Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
jedna

#226 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jedna »

nadam se da ćeš što prije naći udomitelja za svoje štene. ako možeš postavi slike i javi se na fb stranice animal rescue bih i, ako si iz sa, vi imate i taj av-mau.
ja sam izuzetno zadovoljna, jer je obavljena operacija na psu o kojemu sam pisala. sretna sam jer se toliko ljudi javilo za pomoć, a zaista nisam očekivala veliki odaziv. mjesec dana će trajati oporavak psa i za to vrijeme će biti kod mene. posle ne znam da li ću moći da ga zadržim, ali su mi rekli u animal rescue bih da im se javim i da će se sigurno naći neki udomitelj. apel je bio postavljen i na sajtu tuzlarija (od njih sam najveću pomoć dobila) i djevojka koja uređuje sajt takođe mi je rekla da joj se javim ako zatrebam udomitelja.
ovo ti je fb stranica http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 680&ref=ts
kako su dobri ljudi pomogli meni, voljela bih i ja tebi pomoći.
hana301

#227 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by hana301 »

Poklanjam zenku cokoladnog labradora staru 6 godina. Zove se Nina i sa pedigreom je. Provela je u stanu 4 godine, zna osnovne komande, poslusna je i jako vesela. Nina zadnje dvije godine zivi u boxu sa drugom zenkicom labradora, svojom sestrom. Nazalost, prije par dana je sestra poklonjena tako da je Nina sada sama.
A glavni i jedini razlozi Nininog prelaska u novu zivotnu sredinu su dvije rizicne trudnoce,jedna za drugom.
Moj broj je 061 484 075.
darprirode

#228 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by darprirode »

Prenosim poruku. Predivna sarplaninka, stara 8 mjeseci na poklon.
matan

#229 Potreba sredstva za slijepog kucica LUCKY

Post by matan »

Ovo je stene koje je dobilo ime Lucky...on bi trebao u srijedu da ide za Madarsku, jer je nazalost slijep, a ovdje mu se ne moze pomoci. Ako ste ikako u mogucnosti da pruzite finansijsku pomoc da se malisa preveze u Madarasku bili bi vam zahvalni!!!
LUCKY SE NADA DA CE UZ NASU I VASU POMOC DOBITI SVU POTREBNU LJUBAV I PAZNJU KOJU ON I ZASLUZUJE
Unaprijed hvala :)))
Kontakt: Aldin 061 600 210
Sanja 061 106 583
Amela 061 597 481
Sejla 061 360 285

Image
Image
Image
tinchy

#230 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by tinchy »

HITNO potrebna finansijska pomoc za kupovinu lijekova za kujicu nakon sterilizacije. KO MOZE POMOCI NEKA MI SE JAVI NA PP..
csejla

#231 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by csejla »

Image
Image

Pomozite mi!!! :(

Danas sam spasen. U Vetlife-u sam gdje cu biti minimalno 15dana na terapiji. Dan u hospitalu kosta 20KM plus troskovi terapije. Jako sam bolestan, imam generalizovanu demodikozu i moje ce lijecenje biti dugotrajkno - najmanje 4 mjeseca. Svi koji mi zele pomoci priloge mogu ostaviti u 'Av-Mau' kasici u Vetlife-u ili u drugim pet shop-ovima. Hvala svima!!

Amela 061 597 481 , Sejla 061 360 285 i Aldin 061 600 210

Prije par dana spasena je i kuja sa Plandista, sapica joj je povrijedjena, imala je rane po tijelu, bila je puna krpelja. Bila je u Vetlifu an terapiji i dug za nju iznosi 238KM. Moramo izmiriti ovaj dug kao i skupiti novac za psa sa slike. Molim vas pomozite nam da izmiromo dug i spasimo jos jedan zivot.

