ALTA Centar
-
StupskaBitanga
#226 Re: ALTA Centar
ma kakva Alta
Robot na američki način
Robot na američki način
- BiH-x
#227 Re: ALTA Centar
Hajde, bar ce okolina biti uredjenaDeriguz wrote:bezveze izgleda skroz

- respo
#228 Re: ALTA Centar
vec vidim pola ovih trotoara i travnatih povrsina zauzeto parkiranim autima
- hopi
#229 Re: ALTA Centar
slažem se, mogo bi kum tu do ulaznih vrata zaštekat G2D.
- alibaba_i_30_godina
#230 Re: ALTA Centar
Nije tacno da se ne smije drzati zena za ruku.zonbirile wrote:jarane spoj ,a ne sudar civilizacija.U BBI ne smiješ držati ženu za ruku,nema gicetine,pive,mis Piggy,a ovde teksaški bar,štanga za muške ženske,strip tizovi,konobarice u toplesima na rolama,ludnica.I da vidimo koji će biti posjećeniji,naravno trav se ne kosi nego puši,sve u dimu..vauu.
Sve ostalo je tacno, ali to je njihova poslovna politika i ima da se prihvati - a koliko znam ipak je dobro prihvacena jer dosta ljudi ide u BBI, pogotovo vikendom.
Alta mi se ne svidja, barem ovo dosad i pravo mi je zao, da ne kazem krivo, sto je zaklonila Uniticove nebodere. Bilo bi dosta bolje da se na onom mjestu napravio neki lijep park a na mjestu gdje treba da se gradi novi Holiday Inn ovaj trzni centar, buduci da od novog Holiday Inna izgleda nema nista.
-
krusty
#231 Re: ALTA Centar
nece u pocetku dok ne poizvaljuju ovi nocni "trkaci" ove stubice ili povisene trotoarerespo wrote:vec vidim pola ovih trotoara i travnatih povrsina zauzeto parkiranim autima
- respo
#232 Re: ALTA Centar
za to imaju ovi sa terencima njima te prepreke ne smetajukrusty wrote:nece u pocetku dok ne poizvaljuju ovi nocni "trkaci" ove stubice ili povisene trotoarerespo wrote:vec vidim pola ovih trotoara i travnatih povrsina zauzeto parkiranim autima
-
LDxxxxxx
#233 Re: ALTA Centar
ako to moje oci vide dobro , na ovoj slici pise guess, max and co, i jos neka dva butika ne vidim dobro ime , ako ce dovesti guess i max and co onda im nije problem dovesti i neke malo sitnije proizvodjace a nama dobre koristi ,je ipak guess i max i co su skuplje marke
-
zonbirile
#234 Re: ALTA Centar
---------------------------------------------NeyDan wrote:Nije tacno da se ne smije drzati zena za ruku.zonbirile wrote:jarane spoj ,a ne sudar civilizacija.U BBI ne smiješ držati ženu za ruku,nema gicetine,pive,mis Piggy,a ovde teksaški bar,štanga za muške ženske,strip tizovi,konobarice u toplesima na rolama,ludnica.I da vidimo koji će biti posjećeniji,naravno trav se ne kosi nego puši,sve u dimu..vauu.![]()
![]()
Sve ostalo je tacno, ali to je njihova poslovna politika i ima da se prihvati - a koliko znam ipak je dobro prihvacena jer dosta ljudi ide u BBI, pogotovo vikendom.
Alta mi se ne svidja, barem ovo dosad i pravo mi je zao, da ne kazem krivo, sto je zaklonila Uniticove nebodere. Bilo bi dosta bolje da se na onom mjestu napravio neki lijep park a na mjestu gdje treba da se gradi novi Holiday Inn ovaj trzni centar, buduci da od novog Holiday Inna izgleda nema nista.
ma teško je tu govoriti o poslovnoj politici,krupne su to riječi,sreća pa smo daleki svijet,inače bi bilo po ušima i za sam naziv BBI.
