Ako Bog dragi da sutracemo Tursku pobjediti.

kako god okrenes, vaske je donji - ako turci dobiju, onda je to dokaz da je on u stvari iskompleksirani turcin, a ako bih dobije jos gore po njegaJazz_Junkie wrote:Danas cemo vidjeti da li je Vaso u pravu.
Ma ako Bosna dobije, Vaso ce na svom blogu objaviti raznovrsne teorije zavjere.dallton wrote:kako god okrenes, vaske je donji - ako turci dobiju, onda je to dokaz da je on u stvari iskompleksirani turcin, a ako bih dobije jos gore po njegaJazz_Junkie wrote:Danas cemo vidjeti da li je Vaso u pravu.
mozda ovako : "izmisljena tvorevina mz-a kojoj se daju fudbalske pobjede da bi mislila da postoji - al nece ta sreca dugo trajati, jer srpski narod ne priznaju loptu s kojom se na tom terenu igra"Jazz_Junkie wrote:Ma ako Bosna dobije, Vaso ce na svom blogu objaviti raznovrsne teorije zavjere.dallton wrote:kako god okrenes, vaske je donji - ako turci dobiju, onda je to dokaz da je on u stvari iskompleksirani turcin, a ako bih dobije jos gore po njegaJazz_Junkie wrote:Danas cemo vidjeti da li je Vaso u pravu.

Govori u svoje imeHrvoje_Hrvatinic wrote:Ja osobno ne poznajem ni jednog Hrvata ( a ni Srbina) iz BiH koji navija za BiH repku. Razlika između njih je možda jedino što velika većina Srba navija protiv BiH, dok većinu Hrvata zaboli uvo za igranje BiH repke i ne zna da ima neka utakmica, pa je stoga i ne mrze.Sezam wrote:
Srbi i Hrvati koji navijaju za BiH od prvog dana, a ja ih licno znam nekoliko, navijaju zato sto vole svoju zemlju, a ne zbog nekog dodvoravanja...zajebi tu pricu...
Mislim da se stvar pogrešno postavlja, pogrrešno je smatrati da će Srbi i Hrvati odjednom zavoljeti BiH reprezantaciju ,već prvi korak treba biti kako ostvariti da je oni ne mrze i ne žele njen poraz - znači i potpuna ravnodušnost je već korak naprijed. Drugi korak je da Srbi i Hrvati steknu određene simpatije prema BiH Izabranoj vrsti, tek kasnije bi mogli govoriti o nekakvom navijanju. Ali treba biti realan, i ako se to ostvari, uvjek že 99% Hrvata i Srba navijati prvenstveno za HR i SR, a navijanje za BiH bi imalo sekundarni značaj.
O cemu ti matereti pa ti si izkompleksiran totalno zar nevidis o cemu ja pisem tu? ili ne razumijes sta ces nisi ti kriv. A ovo od "Musa Ćazim Ćatic, 1905. god" pametnom sve kaze malo se skoluj o cemu on pise. Sigurno nepise o Bobanovoj tvorevini od 92.Silkwood wrote:BHCluster wrote:Za one koje neznaju niti jednog Srbina ni Hrvata sto navijaju za Bosnu i Hercegovinu da vas upoznam:
Željko Komšić - Član Predsjedništva BIH
(Hrvat)
Marjan Mijajlović
(Srbin)
Hajmo sada izgovori...
Emir Kusturica
(Bošnjak)
Dževad Galijašević
(Bošnjak)
HERCEG-BOSNI
Herceg-Bosno, majko moja mila,
Sliko raja, slavo srca moga!
Ponizno se moja klanja vila
Pred podnožjem velicanstvu Tvoga.
I u žaru beskrajne ljubavi
Pjesmom svaki cjelivam Ti kraj;
Tvome polju, kršu i dubravi
Nudjajuci topli zagrljaj.
O, Tvoje je ponosito stijenje:
U njemu se živi krije plam.
Ono naše sveto je znamenje,
Ono naše ljubavi je hram!
Na njemu nam slavna prošlost sniva:
Cilik puške i handžara zvek;
Al" vilinsko još se kolo vije
Uz narodne naše pjesme jek.
S Tvoje grude svaka mila travka
Prica Tvoga velicanstva sjaj;
Krvlju svojih junackih sinova
Ti si svaki natopila kraj.
Sveta mi je povjesnica Tvoja,
K"o i Tvoga plavog neba krug;
O, ljubim Te, domovino moja,
Ljubim Tvoju livadu i lug!
Ljubi mi Te svaki kucaj srca
I duše mi svaki topli dah,
I pod hladnim ljubit ce Te grobom
Moj mrtvacki pepeo i prah!
Musa Ćazim Ćatic, 1905. god
(bošnjak)
![]()
![]()
![]()
Klaster, ja ti samo pokazujem kako stvari iz moje perspektive izgledaju.BHCluster wrote:@Silkwood
tebi su izgleda svi odgovori od prilike ovkvi na pitanje "sto varas na ispitu" ti odgovars "pa i drugi to rade"...![]()
![]()
![]()
![]()
Nemoj misliti da te vrijedam, jer mozda ti neznas drugacije odgovoriti, reko nisi u stanju da razumijes sta sam napisao pa nisi ni u stanju da dadnes adekvatan odgovor...
promijeni perspektivu. bosanska reprezentacija u nogometu nije protiv tebe. priznajem ja tebi da ti volis svalerku vise od zene, ali ti je zena(bosna) rodila djecu.Silkwood wrote:Klaster, ja ti samo pokazujem kako stvari iz moje perspektive izgledaju.BHCluster wrote:@Silkwood
tebi su izgleda svi odgovori od prilike ovkvi na pitanje "sto varas na ispitu" ti odgovars "pa i drugi to rade"...![]()
![]()
![]()
![]()
Nemoj misliti da te vrijedam, jer mozda ti neznas drugacije odgovoriti, reko nisi u stanju da razumijes sta sam napisao pa nisi ni u stanju da dadnes adekvatan odgovor...
blackepeace wrote:Jesu li to ovi ?Lud i ponosan wrote:80% Srba navija za ovu BH repku.
http://www.youtube.com/watch?v=L8RRkkj7XRA
http://www.youtube.com/watch?v=diN7uoQp ... re=related
Dajte ljudi... jel vam stvarno toliko stalo da Srbi i Hrvati navijaju sa vama da morate i umišljati ?
