NAJVECA IZDAJA U HISTORIJI BOSNE

Post Reply
kekec

Post by kekec »

Kada nesto radis, radi to kako treba. :razz:
Ako je vec rijec o perspektivi, onda je to:
Image
:-D
Engram::X

Post by Engram::X »

ideologija i aplauz je isti :lol: ...ostalo su nijanse :D
kekec

Post by kekec »

Engram::X wrote:ideologija i aplauz je isti :lol: ...ostalo su nijanse :D
Kako bi prije, tako je i danas,
uz male nijanse. :)
Image

Niste vi bolji nimalo, cak naprotiv. :razz:
OCB

Post by OCB »

Kekec je najbolji. Mogo bi ti bit predsjednik
kekec

Post by kekec »

OCB wrote:Kekec je najbolji. Mogo bi ti bit predsjednik
Ku´s na me´ ?
Prvi post pa bum. :-)
Pricekati cu sa odgovorom, a kada te malo skontam, odgovaram. :)
violentjack

Post by violentjack »

Previse ova kapa lici na kokardu :-)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

violentjack wrote:Previse ova kapa lici na kokardu :-)
Decko, ne znas ti kako kokarda izgleda

Da si hotio znati bio bi ovdje a ne tamo (gdje je relativno sigurno od invazije kokardi)
kekec

Post by kekec »

violentjack wrote:Previse ova kapa lici na kokardu :-)
Ova kapa lici na mnoge kape koje su nosili pripadnici raznih vojnih formacija.
Razlika je u znaku koji je stavljan na kapu. A bilo ih je i ovakvih i onakvih. :-)
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

kekec wrote:
Engram::X wrote:prijatelju...sta mislis da se bacis na djeciju knjizevnost :shock:
za pocetak kakve slikovnice..za "djecu" sa posebnim potrebama :-)
zeljnih nacionalizma u rukavicama
Image
Fair, zahvali se co´eku na ovako dobroj ideji.
On i ovakvi kao on (kiseline, seljacke diplomate, kikirikici i sl) ce
biti glavna citalacka publika. :)
Vec ih vidim kako se vesele i radosno pljescu rukicama. :-D
kekec vidim pominjes i mene al ne skontah nista,pa te moram pitat sto sam nekog vec pito:Jesil'htio biti duhovit(smijesan) il pametan(inteligentan) sa ovim komentarom.Neznam kako da shvatim.

neznam sta tebe prenese,barem si ti imo normalne(citaj bez mrznje) komentare
Fair Life

Post by Fair Life »

Engram::X wrote:prijatelju...sta mislis da se bacis na djeciju knjizevnost :shock:
Image
Prekasno ! Vec je napisano.

Image
kekec

Post by kekec »

DiplomataSaSela wrote:
kekec wrote:
Image
Fair, zahvali se co´eku na ovako dobroj ideji.
kekec vidim pominjes i mene al ne skontah nista,pa te moram pitat sto sam nekog vec pito:Jesil'htio biti duhovit(smijesan) il pametan(inteligentan) sa ovim komentarom.Neznam kako da shvatim.
Diplomato, vrlo rijetko zelim da ispadnem duhovit ili pametan (a ovo si jedanput "Prenj-a" pitao, da te podsjetim). U svojim postovima nastojim biti realan. Pokusavam sa distance posmatrati sve oko sebe, uzeti u obzir sve poznate i dostupne cinjenice i onda komentarisati.
Citajuci sve ove komentare, pisane od strane mnogih forumasa, dosao sam do odredjenih zakljucaka. Jedan od njih je da ima par grupa forumasa koji, po mojoj procjeni, svojim postovima, prepunim stranackom, nacionalisticko-sovinistickom, kao i vjerskom ideologijom, cine lose buducnosti ove zemlje. Oni Bosnu vide ili zele kao drzavu samo jednog naroda i jedne religije. To tako jasno izbija izmedju redova njihovih postova, da je to vise i slijepcu jasno. Pogledaj npr. jednu grupu: Bosnjakagu, H2SO4, engram,nosikiriki,... pa ce biti jasnije. Po meni, oni se ne razlikuju od istocno-zapadnih susjeda koji bi ovu zemlju pocijepali za tren oka.
Posto ja mislim, kratko i jasno, da je Bosni vise dosta ideologija, sjeckanja, djeljenja i slicno, cesto kriticki komentarisem postove koji se kose sa mojim misljenjima i ubjedjenjima.
Smatram da u mom pisanju nema mrznje. To kao prvo. Kao drugo, u gornjem mom postu sam i tebe imenovao. Da li sam pogrijesio, ne znam, to jedino ti mozes znati. Tvoji postovi su cesto u suprotnosti sa mojim stavovima i zbog toga si mi ostao u memoriji. Da li si ti pisao ono sto ne mislis ili ja nisam dobro razumio smisao tvog pisanja, u ovom momentu ne znam. Ne bih se sada dao u potragu za svim sto si napisao, ali ja se izvinjavam ako sam te pogresno ocijenio, svrstao i gore imenovao. Samo, ponavljam, moguca je greska, ali mrznja sigurno nije.
Vrijeme i naredni nasi postovi ce objelodaniti istinu.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

