Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ChataDodajStaHoces

#226 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ChataDodajStaHoces »

bjelic wrote:
Globus wrote:http://www.jjbsports.com/pws/Home.ice
ya bagatele u pm .. al naravno nema za nas
ja sam dobio na mail da je moguce naruciti i za BiH.
Ako nije problem kopiraj nam :) bas me interesuje na koji je nacin moguce naruciti u BiH jer su stvari zaista povoljne...
Globus

#227 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Globus »

Ja sam poslo mail sa upitom .. jos nisu odgovorili nista .. ja kad sam vidio cijene neke kad nisam upo sa stolice u pm .. mnogo toga je nestalo ..nema velicine .. tako i patike koje sam zapiko .. al moze se ugrabit jos nekih mocnih jeftinih stvari..samo da vidimo postarinu kako sta mozel slati ovamo .. ja sam ukucao adresu .. i iso check out ..al nisam isao skroz do kraja ..i pisalo mi je postarina samo 3-4 funte ..
ChataDodajStaHoces

#228 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Globus wrote:Ja sam poslo mail sa upitom .. jos nisu odgovorili nista .. ja kad sam vidio cijene neke kad nisam upo sa stolice u pm .. mnogo toga je nestalo ..nema velicine .. tako i patike koje sam zapiko .. al moze se ugrabit jos nekih mocnih jeftinih stvari..samo da vidimo postarinu kako sta mozel slati ovamo .. ja sam ukucao adresu .. i iso check out ..al nisam isao skroz do kraja ..i pisalo mi je postarina samo 3-4 funte ..
za UK je postarina free preko 25funti :))) ima jos dobrih stvari koje se mogu ugrabiti za stvarno nevjerovatne cijene, ali mi nekako previse utopijski djeluje da imaju shipping za BiH :D
emerik

#229 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by emerik »

Globus wrote:http://www.jjbsports.com/pws/Home.ice
ya bagatele u pm .. al naravno nema za nas
Ovo je ultra-mega-povoljno. Odmah bi narucio jedno 10 pari patika. :D Hajd' javite sta odgovore...
kone

#230 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

Nema shippinga van Ostrva....Ima sve na stranici.Ovo je samo za njih,a ko shisha ostatak svijeta :)
Globus

#231 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Globus »

kone wrote:Nema shippinga van Ostrva....Ima sve na stranici.Ovo je samo za njih,a ko shisha ostatak svijeta :)
Ajd nadji mi gdje pise samo za UK ? Jer sam ja upravo nasao ovo ..
" European / International customers may be required by their country to pay duties and / or taxes before they receive their delivery. These rates vary by country. Please take note of this extra cost as it is not included in your purchase or shipping costs. This is based on your country's policies and is something over which we have no control. We recommend that for specific advice on Customs procedures you contact HM Customs and Excise on 0845 010 9000."
I cim su stavili tamo kod biranja adrese .. Bosnu znaci da ima nesto .. da moze samo UK stavili bi samo UK ha ya ..Ako ne odgovore sutra il ovaj ne stavi sta su njemu odg ja cu sutra prekosutra narucit par stvari ..
kone

#232 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

Globus wrote:
kone wrote:Nema shippinga van Ostrva....Ima sve na stranici.Ovo je samo za njih,a ko shisha ostatak svijeta :)
Ajd nadji mi gdje pise samo za UK ? Jer sam ja upravo nasao ovo ..
" European / International customers may be required by their country to pay duties and / or taxes before they receive their delivery. These rates vary by country. Please take note of this extra cost as it is not included in your purchase or shipping costs. This is based on your country's policies and is something over which we have no control. We recommend that for specific advice on Customs procedures you contact HM Customs and Excise on 0845 010 9000."
I cim su stavili tamo kod biranja adrese .. Bosnu znaci da ima nesto .. da moze samo UK stavili bi samo UK ha ya ..Ako ne odgovore sutra il ovaj ne stavi sta su njemu odg ja cu sutra prekosutra narucit par stvari ..
Upravu si.Sad sam i ja nasao isto.Ja sam isao na store locator i zato mi je izbacilo samo UK.Nisam gledao sta pise.Samo mi sumnjivo sto nema uopste spiska zemalja.Inace cijene su nevjerovatno niske...
elSaik

#233 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by elSaik »

atko wrote:
chengaba wrote:
Nazif_Gljiva wrote:Moze li mi ko pomoci?