-
sarajevsko_pivo
#235 Re: ALTA Centar
Bice i Vapiano restoran i GuessLDxxxxxx wrote:ako to moje oci vide dobro , na ovoj slici pise guess, max and co, i jos neka dva butika ne vidim dobro ime , ako ce dovesti guess i max and co onda im nije problem dovesti i neke malo sitnije proizvodjace a nama dobre koristi ,je ipak guess i max i co su skuplje marke
Bice sigurno i NewYorker
- alibaba_i_30_godina
#236 Re: ALTA Centar
Pa svaki trzni centar ili neki centar opcenito ima svoju strategiju, tj. politiku kojom nastoji da se diferencira od drugih i tako stvori krug lojalnih korisnika, u ovom slucaju posjetitelja. Ako su celni ljudi u BBI-u odlucili da nema prodaje alkoholnih pica i svinjetine, onda time zele da se diferenciraju od drugih koji to prodaju - dakle ocito je da ciljaju na ljude koji ne piju i ne jedu tu vrstu hrane, prije svega muslimane ali i druge ljude. Dalje, logicno je da ce neki musliman, ovdje smatram one koji se pridrzavaju svih pravila svoje vjere, prije ici u BBI nego u neki centar gdje je sve dozvoljeno.zonbirile wrote: ---------------------------------------------
ma teško je tu govoriti o poslovnoj politici,krupne su to riječi,sreća pa smo daleki svijet,inače bi bilo po ušima i za sam naziv BBI.
To nije zabranjeno nijednim zakonom, i zaista ne razumijem zasto mnogima to predstavlja problem. Nije da branim sada ovu strategiju, meni iskreno svejedno jer ako nekad zelim da popijem neko alkoholno pice odem u neki centar gdje je to dozvoljeno ili prije u neki kafic. U BBI svakako idem radi kupovine odjece i obuce, ali i u one kafice kada imam vremena (radi kafe i druzenja a ne pijanki) i vidim da ima dosta ljudi ...
Mislim da ce u ALTI biti NewYorker, a vjerovatno i Springfield
-
zonbirile
#237 Re: ALTA Centar
u savremenom svijetu logo,a i skraćenice iste boje čak znaju biti predmet spora i velikih kazni.Sem toga ovde je karikaturalno dvjie poslovne struje u velikoj neljubavi imaju isti naziv BBI.
-
StupskaBitanga
#238 Re: ALTA Centar
i ništa od 02.04 kao dan otvorenja
Meni je ovo sve sumljivo
Meni je ovo sve sumljivo
- karanana
#239 Re: ALTA Centar
kako znas?StupskaBitanga wrote:i ništa od 02.04 kao dan otvorenja
Meni je ovo sve sumljivo
za kad su pomjerili?
ma nista od tog, nema popunjenja prostora pa im isplatnije drzati objekat u izgradnji.
nema, u ovoj zemlji nista ne ide kako treba. nece investitori ovdje da ulaze.
-
zonbirile
#240 Re: ALTA Centar
problem je što mi subjektivno rupu kakva je Sarajevo u Evropskim mjerilima doživljavamo kao centar svijeta.Pa ko će u ovakvoj zemlji,visini standarda,u palanki od 400 000 stanovnika sa 10 centara otvoriti 11 centar,a preko puta se gradi 12.Budimo realni ne samo u iščekivanju i zahtjevima,nego i u ocjeni postojećeg stanja.
- nineinchnails
#241 Re: ALTA Centar
Posljeratni urbanisticki plan grada Sarajeva je super
"Gdje god vidis livadu, tu zgradu posadi"
"Malo pomalo i nista nije ostalo, od trave i od drveta...idu godineeeeee...." - F.Toskic (rahmetli)
"Gdje god vidis livadu, tu zgradu posadi"
"Malo pomalo i nista nije ostalo, od trave i od drveta...idu godineeeeee...." - F.Toskic (rahmetli)
- nineinchnails
#242 Re: ALTA Centar
Samo da kazem da su onaj komad livade sa lijeve strane Mome i Uzeira zaboravili. I tu treba nesta napraviti brate.
