Prijateljska u augustu

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
rIder

#226 Re: Prijateljska u augustu

Post by rIder »

Neelix wrote:
rIder wrote:
bijelo_dugme wrote:

Jel vise vjerujes Ciri nego Lyonu koji je dao 8-9 miliona € za njega?
ne igra pjanic ni u lyonu u prvoj postavi, to je investicija za buducnost..... a od pjanica ne ocekujem nista prije njegove 24-te godine..... evo dzeko npr. je eksplodiro u 23-oj, polako ima vremena i za pjanica i za stilica, zna ciro sta radi, veliki je to psiholog
ma kakav ciro, pa vidis da bi pola forumasa bilo svjetski prvak kao selektor, samo da im se da prilika. ciro je nula, nikad on nista nije postigao :D kako tooooo ne vidis :D
jest vala :D samo je treci bio na svijetu, nije mogao ni drugi a prvi da ne pricamo :D
LSD

#227 Re: Prijateljska u augustu

Post by LSD »

rIder wrote:
Petit_Beurre wrote:
rIder wrote:trazili ste i pjanica, eto vam ga. sad vam je valjda jasno zasto ga ciro nije ranije stavljao

sad hocete i stilica..... yebo lud zbunjenog
Oko Pjanića se dikla buka prvobitno zbog mogućnosti da takav talenat zaigra za neku drugu reprezentaciju. Diskreditovati,obmanjivati pa čak i ponižavati Štilića je jedno veliko njesra.
Ali neka, čitajmo Avaz :dance:
kada je pjanic odigrao prve 2 sekunde za A reprez. bih ta opasnost je nestala, a nastavilo se insistirati na njemu.....

i ciro je bio u pravu

sad se insistira na stilicu kojeg niko nema priliku da gleda 90 minuta, cisto sumnjam da neko pretrazuje poljske sitove da bi gledao bas stilica

al sta zna ciro....... i ne citam avaz niti novine uopste niti sudim o stilicu jer ga nisam gledao kao ni vi, al na osnovu ovoga oko pjanica vise vjerujem ciri nego vama :lol:

dovoljno je bilo gledati prvih 20 minuta i dzeku kako se zajebaje i skontati koliko su ozbiljno shvatili ovu utakmicu :-)
cuj niko ga ne gleda i to bi bilo to...vozdra levat nema te ni na mapi...pa da,trebao sam ja forumaš otici u poljsku da ga gledam i pratim (iako sam ga gledao 3 godine u željinom dresu,ali nema veze :-) ) umjesto selektora koji je PLACEN za taj posao...a nek selektor zagleda one sisate voditeljice sa OBN-a i nek snima reklame za cokolade...cuj niko ga nije gledo i to je tebi normalno :shock: ...pa kako ga onda pozva u repku ako ga niko nije gledao?' da nije možda na lijepe oci :-) :D
pozove ga u reprezentaciju pa ga nabije na trbinine,protiv strašnog Omana mu da punu minutu vremena igre...strašan je to strucnjak...ne znam zašto momka turira i bezze zove,ako mu je klupa maximum...bolje zvati nekog od koga ce repka imati bilo kakve koristi.
rIder

#228 Re: Prijateljska u augustu

Post by rIder »

Pa ocigledno da ga je neko gledao cim je pozvan, a mlad igrac treba da suti, radi i ceka svoju sansu, dobice je- e tako se postaje igrac a ne odma placipickaranje po novinama isl. ko neki. stilic je spic jel tako? kako mislis da igra pored dzeke, ibisevica, muslimovica........? mislis da je bolji? gledao si ga? ocigledno ga je neko gledao i misli da jos nije spreman, al sta taj neko koji ga je gledao zna bolje od vas koji ga niste gledali........
Suicidal Siberian

#229 Re: Prijateljska u augustu

Post by Suicidal Siberian »

Štilić je poluspic...i placa cijenu sto je odbio potpisati za agenciju ciji je vlasnik sin od Blazevica prije vise od godinu i po...a sto se tice Pjanica i Stilica, prvi je mahalski igrac koji ce se vjerovatno izgubiti na Lyonovoj preduuugoj klupi dok je Stilic nesto posebno, igrac sa smekom Piksija, Fikreta Mujkica, da ne nabrajam dalje...decko zabija golove a jos vise asistira i to konsistentno otkako je otisao u Poljsku...ovo ljeto nije zamjenio klub iz proste cinjenice da se ceka da li ce se BiH kvalifikovati na SP sto automatski postavlja totalno drugacije uslove kad je moguci transfer u pitanju, ista je prica i za Dzeku.
Topla voda