Amela 061 597 481 , Sejla 061 360 285 i Aldin 061 600 210
Begovica

#232 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Begovica »

polumasni wrote:Ljupki, tromjesečni križanac , mali psić - lutalica (ženka) u Starom Hrasnom , traži topli dom. Divno, živahno stvorenje propada na ulici i niskim temperaturama. Molimo, pomozite, usvojite je i bićete nagrađeni velikom njenom velikom zahvalnošću, ljubavlju i odanošću.' Usvojitelj se može javiti prof. Filipoviću na tel. (033) 660-473 u svako doba. Hvala!

Image

S R E T N O
U D O M L J E N A :)
kurty

#233 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kurty »

kurty wrote:
kurty wrote:OVE TRI DJEVOJCICE I DALJE TRAZE DOM

Goldy
Image
Image

Deny
Image
Image

Yoya
Image
Image

djevojcice i dalje kod mene....
Fakat sam malo razocaran u udruzenja sto se tice neke vrste pomici...

Uglavnom, molim sve vas koji mozete da uzmete psica, ili znate nekog ko bi zeljeo psica...[/quote]

Psici za nesto vise od 12h putuju u Ausstriju... Ako Bog da bit ce sve ok....

Revakcinisani, Dobili i zastitu od bjesnila, i chipovi uneseni i nadam se sve ostalo sto je potrebno da se predje granica....

Uglavnom, javim se stra nekad kad stignu na odrediste....

Hvala svima koji su mi pomogli.. Hvala mnogo :thumbup:
teAMICA

#234 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by teAMICA »

bravo kurty!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
odoše bebe u Bečku školu :-)
kurty

#235 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kurty »

Psici oko 22.30 stigli u Beč :-D :thumbup:

ZNACI DA SVECANO NAPISEM

UDOMLJENI
Cholina_Lokica

#236 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
A71

#237 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by A71 »

FANTASTIČNO, SPASIO SI IH SVE!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
hardcoreh

#238 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by hardcoreh »

Gdje bih mogao udomiti psa, treba mi prijatelju posto on veoma voli pse i zelio bi da usreci jednog... ako moze, imal neki centar koji se bavi time ili organizacija, da moze otici direktno do njih a ne ovako preko foruma ili mob..
A71

#239 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by A71 »

Vraćajući se s posla pred ulazom zatekla sam ovu mrvicu koju su djeca dovukla ko zna odakle. Izgledao je užasno usamljen, prestrašen i bespomoćan tako da nisam imala srca jednostavno proći (prije mene je ušlo i izašlo najmanje 30 ljudi u neboder i niko ništa kao da je nevidljiv) gledajući svoja posla i prepustiti ga sudbini za koju svi znamo kakva bi bila. Kada sam mu dala da jede prosto se bacio na hranu jer je jadničak bio ko zna koliko dugo gladan. Iako je mali 1.5-2 mjeseca sasvim fino jede tako da to nije problem, a voli i puno da se mazi. Odmah sam ga odvela veterinaru tako da ima knjižicu, primio je vakcinu protiv zar.bol. i tableticu protiv parazita. Potpuno je zdrav i biće srednje veličine pod uslovom da mu pružimo šansu da odraste jer dobra duša kod koje se nalazi privremeno nema nikakve mogućnosti da ga zadrži.To je tek toliko da nije na ulici. On zaista ne traži mnogo: mali kutak vašeg doma i srca , a zauzvrat daje svoje malo srce puno vjernosti sve dok je živ. Unaprijed smo zahvalni svima koji žele pomoći na bilo koji način pa i tako da proslijedite ovu priču što većem broju prijatelja jer mu tako povećavate šansu. Dovoljna je SAMO JEDNA osoba da usreći i sebe i njega:))))
Sve informacije na 062/94 32 32

Image
Bojim se, hladno mi je iako je sunce jer ležim na betonu i puuuuuno sam gladan

