da li vas je strah od smrti?
- arzuhal
#226 Re: da li vas je strah od smrti?
Vozaj se kao da ćeš vječno živjeti i ne pravi puteve kao da ćeš sutra umrijeti!
- thea
#227 Re: da li vas je strah od smrti?
rodenje i smrt je najljepsa stvar koju covijek moze dozivjeti
- fatamorgana
#228 Re: da li vas je strah od smrti?
Ne znam na osnovu čega ovo kažeš, rođenja se najvjerovatnije ne sjećaš a smrt još nisi doživjela ....thea wrote:rodenje i smrt je najljepsa stvar koju covijek moze dozivjeti
- arzuhal
#229 Re: da li vas je strah od smrti?
Oboma po jedanfatamorgana wrote:Ne znam na osnovu čega ovo kažeš, rođenja se najvjerovatnije ne sjećaš a smrt još nisi doživjela ....thea wrote:rodenje i smrt je najljepsa stvar koju covijek moze dozivjeti
- fatamorgana
#230 Re: da li vas je strah od smrti?
Vidi Arze mangupa, ko' biva zavadi pa vladaj,arzuhal wrote:Oboma po jedanfatamorgana wrote:Ne znam na osnovu čega ovo kažeš, rođenja se najvjerovatnije ne sjećaš a smrt još nisi doživjela ....thea wrote:rodenje i smrt je najljepsa stvar koju covijek moze dozivjeti
- amrica
#231 Re: da li vas je strah od smrti?
danas sam saznala da je umro neko meni drag
nismo se vidjeli par godina, izgleda zla bolest ...
i nekako mi tesko, pa da podijelim s nekim
sorry za off
i nekako mi tesko, pa da podijelim s nekim
sorry za off
- fatamorgana
#232 Re: da li vas je strah od smrti?
Ne znam jeli u ovakvom slučaju umjesno al' evo, od srca,amrica wrote:danas sam saznala da je umro neko meni drag![]()
i nekako mi tesko, pa da podijelim s nekim![]()
sorry za off
-
leo_
#233 Re: da li vas je strah od smrti?
amrica wrote:danas sam saznala da je umro neko meni drag![]()
i nekako mi tesko, pa da podijelim s nekim![]()
sorry za off
- Jack Be Nimble
#234 Re: da li vas je strah od smrti?
Kolega sa posla uzeo svoj zivot prije par dana, niko se u firmi ne cudi tome jer smo imali potajni osjecaj da ce se to desiti. Izgubio cerku, pa zenu i na kraju macku (macka mu ostala kao jedino sjecanje na cerku i zenu) i mucio se sam sa sobom. Pokusavali mu pomoci, ali jednostavno covjek je hodao izgubljen iz dana u dan, iz godine u godinu. Koliko god nama bilo zao u firmi, opet nam je drago jer kao sto je sef rekao kada je uzdigao casu "ovo je za Eda i njegovu familiju nadamo se da su zajedno opet".
Znam kada neko ima dugu i tesku bolest da se obicno kaze "bolje da umre nego da se pati", ali kada neko uzme svoj zivot da li je pogresno onda misliti kako je to najbolje rjesenje???
Znam kada neko ima dugu i tesku bolest da se obicno kaze "bolje da umre nego da se pati", ali kada neko uzme svoj zivot da li je pogresno onda misliti kako je to najbolje rjesenje???
- ljubav_aha
#235 Re: da li vas je strah od smrti?
zar nije imao bliske prijatelje,i zar on nije pitao za strucnu pomocJack Be Nimble wrote:Kolega sa posla uzeo svoj zivot prije par dana, niko se u firmi ne cudi tome jer smo imali potajni osjecaj da ce se to desiti. Izgubio cerku, pa zenu i na kraju macku (macka mu ostala kao jedino sjecanje na cerku i zenu) i mucio se sam sa sobom. Pokusavali mu pomoci, ali jednostavno covjek je hodao izgubljen iz dana u dan, iz godine u godinu. Koliko god nama bilo zao u firmi, opet nam je drago jer kao sto je sef rekao kada je uzdigao casu "ovo je za Eda i njegovu familiju nadamo se da su zajedno opet".
- Jack Be Nimble
#237 Re: da li vas je strah od smrti?
Svi smo mi znali na poslu za njegov slucaj i trazio je strucnu pomoc. Svi su pomagali koliko su mogli i znali, nije bio sam sto se tice prijatelja na poslu ili izvan posla. Uvijek kada krenes u pricu sa njim, u roku pet minuta on bi okrenuo pricu o svojoj zeni i kcerci. Nikome to nije smetalo, nikome nije smetalo sto je to ponekada radio na sastancima, jednostavo smo ga pustali da se tako istrese. Imao je pomoc ali nakon pet godina nije vise mogao da ide dalje.ljubav_aha wrote:zar nije imao bliske prijatelje,i zar on nije pitao za strucnu pomocJack Be Nimble wrote:Kolega sa posla uzeo svoj zivot prije par dana, niko se u firmi ne cudi tome jer smo imali potajni osjecaj da ce se to desiti. Izgubio cerku, pa zenu i na kraju macku (macka mu ostala kao jedino sjecanje na cerku i zenu) i mucio se sam sa sobom. Pokusavali mu pomoci, ali jednostavno covjek je hodao izgubljen iz dana u dan, iz godine u godinu. Koliko god nama bilo zao u firmi, opet nam je drago jer kao sto je sef rekao kada je uzdigao casu "ovo je za Eda i njegovu familiju nadamo se da su zajedno opet".
