Sta znaci "multietnicka" ?

Post Reply
1gorstak

#226 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by 1gorstak »

milenko wrote:etnicku podijeljenost vec imas, ne skroz definisanu, al' obrisi se prepoznaju...gradjansku, hmmm, tu i tamo, vise ko ideju...e sad, etnicku podijeljenost (sadasnje stanje) da bi preveo u gradjansku, iziskuje poveliku energiju, od sviju...nekima bi trebalo vise, nekima manje da uloze sebe...po meni lakse je za sve, da se medjusobno ispostujemo i nadjemo minimum zajednickog jezika za pocetak...sarajevo kroz vjekove je tako funkionisalo, sa etnickim mahalama i zajednickom carsijom.... :wink:
Nece ici, nema stabilizacije sve dok se insistira na etnickom karakteru postojece administrativne podjele.
dallton

#227 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by dallton »

1gorstak wrote:
milenko wrote:etnicku podijeljenost vec imas, ne skroz definisanu, al' obrisi se prepoznaju...gradjansku, hmmm, tu i tamo, vise ko ideju...e sad, etnicku podijeljenost (sadasnje stanje) da bi preveo u gradjansku, iziskuje poveliku energiju, od sviju...nekima bi trebalo vise, nekima manje da uloze sebe...po meni lakse je za sve, da se medjusobno ispostujemo i nadjemo minimum zajednickog jezika za pocetak...sarajevo kroz vjekove je tako funkionisalo, sa etnickim mahalama i zajednickom carsijom.... :wink:
Nece ici, nema stabilizacije sve dok se insistira na etnickom karakteru postojece administrativne podjele.
sta je bilo kroz vijekove je proslost, a sad je druga prica...
milenko

#228 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by milenko »

1gorstak wrote:
ja rekoh sto ja mislim...a sta ce ici nek narod kaze najesen :D
dallton

#229 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by dallton »

milenko wrote:
1gorstak wrote:
sta god da ide, nece biti ono sto ti gore predlazes
milenko

#230 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by milenko »

dallton wrote:
znaci nista dobro...
1gorstak

#231 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by 1gorstak »

milenko wrote:
1gorstak wrote:
Ne odlucuje se tako "sta ce ici", nego se to "sta ce ici" odredjuje odnosom snaga na terenu. Velikosrpski faktor crpi snagu iz srpskog naroda, a srpski narod u odnosu na Bosnjake (procentualno) demografski slabi. Pa ako mislis da imas vremena i zivaca za tu utakmicu koja mozda potraje i sljedece dvije decenije, OK. Sada je pred nama izbor, sjesti i dogovoriti se o pravednom uredjenju, recimo zadrzati entitetsko uredjenje ali eliminisati diskriminaciju (kroz naziv i obiljezje entiteta). Bosnjake bi se tako lako usutkalo jer ne bi vise bilo bitno ko gdje zivi, a ljudi bi konacno mogli govoriti o ekonomiji. Sve dok postoji to zapisavanje teritorije, Bosnjaci ce se buniti, iz drzave ce se iseljavati ko moze i za 20 godina BiH ce imati bosnjacku dvotrecinsku vecinu. To mozemo izbjeci, ali treba sjesti i doci do pravednog dogovora. Postojece stanje nije pravedno.
dallton

#232 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by dallton »

milenko wrote:
dallton wrote:
znaci nista dobro...
ipak bolje nego sto ti predlazes, s tendencijom daljeg poboljsanja
felipe kajetano

#233 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by felipe kajetano »

1gorstak wrote:
osa wrote:gorštak počeo si se gubiti pomalo, "mz se prepalqa odreda el mudžahid", što ne osnovaste dva takva, pristali bi onda vjerojatno i ugasiti rs :lol:
Ja se poceo gubiti ? Gdje to pokazujem nedosljednost ? Stvaranje drugog Odreda bi predstavljaju prijetnju i po ARBiH.
nego tko pobi tu ekipu.
Operacija je isplanirana u Sarajevu, izvrsitelje se trebalo naci sto dalje od Sarajeva.
Svasta cu cuti na forumu i to iz usta kako bi oni rekli nevjenika iliTi kjafFira :-) ..@gorstak meni se cini da jeste bilo multietnicnosti..ali islamske najvise.Ove nase bosanske samo u tragovima,niko ne moze osporiti fakte koji kazu da je 95% Srba i Hrvata pripadalo VRS i HVO,razmislli malo,pricas o stvarima od prije 15 godina i o kojim vecina zna :wink:,nema potrebe da se na lazima pravi buducnost,multietnicnost na zor nikome ne treba i to nije pravi put za ovu drzavu.
Nije stvar zasto su dovedeni oni ovdje,stvar je u tome sto ih je dio bosnjackog naroda i te kako dobro prihvatio i jer je i dan danas dobro podijeljen oko njihovog statusa.Samo njihovo prisustvo iskljucuje bilo kakvu kombinaciju sa kjafirima jer je njihova ideologija jasna..i mojne supljake bacati "el mudzahid" paravojna formacija..kome je Alija drzao govore i hvalospjeve u Vozucoj :wink: ?
Taj odred je ratovao do kraja rata u BiH tako da ti je teorija o dealu Amera i Alije o zavrtanju necije ruke nesuvisla..tek nakon rata je uslijedio pritisak da se oni slome i razbiju.

