Ceriću, je li te sramota ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sultanfatih

#226 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by sultanfatih »

Neznam sta je ovdije fasisticko,to sto covjek jedini kao vrhovni poglavar Islamske zajednice ustaje i zasticuje nas Bosnjake koji smo dozivjeli sve one grozote tokom rata koje su izgleda mnogi prebrzo zaboravili ili nisu bili u Bosni za vrijeme rata.Sta vi hocete,da covjeku zasijete usta kao u vrijeme Rankovica i drugih!Znaci svi ovi dobro poznati neprijatelji nam drage Bosne i Hercegovine su ok po vama zato sto nisu Muslimani i ne pozivaju u suru sto je problem za ateiste i islamofobce.Ja jos nisam cuo da se neko oglasio protiv srpske crkve koja je davala amin cetnicima za silovanje nasih majkih,sestara,klanje i ubijanje neduznih civila ukljucujuci i bebe,palenje i rusenje svega sto je pripadalo nama Muslimanima Bosnjacima,to izgleda sasvim normalno iako su mnogi od vas sve to dozivjeli za vrijeme agresije na BiH.Ja sam gledao i slusao sta je Reis rekao i nista nisam nasao sto se kosi sa ljudskim pravima,to sto svi koji vjeruju da nema Boga pripadaju vjeri koja se zove ateizam jer imaju ubjedzenje isto kao oni koji vjeruju da ima boga stoga ateizam je vjera u neboga neuzubillah.Zidovi su dozivjeli genocid i nedaju nikome da ih brani nego njima samima,zasto sada mi Bosnjaci bi trebali vjerovati Evropi i MZ koje su nas izdale i smireno posmatrale nas nestanak i koje i sada rade protiv nase drzave i prave discriminaciju na rasnoj i relogijskoj bazi nedozvoljavajuci nama Bosnjacima da imamo pravo na slobodno putovanje bez viza.Samo da vas posjetim jedno,za vrijeme rata cetnici su klali i ubijali sve nas bez razloga je smo li vjerovali u boga ili nismo jer nikome nije pisalo na celu,sta mislite da ce vas drugi put postedjeti! :bih:
Nezbilj

#227 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by Nezbilj »

Cerić je kao i Radončić povukao jedan smrtonosno rizičan potez u životu, a to je direktan ulazak u politiku. I jedan i drugi su u politiku namamljeni putem Avaza, kao medijskog prostora, koji im se na tanjiru ponudio kao pobjedonosni recept. Hiljade čitača svaki dan, činilo im se kao dobitna formula, koja među naizgled, poluraspamećenim Bošnjacima, nemože omanuti. Međutim formalinim proglašavanjem Fahre za političara, odnosi su se preko noći fundamentalno promjenili. Političari najmočnijih stranaka SDA, SBiH i SDP-a više nisu objekti koji se bore za naklonost jednog od najuticajnijih medija, već je ovaj vladajući politički establišment odmah, bez oklijevanja, prebaždario nišanse sprave i prepoznao Avaz kao legitimnu političku konkurenciju. Fahro je tako upao u svoju prvu ozbiljniju političku zavrzlamu (avantura zvana Amerika je naš neprijatelj), neposredno nakon svog porinuća u političke vode i dabogda da ga iz tog cunamija ne izvuku kukom kao političkog mrtvaca. A naš politički avanturista reisul-ulema je dr. Mustafa ef. Cerić, kao slijepi putnik na tom avazovom brodu, osigurao je sebi istu sudbinu kao i njegov novinarsko-politički mentor. Dobro će biti ako njih dvojica visočko-sandžačkih jarana posuže kao primjer narednim generacijama ambicioznih kurtona, kako u ovoj zemlji politika nije što i poljem preći. Cerić u ovoj igri i nema nekog izbora. Na Tihićevu SDA može zaboraviti obzirom na svoj simpatični išaret o lijepom pametnom lideru SDA sa pedigreom, tako da mu ništa ne preostaje već da ide do kraja, nadajući se da će ga narod podrati u njegovom suludom napadu na islamofobičnog Rafija. Narod međutim zna dobro Rafija i njegove aferime od Brčkog pa nadalje. A Tihi iako klempav i na izgled mrljav pokazuje da ipak nije političar amater, već iz čitave situacije bez ikakvog povoda, izlazi kao apsolutni politički pobjednik. Ipak očigledno da Alija nije bio levat kada ga je tipovao umjesto šarmantnog tersa Harisa Hake zvanog elektroenergetski sektor.
bez_ideje

