Butmirski Pregovori - Dayton 2

Locked

Sta ocekujete od Butmirskih pregovora??

Ipak se desava nesto pozitivno.
27
16%
Apsolutno nista, sve ce ostati isto.
49
28%
Mislim da ce biti samo gore.
42
24%
Nisam siguran. Skeptican sam. Ali ko zna...
56
32%

Total votes: 174

vivaldi

#226 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by vivaldi »

pure_love wrote:tako se pricalo i 1990-91 "ma kakav rat,sto bi to svijet dopustio,ma pricaju bezveze" ofo ono i bi sta bi
Tada se raspadao cijeli svjetski poredak. Srusen berlinski zid, sovjetski savez se raspadao, cehoslovacka...mi smo u svemu tome bili apsolutno i totalno nebitni, a pritom smo unistavali i pljackali iskljucivo i jedino svoju imovinu.
Danas su stvari puno drugacije.
Hebe se svijetu za nasim glavama, ali bilo kakav rat ili nemiri u bih imali bi ogromne posljedice na citav region - prije svega ekonomske.
Vec sam ti maloprije postavio par pitanja, ali evo ti sada jos jedno.
Zar mislis da bi hrvatska imala 7-8 milijardi eura od turizma dok se u bih puca?
pa to su ogromni gubitci koji bi se itekako reflektovali i na sloveniju koja je clanica eu.

Opet kazem. Svijet ce nama dozvoliti sve osim rata jer bi im rat napravio 100 puta vise raznoraznih problema od nefunkcionalne bih.
Kome bi god palo na pamet da samovoljno upali tenk ili bilo sta veceg kalibra pokrene iz mjesta gdje se sada cuvaju...mislim da nebi presao ni 300 metara, a vec bi ga pogodio neki "nepoznati" projektil sa 15 kilometara visine ili 300 kilometara daljine.
Alfons Kauders

#227 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Alfons Kauders »

osa wrote:
Alfons Kauders wrote:
BarbaDue wrote:Brcko ce biti razlog za slijedeci rat... :bih:
turbofolk ce biti razlog za sljedeci rat... :D
dajte neki realniji ralzlog, recimo "ogromne rezerve nafte u sjevernoj bosni".
ovo je najrealniji razlog...

primitivizam i nepismenost stanovnistva prouzrokovali su i prosli rat...
osa

#228 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by osa »

zavrzlama wrote:ti po onoj cetnickoj....."MZ je kriva za genocid u Srebrenici"
ne nego ti, pročitaj šta si napisao "zakazan iz razloga što su strane obavještajne službe znale da dolazi široki brijeg , brčko, itd.", znale, znači organizirale, učestvovale i sl.[/quote]

znati i ucestvovati nije isto...al de to objasni tebi.. :-)[/quote]

najbolje je objasnio vivaldi u svom postu

vivaldi je napisao/la:

Izgleda da cia ima posebno odjeljenje koje prati samo premijer ligu bih i kvalifikacije za svjetsko prvenstvo.
detroit-mercy

#229 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by detroit-mercy »

Ja mislim da su Ciro i Munib CIA-evi igraci.
palermo

#230 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by palermo »

vivaldi wrote:
pure_love wrote:tako se pricalo i 1990-91 "ma kakav rat,sto bi to svijet dopustio,ma pricaju bezveze" ofo ono i bi sta bi
Tada se raspadao cijeli svjetski poredak. Srusen berlinski zid, sovjetski savez se raspadao, cehoslovacka...mi smo u svemu tome bili apsolutno i totalno nebitni, a pritom smo unistavali i pljackali iskljucivo i jedino svoju imovinu.
Hebe se svijetu za nasim glavama, ali bilo kakav rat ili nemiri u bih imali bi ogromne posljedice na citav region - prije svega ekonomske.
Zar mislis da bi hrvatska imala 7-8 milijardi eura od turizma dok se u bih puca?
pa to su ogromni gubitci koji bi se itekako reflektovali i na sloveniju koja je clanica eu.

