Pušite li cigarete?
- chuchumbamayumbe
#226 Re: Pušite li cigarete?
evo, uklonio sam slike...

Last edited by chuchumbamayumbe on 15/03/2010 23:49, edited 1 time in total.
- Šizika
#227 Re: Pušite li cigarete?
a fuuuuj nosi to. gadna su i zdrava a ne pušača
-
icedog
#228 Re: Pušite li cigarete?
Pusio 1 mjesec i prestao. Mlad sam poceo, ali sam i ubrzo skontao da je stetno. 
- BSn
#229 Re: Pušite li cigarete?
Pusaceva su, barem, unikatna. 
Osim toga, ko kaze da nepusaci imaju zdrava pluca? Ovdje pise "zdrava" i "pusaceva", a ne "nepusaceva" i "pusaceva". Mislite da Sarajlije, il' Zenicani nepusaci imaju posebno zdravija pluca od pusaca?
Jedini razlog za ovako jaku kampanju protiv pusenja - tacnije protiv pusaca, jeste u tome sto drzava ne zeli da trosi vas novac, koji dajete za zdravstvo, za vase lijecenje, nego zeli da zavrne sebi. Slijedeci na spisku su debeli, porezi na debele i zabrana debelih.
Osim toga, ko kaze da nepusaci imaju zdrava pluca? Ovdje pise "zdrava" i "pusaceva", a ne "nepusaceva" i "pusaceva". Mislite da Sarajlije, il' Zenicani nepusaci imaju posebno zdravija pluca od pusaca?
Jedini razlog za ovako jaku kampanju protiv pusenja - tacnije protiv pusaca, jeste u tome sto drzava ne zeli da trosi vas novac, koji dajete za zdravstvo, za vase lijecenje, nego zeli da zavrne sebi. Slijedeci na spisku su debeli, porezi na debele i zabrana debelih.
- red387
#230 Re: Pušite li cigarete?
mofo i chuchumba, nije ovo tema za prestanak pušenja, pa vas molim da uklonite ove slike. Ovdje ćumuramo koliko ko puši, otkad, koje cigare 
A ima http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 42&t=34065 pa lijepite te slike...
A ima http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 42&t=34065 pa lijepite te slike...
-
ricky
#231 Re: Pušite li cigarete?
ne pušim,samo jednom probao i to je to 
- Bosnolog
#232 Re: Pušite li cigarete?
Mi smo nacija koja ima nazalost najveci procenat pusaca u regionu i zasigurno jedna od najvecih zemlja u Svijetu sa procenatom nikotinosamotrovaca.Zdrava nacija je nacia koja ima mngo manje pusaca a pusenej je najvece zlo i glupost koje sebi covjek moze dozvoliti ne ramisljajuci o posljedicama istog.Evo jedan jedan jednaostavan test za pusace povucite dim i filtrirajte ga kroz svoju bijelu podkosulju i bice te zaprepasceni kolicinom nikotina koji ce ostati u obliku fleke a koji necete moci nikada optpuno oprati sa te iste potkosulje ili bijle tkanine,.sto je tkanina cesca fleka ce biti tamnija i uvjerljivija.
Podrzavam zakonske akte i storgu zabranu pusenja u javnim ustanovama i zatvorenim prostorijama ukljucujuci i lokale,restorane a i pusenej u privatnoj kuci u prisustvu djece.Kod mene u kuci je zabranjeno pusenje,neki mi se prijatelji ljutili pa cak bojkotovali posjete,....
Nece gospoda da izade napolje na terasu vec bi da nas sve guse nemajuci respekta prema nepusacima, smradu nikotina i dima koji ostane nakon odlaska ali eto navikli se nakon toga i sada znaju ,....
Cijene cigareta bi utrostrucio kao i poreze na iste a iz tih fondova bi vodio kampanje protiv pusenja lijecio one koji obole kao posljedicu pusenja.Za mene je pusenje legalizovani stihijski ubica nasih zivota cak gori od alkohola ali ne i alkoholizma,.....ali zasigurno najveca legalizovana droga na svijetu od koje drzava ubire ogroman porez trujuci svoju naciju,....
U mnogim demokratskim i razvijenim zemljama svijeta reklamiranej cigareta na medijima TV i novina je zakonom zabranejno dok je kod nas najveci izvor reklama i sponzorisanja sportskih dogadaja i slicnih stvari a posebno izglea odvratno na putevima sa Bibordovima pored puta.
Mnogi moji prijatelji su bacili cigarete kada su se suocili sa posljedicama istih,.....Svako ima pravo na licni izbor stoga neka sami odaberu ali zasigurno smatram da je pusenje najveca nesreca i najveca glupost koju sebi covjek u mladosti dozvoli ne razmisljajuci o posljedicma konzumiranaj istih.Posebno me inznenade osob ekoje pocnu pusiti nakon dvadest i neke godine zivota,a obicno bace cigarete kada bude kasno........
Licno nikada nisam pusio cigarete ,bavio se sportom imao uredan zivot,otac mi je bio veliki protivnik pusenja i zahvaljujuci najvise njemu i njegovim savjetima iz mladih dana uz sve sto sam tada saznao bio je dobar savjet i moto da ne konzumiram cigarete na cemu mu zauvijk hvala a i sada sa njim o tome ponekad prozborimo o stetnosti nikotina po zdravlje,....Iako je on u kasnim godinama on je mnogo zdraviji i zivahniji od svoje geneacije a mnogi njegovi prijatelji i drugovi su vec odavno otisli kao posljedica karcinomnih oboljenja konzumiranjem nikotina.
Neka mi pusaci ne zamjere na mom postu ali ako neko odluci baciti cigarete nakon ove teme to ce mi biti najveca satisfakcija u prijateljskom i dobronamjernom iznosenju istine za one koji se odluce na takav za sebe dobar i koristan cin,
Najgori su mi doktori koji u jednoj ruci drze cigaretu i pricaju kako trebas prekinuti pusenje i kako je isto stetno po zdravlje ,......
NE ZABORAVITE DA SU PLUCA FILTER ZIVOTA A TAJ KISIK KOJI PLUCA FILTRIRAJU IDE DIREKTNO U KRV KOJI SE RAZNOSI PO CIJELOM TIJELU I ORGANIMA.