#228 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by bez_ideje »

Koji vam je k..vise sa ateistima,komunistima,budistima i sl..,boli sto koliko toliko nastoje odrzati sekularizaciju? Zaboli njih za unutrasnje probleme IZ,ali IZ je davno izasla iz svojih okvira i stvara njima probleme.
Sad postovjecujete nevjernike sa cetnicima,ustasama?
saberite se,popijte vode,secera,skocite s balkona.........
blue_sky

#229 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by blue_sky »

sultanfatih wrote:Neznam sta je ovdije fasisticko,to sto covjek jedini kao vrhovni poglavar Islamske zajednice ustaje i zasticuje nas Bosnjake koji smo dozivjeli sve one grozote tokom rata koje su izgleda mnogi prebrzo zaboravili ili nisu bili u Bosni za vrijeme rata.Sta vi hocete,da covjeku zasijete usta kao u vrijeme Rankovica i drugih!Znaci svi ovi dobro poznati neprijatelji nam drage Bosne i Hercegovine su ok po vama zato sto nisu Muslimani i ne pozivaju u suru sto je problem za ateiste i islamofobce.Ja jos nisam cuo da se neko oglasio protiv srpske crkve koja je davala amin cetnicima za silovanje nasih majkih,sestara,klanje i ubijanje neduznih civila ukljucujuci i bebe,palenje i rusenje svega sto je pripadalo nama Muslimanima Bosnjacima,to izgleda sasvim normalno iako su mnogi od vas sve to dozivjeli za vrijeme agresije na BiH.Ja sam gledao i slusao sta je Reis rekao i nista nisam nasao sto se kosi sa ljudskim pravima,to sto svi koji vjeruju da nema Boga pripadaju vjeri koja se zove ateizam jer imaju ubjedzenje isto kao oni koji vjeruju da ima boga stoga ateizam je vjera u neboga neuzubillah.Zidovi su dozivjeli genocid i nedaju nikome da ih brani nego njima samima,zasto sada mi Bosnjaci bi trebali vjerovati Evropi i MZ koje su nas izdale i smireno posmatrale nas nestanak i koje i sada rade protiv nase drzave i prave discriminaciju na rasnoj i relogijskoj bazi nedozvoljavajuci nama Bosnjacima da imamo pravo na slobodno putovanje bez viza.Samo da vas posjetim jedno,za vrijeme rata cetnici su klali i ubijali sve nas bez razloga je smo li vjerovali u boga ili nismo jer nikome nije pisalo na celu,sta mislite da ce vas drugi put postedjeti! :bih:
Koga zasticuje? Tebe,mene? On stiti one koji su javno prozvani,stiti kriminalce poput Edhema Bicakcica,koji se btw nalazi u samom vrhu IZ-a.Sa takvima ti sebe poistovjecujes? .
Od koga tebe,ili svakog Bosnjaka stiti? od novinara? Ja mislim da ti isti novinari obicnog i postenog Bosnjaka nigdje nisu prozvali niti povezali sa bilo kakvim kriminalom,pa samim tim nemaju potrebe da ih stiti Ceric.A sasvim druga je prica to sto on sam sebe poistovjecuje sa pojmom Bosnjastva,pa cak i personalizacijom Islama.I pri tome sebi daje za pravo da se smatra zastitnikom jednog naroda.Mene ne stiti,niti treba da me stiti.
Da ne bi bilo "ti si ateista",da odmah kazem da nisam,al razmisljam svojom glavom i po Islamu mi ne treba posrednik izmedju mene i Boga,tako da se osjecam slobodnom kritikovati necijeg "zastitinika" :mrgreen: :bih:
Nezbilj