Da li http://www.bookdepository.co.uk salju u BiH?
Ja sam narucio 2 knjige u vrijednosti 10€ prije 7 dana, i kaze u order tracking "dispatched" ;-)
I ja takodje prije 5-6 dana narucih jednu knjigu i kod mene u u order tracking-u "dispatched"

Prilikom narucibanja sam dobio poruku .... selektovana lokacija nije na free listi ali mi necemo dodati nikakav iznos za postarinu bla bla ... i uredno je skinuto sa paypal-a tacan iznos ... samo se nadam da je knjiga napustila ostrvo prije ovog smrznuca :D
Kako ste vi uspjeli selektovati BiH? Nema nas na listi ovoj?! :-?

edit: Moja greška, skontao sam. :mrgreen:
Last edited by elSaik on 12/01/2010 22:20, edited 1 time in total.
Globus

#234 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Globus »

kone wrote: Upravu si.Sad sam i ja nasao isto.Ja sam isao na store locator i zato mi je izbacilo samo UK.Nisam gledao sta pise.Samo mi sumnjivo sto nema uopste spiska zemalja.Inace cijene su nevjerovatno niske...
Znam .. i ja sam sinoc isao na lokator i nema .. ali to je samo za radnje ... a evo po ovome gore znaci da salju i dalje ... mislim da ako mogne postarina ce bit nekih 3-4 funte .. kao na zavvi.com ja cekam odgovor i narucujem odmah patike i jos nesto odjece .. i ako ne bude odgovor ja cu narucit pa kud puklo da puklo ...A nema ondje nigdje spiska zemalja ali ja sam se reg i isao da upisem adresu.. i ono gdje biras zemlju ima Bosna .. tako da .. to mi daje nadu 8-)
Gorštak

#235 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Gorštak »

Globus wrote:
kone wrote: Upravu si.Sad sam i ja nasao isto.Ja sam isao na store locator i zato mi je izbacilo samo UK.Nisam gledao sta pise.Samo mi sumnjivo sto nema uopste spiska zemalja.Inace cijene su nevjerovatno niske...
Znam .. i ja sam sinoc isao na lokator i nema .. ali to je samo za radnje ... a evo po ovome gore znaci da salju i dalje ... mislim da ako mogne postarina ce bit nekih 3-4 funte .. kao na zavvi.com ja cekam odgovor i narucujem odmah patike i jos nesto odjece .. i ako ne bude odgovor ja cu narucit pa kud puklo da puklo ...A nema ondje nigdje spiska zemalja ali ja sam se reg i isao da upisem adresu.. i ono gdje biras zemlju ima Bosna .. tako da .. to mi daje nadu 8-)
Ja izabrao neke patike, dodao u korpu, pri registraciji stavio bh adresu, dodali mi 30 funti za postarinu.
Dodao jos i duks i donji dio trenerke, postarina ostala 30 funti.
Dvoumim se da li da platim, pa sta bude...
Globus

#236 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Globus »

Jest jbg .. evo i ja isto uradio 30 funti dodaju .. to je koliko god narucis ista ce ostat ja mislim .. nist onda cu ja sa kitbaga narucit patike jest da su vise ljetne al jbg :D
Gorštak

#237 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Gorštak »

Ja platih troje patike i trenerku, pa sta bude. Sa 30 funti postarine ukupno 80 funti.
Potvrdili su mi mailom da je narudzba ok. Na hajr. Vidjecemo sta ce se odigrati.
ChataDodajStaHoces

#238 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Gorštak wrote:Ja platih troje patike i trenerku, pa sta bude. Sa 30 funti postarine ukupno 80 funti.
Potvrdili su mi mailom da je narudzba ok. Na hajr. Vidjecemo sta ce se odigrati.
Nek je sa srecom :D nece valjda oni nasi supci puci carinu i porez na to :))) javi kako je proslo s tim pa da i mi ostali narucujemo :))
Gorštak

#239 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Gorštak »

