Da je sve posteno u ovoj drzavi ne bih ja sa dva fakulteta bio na birou i hamalio tezak fizicki rad po 18 sati dnevno.
MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
-
maxell_sarajevo
#226 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nije to korupcija nego cu ja biti sretan jer sam dobio posao, a ovaj mi je lik drag pa cu potrositi sa njim i njegovim prijateljima 10.000KM.
Da je sve posteno u ovoj drzavi ne bih ja sa dva fakulteta bio na birou i hamalio tezak fizicki rad po 18 sati dnevno.
-
hadžialagić
#227 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ako već on neće tih 5000 KM, ja ću.ssmmiilleeyy wrote:maxell_sarajevo wrote:
Ti meni sredi za 10.000, a ja cu jos tebi pokloniti ovih 5.000KM.
javi mi kad izadje konkurs i budi spreman da dadnes 10.000 KM
- BaDa
#228 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
a jel neko zna za novi konkurs koji je izasao??
- adnansax
#229 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
koji je konkurs izasao i za koje pozicije jer to nisam vidio nigdje jos??BaDa wrote:a jel neko zna za novi konkurs koji je izasao??
- BaDa
#230 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
i meni je rekao jedan prijatelj da ima valjda za policiju.. eh sad jel tek treba da bude pojma nemam :Sadnansax wrote:koji je konkurs izasao i za koje pozicije jer to nisam vidio nigdje jos??BaDa wrote:a jel neko zna za novi konkurs koji je izasao??
- dingosp0
#231 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ima u Mostaru konkurs za 30 policajca i 5 mladih inspektora...BaDa wrote:i meni je rekao jedan prijatelj da ima valjda za policiju.. eh sad jel tek treba da bude pojma nemam :Sadnansax wrote:koji je konkurs izasao i za koje pozicije jer to nisam vidio nigdje jos??BaDa wrote:a jel neko zna za novi konkurs koji je izasao??
Ja kako sam cuo od ljudi koji su u policiji treba i kod nas da izadje a kad to Bog zna..
-
IRELAND
#232 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
a sta je uopste posao mladjeg inspektora , jel moze neko da objasni konkretnu razliku izmedju poicajca i ml. inspektora
- dingosp0
#233 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
policajac radi napolju.. mladi inspektor grije guzove u stanici
to je to
to je to
- Hemera
#234 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
danas u oslobođenju izašao konkurs za 150 policajaca i 20 mlađih inspektora u mup ks
- Cracked
#235 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Pa zar nisu zakonom zabranili zahtjevati ljekarsko na prijavu za konkurs?
i dalje svaki magarac sa 6. stepenom moze da se prijavi. Nista se nije promjenilo. Svasta
i dalje svaki magarac sa 6. stepenom moze da se prijavi. Nista se nije promjenilo. Svasta
Last edited by Cracked on 07/12/2012 11:13, edited 1 time in total.
-
memx
#236 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ma nije tačno. Ljekarsko traže samo kad prođeš na konkursu.micki125 wrote:I DA BI SE PRIJAVIO TREBA TI 100KM, jer traže ljekarsko. u toku konkursne procedure, još jednom te šalju na ljekarsko (ovaj put o trošku mup-a), da bi na kraju saznao da nisi primljen. anštajn kada je rekao da je ljudska glupost bezgranična nije poznavao ljude u mup-u ks, šta bi tek rekao da je njih upoznao.Hemera wrote:danas u oslobođenju izašao konkurs za 150 policajaca i 20 mlađih inspektora u mup ks
- Cracked
#237 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
memx wrote:ma nije tačno. Ljekarsko traže samo kad prođeš na konkursu.micki125 wrote:I DA BI SE PRIJAVIO TREBA TI 100KM, jer traže ljekarsko. u toku konkursne procedure, još jednom te šalju na ljekarsko (ovaj put o trošku mup-a), da bi na kraju saznao da nisi primljen. anštajn kada je rekao da je ljudska glupost bezgranična nije poznavao ljude u mup-u ks, šta bi tek rekao da je njih upoznao.Hemera wrote:danas u oslobođenju izašao konkurs za 150 policajaca i 20 mlađih inspektora u mup ks
pogeldaj na njihovoj stranici imas konkurs. Traze ljekarsko da bi se uopste mogao prijaviti. samo to je 60km + potvrda od suda jedno 20km...divno!
- Cracked
#238 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Fakat ovo nema smisla. ZAr nije bila odluka prije jedno godinu da se ne smije traziti ljekarski za prijavu na konkurs?