http://www.quit-smoking-stop.com/pictur ... ancer.html
Podrzavam zakonske akte i storgu zabranu pusenja u javnim ustanovama i zatvorenim prostorijama ukljucujuci i lokale,restorane a i pusenej u privatnoj kuci u prisustvu djece.Kod mene u kuci je zabranjeno pusenje,neki mi se prijatelji ljutili pa cak bojkotovali posjete,....
Cijene cigareta bi utrostrucio kao i poreze na iste a iz tih fondova bi vodio kampanje protiv pusenja lijecio one koji obole kao posljedicu pusenja.Za mene je pusenje legalizovani stihijski ubica nasih zivota cak gori od alkohola ali ne i alkoholizma,.....ali zasigurno najveca legalizovana droga na svijetu od koje drzava ubire ogroman porez trujuci svoju naciju,....
U mnogim demokratskim i razvijenim zemljama svijeta reklamiranej cigareta na medijima TV i novina je zakonom zabranejno dok je kod nas najveci izvor reklama i sponzorisanja sportskih dogadaja i slicnih stvari a posebno izglea odvratno na putevima sa Bibordovima pored puta.
Mnogi moji prijatelji su bacili cigarete kada su se suocili sa posljedicama istih,.....Svako ima pravo na licni izbor stoga neka sami odaberu ali zasigurno smatram da je pusenje najveca nesreca i najveca glupost koju sebi covjek u mladosti dozvoli ne razmisljajuci o posljedicma konzumiranaj istih.Posebno me inznenade osob ekoje pocnu pusiti nakon dvadest i neke godine zivota,a obicno bace cigarete kada bude kasno........
Licno nikada nisam pusio cigarete ,bavio se sportom imao uredan zivot,otac mi je bio veliki protivnik pusenja i zahvaljujuci najvise njemu i njegovim savjetima iz mladih dana uz sve sto sam tada saznao bio je dobar savjet i moto da ne konzumiram cigarete na cemu mu zauvijk hvala a i sada sa njim o tome ponekad prozborimo o stetnosti nikotina po zdravlje,....Iako je on u kasnim godinama on je mnogo zdraviji i zivahniji od svoje geneacije a mnogi njegovi prijatelji i drugovi su vec odavno otisli kao posljedica karcinomnih oboljenja konzumiranjem nikotina.
Neka mi pusaci ne zamjere na mom postu ali ako neko odluci baciti cigarete nakon ove teme to ce mi biti najveca satisfakcija u prijateljskom i dobronamjernom iznosenju istine za one koji se odluce na takav za sebe dobar i koristan cin,
Najgori su mi doktori koji u jednoj ruci drze cigaretu i pricaju kako trebas prekinuti pusenje i kako je isto stetno po zdravlje ,......
NE ZABORAVITE DA SU PLUCA FILTER ZIVOTA A TAJ KISIK KOJI PLUCA FILTRIRAJU IDE DIREKTNO U KRV KOJI SE RAZNOSI PO CIJELOM TIJELU I ORGANIMA.

