Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Locked
Banksy

#226 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by Banksy »

draganbl wrote:
ta trojica idiota nisu uradili ništa dobro za BiH za sve ove godine.
gdje god su mogli, brukali su i sebe i svoju zemlju i građane koji su glasali za njih. Sva trojica!

Ako je Komšić taj koji treba da predstavlja mene, kao stanovnika BiH koji ne potencira nacionalnu pripadnost kao ključ, onda neka mi je i moj i vaš bog na pomoći. Fuj.
Ma, vidi se odmah da si ti neka poštenjačina, pravi Bosanac, demokrata ... :D
chuchumbamayumbe

#227 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by chuchumbamayumbe »

Rambo-Amadeus wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Biće Željko i na slijedećim izborima, i opet će dobiti najviše glasova, i opet će biti predsjednik, AKOBOGDA!
Pa crknite od muke!

8-) :thumbup:
evo, generalno ne podrzavam ni ovakvu politiku, nije smisao ici uz nos nekome, nego pokazati djelom da zelis boljitak za sve. jedino je izuzetak kad se bas na osornost mora odgovoriti osornošću, ali mislim da je politika "blažeg pristupa" puno bolja za sve...nema se sta ko jesti sto je Komsic predsjednik, ja cu svoj glas dati uvijek onome ko je dobar kandidat, rekao sam vec, nacionalni zastitnici mi ne trebaju, trebaju mi dobri politicari, niposto nacionalisti i sovinisti...
Iskreno, u porodici nas ima i Bošnjaka i Srba, kum mi je Hrvat i svi su glasali za Komšića.
Zašto?
Zato što nije nacionalista, nije velikohrvat, velikosrbin, velikobošnjak, nije lopov niti kriminalac bilo koje vrste, čovjek je s obrazom izašao iz rata, nije nikoga oštetio niti opljačkao, nije profitirao poslije rata u kriminalnim privatizacijama, ne znam koliki mu je šlajpek ali sudeći po tome gdje živi i kako se ponaša - ništa deblji od većine nas. Neki dan sjedim ja sa ženom u Titi, izveli malo djecu da se valjaju u onom pijesku kad dođe Komšo sa ženom i malom, izigrala se djeca 2 puna sata, lik normala, pije kafu ko i ja, pije pivo kao i ja, normalno priča (onako kako ga je majka učila a ne onako kako je sada moderno", normalno obučen, nema gorila oko njega, neko sa kim bi se većina svijeta mogla poistovjetit.
A još kada ga "diplomatski" šukne onima istočno i onima zapadno, e zbog toga će vazda imati moj glas.
Još da hoće da ode Lagumaš da Komšo dođe na čelo SDP-a, e ja mislim da bi tada ovi nacionalisti i željkomrzci svi odreda počeli da gutaju ranisan/ranibos nemilice!
Željko Komšić :thumbup:
Banksy

#228 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by Banksy »

chuchumbamayumbe wrote:Biće Željko i na slijedećim izborima, i opet će dobiti najviše glasova, i opet će biti predsjednik, AKOBOGDA!
Pa crknite od muke!

Ma neće, omakla se ova stranačka nesloga Hrvatima jednom, neće i drugi put ... još ako im Hebrang dođe :D mobilizacija je 1/1.
essex

#229 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by essex »

chuchumbamayumbe wrote: Zato što nije nacionalista, nije velikohrvat, velikosrbin, velikobošnjak, nije lopov niti kriminalac bilo koje vrste, čovjek je s obrazom izašao iz rata, nije nikoga oštetio niti opljačkao, nije profitirao poslije rata u kriminalnim privatizacijama, ne znam koliki mu je šlajpek ali sudeći po tome gdje živi i kako se ponaša - ništa deblji od većine nas. Neki dan sjedim ja sa ženom u Titi, izveli malo djecu da se valjaju u onom pijesku kad dođe Komšo sa ženom i malom, izigrala se djeca 2 puna sata, lik normala, pije kafu ko i ja, pije pivo kao i ja, normalno priča (onako kako ga je majka učila a ne onako kako je sada moderno", normalno obučen, nema gorila oko njega, neko sa kim bi se većina svijeta mogla poistovjetit.
A još kada ga "diplomatski" šukne onima istočno i onima zapadno, e zbog toga će vazda imati moj glas.
Još da hoće da ode Lagumaš da Komšo dođe na čelo SDP-a, e ja mislim da bi tada ovi nacionalisti i željkomrzci svi odreda počeli da gutaju ranisan/ranibos nemilice!
:thumbup: , samo netreba zeljko da bude na celu sdp, zeljko je za drzavnickih funkcija i to je vec dokazao, sdp umjesto maocetunga treba da vodi neko ko razmislja kao zeljko i tako mu daje podrsku i kroz stranacki nivo...zeljko je za drzavnickog nivoa i tu treba da ostane...GO ZELJKO GO!
chuchumbamayumbe