Pa onaj parking isto treba prepraviti u kakvu zgradu. Po mogucnosti jos jedan shopping centar.
Eto, "jos malo ideja" za unistavanje grada.
Pa onaj parking isto treba prepraviti u kakvu zgradu. Po mogucnosti jos jedan shopping centar.
Eto, "jos malo ideja" za unistavanje grada.
-
shin
#243 Re: ALTA Centar
Samo da mi je znati ko je nadosao na ideju da stavi bijelu fasadu na objekt blizu glavne ceste. Vec su pocele fleke da se pojavljuju, za par godina nece ce biti uzas.
Svaka cast genijalci.
Svaka cast genijalci.
-
zonbirile
#244 Re: ALTA Centar
prava strava se tek rađa preko puta(stara duvanjara).Kakvo li će tu sranje napraviti.Brate da su doveli kakvog ludog ,pijanog Čeha pa da skocka grad ,a ne naši seljaci da se igraju arhitekta,urbanista.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#245 Re: ALTA Centar
Svi ovo trzni centri koji su nikli u sarajevu (koliko ih je 10?) je klasicni primjer terora kapitala .
Ko god ima stelu i novac moze izgraditi sta hoce i gdje hoce.
Ali dobro je,jos ni jedna od ovih novih skalamerija,cast izuzetcima,nije prestigla onu skalameriju "papagajku"
E ono je nenadjebivo...sve ove nove gradjavine,beton ,metal i STAKLO,su mala maca za onaj shit u samom centru grada
Ko god ima stelu i novac moze izgraditi sta hoce i gdje hoce.
Ali dobro je,jos ni jedna od ovih novih skalamerija,cast izuzetcima,nije prestigla onu skalameriju "papagajku"
E ono je nenadjebivo...sve ove nove gradjavine,beton ,metal i STAKLO,su mala maca za onaj shit u samom centru grada
-
Pacificgirl
#246 Re: ALTA Centar
A odakle vam to da je otvaranje pomjereno, na njihovoj stranici još piše da je 2.aprila.
- karanana
#247 Re: ALTA Centar
i ja sam to stupskubitangu pito ali se vise nije javljo.Pacificgirl wrote:A odakle vam to da je otvaranje pomjereno, na njihovoj stranici još piše da je 2.aprila.
-
Pacificgirl
#248 Re: ALTA Centar
Onda je samo pisao dezinformacije bezveze.karanana wrote:i ja sam to stupskubitangu pito ali se vise nije javljo.Pacificgirl wrote:A odakle vam to da je otvaranje pomjereno, na njihovoj stranici još piše da je 2.aprila.
-
StupskaBitanga
#249 Re: ALTA Centar
pa skinuli su obavještenje sa web site o otvorenju samo stavili cooming soon
tj nema više reklame svečano otvorenje 02.04.2010.
tj nema više reklame svečano otvorenje 02.04.2010.
- karanana
#250 Re: ALTA Centar
ja jos vidim da im ovo pise:
mislim, ne bi me zacudilo da bude kasnilo, ali za sada su dezinformacije ipak jos uvijek dezinformacije jer po njima to se jos uvijek otvara 2.4.2010.
Informacije za posjetioce
Triland Development s ponosom najavljuje svečano otvaranje Alta Shopping Center-a 2. aprila 2010. godine u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Alta nudi sasvim novo iskustvo kupovine uz bogatu ponudu raznovrsnih prodavnica, restorana, kafea i drugih zanimljivih sadržaja.
U kombinaciji sa dinamičnim eksterijerom i inovativno dizajniranim interijerom Alta Shopping Center obuhvata ukupnu površinu od 24.000 m2. Sa 200 parking mjesta u podzemnoj garaži i prilazom sa 6 različitih gradskih prevoza, pruža posjetiocima brz i jednostavan pristup osvježavajućoj ponudi novih doživljaja.
Triland želi srdačnu dobrodošlicu u Altu svim onima koji žele osjetiti novo iskustvo kupovine, okusa ili jednostavno radi užitka, Alta Shopping Center je mjesto...where it all comes together.