Da, to kažem. Spreman sam reći da se radi o sjajnom, vrijednom studentu i da je taj prosjek itekako zaslužen. To je znak da je prijemni ispit solidan, ali ne i apsolutni indikator (ne)sposobnosti.reni-90 wrote:ovako bilo je da "uz dozvolu" ministarstva obrazovanja ili kantona ili cega vec
prime kao smaofinansirajuce one koji nisu polozili
i dobro to svi znamo da je samo zbog novca
ali ti ovdje pokusavas da kazes da je neko ko nije spio osvojiti pola bodova na prijemnom ispitu iz elementarne matmatike
poslije sve cistio i imao visok prosjek![]()
i sta je bilo kad si se probudio
ETF
- nellington
#226 Re: Vodic za brucose na ETF
-
Keksich
#227 Re: Vodic za brucose na ETF
Negdje radi, negdje ne radi, pa ko živ ko mrtav.Bušman wrote:Pristup coursewaru ti je omogucen guest accountom. Trebalo bi raditi.
- bosnianidiot
#228 Re: Vodic za brucose na ETF
Ma radi, kako ne radi, otkako sam na ovom fakultetu nisam se loginovao na c2...ko ce se sa time patiti, kad guest account radi bez problemaKeksich wrote:Negdje radi, negdje ne radi, pa ko živ ko mrtav.Bušman wrote:Pristup coursewaru ti je omogucen guest accountom. Trebalo bi raditi.
- frfi.
#229 Re: Vodic za brucose na ETF
samo da potpisem kolegu nellingtona i da kazem da se radi o (meni vrrlo dragoj
) kolegici koja je zasluzila svoj prosjek, svaku ocjenu(valjda mislimo na istu osobu
)... nasa generacija je posebna po tome sto su nam "zavalili" prijemni tako da nije bilo dovoljno ljudi koji su polozili prijemni cak ni da popune neke smjerove(mislim ee) i zato su primili puuuno ljudi koji nisu polozili i rangirali ih po bodovima i razbacali po raznim smjerovima
stele (bar na automatici) ili nema ili je ima u tragovima-ja je barem nikad primijetila nisam... jeste se desavalo da je neko profesoru drazi od nekog drugog ali namjestanje ispita, ispit poloziti "u naturi"-toga fkt nema...(barem koliko ja znam
)
stele (bar na automatici) ili nema ili je ima u tragovima-ja je barem nikad primijetila nisam... jeste se desavalo da je neko profesoru drazi od nekog drugog ali namjestanje ispita, ispit poloziti "u naturi"-toga fkt nema...(barem koliko ja znam
Last edited by frfi. on 06/07/2011 00:04, edited 1 time in total.
- Obuca9
#230 Re: Vodic za brucose na ETF
Samo 29? Svašta...nellington wrote:Šta kaže ovogodišnja statistika (bazirana na preliminarnim rezultatima)?
AE: 79.54 prag za ulazak u budžet, popunjena sva mjesta na budžetu (35) i 10 samofinansirajućih (da AE prima koliko i drugi odsjeci, svi studenti koji su položili prijemni na ovom odsjeku bi bili redovni na budžetu).
EE: 83.18 prag za ulazak u budžet, popunjena sva mjesta na budžetu (45) i 26 samofinansirajućih
TK: 77.44 prag za ulazak u budžet, popunjena sva mjesta na budžetu (45) i 17 samofinansirajućih
RI: 85.94 prag za ulazak u budžet, popunjena sva mjesta na budžetu (45) i 35 samofinansirajućih
Svi koji su položili prijemni ispit - primljeni su. Ispit nije položilo svega 29 kandidata.
-
Keksich
#231 Re: Vodic za brucose na ETF
Garant su htjeli da se iskupe za grijehe protiv generacije 2007. pa su nama dali extra lagan upis da ih više ne bi grizla savjest. 
Hvala na informaciji!
Šta ja znam jel' on tebi sa guest accountom prikazuje baš sve i jel' limited il' je isto. Još sam nova.bosnianidiot wrote:Ma radi, kako ne radi, otkako sam na ovom fakultetu nisam se loginovao na c2...ko ce se sa time patiti, kad guest account radi bez problema
- nellington
#232 Re: Vodic za brucose na ETF
Mislimofrfi. wrote:samo da potpisem kolegu nellingtona i da kazem da se radi o (meni vrrlo dragoj) kolegici koja je zasluzila svoj prosjek, svaku ocjenu(valjda mislimo na istu osobu
![]()
)
- Impavidus
#233 Re: Vodic za brucose na ETF
Jbg takav grah pade da ovu generaciju zapadne promjena oko zadataka i samog sistema bodovanja, te povećanje broja studenata koje Kanton finansira kao i SF. Ovo navedeno je u mnogome uticalo na težinu zadataka.