#230 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

A izgleda da bi BH Hrvati više željeli da ih predstavlja bivši UDBA-š A kategorije Ivo Miro Jović, onaj koji pohvali opštinu Grude koja pokloni zemljište ratnom zločincu Branimiru Glavašu?!
Zbog čega?!
Ili bi možda neko drugi bio po njihovom izboru?!
Zašto je to neko iz Gruda veći Hrvat on onog Hrvata iz Sarajeva!?
nineinchnails

#231 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by nineinchnails »

Komsica za dozivotnog predsjednika. :thumbup:
:bih:
nineinchnails

#232 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by nineinchnails »

chuchumbamayumbe wrote:A izgleda da bi BH Hrvati više željeli da ih predstavlja bivši UDBA-š A kategorije Ivo Miro Jović, onaj koji pohvali opštinu Grude koja pokloni zemljište ratnom zločincu Branimiru Glavašu?!
Zbog čega?!
Ili bi možda neko drugi bio po njihovom izboru?!
Zašto je to neko iz Gruda veći Hrvat on onog Hrvata iz Sarajeva!?
Pa zato sto je onaj iz Gruda fasista, osudjeni lopov,ustasa, a iz Sarajeva posten, kozmopolit, evropljanin, demokrata.
essex

#233 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by essex »

osa wrote:
zlatan01 wrote:"Članak V
Predsjedništvo
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sastoji se od tri člana: jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, koji je svaki izabran izravno s teritorija Federacije, i jednog Srbina, izravno izabrana sa teritorija Republike Srpske.
1. Izbor i trajanje mandata
a) Članovi Predsjedništva biraju se izravno u svakom entitetu (tako da svaki glasač glasuje za popunjavanje jednog mjesta u Predsjedništvu), sukladno izbornom zakonu kojeg donosi Parlamentarna skupština. Prvi će se izbori, protivno tome, održati sukladno Aneksu 3 Općeg okvirnog sporazuma. Svako upražnjeno mjesto u Predsjedništvu popunjavat će se iz dotičnog entiteta, sukladno zakonu kojeg će usvojiti Parlamentarna skupština."
a ovog podcrtanog nema, jer gospodin komšić se nikad u životu nije izjasnio hrvatom, osim kad se nasmješilo dobro radno mjesto.
ispravno receno samo pogresno formulisano...zeljko jeste hrvat a to o cemu ti pricas je ustvari velehrvat i dobro je da nije takav...zeljki niko nemoze oduzeti ono sto on kaze da je, a to je da je hrvat privatno, bosanac javno i politicki, i ja tu nevidim neke greske jer on i nije u hrvatskoj politici pa da kao bosanac se osjeca kao krme u teheranu, iako biti bosanac u bosni nije bas ni daleko od ovoga, nazalost...vrijeme je da bosanci pocnu da se osjecaju kod kuce, komsija je prvi koji je javno zauzeo taj stav i ja ga kao hrvata zbog toga vise i cjenim...a vi zapher-i ce te puci od muke kada se on po broju dobivenih glasova ponovo pojavi u drzavnickim vodama R BiH...
Last edited by essex on 14/09/2009 15:24, edited 1 time in total.
liquidhorse

#234 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by liquidhorse »

chuchumbamayumbe wrote:
Rambo-Amadeus wrote:
Pa crknite od muke!

evo, generalno ne podrzavam ni ovakvu politiku, nije smisao ici uz nos nekome, nego pokazati djelom da zelis boljitak za sve. jedino je izuzetak kad se bas na osornost mora odgovoriti osornošću, ali mislim da je politika "blažeg pristupa" puno bolja za sve...nema se sta ko jesti sto je Komsic predsjednik, ja cu svoj glas dati uvijek onome ko je dobar kandidat, rekao sam vec, nacionalni zastitnici mi ne trebaju, trebaju mi dobri politicari, niposto nacionalisti i sovinisti...
Iskreno, u porodici nas ima i Bošnjaka i Srba, kum mi je Hrvat i svi su glasali za Komšića.
Zašto?
Zato što nije nacionalista, nije velikohrvat, velikosrbin, velikobošnjak, nije lopov niti kriminalac bilo koje vrste, čovjek je s obrazom izašao iz rata, nije nikoga oštetio niti opljačkao, nije profitirao poslije rata u kriminalnim privatizacijama, ne znam koliki mu je šlajpek ali sudeći po tome gdje živi i kako se ponaša - ništa deblji od većine nas. Neki dan sjedim ja sa ženom u Titi, izveli malo djecu da se valjaju u onom pijesku kad dođe Komšo sa ženom i malom, izigrala se djeca 2 puna sata, lik normala, pije kafu ko i ja, pije pivo kao i ja, normalno priča (onako kako ga je majka učila a ne onako kako je sada moderno", normalno obučen, nema gorila oko njega, neko sa kim bi se većina svijeta mogla poistovjetit.

