RAT BENDOVA - OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
beautifullshinyb.

#226 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by beautifullshinyb. »

porediti skriptu i sabatku, fakat nije imalo smisla!onaj lik iz sabatke se ne moze slusati koliko falsa, zosko je s druge strane vokal i pol, definitivno NAJBOLJI na cijelom ratu bendova.
ziri fakat iznenadjuje ovakvim izborima :roll:
Vragolan

#227 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

brate trebali su ispasti zeletovi djecaci, pa nasty michele pa sabatka, ako cemo nekim redom

LL bi bilo ok da im vokal moze pjevati, lik je ko Zera (crvena jabuka) samo recituje i nekad izvuce ono jeeeeeeee
fakat nema glasovnih mogucnosti, oni mogu izvoditi tamo neke svoje pjesmice, ali raditi covere kvalitetno nije moguce, makar da se pronadju negdje,

nasty michele mi je tipinci sminkerski ko fol metal band, pravi tezgarosi sto bi kolega daysleeper rekao, vise su oni sinoc fula imali nego LL, ili se to meni cini, i dobro zele rece pjevacu nama potrebe da se onoliko dere, ali imali su i oni svojij sjajnih momenata,

sabatka je jedan fini HM band, nema im se sta zamjereti, ustvari ima, treba da odradjuju sto zesce stvari, prosli maiden (acces high) je bilo njihovo najbolje izdanje, autorska ojesma je super, malo mi je sula isao na zivce sa grahom i refrenom, hebo ga refren i klisei, eto momci nece da imaju refren, sta ima tu lose, HM se nikada nije pjevusio niti ce se pjevusiti uz HM se mlati glavom i dere zato i nema velike prtrebe za nekim refrenima.

skripta je sinoc dokazala da sa njima nema zajebancije, odma hoce da se tuku :))), dobro mogli bi malo ozbiljnije poraditi na autorskim pjesmama, sinocnja pjesmica mi bila za nekih djecijih festivala i slagera, treba nesta "teze"

santos brothers su definitivno najbolji o njima se nema sta reci, volio bi da bubnjar odradi duzi solo mislim da bi citavva sloga svrsila, slusao sam ga na youtube-u kada je imao samo 9 godina, autorski uradak je veeeeeoma ozbiljna pjesmica, sta rec njh je trojica prase kao veliki, niko im nije ni do koljena, u ostalim bandovima ih ima i po 8 a njih trojica

i ko je ona lana, wtf, koji je ona faktor, u sljedecoj ocekujem emerika, mimu, batka, onu plavu lopatu, ne mogu se sjetiti kako se zove, pa ce doci onaj gay kuhar, itd itd
-Romeo-

#228 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by -Romeo- »

ona koka u žiriju je odron žešći, žiri se do sada i mogao saslušati ali sada su obična šprdnja, cirkus.
shalla

#229 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by shalla »

Btw, jedna od svijetlih tački sinoćnje emisije je bio Adrijanin dekolte :mrgreen:
Vragolan

#230 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

shaqqa wrote:Btw, jedna od svijetlih tački sinoćnje emisije je bio Adrijanin dekolte :mrgreen:
:thumbup:
al_akhisari

#231 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by al_akhisari »

U poplavi svakojakih gluposti, raznih nazovi "show emisija", razlicitog smeTLJa, kojim smo bombardovani godinama od strane obn TV, a sve u cilju promocije shunda i kicha :D , turbo folka....rat bendova stvarno nudi jednu novu pricu...

Sve pohvale za ideju...mislim da smo svi ( mi koji volimo ovaj muzicki izrazaj, bendovi koji su prekinuli medijsku "blokadu" i dobili zasluzen prostor u reklamu ), na dobitku...Bez obzira na to ko ce biti konacni pobjednik...

Kad je u pitanju ziri...svasta bi se moglo kazati...normalno je da svako do njih i nas, imka svoje poglede, ukuse, favorite,...ipak, generalno mislim da ljudi rade dobar posao...da ne pretjeram i kazem odlican... :D

P.S. Santosi su plafon...nema dalje :thumbup:
beautifullshinyb.