#230 Re: Prijateljska u augustu

Post by Topla voda »

pretjerujes suicidal,pa nije diego :D
Baltazar_khan

#231 Re: Prijateljska u augustu

Post by Baltazar_khan »

Samo nas Alaim može spasiti :oops: :D
Topla voda

#232 Re: Prijateljska u augustu

Post by Topla voda »

kako stvari stoje , alaim je jedinica,pa pricajte sta hocete :D
Suicidal Siberian

#233 Re: Prijateljska u augustu

Topla voda wrote:pretjerujes suicidal,pa nije diego :D
Nisam osoban da ne bi neko polupao loncice, ali sam od svoje 10 godine u fudbalu,kao igrac a evo sada kao obicni navijac i posmatrac :D ...imao sam cak i cast nastupati za u 18 repku nase nam drzave :) ..al da se vratimo na Stilica...cesto sam ga gledao i pratim ga non stop, i mogu reci bez ikakvog pretjerivanja da u ovom trenutku na Balkanu ne postoji igrac sa toliko maste i lucidnosti kao on. Ali neka pokaze vrijeme, a taj decko ga ima jako puno :bih:
Petit_Beurre

#234 Re: Prijateljska u augustu

Post by Petit_Beurre »

Suicidal Siberian wrote:
Topla voda wrote:pretjerujes suicidal,pa nije diego :D
Nisam osoban da ne bi neko polupao loncice, ali sam od svoje 10 godine u fudbalu,kao igrac a evo sada kao obicni navijac i posmatrac :D ...imao sam cak i cast nastupati za u 18 repku nase nam drzave :) ..al da se vratimo na Stilica...cesto sam ga gledao i pratim ga non stop, i mogu reci bez ikakvog pretjerivanja da u ovom trenutku na Balkanu ne postoji igrac sa toliko maste i lucidnosti kao on. Ali neka pokaze vrijeme, a taj decko ga ima jako puno :bih:
upravo ono sto sam htio reci.
Polako, vrijeme radi za njega,napreduje iz dana u dan, i sto je najvaznije momak nije nafuran :thumbup: :bih:
Last edited by Petit_Beurre on 13/08/2009 03:21, edited 1 time in total.
kreco hakija

#235 Re: Prijateljska u augustu

Post by kreco hakija »

polako narode, na greškama se uči ;-)
klixober

#236 Re: Prijateljska u augustu

Post by klixober »

Ciro je katastrofalan trener.Sjajan motivator,ali kao trener nula.Zato nikada nije nista ni postigao sa klubovima,nego samo sa hr reprezentacijom koja je imala sjajne pojedince koje je trebalo samo motivisati.
Nevjerovatno je da jednomStilicu ne daje ni minute prostora da pokaze svoje znanje i to bas u prijateljskim utakmicama,kada rezultat nije toliko bitan.Nevjerovatno je takodje da Stilic konstantno dobro igra u Lechu,koji je igrao prosle godine kup UEFA,a po svemu sudeci igrace i oce,dok je Hajduk Senijada Ibricica ispao iz kupa UEFA,a ovaj ipak ima prednost nad Stilicem...I sve bih to mogao podnjeti,ali nikako ne mogu da Stilic ne dobija nikakvu minutazu.To je nevjerovatno i neoprostivo.
I da,Suicidal je u pravu,odavno Balkan nije izrodio igraca kao sto je Stilic.Zivi bili pa vidjeli(oni koji jos nisu).Pratim svaku utakmicu Lecha i ono sto vidim podsjeca me na Prosineckog i Stojkovica kada su bili najbolji.
Suicidal Siberian

#237 Re: Prijateljska u augustu

SIgurno. Decko nije u oblacima. Dok recimo jednog Dzeku ubise novinari, i vjerujte da mu oni mogu doci "glave" sa takvim pritiskom, pogotovo ovim nasim home made koji je potpuno drugaciji od onoga sto dozivljava u bundesligi. To se i primjeti u zadnjih par utakmicua koje je odigrao, ruku na srce prosle godine ga je i malkice litalo, svaka mu je usla. ove godine vjerovatno nece biti tako, ili ne u tom rasponu...u svakom slucaju euforija se mora malo smiriti...
Petit_Beurre