na jeftine fore kupuje glasove neobrazovanih ljudi. covjek je nesposoban za taj nivo vlasti, dobar je za mjesne zajednice.
chuchumbamayumbe

#235 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

liquidhorse wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Rambo-Amadeus wrote: evo, generalno ne podrzavam ni ovakvu politiku, nije smisao ici uz nos nekome, nego pokazati djelom da zelis boljitak za sve. jedino je izuzetak kad se bas na osornost mora odgovoriti osornošću, ali mislim da je politika "blažeg pristupa" puno bolja za sve...nema se sta ko jesti sto je Komsic predsjednik, ja cu svoj glas dati uvijek onome ko je dobar kandidat, rekao sam vec, nacionalni zastitnici mi ne trebaju, trebaju mi dobri politicari, niposto nacionalisti i sovinisti...
Zašto?

na jeftine fore kupuje glasove neobrazovanih ljudi. covjek je nesposoban za taj nivo vlasti, dobar je za mjesne zajednice.
I kao takav je bolji od bilo kojeg ljigavca koji je do sada bio u Predsjedništvu, zar ne?!
Osim ako ti ne misliš da je bar neko od dosadašnjih članova Predsjedništva BiH bio bolji, pragmatičniji, veći BH patriota i više volio svoju jedinu državu Bosnu i Hercegovinu u poređenju sa Komšom.
Banksy

#236 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by Banksy »

liquidhorse wrote:
za razliku od ive mire ... on je baš žešći kalibar :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#237 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by hrasno38 »

Ovo je jedno od najednostavnijih pitanja na ovome forumu. Zeljko Komsic predstavlja sve one kojima je prvo da su Bosanci i Hercegovci a kao drugo Bosnjaci, Srbi, Hrvati..itd itd. Posto broj onih koje Zeljko zastupa rapidno raste nadam se da njegov sljedeci mandat nece doci u pitanje za razliku od ove dvojice sto sjede sa njim. Jeste, on je mangup, on je dijete Sarajeva i ponasa se upravo onako kako bi trebalo da se ponasamo svi mi koji BiH posmatramo kao vrijednost i koji ne dovodimo u pitanje njeno postojanje i njen integritet. Pustite se supljih prica o pustoj i kulturnoj diplomatiji u kojoj je ova BiH izgubila sve bitke. Ako je diplomatski zabadati nos u tudju drzavu onda je vise nego diplomatski reci da bi mogao dobiti po tom nosu. I nikako ne mogu da shavtim toliku zaostalost onih koji vjeruju da ih eto kao Komsic ne zastupa a zastupa ih kao Covic ili jos gore ona spodoba od Ive Mire Jovica. Ova dvojica su grobari Hrvata u BiH i samo neko na teskim drogama to nakom ovoliko godina ne moze da shvati. Da bogdo su takvi recimo Silajdzic i Tihic i da iskreno se bore za sve gradjane u nasoj drzavi koji ih smatraju svojom u tom slucaju nebi onaj medjed iz Laktasa mogao onako da se ponasa kao ni njegov sizofreni potrcko Vasic. Komsic i ljudi slicni njemu su jedini koji ovoj drzavi mogu ponuditi nadu u bolje sutra ali na zalost ovih "slicnih njemu" u politici skoro da nema ali zato na ovom forumu se krije istinska snaga BiH i bilo bi strasno kada bi se pridodala borbi Zeljke Komsica za bolju Bosnu i Hercegovinu.!
Control panel

#238 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by Control panel »

osa wrote:
zlatan01 wrote:"Članak V
Predsjedništvo
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sastoji se od tri člana: jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, koji je svaki izabran izravno s teritorija Federacije, i jednog Srbina, izravno izabrana sa teritorija Republike Srpske.
1. Izbor i trajanje mandata
a) Članovi Predsjedništva biraju se izravno u svakom entitetu (tako da svaki glasač glasuje za popunjavanje jednog mjesta u Predsjedništvu), sukladno izbornom zakonu kojeg donosi Parlamentarna skupština. Prvi će se izbori, protivno tome, održati sukladno Aneksu 3 Općeg okvirnog sporazuma. Svako upražnjeno mjesto u Predsjedništvu popunjavat će se iz dotičnog entiteta, sukladno zakonu kojeg će usvojiti Parlamentarna skupština."