Opet kazem. Svijet ce nama dozvoliti sve osim rata jer bi im rat napravio 100 puta vise raznoraznih problema od nefunkcionalne bih.
Kome bi god palo na pamet da samovoljno upali tenk ili bilo sta veceg kalibra pokrene iz mjesta gdje se sada cuvaju...mislim da nebi presao ni 300 metara, a vec bi ga pogodio neki "nepoznati" projektil sa 15 kilometara visine ili 300 kilometara daljine.
zašto misliš da se mora paliti tenk da bi se ratovalo ?
vivaldi

#231 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by vivaldi »

palermo wrote:
vivaldi wrote:

zašto misliš da se mora paliti tenk da bi se ratovalo ?
Pa cime ce se drugo ratovati???
Ti spadas u grupu ozbiljnjih forumasa pa takav argument i ocekujem.
luciferino

#232 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by luciferino »

Stranačkim liderima ostavljen rok do 20. oktobra, izjavio švedski šef diplomatije Bildt
Kako je na konferenciji za novinare po završetku razgovora izjavio švedski šef diplomatije Bildt, stranačkim liderima je ostavljen rok do 20. oktobra, kada će ova trojica ponovno doći u Sarajevo da ostvare napredak vezano za euroatlantski put Bosne i Hercegovine. "Ne želimo da BiH zaostane za zemljama regiona. Ne želimo da se ponovi ono što se dogodilo s liberalizacijom viznog režima kada bh. vlasti nisu uradile ono što je trebalo", kazao je Bildt. Na ovoj konferenciji za novinare nije se obratio niko od bh. stranačkih lidera. (Fena)
Sljedeca stanica, 20. oktobar
palermo

#233 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by palermo »

vivaldi wrote:
pojave se barikade, nisi slobodan putovati,čim noć padne bježiš u kuću, proglašava se policjski sat, terorističkl napadi počnu, institucije sistema separatno djeluju i opet dobivaš lokalne šerife u gradvima...............nije rat, niti iko kaže da je rat, al ti znaš da je rat.......misliš, nemoguća opcija ?
zavrzlama

#234 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by zavrzlama »

neko od ucesnika(mislim na domace politicare) rece kako je sastanak brzo zavrsen jer su stajalista 5-orke razlicita....malo logike i luicidnsti i dodje se do zakljucka da je sastanak kratko trajao jer se nisu nasli na istoj talasnoj duzini Ameri i Evropljani....BIH i ceka sukob USA vs. EU u vezi pitanja BIH pa da znamo na cemu smo...
senjor

#235 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by senjor »

zavrzlama wrote:neko od ucesnika(mislim na domace politicare) rece kako je sastanak brzo zavrsen jer su stajalista 5-orke razlicita....malo logike i luicidnsti i dodje se do zakljucka da je sastanak kratko trajao jer se nisu nasli na istoj talasnoj duzini Ameri i Evropljani....BIH i ceka sukob USA vs. EU u vezi pitanja BIH pa da znamo na cemu smo...
Odavno mi znamo zar ne... :bih:
Alfons Kauders

#236 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:pojave se barikade,

svaka shusha ionako zatvara ceste, tako da to vec imamo...
nisi slobodan putovati,
imam bosanski pasos, tako da vec nisam slobodan putovati...
čim noć padne bježiš u kuću, proglašava se policjski sat,
ne bjezim, ali malo fali... a policijski vec imas... npr u tuzli :D
terorističkl napadi počnu,

i to vec imamo...
institucije sistema separatno djeluju i opet dobivaš lokalne šerife u gradvima..............
ovo takodjer...
nije rat, niti iko kaže da je rat, al ti znaš da je rat.......misliš, nemoguća opcija ?
jebaji ga, rat je, al makar cu se ovaj put pokusat nakrast...
vivaldi

#237 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by vivaldi »

palermo wrote:
vivaldi wrote:
pojave se barikade, nisi slobodan putovati,čim noć padne bježiš u kuću, proglašava se policjski sat, terorističkl napadi počnu, institucije sistema separatno djeluju i opet dobivaš lokalne šerife u gradvima...............nije rat, niti iko kaže da je rat, al ti znaš da je rat.......misliš, nemoguća opcija ?
To jeste sve moguce, i vec vidjeno, ali nakon toga opet neko mora paliti tenkove zar ne?

