas...možda....??????!!!!!!
Bosnolog

#231 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

osa wrote:
Bosnolog wrote:
Silajdzic je nakon rusenja aprilske izdajnicke ujdurme velikosrpskog izdajnickog agenta Tihica,a cija izdaja nije prosla zahvaljujuci prije svega glasu delegatu iz njegove SDA stranke gosp.ZIlicu kojeg je gargamel osvetnicki izbaco iz te izdajnicke mider sektasko ublehaske stranke a koji je bio stvarni heroj i spasitelj BiH, jer je njegov glas presudio da Tihicev tadasnaj izdaja ne prode u parlamentu BiH.

Prudsko nasukivanje kao i butmirska izdaja Tihomira je samo nastavak udbaske uloge ovog izdajnika i dousnika.

Silajdizic je sada jasno poruco evroppskim prostitutkama olicenim u Karl Biltu da BiH nece pristati na velikosrpske ucjene i evropsko licimjerno rasturanje BiH.

Silajdzic je sam svijesten da ovom butmirskom cirkusijadom BiH moze samo izgubiti a velikosrpski ideolozi koji su unajmili Bilta dobiti bolje osnove za legalizaciju nastavaka blokirade BiH i time imati jace legalne poluge rasturanja BiH ,sto bi se desilo nakon odlaska OHR-iz BiH.

Silajdzic treba traziti odlazak OHR-ai MZ iz BiH i spremati se za obracun sa velikosrpskim fasitima,a koji nas na kraju svakako ceka.Ovdje treba samo odrzavati prisne i prijateljske veze sa Ameikom i Tursko arapskim svijetom kao i zemljma istinskim prijateljia BiH.Sa Hrvatskom probati naci zajdnicki interes odbrane BiH jer ni Hrvatskoj nije u interesu da genocidna Srbija prede Drinu, jer bi time i strategijski bio ugrozen buduci opstanak Hrvatske kroz buduce generacije,imajuci na umu da velikosrpski projekat ne datira iz 90 tih godina vec da je to generacijask bolest jos iz vremena Nacertanija.

Butmir je definitivno mrtav,proglasiti Deyton kao nerealizovanim projektom,proglasiti ga nistavnim a po istom imamo pravo na povrat na ustav iz 1991 i to je to.

Ukoliko bude secesionistickih namjera genocidne tvorevine , onda se ide u oruzani sukob,Upadi u genocidnu,presjecanje komunikacija, i obracun sa fasisoidno genocidnom ideologijom zla koja je Deytonom bila samo karantinirana, i dolozen konacni obracun sa tom ideologijom zla......
srbija je davno prešla drinu, onaj tren kad je srpskom stanovništvu u bih i hrvatskoj postalo bitno šta "misli beograd", srbija je u njima, a oni su tu, ali ako misliš da hrvatskoj nije u interesu da srbija prijeđe drinu, još manje joj je u interesu bih koja će i malo ličiti na federaciju.
Ti mi sve vise licis na velikosrpskog operativca koji se krije iza laznog imena ,odavno mi tvoji postovi smrde na velikosrpsku propagandi diskretno izbalansiranu.Ti si prije neko ko je zavrsio negdej u genocidnoj nakon oluje ili si se vratio nazad u Osijek nakon olujnog nestanaka RSK, pa sada lijecis svoje frustracije ovdje na BH formu .Ovim postom si se definitivno otkrio.Ako je tebi logicnije da velika Srbija pride na domet artiljerije Zagrebu i time podrzavas velikosrpsku hegemonisticko secesionisticko rusilacku politiku BiH sa kojom se slazes ,..... za razliku opstanka pijateljske BiH koja nikada nije bila niti imala neprijateljskih raspolozenja prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu,.... Tvoje vizije su praznoumno slijepe bez vizije, mada bih sa sigurnoscu rekao da si ti velikosrpski salonac sa hrvatskim naglaskom vremenskog zivljenja u Hrvatskoj koji zagovara propalu ideologju iz Karadordeva u kojoj ces umrijetikao i svi drugi koji o njoj mastaju.