- adnansax
#239 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Izvini ali mislim da nisi u pravu..micki125 wrote:+ još jedno ljekarsko prije intervjua o njihovom trošku, pa tek onda lista primljenih. odronCracked wrote:[
pogeldaj na njihovoj stranici imas konkurs. Traze ljekarsko da bi se uopste mogao prijaviti. samo to je 60km + potvrda od suda jedno 20km...divno!
Na proslom konkursu za mup ks, objavljena je lista od 50 ljudi koji su primljeni i kao dio konkursne procedure idu na ljekarski i psihotest u zavod za zastitu radnika mupa. Znaci nakon svih pismenih i fizickih provjera i testova.
Tako da ako nisi primljen poslije ljekarskog u mupu to znaci da ga nisi prosao iz odredjenog ozbiljnog razloga..
- adnansax
#240 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Decko ne budi bezobrazan.Frustracije lijeci kuci a ne na forumu.
Znam mnogo ljudi koji su zavrsili medju 50 na kraju svih provjera, i pozvani su na ljekarski i psihotest, i primljeni su.
Cak pouzdano znam da je primljena osoba za koju su na akademiji utvrdili da je u poodmaklom stepenu trudnoce, tako da to tvoje da si prosao sve, a nisi primljen na ljekarskom ne stoji.
Opce je poznato da ako dodjes do ljekarskog, primljen si, ne samo u mup, vec i u druge drzavne institucije. Ljekarski padaju ili idioti bas teski ili ljudi koji imaju neko oboljenje ili slicno (ostecenje sluha, vida i td) , koje ih sprecava u vrsenju duznosti.
Znaci nema potrebe da se qrcis po forumu kako si trebao biti primljen a nisi, to svaki od onih prijavljenih 1500 ljudi mogu reci..Kuku, eto svi imali stelu a ti posten pa nisi htio da trazis..
Svaki tekst konkursa za mup je isti, i uvijek je jedna te ista procedura, tako da, ukratko, ne znas o cemu govoris i sumnjam da si ikad stigao do portirnice mupa a ne do ljekaskog.
Znam mnogo ljudi koji su zavrsili medju 50 na kraju svih provjera, i pozvani su na ljekarski i psihotest, i primljeni su.
Cak pouzdano znam da je primljena osoba za koju su na akademiji utvrdili da je u poodmaklom stepenu trudnoce, tako da to tvoje da si prosao sve, a nisi primljen na ljekarskom ne stoji.
Opce je poznato da ako dodjes do ljekarskog, primljen si, ne samo u mup, vec i u druge drzavne institucije. Ljekarski padaju ili idioti bas teski ili ljudi koji imaju neko oboljenje ili slicno (ostecenje sluha, vida i td) , koje ih sprecava u vrsenju duznosti.
Znaci nema potrebe da se qrcis po forumu kako si trebao biti primljen a nisi, to svaki od onih prijavljenih 1500 ljudi mogu reci..Kuku, eto svi imali stelu a ti posten pa nisi htio da trazis..
Svaki tekst konkursa za mup je isti, i uvijek je jedna te ista procedura, tako da, ukratko, ne znas o cemu govoris i sumnjam da si ikad stigao do portirnice mupa a ne do ljekaskog.
-
ekonomistica78
#241 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Izašao konkurs za MUP KS, 250 mlađih inspektora i 150 policajaca.
- nermaa
#242 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Znaci , ne treba ljekarski?
- nermaa
#243 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
250ekonomistica78 wrote:Izašao konkurs za MUP KS, 250 mlađih inspektora i 150 policajaca.
- kokuz_sa
#244 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
procital ti konkursnermaa wrote:Znaci , ne treba ljekarski?
5. ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobosti i radnoj sposobnosti za vršenje poslova
policijskog službenika, izdato od strane ovlaštene medicinske ustanove, ne stariji od tri
(3) mjeseca,
- nermaa
#245 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
kokuz_sa wrote:procital ti konkursnermaa wrote:Znaci , ne treba ljekarski?
5. ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobosti i radnoj sposobnosti za vršenje poslova
policijskog službenika, izdato od strane ovlaštene medicinske ustanove, ne stariji od tri
(3) mjeseca,
Ma , procitala sam, nego raja pise da je na proslom pisalo, a nisu dostavljali, pa reko da se provucem, da ustedim 60 KM.
Last edited by nermaa on 07/12/2012 13:40, edited 1 time in total.
