Tada se raspadao cijeli svjetski poredak. Srusen berlinski zid, sovjetski savez se raspadao, cehoslovacka...mi smo u svemu tome bili apsolutno i totalno nebitni, a pritom smo unistavali i pljackali iskljucivo i jedino svoju imovinu.pure_love wrote:tako se pricalo i 1990-91 "ma kakav rat,sto bi to svijet dopustio,ma pricaju bezveze" ofo ono i bi sta bi
Danas su stvari puno drugacije.
Hebe se svijetu za nasim glavama, ali bilo kakav rat ili nemiri u bih imali bi ogromne posljedice na citav region - prije svega ekonomske.
Vec sam ti maloprije postavio par pitanja, ali evo ti sada jos jedno.
Zar mislis da bi hrvatska imala 7-8 milijardi eura od turizma dok se u bih puca?
pa to su ogromni gubitci koji bi se itekako reflektovali i na sloveniju koja je clanica eu.
Opet kazem. Svijet ce nama dozvoliti sve osim rata jer bi im rat napravio 100 puta vise raznoraznih problema od nefunkcionalne bih.
Kome bi god palo na pamet da samovoljno upali tenk ili bilo sta veceg kalibra pokrene iz mjesta gdje se sada cuvaju...mislim da nebi presao ni 300 metara, a vec bi ga pogodio neki "nepoznati" projektil sa 15 kilometara visine ili 300 kilometara daljine.