Ti ocito ne rzmisljas da ta politika hegemonisticke agresije susjednih zemalja protiv suvereniteta BiH moze imati velike i nezeljene konsekvence po samu Hrvtsku a i Srbiju ,jer je dovoljno da se dese par veselih detonacija u vrijeme turisticke senzone i da hrvatsko gospodarstvo ostane bez turista tog ljeta a to ne zahtjeva mnogo pameti i sredstava,a zasigurno vam to ne treba ,.....Znas ti odlicno koliko i sta zanci turizam za Hrvatsku privedu.Stoga nemoj misliti da ce mo dozvoliti da nam se rusi i unistava BiH a da ce te vi mirno spavati i uzivati u njenom rasturanju,to isto vazi i sa Srbiju.Raditi i ciniti zlo a dobru se nadati nikada nije moglo skupa.am znas da komsiji kada cinis konstantno stetu i gledas da mu nanaeses zlo ne ocekuj da ce te pustiti na miru,nadam se da si shvatio moju poruku.Osvetnicki pohodi bosnjaka koji zive u susjedstvu kao i milionskoj dijaspori bi imali itekako svoju ulogu u lobiranju i zastiti svojih interesa kao i napadanji nepriajateljskih interesa u slucaju vojnog mijesnaju susjednih zemalja u rusenju BiH ili novog rata i agresiji na BiH,tada bi bile sve opcije na stolu,to bi samo pretvorilo ovaj prostor u novi palestinsko izraelski rat koji bi trajao generacijama,a sto bi bila nocna mora za sve nas.Kada znas da ti neko zeli bioloski nestanak i unistenej tvoje domovine onda za sobom zelis povuci i osvetnicki nadomiriti sve one koji ti rade o glavi i tvojoj sudbini,Nadam se da ce razumne snage shvatiti da je svako unistenje BiH opasan scenario kojeg je i MZ jako svijesna i jeda je od glavnih razoga sto ne podrzavaju podjelu BiH oju ti i takvi kao ti prizeljkujete.Nadam se da sam ti dovoljno nacrtao .........

Prateci tvoje postove koje uglavnom ignorisem sada sm reagirao jer si se sam otkrio i da ti kazem isto ono sto sam ti rekao kada si mi slao privatne poruke ,.....pa se nakon mogo odgovora povukao .Sada ti to pisem javno da i drugi znaju sa kakvim ubacenim velikosrpskim elementom imamo posla na ovom sajtu....... :skoljka:
gael

#232 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by gael »

par veselih detonacija? zaci, bice po nasem il teror? ucjenjivanje i prijetnje, a prijateljski nastrojeni, hmm...
The Silent Man

#233 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by The Silent Man »

gael wrote:par veselih detonacija? zaci, bice po nasem il teror? ucjenjivanje i prijetnje, a prijateljski nastrojeni, hmm...
interesantna stvar je kako srbi uvijek svoje misli i namjere reflektuju na druge...
samo slusaj sta pricaju o tebi i znat ces sta planiraju :)
osa

#234 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by osa »

Bosnolog wrote:
osa wrote:
Ti mi sve vise licis na velikosrpskog operativca koji se krije iza laznog imena ,odavno mi tvoji postovi smrde na velikosrpsku propagandi diskretno izbalansiranu.Ti si prije neko ko je zavrsio negdej u genocidnoj nakon oluje ili si se vratio nazad u Osijek nakon olujnog nestanaka RSK, pa sada lijecis svoje frustracije ovdje na BH formu .Ovim postom si se definitivno otkrio.Ako je tebi logicnije da velika Srbija pride na domet artiljerije Zagrebu i time podrzavas velikosrpsku hegemonisticko secesionisticko rusilacku politiku BiH sa kojom se slazes ,..... za razliku opstanka pijateljske BiH koja nikada nije bila niti imala neprijateljskih raspolozenja prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu,.... Tvoje vizije su praznoumno slijepe bez vizije, mada bih sa sigurnoscu rekao da si ti velikosrpski salonac sa hrvatskim naglaskom vremenskog zivljenja u Hrvatskoj koji zagovara propalu ideologju iz Karadordeva u kojoj ces umrijetikao i svi drugi koji o njoj mastaju.