http://www.quit-smoking-stop.com/pictur ... ancer.html
-
SoulSeeker
#233 Re: Pušite li cigarete?
Na žalost - da.red387 wrote:Molim vas da iskreno odgovorite na ovo pitanje zatvorenog tipabez komentara tipa nezdravo i sl.
Hvala
-
SoulSeeker
#234 Re: Pušite li cigarete?
Da ti kažem iskreno - nikoji...Karabaja wrote:a koji je smisao tog pušenja?
Sve kreće sa pubertetom kada želiš ispasti faca pred curicama. U vrijeme dok sam bio dječko bilo je baš cool zapaliti cigaretu jer smo smatrali da izgledamo odraslije, vremenom se stvori nekakva vrsta ovisnosti, i eto tako i postaneš pušač.
-
SoulSeeker
#235 Re: Pušite li cigarete?
Nedavno sam bio u posjeti prijatelju u KB Zenica (prije tri dana), i sada glavna fora... Kafić je podijeljen na dva dijela, u ovom dijelu za nepušače sjede tri tipa, neka cura, i konobar, a ovaj naš dio izgleda k`o gasna komora.callmethebreeeze wrote:ja mislim da svima treba sve zabraniti!
![]()
salim se, pusenje je stetno za zdravlje i nema potrebe da pusacka manjina truje nepusacku vecinu.
-
SoulSeeker
#236 Re: Pušite li cigarete?
Meni to ide uz kapućino.Sa_dy wrote:Ja ne mogu bez kafe i cigara.
- red387
#237 Re: Pušite li cigarete?
Uz kafu, poslije ručka, uz sok, na pauzi... Na kraju krajeva, uz havu (zrak)SoulSeeker wrote:Meni to ide uz kapućino.Sa_dy wrote:Ja ne mogu bez kafe i cigara.
-
SoulSeeker
#238 Re: Pušite li cigarete?
Trebamo prvo napraviti split teme, pušači na jednu stranu, ostali na drugu. Nije fer ovako...Sa_dy wrote:Hajmo mi onda po jednu....smoke...
- red387
#239 Re: Pušite li cigarete?
Koje imaš za ponuditi?Sa_dy wrote:
Hajmo mi onda po jednu....smoke...
- red387
#240 Re: Pušite li cigarete?
Uh, FDS mi ne odgovara, al' nikako... Žiga me u prsima od njih 
- hana_montana
#241 Re: Pušite li cigarete?
ma dje ces tu krdŽu pusitSa_dy wrote:
Ja sam na Drini...hosh?
- red387
#242 Re: Pušite li cigarete?
Čudan, jbg... Ne odgovara mi ni Mali Boro, od njega imam stomačne probleme...Sa_dy wrote:Kakav/kakva si ti onda pusac?red387 wrote:Uh, FDS mi ne odgovara, al' nikako... Žiga me u prsima od njih
Pušio dugo York Lights, al' me isprepadaše da je od njega siguran rak, ha hu... Sad sam na Ronhill-u
- hana_montana
#243 Re: Pušite li cigarete?
red387 wrote:Uh, FDS mi ne odgovara, al' nikako... Žiga me u prsima od njih
- red387
#244 Re: Pušite li cigarete?
Prob'o i Auru i Drinu, Light, SuperLight, obične... Uvijek isti "simptomi"hana_montana wrote:red387 wrote:Uh, FDS mi ne odgovara, al' nikako... Žiga me u prsima od njih
![]()
ma to ti je od have
- red387
#245 Re: Pušite li cigarete?
'aj ne zezaj...Sa_dy wrote:Meni tu nesto ne stima...jesi ti siguran da je do cigara?
- hana_montana
#246 Re: Pušite li cigarete?
a gdje te tacno žiga

- red387
#247 Re: Pušite li cigarete?
Ma do majice je... Skinem majicu, ne žiga...hana_montana wrote:a gdje te tacno žiga![]()
-
SoulSeeker
#248 Re: Pušite li cigarete?
Haj` na po jednu, nisu iz Bugarske.Sa_dy wrote:Ja idem gdje je duhan.

- hana_montana
#249 Re: Pušite li cigarete?
a na cemu si ti ustvarired387 wrote:Ma do majice je... Skinem majicu, ne žiga...hana_montana wrote:a gdje te tacno žiga![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- red387
#250 Re: Pušite li cigarete?
Dobro je bahana_montana wrote:a na cemu si ti ustvarired387 wrote:Ma do majice je... Skinem majicu, ne žiga...hana_montana wrote:a gdje te tacno žiga![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()