Zadaci šega prava, uradiš sad pa sad, i njima je bio cilj da što više raje položi da uđu u SF. To je dobro za one koji su na startu imali dosta bodova, da ne govorim za one sa 65+ (nema više 10 bodova za učenika gen., već oni sa prosjekom 5.0 sve 4 godine dobijaju dodatnih 5 bodova - zanimljivo
). Takvih sa 65 i više bodova ove godine ukupno 51. Al' ovi što su u startu bili u minusu sa bodovima, bilo je svega...
Više od pola ima preko 30 bodova, malte ne svi zakucaše prijemni.
Lakši dio prošao, idu 3 mjeseca rahatluka i sve 4 u zrak, a onda navala...
Zadaci šega prava, uradiš sad pa sad, i njima je bio cilj da što više raje položi da uđu u SF. To je dobro za one koji su na startu imali dosta bodova, da ne govorim za one sa 65+ (nema više 10 bodova za učenika gen., već oni sa prosjekom 5.0 sve 4 godine dobijaju dodatnih 5 bodova - zanimljivo
Više od pola ima preko 30 bodova, malte ne svi zakucaše prijemni.
- zlaataan
#234 Re: Vodic za brucose na ETF
Slažem se sa kolegomImpavidus wrote:Jbg takav grah pade da ovu generaciju zapadne promjena oko zadataka i samog sistema bodovanja, te povećanje broja studenata koje Kanton finansira kao i SF. Ovo navedeno je u mnogome uticalo na težinu zadataka.
Zadaci šega prava, uradiš sad pa sad, i njima je bio cilj da što više raje položi da uđu u SF. To je dobro za one koji su na startu imali dosta bodova, da ne govorim za one sa 65+ (nema više 10 bodova za učenika gen., već oni sa prosjekom 5.0 sve 4 godine dobijaju dodatnih 5 bodova - zanimljivo). Takvih sa 65 i više bodova ove godine ukupno 51. Al' ovi što su u startu bili u minusu sa bodovima, bilo je svega...
Više od pola ima preko 30 bodova, malte ne svi zakucaše prijemni.![]()
Prijemni je stvarno smiješan bio, ali da je lanjski bio puuuuuuuuuuuuuno teži, i nije. Ali dobro, ionako ovo je samo početak. Da će kasnije biti teže, u to ne sumnjam
- Obuca9
#235 Re: Vodic za brucose na ETF
Svima koji su se upisali puno sreće, pameti i strpljenja.Impavidus wrote:Jbg takav grah pade da ovu generaciju zapadne promjena oko zadataka i samog sistema bodovanja, te povećanje broja studenata koje Kanton finansira kao i SF. Ovo navedeno je u mnogome uticalo na težinu zadataka.
Zadaci šega prava, uradiš sad pa sad, i njima je bio cilj da što više raje položi da uđu u SF. To je dobro za one koji su na startu imali dosta bodova, da ne govorim za one sa 65+ (nema više 10 bodova za učenika gen., već oni sa prosjekom 5.0 sve 4 godine dobijaju dodatnih 5 bodova - zanimljivo). Takvih sa 65 i više bodova ove godine ukupno 51. Al' ovi što su u startu bili u minusu sa bodovima, bilo je svega...
A posebno mom Pitaru, evo taman pravimo smjenu, ja svoj Master zavrsavam, a ovaj se dečko upisuje. Nemoj da nas brukaš mota, jesi čuo
- Impavidus
#236 Re: Vodic za brucose na ETF
hz__semir wrote:Svima koji su se upisali puno sreće, pameti i strpljenja.Impavidus wrote:Jbg takav grah pade da ovu generaciju zapadne promjena oko zadataka i samog sistema bodovanja, te povećanje broja studenata koje Kanton finansira kao i SF. Ovo navedeno je u mnogome uticalo na težinu zadataka.
A posebno mom Pitaru, evo taman pravimo smjenu, ja svoj Master zavrsavam, a ovaj se dečko upisuje. Nemoj da nas brukaš mota, jesi čuo
Ima nas i na infu sve elektrotehničari
Kakvo brukanje, bude to dobro aBd.
P.s: Vjerovatno od ove sezone još jedna promjena, eto mene na tvoju stranu Koševa
P.p.s: Ostaje nam dogovor jedan, kad uhvatiš vremena, oko etf-a, imaš fore do sredine septembra...