P.S Poredjenje muslimanske partizanske brigade sa odredom "El mudzahid" je uvreda za sve zive antifasiste BiH.
Dozer

#234 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by Dozer »

Dalltone...izvini, ali nisam upratio pitanje koje si mi postavio...moze opet?

A da rezimiramo ovu svu pricu, ukratko?
- Zna se vrlo dobro ko je sta radio tokom rata, i tu nema nikakvih dilema ni nejasnoca. Haag je referenca.
- Zna se i sta je danasnji rezultat tog rata - drzava podijeljena po etnickim savovima, vladavina kriminala i korupcije, dirigovana i vodjena upravo od strane onih koji su vodili i rat, a nakon njega zauzeli vlast za licne potrebe.
- Potpuno odsustvo bilo kakvih vizija, planova i strategija u ekonomskom smislu, koji bi poboljsali zivot obicnih ljudi.
- Etnicka i vjerska segregacija se pokusava utvrditi sto je bolje i vise moguce.

Hajde da umjesto price o tome sta je bilo malo pokusamo pricati o tome sta bi trebalo biti, i o nacinima na koje bi se to moglo ostvariti....?
Last edited by Dozer on 23/02/2010 15:13, edited 1 time in total.
dallton

#235 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by dallton »

felipe kajetano wrote:
1gorstak wrote:
osa wrote:gorštak počeo si se gubiti pomalo, "mz se prepalqa odreda el mudžahid", što ne osnovaste dva takva, pristali bi onda vjerojatno i ugasiti rs :lol:
Ja se poceo gubiti ? Gdje to pokazujem nedosljednost ? Stvaranje drugog Odreda bi predstavljaju prijetnju i po ARBiH.
nego tko pobi tu ekipu.
Operacija je isplanirana u Sarajevu, izvrsitelje se trebalo naci sto dalje od Sarajeva.
Svasta cu cuti na forumu i to iz usta kako bi oni rekli nevjenika iliTi kjafFira :-) ..@gorstak meni se cini da jeste bilo multietnicnosti..ali islamske najvise.Ove nase bosanske samo u tragovima,niko ne moze osporiti fakte koji kazu da je 95% Srba i Hrvata pripadalo VRS i HVO,razmislli malo,pricas o stvarima od prije 15 godina i o kojim vecina zna :wink:,nema potrebe da se na lazima pravi buducnost,multietnicnost na zor nikome ne treba i to nije pravi put za ovu drzavu.
Nije stvar zasto su dovedeni oni ovdje,stvar je u tome sto ih je dio bosnjackog naroda i te kako dobro prihvatio i jer je i dan danas dobro podijeljen oko njihovog statusa.Samo njihovo prisustvo iskljucuje bilo kakvu kombinaciju sa kjafirima jer je njihova ideologija jasna..i mojne supljake bacati "el mudzahid" paravojna formacija..kome je Alija drzao govore i hvalospjeve u Vozucoj :wink: ?
Taj odred je ratovao do kraja rata u BiH tako da ti je teorija o dealu Amera i Alije o zavrtanju necije ruke nesuvisla..tek nakon rata je uslijedio pritisak da se oni slome i razbiju.