#238 Re: Prijateljska u augustu

Post by Petit_Beurre »

Sa izjavama da je Dzeko ravan Ibrahimovicu i da je jedan od najboljih svjetskih napadaca ,poslije jedne sezone u Bundesligi, nece doci nigdje. Samo mu se moze desiti nesto slicno kao sa Adrianom ili Ronaldinhom.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#239 Re: Prijateljska u augustu

Post by Nosferatu »

Mene samo interesuje kako je to Ciro sjajan motivator, ja kad ga vidim, osjecaj nelagode me prodje, i kao da dijelim brisan prostor s pedofilom. Sad uzmem prosjecnog seljaka a danas da bi bio fudbaler moras biti seljak, ili ti je otac seljak, ili ti je mati seljanka, ili si odrastao pod uticajem dzigere i svatova na kojima se puca iz tetejca, i Ciru, koji je svojim sposobnostima pare uzeo po svijetu, a jedna od tih je da izrazito nacional Sokac je mogao otici u klerski Iran biti trener, pa im je pustio i ovu utakmicu ko starim legama od cijih para i dan danas izvodi sponzor-ho's, ovaj doktorice s kuma od 50-60 kvrga koje skontale da nije safun pa veli, daj sta das, dani su odbrojani, a nemres dovajk ni bidnut kokenzi koka, svakom horuzu nalaziti pero koje slabo stoji. U modi je biti estrada, zali boze pusacima koji popusise sve fore, ne trebas ni pripaliti.

Ciro, da bog da ti odveo svoje seljacice kod Mendele, al' kako stvari stoje, nisi ti jedini ni motivator ni trener, ima toga jos u svijetu, i radi se malo drukcije, ne dovodi se penzioner milioner s 8 kvrga, da ljeci impotenciju nacionalnim izljevima hajvanluka ja pred kamerama, ili u prijateljskim utakmicama, ali - ne mozes se ti na insana osluniti niti naletiti kod nas u tome, sto smo imali da je valjalo, uzeli su drugi, ti se nebi ni u penziji, vracali, mogu samo oni kojima vise vrijedi imidz i blicovi foto aparata, i od para i od samih sebe, media hos. Estradni radnici. Za mene ce kao mjerilo toga kakvim bosancom treba biti Sokac iz Travnika vajk biti Josip Pejakovic, prije nego Ciriludin. A ostalim karikaturama koji bas misle, da je sve onakvim kakvim mi zelimo i kakvim nam ga slikaju, treba samo ovo pitanje uputiti. Koliko bi voljeli Ciru kad bi znali da ce on kostati ovu reprezentaciju neprolaza na Sp 2010? Jel vam toliko vrijedan? Hoce li emigracija jos toliko se dugo sjecati svoje majcice, da ce biti pola tima koje je poniklo po tudjim skolama fudbala koji ce htjeti igrati za BiH ili ce vrijeme uciniti svoje i Zlatan Ibrahimovic nece biti izuzetak vec pravilo? Teska su to pitanja, ne slutim da zna iko odgovore, ali znajuci nam proslost, po dobru se nije nadati.
Jazz_Junkie

#240 Re: Prijateljska u augustu

Post by Jazz_Junkie »

A sto bi se nasi igraci trebali lamati zbog prijateljske tekme protiv nekakvog Irana? Kvalifikacija je pred vratima, prvenstva su vec pocela. Svaka povreda je suvisna. Nisam pratio tekmu, ali pogledao malo snimak i vidio da je tekma bila obicna zajebancija. Makedonija vodila 2-0 protiv Spanjolaca, moja voljena Austrija popusi 0-2 kod kuce :D , ...... sta vam je ba ljudi, spavajte mirno i rata nece biti. :D :oops:
belafonte

#241 Re: Prijateljska u augustu

Post by belafonte »