kekec wrote: Diplomato, vrlo rijetko zelim da ispadnem duhovit ili pametan (a ovo si jedanput "Prenj-a" pitao, da te podsjetim). U svojim postovima nastojim biti realan. Pokusavam sa distance posmatrati sve oko sebe, uzeti u obzir sve poznate i dostupne cinjenice i onda komentarisati.
Citajuci sve ove komentare, pisane od strane mnogih forumasa, dosao sam do odredjenih zakljucaka. Jedan od njih je da ima par grupa forumasa koji, po mojoj procjeni, svojim postovima, prepunim stranackom, nacionalisticko-sovinistickom, kao i vjerskom ideologijom, cine lose buducnosti ove zemlje. Oni Bosnu vide ili zele kao drzavu samo jednog naroda i jedne religije. To tako jasno izbija izmedju redova njihovih postova, da je to vise i slijepcu jasno. Pogledaj npr. jednu grupu: Bosnjakagu, H2SO4, engram,nosikiriki,... pa ce biti jasnije. Po meni, oni se ne razlikuju od istocno-zapadnih susjeda koji bi ovu zemlju pocijepali za tren oka.
Posto ja mislim, kratko i jasno, da je Bosni vise dosta ideologija, sjeckanja, djeljenja i slicno, cesto kriticki komentarisem postove koji se kose sa mojim misljenjima i ubjedjenjima.
Smatram da u mom pisanju nema mrznje. To kao prvo. Kao drugo, u gornjem mom postu sam i tebe imenovao. Da li sam pogrijesio, ne znam, to jedino ti mozes znati. Tvoji postovi su cesto u suprotnosti sa mojim stavovima i zbog toga si mi ostao u memoriji. Da li si ti pisao ono sto ne mislis ili ja nisam dobro razumio smisao tvog pisanja, u ovom momentu ne znam. Ne bih se sada dao u potragu za svim sto si napisao, ali ja se izvinjavam ako sam te pogresno ocijenio, svrstao i gore imenovao. Samo, ponavljam, moguca je greska, ali mrznja sigurno nije.
Kekec, mislim da se mirne dushe moze diplomata izbaciti iz one gore navedene grupe. I te kako ima stavova s kojima se ni ja ne slazem, ali ipak mislim da se s tim covjekom moze voditi diskusija. Eh kad bi i ostali (ne samo na ovom forumu) koji misle kao on dozvolili sebi da se s njima ljudski RAZGOVARA i da im se pokusa podastrijeti i koji argument.

Ali tesko...

Nego, ne vidim sikikikikirikija. :D Da se nije dao u potragu za nama? :lol:

Potrosice jadjo lovu sto na lotu dobi... :sad:
A trebalo je to dobiti, pa svijetom putovati da se narod pameti nauci, moj ti onaj.... :-) :D

Pozdrav i laku noc! :)
kekec

Post by kekec »

Vodenjak, vrlo je tesko sve pohvatati na forumu. Ima toga, mozda i previse. Lako je pogrijesiti, ali kada se greska uoci mora se i ispraviti.
Sto se tice "nosikirikija", ne brinem. I zasto. Ne dolazi on ovamo tako cesto. Draza je njemu EU, nego ova nasa betinja.