P.S Poredjenje muslimanske partizanske brigade sa odredom "El mudzahid" je uvreda za sve zive antifasiste BiH.
nije problem dovest cemo ih opet a ti se otcjepi :razz: ili su mozda po tebi ovi sto nisu pobijeni trebali da se u komsijskom bosanskom duhu sami sagnu pod noz da se ne kaze da su prestali biti multikulturalni, buduci da je poznato da je osnova multikultura da dozvolis da te ubiju cutke?
felipe kajetano

#236 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Nemas ih sta boLan dovoditi..braca su tu..svud okolo :wink: ...zivi spomenici multi-kulti price :P
dallton

#237 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by dallton »

felipe kajetano wrote:Nemas ih sta boLan dovoditi..braca su tu..svud okolo :wink: ...zivi spomenici multi-kulti price :P
dzaba, multi prica upalila kod svijeta a dovodjenje arapa i ostalih je pravi multikulti :D al sta ces sad multi prica upalila kod svijeta , ispadose srbi najveci njeni protivnici i genocidasi , znaci je bolje je s arapima praviti multiovo i ono
felipe kajetano

#238 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

dallton wrote:
felipe kajetano wrote:Nemas ih sta boLan dovoditi..braca su tu..svud okolo :wink: ...zivi spomenici multi-kulti price :P
dzaba, multi prica upalila kod svijeta a dovodjenje arapa i ostalih je pravi multikulti :D al sta ces sad multi prica upalila kod svijeta , ispadose srbi najveci njeni protivnici i genocidasi , znaci je bolje je s arapima praviti multiovo i ono
Jes siguran da je pricha upalila :wink: ?...nemam nista protiv da pravis sa arapima drzavu.. ako je to tvoja zelja..bujrum :thumbup:
1gorstak

#239 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by 1gorstak »

felipe kajetano wrote:Svasta cu cuti na forumu i to iz usta kako bi oni rekli nevjenika iliTi kjafFira :-) ..@gorstak meni se cini da jeste bilo multietnicnosti..ali islamske najvise.Ove nase bosanske samo u tragovima,niko ne moze osporiti fakte koji kazu da je 95% Srba i Hrvata pripadalo VRS i HVO,razmislli malo,pricas o stvarima od prije 15 godina i o kojim vecina zna :wink:,nema potrebe da se na lazima pravi buducnost,multietnicnost na zor nikome ne treba i to nije pravi put za ovu drzavu.
Izetbegovic se zalagao za multietnicku BiH, jel' ga podrzavalo 5 % ili 50 % Srba je tema za sebe. Pokusavas reci da ciljevi ARBiH nisu bili multietnicki jer je Karadzic dobio podrsku veceg dijela Srba, a to je nikakav argument.
Nije stvar zasto su dovedeni oni ovdje,stvar je u tome sto ih je dio bosnjackog naroda i te kako dobro prihvatio i jer je i dan danas dobro podijeljen oko njihovog statusa.
Nebitno je koliku podrsku uzivaju Arapi medju Bosnjacima (koja je usput budi receno na prilicno niskom nivou), poenta je da bosnjacki politicari imaju jasan stav, a kada se pocne sa sabotazama, dodje do smjene, kao u slucaju Sadovica.
Samo njihovo prisustvo iskljucuje bilo kakvu kombinaciju sa kjafirima jer je njihova ideologija jasna..
Netacno. Vehabija imas i u Americi. Bitno je da ne krse zakone ove zemlje i to je to. Ti bi sada malo da pravdas prolongiranu etnicku polarizaciju prisustvom vehabija, sto je neodrzivo, masakri u Visegradu i Zvorniku su se desili prije dolaska vehabija, vehabije ne igraju ulogu u kalkulacijama velikosrpskog faktora.
i mojne supljake bacati "el mudzahid" paravojna formacija..kome je Alija drzao govore i hvalospjeve u Vozucoj :wink: ?
El Mudzahid nije usao u sastav ARBiH, ta je paravojna formacija bila saveznicki faktor, nesto kao HOS ili u pojedinim vremenskim intervalima HVO. ARBiH se zalagala za multietnicku BiH, HVO, HOS i El Mudzahid nisu, ali njihova je podrska u tom vremenu svakako bila dobrodosla. El Mudzahid je imao svoje kanale finansiranja i naoruzavanja a tolerisan je zbog Izetbegovicevog plana da prisili medjunarodnu zajednicu da ista konkretnim potezima podrzi BiH.
Za implementaciju dogovorenog treba vremena, trebalo je prvo vidjeti koliko se Amerikancima moze vjerovati. Pomogli su, ispostovali dogovoreno, BiH je opstala i mogao je poceti obracun sa arapskim fanaticima. Nije valjda da bi ti povjerovao "na rijec" ?
Nisam poredio sa El Mudzahidom, kolega je spominjao Sedmu Muslimansku brigadu koja je imala etnicki, a ne vjerski naziv (termin Bosnjak je dosao naknadno).
dallton