Chata87 wrote:
Gorštak wrote:Ja platih troje patike i trenerku, pa sta bude. Sa 30 funti postarine ukupno 80 funti.
Nek je sa srecom :D nece valjda oni nasi supci puci carinu i porez na to :))) javi kako je proslo s tim pa da i mi ostali narucujemo :))
Sad sam gledao na My account, pise broj narudzbe i pise
In progress (Ordered) Last updated on: 12 Jan 2010

Covjece, Champion trenerka gornji dio (duks) i donji komplet 12,5 funti. I kad dodas dio postarine na to, opet za te pare ne mozes ni u FIS-u neku zlj marku made in PRC dobiti. Ovo je dosad najpovoljnija prodavnica od svih sto su se na topicu pojavljivale, ali je postarina zara.
Jbg, vidjet cemo sutra hoce li to dispatch. Cim dobijem informacije, rado cu ih podijeliti.
Globus

#240 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Globus »

Ma sad molimo boga da ne bude carine :oops: I onda lako se dogovorit sa frendom uzet ovih trenerki patika .. i postarinu popola ... i ja sam mislio tu trenerku i dux .. ovdje kod nas je 30 KM neka fus trenerka pamucna adidas i ti folovi .. a champions je champions uvijek je bio najjaci sto se tice pamucnih trenerki majici ...
Globus

#241 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Globus »

Iako se zna .. evo da se ozvanici :oops:
"Shipping costs will be approximately £30.00 "
Eborg

#242 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Eborg »

Imate ovdje temu koja se bavi problemom primanja novca preko Paypala u BiH. Ukoliko bi nam se to omogućilo mogli bi recimo prodavati stvari na Ebayu koje nam više ne trebaju i sl.

Paypal - zelimo vise opcija!

Međutim, mene interesuje je li iko imao iskustva sa plaćanjem ili primanjem uplata preko interneta na Ebayu nekom drugom metodom osim Paypala kao što su direktne kupovine sa karticom ili transfer preko banke. Vidim da ovdje neki plaćaju karticom ali ovdje prvenstveno mislim na plaćanje karticom na Ebayu.

:sax:
Gorštak

#243 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Gorštak »

Evo upravo mi je na mail stiglo obavještenje da je moja narudzba sa jjbsports.com dispatch(er)ovana.

"Thank you for shopping online with JJB Sports.
Please accept this email as confirmation that your order has been dispatched and your payment card has been charged accordingly."

Hvala dispecerima :D

Ostaje da se vidi kad ce stici i hoce li me carinici orobiti. Javit cu se sa detaljima.

P.S.: Platio sam visom electron direktno, jutros su me zvali iz banke da pitaju jesam li ja napravio tu transakciju.
kamen spoticanja

#244 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kamen spoticanja »

ima li kakva stranica s isporukom u nasu zemlju,a da je na prodaju medicinska i stomatoloska oprema?
unaprijed zahvalan :)
ChataDodajStaHoces

#245 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Gorštak wrote:Evo upravo mi je na mail stiglo obavještenje da je moja narudzba sa jjbsports.com dispatch(er)ovana.

"Thank you for shopping online with JJB Sports.
Please accept this email as confirmation that your order has been dispatched and your payment card has been charged accordingly."

Hvala dispecerima :D

Ostaje da se vidi kad ce stici i hoce li me carinici orobiti. Javit cu se sa detaljima.

P.S.: Platio sam visom electron direktno, jutros su me zvali iz banke da pitaju jesam li ja napravio tu transakciju.
Bas u takvim stvarima se vidi efikasnost banke... UniCredit?
TheDocToR

#246 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by TheDocToR »

Ne u takvim stvarima se vidi velicina banke...
Globus

#247 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Globus »

I mene je prvi put kad sam placao na internetu .. na kladionicu uplacivao..zvali iz banke da pitaju jesam li ja .. kasnije nisu vise .. rajfajzen banka ..
eques

#248 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by eques »

Zubizareta wrote:
respo wrote:
Zubizareta wrote:dosla narudzba sa victoria's secret za par dana, al zaglavila na carini :(
pokusavaju carinici otkriti viktorinu tajnu
da... koliko uzeti para za carinu :skoljka:
Ma da bilo ko kaže da su ovi naši carinici normalni, rekao bih mu da laže ko pas