Image
Upravo sam se okupao, puuuuuno sam papao i tako je fino ali ne mogu ovdje ostati:(((( Moram ići na drugo mjesto, opet ću biti vani jer nema bolje, ali bar ću biti siguran od ljudi koji ne vole male cuke poput mene i imat ću što jesti. Molim vas pomozite mi, i ja zaslužujem da mi bude fino.
Bakir1

#240 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Bakir1 »

20 dana stari imaju majku pa ako bi ko pozelio sebi jednog malog debelog evo ih:
Image
Image
Image
Image
zamolio bi da ih se stavi tamo na fejsbuk jer ja nemam acc.
061/745-066 Bakir
darprirode

#241 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by darprirode »

Bakir1 wrote:20 dana stari imaju majku pa ako bi ko pozelio sebi jednog malog debelog evo ih:
Image
Image
Image
Image
zamolio bi da ih se stavi tamo na fejsbuk jer ja nemam acc.
061/745-066 Bakir
Preslatki su!! Imaju li gdje bit dok ne budu dovoljno veliki za udomljavanje?
Bakir1

#242 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Bakir1 »

tu su sa majkom,ja hranim majku koja je divlja i koju nisam mogao uhvatiti da obavimo sterilizaciju,ali psice treba udomiti da ne bi ko od komsija samoincijativno se rijesio svoje brige
tinchy

#243 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by tinchy »

Hitno potrebna pomoć oko vakcinacija za Žderu i Flokija. Jedan od njih ima (drugi mozda) priliku otići u HR i zbog toga im trebaju vakcinacije i revakcinacije, te čipovi. Molim Vas, ako možete pomozite.

Ždero

Zdravo svima. Zovu me Ždero iako sam curica. Stara sam svega mjesec i po, a za to vrijeme sam već vidjela kako je živjeti na ulici. Nije lako, mogu vam reći. Svaki dan čekam da mi dobri ljudi donesu hrane i vode, svaki dan ja u svakog prolaznika gledam tužno u nadi da će se sažaliti i udomiti me. Ljudi više nisu ono što su nekad bili, umjesto zagrljaja dobijem udarac. Zar sam to zaslužila?
Zato molim i Vas, oni koji ovo čitate. Pomozite mi da nađem dom i vratiti ću vam to neumornim mahanjem repića svakog dana i time što ću vas voljeti više nego sebe.
Pozdrav, Ždero. :)))

Za sve informacije kontaktirati preko pp-a.
Image

Floki

Pozdrav. Ja sam Floki i star sam isto koliko i moja seka. Ne bih Vas puno zadržavao ipak je moja seka rekla sve. Zbog toga Vas i ja molim da pomognete i meni i seki da nađemo nekoga ko će brinuti o nama. Sami smo, spavamo na kiši a ipak još uvijek vjerujemo da će se javiti dobri ljudi da nas uzmu. Vratite nam sjaj u oči, jer ni mi sami ne volimo ove naše tužne poglede. Veliki pozdrav od Flokija.

Za sve informacije kontaktirati preko pp-a.
Image
duboka_misao

#244 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by duboka_misao »

Poklanja se zenka sarplaninca stara godinu dana,vakcinisana i po zelji buduceg vlasnika moze biti sterilisana,nalazi se u Sarajevu kontakt 061 -740-737
duboka_misao

#245 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by duboka_misao »

Poklanja se stene mjesanac njemackog ovcara,revakcinisan i cipiran star 4 mjeseca,muzijak kontakt 061-243-415
gole psece slike na pp :D
Image
Image
Baby

#246 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Baby »

Udomljavamo prekrasnu ženkicu ,mješanac švicarskog ovčara i labradora.Stara je 9 mjeseci i veterinarski obrađena.Izuzetno je dobra sa djecom,razdragana i mnogo voli da se igra.Nije žestoki pas čuvar pa je udomljavamo prvenstveno kao kućnog ljubimca.Već živi u dvorištu sa jednim psom,pa joj predpostavljamo niti drugi pas u porodici ne bi predstavljao problem.Ona je pas kojem treba dnevno istrčavanje i šetnja,pa tražimo udomitelja koji će joj to moći pružiti.Dresirana i socijalizovana je.U obzir ne dolazi da bude na bilo kakvom lancu.Isključivo u dobre ruke.Zvati na 033/208-527
Image
Image
cellisto