Barikade nece nista rjesiti, niti poneka diverzija, niti vidim bilo kakav smisao toga, niti vidim bilo ciju korist ili pobjedu. Ljudi ne idu na posao, pocinju pljacke, ekonomija rapidno propada..korak od rata i opet smo na pocetku diskusije. Zato vjerujem da to cak ni mi sami (policija i vojska) nebi tolerisali vec rijesili u startu prije nego sto bi cak bili i natjerani.
Druga stvar, takve stvari (u tolikom obimu) se nikada ne desavaju samoinicijativno vec u necijoj organizaciji, a siguran sam da svi oni koji imaju tu moc vec odavno znaju do koje se granice smiju zahebavati.
muha_sa

#238 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by muha_sa »

Šta vam je ljudi--nema više zlocinacke JNA-i djeljenja kalaša po stanovima--a nema ni Kukanjca :D krepo.
Lincoln-Burrows

#239 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Lincoln-Burrows »

zavrzlama wrote:neko od ucesnika(mislim na domace politicare) rece kako je sastanak brzo zavrsen jer su stajalista 5-orke razlicita....malo logike i luicidnsti i dodje se do zakljucka da je sastanak kratko trajao jer se nisu nasli na istoj talasnoj duzini Ameri i Evropljani....BIH i ceka sukob USA vs. EU u vezi pitanja BIH pa da znamo na cemu smo...
Već sam se uvjerio iz tvoga pisanja da si sklon teorijama zavjera,
ali dobro, reci onda na čijoj strani je EU a na čijoj strani je USA?
Pa imamo tamo malo istočnije Libanon, nedo Bog da nam je kao Libanonu,
ali i tamo petljaju prste i Francuska i USA i ništa nikada nije prevagnulo i
nikada ni tamo neće biti država kako treba, uvijek su na rubu sukoba.

Nama je ostavljeno da odaberemo, a što da odaberemo?
Odabiremo kočiti jedni druge. Da ti pravo kažem hebe mi se
za EU i USA, dok se ovdje ne riješi uvijek ćemo biti u _urcu.
senjor

#240 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by senjor »

muha_sa wrote:Šta vam je ljudi--nema više zlocinacke JNA-i djeljenja kalaša po stanovima--a nema ni Kukanjca :D krepo.
Treba mu zabosti Glogov Kolac na grob... :D
Alfons Kauders

#241 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:Šta vam je ljudi--nema više zlocinacke JNA-i djeljenja kalaša po stanovima--a nema ni Kukanjca :D krepo.
ha ne treba ih dijelit ponovo, vec su tu... :D nisu kropmpir pa da truhnu... :D eno moj na vikendici ko nov dan danas... :D
Alfons Kauders

#242 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Alfons Kauders »

senjor wrote:
Treba mu zabosti Glogov Kolac na grob... :D
ma treba svim ovim sto su danas sastancili... :D natakarit ih na kakvu banderu, ko shish cevap napravit... :D i ispec u po grada, dijelit narodu... :D
zavrzlama

#243 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by zavrzlama »

Lincoln-Burrows wrote:
Već sam se uvjerio iz tvoga pisanja da si sklon teorijama zavjera,
ali dobro, reci onda na čijoj strani je EU a na čijoj strani je USA?
Pa imamo tamo malo istočnije Libanon, nedo Bog da nam je kao Libanonu,
ali i tamo petljaju prste i Francuska i USA i ništa nikada nije prevagnulo i
nikada ni tamo neće biti država kako treba, uvijek su na rubu sukoba.