#230 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by Nezbilj »

bez_ideje wrote:Koji vam je k..vise sa ateistima,komunistima,budistima i sl..,boli sto koliko toliko nastoje odrzati sekularizaciju? Zaboli njih za unutrasnje probleme IZ,ali IZ je davno izasla iz svojih okvira i stvara njima probleme.
Sad postovjecujete nevjernike sa cetnicima,ustasama?
saberite se,popijte vode,secera,skocite s balkona.........
Upravo tako. Sada smo došli do tačke konflikta između tih neomuslimana i sekularnih tradicionalnih i građanskih bosanskih muslimana. Vrijeme je da i mi kažemo koju o tome čije je maslo za ramazana, a čije vala nije pa da mu je sto ahmedija na glavi i sto kula u gruntu. Ta priča o islamofobiji i genocidu nemože se koristiti kako kome pukne kurac da pokriju svoje aferime i gladne guzice. Bosna je ovo jarane. Neće ići tako lako.
murti439

#231 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by murti439 »

sultanfatih wrote:Neznam sta je ovdije fasisticko,to sto covjek jedini kao vrhovni poglavar Islamske zajednice ustaje i zasticuje nas Bosnjake koji smo dozivjeli sve one grozote tokom rata koje su izgleda mnogi prebrzo zaboravili ili nisu bili u Bosni za vrijeme rata.Sta vi hocete,da covjeku zasijete usta kao u vrijeme Rankovica i drugih!Znaci svi ovi dobro poznati neprijatelji nam drage Bosne i Hercegovine su ok po vama zato sto nisu Muslimani i ne pozivaju u suru sto je problem za ateiste i islamofobce.Ja jos nisam cuo da se neko oglasio protiv srpske crkve koja je davala amin cetnicima za silovanje nasih majkih,sestara,klanje i ubijanje neduznih civila ukljucujuci i bebe,palenje i rusenje svega sto je pripadalo nama Muslimanima Bosnjacima,to izgleda sasvim normalno iako su mnogi od vas sve to dozivjeli za vrijeme agresije na BiH.Ja sam gledao i slusao sta je Reis rekao i nista nisam nasao sto se kosi sa ljudskim pravima,to sto svi koji vjeruju da nema Boga pripadaju vjeri koja se zove ateizam jer imaju ubjedzenje isto kao oni koji vjeruju da ima boga stoga ateizam je vjera u neboga neuzubillah.Zidovi su dozivjeli genocid i nedaju nikome da ih brani nego njima samima,zasto sada mi Bosnjaci bi trebali vjerovati Evropi i MZ koje su nas izdale i smireno posmatrale nas nestanak i koje i sada rade protiv nase drzave i prave discriminaciju na rasnoj i relogijskoj bazi nedozvoljavajuci nama Bosnjacima da imamo pravo na slobodno putovanje bez viza.Samo da vas posjetim jedno,za vrijeme rata cetnici su klali i ubijali sve nas bez razloga je smo li vjerovali u boga ili nismo jer nikome nije pisalo na celu,sta mislite da ce vas drugi put postedjeti! :bih:
Lijepo si ti to sročio... Ali... Koliko-toliko pametan insan bi mogao očekivati da bar jednom, čisto promjene radi, ponudi bilo kakve konkretne dokaze za ono što tvrdi umjesto da po ko zna koji put ponavlja priču o antibošnjačkoj zavjeri i islamofobima Bakiru H. i Senadu P. koju i vrapci na grani znaju, da ne govorimo o korištenju genocida kao alibija za "naše" lopine (valjda ga, između ostalog, i zato već nakon 15 godina svaka šuša može osporavati kako joj se prohtije)... Zar ne?!
BaileyS

#232 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by BaileyS »

Pa to sto je neko ko nam djelimicno odlucuje o sudbini ozenjen Srpkinjom i nije bas tako bezazleno. Pitanje je odakle je Olga i gdje je provela rat.
SnezanaM

#233 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by SnezanaM »

BaileyS wrote:Pa to sto je neko ko nam djelimicno odlucuje o sudbini ozenjen Srpkinjom i nije bas tako bezazleno. Pitanje je odakle je Olga i gdje je provela rat.
:roll: :-)
Fair Life

#234 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by Fair Life »

BaileyS wrote:Pa to sto je neko ko nam djelimicno odlucuje o sudbini ozenjen Srpkinjom i nije bas tako bezazleno. Pitanje je odakle je Olga i gdje je provela rat.
Oj Laticu diko nasa...
blue_sky

#235 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by blue_sky »

Olga preko noci postade drzavni neprijatelj no.1 :lol: :-)
addem

#236 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by addem »

Moderacija treba da zatvori temu jer je naslov neistinit?
Mozda lik ne zna sta je fasizam?
Ako zna onda neka navede sta je Ceric rekao sto je fasizam?

