Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
caes

#226 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by caes »

dinkemk wrote:hp, gospodar i tako to nisu naucna fantastika :zoka:
ahm, gospodar je EPSKA fantastika, postoji razlika.
potera nisam ni citala ni gledala, tako da ne znam gdje bi se on strpo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#227 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Chmoljo »

musac wrote:Uz dužno poštovanje, ali ja stvarno ne znam kako odrasli ljudi mogu gledati jebeni Harry Potter, ili ono sranje Gospodar prstenova i slične.
isto onako kako zreli ljudi šutaju PC igre ;-) ima tamo jedna tema, možda se iznenadiš kad vidiš koga sve ima :D
Neelix

#228 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Neelix »

dinkemk wrote:da. dobar.
ako je ovo odgovor na moja pitanja, zahvaljujem :)
dinkemk

#229 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by dinkemk »

da numerisano je sve, i pisu brojevi na stolicama isto. cak ti ljubazna teta da ako dodjes ranije da odaberes gdje ces sjedit tj pokaze ti slobodna sjedista na ekranu koji je ispred tebe i ti joj kazes koja ces i etooooo
Svemirco

#230 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Svemirco »

Nekako me opet zateče kako su naši ljudi skloni osuđivanju svega što ih same ne interesuje.

Koga interesuje, godina 31 i viječno dijete i sretan sam zbog toga. Radije ću uživati u fantasy sukobima i gledati kako se bore čarobnjaci i vještice nego kako se ljudi sa avionima zabijaju u nebodere.

Ko misli da sam zbog toga za osudu, samo naprijed, raspalite a od mene vam slijedi sectusempra! :wink:
x0z0y0

#231 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by x0z0y0 »

Svemirco wrote:Nekako me opet zateče kako su naši ljudi skloni osuđivanju svega što ih same ne interesuje.

Koga interesuje, godina 31 i viječno dijete i sretan sam zbog toga. Radije ću uživati u fantasy sukobima i gledati kako se bore čarobnjaci i vještice nego kako se ljudi sa avionima zabijaju u nebodere.

Ko misli da sam zbog toga za osudu, samo naprijed, raspalite a od mene vam slijedi sectusempra! :wink:
:thumbup:

nema mi drazeg "filma" od trilogije LOTR
a i meni je blizu 30es :D
ne znam sta se cude pojedinci....svi smo razliciti i preferiramo razlicite zanrove
meni je zao onih koji ne posjeduju onu djeciju radoznalost i sposobnost da se zacude...zadive nekim totalno neralnim scenarijem...da sanjaju o vilama i carobnjacima
i da jos uvijek vjeruju u deda mraza :D
caes

#232 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by caes »

svemirco, ne daj se zbunit 8-)
hakazvaka

#233 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by hakazvaka »

anjusha wrote:
Irm@ wrote:
anjusha wrote:Gledala HP vec u petak :D
Nije bilo prekida gore spomenutog! Posto sam citala i knjigu i odgledala taj trenutak u filmu- znam o cemu pricam.
Reklame su me ubile u pojam- fakat 15 minuta reklama!
I jesu sjedista preuska! Nisam bas TOLIKO siroka, ali opet nisam mogla svoju tasnu da stavim pored sebe na sjedalo vec sam morala da je drzim u krilu cijelo vrijeme. Ima dovoljno razmaka izmedju sjedista za dugonoge (sto opet nisam :D) ali to za one kome to treba...
U WC nisam imala zadovoljstvo da odem....
Eto :D
ja sam Bogme mogla da stavim torbu pored sebe i josh fino da sjednem :-D znaci sve je individualno :-D
i kako u halu nisi otisla auuuu :-D :D ;-)
pa sad... u mojoj tasni je bilo tu vece (pored novcanika, kljuceva, mobitela i par sjajila za usne): fotoaparat, punjac za baterije sa baterijama unutra (umjesto samo da uzmem baterije ja u zurbi sve ponijela), plocica iz auta (nije moje :D), dva paketa maramica, par carapa, i garant sam nesto zaboravila da nabrojim... Plus neki sakoic, jer sam mislila da ce biti hladno...
UF. pa kad bolje razmislim, nije ni cu sto nisam mogla da je stavim pored sebe.... :D
nisi ponijela rezervnu gumu za auto? ma daaaj :D
hakazvaka

#234 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by hakazvaka »

Svemirco wrote:Nekako me opet zateče kako su naši ljudi skloni osuđivanju svega što ih same ne interesuje.

ma joj drug, neki stari dosadnjakovic koji nema nista pametnije raditi u zivotu nego 'ismijavati' ljude na forumu ti ne bi trebao uzimati paznju uopste.
Sunrise00

#235 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Sunrise00 »

Moze i crucio, ili avadakadavra :dance: :dance: :dance: al' ces onda u Azkaban :(
:D :D
Irm@

#236 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Irm@ »

_-dadO-_ wrote:Da li dopustaju da se unese pice koje nije kupljeno u CC-u, s obzirom da sam musko pa nemam tasnu da ga u nju stavim??? Jer mi se ne daje 3 km za sok :S :)
:bih: :bih: :bih: :bih:
dopustaju :) ni sikiriki niko te nece pretresati ;-)
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#237 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by anjusha »

Sunrise00 wrote:

Moze i crucio, ili avadakadavra :dance: :dance: :dance: al' ces onda u Azkaban :(
Sjoooo Suncice, ote mi slova iz tastature :D
lordi

#238 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by lordi »