#247 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by cellisto »

Trazi se privremeni smjestaj ili stalni udomitelji za jako malog, umiljatog i pametnog psa. Placam vakcinaciju i sve sto bude potrebno. Pas je mali, idealan ljubimac i voli ljude, ali vec ga maltretiraju na ulici pa ako neko ima barem privremeni smjestaj, moze zvati na 061 350 276 bilo kad.

Image
Image
Image

EDIT: nekoliko dana ga nije bilo, a danas sam ga opet nasla, ima velikog krpelja jako blizu oka, i cini mi se da nije bas najbolje. Ima i zvake zaljepljene po tijelu. Ne reaguje kad ga pokusavam nahraniti, samo lezi i zeli ruku da ga mazi. Ja bih ga uzela sebi odmah, ali majka mi ne dozvoljava. Ne znam kako bih mu pomogla, pa ako imate ikakvu ideju, dobrodosla je.
Last edited by cellisto on 15/06/2010 21:05, edited 1 time in total.
ivona tz

#248 Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by ivona tz »

TRAŽIM DOM!!! Ja sam Ela, sedmomjesečna mješanka, vesela i poslušna curica. Kada mi je bilo 2 mjeseca, poklonili su me jednom momku koji me je u početku volio i pazio, ali ni sama ne znam zašto, prije par dana me je ostavio na ulici. Pukom srećom (da li je to sreća?) našli su me moji prvobitni vlasnici. Obzirom da oni žive u malome stanu i sa njima živi moja mama, prinuđeni su da mi ponovo nađu dom. Dobila sam sve vakcine i tabletice, znam da se piški i kaki napolju, znam doći kada me zovu, jako volim da se igram sa drugim psima i djecom. Savršena sam za nekoga ko ima puno ljubavi :) Molim vas, pomozite mi da nađem svoj novi dom ili dvorište :)
Nazovite na broj 061 720 333, tu će se javiti Ivona. AV AV
Image
Image
Image
POLONICA

#249 POKLANJAM PSA

Post by POLONICA »