#240 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by dallton »

felipe kajetano wrote:
dallton wrote:
Jes siguran da je pricha upalila :wink: ?...nemam nista protiv da pravis sa arapima drzavu.. ako je to tvoja zelja..bujrum :thumbup:
prica je bila istinita i pomogla kad je trebalo, danas je drugo vrijeme, sad se govori o jednakosti pred zakonom, evropske konvencije i ostalo...a spominjati multikulti vise i ne treba u odnosu na pc samo se kaze "srebrenica i muslimani" i to je dovoljan stop znak za medj. podrsku nezavisnosti - ostalo cemo polako polako vremeno rjesavati
felipe kajetano

#241 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

:-) :-) :-)

Branis neodbranjivo druze...Izetbegovic se mogao formalno zalagati za sto god je htio..stanje na terenu sve demistifikuje i govori mnogo toga.Imas veliki raskorak izmedju formalnog i stvarnog jbg.Pokusavas reci da nije bitno koliko se Srba i Hrvata zalagalo za istu pricu,druze itekako je bitno jer neces imati sa kim furati onda multietno pricu.
Ja ne znam kakvih likova ima u Americi al' znam kakvi likovi postoje u G.Maoci i kakvi su im zivotni kontovi..mada i nemaju zivotnih vec su uglavnom orijentisani prema zagrobnom zivotu..kako se oni zovu je stvar terminlogije,neki kazu da se zovu vehabijama!Na kraju to nije ni bitno.

Ovo sa objasnjenjem ustroja oderda "El mudzahid " je za nepovjerovati :-) Nema Alija nista sa tim..to su neki chobani i budale slucajno nabasali u srednju Bosnu '93 :lol: ..ne zaboravi da na ovom forumu ima i ljudi koji imaju IQ preko 25 jer je to donja granica da covjek skonta takve stvari...idem naMah brzinski test uraditi :P

Poredio si partizansku brigadu sa brigadom ABiH koja je imala slican svjetonazor kao i odred "El mudzahid"...ne znam mozda grijesim,za razliku od partizanske muslimanske kojoj se hipoteticki mogao bez problema pridruziti i tvoj djed ovoj iz poslednjeg rata ti nisi :wink: ...mogao si biti u rovu u nekoj multietnickoj al' u omjeru 3:1 u korist Bosnjaka i ocima na sebi u svakom momentu!
Ja ne osudjujem ABiH i njen vrh sto je to radila jer je realno imala razloga za to...al' mojne ba prodavati muda pod bubrege :wink:
osa

#242 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by osa »

dallton wrote:@osa pretpostavljam da si gornju izreku o povijesti naucio u dugim penzionerskim danima ili?

jednom je pročitah u nekoj knjizi koja je obrađivala prikazivanje povjesti, činila mi se o.k. i ostala upisana na "tvrdom disku".
jutarnji

#243 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by jutarnji »

felipe kajetano wrote:..mogao si biti u rovu u nekoj multietnickoj al' u omjeru 3:1 u korist Bosnjaka i ocima na sebi u svakom momentu!
Ovo pises iz licnog iskustva?
dallton

#244 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by dallton »

felipe kajetano wrote::-) :-) :-)

Branis neodbranjivo druze...Izetbegovic se mogao formalno zalagati za sto god je htio..stanje na terenu sve demistifikuje i govori mnogo toga.Imas veliki raskorak izmedju formalnog i stvarnog jbg.Pokusavas reci da nije bitno koliko se Srba i Hrvata zalagalo za istu pricu,druze itekako je bitno jer neces imati sa kim furati onda multietno pricu.
Ja ne znam kakvih likova ima u Americi al' znam kakvi likovi postoje u G.Maoci i kakvi su im zivotni kontovi..mada i nemaju zivotnih vec su uglavnom orijentisani prema zagrobnom zivotu..kako se oni zovu je stvar terminlogije,neki kazu da se zovu vehabijama!Na kraju to nije ni bitno.