Znam kada neko ima dugu i tesku bolest da se obicno kaze "bolje da umre nego da se pati", ali kada neko uzme svoj zivot da li je pogresno onda misliti kako je to najbolje rjesenje???na poslu nikoga ne intresuje tvoj privatni zivot
- ljubav_aha
#238 Re: da li vas je strah od smrti?
Jack Be Nimble wrote:Svi smo mi znali na poslu za njegov slucaj i trazio je strucnu pomoc. Svi su pomagali koliko su mogli i znali, nije bio sam sto se tice prijatelja na poslu ili izvan posla. Uvijek kada krenes u pricu sa njim, u roku pet minuta on bi okrenuo pricu o svojoj zeni i kcerci. Nikome to nije smetalo, nikome nije smetalo sto je to ponekada radio na sastancima, jednostavo smo ga pustali da se tako istrese. Imao je pomoc ali nakon pet godina nije vise mogao da ide dalje.ljubav_aha wrote:zar nije imao bliske prijatelje,i zar on nije pitao za strucnu pomocJack Be Nimble wrote:Kolega sa posla uzeo svoj zivot prije par dana, niko se u firmi ne cudi tome jer smo imali potajni osjecaj da ce se to desiti. Izgubio cerku, pa zenu i na kraju macku (macka mu ostala kao jedino sjecanje na cerku i zenu) i mucio se sam sa sobom. Pokusavali mu pomoci, ali jednostavno covjek je hodao izgubljen iz dana u dan, iz godine u godinu. Koliko god nama bilo zao u firmi, opet nam je drago jer kao sto je sef rekao kada je uzdigao casu "ovo je za Eda i njegovu familiju nadamo se da su zajedno opet".
Znam kada neko ima dugu i tesku bolest da se obicno kaze "bolje da umre nego da se pati", ali kada neko uzme svoj zivot da li je pogresno onda misliti kako je to najbolje rjesenje???na poslu nikoga ne intresuje tvoj privatni zivot
uzasno tuzno,on je umro kad su kcerka i zene umrle
- Cvjetka
#239 Re: da li vas je strah od smrti?
Ne,nije strah.Nepoznato me ne moze uplasiti!
-
almirr_51
#240 Re: da li vas je strah od smrti?
Smrti me strah nije, 20mi godina.. Da bude smrt na Božijem putu Ellhamdulillah 
- arzuhal
#241 Re: da li vas je strah od smrti?
Ljudi koji nemaju (nikakav) strah od smrti i ne žive autentičnim životom.
- fatamorgana
#242 Re: da li vas je strah od smrti?
Uz dužno poštovanje, ovo bi mogao znati samo neko ko nema strah od smrti,arzuhal wrote:Ljudi koji nemaju (nikakav) strah od smrti i ne žive autentičnim životom.
- ellec
#243 Re: da li vas je strah od smrti?
Kao i svako zivo bice, naravno da jeste. Bas juce gledam ovaj uzasan klip, te zakljucis kako svakog momenta moze doci taj posljednji trenutak, prije ili kasnije doci ce. Sama pomisao da su prije tebe milioni kao i ti rodjeni, odzivjeli zivot, te prije ili kasnije skoncali te se niko nije izvukao je zastrasujuca jer si svjestan da ces i ti jednom biti sljedeci, bukvalno gledas smrti u lice. Tuzno, tragicno, nekad mislim da je smrt greska u prirodnom sistemu jer se kosi sa potrebom svih zivih bica za egzistencijom, ali se ne obazirem na tu zastrasujucu cinjenicu dok sam ziv jer je zivot jedan i previse kratak da bi se okupirao sa tim ili jos gore prepustio laznim utjehama u vjerskim tvrdnjama. Nabaci smjesak i zivi za zivot, a ne za smrt.
-
Mr. Brightside
#244 Re: da li vas je strah od smrti?
ellec wrote:Tuzno, tragicno, nekad mislim da je smrt greska u prirodnom sistemu jer se kosi sa potrebom svih zivih bica za egzistencijom
- ellec
#245 Re: da li vas je strah od smrti?
Ne razmisljas, nego spamas. Postovi: 20925Mr. Brightside wrote:ellec wrote:Tuzno, tragicno, nekad mislim da je smrt greska u prirodnom sistemu jer se kosi sa potrebom svih zivih bica za egzistencijom(nista, samo razmisljam)
Last edited by ellec on 31/01/2012 19:47, edited 1 time in total.
-
Mr. Brightside
#246 Re: da li vas je strah od smrti?
nista te nisam pitao 
- ellec
#247 Re: da li vas je strah od smrti?
A jesam li ja tebe nesto pitao pa me citiras spamom ?Mr. Brightside wrote:nista te nisam pitao
- roki
#249 Re: da li vas je strah od smrti?
Oci moje lijepe,ti postiras oko 62 posta u toku 1 dana i ocigledno da nesto ne stima.Mr. Brightside wrote:nista te nisam pitao
Inace,bojim se smrti i umiranja.Mozda se kasnije to promjeni.Sama pomisao da mi je dosao kraj i onaj zadnji trenutak,zadnji udisaj u meni budi neki strah
- sheilak
#250 Re: da li vas je strah od smrti?
pa, ko se ne boji smrti?
u teoriji smo svi hrabri, cinici, smireni (u vjeri ili necem drugom), ali kada dodje do toga... u tim trenucima aktiviraju se svi mehanizmi u tebi da te odrze u zivotu, bez kompromisa.
u teoriji smo svi hrabri, cinici, smireni (u vjeri ili necem drugom), ali kada dodje do toga... u tim trenucima aktiviraju se svi mehanizmi u tebi da te odrze u zivotu, bez kompromisa.