Ti ocito ne rzmisljas da ta politika hegemonisticke agresije susjednih zemalja protiv suvereniteta BiH moze imati velike i nezeljene konsekvence po samu Hrvtsku a i Srbiju ,jer je dovoljno da se dese par veselih detonacija u vrijeme turisticke senzone i da hrvatsko gospodarstvo ostane bez turista tog ljeta a to ne zahtjeva mnogo pameti i sredstava,a zasigurno vam to ne treba ,.....Znas ti odlicno koliko i sta zanci turizam za Hrvatsku privedu.Stoga nemoj misliti da ce mo dozvoliti da nam se rusi i unistava BiH a da ce te vi mirno spavati i uzivati u njenom rasturanju,to isto vazi i sa Srbiju.Raditi i ciniti zlo a dobru se nadati nikada nije moglo skupa.am znas da komsiji kada cinis konstantno stetu i gledas da mu nanaeses zlo ne ocekuj da ce te pustiti na miru,nadam se da si shvatio moju poruku.Osvetnicki pohodi bosnjaka koji zive u susjedstvu kao i milionskoj dijaspori bi imali itekako svoju ulogu u lobiranju i zastiti svojih interesa kao i napadanji nepriajateljskih interesa u slucaju vojnog mijesnaju susjednih zemalja u rusenju BiH ili novog rata i agresiji na BiH,tada bi bile sve opcije na stolu,to bi samo pretvorilo ovaj prostor u novi palestinsko izraelski rat koji bi trajao generacijama,a sto bi bila nocna mora za sve nas.Kada znas da ti neko zeli bioloski nestanak i unistenej tvoje domovine onda za sobom zelis povuci i osvetnicki nadomiriti sve one koji ti rade o glavi i tvojoj sudbini,Nadam se da ce razumne snage shvatiti da je svako unistenje BiH opasan scenario kojeg je i MZ jako svijesna i jeda je od glavnih razoga sto ne podrzavaju podjelu BiH oju ti i takvi kao ti prizeljkujete.Nadam se da sam ti dovoljno nacrtao .........

Prateci tvoje postove koje uglavnom ignorisem sada sm reagirao jer si se sam otkrio i da ti kazem isto ono sto sam ti rekao kada si mi slao privatne poruke ,.....pa se nakon mogo odgovora povukao .Sada ti to pisem javno da i drugi znaju sa kakvim ubacenim velikosrpskim elementom imamo posla na ovom sajtu....... :skoljka:
a šta ga i ti nadrobi, ja ti rekoh istinu, bez obzira što ona tebi ružno zvuči jer danas biti u dometu artiljerije ne znači biti baš ništa, jer zaboravljaš, mi smo srpsko pitanje u hrvatskoj riješili, ono više ne postoji. danas su najveća opasnost i oni koju uzrokuju nestabilnost ljudi koji razmišljaju poput tebe, koji bi bih, ali isključivo onakvu kakvom je zamišljaju ortodoksni bošnjaci, legitimno, ali ne ide.
Bosnolog

#235 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

osa wrote:
Bosnolog wrote:
osa wrote:

a šta ga i ti nadrobi, ja ti rekoh istinu, bez obzira što ona tebi ružno zvuči jer danas biti u dometu artiljerije ne znači biti baš ništa, jer zaboravljaš, mi smo srpsko pitanje u hrvatskoj riješili, ono više ne postoji. danas su najveća opasnost i oni koju uzrokuju nestabilnost ljudi koji razmišljaju poput tebe, koji bi bih, ali isključivo onakvu kakvom je zamišljaju ortodoksni bošnjaci, legitimno, ali ne ide.
Ostaje da vidimo,vrijeme ce uciniti svojeu BiH a ti cekaj da bude kao ti sanjas i prizeljkujes realizaciju iz Karadordeva.Svako nasilno nametanje i promjena unutrasnjeg uredenaja ili secesija dijela BiH ce izazvati novi jos krvaviji rat kao i destabilizaciju cijelog regiona,....Takode ima ogroman broj hrvatskih Srba u BiH a koji su protjerani iz Hrvatske a koji imaju pravo povratak na svoja ognjista u Hrvatskoj ,stoga tvoja prica kako ste rijesili srpsko pitanje etnickim ciscenejm stotina hiljada Srba je neozbiljna izjava.