a ovog podcrtanog nema, jer gospodin komšić se nikad u životu nije izjasnio hrvatom, osim kad se nasmješilo dobro radno mjesto.

a ovo si dobio od pouzdanih izvora, ili iz dobro obavijestenih krugova, ili... ma daj eto ti znas :dance:
essex

#239 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by essex »

liquidhorse wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Zašto?

hebote, dokle je ovaj dayton dogurao da one ljude koji su se davno opismenili i jos prije rata zavrsli fakultete kada se samo na etf-u u sarajevu smatralo ako prodjes galica 50% fakulteta je zavrseno, da se ti ljudi danas nazivaju nepismeni i neobrazovani...a zeljko cini mi se okuplja upravo ovu raju jer svi oni vozaci viljuskara i traktoristi zajdno sa cistacicama su vec odavno u svojim torovima...jad i bjeda daytonskog ucinka...
Last edited by essex on 14/09/2009 15:31, edited 1 time in total.
nineinchnails

#240 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by nineinchnails »

liquidhorse wrote: na jeftine fore kupuje glasove neobrazovanih ljudi. covjek je nesposoban za taj nivo vlasti, dobar je za mjesne zajednice.
A koga bi ti "metnuo" umjesto njega?
seln

#241 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by seln »

liquidhorse wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Iskreno, u porodici nas ima i Bošnjaka i Srba, kum mi je Hrvat i svi su glasali za Komšića.
Zašto?

Ma neka mi, mashallah, imamo ljude od formata...Medjeda Mileta, Hrsuza Covica i Dumbo Tihica...pa ondak uhljupa Harisa, suncokreta Ivanica i njima slicne...svaki bi mogao Obamu zamijeniti...
Control panel

#242 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by Control panel »

liquidhorse wrote:
e neka si nam rekao i neka smo se nagledali sposobnih u predsjednistvu dosada.

Željko samo naprijed neka crknu dusmani. :bih:
vee-jay

#243 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by vee-jay »

osa wrote:
Ljuban wrote:Ja mislim da su Bošnjaci izabrali Komšića jer su u njemu prepoznali bošnjačkog nacionalistu tj.nekoga ko će najbolje zastupati njihove interese.Zaklanjanje iza ustavnih formulacija i priča tipa "ljudina" je čista zahebancija.
i na kraju su opet promašili s izborom, komšić bih nije učinio boljom, funkcionalnijom i nije ju unaprijedio ni u ko0m pogledu, samo je njegov izbor dodatno zakuhao odnose hrvata i bošnjaka, a jegov stil diplomacije odnose sa susjedima.
zato sto mu je vaznija BiH od susjeda.....

:bih:
nineinchnails

#244 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by nineinchnails »

Ovco...idi u svoj tor ovco....

beee...necu...beee...
essex

#245 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by essex »

osa wrote:
Ljuban wrote:Ja mislim da su Bošnjaci izabrali Komšića jer su u njemu prepoznali bošnjačkog nacionalistu tj.nekoga ko će najbolje zastupati njihove interese.Zaklanjanje iza ustavnih formulacija i priča tipa "ljudina" je čista zahebancija.
i na kraju su opet promašili s izborom, komšić bih nije učinio boljom, funkcionalnijom i nije ju unaprijedio ni u ko0m pogledu, samo je njegov izbor dodatno zakuhao odnose hrvata i bošnjaka, a jegov stil diplomacije odnose sa susjedima.
ziku ba ovoga :D ...on na zeljku svaljuje ono sto torasi napravise a covjeka ne da negiraju kao takvog nego mu i nedaju da pravi korake koje vode izvan problema jer vama velikonebulatorima treba problem kako bi ostali na vlasti, nesto poput busha, onog w...a za stil diplomacije, pa vrijeme je da neko "dobrosus(j)edima" odgovar "dobrosus(j)edski", a ko bolje to moze uraditi od komsije?
essex

#246 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by essex »

nineinchnails wrote:Ovco...idi u svoj tor ovco....

beee...necu...beee...
pravo da ti kazem, meni zeljko vise lici na tornjaka...woof, woof...jer ima petlju da kaze ono sto misli a i ne boji se dva vuka, onako bas po bosnaski...
HAVANA

#247 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by HAVANA »

liquidhorse wrote:

Profesore,ima li kad velikog slova? :D
Željkoooo,ja te obožaJem :D :lol: :bih:
and