Lahka i tebi noc.
Engram::X

Post by Engram::X »

u zdravlju & rahatluku...

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

Engram::X wrote:u zdravlju & rahatluku...

http://www.bima.co.ba/dr/bojovnik.jpg[/img]
Image
DiplomataSaSela

kekec wrote:
DiplomataSaSela wrote:
kekec wrote: Fair, zahvali se co´eku na ovako dobroj ideji.
Diplomato, vrlo rijetko zelim da ispadnem duhovit ili pametan (a ovo si jedanput "Prenj-a" pitao, da te podsjetim). U svojim postovima nastojim biti realan. Pokusavam sa distance posmatrati sve oko sebe, uzeti u obzir sve poznate i dostupne cinjenice i onda komentarisati.
Vidis,to i jest nas najveci problem.Sto svi mislimo da smo u pravu i pokusavamo sa ubjedjivanjem sto poslije prerasta u vrijedjanje.I ako se necije misljenje kosi sa necijim taj drugi je odmah lud ili nenormalan i treba ga kritikovat(mrziti,vrijedjati).Sto se mene tice sve sto sam napiso tako i mislim.Ja sam Bosnjak,Bosanac i nije me stid.Ratovo sam od prvog dana,i nije me stid.Aliju sam postovo kao predsjednika i komandanta(i volio) i nije me stid.Smatram ga vise pozitivnim nego negativnim i nije me ni toga stid.Evo i ti si me svrsto u neke grupe(neznam samo na osnovu cega) i ne stidim se ni toga.Eto ko sto vidis moje se misljenje kosi sa tvojim.I sta .Trebas me kritikovat,ili ruzit ili mislit da sam lud.Ti si volio onaj sistem,mislis da nam je ova gore kapica perspektiva...to se opet kosi sa mojim ubjedjenjem al mi ne pada na pamet da te kritikujem ili ne daj Boze mrzim a ne mislim te ni ubjedjivat da nisi u pravu.Jos mi je i drago sto je tako.Vidis kako su zavrsile ove drzave(sistemi)gdje su svi mislili isto(ili morali).
I ono sto se cesto pitam,kakva je uopste svrha porediti Tita i Aliju.
Neko ce reci onda nam je bilo lijepo a sa Alijom smo ratovali pa nam bilo ruzno.Nadam se da se slazes da to nije odgovor...
POZDRAV

[/b]
H2SO4

Post by H2SO4 »

DiplomataSaSela wrote:
kekec wrote:
DiplomataSaSela wrote: kekec vidim pominjes i mene al ne skontah nista,pa te moram pitat sto sam nekog vec pito:Jesil'htio biti duhovit(smijesan) il pametan(inteligentan) sa ovim komentarom.Neznam kako da shvatim.
Vidis,to i jest nas najveci problem.Sto svi mislimo da smo u pravu i pokusavamo sa ubjedjivanjem sto poslije prerasta u vrijedjanje.I ako se necije misljenje kosi sa necijim taj drugi je odmah lud ili nenormalan i treba ga kritikovat(mrziti,vrijedjati).Sto se mene tice sve sto sam napiso tako i mislim.Ja sam Bosnjak,Bosanac i nije me stid.Ratovo sam od prvog dana,i nije me stid.Aliju sam postovo kao predsjednika i komandanta(i volio) i nije me stid.Smatram ga vise pozitivnim nego negativnim i nije me ni toga stid.Evo i ti si me svrsto u neke grupe(neznam samo na osnovu cega) i ne stidim se ni toga.Eto ko sto vidis moje se misljenje kosi sa tvojim.I sta .Trebas me kritikovat,ili ruzit ili mislit da sam lud.Ti si volio onaj sistem,mislis da nam je ova gore kapica perspektiva...to se opet kosi sa mojim ubjedjenjem al mi ne pada na pamet da te kritikujem ili ne daj Boze mrzim a ne mislim te ni ubjedjivat da nisi u pravu.Jos mi je i drago sto je tako.Vidis kako su zavrsile ove drzave(sistemi)gdje su svi mislili isto(ili morali).
Neko ce reci onda nam je bilo lijepo a sa Alijom smo ratovali pa nam bilo ruzno.Nadam se da se slazes da to nije odgovor...
POZDRAV