Radi se o psu koji se zove Boni. Mi smo iz Zenice. Boni kako veterinari kažu ima 4 ili 5 godina ali se ne zna tačno jer pola prednjih zuba nema, neku su mu i slomljeni, ima zadnje, djeliće prednjih i veeelike očnjake. Nađen je u selu Janjići kod Zenice. Tamošnji stanovnici su ga uboli vilama pa je bio na samrti. To je nekako preživio i onda su ga istukli letvama, daskama, palicama i nije čak mogao ustati na zadnje nogice. Uz to sve se prehladio i nije jeo, a kako nije mogao ustati, a bila je zima, oko - 10 stepeni C, jedna gospođa me alarmirala za pomoć i tako je sve počelo. Dobio je nekoliko boca i bio je bolje, vratio mu se apetiti i živnuo je. Tada smo ustanovili da Boni ima dermatitis i folikulitis - upalu kože i korijena dlake- nije imao dio dlake na leđima. Počeli smo sa terapijom i on je bio u tom selu. Terapija se zasnivala na tabletama,a ne injekcijama jer mu ih nije imao ko davati. Nedugo zatim, uspjela sam pronaći ženu koja ga je udomila. On je veliki pas, a ona živi u malom stanu. Pošto je zbog svoje bolesti smrdio, da se tako izrazim, ona je nakon 24 dana odlučila da ga ne želi jer nije uspostavila nikakav kontakt s njim, nije ga mogla okupati jer ga se bojala i slično. Izbacila mi ga je kao kesu banana i rekla da ga ne želi. Šta ću, nisam ga imala kud nego na pregled u veterinarsku, primio prvu bocu i dogovor je bio da svaki dan - 3 sedmice, vozim djevojku da mu daje injekcije-synulox u Janjiće, selo iz kojeg je došao, a u kojem mu se sve to strašno dogodilo. Međutim, žena u čijem dvorištu je ranije bio, shvatila je da je ''lijepo'' kada nema obavezu da mu iznese hranu i lijekove za koje sam se potrudila da dinar ne dadne, i odvezla ga je na nepoznatu lokaciju i javila mi da je tobože nestao. Tako bolestan, izmučen i nenaviknut da živi bilo gdje nego tu u Janjićima gdje nije nije velika cirkulacija ljudi niti auta, sada je bio prepušten sam sebi. Tražila sam ga u krugu Kantonalne bolnice gdje radi sin od te žene jer mi je rekla da ga je tamo odvezao. Dozivala, hodala, tražila, ali Boniju ni traga. Stavljala sam fotografije po internetu, slala mailove, tražila po Janjićima i selima koja vode do Janjića, ali Boniju ni traga. Pomislila sam čak da je i umro jer mu je imunitet bio na lošem novou, a uz takvu bolest on mora jesti kvalitetnu hranu. I kada su sve nade pale, kada je posljednja misao da ću ga možda naći i da je živ, nestala, desilo se čudo. Djevojka iz Drivuše mi je javila da je vidjela psa čiji opis odgovara Boniju. Rekla je da ga je vidjela u Raspotočju, selu koje se nalazi nekoliko kilometara od Janjića. Sa nevjericom sam otišla na tu lokaciju, napravila postere sa Bonijevom fotografijom i natpisom da će onaj ko ga pronađe dobiti nagradu. Sutradan mi se javio dječak, opisao psa i kada sam došla, to je bio BONI!!! Unazađen pas, deprimiran, kost i koža, gladan kao vuk, gutao je komade hrane, a dlake gotovo da nije ni imao. Odvezla sam ga sebi i počela liječiti, a jedna gospođa iz Holandije ga je trebala preuzeti 16. juna na 2 mjeseca, dok je tu na odmoru, a u međuvemenu da skroz ozdravi i da mu nađemo stalni dom. To je bio uslov moje mame da uopšte dođe kod mene, jer već imam 2 psa. Međutim, ona mi je javila 2 dana prije da ga neće uzeti jer mora povesti svoje 2 mace tako da sam ostala na cjedilu, a mama ljuta. Boni je u međuvremenu mnogo bolje, dlaka mu je narasla, prestao je smrditi, psihički je nevjerovatno bolje i puno se voli maziti. Nije potpuno ozdravio jer mu na leđima još uvijek koža izgleda reljefno i raskrvari je kada se valja po travi, mnogo je osjetljiv taj dio ali vremenom će ako Bog da biti bolje. Sada smo sa injekcija prešli na tablete i onda kako veterinari kažu vrijeme je za pauzu jer je pun, pun antibiotika. Dugo je pio tablete, pa primao injakcije, pa sada ponovo tablete...Vakcinisan još nije jer se obično vakcina ne daje kada je bolest prisutna. Veterinar je rekao da bi možda i moglo ali mislim da je bolje da pričekamo još malo. Da ikako mogu ja bih ga zadržala ali živim sa mamom koja smatra da su mi 3 psa previše i da nemamo uslove za to. Željela bih da ga udomi neko ko će ga voljeti, paziti, maziti, šetati i kome će on zasigurno vratiti višestruko jer je mnogo zahvalan i za trun pažnje maše repom, a kada vidi da mazim svoja druga 2 psa, plače i zove da i njega mazim. Dok još ozdravi ako Bog da, biće još ljepši. Sada mu je spašen život i bio je mnogo unazađen i iscrpljen i tek sada on dolazi sebi-kod mene je mjesec i po. A dok prođe još vremena, kada sve dođe na svoje, biće to prekrasan pas. Neki kažu, jao što je nesretan, ne, nije on nesretan, nego je uvijek do sada susretao nesretne ljude koji su svoje frustracije ''liječili'' na njemu. Pomozite da Boniju nađemo dom!!!!Da se napokon smiri, da ima svoju kućicu, gazdu ili gazdaricu, svoju zdjelicu hrane, svoj box, svoju raju.....VAŠA LJUBAV I PAŽNJA SU MU POTREBNI!!! ZA SVE DODATNE INFORMACIJE MOŽETE ME KONTAKTIRATI NA 061 757 980.
FOTOGRAFIJE ŠALJEM NA MAIL.
minjonja