#232 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by beautifullshinyb. »

-Romeo- wrote:ona koka u žiriju je odron žešći, žiri se do sada i mogao saslušati ali sada su obična šprdnja, cirkus.

fakat mi nije jasno gdje je nadjose :?
Vragolan

#233 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

beautifullshinyb. wrote:
-Romeo- wrote:ona koka u žiriju je odron žešći, žiri se do sada i mogao saslušati ali sada su obična šprdnja, cirkus.

i jos kada poce izvaljivati gluposti tipa roza ili ljubicastih majci fuj, i samo sto ne rece onom gitaristi dodji povali me ovdje na stolu,
odron, mogu mislit koliko ide zeletu na zivce, i jos nabacila cvike i rukavice, pravi turbo folk

a hoc eli mi ko reci ko je ona odkud ispliva, sta je ona, sta radi
JEDRILICA

#234 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by JEDRILICA »

Scripta je za 5 klasa bolji bend od ostalih. U svakom slucaju su originalni pri presviravanju tudjih pjesama. To mogu samo veliki.
Vragolan

#235 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

JEDRILICA wrote:Scripta je za 5 klasa bolji bend od ostalih. U svakom slucaju su originalni pri presviravanju tudjih pjesama. To mogu samo veliki.
mislim da ovdje nije poenta zvucatio ako original, nego imati svoj smek, svoj potpis svakoj obradi, znaci cim pjesma pocne da skontas da je to skripta
JEDRILICA

#236 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by JEDRILICA »

originalnost pri presviravanju tudjih pjesama znaci imati svoj smek, to je upravo ono sto sam rekao. Niko drugi nema na takav nacin svoj smek.
-Romeo-

#237 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by -Romeo- »

Vragolan wrote:
beautifullshinyb. wrote:

i jos kada poce izvaljivati gluposti tipa roza ili ljubicastih majci fuj, i samo sto ne rece onom gitaristi dodji povali me ovdje na stolu,
odron, mogu mislit koliko ide zeletu na zivce, i jos nabacila cvike i rukavice, pravi turbo folk

a hoc eli mi ko reci ko je ona odkud ispliva, sta je ona, sta radi
pa i pokazao je to kad je rekao da se slaže sa gobcem, sejom i "kako ono bi........Lanom"..... :roll:
MUNAFIK

#238 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by MUNAFIK »

Ako dodje onaj Peder guru Emerik ja ovo vise ne gledam, a ako sa njim dodje i haver mu kuhar e to ce vec biti krvavo... A od OBN-a ocekujem sada guranje i reklamiranje kica na ovom takmicenju... sad ces vidjeti te gosti ovi te gosti oni. jos ce i Ciro doci u ziri :-) a ne bi se iznenadio i da Selmu Bajrami dovedu mada vjerovatno je Zele zasluzan sto se vec odredjeni likovi nisu pojavili...
Vragolan

#239 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

MUNAFIK wrote:Ako dodje onaj Peder guru Emerik ja ovo vise ne gledam, a ako sa njim dodje i haver mu kuhar e to ce vec biti krvavo... A od OBN-a ocekujem sada guranje i reklamiranje kica na ovom takmicenju... sad ces vidjeti te gosti ovi te gosti oni. jos ce i Ciro doci u ziri :-) a ne bi se iznenadio i da Selmu Bajrami dovedu mada vjerovatno je Zele zasluzan sto se vec odredjeni likovi nisu pojavili...
jos debil (vinko) rece evo u publici imamo i nong debila ciketa,siketa, kako li se vec zove, pa bi te mogao malo posavjetovati, onaj gitarista ga blijedo gleda
i pokazese hudnika negdje u cosku
-Romeo-

#240 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by -Romeo- »