To što par pojedinaca navija za reprezentaciju je izuzetak. Bilo je Srba i Hrvata u ABIH ali bilo je i Bošnjaka u VRS.
To su izuzetci i nebitna stvar kad pričamo u širem kontekstu.
Pa vidiš, govorim u svoje ime, napisao sam na početku - ja osobno, znači ne negiram mogućnost da potoje i takvi Srbi i Hrvati koji navijaju za BIH, vjerojatno ima poneki.... samo sam napisao sda ih ja osobno ne poznajem nijednog.komeba wrote:Govori u svoje imeHrvoje_Hrvatinic wrote:Ja osobno ne poznajem ni jednog Hrvata ( a ni Srbina) iz BiH koji navija za BiH repku. Razlika između njih je možda jedino što velika većina Srba navija protiv BiH, dok većinu Hrvata zaboli uvo za igranje BiH repke i ne zna da ima neka utakmica, pa je stoga i ne mrze.Sezam wrote:
Srbi i Hrvati koji navijaju za BiH od prvog dana, a ja ih licno znam nekoliko, navijaju zato sto vole svoju zemlju, a ne zbog nekog dodvoravanja...zajebi tu pricu...
Mislim da se stvar pogrešno postavlja, pogrrešno je smatrati da će Srbi i Hrvati odjednom zavoljeti BiH reprezantaciju ,već prvi korak treba biti kako ostvariti da je oni ne mrze i ne žele njen poraz - znači i potpuna ravnodušnost je već korak naprijed. Drugi korak je da Srbi i Hrvati steknu određene simpatije prema BiH Izabranoj vrsti, tek kasnije bi mogli govoriti o nekakvom navijanju. Ali treba biti realan, i ako se to ostvari, uvjek že 99% Hrvata i Srba navijati prvenstveno za HR i SR, a navijanje za BiH bi imalo sekundarni značaj.
Konačno i glas razuma.djulba wrote:hajde ba manite se svi šuplje priče . neka navija ko za koga hoće a i ove izjave političara nisu vrijedne spomena.
Isto tako, ja osobno ne poznajem nijednog koji sutra neće navijati za BiH. Subjektivno je uvijek varljivo i varira od osobe do osobe. Objektivno je jedino što vrijedi, a objektivno je da je mnogo više Hrvata i Srba koji navijaju za BiH nego što žele političari da priznaju i upravo se zbog toga ne treba baviti time šta pričaju.Hrvoje_Hrvatinic wrote: Pa vidiš, govorim u svoje ime, napisao sam na početku - ja osobno, znači ne negiram mogućnost da potoje i takvi Srbi i Hrvati koji navijaju za BIH, vjerojatno ima poneki.... samo sam napisao sda ih ja osobno ne poznajem nijednog.
Hoces, da ti, OSOBNO, upoznas vise od jednog srbina/srpkinju, hrvata/hrvaticu koji navija za BiH reprezentaciju?Pa vidiš, govorim u svoje ime, napisao sam na početku - ja osobno, znači ne negiram mogućnost da potoje i takvi Srbi i Hrvati koji navijaju za BIH, vjerojatno ima poneki.... samo sam napisao sda ih ja osobno ne poznajem nijednog.
suncica24 wrote:Hoces, da ti, OSOBNO, upoznas vise od jednog srbina/srpkinju, hrvata/hrvaticu koji navija za BiH reprezentaciju?Pa vidiš, govorim u svoje ime, napisao sam na početku - ja osobno, znači ne negiram mogućnost da potoje i takvi Srbi i Hrvati koji navijaju za BIH, vjerojatno ima poneki.... samo sam napisao sda ih ja osobno ne poznajem nijednog.
Javi se na pp, rado cu zaraditi taj sevap razbijajuci tvoje nacionalisticke iluzije
I udruzenje alkoholicara iz Dobrinje ima svoju himnu: "Od rakije nema bolje zene!". Prilikom intoniranje iste clanovi ne smiju stajati mirno, nego se moraju klatiti naprijed-nazad. I jos je interesantno da im je na zastavi "srk i cepic".veljaca wrote:dallton wrote:e hajd sad nek izvedu tu gore napisanu himnu na svjetskom prvenstvu ili pred un-om...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
znam da i udruzenje pcelara iz sanice donje ima svoju himnu ...... Svako navijacko udruzenje ima takodjer svoju himnu .....
ali SAMO JE JEDNA himna priznate drzave Bosne i Hercegovine
Dodi da se upoznamoHrvoje_Hrvatinic wrote:
Pa vidiš, govorim u svoje ime, napisao sam na početku - ja osobno, znači ne negiram mogućnost da potoje i takvi Srbi i Hrvati koji navijaju za BIH, vjerojatno ima poneki.... samo sam napisao sda ih ja osobno ne poznajem nijednog.