Nama je ostavljeno da odaberemo, a što da odaberemo?
Odabiremo kočiti jedni druge. Da ti pravo kažem hebe mi se
za EU i USA, dok se ovdje ne riješi uvijek ćemo biti u _urcu.
sta ti vrijedi odgovor od osobe koja se bavi teorijama zavjera ;-) ....ko je na cijoj strani neka bude moja tajna ili teorija zavjera..

samo da dodam da niti jedni nisu za tvoj koncept...ako ti ovo sta pomaze...
kiky

#244 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by kiky »

i ... šta bi ....
opet ništa .....
ameri bi trebali poslati nekog ko ima više autoriteta ...
bildt i rhen su lopovi koji su nas i dosad zafrkavali ...
sve je to sranje ...
Lincoln-Burrows

#245 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Lincoln-Burrows »

zavrzlama wrote: sta ti vrijedi odgovor od osobe koja se bavi teorijama zavjera ;-) ....ko je na cijoj strani neka bude moja tajna ili teorija zavjera..

samo da dodam da niti jedni nisu za tvoj koncept...ako ti ovo sta pomaze...
Ma dobro, što se ljutiš, ako želiš imati tajnu, ok.

Samo otkud ti znaš ove koncepte?

Zar stvarno vjeruješ da će se nešto napraviti na štetu jednog od naroda a u korist drugog?
nema toga filma u kinima, ovdje je jedini cilj održati mir, kada to pukne tada više nema nikakvog koncepta.
nezavisni

#246 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by nezavisni »

Ma pricajte vi sta hocete, ali... kad bi Srbi (tacnije RS) izgubili bar 10% sadasnje teritorije, pristali bi na sve. To znaju svi, i Bosnjaci, i Srbi i Ameri... zato rat uopste nije nemoguc. A argumenti tipa: ko ce ratovati, nema se cime, nece svijet dopustiti... su neozbiljni. Ako je rat rjesenje, sve ostalo se moze obezbijediti. A situacija je takva da rat djeluje kao jedino rjesenje. Jer da je Srbima stalo do normalnog zivota ne bi pravili problem oko svake *ebene sitnice. Kad politika zakaze, sta drugo preostaje? Kapitulacija??
bijelo_dugme

#247 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by bijelo_dugme »

detroit-mercy wrote:Ja mislim da su Ciro i Munib CIA-evi igraci.
I Ibricic.
Maraschino

#248 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Maraschino »

luciferino wrote:
Stranačkim liderima ostavljen rok do 20. oktobra, izjavio švedski šef diplomatije Bildt
Kako je na konferenciji za novinare po završetku razgovora izjavio švedski šef diplomatije Bildt, stranačkim liderima je ostavljen rok do 20. oktobra, kada će ova trojica ponovno doći u Sarajevo da ostvare napredak vezano za euroatlantski put Bosne i Hercegovine. "Ne želimo da BiH zaostane za zemljama regiona. Ne želimo da se ponovi ono što se dogodilo s liberalizacijom viznog režima kada bh. vlasti nisu uradile ono što je trebalo", kazao je Bildt. Na ovoj konferenciji za novinare nije se obratio niko od bh. stranačkih lidera. (Fena)
Sljedeca stanica, 20. oktobar

znajuci kome je i koliko stalo da drzava iskazuje napredak na putu ka EU i NATO-u a znajuci ko je patoloski mrzi i ne zeli joj nikakav napredak, ne trebamo cekati 20.oktobar da nam to saopste...

suplja prica i gubljenje dragocijenog vremena...
sarajevoxxxx

#249 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by sarajevoxxxx »

Joooj zavrzlama nevjerovatno...Nisam bio na ovom forumu više od godine, čitam ovaj post i kontam ovo je sigurno onaj zavrzlama...heheh nevjerovatno ista ti spika kao i od prije godine pa ti nista ne ucis, ili ne zelis da naucis
vuk1975

#250 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by vuk1975 »

samo vi naprdzivajte o multikulturi dok vam hrvati u sirokom vicu RVACKA i traze treci entitet e jadna vam majka.
Locked