#250 Re: POKLANJAM PSA

Post by minjonja »

POLONICA wrote:Radi se o psu koji se zove Boni. Mi smo iz Zenice. Boni kako veterinari kažu ima 4 ili 5 godina ali se ne zna tačno jer pola prednjih zuba nema, neku su mu i slomljeni, ima zadnje, djeliće prednjih i veeelike očnjake. Nađen je u selu Janjići kod Zenice. Tamošnji stanovnici su ga uboli vilama pa je bio na samrti. To je nekako preživio i onda su ga istukli letvama, daskama, palicama i nije čak mogao ustati na zadnje nogice. Uz to sve se prehladio i nije jeo, a kako nije mogao ustati, a bila je zima, oko - 10 stepeni C, jedna gospođa me alarmirala za pomoć i tako je sve počelo. Dobio je nekoliko boca i bio je bolje, vratio mu se apetiti i živnuo je. Tada smo ustanovili da Boni ima dermatitis i folikulitis - upalu kože i korijena dlake- nije imao dio dlake na leđima. Počeli smo sa terapijom i on je bio u tom selu. Terapija se zasnivala na tabletama,a ne injekcijama jer mu ih nije imao ko davati. Nedugo zatim, uspjela sam pronaći ženu koja ga je udomila. On je veliki pas, a ona živi u malom stanu. Pošto je zbog svoje bolesti smrdio, da se tako izrazim, ona je nakon 24 dana odlučila da ga ne želi jer nije uspostavila nikakav kontakt s njim, nije ga mogla okupati jer ga se bojala i slično. Izbacila mi ga je kao kesu banana i rekla da ga ne želi. Šta ću, nisam ga imala kud nego na pregled u veterinarsku, primio prvu bocu i dogovor je bio da svaki dan - 3 sedmice, vozim djevojku da mu daje injekcije-synulox u Janjiće, selo iz kojeg je došao, a u kojem mu se sve to strašno dogodilo. Međutim, žena u čijem dvorištu je ranije bio, shvatila je da je ''lijepo'' kada nema obavezu da mu iznese hranu i lijekove za koje sam se potrudila da dinar ne dadne, i odvezla ga je na nepoznatu lokaciju i javila mi da je tobože nestao. Tako bolestan, izmučen i nenaviknut da živi bilo gdje nego tu u Janjićima gdje nije nije velika cirkulacija ljudi niti auta, sada je bio prepušten sam sebi. Tražila sam ga u krugu Kantonalne bolnice gdje radi sin od te žene jer mi je rekla da ga je tamo odvezao. Dozivala, hodala, tražila, ali Boniju ni traga. Stavljala sam fotografije po internetu, slala mailove, tražila po Janjićima i selima koja vode do Janjića, ali Boniju ni traga. Pomislila sam čak da je i umro jer mu je imunitet bio na lošem novou, a uz takvu bolest on mora jesti kvalitetnu hranu. I kada su sve nade pale, kada je posljednja misao da ću ga možda naći i da je živ, nestala, desilo se čudo. Djevojka iz Drivuše mi je javila da je vidjela psa čiji opis odgovara Boniju. Rekla je da ga je vidjela u Raspotočju, selu koje se nalazi nekoliko kilometara od Janjića. Sa nevjericom sam otišla na tu lokaciju, napravila postere sa Bonijevom fotografijom i natpisom da će onaj ko ga pronađe dobiti nagradu. Sutradan