Potpuno sam za diskusiju na ovu temu ali treba imati mjeru i odredjenu dozu kulture. Da je Ceric slucajno pozvao na progon ili unistenje bilo koga danas bi o tome pisali svi moguci, a ne pojedini nebulozni forumashi koji izgleda veze nemaju sta je fasizam kao ideologija. Upravo zato i molim moderatore da zakljucaju temu, ili neka doticni promjeni naslov.
Jazz_Junkie

#237 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by Jazz_Junkie »

Da li je potrebno komentirati misljenje osobe koja glorificira osvajaca Bosne, sultana Fatiha, te nije u stanju napraviti razmak izmedju tocke/zareza i sljedece rijeci? Da ne spominjem pregrst ostalih gresaka koje si pismena osoba ne bi smjela priustiti, cak ni na jednom forumu gdje ne vaze pravopisna pravila kao u novinarskim clancima, literaturi ili znanstvenim radovima. Takvima Ceric naravno moze prosipati pricu o medjunarodnim zavjerama protiv bosnjackog naroda ili islamofobiji.
elSaik

#238 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by elSaik »

Ja sam Bošnjak i smatram da nemam nijednu zajednčki tačku sa Cerićem te sukladno tome ne vidim na osnovu čega i na koji način on mene bilo gdje predstavlja?
BaileyS

#239 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by BaileyS »

Samo se vi cerekajte :D

Na drugoj temi vam korijen svih problema ljubavna veza Jugoslave i Karla Bilta a sad kao na jednom nacionalna pripadnost supruge zamijenika visokog predstavnika ne moze imati nikakvog uticaja na njegove stavove spram Bosnjaka. Pa eto vi nastavite sa politickom korektnoscu a meni i nije bas do supljaka. Ne znam koliki je tacan procenat pripadnika Olgine nacije koja Bosnjake mrzi iz temelja ali znam da je dovoljno velik i da je stoga velika vjerovatnoca da i ona pripada toj grupi. Nadam se da sam u krivu ali s obzirom na zadnji rat male su sanse.
_BaD_BoY

#240 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by _BaD_BoY »

tacno je ceric fasista..al demokratija je napraviti spisak od 30 najutjecajnijih ljudi kod bosnjaka i direktno ih povezati sa kriminalom,terorizmom il cim vec ne. :thumbup: al et nek se ganjaju po sudu pa cemo vidjeti ko je bio upravu.a vi samo nastavite dalje pod parolom multietnicnosti poceli ste pusit lafinu i o gradjanskom ratu u BIH.izvinjavam se na off topic ajd samo vi nastavite sa pljuvanjem. :mrgreen:
Samo se vi cerekajte :D

Na drugoj temi vam korijen svih problema ljubavna veza Jugoslave i Karla Bilta a sad kao na jednom nacionalna pripadnost supruge zamijenika visokog predstavnika ne moze imati nikakvog uticaja na njegove stavove spram Bosnjaka. Pa eto vi nastavite sa politickom korektnoscu a meni i nije bas do supljaka. Ne znam koliki je tacan procenat pripadnika Olgine nacije koja Bosnjake mrzi iz temelja ali znam da je dovoljno velik i da je stoga velika vjerovatnoca da i ona pripada toj grupi. Nadam se da sam u krivu ali s obzirom na zadnji rat mala je vjerovatnoca.
sta se ti raspravljas :D ..ovdje mozes samo klimati glavom i govoriti tako je,ura,i slicno kad pljuju sve sto je nase bosnjacko..nemoj se ba trudit nego ovako uletis ponekad ko ja das im materiala za citiranje i oni nastave pljuvati sta god ti kazes :D uzivancija majke mi sve suha pamet :D
addem

#241 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by addem »

elSaik wrote:Ja sam Bošnjak i smatram da nemam nijednu zajednčki tačku sa Cerićem te sukladno tome ne vidim na osnovu čega i na koji način on mene bilo gdje predstavlja?
I ja sam Sarajlija i nemam niti jednu zajednicku tacku sa Alijom Behmenom, ali ipak on mene predstavlja jer je legalno izabrani gradonacelnik Sarajeva, iako se ne slazem sa vecinom njegovih stavova. Isto je tako i sa Cericem, on predstavlja muslimane, tj. Bosnjake (svaki Bosnjak ne mora biti musliman, al su ogromna vecina muslimana u BiH Bosnjaci) u BiH iako ima jako puno Bosnjaka koji ga kritikuju. Ceric kao javna licnost treba biti kritikovan, ali je nazivanje doticne persone fashistom nista drugo do iznosenje lazi javno na forumu. To ponajvise govori o slabosti argumenata i nemoci onoga ko tu tezu iznosi.
elSaik