Nista jos nije rijeseneo,mada medu mnogim protjeranim hrvatskim Srbima ima i zlocinaca koji se nece smjeti vatiti u Hrvatsku zbog procesuiranja koja ih cekaju,na sto Hrvatska ima pravo.Poraz velikosrbizma u Hrvatskoj uz dogovor Zlobe i Franceka iz Karadordeva po tvojoj zamisli je rijesio pitanej istih u Hrvatskoj ali ne i u BiH ciji ostanak podrzavas kao i prosirenej velike Srbije preko Drine ,sto govori vise o tebi samom,ko si i za koga lobiras.
osa

#236 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by osa »

Bosnolog wrote:
Ostaje da vidimo,vrijeme ce uciniti svojeu BiH a ti cekaj da bude kao ti sanjas i prizeljkujes realizaciju iz Karadordeva.Svako nasilno nametanje i promjena unutrasnjeg uredenaja ili secesija dijela BiH ce izazvati novi jos krvaviji rat kao i destabilizaciju cijelog regiona,....Takode ima ogroman broj hrvatskih Srba u BiH a koji su protjerani iz Hrvatske a koji imaju pravo povratak na svoja ognjista u Hrvatskoj ,stoga tvoja prica kako ste rijesili srpsko pitanje etnickim ciscenejm stotina hiljada Srba je neozbiljna izjava.

Nista jos nije rijeseneo,mada medu mnogim protjeranim hrvatskim Srbima ima i zlocinaca koji se nece smjeti vatiti u Hrvatsku zbog procesuiranja koja ih cekaju,na sto Hrvatska ima pravo.Poraz velikosrbizma u Hrvatskoj uz dogovor Zlobe i Franceka iz Karadordeva po tvojoj zamisli je rijesio pitanej istih u Hrvatskoj ali ne i u BiH ciji ostanak podrzavas kao i prosirenej velike Srbije preko Drine ,sto govori vise o tebi samom,ko si i za koga lobiras.
hajde da se oko nečeg složimo, naime i ja mislim da će vrijeme učiniti svoje, šta god to značilo, i ja mislim da bi nasilno nametanje vodilo u rat, pri tom mislim da bi isti rezultat imalo nasilno nametanje raspada bih i nametanja građanske države po mjeri bošnjaka.
što se tiče povratka, za isto nema kočnica, osim određenih optužnica za zločine, ali to je gledano u kontekstu brojnosti minoran broj slučajeva, dakle , treba otvoriti oči i priznati, povratak je propao, prognani se jednostavno neće vratiti( osim onih koji su to naravno učinili) i krenuti dalje.
ne znam zašto je tebi neozbiljna izjava da je pitanje srba u hrvatskoj riješeno, to je jednostavno istina, ništa više i ništa manje.
rekoh ti već srbija je preko drine, nadam se da znaš onu staru izreku,koja je doduše bila uprena prema bosancima , uglavnom s negativnom konotacijom, "može bosanac otići iz bosne, ali bosna iz njega neće nikada", e sad to prenesi na srbe.
Agic Nurija

#237 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Agic Nurija »

osa wrote:
Bosnolog wrote:
osa wrote:

"osa", bosanski bošnjaci, jednako kao i bosanski srbi i bosanski hrvati jesu izmišljeni nazivi za podjelu bosanskog naroda. Bosansku samostalnu državu će ponovo uspostavi Bosanci, obični i normalni ljudi, čije opredjeljenje je zemlja Bosna, a ne nečija vjerska ustanova, i tu nema i ne može biti nikakve "političke" razlike između Srba u Srbiji i Hrvata u Hrvatskoj. "Bosnolog" ti je dovoljno dobro opisao scenarij kao moguću posljedicu aktiviranja "tisućljećnih/hiljdugodišnjih" snova Latina s jedne i Grka s druge strane, da svojim "manastirskim posjedima/vladarima" pokriju bosanski državni i etnički prostor, kojeg su doduše podrobno očopali sa strana, ali srce bosansko je opstalo i ono je u nama, u milionima živih Bosanaca, ovdje u Bosni i u svijetu i to srce kuca, na vaše opće zaprepaštenje!
zonbirile

#238 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

ljudi đaba se svađate,poslije istupa Hareta NATO pred raspadom,a Rasmusen doživio nervni slom i u ostavci je.
osa

#239 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by osa »

Agic Nurija wrote:
osa wrote:
Bosnolog wrote:

"osa", bosanski bošnjaci, jednako kao i bosanski srbi i bosanski hrvati jesu izmišljeni nazivi za podjelu bosanskog naroda. Bosansku samostalnu državu će ponovo uspostavi Bosanci, obični i normalni ljudi, čije opredjeljenje je zemlja Bosna, a ne nečija vjerska ustanova, i tu nema i ne može biti nikakve "političke" razlike između Srba u Srbiji i Hrvata u Hrvatskoj. "Bosnolog" ti je dovoljno dobro opisao scenarij kao moguću posljedicu aktiviranja "tisućljećnih/hiljdugodišnjih" snova Latina s jedne i Grka s druge strane, da svojim "manastirskim posjedima/vladarima" pokriju bosanski državni i etnički prostor, kojeg su doduše podrobno očopali sa strana, ali srce bosansko je opstalo i ono je u nama, u milionima živih Bosanaca, ovdje u Bosni i u svijetu i to srce kuca, na vaše opće zaprepaštenje!

šta bih ti ja sada trebao elaborirati o nastajanju modernih nacija i sl., nacije nisu izmišljene one su nastajale, evoluirale, možda će danas sutra postojati i bosanska (ništa nije isključeno), a možda i malo sutra.
a to što ti pokušavaš ubijediti sebe i druge da između hrvata u imotskom i ljubuškom postoje neke razlike ili između srba iz zvornika i malog zvornika, sebe možda i ubijediš, iako i u to sumnjam, ti to više pišeš, kao svoje želje, ili želje dijela naroda kojem pripadaš, onog dijela koji još nije načisto tko je i što je, a i to je za ljude.
joseph_stalin

#240 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by joseph_stalin »

Ne mogu da vjerujem da Haris Silajdzic ima obraza da se uopste pojavljuje na politickoj sceni i da se taj neinteligentni i jalovi nazovi politicar ne umori od praznih izjava koje daje godinama.Pa on ne zna vise sta prica,za 10 minuta intervijua on nam kaze cak 3 recenice,i to 3 recenice koje bi bolje sastavilo djete od 12 godina.I ne mogu da vjerujem da smo mi Bosanski muslimani takav sljam da volimo samo one slicne sebi,ili jadnije od sebe.Ako nam je vodja glup ,ima umijesane prste u kriminalnim radnjama onda postoji sansa da ga mi nadmasimo i zato se pravimo da ga volimo,a mozda od tih kriminalnih radnji i mi dobijemo svoj dio,ko zna!
Ali eto moram Silajdzica i da pohvalim jer je u zadnje valjda napokon shvatio da je nikakav govornik,da je previse emotivno obuzet sam sobom i zato u emisije salje onog jadnog Arnauta da ga vadi kako zna i umije.I kada vise nema argumenata onda nas Hare zapuca u islamske zemlje,valjda ga samo oni smatraju ozbiljnim politicarem :D i trazi kredite od kojih ovdje u Bosni niko nije vidio nikakve koristi osim mozda samog Silajdzica i njemu bliskih ljudi.
Dok je god u Bih vecina ruralnog stanovnstva,onih kojima su pobijene citave familije pa su sada naravno veliki nacionalisti i sljedbenici SDA ILI Stranke za Bih ali zato Bajrame slave slusajuci Cecu,Draganu,Janu,Cicu,Micu,Picu,dok god na izbore izlaze samo dede i nane koje ne zanima ekonomija ove zemljei priblizavanje evropskim integracijama nego glasaju po svojim starackim idealima a omladinci nasi dragi ponosno kazu MA SVI SU ONI ISTI,NECU DA GLASAM!,nema nama naprijed i imacemo jos dugo kriminalce na vlasti.
veljaca

#241 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

osa wrote:
Agic Nurija wrote:

šta bih ti ja sada trebao elaborirati o nastajanju modernih nacija i sl., nacije nisu izmišljene one su nastajale, evoluirale, možda će danas sutra postojati i bosanska (ništa nije isključeno), a možda i malo sutra.
a to što ti pokušavaš ubijediti sebe i druge da između hrvata u imotskom i ljubuškom postoje neke razlike ili između srba iz zvornika i malog zvornika, sebe možda i ubijediš, iako i u to sumnjam, ti to više pišeš, kao svoje želje, ili želje dijela naroda kojem pripadaš, onog dijela koji još nije načisto tko je i što je, . a i to je za ljude
Kako te bolan nije SRAMOTA ovo napisati ?????????

Btw - uvijek sam znao da osa ujeda - ali da ovako nisko ujeda - e to nisam znao ..... Fuj, sram te bilo .....