Vragolan wrote:
MUNAFIK wrote:Ako dodje onaj Peder guru Emerik ja ovo vise ne gledam, a ako sa njim dodje i haver mu kuhar e to ce vec biti krvavo... A od OBN-a ocekujem sada guranje i reklamiranje kica na ovom takmicenju... sad ces vidjeti te gosti ovi te gosti oni. jos ce i Ciro doci u ziri :-) a ne bi se iznenadio i da Selmu Bajrami dovedu mada vjerovatno je Zele zasluzan sto se vec odredjeni likovi nisu pojavili...
jos debil (vinko) rece evo u publici imamo i nong debila ciketa,siketa, kako li se vec zove, pa bi te mogao malo posavjetovati, onaj gitarista ga blijedo gleda
:lol: :lol: :lol: :lol: još mu je samo trebao dati mikrofon a lik ne zna dvije sastaviti kako treba, glupan žešći.
softly

#241 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by softly »

Jah, ova cura je stvarno nepotreban exces.

Ja sam je vec primjetio u njenim nekim emisijama koje se, cini mi se, zovu - "unidzi slobodno"!
U jednoj od tih emisija je bukvalno vodila intervju sa Gobcem u krevetu. To je bilo toliko vulgarno da je i Gobcu bilo neprijatno!

I sve je sad jasno, oni koji su njoj unisli omogucili su joj da i ona unidze u ziri.

Stvarno blamaza.
Pa hajde da su je metnuli onoj dvojici u backstage, tamo treba biti zayebancija (joj mogu mislit sta bi joj ona dvojica firauna uradili!), nego bi ona, pazi molim te, trebala da presudi kad je ziri u pat poziciji!

Ovo je stvarno ponizavajuce i mislim da bi se ovi preostali bendovi trebali urotiti protiv ovog ponizavanja.
Ovo sto su sinoc napravili Scripta i Sabatka je naljepsi dogadjaj u ovom natjecanju.
A mozda je i ovo i dio planiranog scenarija da se pri kraju natjecanja smanje tenzije i da se sve ovo zavrsi kao cirkus - ubacivanje novih treba u ziri, odustajanje od izbacivanja, zivciranje, sprdnja i opce veselje.

Vjerovatno planiraju u sljedecoj emisiji zamjeniti ziri i backstage!
shalla

#242 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by shalla »

-Romeo- wrote:
Vragolan wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: još mu je samo trebao dati mikrofon a lik ne zna dvije sastaviti kako treba, glupan žešći.
Jah pošto su na sceni inače baš elokventni pjevači :-) Amel je dobar pjevač i ko god to negira onda nema pojma o muzici, na stranu što možda znanjem i inteligencijom nije baš na vašem nivou al jbg, ne možemo svi ni biti doktori ili profesori...

Još jedna stvar, Zulfikar iz Scripte je super pjevač i oni su generalno sasim dobri ali njegov "ples" tj njegova nekoordinacija su katastrofalni, izgleda da je Dino Merlin dobio konkurenta po pitanju plesa, tj plesnih kretnji :mrgreen:
Arven

#243 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Arven »

softly wrote:Jah, ova cura je stvarno nepotreban exces.

Ovo sto su sinoc napravili Scripta i Sabatka je naljepsi dogadjaj u ovom natjecanju.
A mozda je i ovo i dio planiranog scenarija da se pri kraju natjecanja smanje tenzije i da se sve ovo zavrsi kao cirkus - ubacivanje novih treba u ziri, odustajanje od izbacivanja, zivciranje, sprdnja i opce veselje.