[/b]

bravo diplomato!

vidis,oni su ipak naucili da neistomisljenike -po kratkom postupku,a posto je to nemoguce u demokratiji i na forumu onda pjene i vrijedjaju

:D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote:
POZDRAV

[/b]
Hajde rekoh, kad sam reagovao na ono kekecovo tebi upuceno, da onda ni tebi ne ostanem duzan. Ja koliko sam shvatio kekeca cak se i izvinuo ako je pogrijesio. Trebao bi i ti to postivati. Ili...?

Evo me ko advokat ebo te... :-? :)

Nego, samo bih se osvrnuo na drugi dio toga sto si napisao. Znas, diplomato, niko od nas ne bi zelio da se vrijeme komunizma vrati. Probajte vec jednom to da shvatite i ti i tvoji istomisljenici.

To da mi to zelimo su tebe prevarili tvoji sadasnji lideri pocev od Alije pa na ovamo i samo vas vuku za nos pricajuci vam te bajke. I tebi i cijelom narodu evo vec petnaestak godina.
I zapravo BAS U TOME da ste vi tako ubijedjeni da mi zelimo nazad komunizam, Jugoslaviju i ne znam ti ja sta jos, je u stvari nas obostrani problem. I vas koji ste toliko zaslijepljeni sadasnjim liderima, njihovoj slatkorjecivosti, neosnovanim obecanjima i sumnjivim namjerama, a i nas zato sto ne mozemo da vam dokazemo da bivsa Jugoslavija nema prakticno nista sa ratom nego da je isti (rat) produkt bolesnih umova i nista drugo!

Kazes da smo voljeli onaj sistem.
Apsurd!
Ne radi se o nikakvoj ljubavi diplomato. Samo nenormalan covjek moze da voli "sistem" ili "drzavu".

Sta je drzava? Drzava je institucija koja nam zapravo ogranicava nasa prava da bi uvela reda u nase zivote i da bi svi mi koji pripadamo toj drzavi funkcionisali. Drzava donosi zakone, provodi ih i kaznjava one koji ih se ne pridrzavaju. Drzava nas ceka na granicama i pregledava nam torbe, drzava nam ne da da prebrzo vozimo svoje aute cak i kad nam je to cejf, drzava nas jednostavno drzi u suri!

I tako i treba da bude! I samo to! Voljeti to je suludo jer tu nema sta da se voli ili ne voli vec jednostavno da se postuje!

Zato, kada mi isticemo Jugoslaviju i Broza, hocemo samo da kazemo da moze i drugacije nego danas (cak i kod nas ovako izmijesanih) jer su mnogi postali kratke pameti pa pozaboravljali. Danas nemamo drzave, nemamo zakona, a i ako imamo zakona niko ih se ne pridrzava, danas imamo lopovluk kojeg drzava u stvari stiti!

Vas strah od komunizma i Jugoslavije je zapravo najveci garant vasim liderima da mogu nastaviti da rade sta hoce i kako hoce, a eventualni nas uspjeh da vama dokazemo da sve to sto smo imali i nije bio samo tamni vilajet je njihova najveca nocna mora!

Nas napadaju(te) da smo za jednoumlje, komunizam, diktatorstvo i sl. a s druge strane vi podrzavate one koji kompletnu bosansku populaciju drze sabijenu u torove kao u pretis-lonce. Vi koji slijepo vjerujete u ideje koje plasiraju te vladajuce individue su zapravo u dubokoj hipnozi i pitanje je ko ce, kad i hoce li ikad neko pljesnuti rukama i probuditi vas. :sad:

Shvatite da je osnovna razlika u tome da mi ZNAMO sta smo izgubili a vi se NADATE da cete dobiti sto vam se obecava!