Evo što se meni dogodilo

Naručim prije dva mjeseca patike sebi i ženi. Sve u redu, došlo na carinu i dobijam pismo od carine da im pošaljem račun. Lijepo im faksiram račun, ali nakon 4-5 dana još nema robe. Nazovem u carinu, kad ono neka službenica mi kaže da moram potpisati neku izjavu da mi je ta roba za ličnu upotrebu. Upitam je što mi nisu to prije javili pa bi im odmah rekao (kao da sam znao što će biti pa sam napisao i broj mobitela na računu kad sam faksirao). Da ja nisam nazvao za 3 mjeseca oni ne bi poslali robu. Nakon dan dva dođe pismo sa carine i u njemu neka izjava da je roba za ličnu upotrebu. Potpisao sam tu izjavu, faksirao im je i poslao original poštom. Dođoše patike nakon 2-3 dana.
E tada počinu pravi problemi.
Vidi patike ženina sestra i njezin muž i svide im se. Kažem nema problema naručit ću Vam iste takve i oni meni pare, ja naručim.
Dolazi roba na carinu i traže opet račun. Opet ja faksiram i prođe četiri pet dana, nema patika. Ja nazovem da vidim gdje je problem, kad me napade budala sa carine. Kao gospodine, vi ste nama rekli i čak potpisali da je to za ličnu upotrebu, a sada opet naručujete iste stvari. Vi to švercujete te ste vi prevarant te ovo te ono i da mi neće robu pustiti neko da moram ići preko špedicije i te patike uvesti kao firma. Znači račun moram prepraviti sa svog imena na neku firmu pa im onda poslati račun na špediciju i da ide kao uvoz. Upitam ja nju zar trebam registrovati doo koji košta barem 2000 KM da bih uvezao patike koje koštaju 100 KM i još barem toliko dati špediteru itd.
Ona opet drvlje i kamenje na mene. Vi ste nas prevarili, vi ste ovo, vi ste ono.
Na kraju ja popizdim i kažem joj da joj ja nisam kriv što je muž noć prije nije zadovoljio i da ne treba na meni iskaljivati svoj bijes. Ili nek nađe ljubavnika ili neka ode u sex shop pa će se malo smiriti. Tražio sam da razgovaram sa njezinim šefom/šeficom, ali kao da sam joj zdrav zub vadio. Izvitoperila se kao šperploča kad navlaži.
Tražio sam ako me neće spojiti sa šefom neka vrati robu nazad u Njemačku, ali ja neću praviti papire na firmu jer bi to bio onda carinski prekršaj. Kao mogu vratiti robu dobavljaču, ali ja moram popuniti izjavu da to hoću i još da platim putne troškove. Tada sam joj opsovao mater i zatjerao je u pm.
Otišao na stranicu Uprave za indirektno oporezivanje, isprintao čitavu straniu gdje piše koliko se može uvesti čega u vrijednosti i faksirao im. Rukom sam dodao da ako ne dobijem robu u roku od 48 sati, sve ću javiti novinarima na čelu ssa Bakirom iz 60 minuta. Došle patike odmah sutradan.
I ne bude meni mrsko i prije dva tri dana naručim opet dvoje patike iste kao p prijašnje pa da vidim što će sada biti.

Javit ću vam
TheDocToR

#249 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by TheDocToR »

http://www.marksandspencer.com - Evo jos jedna prodavnica muske i zenske garderobe, nisam nista kupio, ali ono sto sam vidio veoma je povoljno. Provjereno, dostavljaju u BiH i to po cijeni od 7.50 funti.

Ako je neko vec narucivao preko ove stranice neka pise...
kone

#250 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

Ne znam sto ti to treba...Ako si kupio dva para,pa opet dva para i znas sta se desilo drugi put,sto ti treba da opet narucujes.Mislim i ja bih posumnjao u sve to i ond ati fino naplatio carinu :D ...Ja sam prije pola godine narucio patike iz UK i stigle su bez problema...Platio samo one 3,5 KM posti i nista vise....
Post Reply