Vjerovatno planiraju u sljedecoj emisiji zamjeniti ziri i backstage!
I meni je najbolje sto se desilo u ovom ratu bendova ovaj zajednicki session!
Ne znam sta je iscenirano na OBNu a sta ne, ali pouzdano znam da ovaj session nije isceniran, bar ne od strane TVa.
Momci iz Sabbatke i Scripte su se skontali ko ljudi jos na pocetku ovog takmicenja.
Sinoc posle nastupa iz njihove price saznajem da su se oba benda dogovorila u bekstejdzu da ako zajedno udju u baraz NECE DA SE "TUKU" JEDNI PROTIV DRUGIH, vec ce izvesti neku blues improvizaciju zajedno!Cak su toliko daleko otisla oba benda da su se takodje dogovorili ukoliko ih ziri prozove da ipak pojedinacno odsviraju jos po jednu pesmu, da ce odbiti i Sabbatka i Scripta, te da ce oba benda objaviti da bez borbe napustaju ovo takmicenje i prepustaju dalji show Santosima, Nastiju i LL.
Da su sa bilo kim drugim usli, verovatno bi odradili neku autorsku pesmu, pa sta bude, ali toliko se privatno gotive ova dva benda da nisu hteli u dvoboj.
I Sabbatka i Scripta dokazali su sta je sustina MUZIKE! Dokazali su da muzika jednostavno prevazilazi sve razlike: i ko koji stil svira, i ko je odakle, i ko ce pobediti a ko nece.......
Bitno je da se svira iz srca i da se prepuna sala odlicno zabavlja!
:thumbup:
elk

#244 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by elk »

kao sto neko rece, sabbatka i scripta(ponovo najbolji zvuk) su dva najbolja benda. uz djecu naravno, sta malac uradi bubnju.. :-D
i dalje mislim da su ll i nasty m. slabiji od ostalih(zato je pozivanje sabbatke i scripte u baraz nevjerovatno). i sinoc je ll imao po meni najvise fula, nekako previse distorzije na gitari kod licka(i to ne samo sinoc), onaj slabo pjeva brate, klavijatura se previse cuje itd.jednostavno fali nesto. ali imali su sasvim solidnu svoju pjesmu i basista je dobar kao sto rekose. nasty michelle mi se sve manje svidja, pjevac urlice bezze. mislim da oni ili ll moraju naredni ispasti. sabbatki naravno fali pjevac, no stil muzike koji sviraju zahtjeva extra pjevaca a to je vrlo tesko naci. no, kao bend i muzicari oni i scripta su beton, bolji su i kompletniji od ostalih i gotovo. jos scripta ima sjajna vokal, najbolji bez konkurencije.
i jos,dovodjenje one individue u ziri jos je vise ojacalo ionako zestoku konkurenciju za debila show-a. velika konkurencija izmedju vinka, voditeljskog para(ali onu stvarno cupa poprsje :D ) i krampi ispred bine koje ne znaju ni jednu jedinu pjesmu. one dvojice u bs mi je malo i zao. dobro ih je gobac isprovaljivao sinoc
felipe kajetano

#245 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by felipe kajetano »

Nisam show pratio od pocetka..sinoc gledao prvi put do kraja i ne kontam cemu toliko odusevljenje Scriptom..prosjecan bend za nekog kluba u provinciji..Ovi ostali tu i tamo..blaga prednost za bracu..da imaju bolji vokal bili bi plafon band!!!
Vragolan

#246 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

elk wrote:kao sto neko rece, sabbatka i scripta(ponovo najbolji zvuk) su dva najbolja benda. uz djecu naravno, sta malac uradi bubnju.. :-D
i dalje mislim da su ll i nasty m. slabiji od ostalih(zato je pozivanje sabbatke i scripte u baraz nevjerovatno). i sinoc je ll imao po meni najvise fula, nekako previse distorzije na gitari kod licka(i to ne samo sinoc), onaj slabo pjeva brate, klavijatura se previse cuje itd.jednostavno fali nesto. ali imali su sasvim solidnu svoju pjesmu i basista je dobar kao sto rekose. nasty michelle mi se sve manje svidja, pjevac urlice bezze. mislim da oni ili ll moraju naredni ispasti. sabbatki naravno fali pjevac, no stil muzike koji sviraju zahtjeva extra pjevaca a to je vrlo tesko naci. no, kao bend i muzicari oni i scripta su beton, bolji su i kompletniji od ostalih i gotovo. jos scripta ima sjajna vokal, najbolji bez konkurencije.
i jos,dovodjenje one individue u ziri jos je vise ojacalo ionako zestoku konkurenciju za debila show-a. velika konkurencija izmedju vinka, voditeljskog para(ali onu stvarno cupa poprsje :D ) i krampi ispred bine koje ne znaju ni jednu jedinu pjesmu. one dvojice u bs mi je malo i zao. dobro ih je gobac isprovaljivao sinoc
ma ll je truba bend i milsim da im se sprema ispadanje, trebali su sinoc ispasti ali opet ih sapsise
sto se tona tice, glasnih klavijatura i lose gitare itd itd mislim da je do OBN-a,ne znam kako je bilo u slozi ali na tv-u je katastrofa
MUNAFIK