- adnansax
#246 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Licno nisam rizikovao sa tim nepredavanjem ljekarskog, samo sam zaboravio jeli obavezno vaditi kod njih u zavodu, ili moze i u ovim gradskim zdravstvenim ustanovama.Davno je bio konkurs pa vise i ne znam...nermaa wrote:kokuz_sa wrote:procital ti konkursnermaa wrote:Znaci , ne treba ljekarski?
(3) mjeseca,
Ma , procitala sam, nego raja ovdje pise da na proslom je pisalo, a nisu dostavljali, pa reko da se provucem, da ustedim 60 KM.
- Cracked
#247 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Intervju se odrzava ako dva ili vise kandidata imaju isto bodova a na pragu su za prolaz. Tamo sto pise psiholoski test i razgovor to vam je dio ljekarskog. Ako ste radili u zadnje 1-2 godine necete ga morati opet samo kazete da ste ga radili i oni provjere u sistemu jel te ima i jesi li lud
.
Jel mozda neko nazvao da pita za ljekarski sta je. Mislim jasno pise da treba, ali nikad se ne zna.
jos nesto:
za kandidate koji nisu niti su bili uposlenici državnih organa i institucija ili vojske. Ovjera izjave vrši se kod nadležnog organa.
sta im ovo znaci? Jel standardna izjava i ovjera u opstini kao i uvijek ili nesto dodatno?
Jel mozda neko nazvao da pita za ljekarski sta je. Mislim jasno pise da treba, ali nikad se ne zna.
jos nesto:
za kandidate koji nisu niti su bili uposlenici državnih organa i institucija ili vojske. Ovjera izjave vrši se kod nadležnog organa.
sta im ovo znaci? Jel standardna izjava i ovjera u opstini kao i uvijek ili nesto dodatno?
Last edited by Cracked on 07/12/2012 14:36, edited 1 time in total.
- kokuz_sa
#248 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
intervju je obavezan za svakog kandidataCracked wrote:Intervju se odrzava ako dva ili vise kandidata imaju isto bodova a na pragu su za prolaz. Jel mozda neko nazvao da pita za ljekarski sta je. Mislim jasno pise da treba, ali nikad se ne zna.
moze se cak kazati da je intervju eliminacijski al bas..
na jednom od testiranja je bio i jedan momak koji je imao zavidne rezultate na fizickom i na pismenom testu..
kad je dosao intervju, pitaju ga nesto oko BiH i koji je glavni grad..
on nece da kaze prvo i onda kaze istocno Sarajevo..
i jos kaze kao ja ne priznajem da je Sarajevo glavni grad BiH jer ja sam iz RS-a..
da je budala bila dobra u glavi mogao je biti medju prva 2-3 kandidata taj put na konkursu po ucinku prvih testova
- adnansax
#249 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ovjerena izjava u opstiniCracked wrote:
jos nesto:
- Cracked
#250 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Da ti to nisi sa Sipom pomjesao. FUP I MUP nemaju intervju(fino ti u oglasu pise kad se sta vrsi. Psiholoski razgovor i intervju nisu isto.kokuz_sa wrote:intervju je obavezan za svakog kandidataCracked wrote:Intervju se odrzava ako dva ili vise kandidata imaju isto bodova a na pragu su za prolaz. Jel mozda neko nazvao da pita za ljekarski sta je. Mislim jasno pise da treba, ali nikad se ne zna.
moze se cak kazati da je intervju eliminacijski al bas..
na jednom od testiranja je bio i jedan momak koji je imao zavidne rezultate na fizickom i na pismenom testu..
kad je dosao intervju, pitaju ga nesto oko BiH i koji je glavni grad..
on nece da kaze prvo i onda kaze istocno Sarajevo..
i jos kaze kao ja ne priznajem da je Sarajevo glavni grad BiH jer ja sam iz RS-a..
da je budala bila dobra u glavi mogao je biti medju prva 2-3 kandidata taj put na konkursu po ucinku prvih testova
a) test općeg znanja, uključujući pisani rad;
b) test fizičke sposobnosti; predviđen Pravilnikom o načinu i rasporedu testiranja kandidata i sistemu bodovanja u procesu odabira policijskih službenika,
c) ljekarski pregled;
d) psihološki pregled, uključujući test i razgovor;
e) intervju ili drugi test, po potrebi, a u slučaju izjednačenog broja bodova.
C I D su ti u sklopu ljekarskog pregleda koji vrsis kod njih ko i uvijek