Petit_Beurre wrote:Sa izjavama da je Dzeko ravan Ibrahimovicu i da je jedan od najboljih svjetskih napadaca ,poslije jedne sezone u Bundesligi, nece doci nigdje. Samo mu se moze desiti nesto slicno kao sa Adrianom ili Ronaldinhom.
Pa jebo vas taj Ibrahimovic vise, to je igrac kojeg su mediji napuhali previse, evo pogledaj Zlatanovu statistiku, pa samo prosle godine je odigro kako treba i zabio golova koliko se ocekuje od njega, dotad je talasika bio u kurcevom Ajaxu i Juventusu, Zlatanu je 28 godina, Dzeki 23, Dzeko je trenutno za Zlatana Ibrahimovic :D :D
A ne fakat, vidjet ce se kakva je talasika u Barci, ono sto je Eto tamo postigo, Zlatan moze samo sanjat, pa dokle vise potcjenjivanja nasih igraca, Dzeko dodje, zabije dvicu Iranu, 16 golova u 19 tekmi za repku, kad je Zlatan odigro za svedsku repku kako valja, ne da je ravan Ibrahimovicu nego je bolji (ne ureklo se) i to treba svi da utuvimo u glavu. :dance:
pirmin

#242 Re: Prijateljska u augustu

Post by pirmin »

Nema veze, idemo dalje.
Okrenimo se sljedecoj prijateljskoj. :bih:

Protiv Irana u septembru. :D :D
Blueboy-

#243 Re: Prijateljska u augustu

Post by Blueboy- »

Jazz_Junkie wrote:A sto bi se nasi igraci trebali lamati zbog prijateljske tekme protiv nekakvog Irana? Kvalifikacija je pred vratima, prvenstva su vec pocela. Svaka povreda je suvisna. Nisam pratio tekmu, ali pogledao malo snimak i vidio da je tekma bila obicna zajebancija. Makedonija vodila 2-0 protiv Spanjolaca, moja voljena Austrija popusi 0-2 kod kuce :D , ...... sta vam je ba ljudi, spavajte mirno i rata nece biti. :D :oops:
Potpuno si u pravu, ljepo je pobjediti ali ni to se nemoze vazda, posebice kad je velika zelja probati neke nove igrace. Najbitnije je da se prva postava skupi u septembru, bez neki povreda. Dobro bi bilo kad bi se sa tim golmanom nesto rjesilo, jer na toj poziciji smo dosta nesigurni. I kad Misimovic ne igra, pada nam kvalitet za neki 30 %, ta legenda najbolje uvezuje igru, on vidljivo nedostaje.
Poraz u prijateljskoj nije neka katastrofa ako se iz te utakmice izvuce neka pouka i ako to ciri daje bolje znaje o pojedincima i bolju orjentaciju ciri da izabere tim za sljedece 2 utakmice.
Blueboy-

#244 Re: Prijateljska u augustu

Post by Blueboy- »

pirmin wrote:Nema veze, idemo dalje.
Okrenimo se sljedecoj prijateljskoj. :bih:

Protiv Irana u septembru. :D :D
To je i veliki problem, Ciro i se i nepita kao ni jedan dosadisnji trener o prijateljskim utakmicama. Znamo zasto je Kodro otjeran, nije htjeo prijateljsku opet sa Iranom. To je do naseg saveza, zapravo oni nisu nasi nego sami svoji. Da je bilo koja evropska reprezentacija bila jucer ili onda sa rjekom, za nas bi to puno bolje bilo. I nebi me iznenadilo kad bi jos jedno pet komada odigrali prijateljski sa iranom i japanom
pipi7

#245 Re: Prijateljska u augustu

Post by pipi7 »

izgubljena utakmica baš navakat! poslije ovog poraza utakmica sa armenijom je lakša za 50%!

jedino mi nije jasna ćirino shvatanje "prijateljskih utakmica". valjda one trebaju da posluže i kako bi se isprobali neki igrači koji mogu pomoći u kvalifikacionim utakmicama. umjesto toga gledamo nurkovića i radeljića.
pa taj nurković ima najviše primljenih golova u najlošijoj ligi evrope :shock: .
a radeljić je najgori half kojeg sam ikada gledao. ako se ne varam izabran je i za najgori tim bundes lige, iako ne znam kako je tamo dospio. njegova reakcija kod prvog gola je nevjerovatna. iranac ga nije predriblao ni pretrčao, već samo prošao pored njega. sličnu reakciju je imao kod gola moldavije na koševu (0:1). npr. torlak je za njega....
Distortion

#246 Re: Prijateljska u augustu

Post by Distortion »

Poraz ce dobro doci kao sto nam je dobro dos'o protiv Rijeke...