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
zonbirile

#242 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

ljudi moji ima li teme da ovako ne skonča,odmah uvrede na nacionalnoj,vjerskoj osnovi.Sinoć gledam paralele,ja Marića što se prosu,kao nisu bosanske majke rađale sinove da ginu po vrletima Afganistana.Jah američke kobile-majke rode namah marinca da interveniše za Bosnu,kada to treba,pa može se i Srbija bombardovati kada treba,i mi bi u Savez,ali eto ako može da nam ne uđe.
osa

#243 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by osa »

veljaca wrote:
osa wrote:

a to što ti pokušavaš ubijediti sebe i druge da između hrvata u imotskom i ljubuškom postoje neke razlike ili između srba iz zvornika i malog zvornika, sebe možda i ubijediš, iako i u to sumnjam, ti to više pišeš, kao svoje želje, ili želje dijela naroda kojem pripadaš, onog dijela koji još nije načisto tko je i što je, . a i to je za ljude
Kako te bolan nije SRAMOTA ovo napisati ?????????

Btw - uvijek sam znao da osa ujeda - ali da ovako nisko ujeda - e to nisam znao ..... Fuj, sram te bilo .....

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
šta sam ja to krivo napisao, hajde sam reci, kako će se većina ovih što se kunu u bosanstvo izjasniti na popisu stanovništva, ja se kladim da će se izjasniti kao bošnjaci, rekoh većina, ne svi, za koga će glasati na izborima, veći dio za sda ili uopće neće glasati.
dakle zbog čega misliš da bih se ja trebao sramiti zbog istine, ako sam pogriješio ispričavam se.
uzgred ose ne grizu, nego bodu.
Geronimo81

#244 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Geronimo81 »

zonbirile wrote:ljudi moji ima li teme da ovako ne skonča,odmah uvrede na nacionalnoj,vjerskoj osnovi.Sinoć gledam paralele,ja Marića što se prosu,kao nisu bosanske majke rađale sinove da ginu po vrletima Afganistana.Jah američke kobile-majke rode namah marinca da interveniše za Bosnu,kada to treba,pa može se i Srbija bombardovati kada treba,i mi bi u Savez,ali eto ako može da nam ne uđe.
A to ti je tako kod nas .Neki bi u NATO ali da neispunis zahtjeve koje trazi NATO .Nije džaba ona stara nema džabe ni u stare babe :) .
osa

#245 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by osa »

studentica21 wrote:šta sam ja to krivo napisao, hajde sam reci, kako će se većina ovih što se kunu u bosanstvo izjasniti na popisu stanovništva, ja se kladim da će se izjasniti kao bošnjaci, rekoh većina, ne svi, za koga će glasati na izborima, veći dio za sda ili uopće neće glasati.
dakle zbog čega misliš da bih se ja trebao sramiti zbog istine, ako sam pogriješio ispričavam se.
uzgred ose ne grizu, nego bodu.
A koje nam opcije daju? Bosanci odavno kod političara ne postoje, postoje samo Bošnjaci, Srbi i Hrvati...iskreno budući da ne želim da se označim osim kao Bosanka (i Hercegovka)....nadam se da postoji opcija ostali...:)

A ima nas koji ne glasmo za nacionalisticke stranke, a izlazimo na izbore...vjerovao ili ne :)[/quote]

ja i ne napisah da vas nema, samo ako znaš čitati, napisah da ste prevrtljivi, jt. nepouzdani, a kako glasate i koliko vidimo po rezultatima izbora.
joseph_stalin

#246 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by joseph_stalin »

Ja vec nekoliko godina pisem i govorim kako je termin Bosnjak koji se veze ustvari za Bosance islamske vjeroispovjesti utopija kako za drzavu Bosnu tako i za bosanske muslimane.U 18 vijeku termin Bosnjak se odnosio kako na Bosanske muslimane,tako i na bosanske katolike odnosno pravoslavce.Znaci Bosnjak ili Bosanac ista stvar.E zasto se sada rijec Bosnjak veze samo za muslimane to je trebao neko da upita Aliju Izetbegovica kada je odlucio na taj nacin pa podijeli zemlju na 3 dijela.Jer ako imamo Bosnjake,Srbe i Hrvate podjela je neminovna ali ako smo svi Bosanci razlicitih vjeroispovjesti onda nema ni podjele.Ocito kriminalcima u SDA nije odgovarala multietnicka Bosna,pa tamo vec od 1993 g i rata sa HVO Alija i ostali cobani i lopovi razmisljaju o Bosnjackoj fildzan drzavici gdje ce oni da drze apsolutnu vlast.
Zar to danas i nemamo?
osa