Ovo sa objasnjenjem ustroja oderda "El mudzahid " je za nepovjerovati :-) Nema Alija nista sa tim..to su neki chobani i budale slucajno nabasali u srednju Bosnu '93 :lol: ..ne zaboravi da na ovom forumu ima i ljudi koji imaju IQ preko 25 jer je to donja granica da covjek skonta takve stvari...idem naMah brzinski test uraditi :P

Poredio si partizansku brigadu sa brigadom ABiH koja je imala slican svjetonazor kao i odred "El mudzahid"...ne znam mozda grijesim,za razliku od partizanske muslimanske kojoj se hipoteticki mogao bez problema pridruziti i tvoj djed ovoj iz poslednjeg rata ti nisi :wink: ...mogao si biti u rovu u nekoj multietnickoj al' u omjeru 3:1 u korist Bosnjaka i ocima na sebi u svakom momentu!
Ja ne osudjujem ABiH i njen vrh sto je to radila jer je realno imala razloga za to...al' mojne ba prodavati muda pod bubrege :wink:
gdje si ti u gornjim postovima vidjeo da neko nesto previse brani? ja kazem da se svijetu ideja multietnicnosti dopala u vrijeme kad je trebalo (a ne boj se nisu ni oni vjerovali da je toliko stvarna (procitaj new york times iz rata, abih je smatrana muslimanskom armijom i borila se i rukama i nogama da dokaze da to nije), vrlo dobro su recimo stranci znali da se abih pridruzilo mozda 20 posto srba, ostalo se ili ispalilo ili velikim djelom otislo da se bori za karadzica, kao sto je amerika znala i za arapske pare i mudzahedine i iransko oruzje i sve ostalo ali je i dalje na rjecima podrzavala multietnicnost, imas novu knjigu o tome napisao amer zove se sarajevski rikoset )...dakle, stranci su zeljeli da vjeruju kad je trebalo, sad su ta vremena prosla, dosle su presude o srebrenici, markalama, konclogorima i ostalom jer su srbi bilo dovoljno glupi da ostave toliko tragova da ih ni bog ne moze oprati..sta imamo danas? danas stranci vec pricaju o jednakosti pred zakonom (ubace ono poneko multi s vremena na vrijeme, ali ni sami ne vjeruju u to), ukidanje etnickih podjela, vecinama, manjinama, ovome i onome, a u stranoj stampi pogotovo njemackoj i americkoj (o vatikanu da ne govorim) BiH se predstavlja kao maltene muslimanska zemlja, toliko da i ja kad mi to kazu moram objasnjavati da to nije tako, jer da se razumijemo nece bih nikad biti muslimanska zemlja osim u slucaju ako nam dodo toliko bas ne pomogne i ne dokaze (a cini mi se da hoce :D ) svojim naredbodavcima da srbi ipak nisu u stanju da kontroliraju bosnjake cak i kad im se daju uslovi - jednostavno ne mozes ih kontrolirati, nema ko a nema se ni entuzijazma :mrgreen: )
...eto to je to, nista ti vise strancima ne moras demistificirati njima je sve odavno jasno jer su i sami ucestvovali u kreiranju danasnje BiH..ja dakle nista previse dramaticno, veliko i idealisticno ne tvrdim, samo iznosim kako se situacija razvijala, a ti nastavi da demistificiras ono sto svaka budala i u bih i vani zna sretan ti rad ...
felipe kajetano

#245 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

@guRu
Nije tebi bio post upucen...nevermind..hvala na pojasnjenjima,mada si mog'o brate zaduziti nekog @svjedoka da to ucini umjesto tebe jer je ovo bilo bas iscrpno i sazeto :-D Nemam licno nista protiv tvog stava jer si otvoren i jasno kazes kakav rasplet prizeljkujes..druga je stvar sto od toga nema nista il' sto bi pjesma rekla "Aj zeljo pusta..." ;-)
Imam konkretno zamjerke na neke sto prodaju muda pod bubrege..laFo multiviti sokice piju al' iskljucivo iz zelene ambalaze.Ti bar jasno kazes da najvise volis bistri od zelene jabuke a na multivitaminske ti se povraca..sto zbog ukusa sto zbog ambalaze :P
Bosnolog

#246 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by Bosnolog »

To se kaze bumeran sjemena se vraca sa plodom i svom svojom tezinom,hebena buducnost zetve ceka one koji htjedose sve a drugima ni pravo na bioloski opstanak .....mnogi ce proklinjati u buducnosti Karadzica,Mladica,Slobu ,Cosica i sve njihove pomagace iako su njima sve godine sljepoce vidjeli svoje spasioce,....