-
Keksich
#237 Re: Vodic za brucose na ETF
Ti šuti, imao si milion dodatnih bodovazlaataan wrote:Slažem se sa kolegom![]()
Prijemni je stvarno smiješan bio, ali da je lanjski bio puuuuuuuuuuuuuno teži, i nije. Ali dobro, ionako ovo je samo početak. Da će kasnije biti teže, u to ne sumnjam
- Impavidus
#238 Re: Vodic za brucose na ETF
Hajd za nas buraniju što nije bilo sekiracije, al' meni za njeg bilo prpa hoće li ga primit ili neće, eto prošlo je sve kako treba.Keksich wrote:Ti šuti, imao si milion dodatnih bodovazlaataan wrote:Slažem se sa kolegom![]()
Zlaja ostavi se foruma idi se pripremaj za olimpijadu i travare u Amsterdamu
- zlaataan
#239 Re: Vodic za brucose na ETF
Pa dobro, bilo je nešto bodova.Impavidus wrote:Hajd za nas buraniju što nije bilo sekiracije, al' meni za njeg bilo prpa hoće li ga primit ili neće, eto prošlo je sve kako treba.Keksich wrote:Ti šuti, imao si milion dodatnih bodovazlaataan wrote:Slažem se sa kolegom![]()
Prijemni je stvarno smiješan bio, ali da je lanjski bio puuuuuuuuuuuuuno teži, i nije. Ali dobro, ionako ovo je samo početak. Da će kasnije biti teže, u to ne sumnjamOn prije prijemnog više nego ja sa prijemnim
![]()
![]()
Joj nemoj mi više prijemnog, odmah se nasekiram kad se sjetim
Pa valjda čovjek može malo odmoriti
-
Keksich
#240 Re: Vodic za brucose na ETF
Sića, nakupi sezlaataan wrote:Pa dobro, bilo je nešto bodova.![]()
Jesi li to i ti kolega? Mašala što nas ima (na forumu to jes'Impavidus wrote:Hajd za nas buraniju što nije bilo sekiracije, al' meni za njeg bilo prpa hoće li ga primit ili neće, eto prošlo je sve kako treba.On prije prijemnog više nego ja sa prijemnim
![]()
![]()
-
Mr. Brightside
#241 Re: Vodic za brucose na ETF
@ zlatan
@ hordas
@ keksic, odmori se malo, uzivaj jos ovo ljeto, imaces vremena da ucis
radujem se studiranju na ovom fakultetu i prosirivanju mog znanja iz elektrotehnike
@ hordas
@ keksic, odmori se malo, uzivaj jos ovo ljeto, imaces vremena da ucis
radujem se studiranju na ovom fakultetu i prosirivanju mog znanja iz elektrotehnike
- krompir i riza
#242 Re: Vodic za brucose na ETF
Puno sreće svima, iskoristite predavanja maximalno ..ja bih opet sve ispočetka- toliko sam uživao u svakom momentu
Meni sad kreće Master- jedva čekam
Ako nekome zapne oko literature, bujrum na pp- rado ću pomoći ako mogu
Sretno svima
Meni sad kreće Master- jedva čekam
Sretno svima
- Sunrise00
#243 Re: Vodic za brucose na ETF
imal' ko da upisuje ove godine 
- Impavidus
#244 Re: Vodic za brucose na ETF
Bolje ti je da nema koliko su vam smanjili

- zlaataan
#245 Re: Vodic za brucose na ETF
Evo da stavim konkurs za buduće kolege.
http://www.etf.unsa.ba/index.php?id=157 ... b255b773da
Smanjili su vam drastično broj redovnih koje primaju na račun Kantona
http://www.etf.unsa.ba/index.php?id=157 ... b255b773da
Smanjili su vam drastično broj redovnih koje primaju na račun Kantona
- Impavidus
#246 Re: Vodic za brucose na ETF
Ljudi se brinu o upisu, ti im aplikacije za android postavljaš, moj Tule... 
- zlaataan
#247 Re: Vodic za brucose na ETF
Moj Mane, zeza me link malo.Impavidus wrote:Ljudi se brinu o upisu, ti im aplikacije za android postavljaš, moj Tule...
- Sunrise00
#248 Re: Vodic za brucose na ETF
mala generacijaImpavidus wrote:Bolje ti je da nema koliko su vam smanjili![]()
- zlaataan
#249 Re: Vodic za brucose na ETF
Toliko je otprilike i nas apliciralo. Upisalo se oko 270-280 studenata.Sunrise00 wrote:mala generacijaImpavidus wrote:Bolje ti je da nema koliko su vam smanjili![]()
nemam pojma koliko inace aplicira ali mislim da ce ove godine oko 250-300 aplicirati
- Sunrise00
#250 Re: Vodic za brucose na ETF
koliko su sluzbeno primali znas li?zlaataan wrote:Toliko je otprilike i nas apliciralo. Upisalo se oko 270-280 studenata.Sunrise00 wrote:mala generacijaImpavidus wrote:Bolje ti je da nema koliko su vam smanjili![]()
nemam pojma koliko inace aplicira ali mislim da ce ove godine oko 250-300 aplicirati