#242 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by elSaik »

addem wrote:
elSaik wrote:Ja sam Bošnjak i smatram da nemam nijednu zajednčki tačku sa Cerićem te sukladno tome ne vidim na osnovu čega i na koji način on mene bilo gdje predstavlja?
I ja sam Sarajlija i nemam niti jednu zajednicku tacku sa Alijom Behmenom, ali ipak on mene predstavlja jer je legalno izabrani gradonacelnik Sarajeva, iako se ne slazem sa vecinom njegovih stavova. Isto je tako i sa Cericem, on predstavlja muslimane, tj. Bosnjake (svaki Bosnjak ne mora biti musliman, al su ogromna vecina muslimana u BiH Bosnjaci) u BiH iako ima jako puno Bosnjaka koji ga kritikuju. Ceric kao javna licnost treba biti kritikovan, ali je nazivanje doticne persone fashistom nista drugo do iznosenje lazi javno na forumu. To ponajvise govori o slabosti argumenata i nemoci onoga ko tu tezu iznosi.
Kako ba nije kad neofirno ističe da se Gregorijan oženio jednom OLGOM, te da zbog toga nema pravo držati nekome moralne pridike. Da ne govorim o tome da je lažov da se za vrijeme komunizma nije moglo biti muslimanom.
addem

#243 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by addem »

elSaik wrote:
addem wrote:
Kako ba nije kad neofirno ističe da se Gregorijan oženio jednom OLGOM, te da zbog toga nema pravo držati nekome moralne pridike. Da ne govorim o tome da je lažov da se za vrijeme komunizma nije moglo biti muslimanom.
Nije tako rekao, iznosis svoje shvatanje citata. Rekao je da dobro zna da se on ozenio ovdje u BiH sa jednom Olgom. A da ne moze ovdje drzati moralne pridike narodu koji je prezivio genocid. Ceric nije pravio kriminalnu listu, na kojoj se nalazi Gregorian, vec je Gregorian napravio kriminalnu listu na kojoj se nalazi Ceric. Mozda je Gregorian u pravu, al neka dokaze kojim se to kriminalom bavi Ceric, sta je to kriminogeno pocinio, pa neka mu se sudi. U vrijeme komunizma se moglo biti muslimanom, al daleko od toga da je to bila potpuna vjerska sloboda. Vjerske zajednice i to ne samo islamska, vec i pravoslavna i katolicka bile su pod strogom kontrolom drzave. Ne slazem se nikako sa njim da se nije smjelo klanjati kod kuce, to je neistina u svakom slucaju.

Samo gdje je fashizam. Ceric je pozvao na potpuno unistenje kojeg naroda???
letacina

#244 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by letacina »

[
Nije tako rekao, iznosis svoje shvatanje citata. Rekao je da dobro zna da se on ozenio ovdje u BiH sa jednom Olgom. A da ne moze ovdje drzati moralne pridike narodu koji je prezivio genocid. Ceric nije pravio kriminalnu listu, na kojoj se nalazi Gregorian, vec je Gregorian napravio kriminalnu listu na kojoj se nalazi Ceric. Mozda je Gregorian u pravu, al neka dokaze kojim se to kriminalom bavi Ceric, sta je to kriminogeno pocinio, pa neka mu se sudi. U vrijeme komunizma se moglo biti muslimanom, al daleko od toga da je to bila potpuna vjerska sloboda. Vjerske zajednice i to ne samo islamska, vec i pravoslavna i katolicka bile su pod strogom kontrolom drzave. Ne slazem se nikako sa njim da se nije smjelo klanjati kod kuce, to je neistina u svakom slucaju.