Ziv mi bio....
H2SO4

Post by H2SO4 »

jao,svrsit cu :lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

H2SO4 wrote:jao,svrsit cu :lol:
... i ispariti, ko i svaka kiselina :P :D
H2SO4

Post by H2SO4 »

Vodenjak wrote:
H2SO4 wrote:jao,svrsit cu :lol:
... i ispariti, ko i svaka kiselina :P :D
ali dok se to ne desi ima da izgore pojedini :D
DiplomataSaSela

Vodenjak wrote:
DiplomataSaSela wrote:
POZDRAV

[/b]
Hajde rekoh, kad sam reagovao na ono kekecovo tebi upuceno, da onda ni tebi ne ostanem duzan. Ja koliko sam shvatio kekeca cak se i izvinuo ako je pogrijesio. Trebao bi i ti to postivati. Ili...?

Evo me ko advokat ebo te... :-? :)

Nego, samo bih se osvrnuo na drugi dio toga sto si napisao. Znas, diplomato, niko od nas ne bi zelio da se vrijeme komunizma vrati. Probajte vec jednom to da shvatite i ti i tvoji istomisljenici.

To da mi to zelimo su tebe prevarili tvoji sadasnji lideri pocev od Alije pa na ovamo i samo vas vuku za nos pricajuci vam te bajke. I tebi i cijelom narodu evo vec petnaestak godina.
I zapravo BAS U TOME da ste vi tako ubijedjeni da mi zelimo nazad komunizam, Jugoslaviju i ne znam ti ja sta jos, je u stvari nas obostrani problem. I vas koji ste toliko zaslijepljeni sadasnjim liderima, njihovoj slatkorjecivosti, neosnovanim obecanjima i sumnjivim namjerama, a i nas zato sto ne mozemo da vam dokazemo da bivsa Jugoslavija nema prakticno nista sa ratom nego da je isti (rat) produkt bolesnih umova i nista drugo!

Kazes da smo voljeli onaj sistem.
Apsurd!
Ne radi se o nikakvoj ljubavi diplomato. Samo nenormalan covjek moze da voli "sistem" ili "drzavu".

Sta je drzava? Drzava je institucija koja nam zapravo ogranicava nasa prava da bi uvela reda u nase zivote i da bi svi mi koji pripadamo toj drzavi funkcionisali. Drzava donosi zakone, provodi ih i kaznjava one koji ih se ne pridrzavaju. Drzava nas ceka na granicama i pregledava nam torbe, drzava nam ne da da prebrzo vozimo svoje aute cak i kad nam je to cejf, drzava nas jednostavno drzi u suri!

I tako i treba da bude! I samo to! Voljeti to je suludo jer tu nema sta da se voli ili ne voli vec jednostavno da se postuje!

Zato, kada mi isticemo Jugoslaviju i Broza, hocemo samo da kazemo da moze i drugacije nego danas (cak i kod nas ovako izmijesanih) jer su mnogi postali kratke pameti pa pozaboravljali. Danas nemamo drzave, nemamo zakona, a i ako imamo zakona niko ih se ne pridrzava, danas imamo lopovluk kojeg drzava u stvari stiti!

Vas strah od komunizma i Jugoslavije je zapravo najveci garant vasim liderima da mogu nastaviti da rade sta hoce i kako hoce, a eventualni nas uspjeh da vama dokazemo da sve to sto smo imali i nije bio samo tamni vilajet je njihova najveca nocna mora!

Nas napadaju(te) da smo za jednoumlje, komunizam, diktatorstvo i sl. a s druge strane vi podrzavate one koji kompletnu bosansku populaciju drze sabijenu u torove kao u pretis-lonce. Vi koji slijepo vjerujete u ideje koje plasiraju te vladajuce individue su zapravo u dubokoj hipnozi i pitanje je ko ce, kad i hoce li ikad neko pljesnuti rukama i probuditi vas. :sad:

Shvatite da je osnovna razlika u tome da mi ZNAMO sta smo izgubili a vi se NADATE da cete dobiti sto vam se obecava!