#247 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by MUNAFIK »

Meni vala skripta sinoc nije bila nista posebno a autorska pjesma im je slaba... Moze picat ko sta hoce ali ono je slabo (a autorsko je ono sto se trazi sada najvise) kao sto rekose bljeda kopija vec slusanog, a oni se brane kao argumentom DIGLI SMO ATMOSVERU :-) oni jesu odlicni sviraci i vidi se da imaju iskustva ali ako cemo vec porediti npr njihovu autorsku ili autorsku LL onda tu nema dvojbe... LL ima puno bolju pjesmu i zato oni i nisu bili u tom 'barazu'. Skripta je super bend ali iskreno nevjerujem ja da ono zasluzuju da pobjede iz vise razloga... Prije svega tezgarosi su, vjerovatno nemaju autorske pjesme, ona sinoc je losa, na kritiku su jako agresivni, i puno puno su stariji od ostalih bendova. ja vece sanse dajem i santosima i Sabatki i LL...

A iskreno arven meni je glupo i pomalo bezobrazno odbijati takmicenje... vidis oba benda su se prijavila na ovo takmicenje i oni bi se trebali ponasati kao profesionalci. Ja razumijem da su se oni svi sprijateljili, nasli se ko ljudi itd... i oni jesu sinoc priredili super svirku i svaka cast ali nije fer ni posteno i pomalo je bezobrazno odbijati svirati u barazu jedni protiv drugih... bezveze mi je to sve, pa najlakse je tako kao oni sinoc ali ne ide to u zivotu! koliko god se oni gotivili i sprijateljili oni su na takmicenju i kada budu svirali jedni protiv drugih trebaju da sviraju i da daju sve od sebe to je valjda svrha svega? :-) A ovo jeste ispalo dobro ali je i kukavicki!
Gotovac

#248 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Gotovac »

MUNAFIK wrote:Meni vala skripta sinoc nije bila nista posebno a autorska pjesma im je slaba... Moze picat ko sta hoce ali ono je slabo (a autorsko je ono sto se trazi sada najvise) kao sto rekose bljeda kopija vec slusanog, a oni se brane kao argumentom DIGLI SMO ATMOSVERU :-) oni jesu odlicni sviraci i vidi se da imaju iskustva ali ako cemo vec porediti npr njihovu autorsku ili autorsku LL onda tu nema dvojbe... LL ima puno bolju pjesmu i zato oni i nisu bili u tom 'barazu'. Skripta je super bend ali iskreno nevjerujem ja da ono zasluzuju da pobjede iz vise razloga... Prije svega tezgarosi su, vjerovatno nemaju autorske pjesme, ona sinoc je losa, na kritiku su jako agresivni, i puno puno su stariji od ostalih bendova. ja vece sanse dajem i santosima i Sabatki i LL...