Ciro je imao priliku da vidi na koga moze a na koga nemoze racunat za naredne tekme.

Radeljica pod hitno otjerat jer nema svrhe da ovaj igrac nastupa za nas kad nije htio onda kad je bilo najpotrebnije, glumio neku povredu samo da ne igra za nas a da igra za Cottbus...a sad kad ga nema nigdje htio bi se preko repke progura, e nemoze...
ulpinian

#247 Re: Prijateljska u augustu

Post by ulpinian »

belafonte wrote:
Petit_Beurre wrote:Sa izjavama da je Dzeko ravan Ibrahimovicu i da je jedan od najboljih svjetskih napadaca ,poslije jedne sezone u Bundesligi, nece doci nigdje. Samo mu se moze desiti nesto slicno kao sa Adrianom ili Ronaldinhom.
Pa jebo vas taj Ibrahimovic vise, to je igrac kojeg su mediji napuhali previse, evo pogledaj Zlatanovu statistiku, pa samo prosle godine je odigro kako treba i zabio golova koliko se ocekuje od njega, dotad je talasika bio u kurcevom Ajaxu i Juventusu, Zlatanu je 28 godina, Dzeki 23, Dzeko je trenutno za Zlatana Ibrahimovic :D :D
A ne fakat, vidjet ce se kakva je talasika u Barci, ono sto je Eto tamo postigo, Zlatan moze samo sanjat, pa dokle vise potcjenjivanja nasih igraca, Dzeko dodje, zabije dvicu Iranu, 16 golova u 19 tekmi za repku, kad je Zlatan odigro za svedsku repku kako valja, ne da je ravan Ibrahimovicu nego je bolji (ne ureklo se) i to treba svi da utuvimo u glavu. :dance:
Dzeko ove godine neće vidjeti protivničke mreže ni 30% kao prošle... već se ponaša k'o "zvEEzda" i celebrity. Bice to nešto kao sa Ronaldinhom, kojeg su jedne godine proglašavali novim Peleom pa iduce pao qrcu za uši.
belafonte

#248 Re: Prijateljska u augustu

Post by belafonte »

Jel ti to mazno trebu kraaaaaaaaalju, Dzekson dijamant :dance: :dance:

Cuo sam da je neki dan Dzekson dos'o u Escobar i sjeo u bastu, kazu svake dvije minute sponzoruse defilirale do hale hahaahahahahha
princ_hercegovine

#249 Re: Prijateljska u augustu

Post by princ_hercegovine »

ulpinian wrote:
belafonte wrote:
Dzeko ove godine neće vidjeti protivničke mreže ni 30% kao prošle... već se ponaša k'o "zvEEzda" i celebrity. Bice to nešto kao sa Ronaldinhom, kojeg su jedne godine proglašavali novim Peleom pa iduce pao qrcu za uši.
Sta pricas covjece dzeko je jedini pokazao sinoc da je veliki igrac mi imamo puno vecih problema u odbrani gdje ciro zove anonimuse da ih proda zajedno sa jasharijem sramoti nas na svakom koraku, poraz od rijeke pa ono sinoc tri gola desetak minuta jos malo cemo biti svjetski rekorederi po primanju golova, pitam se ko mu daje pravo da zove nurkovica i sadovica ili radeljica i damjanovica koji neigraju nikako ili ko mu daje pravo da poslje jedne greske sa berbatovom izbaci bajica najiskusnijeg u odbrani poslje spahica, a da nikad nepozove covjeka koji igra fantasticno vule trivunovica, a da ramovic poslje kritike na racun njegovog prijatelja pasalica da nedobije poziv i na kraju vidjeli ste sinoc nije dao sansu stilicu i zecu stvarno neshvatljivo ko nam to kroji sastav jeli pashalicev duh u imenu sarajevskog albanca poslasticara jasharija sramota.......CIRO I SAVEZ PRAVAC KAVEZ
poostar

#250 Re: Prijateljska u augustu

Post by poostar »

ulpinian wrote:
:-)

kako si to zakljucio ?

majko draga, ovde sve ekspert do eksperta.
Post Reply