#248 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by and »

Geronimo81 wrote:
osa wrote:
Tocno taj izbor je pogorsao odnose i stvorio mrznju prema bosnjacima.Isto tako da hrvati izaberu bosnjacima predstavnika bosnjaci bi jos vise mrzili hrvate.Namećanje necega drugima potice mrznju i odbojnost prema drzavi jer sa tom drzavom upravljaju ti koji namecu i ako se zeli mir netreba se mjesati u izbor onog drugog pa kakvog god oni vođu izabrali.Sto se tice Komsica on je zasigurno jedan od rijetkih politicara koji nisu lopovi a razlika između njega i ive mire jovica nije tako velika obojica su bili komunisti i obojica su fikusi .Mene neljuti Komsic samo me ljuti namecanje drugom narodu ko ce ih prestavljati .Sa ovakvim potezima se ne gradi zajednicka BiH vec se rusi.
komšića su izabrali članovi sdp-a,bošnjaci,hrvati,srbi.njihovo je pravo da se demokratskim putem bore za vlast i svoje pozicije.
ne vidim razlog zašto bi to pogoršalo odnose između bošnjaka i hrvata.bošnjaci su glasali za sda,sbih kandidate koji su sdp-u protivnici baš kao i hdz,snsd jer su to skroz različite filozofije i pogledi na život.
hrvati,tj hdz su jedino mogli sa svojim partnerima sda vidjeti da poguraju njihovog kandidata u borbi sa sdp-om.da su to bošnjaci odbili onda bi im se moglo nešto zamjeriti.
sarkić ajid-paša

#249 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by sarkić ajid-paša »

spokojan wrote:
adi62 wrote:A kako bi komentarisao da se slovenci izabrali srbina za gradonacelnika Ljubljane.
Zoran jankovic je porijeklom iz Smederava

please, nemojmo se praviti blesavi.

U bih je troclano predsjednistvo po nacionalnom kljucu. Dok je to tako posteno bi bilo da svaki narod bira svog predstavnika, zar ne?
Narod ne bira kolektivno, bira svaki birac pojedinacno, i ja sam izabrao svog predstavnika po nacionalnom kljucu, Željka komšića iako sam bosnjak-musliman. Moje je uvjerenje, imam pravo da vjerujem, da mene bolje predstavlja hrvat Željko Košić nego bošnjak Haris Silajdzic ili Sulejman Tihic. Moje je uvjerenje da Haris i Tihic idu na djelimicnu podjelu BIH a Željko ide na jedinstvenu BIH, to je osnovni razlog zašto sam glasao za Željka Košića.
liquidhorse

#250 Re: Koga predstavlja Zeljko Komsic?

Post by liquidhorse »

chuchumbamayumbe wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Rambo-Amadeus wrote: evo, generalno ne podrzavam ni ovakvu politiku, nije smisao ici uz nos nekome, nego pokazati djelom da zelis boljitak za sve. jedino je izuzetak kad se bas na osornost mora odgovoriti osornošću, ali mislim da je politika "blažeg pristupa" puno bolja za sve...nema se sta ko jesti sto je Komsic predsjednik, ja cu svoj glas dati uvijek onome ko je dobar kandidat, rekao sam vec, nacionalni zastitnici mi ne trebaju, trebaju mi dobri politicari, niposto nacionalisti i sovinisti...
Zašto?

I kao takav je bolji od bilo kojeg ljigavca koji je do sada bio u Predsjedništvu, zar ne?!
Osim ako ti ne misliš da je bar neko od dosadašnjih članova Predsjedništva BiH bio bolji, pragmatičniji, veći BH patriota i više volio svoju jedinu državu Bosnu i Hercegovinu u poređenju sa Komšom.[/quote]

nije mu posao ljubav nego rezultati. buduci da su ingerencije predsjednistva uglavnom medjunarodni odnosi, ne vidim da je ista postigao na tom planu. bilo u regiji, bilo malo sire. laik i nesposobnjakovic koji kupi jeftine politicke poene kod ljudi koji nemaju pojma sta bi on u stvari trebao da radi. putem nekoih jalijaskih izjava i stavova. to je covjek koji ode u ameriku i ne sretne se ni sa jednim kongresmenom, to je covjek kojem americki podprijedsjednik dodje u goste i ovaj se ni ne susretne s njim. smijesno i pateticno. amoze mu se jer su ljudi neobrazovani, pojma nemaju koja to duznost vlasti. a on, jalijas, zna da se uvuce i da bude popularan a da ne radi svoj posao. ublehas obicni.
Last edited by liquidhorse on 14/09/2009 17:13, edited 1 time in total.
Locked