mi se javio dječak, opisao psa i kada sam došla, to je bio BONI!!! Unazađen pas, deprimiran, kost i koža, gladan kao vuk, gutao je komade hrane, a dlake gotovo da nije ni imao. Odvezla sam ga sebi i počela liječiti, a jedna gospođa iz Holandije ga je trebala preuzeti 16. juna na 2 mjeseca, dok je tu na odmoru, a u međuvemenu da skroz ozdravi i da mu nađemo stalni dom. To je bio uslov moje mame da uopšte dođe kod mene, jer već imam 2 psa. Međutim, ona mi je javila 2 dana prije da ga neće uzeti jer mora povesti svoje 2 mace tako da sam ostala na cjedilu, a mama ljuta. Boni je u međuvremenu mnogo bolje, dlaka mu je narasla, prestao je smrditi, psihički je nevjerovatno bolje i puno se voli maziti. Nije potpuno ozdravio jer mu na leđima još uvijek koža izgleda reljefno i raskrvari je kada se valja po travi, mnogo je osjetljiv taj dio ali vremenom će ako Bog da biti bolje. Sada smo sa injekcija prešli na tablete i onda kako veterinari kažu vrijeme je za pauzu jer je pun, pun antibiotika. Dugo je pio tablete, pa primao injakcije, pa sada ponovo tablete...Vakcinisan još nije jer se obično vakcina ne daje kada je bolest prisutna. Veterinar je rekao da bi možda i moglo ali mislim da je bolje da pričekamo još malo. Da ikako mogu ja bih ga zadržala ali živim sa mamom koja smatra da su mi 3 psa previše i da nemamo uslove za to. Željela bih da ga udomi neko ko će ga voljeti, paziti, maziti, šetati i kome će on zasigurno vratiti višestruko jer je mnogo zahvalan i za trun pažnje maše repom, a kada vidi da mazim svoja druga 2 psa, plače i zove da i njega mazim. Dok još ozdravi ako Bog da, biće još ljepši. Sada mu je spašen život i bio je mnogo unazađen i iscrpljen i tek sada on dolazi sebi-kod mene je mjesec i po. A dok prođe još vremena, kada sve dođe na svoje, biće to prekrasan pas. Neki kažu, jao što je nesretan, ne, nije on nesretan, nego je uvijek do sada susretao nesretne ljude koji su svoje frustracije ''liječili'' na njemu. Pomozite da Boniju nađemo dom!!!!Da se napokon smiri, da ima svoju kućicu, gazdu ili gazdaricu, svoju zdjelicu hrane, svoj box, svoju raju.....VAŠA LJUBAV I PAŽNJA SU MU POTREBNI!!! ZA SVE DODATNE INFORMACIJE MOŽETE ME KONTAKTIRATI NA 061 757 980.
FOTOGRAFIJE ŠALJEM NA MAIL.
svaka ti cast na ulozenom trudu. zelim ti sve najbolje, da ga sto bolje udomis. samo treba mnogo truda uloziti. i ja sam tako deverala sa jednim cukom, ljudi ga vracali, jos sam smjestaj placala 10 maraka dan, a bio je 2 i po mjeseca tu... na kraju sam ga udomila kod super ljudi sa velikom bastom i boksom. nadam se da ce i boni imati srece.

jedan savjet, postavi slike ovdje na forum da ga sto vise ljudi vidi. ako ne znas postaviti slike, poslacu ti svoj email u privatnoj poruci, pa ti meni posalji slike ako hoces da ih postavim.
Post Reply