#247 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by osa »

joseph_stalin wrote:Ja vec nekoliko godina pisem i govorim kako je termin Bosnjak koji se veze ustvari za Bosance islamske vjeroispovjesti utopija kako za drzavu Bosnu tako i za bosanske muslimane.U 18 vijeku termin Bosnjak se odnosio kako na Bosanske muslimane,tako i na bosanske katolike odnosno pravoslavce.Znaci Bosnjak ili Bosanac ista stvar.E zasto se sada rijec Bosnjak veze samo za muslimane to je trebao neko da upita Aliju Izetbegovica kada je odlucio na taj nacin pa podijeli zemlju na 3 dijela.Jer ako imamo Bosnjake,Srbe i Hrvate podjela je neminovna ali ako smo svi Bosanci razlicitih vjeroispovjesti onda nema ni podjele.Ocito kriminalcima u SDA nije odgovarala multietnicka Bosna,pa tamo vec od 1993 g i rata sa HVO Alija i ostali cobani i lopovi razmisljaju o Bosnjackoj fildzan drzavici gdje ce oni da drze apsolutnu vlast.
Zar to danas i nemamo?

nije da branim aliju, ali šta je on mogao napraviti po tom pitanju, hrvatska i srpska nacija su formirane u 19. stoljeću i kako god da je on nazvao današnje bošnjake, nikakve reakcije i promjene to u hrvatskom i srpskom korpusu ne bi izazvalo.
osa

#248 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by osa »

studentica21 wrote:
osa wrote:

ja i ne napisah da vas nema, samo ako znaš čitati, napisah da ste prevrtljivi, jt. nepouzdani, a kako glasate i koliko vidimo po rezultatima izbora.

Inače tako brzo sudiš o ljudima?! Niti sam prevrtljiva, ni nepouzdana (a znam i čitati) i uvijek isto glasam, samo što nas je malo takvih...možda je to problem...jer od nacionalista, velikh branitelja svog naroda normalni ljudi su skoro nevidljivi

oprosti, ali ti ponovi sve ono što sam ja rekao, samo na malo drukčiji način i gledajući iz drugog kuta.
and

#249 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by and »

osa wrote:
joseph_stalin wrote:Ja vec nekoliko godina pisem i govorim kako je termin Bosnjak koji se veze ustvari za Bosance islamske vjeroispovjesti utopija kako za drzavu Bosnu tako i za bosanske muslimane.U 18 vijeku termin Bosnjak se odnosio kako na Bosanske muslimane,tako i na bosanske katolike odnosno pravoslavce.Znaci Bosnjak ili Bosanac ista stvar.E zasto se sada rijec Bosnjak veze samo za muslimane to je trebao neko da upita Aliju Izetbegovica kada je odlucio na taj nacin pa podijeli zemlju na 3 dijela.Jer ako imamo Bosnjake,Srbe i Hrvate podjela je neminovna ali ako smo svi Bosanci razlicitih vjeroispovjesti onda nema ni podjele.Ocito kriminalcima u SDA nije odgovarala multietnicka Bosna,pa tamo vec od 1993 g i rata sa HVO Alija i ostali cobani i lopovi razmisljaju o Bosnjackoj fildzan drzavici gdje ce oni da drze apsolutnu vlast.
Zar to danas i nemamo?

nije da branim aliju, ali šta je on mogao napraviti po tom pitanju, hrvatska i srpska nacija su formirane u 19. stoljeću i kako god da je on nazvao današnje bošnjake, nikakve reakcije i promjene to u hrvatskom i srpskom korpusu ne bi izazvalo.
hoćeš reći da se u karađorđevu to svakako ne bi spominjalo?
osa

#250 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by osa »

and wrote:
osa wrote:
Zar to danas i nemamo?

hoćeš reći da se u karađorđevu to svakako ne bi spominjalo?

šta se spominjalo u karađorđevu možemo vidjeti iz zapisnika i ostalih relevantnih dokumenata, dakle daj nam uvid u navedeni materijal, pa možda nađemo i nešto u "budućoj" nacionalnoj odrednici tadašnjih bih muslimana.
Post Reply