Samo gdje je fashizam. Ceric je pozvao na potpuno unistenje kojeg naroda???[/quote]

Fašizam izvorno i ne poziva na uništenje naroda, nego je u pitanju ideologija koju je razvio Benito Musolini, a koja nalaže apsolutnu kontrolu države u svim segmentima društva i državu kao neprikosnoven upravljac i pokretac svega. Danas je termin fašizam poprimio prilično šire oznake, pa se danas pojmom fašizma može definisati nešto što teži ka totalitarnom, nasuprot slobode. Ja Cerića nisam nazvao fašistom, ali ovaj njegov istup je za mene apsolutno fašistički. Zašto- objašnjeno ti je u uvodnom.
Edon

#245 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by Edon »

Mislim da je najpametniji post od ovoga sto kaze da se ne treba ibretiti nego dati jos malo materijala pa nek multinacionalisti (obavezno Bosnjaci) uzivaju. A jedino mu nije tacno to sto rece da su poceli da puse fore o gradjanskom ratu. Ne da su poceli, taj posao je u zavrsnoj fazi. Kriminalac - OK, ispitati pa u zatvor. Fasista??????? Ma samo naprijed, Dodik i 90% njegovih fasista ima da vam zahvale od srca. Eh moj Bosnjo.
leo karan

#246 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by leo karan »

imamo oci, samo trebamo nauciti gledati
ovi ce nam jebat znanje fakat, ceric, radoncic, dodik...sve je to ista klika
definitivno navijam za amerikance
addem

#247 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by addem »

letacina wrote:[

Samo gdje je fashizam. Ceric je pozvao na potpuno unistenje kojeg naroda???

Fašizam izvorno i ne poziva na uništenje naroda, nego je u pitanju ideologija koju je razvio Benito Musolini, a koja nalaže apsolutnu kontrolu države u svim segmentima društva i državu kao neprikosnoven upravljac i pokretac svega. Danas je termin fašizam poprimio prilično šire oznake, pa se danas pojmom fašizma može definisati nešto što teži ka totalitarnom, nasuprot slobode. Ja Cerića nisam nazvao fašistom, ali ovaj njegov istup je za mene apsolutno fašistički. Zašto- objašnjeno ti je u uvodnom.[/quote]

Eto upravo zato ja pozivam moderatore da zatvore temu, jer nisi nigdje dokazao da je Ceric fashista. Niti je iko drugi pomislio javno da kaze da je Ceric fasista, osim tebe ovako skrivenog iza nekog nicka. To sto ti njega volis ili ne volis to je tvoja stvar na koju imas apsolutno pravo, medjutim etiketiranje ne vodi nikuda. Isto kao kada bi ja sad pisao kako su za mene izjave Tihica, Izetbegovica, Lagumdzije, Radoncica, Behmena, Silajdzica fasisticke, a ne iznosio nikakve argumente.
Jazz_Junkie

#248 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by Jazz_Junkie »

addem wrote:
Ne mozes dovoditi Behmena u relaciju sa Cericem zato sto Behmen obavlja jednu u ustavu determiniranu adminstrativnu funkciju, naime gradonacelnika Sarajeva, dok Ceric izgleda obnasa imaginarnu funkciju duhovnog, politickog i moralnog glasnogovornika (vodje) Bosnjaka. Medjutim, slozit cu se sa opaskom da je pretjerano doticnog proglasavati fasistom, ali iz cisto strucnih razloga. U historiografiji postoji cijelo jedno naucno polje koje se bavi teorijama fasizma i nije se u redu sluziti ovim terminom kako je kome volja. Ja bi prije rekao da se Ceric posluzio dijelom sovinistickom retorikom u svojim prilicno plitkim napadima na OHR i Gregorijana.
Edon

#249 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by Edon »

Fair Life wrote:
Oj Laticu diko nasa...
Ti vjerovatno ne pamtis period 1992-1995, ali me cudi da ti niko nije pricao o tome. Koga su zmije ujedale, on se sasvim opravdano i gustera plasi.
Fair Life

#250 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića

Post by Fair Life »

elSaik wrote:Kako ba nije kad neofirno ističe da se Gregorijan oženio jednom OLGOM, te da zbog toga nema pravo držati nekome moralne pridike. Da ne govorim o tome da je lažov da se za vrijeme komunizma nije moglo biti muslimanom.
Iste lazi je prosipao i 1989. Ko zeli moze se uvjeriti...

http://d01.megashares.com/dl/2df7da9/Mustafa Ceric 1989~1.wmv
Last edited by Fair Life on 05/11/2009 02:48, edited 2 times in total.
Locked