Ja bio na predstavi HP od 14,00 sati sa djecom i vrlo jednostavno se odusevio.Nakon sto me docekalo ljubazno osoblje odmah na ulasku u hol sa rijecima "izvolite gospodine" meni je bilo dosta i da nista ne valja ja bih rekao da valja.Nakon sto sam se malo vrtio okolo a osoblje je vidjelo da trazim ulaz u dvoranu 1 odmah dotrcase i pokazase mi put(svaka cast :thumbup: )
Sala ogromna sjedista za desetke,prostora izmedju redova dovoljno da se ispruze noge.Ispocetka podnosljivo reklama nesto kao i kod kuce prije svakog filma,dvije najave za filmove i krece projekcija.Zvuk kao u prici,ni na mojoj projekciji nije bilo nekog prekida.Sve u svemu zadovoljan 100% ne zalim ni jedne marke potrosene na danasnje druzenje moje porodice u Cinena City

P.S.Dolazim ponovo da uzivam u filmovima... :thumbup:
Svemirco

#239 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Svemirco »

Sunrise00 wrote:
Svemirco wrote:
Ajoj, mozda mi ime nije Albus ali znam koje su čini na black listi, pa nisam lood :razz:
Vilenjak Lego

#240 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Vilenjak Lego »

Isao sam sinoc (20:00) da pogledam HP.
Osoblje ljubazno. WC cist i uredan (dokle li ce? :-) ). Sala 1 super. Ugodna sjedista.
Reklame preduuuuuuugo traju.
Trailera samo dva. ja ih jako volim. obala je znala imati i po sedam.
Operater na projektoru (ili neko?) je sfuserio tako da je doslo do "preskoka" 2-4 min filma i to kljucnog dijela. To se ne bi smjelo desavati.

Sve u svemu meni je bilo super, oni ce se vremenom uhodati i imati cemo jos jedno super mjesto za izlazak. Naravno ko voli.

By the way imam 40 godina i obozavam Gospodara prstenova i sve slicne filmove. :-) :zjev:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#241 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Truba »

AnchyVamp wrote:Gospodar Prstenova nije sranje! :x 3. dio je osvojio 11 oskara. Predrasude...
i titanik je :P :evil:

nije oskar nikakvo mjerilo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mada je dobar znak da nešto može valjati
_-dadO-_

#242 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by _-dadO-_ »

Irm@ wrote:
_-dadO-_ wrote:Da li dopustaju da se unese pice koje nije kupljeno u CC-u, s obzirom da sam musko pa nemam tasnu da ga u nju stavim??? Jer mi se ne daje 3 km za sok :S :)
:bih: :bih: :bih: :bih:
dopustaju :) ni sikiriki niko te nece pretresati ;-)
eh dobro je :) thx
samo malo

#243 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by samo malo »

test01 wrote:

multiplex kina nemaju dusu i ja ih ne volim zato. u njima je sve automatski, pa se nekad zna dogoditi da svjetlo ostane upaljeno za vrijeme trajanja filma i ne mogu da ga iskljuce.

najbolja su stara dobra kina. kina koja mos da osjetis.
To svakako, multiplexi nemaju dusu... odmah se sjetim doma kulture na Sirokaci, nedeljom matineja ili Bruce Lee ili partizani i svabe, ubace se one narandjaste stolice iz kafane, kad pocne film nastane skripa stolica po dvorani, svi lete naprijed, na binu iskace neki lokalni indijanac (u moje vrijeme najcesce mali od Hankine sestre, da, ona Hanka) i skace u ritmu karate poteza sa ekrana, ostatak sale aplaudira, nakon filma svako zauzima po jedno drvo i ponavlja udarce iz filma.

A da ne govorim o jalijasima sa Gorice sto otimaju pare djeci ispred kina Sutjeska, Radnik ili Prvi maj.

Kina sa dusom.
elSaik

#244 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by elSaik »

GOSPODAR PRSTENOVA JE NAJBOLjI FILM IKADA!!! naravno, uz još par drugih najboljih filmova ikada...
:mrgreen:
abdulazizsarajevo

#245 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by abdulazizsarajevo »

elSaik wrote:GOSPODAR PRSTENOVA JE NAJBOLjI FILM IKADA!!! naravno, uz još par drugih najboljih filmova ikada...
:mrgreen:

LOTR nema boljeg filma...HP smatram takodjer vrijednim pogledati
suncica24

#246 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by suncica24 »

Je li se meni cini, ili je traka HP ostecena, pa fali taj dio filma kada Harry gleda kroz sito sjecanja?

ZAMJENITE TRAKU!!!
malizeleni

#247 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by malizeleni »

suncica24 wrote:Je li se meni cini, ili je traka HP ostecena, pa fali taj dio filma kada Harry gleda kroz sito sjecanja?

ZAMJENITE TRAKU!!!
Kakva traka :D Zar nije odavno doslo doba digitalnih projekcija :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#248 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Chmoljo »

evo se ovdje vidi koliko nama malo treba da budemo zadovoljni :) samo malkice...

elem, i ja večeras aBd idem da gledam Hangover, pa vam javim utiske :)
johnnykola

#249 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by johnnykola »

koliko su ga nahvalili, hangover ispade nista narocito, bar meni.
jedino scena sa gepekom i gologuzanom i jos par njih.
bacanje drkice eventualno od strane brade nejaci.
kad pogledas bit ce ti jasna posljednja sentenca.:)
innovision

#250 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by innovision »

Stvarno je sve za pojvalu jedina mana nakon par dana projekcija opet im fali 4 minute filma:D nemaju namjeru kupovati novi dvd hehe
Post Reply