Ziv mi bio....
Da ti probam odgovoriti ovako na brzinu jer sam malo u frci.
Prvo za kekeca.Ne mislim da sam mu ista ruzno napiso ili mislio.Ako jesam nek mi oprosti.Nisam htio.Cak volim njegove komentare,napiso sam zasto(iako se ne slazem potpuno)
I samo jos ,posto nemam vremena,ovo da bivsa Jugoslavija nema nista prakticki sa ratom.Ne mogu da vjerujem da ovo mislis.Pa ciji je produkt JNA,KOS,oficiri koji su planirali i vodili rat,ciji su planovi za rat(RAM)
gdje su se skolovali ti bolesni umovi koje pominjes,ciji su tenkovi,avioni,granate,... da ne nabrajam dalje.Da nisu mozda Alijini.
I vjeruj da me niko ne vuce za nos niti slusam icije bajke a nemam ni lidera.Za komunizam i Jugoslaviju ne brinem,takodje(ne znaci da mi nije bilo lijepo).Istorija,nepovratna.Ne samo kod nas nego i svijetu(komunizam)
I je li mislis da to sto "ZNATE sta ste izgubili"(tvoje rijeci i podjele) i stalno forsiranje toga "znanja" mislis da ce nam to donijeti bolju buducnost.Srbi su tako poceli pricat sta su izgubili(istorija) pa znamo kako su zavrsili(kolektivno ludilo)
Pozdrav
Vodenjak

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote:
I samo jos ,posto nemam vremena,ovo da bivsa Jugoslavija nema nista prakticki sa ratom.Ne mogu da vjerujem da ovo mislis.Pa ciji je produkt JNA,KOS,oficiri koji su planirali i vodili rat,ciji su planovi za rat(RAM)
gdje su se skolovali ti bolesni umovi koje pominjes,ciji su tenkovi,avioni,granate,... da ne nabrajam dalje.

Pogresno si shvatio ili ja nisam bio jasan. Mislio sam da Jugoslavija nije bila UZROK rata a to sto si nabrojao je samo nesto sto su iskoristili iz iste da bi uradili sto su uradili.

I je li mislis da to sto "ZNATE sta ste izgubili"(tvoje rijeci i podjele) i stalno forsiranje toga "znanja" mislis da ce nam to donijeti bolju buducnost.Srbi su tako poceli pricat sta su izgubili(istorija) pa znamo kako su zavrsili(kolektivno ludilo)

Pozdrav
Ne zamjeri za to na koji nacin se odnosim prema onima s kojima diskutujem. Ako vec iznosim oprecno misljenje onda ga i upucujem konkretno tome (ili tim) s kojima diskutujem. Ako grijesim u procijeni pojedinih, onda me oni isprave.

Kao sada ti :)

A sto se tice "znanja" i "SAznanja", licno mislim da nam SAMO to moze donijeti bolje sutra! Nikakvi osjecaji, nikakva mrznja, nikakva zloba! Samo nam tri stvari mogu pomoci:

Znanje, znanje i znanje!

Pozdrav i cujemo se!
margareta

Post by margareta »

Zdrav pogled iz jednoga ugla jednoj osobi je mentalno nemoguc.
Pogled iz vise uglova :-) BETON i bukva :-)

PS.Vodenjace ovo nije za tebe.
kekec

Post by kekec »

[quote="H2SO4"]
bravo diplomato!
vidis,oni su ipak naucili da neistomisljenike -po kratkom postupku,a posto je to nemoguce u demokratiji i na forumu onda pjene i vrijedjaju
:D[/quote]

"Hajvanu" jedan.
Gdje ti vidis "kratki postupak". :? "Pjene" takodje nema, mozda si ti na nju navikao, jer je to popratna pojava kod H2SO4. :)
P.S.
Ovo gore "hajvan", sto znaci, kako vjerovatno i sam znas: stoka, nemoj shvatiti kao uvredu. Mene neko /mislim Foton/ nazva "coban" na jednoj temi, pa kao cobanu je stoka najvece blago, draga mu je. U tom smislu, shvati "hajvanu" kao "dragi" ili "druze". :-D
Post Reply