Sto otvarati oci i skidati mrenu silom nekome i ubjedivati ga ,...najbolja je istina kada sa sam covjek u nju uvjeri,.....
Ko bi reko cuda da se dese,....Ima jedn formula gdje SVAKA OPCIJA DOBIJA, :mrgreen: .......
felipe kajetano

#247 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

jutarnji wrote:
felipe kajetano wrote:..mogao si biti u rovu u nekoj multietnickoj al' u omjeru 3:1 u korist Bosnjaka i ocima na sebi u svakom momentu!
Ovo pises iz licnog iskustva?
Sta ti pada na pamet..pa ja sam Srbin :shock: :-D
SoulSeeker

#248 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by SoulSeeker »

feral.tribune wrote:Nijednom nije spomenuo Srbe i Hrvate a da nije gurno Bosnjake tik pored .
Zbog čega u čitavom bosansko-hercegovačkom loncu ne treba spominjati i Bošnjake? Bošnjaci nikada ne griješe, Bošnjaci su super, Bošnjaci su med i mlijeko, ma ljubi ih majka... :)
feral.tribune wrote:Niti jednom . Ni jednom nije spomenuo samo jednu jednu stranku a da nije metno jos dvije.
Posmatranje bilo koje pojedinačne nacionalne politike vodi polarizaciji i nepravilnom zaključivanju. Povezivanje i razmatranje dosadašnjeg rada svih nacionalnih stranaka vodi samo ka jednom - spoznaji da je kompletna nacionalistička politika u BiH jedno veliko sranje kojeg se treba što hitnije riješiti. Ne zbog nas matorih koji smo otprdili svoje, nego zbog naše djece. Za nas je prekasno.
feral.tribune wrote:Rijec genocid naravno niti jednom nije upotrijebio .
Pominje li iko od "velikih bosanskih sinova" riječ "genocid" kada se otpuštaju stotine radnika, kada se pljačka državna imovina, kada zakon kleči pred kriminalom i korupcijom, i kada dojučerašnji borci ARBiH (današnji invalidi) štrajkuju jer nemaju od čega živjeti? Ne, riječ genocid se tada NE pominje jer nema svoj smisao. Riječ "genocid" treba pominjati samo onda kada se više ne može naći opravdanje beskonačnoj glupoj politici maloumnih morona zahvaljujući kojoj BiH sve dublje i dublje tone u mulj. Za sve neuspjehe današnice najlakše je pominjati događaje iz prošlosti, a u to su svakako uključeni i "genocideri", jer se narod može lobotomizirati samo na taj način.
feral.tribune wrote:Sve je po njemu doslo 1990 kada su se pojavile nacinalne stranke i zavadile narod koji je do tada bio iwskren jedan prema drugom .
Ne misli samo Tadić tako, tako mislim i ja. Šta mi želiš reći, da je rasturanje Jugoslavije počelo sa komunistima? :D
feral.tribune wrote:a je li tvoj Dozer cuo da je jednom covjeku iz Srebrenice ( Halilovic ) ubijeno 100 clanova familije .
Nisam čuo za taj slučaj ali mi je opet žao čovjeka. Njegova bol, moja bol, i bol ostalih ljudi ne smije biti prepreka razvitku ove države. Zločince treba oštro kažnjavati i osuđivati, a svim ostalima koji nisu zločinci treba pružiti novu šansu.
feral.tribune wrote:Bosanci ipak vise vole da slusaju Natasu K i Petra Lukovica nego borisa Tadica koji ni za dlaku nije bolji od Dodika i Karadzica .
Griješiš. Radije slušaju Cecu.
feral.tribune wrote:Takodje tebi je vazno napomenuti da su bosanski muslimani otrijeznili 92 kada su Arkanovci uletili u Bijeljinu i kada su skolski drugovi i kumovi odveli u Manjcu i Keraterm. A do tada su zivjeli opijeni i uspavani srpskom rakijom i kumstvom i slicnim dernecima dok su se na Palama podazivale puske i ostrile kame . Nikad vise !!!!!!!!!!!!!!!!!
De se ti malo mani te bezuspješne gotovo dvadesetogodišnje demagogije i izvlačenja prošlošću, pa budi konkretan i reci mi otvoreno na koji način vidiš riješenje problema u BiH, uz napomenu da u njoj žive TRI konstitutivna naroda, i da je slabo koji istinski Bosanac idejno orjentisan podjeli BiH na blentitete i torove? Daj mi riješenje, istorija mi je poznata...
felipe kajetano

#249 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

:-D :sax:
jutarnji

#250 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by jutarnji »

felipe kajetano wrote:Sta ti pada na pamet..pa ja sam Srbin
Dobro. Odakle ti prica da smo u ABiH imali po tri covjeka da paze na Srbe u nasim redovima?
Post Reply