A iskreno arven meni je glupo i pomalo bezobrazno odbijati takmicenje... vidis oba benda su se prijavila na ovo takmicenje i oni bi se trebali ponasati kao profesionalci. Ja razumijem da su se oni svi sprijateljili, nasli se ko ljudi itd... i oni jesu sinoc priredili super svirku i svaka cast ali nije fer ni posteno i pomalo je bezobrazno odbijati svirati u barazu jedni protiv drugih... bezveze mi je to sve, pa najlakse je tako kao oni sinoc ali ne ide to u zivotu! koliko god se oni gotivili i sprijateljili oni su na takmicenju i kada budu svirali jedni protiv drugih trebaju da sviraju i da daju sve od sebe to je valjda svrha svega? :-) A ovo jeste ispalo dobro ali je i kukavicki!
evo ovako da ti odgovorim na ovaj post....
Bendovi su prije show-a znali da nitko ne napusta emisiju ovaj put ... to ti je prva informacija da ti malo rascisti um (ako si primjetio cim su prozvali ova dva benda oni su bili na bini i spremni , nije bilo nikakve spontanosti) zato su ova dva benda vjerovatno se dogovorila da urade ono sto im se radi i da naprave sebi zabavu ...i to nije nimalo kukavicki ...jer ako si bolje poslusao kad je onaj momak prisao mikrofonu i lijepo je rekao ... drago nam je da smo bili ovdje i imali priliku svirati na ovom showu ...a sad nas mozete izbaciti (misli se na oba benda) sto znaci da je ljudima bilo skroz glupo svirati jer su znali da nitko ne ispada ....stoga ovo je odlican odabir za oba benda i svaka cast ....

E sad sto se tice SCRIPTE ....posto kazes da su oni tezgarosi ... to vjerovatno kazes zato sto dobro sviraju i mogu da sve sviraju i zbog toga su tezgarosi...posto sam imao priliku da upoznam momke ovdje u Sarajevu ... ti momci svi imaju svoj posao i nisu uopste tezgarosi ...pa da ono sviraju za 50 km ljudima to nije vazno vec sviraju zato sto vole muziku koju sviraju ... i znam da su mi momci rekli da imaju dosta pjesam stoga ocekujemo iduce sedmice opet njihove pjesme ....stobom se jedino slazem da ova pjesam nije nesto ...al nije ni losija od ostalih pjesama koje su svirali drugi bendovi ...svaka je pjesma imala nesto svoje kao i njihova... meni iskerno nije nesto posebna pjesma od NM ,SB,Sabbatke ...jedino su mi se svidjele pjesme LL i Scripte...iako kad bih LL promjenio pjevaca to bilo onda dobro ...a isto tako kao sto ti kazes da su oni malo stariji ...tako ja kazem da su SB premladi da bih trebali pobjediti ...a usput citao sam u nekim novinama izjavu SCRIPTE i rekli su ljudi da njima nije uopste do pobjede sto jos vise pokazuje zabavu .... u jos jednom se slazem sa tobom da nisu mozda morali onako odgovoriti ziriju iz razloga sto po meni oni jesu u pravu ali nece im ici u korist da se kace zirijem...al kad pogledam sve ostale emisije ZELE je uvijek njih nesto napadao ...dok je drugima govorio vi ste najbolji i ostalo njih je uvijek kritikovao za neke skroz glupe i ne logicne stvari ...

Sto se tice Sabbatke momci su okej ...vidi se da imaju znanja i htjenja ...al mislim da od ovih bendova sto su ostali da trebaju ispasti ili oni ili SB (iz razloga sto su stvarno premladi da bih nesto ovom pobjedom uradili ...bolje da pobjedi LL,NM ili Scripta jer su oni spremni proizvodi ...a ova djeca moraju jos uvijek odraditi osnovnu i srednju skolu da bih poceli nesto drugo da rade .. =

Eto pozdrav
Phobius

#249 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Phobius »

al djeca prase ko veliki.
JBT

#250 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by JBT »

Gotovac, jarane, Santos B. piche svirke uveliko i najtrazeniji su od svih ovih bendova. Cim im cujes prva dva akorda vec si na nogama.
Za mene su Santosi i Scripta dva najjaca benda. Koje bih mogao bez problema uzivo pogledati i odslusati. :)
Post Reply